Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz pilóta #18088 üzenetére

    Az USA még nem létezett, mikor az amerikai kontinenst elfoglalták, így továbbra is igaz, hogy nem foglalták el. :)
    De szerintem ez már tényekkel kevésbé támasztható alá, ez már a meggyőződések vitája. Visszakanyarodhatunk ahhoz, hogy a vízből kevés lesz dolog vs. óceánok stb., azaz nem lesz kevés, csak más lesz esetleg a kinyerés módja (mert hiszen ha jön a szárazság, akkor szerintem pont mi állunk a broki rosszabb lévén, ugyanis valószínű a folyók dobják be a kulcsot először, az óceánoknak hosszabb kitartást jósolok). A kinyerés módja mindig is változott, patakpart, ásott gödör, ásott kút, artézi kút, utána több száz méter mély kinyerés stb. Víz az lesz, csak másképp kell hozzájutni. Ha a talajközi rétegekből eltűnik a víz, az vagy nem lehetséges (nézd a víz körforgását, csapadék leesik, talajba megy, folyó lesz belőle, tengerbe-óceánba ömlik, óceánok vize párolog, felhő lesz, leesik, kezdődik elölről) - ha ez megszakad, vagy megszűnik, akkor reszelő, globálisan. Azt akarom ezzel mondani, hogy ez nem olyan egyszerű, hogy majd egy Magyarország méretű terület vízkészlete lesz a döntő...

    De finest valahol elég jól rátapintott, nálunk ez egy ilyen szindróma, hogy mi mindenből világhírűek vagyunk, nekünk kell valamiféle mű-elismerés mindig, így ki kell találni baromságokat. Pl hogy a vizünk fog kelleni mindenkinek. Egy időben azt próbáltuk meg kitalálni, hogy Európa közepe vagyunk, és majd minden rajtunk megy keresztül, nem látom hogy bejött volna. Aztán kitaláltuk, hogy majd Európa intellektuális központja leszünk és a magyar találmányok, nem jött be. Gyakorlatilag rájöttünk hogy a nagy büdös öntudatunkon kívül nem sok mindenünk van, erre kapóra jött hogy a vízre rá lehet fogni, hogy na majd az. Most ez a slágertéma, 20 év múlva lehet hogy más lesz a menő a konteósoknál. Én még adnék egy esélyt az ufókártyának, biztos itt akarnak majd landolni! :D Ezért akar majd mindenki ide betelepülni.

    Az áramot is vitték a multik mindenütt, a gázt is, ez gazdasági törvényszerűség, de akár lehet ez is a következő konteó, de mégsem mert ezekben nem vagyunk "nagyhatalom". Pech. Marad a víz, meg a zufó.

Új hozzászólás Aktív témák