- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lugosi #19225 üzenetére
Évekkel ezelőtt volt téma hogy a vadász-társaságok pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé hogy jótálljanak minden marha vadért. Lehet hogy rosszul emlékszem, szóval utána kell kérdezni a MABISZnál, de 1 éve amikor barátomat elgázolta egy őz a Baja-Pécs szakaszon, akkor még ve is perelte a vadásztársaság mert vmi baszott nagy szarvas bika volt és hogy őket mekkora veszteség érte.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #19217 üzenetére
Akkor mi most barátok is vagyunk?
Piszkálni én se piszkáltalak, Te basztattál a múltkor a tények helyett, úgy gondoltam, jobb akkor ha nem is válaszolok, pedig lett volna mit mondani.Konkrétan X3000 a típusa, 80$ körül vettem, + egy 8GB os microSD bele, faszán megy egy ideje.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #19214 üzenetére
Akkor mi most beszélgetünk?
Ebay-en rendeltem, valami 100$ volt, előre+ hátra (tehát a kocsi mögé is lát, ill a vezetőt is látni mit csinál) kamera, GPS modul, 3 tengelyes gyorsulásmérő, a microSD kártyára titkosítva kerül a felvétel, machniálni nem lehet, ha jelszóval beléptél és nézed a felvételt, dob sebességet, GPS pozíciót, és google maps-en az hogy épp merre jársz. Vaterán vannak szarok 13K-ért, ez komolyabb, van ennél jobb is. Saját akksija is van, de ha elveszem a tápot a töltőtől, akkor kikapcsol, ha indítok, bekapcsol. Természetesen hangot is vesz.Akármikor keveredhetsz olyan szituba, mikor egy ilyen vacak ment meg a bajból.
-
Polemius
senior tag
válasz
lugosi #19192 üzenetére
Ma éppen csak két kerékpárost láttam teli piroson átkerekezni szemrebbenés nélkül, egy másik meg nem adott elsőbbséget (tábla ellenére) és még neki állt feljebb, amikor majdnem eltapostam.
Az olyat már számolni sem lehet, amikor nem száll le, hanem átsuhan az autók közt keresztben, haladó sor mellett/között cikázik, szembe közlekedik jobb oldalon, járdán kerekezik vagy egyéb módon veszélyezteti a saját és mások épségét.Az Anna-kútnál egyébként pont van egy neuralgikus pont: a kerékpárosoknak kimondottan elsőbbségadás kötelező tábla is ki van téve, ennek ellenére sokan lendületből behajtanak az autók közé. Azt kellene ellenőrizni, nem a járdán tekerést.
-
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #18973 üzenetére
Neharagudj, de süt a mondataidból az értetlenség...
Nem haragszom, inkább jót nevetek azon amit írsz. A kettő összemosása vagy szándékos csúsztatás, vagy bődületes hozzá nem értés.
És mi van akkor, ha csak leírtam mindkettő, mint két példát? Te nem érted, vagy megpróbálod szándékosan félremagyarázni.
Ha kiindulópontnak tekintjük a havi 6000 l-es kapacitást
Ezt tekintsd Te kiindulópontnak, én arról írtam, hogy van havi 6000 liter kapacitás, akkor eldöntheted mennyiért, és kinek adod oda. Vagy fesztiválon eladsz 350-ért, vagy odaadod a partnernek 160-ért. Ugye még 6000 liter sörről se beszélhetünk, mert nincsen lefőzve, azt fognak főzni amit kérnek. De nem kell megérteni, hogy ez nem az üzem teljes kapacitása, még abból se derengjen fel ez, hogy leírtam, kap a partner, kap a kocsma, és megy a fesztiválokra is. Még ha akarom, akkor se tudom úgy érteni, hogy az üzem teljes kapacitása a partneré, a kocsma meg üres, és igyanak fröccsöt......
Lényegtelen mit látsz ki a dolgokból, szerintem ne erőltessük egymással a beszélgetést, jól megvagyok én akkor is, ha neked nem kell mindent még egyszer elmagyaráznom. A hozzászólásban direkt külön bekezdéssel csináltam, hogy érthető legyen, és erre jössz Te...
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #18944 üzenetére
Eleve hülyeség, csak a tehetségtelen, középszerű vállalkozóknak lesz ilyen cégük. Egy másik ismerősöm matematikus- feltaláló, (anno kerestem is itt programozót neki) 1 év alatt olyan céget épített fel, ami a 0-ról, gyakorlatilag az értékéhez képest elhanyagolható mértékű befektetéssel 500 milliós cég lett, pedig csak egy szerver alapú szerencsejáték projektcége.
A bejáratás egy hülyeség, ők az élő példa, hogy elmentek Londonba, Makaóra, meg ide oda szerencsejátékos kiállításokra, lett 500 névjegykártyája a világ minden pontjáról, meg 30 konkrét szerződésajánlata 30 országból, másnap lehetett kezdeni a dolgokat.
Persze ha józsi csinál egy BT-t, hogy ő holnaptól szobát fest vagy burkol, akkor oké, ide se különlegesség, se más nem kell, ebből megélni jól meglehet és ennyi. De ugye itt is nézzük már meg a bevétel és a befektetés arányát. Vett egy kocsit, meg szerszámokat, és van évi 8 milla bevétele. Ha 4 év alatt felvesz 10-15 embert, és a most nem létező építőiparban elterjed, hogy ő jobban és olcsóbban burkol mint mások, igenis többet ér a cég (mert ugye itt valahogy mindenki kifelejti az élő szerződéseket is pl) mint amennyit belerakott.A jelenlegi helyzetben a realitások pontosan azok, amiket leírtam. 100 millióból nem raksz össze sörfőzdét, és főleg nem olyan gárdát, amelyik odamegy holnap reggel, és teszi a dolgát. Ne felejtsd ki se az engedélyeket, se a meglévő elismertséget.
Egyébként meg a cég értéke pont hogy érzelmi jellegű, csak nem az én érzelmeim, hanem a partnerek, és a vevők érzelmei alapján értékelődik fel. Lásd pl apple és társai. -
válasz
lugosi #18944 üzenetére
Ha jól gondolom akkor Rick a Békésszentandrási Sörfőzdére (és talán a Rózsa sörkertre gondol). Itt van egy kis ferdítés mert a cég valójában 1993-ban kezdte meg működését. S tény, hogy mára azért valamilyen szintű neve van... Bár az ízesített sörök piacán nehéz felvenni a versenyt a tévében nonstop reklámozó ízesített sörökkel...
Termékeik jók (és erről már én is hallottam), de arculatban megjelenésben - szerintem - nem alkalmasak komolyabb piaci részesedés kivívására. Ettől függetlenül elhiszem, hogy a cég nem bírja kiszolgálni vevőit, csak szerintem az a kb 50-100 millió amit a fejlesztésbe be kéne fektetni hosszú idő alatt hozná vissza a pénzt. (Amúgy vicces jelenleg van 2-3 barátom, ismerősöm aki ital nagykerekbe jár terméket teríteni, szóval ha lenne egy sörfőzőm akkor valószínűleg be tudnék jutni vele igen sok helyre ... (már csak 120 millió kellene
)
Amire szüksége lenne egy ilyen cégnek magyarországon (a bejáratott termékek mellett) az a fiataloknak szóló menő termékcsoport kialakítása, bereklámozása (kb 20misi csak a reklám) s első körben bejutás / polcbérlés a hipermarketekben...
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #18927 üzenetére
Nézd, mindenkinek annyi a világ, mint amennyit lát belőle. az értékét nem én határoztam meg, hanem egy olyan cég, ami elég korrekten belelát a dolgokba. Ha meg olyan emberekkel vagy körülvéve akik ilyet alkotni nem tudnak, hát, akkor asszem ne is beszélgessünk ilyenről a prohardveren.
-
Rick4
félisten
-
-
-
-
-
Attix82
addikt
válasz
lugosi #18769 üzenetére
Igazándiból ha akart volna a melóval foglalkozni akkor megnézi, és megbeszéljük az összeget....ha megfelel akkor természetesen várok 2-3 hetet is. De mivel nem akarta, így nem is erőltetem.
Konyhabútoros jó példa erre. Felhívom kéne egy, jó adjam be a tervrajzot. Közbe odaadta a színmintát is stb stb. Azt is megadtam. Rá pár nappal felhívott , hogy mennyibe lenne. OK jó lesz, mennyi idő, mondta max 1 hónap mire elkészül mert vannak más melói is. OK nem gond. Szólt kész, mikor rakhatja be, megbeszéltük az időpontot, jött berakta sőt a régit elvitte oda ahova kértem.
Összegezve: Akit érdekel a meló, az tesz is érte, hogy tartsa is meg. Itt jelenleg már a 2. vízszerelő mondja, hogy 2-3 hét múlva érdeklődjek, se ránézni se semmit nem tettek. Pedig amikor árat kérdezek mind azt mondja látnia kéne, lehetőség mindig is adott volt, de lepattintottak.
(Bezzeg amikor a konyhabútorhoz kellett a csaptelepet behelyezni + csöveket beépíteni, rögtön házhoz jönnek, könnyű és gyors meló)
-
-
ShadowX
őstag
válasz
lugosi #18609 üzenetére
Bezzeg ha egyedül vannak, akkor már nincs ekkora arcuk....hirtelen kikerekedik a szem, hogy na most mit csináljak. Egyedül az idegesít, hogy mindenhol minden ingyen van nekik az én és a ti adótokból. Ingyen utazik a tömegközlekedésen, ingyen kap segélyt, ingyen kap ellátást mindenhol. Na ez zavar.
-
-
-
pmheros
őstag
válasz
lugosi #18164 üzenetére
hidd el nem a kisujjamból szoptam. TV -ben volt pár hónapja volt egy nagyon érdekes műsor az izraeli mezőgazdaságról, amit ott láttam az alapján nyilatkoztam. És igen termelnek gabonát, tény hogy nem eleget. Ha nem tudnának importálni, akkor ők megoldanák a gazdaság átszervezését.
Hogy legyen egy link is. http://www.magen.hu/oldalak/7/izrael_allam Had idézzek belőle: "Gabonából ugyan behozatalra szorul, de más élelmiszerek terén önellátó, avagy exportra termelő." Ez azért elég jól fedi a nagyjából önellátó kifejezésemet -
-
boba6
senior tag
válasz
lugosi #18128 üzenetére
nem fogok egyenként mindenre válaszolni mert végtelen ciklusba kerülnénk akkor, elég annyi, hogy velem pont rossz lóra tettél ugyanis ismerem a konteókat és egész minimális százalékukban látom azt amik ők
tudom, hogy az én agyam másként működik mint az átlag, nagyon dühít a felületesség nekem a dolgokat a lehető legmélyebb szintig át KELL látnom, meg KELL ismernem
ha te úgy látod hogy minden szép és jó a világban és csak így tovább és szemernyit sem AKARSZ a dolgok mögé látni akkor nem is tudom hirtelen hogy irigyeljelek vagy sajnáljalak
csak azt tudom mondani amit a feleségemnek szoktam hasonló témában: "kívánom hogy ne nekem legyen igazam"
peace -
boba6
senior tag
válasz
lugosi #18072 üzenetére
csak a tények kedvéért:
De pl sivatagban eddig se csináltak búzamezőt.
DEPl Szaúd-Arábia nem hiszem, hogy megszállt/elfoglalt ország
DE, Szaud-Arábiára az USA "vigyáz", magyarul: megszállt, csak éppen a királyi család nem volt annyira makacs mint Hussein vagy Kadhafi így nem feltűnőDe az USA-t se foglalta el senki a texasi olajmezők miatt.
DE, az USA a multinacionális vállalatok álltal megszállt terület...sajnos már összeesküvés-elméletekre sincs szükség ahhoz, hogy a dolgok csúnyán alakulnak az EMBER szempontjából
csak annyit mondok: PEAK OIL, olvass kicsit utána
persze ezt is elkezded majd magyarázni, hogy lesznek alternatív energiaforrások, de máris válaszolok neked:
1: no de mennyiért? (az eddigi tényleg hihetetlen robbanásszerű fejlődést az OLCSÓ energia biztosította!)
2: ha ingyen (pl Rossi nem kamuzik) na akkor lesz ám csak csúnya világ a jelenlegi mentalitátásunkkal, még jobban legyakjuk majd a bolygót
nyisd ki a szemed, ez a végjáték ami most zajlik, kérdés hogy mi jön a kapitalizmus után?
-
finest
addikt
válasz
lugosi #18094 üzenetére
Örülök, h végre az enyémhez hasonló véleményt olvasok. Sokszor feljöttek már ezek a témák a topikban. Olvastad régebben, h mi az országgal a baj, ahogy én látom? - Szerintem te értékeled majd ezt pár ezer hsz-szel korábbról:
Már mondtam nektek, h alapvetően két nagy probléma van az országgal. Az első az általános bizalmatlanság, aminek egyenes következménye a korrupció. A másik meg a mérhetetlen arrogancia, ami a reális ön- és helyzetértékelést akadályozza. Azt is megkockáztatom, h a fenti két dolog egymás kompenzációjára épül, ti. minél arrogánsabb az ember, annál jobban érzi, h irreális módon viselkedik, túlzottan fontosnak tartja magát és emiatt bizalmatlan a környezetével szemben, mert nem tudhatja, h a környezete felismeri-e az arroganciában rejlő butaságot, vagy jogos büszkeséget lát benne. És vice versa, minél kevesebb az egymás iránti bizalom, annál fontosabb az arrogancia, h tetteinkre jogalapot szolgáltasson, ti. hogy fontosabbak vagyunk másoknál, és ezért nem kell tartanunk magunkat a szabályokhoz. -
válasz
lugosi #18083 üzenetére
Azt látom, hogy elbeszélsz melletem
Nem feltétlen az ivóvíz a nagy érték (bár az), hanem bármi, amiből kevés van. Azzal lehet valaminek az értékét felvinni, ha hiány van belőle. Például az arany eléggé silány anyag, ha lenne belőle sok, akkor a kutyának nem kellene, mert max elektronikában lehet értelmesen felhasználni, de mivel ritka, ezért értékes.
Az olaj is ilyen, (USA-t már rég elfoglalták, pont azok lakják most), de az szerencsére nem kell közvetlenül az életbenmaradáshoz, a víz meg de. Például szerinted minek vesznek a multik vízműveket kelet európában? Nem tűnik túl nagy üzletnek, és rövid távon nem is az, de valamiért mégis felvásárolták mindenütt. Mert az ilyen cégek nem években, hanem évtizedekben, negyedszázadokban gondolkodnak. És nagyon nem tetszik nekik, hogy orbánék visszaállamosítják (nagyon kevés dolog van, amivel egyetértek a jelenlegi kormánypolitikában, de ez például egy ilyen pont), természeti kincsek legyenek csak köztulajdon.
A magyarul tanulós körleveles cucc vitán felül hülyeség, de komoly népvándorlás bizony reálisan várható a nem is túl távoli jövőben. Szvsz nem úgy fog történni, hogy a gazdagok felvásárolják a területet, hanem ahogy ma is történik: a legszegényebbek fogják az összes ingóságukat (ami kb. két zsáknyi cucc), és nekivágnak. Menekülttáborok, aztát gettók stb.
Meg lehet ezt nézni ma is pár helyen a világban... -
regvoltrossz
aktív tag
válasz
lugosi #18076 üzenetére
Egy szabolcsi kis faluban nőttem fel a Tisza mellett. Gyerekkoromban az öregek folyton azt mesélték, hogy a vezetékes ivóvíz tette tönkre a települést, és persze az ő egészségüket. Merthogy ők világéletükben a Tiszából ittak. Még 45-ben is, amikor pedig több volt benne a halott katona mint a víz, és mégse lett sose semmi bajuk. Aztán a 60-as években bevezették a faluba a vezetékes ivóvizet, melynek hatására két hónapon belül a falu több mint fele lebetegedett és kórházba került
Akkor csak legyintettem ezekre, aztán felnőtt fejjel, amikor egyszer a 90-es évek elején levéltárban és a régi folyóiratok tárában a Somogyi harmadik emeletén kutattam egy más témában eszembe jutott a történet és megnéztem volt-e valóságalapja.
Számomra is meglepő volt, de igaz a történet! Az akkori újságok is megírták ezt az eseményt. Nem egy falut érintett, hanem igen sokat akkoriban ahova abban az időben vezették be a vizet. A lényege a dolgoknak az volt, hogy az ottani emberek a Tisza vizéhez szoktak hozzá, és az abban található baktériumokhoz szokott hozzá a szervezetük. Aztán egyszeriben áttértek a kényelmes csapvízre, amit viszont szervezetük addig egyáltalán nem ismert (gondolom leginkább az abban található klórt és egyebeket nem pedig a H2O-t) és persze egyből lebetegedtek tőle. Halálos eset nem történt, de igen nagy feltünést kelthetett akkoriban az eset. Nagyjából ahhoz hasonlóan mint amikor a keresztények elmentek téríteni az Újvilágba és egy egyszerű influenza és megfázásvírus teljes népcsoportokat írtott ki.
Elnézegetem a Travel csatornán is amint az amcsik Indiába kirándulnak szörnyülködve filmezik az ottaniakat akik a Gangesz vizében fürdenek, abból isznak stb, miközben a világ egyik legszennyezettebb folyója. Pedig ott is csak valami hasonló lehet a történet lényege. Az ottaniak ahhoz szoktak hozzá, ám a kényeskedő amcsi egyből felfordulna ha inna abból a vízből. -
Polemius
senior tag
válasz
lugosi #18079 üzenetére
Az ultimate válasz: mert mi vagyunk a Kiválasztott nép! Azé'!
(Az persze változó, hogy ki vagy mire választott, a miért pedig fel sem merül.)#18080 pilóta
"ha mondjuk a környéken elkezd nagyon szárazság lenni"
Momentán a környék nem úgy néz ki, mint ahol szárazság kezdene lenni. Már csak a hegyek miatt sem, amiből nekünk épp elég kevés jutott/maradt errefelé.
Ámdeviszont tudtommal középtávon épp nálunk fog (de legalábbis elsők közt) félsivatagos-sivatagos terület kialakulni Európában az Ensz illetékes részének (amelyik a klimatikus változásokkal és hatásaikkal foglalkozik) modelljei szerint. -
válasz
lugosi #18079 üzenetére
Nincs a fiókomban konkrét költségkimutatás, ha erre gondolsz, de egyrészt kb. józan paraszti ész, másrészt valamiért a tengermenti országok is csak végső esetben alkalmazzák (pl. mert nincs más...), mert q..va drága.
Egyiptomban ha jól tudom folyóvízzel öntöznek, nem sótalanított tengervízzel.
A karvalytőke hogy jön ide?
Arról van szó, hogy ha mondjuk a környéken elkezd nagyon szárazság lenni, és éheznek a népek, itt meg van még valami, amit meg lehet enni, akkor nem nagyon fog számítani az európai kultúra vagy bármilyen politka vagy bármilyen tőke, jönni fognak a népek.
Én elhiszem, hogy szerinted ez a minden világok lehető legjobbika, és minden a legnagyobb rendben, de engedd meg nekem(künk), hogy ne így gondoljuk...
-
válasz
lugosi #18076 üzenetére
Komolyan ennyire nehezen értelmezhető, amit írtam? Nem konkrétan ivóvízről beszéltem. (rémlik? búza öntözés volt a példa...) De ha már mindenképp az ivóvíz a vesszőparipád (ami szvsz a vízfogyasztás 1-2%-a lehet, de nem bánom, nézzük azt is a kedvedért), akkor konkrétan még mindíg sokkal olcsóbban ihatóvá lehet tenni egy folyó vizét, mint a tengervizet.
De itt egyáltalán édesvízről van szó, amit most teljesen természetesnek veszünk, de 10-20-30 év múlva ez egyáltalán nem biztos, hogy ilyen egyszerű lesz. Erről van szó, ebből a szempontból vagyunk nagyon szerencsés földrajzi helyen. Ez nem érdem, ez adottság... -
válasz
lugosi #18072 üzenetére
Bakker, ez tényleg ennyire bonyolult? Egyrészt nagyon nem hasonlítható össze egy köbméter víz 1000m-ről való felhozatalának és egy köbméter víz sótalanításának költsége, másrészt rajtad kívül senki nem beszélt 1000m-ről felhozandó vízről, hanem a rajtunk keresztülfolyó vízről van szó. Tudod, folyó. Ilyen hosszához képest keskeny víz, ami egyik irányból a másikba áramlik, tök ingyen
-
Polemius
senior tag
válasz
lugosi #18044 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy mennyi H2O van a Földön, mert abból sok van. Az ivóvíz a problémás, és abból most is kevés van bizonyos területeken.
Az más kérdés, hogy ez minket szerencsére nem nagyon érint. Elfoglalni sem fognak minket ezért, mert attól még ott nem lesz ivóvíz (nem fogják innen teherautón szállítani teszemaztfel közép-kelet Afrikába).
A környező országok meg szintén nem szenvednek ivóvíz hiányától. -
-
válasz
lugosi #17860 üzenetére
ízlések és pofonok ... eddig minden telefonomnál volt wow meg megismerés feeling itt tényleg nincs ... minden logikus, minden működik ... még a használathoz programot se kell felrakni egy L800-asra mert még navi is alapból van ami még müködik is ... tény hogy unalmas ilyen szempontból, de mint telefon Örülök neki, hogy unalmas ilyen szempontból. Nekem nincs időm a telefont bizgarászni egész nap ... ami kell az meg könnyen elérhető / kéznél van ... (kb 5 külön e-mail fiókot kezelek vele folyamatosan szedi a leveleket. Minden csempén van és mindegyiken egyből látom ha valaki keres, google, windows live kontaktjaim + facebook accaim össze vannak integrálva, ha valaki online fb-n akkor tudok neki gyári alap programmal üzenetet küldeni + engem is elérnek egész nap - ja és full online telefonom így is lazán viszi a két napot (van hogy 3-at is))
-
SirRasor
addikt
válasz
lugosi #17822 üzenetére
Sokat olvastam utána és használom is, amikor otthon vagyok. Ezek alapján azt tudom elmondani, hogy ha nem hekkelsz, akkor alapból nincs gond az andoriddal. Amikor megtetszik a legújabb android és felrakod a telefonodra (holott a gyártód még NEM ADJA KI és talán nem is fogja soha, mert minek?), akkor okoz problémákat és jössz anyázni, hogy milyen fos félkész az, ami nem is való rá. Érdekes, mi?
Sony Ericssonék felé legalábbis -
csabám
addikt
válasz
lugosi #17822 üzenetére
Szerintem ez ilyen fog maradni örökre. Sajnos kompromisszumokat kell tudni kötni az androiddal kapcsolatban. Bár a 4.1 - re azt mondják, hogy a legszebb/legjobb és, hogy nem lesznek gondok vele. Majd látjuk (már aki megkapja természetesen).
Jelenleg egy S2 - t nyúzok, mellyel még nem volt nagy gondom (gyári 4.0.4 + costum kernel). Előtte egy S1 - em volt, na ott volt mókolás ezerrel.
Látom beindult a homáros élet
-
válasz
lugosi #17536 üzenetére
a kocsi ellopásáért nem az apple volt a felelős
de ha elsőre megcsinálták volna akkor nem állt volna ott nem lopták volna el a kocsiját
...
amúgy meg olyan cégnél kell vásárolni aki nem irreális áron adja a termékeit (pl nagyker ár alatt - akkor tuti valamit svindlizik)...
-
válasz
lugosi #17514 üzenetére
nem tudom milyen most az apple szervíz itthon, de anno egyik ügyfelünk a mac minijét (már x86-ost) 2x küldte szervízbe mert visszaküldték azzal, hogy javították a hibát de valójában nem javították ... Így 2 hónapig nem volt mac minije ... Ja és mikor másodszor hozta fel pestre szegedről a mac minit akkor míg bent volt (fél óra) ellopták a kocsiját is ...
-
martonx
veterán
válasz
lugosi #17208 üzenetére
Azért ha nem a benchmarkok világában él az ember, hanem egy jó, olcsó, mégis általánosan használható procit (mostmár inkább APU-t) szeretne az ember, akkor lássuk be az AMD-nek igenis van keresnivalója a piacon. A mostani Llano procijaikat szaré-hugyé lehet venni, és ha nem videót tömörítesz egész nap akkor észre se veszed, hogy nem egy Intel core iakárhány fut alattad, miközben kevesebb mint félárból kijöttél. Ha meg nem 3dmark tesztet futtatsz egész nap, akkor ugyan kompromisszumokkal, de még játszani is tudsz rajtuk külön videókártya nélkül.
És a napokban jön ki a Trinity desktopra is, ami a fentebb vázolt ugyan harmatos, de simán élhető teljesítményt 20%-al megnöveli.
Hidd el az átlag user nem olyan mint mi, azt se tudja, hogy milyen proci, vga van a gépében. Benchmarkot meg soha nem is látott. Ettől függetlenül abszolút nem vitatom, hogy az Intel procik jobbak, mint az AMD procijai.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest