Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
válasz
wolfman #32881 üzenetére
A gep egy Asus K53SD es olyan 2 eves korul van, szerintem par honapja jart le a garancia
Hiaba az allando magas rpm, ez a dron mar nem fog repulni mar, mivel konretan a cpu ventillator a sok retektol vagy teljesen beakadt vagy mar total be is dobta a torulkozot, ami miatt a cpu is 800 mhz-re throttlingol es ez is okozza a belassulast
(de a gep bal oldalan lehet tojast fozni es legalabb a gep is halkabb lett)
Akku is megdoglott, meg a tapot is mar cserelni kellett korabban...
Csak ra ne probaljon beszelni, hogy ugyan szedjem mar szet, hatha sikerul megcsinalni......
-
Darth_Revan
veterán
Kollega megkert, hogy nezzem mar meg a laptopjat, mert picit belassult, meg picit mintha melegebb lenne...
Ok, Win mar el sem indult, semmi gond, legalabb uefi modban felraktam egy friss windows-t, majd alap driverek felrakasa utan megneztem mi is a helyzet a motorterben es ez fogadott:
'Nyad...holnap amikor kozlom a hirt, tuti, hogy megprobal rabeszelni, hogy azert probaljam mar rendbe rakni
-
Darth_Revan
veterán
válasz
ViZion #31194 üzenetére
Vinyorol jut eszembe, hogy osszeraktam egy asztali gepet es olyan hangja volt, mint 1 porszivonak. Gondoltam, hogy az alap amd cpu huto ami biztos ilyen hangos, de hagytam, ugy voltam vele, hogy majd cserelem, amibol nem lett meg mindig semmi, mert amikor bementem az Aquaba venni a laptopba ssd-t, akkor lattam, hogy van egy olcso Kingstone ssd is akcioba, igy inkabb vettem egyet az asztali gepbe is.
Kesobb mar ssd-vel az asztali gepben netezek, amikor hirtelen egy kattanast hallottam es a porszivo hangu gepbol hirtelen egy csendes brummogo cica lett... Na gondoltam most lett annyi a cpu hutonek, de nem, mert amikor amikor sajatgepben megnyitottam a hdd-t, hogy keressek rajta homerseklet figyelo programot, akkor rajottem, hogy a kattanas az volt, hogy a hdd ment alvo modba -
Darth_Revan
veterán
Leghatékonyabb megoldás az Undervolting és ventillátor sebesség növelés, de nekem nem váltak be ezek.
+paszta csere, de hivatalosan azt házilag nem lehet csinálni.Megy vissza 3. alkalommal is. A szervizben ragasztanak a gép hátuljára egy hatalmas vonalkódos matricát (gondolom, hogy cégen belül azonosítva legyen) és lassan már úgy fog kinézni ez a gép, mint egy olyan hallgató diákigazolványa, aki már 8 éve főiskolára jár
Ed3r_X_: XTU alatt cache és dynamic voltaganak adtam -90mV-ot, XTU alatt (tehát csak CPU-t terhelve), talán -2, max -3 fokot segített...
-
Darth_Revan
veterán
Igen, garis a gép, pont ezért nem nyúltam még én hozzá.
Ez a gép alapból magas hőmérsékleten üzemel 1 nagyon amatőr tervezési hiba miatt, konkrétan ezért:
CPU és GPU közös hővezető, így gyönyörűen melegítik egymást is.
Mondjuk 96C még így is sok, "csak" 86-87C-nek kellene lennie a CPU-nak, ha a GPU is terhelve van, ha meg a GPU nincs terhelve, akkor 75-77C körül kellene a CPU-nak lennie 100% terhelés alatt.
shteer: MX-4
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #31174 üzenetére
Na újraellenőriztem és úgy tűnik lehet mégis megvolt az az alaplapcsere, mivel a Windows kulcs valóban más az előzőhöz képest.
A CPU viszont melegszik mint a dög ...
-
Darth_Revan
veterán
Nah igen, ha az újhoz legenerálták a kulcsot, akkor már miért nem újabb BIOS-t raktak fel ?
1x már amúgy vissza kellett küldeni, mert a szaki rosszul kötötte vissza a billentyűzet egyik szalagkábelét és ezért nem volt háttérvilágítás.
2. alkalommal meg (elvileg Arctic Silver MX4 pasztát használva) a CPU hőmérséklet (az 1. visszaérkezéshez képest) megugrott, Far Cry 3 alatt a dzsungelben kocsikázva 93-95 fokos a CPU, akció közben meg 93-96C. 2 mag thermal throttlingol.
Nem vagyok nagyon benne manapság már a drága gamer notikban, de szerintem 96C még mindig nem számít normálisnak ...
orichalcos: ASUS ezt az 1. partnert jelölte ki szakszerviznek.
-
Darth_Revan
veterán
ASUS G751JY laptop, abból is az 500e Ft-os változat, tehát nem ócó kínai Lenovo
Így néz ki az alaplap:
Már majdnem szétkaptam itthon házilag (beszámoló alapján nincs warranty matrica és festett csavar), de előjött 1 újabb hiba...
Túlmelegedés, mikroszaggatás és gyári OS visszaállítás miatt küldtem be, viszont 1 dolgot elfelejtettem említeni, mivel olyan ritkán előjövő hiba, hogy az én fejemből is kiment.
Konkrétan véletlenszerűen lekapcsolt a gép. Volt, hogy email írás közben, de volt, hogy Windows telepítés (pendrive-ról) közben. A hibát reprodukálni nem tudtam, mivel volt, hogy 2 hónapban 1x jött elő.
Most (elvileg "új" alaplappal) gyári OS-t állítottam vissza pendrive-ról és mire visszajöttem a géphez a gép le volt kapcsolva, az OS telepítés meg sehol ...
Ha valami oknál fogva az USB port-nál megszakadna telepítés közben a kapcsolat, attól tudtommal nem kéne lekapcsolnia a gépnek, max errort dobna a telepítő ...
A tápra se gyanakodnék, mivel ha 1 pillanatra be is dobná a törülközőt a táp, akkor átváltana akkura...
Véletlen ?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #31166 üzenetére
Akkor nem értem mire kellett várni 1 hetet (alkatrész érkezés volt írva várakozás indoknak)
-
Darth_Revan
veterán
1 kis felvilágosítást kérnék:
Laptop szervizben ha alaplapot cserélnek, akkor a régi alaplapról kompletten átmásolják az új alaplapra a BIOS-t és a benne levő windows kulcsot ?
Lehet már üldözési mániám van, de picit gyanús nekem, hogy elvileg alaplapot cseréltek a munkalap szerint, de ugyanaz a feltelepített BIOS (ami se nem a legrégebbi, se nem a legújabb), ...
-
Darth_Revan
veterán
Srácok!
Nincs véletlenül valakinek egy kallódó, már nem kellő és viszonylag jól működő akkuja Fefo 1556-os laptophoz ? -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #17542 üzenetére
Visszatérve erre a dologra, úgy tűnik a bolt, aki bevizsgálta tévedett, a GPU nem hibás. VGA kimeneten rendesen ad képet és terhelés alatt sem fagy vagy korruptálódik a kép.
Tehát én is lefuttattam diagnosztikát és úgy tűnik az LCD panel a ludas. Villámcsapás érte a gépet, de úgy tűnik szerencsére csak az LCD panelon található elektronika sérült (nem úgy mint egyszer, amikor meg egy HP Compaq nc6320 notiban a villám csak a CPU ventilátor vezérlőt vitte ki az alaplapon, így mindig 100% ment a ventilátor, még kikapcsolt állapotban is)
Tudna-e valaki ajánlani egy boltot Debrecenben, aki tud adni papírt arról, hogy mennyi lenne a csere egy másik FullHD LCD panelre (17,3", 40 pines, LVDS csatlakozós, LED világítás)? (Természetesen kihúztam/visszadugtam az LVDS kábelt mindkét oldalon, nem csinált semmit és a hiba is túl durva ahoz, hogy egy egyszerű kábeltörés legyen.)
Sajnos hiába van infós mérnöki végzettségem, mivel én vagyok az érintett én nem adhatok ki szakvéleményt
Itt helyben a kis boltok meg nem tudnak árat írni, mivel nem kereskedik senki panellel...Pontosítva egy ilyen panel ment gajra: [link]
Köszönöm!
-
Darth_Revan
veterán
Megcsináltam apám ismerősének a gépét, nem szoktam kérni semmit sem ilyenkor, de ő azért sem akart hálátlan lenni, így adott egy zsák búzát
-
Darth_Revan
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17548 üzenetére
Csak bezavart, hogy olyan lazán írtad, mintha minden sarki bontóban lehetne olyat találni
-
Darth_Revan
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17544 üzenetére
Na igen, de a probléma itt, hogy a mobility Radeon 5870 GPU-ja nem egyezik az asztali 5870 GPU-val (fele annyi stream processor). Ilyen GPU-val ellátott VGA-t emlékeim szerint Magyarországon csak 500e Ft-os MSI-ben és az érintett 650e Ft-os Asus laptopban adtak, tehát elég pici az esélye, hogy legyen egy kallódóban, amiről át tudják rakni a GPU-t, azért meg felesleges beküldeni, hogy ott álljon 2 hétig, aztán meg visszadobják, mert nincs alkatrész
Vagy egy szerviz tud közvetlen rendelni a gyártótól GPU egységet?
-
Darth_Revan
veterán
Egy picit off, de tapasztalt boltosok/szervizesek véleményét kérném:
Adott 1 laptop GPU hibával, 1 boltban azt mondták, hogy fel tudják küldeni szervizbe chip cserére. Nem szabványos MXM VGA van benne, hanem egy házi szabványú Asus gyártmány, amit külön nem árulnak (Clevo és MSI gyártmányból árulnának, de nem ugyanaz a méretük és alakjuk, mert azok szabványosak), viszont egy boltban fel tudnák küldeni szervizbe chip cserére.
Kicsit kétségeim vannak a felé, hogy hogyan cserélne ki egy nem szabványos MXM nyákon egy mobil Radeon 5870 GPU egységet (kiszerelés/beszerelés mellett kétségeim vannak a felé is, hogy ilyen GPU egységet egyáltalán be lehet-e külön szerezni) egy szerviz (akármilyen ügyes is), szerintetek érdemes belevágni vagy csak gányolás lenne belőle? (magát az Asus laptopot is rémálom szétszedni, nem csak annyi, hogy lekapom a hátulját és ott van CPU/GPU is, mint egy barebone laptopnál, szó szerint darabokra kell szedni, minden csavart ki kell szedni, kijelzőt levenni, elég macerás és egy tapasztalt szervizesnek is feladhatja a leckét, főleg a hangszóró kábel, ami olyan könnyen elszakad, mint a papír ).
Csak szerintem lenne hülyeség ezzel foglalkozni vagy tévedésben vagyok és totál reális dologról van szó és semmiség egy ilyen "chip csere"?
-
Darth_Revan
veterán
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy nem indul be a számítógép, ha van benne WIFI kártya?
Szomszéd cserélt egy számítógépet és vettek bele TP Link PCI WIFI kártyát, de ha az benne van, akkor nem indul be. Pontos adatokat nem tudok, csak annyit láttam, hogy valami VIA chipsetes alaplap...mikor megláttam a VGA-t akkor a nosztalgiától még meg is szédültem, jó öreg 17 éves S3 Trio
Az volt az érdekes, hogy ha benne volt a WFI kártya, akkor nem ismerte fel a VGA-t, el se jutott addig, hogy érzékelje, ha kivettem a WIFI kártyát akkor felismerte a VGA-t vagy sípolt, ha nem volt benne.
Én voltam hülye én nem jöttem rá valami alap dologra vagy a ti szakmai véleményetek is ugyanaz, mint az enyém: régi f*s alaplap nem tudja kezelni?
(Az érdekes, hogy VGA ki/berakosgatás után vagy 20 alkalomból 2x beindult.)
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Intelligencs #13775 üzenetére
Azért befigyel a "Lassú PC?" felirat
-
Darth_Revan
veterán
"a tégla szintjéba süllyesztette az egészet"
Nálunk meg a "mester" hálózat építésekor véletlenül átfúrta a hálózat kábelt, de megoldotta...összedrótozta és a fal színével megegyező(!) szigetelőszalaggal összeragasztotta
Pár napba beletelt, mire sikerült kideríteni miért nem működik a hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 8GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest