Hirdetés
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rozipapa
újonc
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szia, es koszi a valaszt! Az energia takarekos mod hol van? En csak ugy talaltam meg, hogy movie modban raalltam a contrastra es ott beirtam, hogy 1950 es ott a titkos menuben volt 1 ilyen. Ha Smart HDRban vagyok, akkor nincs contrast, ergo nem tudom beutni a kodot es belepni az ottani menube. Minden mashol ki van kapcsolva a dinamikus beallitas.
-
Bossi
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Értem köszönöm. Nekem most egy Philips kb. 8 éves de már elég aok gond van vele gondoltam cserélek.
Egyébként nem vagyok nagy szakértő a témában ezért még kérdeznék.
A feketéje mennyire jó ár/érték arányban?
Ez a sávosodás főleg sötétebb jeleneteknél mennyire kójellemző?
Egy Samsung QLED 6-os szériához viszonyítva ez kb. hol helyezkedik el (ha jól tudom az edge led)?köszönöm.
-
Gino20
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Abszolút OFF lesz
"LG nano-t engedd el" ma szembe jött velem
Soroksári MM-be beugrottam ma és ha már ott voltam körbe szaladtam a TV részlegen, majd egy fickó megtalált (ruházat alapján nyomokban sem voltam összekeverhető egy bolti eladóval), hogy Te értesz ezekhez a TV-khez: hát nem feltétlen, de mond mi a kérdés. Ez a 75"-os LG csak ~350, de az az 55" samu meg ~500e Ft. Hogy lehet ez? Ez is 4K, nem az a lényeg? Abszolút nem elvárható, hogy mindenki mindeben kompetens legyen minden témában, de azért itt picit ledobtam a hajam, hogy basszus (más területen is léteznek olcsóbb és drágább termékek, amik sok esetben tükrözik is a különbséget).....majd annak ellenére, hogy nem feltétlen vagyok képben a TV-kel, azt vettem észre, hogy 5 perces kiselődadást tartottam
(közben az ember vadul jegyzetelt volna, de rossz volt a toll, így zok szó nélkül benyúlt egy üres "standba" és kivett egy jó tollat), hogy IPS vs VA, mik a felhasználási szokásaid, stb (ez által az IPS-t hamar ki is zártuk) majd a beszélgetés alapján mondtam neki, hogy báttya 300m-el arébb az euronics-ben pont van kiállítva 75" C728 ~480-ért, így azt mondanám, hogy menj át oda és vedd meg azt (2 mondatban gyors bemutattam a TCL-t, hogy 3. legnagyobb gyártó és samunak is gyárt panelt), majd azt hittem itt véget ért az eszme futtatás, de nem
mert "van ismerős, aki nagyker áron ki tudja hozni szóval most csak gyűjtöm az infót, de amúgy (kézfogás) XY-nak hívnak és köszönöm a segítséget és ha érdekel zöldség akkor abban nagyon szívesen segítek"
Szituációt tekintve sírtam a röhögéstől, de összeségében, hogy még segíteni is tudtam, megkoronázta az amúgy sem unalmas napom
-
szucsinka
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szia
Szívesen mutatnèk egy videót a . A villodzasról .Saccco: nem tudom hogy mi számít jónak de nagyon kínai labújközös papucs feelingje volt .75C728.
Értem kifogtam egy selejtet ok legyen bevilàgitàs .de a keret összevissza. A 120hz játék még offos mert 10 másodpercenként elmegy a kép .az már kicsit sokk és mindezt úgy hogy Gamer tv mi ?...:-)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zoleee83
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
A Series X + HDMI 2.1 120FPS vs. villódzás, kép szakadozás, sötétedés miatt.
Ha van valami ami zavarna az pont ez, pedig mindenben tökéletes lenne, plusz a videód alapján is BB lenne nekem, és árban is megfelene egy nappalis' tv-nek.
Nem tudom ezek mennyire jellemzőek, de sajnos nem sok tapasztalat van még hosszabb nextgen konzol használattal kapcsolatban ennél a friss tv-nél.
Ami még érdekelne az a 55C825 is, abban is látom a lehetőséget (ott pluszban a 2,1 hang is tetszik, bár tudom ki lehet váltani soundbarral, stb.) -
kocsislevi
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Úgy tűnik az Alza visszaveszi- szóval kezdhetem előről. De most már teljesen elvesztem a különféle dimming techológiák közt. Én szinte kizárólag éjjel, vaksötétben nézek TVt, ezért érdekel ennyire a fekete.
Megtaláltam a tesztedet is, tehát ha jól értem a C728 DirectLed, azaz nem körben vannak ledek, hanem teljes felületén, az LCD mögött. És Micro Dimming tehát kb 1600 zónát szabályoz különböző fényerővel az aktuális képhez igazodva? Akkor tulajdonképp mivel rosszabb az eredmény, mint a FALD esetében?
Egyébként leszámítva a sarkokban a derengést, próbálva YouTube LD teszteket (fekete háttér fehér folt megy körbe körbe), nekem egész jónak tűnt, nem volt zavaró glowing. Tehát élek a gyanúval, hogy ha rendeltetésszerűen működne, akkor ez szép képet produkálna sötétben is (főleg ebben az árkategóriában)
Érdekességképp azt vettem még észre, hogy ha a Fényerőt vagy Kontrasztot állítok a menüben, az égvilágon semmi nem változik - gondolom kéne látnom valami változást, de semmi. -
balkoger
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én annó használtam Kodit, a nagy különbség akkor a Plex-hez képest, hogy a Kodi adatbázisát a kliensen építed fel, és ha több klienset használsz?
Vagy nem stabil a hálózati elérés, vagy nem elég erős a kliens?
Az adatbázis frissítés akkor ment végbe, amikor a klienst indítottam.
Ehhez képest a Plex sokkal egyszerűbb saját szerver adatbázisát bármelyik eszközről eléred, én jelenleg 4 teljesen különböző eszközről használom.
Ha azóta más a kodi, akkor boccs. -
Levente1991
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Tudom, annak idején külső winchesterről azzal néztem a filmeket, sorozatokat, aztán jött a Plex. Kodinál nem tudom beállítani a hálózati részét, hogy lássa a gépem tartalmát, - ezért is szeretem jobban a Plexet saját tartalmakhoz, számomra egyszerűbb, átláthatóbb - a PlexKodiConnect kiegészítőt meg nem találom Matrix alatt. A Kodit a különböző online tartalmak miatt használom napi szinten.
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Sima 4k120, 4k60, és 1080p 30, 60 stb módokban is szakadozik, illetve "gammavibrál". Egy hétcsillagos méregdrága ultra szélessávú 8k hdmi2.1 kábellel (is).
Szóval nekem az is megnyugtató válasz lenne, hogy ps5-tel 4k-n stabil folyamatos a kép és a videoszint.
Ugye nálam van: bontogatás, képficergés, néha a hang is elmegy vagy torz lesz, illetve pulzáló kép, ami középszürkén pl. ótvarul látszik.Most meg azért is vagyok seggideg, mert én vagyok még az a beteg, régimódi állat, aki a nehezem összespórolt vadiúj szuper tv-jét karcmentesrn hibatlanul szeretné visszakapni
szóval éz ezért utálom pluszban, ha valami neghibásodik. Bár szépen megkértem a szervizeseket, hogy qwára vigyázzanak rà. Ha már így jártam.... -
-
-
aradebil2
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
szerk: közben láttam hogy a VA vs. IPS téma ki lett vesézve, kérem kapcsojjaki

annyit hozzátennék hogy 150-et talán megér (annak az 5 embernek aki meg fogja tudni venni...), + annyi sosem lesz a C728, de még a 725 sem (még 50"-ben sem, nem hogy 55"-ben), szóval azért nem egy árkategória a kettő.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
[Lengyel teszt]
Ha VA panel akkor csak nem lesz ilyen kicsi kontrasztja

Lg topikban srácnak van 43-50-55" is otthon mind VA.Ugyan az a panel kód is,"BEUSLJP" -
rainman72
nagyúr
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szerintem is felejtős az LG.
Itthon van egy 3-4 éves IPS panellel szerelt, de borzasztó kontrasztja van sajnos.
(akkoriban ugyan annyiba került mint most a C728)
LG monitorból is volt vagy 4-5 nálam az elmúlt 5 évben és azok is alig érték el az 1000:1-hez kontraszt arányt. -
Gino20
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
+ Saccco, kiskutya, mikrofin, rainman..............
Érdemben nem tudok hozzá tenni és természetesen OFF-nak sem szánom csak szimplán egy hsz-ecske
Ha nem tévedek ez igazából a NEM FALD kijelző miatt ilyen csúnyácska és valóban minden gyártónál előfordulhat, így Én kimondottan sajnálom, hogy a C728 nem az lett (FALD), mert mozgatta a fantáziám 75"-ban. Tudom FALD esetén meg ott a blooming lehetősége, ami a rommá istenített Sony-nál szerintem kegyetlen tud lenni (XH9000-et láttam otthoni körülmények között), de persze lehet ez is csak lottó kérdése volt (mondjuk 75"-hoz 32 LD zóna szerintem szó szerint vicc és ezt be is bizonyította a TV), viszont a szaros samu 65Q70R-emből szinte nyomokban sem tudok előcsalni bloomingot + nincs ilyen bevilágítás / foltosodás sem és a samu-ra ráhúzott fekete részletvesztés is egész jól orvosolható, ellenben mozgásmegjelenítésben a sony-tól biztosan jócskán elmarad és sajnos DV-t sem tud, vagyis a konklúzió számomra, hogy a franc kivan, mert nincs a piacon egy olyan "megfizethető" 75" LCD (FALD kellő zónával, 120Hz,.....), amire a szaros samumat lecserélném.
Amúgy a TCL-en kívül a Hisense-ben bíztam még, de a 2021 IPS panelra való váltással számomra egyenlőre meghaltak.Már csak azt lenne jó tudni, hogy TCL / Hisense mi a francért nem hozza ide ugyan azt a minőséget/terméket, amit pl az USA piacon forgalmaz
Ha ezt megtenné, lehet már rég ezek birtokában lennék. -
dropi
senior tag
-
rankesz
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Tényleg, a Dune 4K ripet nézve merült fel bennem hogy ugye Kodi settings-ben be lehet állítani hogy a képfrissítés igazodjon a lejátszandó film képkocka sebességével. Szépen át is vált a tv mondjuk 24 hz-re, de én megmondom őszintén az alatt a fél perces próba alatt nem nagyon láttam különbséget... Érdemes bekapcsolni ezt az opciót?
#8253 gyűrű : windowsos 19.3-as buildel
-
Kiskutya
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Megnéztem a c715-ön a c728 beállításait. Szerintem nagy különbség nem lehet a 2 panel között mert meglepően jó nálam is. Alapból majdnem úgy használtam csak melegebbre kellett a szint állítani. Szokni kell de tény hogy természetesebb. A dolby vision esetében sötét módba jól néz ki a gamma 4-re állítva. (legalább is természet filmben tesztelve jól mutat fel sötét szobában) amúgy a dv világos módot nem ajánlod?
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Elismerésem
profi anyag. Köszönjük.
Bár én most problémába futottam pont az én készülékemmel, kitarto amellett hogy Best buy vétel volt.
(1 héten belül kiderül, meggyógyul vagy sem...).A gyári médialejátszójának minősége nálam csillagos ötös, 1-2 bonyolultabb funkció hiányán kívül eddig jól vizsgázott.
-
Zoleee83
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nagyon köszi, összeszedett, tényszerű teszt lett, még több ilyenre lenne szükség!

Eddig is nézegettem az 55C728-at, mert Series X-hez-mozizáshoz- néha PC-hez keresek jó ár/érték arányú tv-t, de sikerült meggyőzni, nem lenne vele gond.
A nagytesóról várható esetleg teszt a későbbiekben? (**C825) -
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hdmi 1.4 kábel, és bizonytalan a 4k60hz is. Ez most egy rtx3080 vga. De az 1080p 60 hz-et, de szerintem az 1080p 120 hz-et is tudnia kellene az 1.4-es hdmi-nek.
A 1080 vga-mmal stabilabban ismeri fel a tv.
Amúgy szerintem a v082-vel romlott a HDMI funkciója a tv-nek.Kiskutya: akkor én nem tudom, hogy hogyan kell telepíteni, nem jöttem rá :( ha elmondod, megköszönném.
Vhiktor: ma hoznak egy 2 méteres hdmi 2.1 kábelt, azzal is fogom tesztelni. Nem tudom, hogy vga-k közt lehet- e szórás a hdmi kimenetük toleranciája szerint.
Tény, hogy egy régebbi 7 méteres (bár vastag) hdmi 1.4 kabbellel gyakorlatozom (még). -
-
Brandynew
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Milyen impakt faktorú folyóiratban mutassam meg ugyanezeket az eredményeket?
Elhiszem, hogy látod, hogy szebb a kép (bár azt írtad, hogy 100"-on nézed, ami ideális a 4K-hoz), de ha messzebbről nézed, mint az optimális, akkor nem a 100% előnyét látod, csak mondjuk a 80-70-60 stb. százaléknyi előnyét.
-
tozso76
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Persze, nincs köze. A WB állítás és a színtér lefedés illetve nem lefedés két külön probléma nálam. Az egyik egy TCL bug, a másik az én figyelmetlenségem. A múltkorában kíváncsiságbol megneztem tudja-e a REC709-tol nagyobb szintereket. Akkor hagytam DCI p3-n a mintagenerátort.
Nem vagyok egy expert kalibrátor. Igazából ezekkel a beállításokkal lett jobb a kép. A hcfr target eszközét tudtam használni. Szinte biztos hogy, sokkal könnyebb lesz a dolgom ha megismétlem a kalibrálást REC709-re.
Ui: nagyon várom már én is, a YT-on a teszted. -
tomp
félisten
válasz
Vhiktor
üzenetére
Van olyan film amelynél a "Fényes" DV mód nézhetetlen. Pl Hunter Killer
Ennél valóban elcsúszik minden. Fényerő annyira túl lesz tolva, hogy a természetes bőrszín megszűnik, szép szín átmenetek megszűnnek. Sötét módban még mindig több fényerőt ad mint HDR10-ben de a színek már rendben vannak.Hogyan lehet úgy forgalmazni DV képes TV-t ami a normális DV-t nem tudja? Eleve miért nem tudja? Sony spórol a licenszel mert az LLDV olcsóbb?
mikrofon
Sajnos a Shield nem tudja az LLDV-t.
Gyári DV filmnél 2 fajta lehet.
MEL vagy FEL
MEL: 10bites alap HDR videó+dinamikus metaadatot tartalmazó extra videósáv
FEL: 10bites alap HDR videó+olyan extra videósáv amivel 12bites képet kapunk.
Bár 10bitesek a TV panelek(jobb esetben) de a színátmenetnél sötét jelenetnél látható az eltérés.
Sajnos ezt sem tudja a Shield. A FEL-hez olyan processzor kell amelyben dual video decoder van mert a FEL-t szinkronban különálló folyamatként kell feldolgozni. A Shield a FEL típust bár megjeleníti de csak a dinamikus metaadatot használja, a +2bites képi információt nem mert hardveresen nem képes rá. -
tomp
félisten
válasz
Vhiktor
üzenetére
Pont a C715 az ami DV módban nagyobb fényerőt tud mint HDR10-ben.

A legutolsó fw verzióval HDR10+ és DV között minimális eltérés van. Amiben eltér az a sötét jelenetnél Dolby Vision FEL anyagnál a fények árnyékai jobbak mint HDR10+ képnél. De még a FEL vs MEL anyagnál is van eltérés ebben illetve a nagyon világos jelenet DV Fényes módban jóóó fényes.
A sötét jelenetnél a legjobb összehasonlítás a Halálos iramban: Hobbs & Shaw. Az alap videósáv HDR10+. A DV sáv pedig FEL típusú. Ha a FEL-t átalakítom MEL-re akkor is látható, hogy az árnyékok nem olyanok mint az eredetiben. MEL=HDR10+ extra fényerővel.Ez a player led meg tv led megnevezés gondolom a Low-Latency Dolby Vision vs Dolby Vision módot jelenti csak valami újfajta csilivili kitalált megnevezéssel.
Az Ugoos lejátszóm tudja mind2-t. Az LLDV-t van amikor használom de csak HDR10-es filmeknél.
pl Star Trek filmeknél szerintem muszáj mert HDR10-ben nagyon sötét. -
Zoli1222
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szia!
Olyan kérdésem lenne, h volt előtted egyszerre esetleg egy 728 és egy u8qf? Állítólag a tcl feketéje nagyon harmatos a hisense-éhez képest. Vagyis, h inkább már szürke, mint fekete.
Most már tuti, h e kettő közül választok. Az xbox témát nem akarom elengedni. 1-2 éven belül szeretnék azt is. Addig max netflix/amazon/hbogo/youtube menne a tv-n főleg.
lg oled c11 lett volna a tuti, de a dupla felár nagyon sok.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
dropi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Sony Bravia XF85 43" 4K Ultra HD 100 Hz LED Android Smart TV (KD-43XF8577)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
(közben az ember vadul jegyzetelt volna, de rossz volt a toll, így zok szó nélkül benyúlt egy üres "standba" és kivett egy jó tollat), hogy IPS vs VA, mik a felhasználási szokásaid, stb (ez által az IPS-t hamar ki is zártuk) majd a beszélgetés alapján mondtam neki, hogy báttya 300m-el arébb az euronics-ben pont van kiállítva 75" C728 ~480-ért, így azt mondanám, hogy menj át oda és vedd meg azt (2 mondatban gyors bemutattam a TCL-t, hogy 3. legnagyobb gyártó és samunak is gyárt panelt), majd azt hittem itt véget ért az eszme futtatás, de nem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)