- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeitzj
csendes tag
válasz
szeitzj #49548 üzenetére
nos, korrigálnék.
a távoli eléréssel lesz a baj, nem a fájlműveletekkel
munkahelyemről tiltva van a quickconnect.to szolgáltatás, így egy ipari laptopra kötött iphone adja a netet.
ha így akarok turkálni a NAS-on, kb 10 percig minden OK, röpködnek az ablakok jók a reakcióidők.
aztán belassul, a nyitott ablakokat tudom mozgatni, de újat már nem akar nyílni pl. dowload station.de, ha bontom a kapcsolatot, és az iphone safarijából nyitom meg a quickconnectet, akkor megint repked minden....
nem nagyon értem a miértjét... erre valami ötlet?
-
-
válasz
szeitzj #49539 üzenetére
A következő lassuláskor próbálj valamit a tömbre másolni mondjuk egy USB HDD-ről. Aztán a Resource Managerben válts a Disk fülre, majd van ott jobb lent egy gomb, talán Select disks, ha azt megnyomod feljön egy list az összes lemezről, látsz majd read/write MB/s értékeket meg iops értékeket, illetve az első oszlop a disk utilisation, ha az 90-100 között mozog (és a lemez lassan ír/olvas), akkor valószínűleg az lassítja (valami btrfs bug/feature).
Nem ST4000DM002 lemezek?
-
törölt tag
válasz
szeitzj #49534 üzenetére
"- ti mennyi időnként indítjátok újra a nasotokat?"
Kb. sose, csak ha nagyon muszáj. Négy és fél év alatt szándékoltan kb. 5-6-szor, a frissítéseket kivéve.
(Legutóbb pl. egy tervezett áramszünet miatt állítottam le, mert azt a jelzett 3 órát szünetmentesen sem élte volna túl amúgy sem.) -
lewisfm
aktív tag
válasz
szeitzj #49534 üzenetére
Nekem a kis DS118-amat sosem kell újraindítani, nem lassul be.
Torrent (Download Station), File server, Video Station mennek csak rajta.
Plex-et is próbáltam, de az nem tetszett neki, az 1 GByge RAM-ból egy csomóf felzabált, a háttérben állandóan futott vagy 8 db daemon, hol üres járatban voltak, hol zabálták a CPU-t.
-
fenyőke
csendes tag
-
fenyőke
csendes tag
válasz
szeitzj #49239 üzenetére
Szia! Nekem is kellene segítség, hogy a távoli gépen ,interneten keresztül ,hogy tudom lejátszani a filmeket? A telefonon működik. DS video. De PC-n nem sikerült eddig. Hálózaton belül a media player simán megtalálja és lejátszom a rajta levő filmeket, de ez internetről nem működik. Mi kell ahhoz , hogy ez működjön? Van fent a gépemen total commander és VLC is. HELP!!!
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
szeitzj #48872 üzenetére
Csinálsz valahova 2 mappát - én mindig a docker -en belül szoktam az adott konténernek csinálni egy könyvtárat és azon belül csinálom ezeket - egy storage (ennek van igazán jelentősége és nem kötelező csinálni nekei egy könyvtárat egy meglévőt is beállíthatsz ahol a filmeket tartaod jellemzően de ezt majd látod ...) meg egy config pld.
Utána (Ha dockeren belül egy mkvtoolnix könyvtárat csináltál és azon belül a 2 könyvtárat- ez nem kötelező de a példában így van):
A portok bármik lehetnek csak ne legyenek használva másra :
Meg kb ezt de ezt az uid gid- t nem rég a webgrab konténernél leírtam, hogy hogy lehet megnézni ..Utána telepítesz egy VNC klienst és a beállított porton át kapcsolódsz:
Utána ott a MKVToolNix gui és amit a storage könyvtárba van azt meg tudod nyitni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest