- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok,
TCL 55 C728 tpushoz tudnátok javasolni kérlek valami jól bevált Bluetooth távirányítót? Az infrás nagy, ami járt hozzá, nem használjuk ebszolút.
Azt hiszem RC802v van hozzá, de a gumi gombokkal elég gagyi, gyorsan is kopik. Nincs Guide sem gyárilag, Youtube sem, szóval kissé hiányos. RC833 az egyik amit néztem, illetve van még talán az RC933.
Ezek vajon működnek a TV-vel? Van tapasztalatotok, hogy melyik a legjobb, legkényelmesebb?
Esetleg más alternatíva, ami nem kimondottan TCL, de jó a TV-vel használni?
Illetve melyik Firmware-t hsaználjátok? Nekem azt hiszem 599-es van még, elég stabil, nem tudom az újabbak mivel tudnának többet.Köszönöm!
-
Imike_80
aktív tag
Szia,
Köszi, így sajnos nem igazán vagyok előrébb.
HDMI 1-en van a Soundbar + mélynyomó, eARC bekapcsolva.
Hangkimenet általában ARC-on, de ugye ha nem szól, átállítom Belső hangszóróra.
Dolby Atmos bekapcsolva
Beprogramozott hangzás: Dinamikus
Aut. hangerő-szab: ki
Digitális hangkimenet: Automatikus
DTS DRC: beValaki esetleg tudna segíteni?
A Google Assistant funkciók is érdekelnének!
Üdv.
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok,
Lehet volt már téma, de nem lelem :S Elnézést!
55C728 a tévém típusa, jelenleg V432-es Firmware változattal. (Ha tudtok jobbat, teszem is fel
)
Hang csúszás már nincsen, alapjában véve egész stabil a rendszer. Viszont HBO Max-on nem működik a HDMI soundbar, nem jön rajta hang. Mindig vissza kell állítani a TV belső hangszórójára, ami nem túl jó. Netflixen is ez a helyzet, ha 5.1-en van a hang. Sima eredetire kell visszarakni, ha jól emlékszem, akkor szól a Soundbar.
Tudnátok tanácsolni please, mit kellene átállítanom?A másik, hogy Google Assistant, vagy általánosságban a hang utasítás miként működik? Nekem nem hallja, nem talál semmit, akárhová beszélek. Távirányítóba sem, TV-hez sem. Mikrofon a tévé hátulján be van kapcsolva, a hangeszközhöz van a Youtube app-nak hozzáférése, engedélye.
Van itthon Google Home, Nest Hub, Youtube Premium előfizetéssel, így ez pláne nem lehet akadály.Nagyon Köszönöm!
Üdv. -
Imike_80
aktív tag
Sziasztok,
Csak egy kis feedback.
Feltettem a 440-es firmware-t. Volt service menu-s reset és gyári Androidos is.
Itt1 és itt2 írtam róla, hogy sajnos vannak bajok, akkor a 414-es volt fenn.
Szóval: most a 440-el TV üzemmódban késik a hang. Élvezhetetlen. Ezt olvastam tőletek is (igaz, nem feltétlenül erre a firmware változatra). A másik óriási probléma, hogy HBO Max-on nem szól a hangcucc. Csak a TV saját hangszórója szólal meg, HDMI-n nem ad ki hangot. A 414-en ez legalább ment.
Azt hiszem megpróbálom felrakni ma valamelyik másik firmwaret. 418, 432. Vagy, ha nem lesz jó, akkor visszamegyek 414-re.
Nem várok tőletek megoldást és ne értsétek félre, nem miattatok, mert mindenki segítőkész!
Egyszerűen szerintem többféle "hardware" változat létezik ebből a tévéből és lehet, hogy emiatt nem minden firmware kompatibilis az egyes változatokhoz.Vagy, nem jöttünk rá, hogy melyik rossz beállítás triggereli a hibás működéseket.
Viszont ez a sok mókolás miatt nagyon csalódott vagyok. Nem vártam, hogy out of the box minden jó lesz elsőre. Sőt, szeretek firmware-ezni is, nem ezzel van a bajom. Hanem amikor vársz valami pozitívumot, hogy hátha megoldották a meglévő problémákat, de ehelyett jön mellé 2-3 másik, akkor rettentően sajnálom a kidobott időt erre fordítani.
Peace!
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok,
Most már eléggé idegesít a dolog, ezért gondoltam jelentkezem.
55C728 - V414 - a legújabb Google TV-s firmware.
HDMI1-en ARC Soundbar van csatlakoztatva. Random jelleggel elmegy a hang, kiírja, hogy "ARC device not connected". 5-10 másodperc múlva kiírja, hogy "ARC device connected" és visszajön a hang. Kb. 1 vagy fél percenként dobálja el a hangot ilyen módon. Próbáltam valamihez kötni, de eddig nem sikerült rájönnöm miért csinálja, vagy mitől ne csinálná. Próbáltam, hogy Home kezdőképernyőre rakom és úgy kapcsolom ki, vagy TV üzemmódban, visszatér a probléma.
Ilyenkor a megoldás a teljes restart. Van, hogy pár napig nem csinálja, de tegnap este restartoltam és most megint eldobta a kapcsolatot.
A beállításokban az ARC be van kapcsolva természetesen. Illetve az is, hogy kezelje CEC módon, szóval ki/be kapcsolja, hangosítsa a TV távirányítóval.
Próbáltam ilyenkor ki-be kapcsolni az Inputnál az ARC-ot, eARC-ot, egyik sem 'hozza vissza' a hangot.
Van valami ötletetek, mitől lehetne megszüntetni a problémát? Esetleg workaround is jó lenne, csak ne kelljen minden nap restartolni a készüléket.
Másik TV-n tökéletesen működött a Soundbar hónapokig, szóval hogy azzal baj lenne, kizárnám. HDMI kábelt is cseréltem. Sőt, átraktam másik HDMI portba, azt hiszem a 3-as még, ami ARC-os, ott is csinálta ugyanezt. Tanácstalan vagyok., -
Imike_80
aktív tag
Köszi mikrofon, úgy tettem!
55C728Az új 414-es firmware-en nem tudom működésre bírni a Soundbart. HDMI ARC csatlakozóra van kötve - ahogyan eddig, CEC működés volt beállítva a régi Android TV-n és úgy szólt. Most nem aktív az Audio Output. Sem ARC, sem Bluetooth, csak belső hangszóró
Esetleg erre ötlet? Más beállítást is próbálgattam, sehogy nem sikerült előcsalni. -
Imike_80
aktív tag
válasz
mikrofon #10364 üzenetére
Köszi szépen!
A "gyári vissza" az csak az Android menüből volt? Vagy újból nyomtál egy szerviz menüs resetet?
@mikrofon Osztom a véleményt, tényleg sokkal fogyaszthatóbb, emberbarátabb a Google TV UI, mint a sima Android TV volt.
PVR-t megértem. Nekünk is csak 1-2 műsor van, amit szeretünk visszanézni reklám nélkül. Ezen kívül gyakorlatilag nagyon keveset - klasszikus értelemben vett - TV-zünk.
Amúgy itt kerestem rá erre a témára, de még nincs előrelépés, úgy tudom. -
Imike_80
aktív tag
válasz
mikrofon #10360 üzenetére
Köszi szépen!
Most ugye beállítottam a 407-est. Most kellene egy reset, igaz? Hogy normálisan felmenjen a 414.
Beállítások/Kép/Fényerő-beállítások majd a Kontrasztra kell navigálni és a nagy távirányítón meg kell nyomni a 6425-öt aztán baloldalt felugrik a szervízmenü majd resett all és reset shop.
BTW: PVR nekünk rohadtul hiányzik. Találtam valami Project ID dolgot. Erről tudunk-e valamit? -
Imike_80
aktív tag
Hi All,
Most frissítettem V407 Firmware verzióra (a 803 nagyon bugos volt, kikapcsolgatott, stb). Van valami ellenjavallat, hogy ezen maradjak? Gondoltam kipróbálom. Mi újat hoz a V414?
Tetszetős a Google TV!@Vhiktor: ezekre a (Google TV) firmware-ekre is a Teszt Videód beállításai érvényesek? Vagy esetleg mások?
Köszi!
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged