Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szaraz
tag
köszi mindkettőtöknek
Marci112233: az összefoglalót elolvastam
PhoenixK: ezt így nem találtam meg benne konkrétan ( vagy nem vettem észre ), amit te most leírtál. -
válasz
Szaraz
üzenetére
Ha védelmet akarsz, akkor SHR-t javasolnék. Az előnye: 1 lemez megy el védelemre, a többi terület használható marad, valamint a későbbiekben könnyen bővíthető nagyobb lemezekkel. Marci112233 már javasolta az összefoglalót, abban benne vannak az alapok.
SHR esetében egy nagy kötet lesz, amin létre tudsz hozni megosztott mappákat akár kvótával is. Végül a mappákra tudsz jogot adni a user-eknek. -
Szaraz
tag
Sziasztok!
Tanácsot, segítséget szeretnék kérni, kicsit belekeveredtem ( pedig visszaolvastam elég sokat ):
Vettem egy DS420+-t, 4 db 3TB-s vinyót, és a köteteket szeretném kialakítani. Ami fontos a HDD védelem. Szeretnék egy kötetet a doksiknak, 1-et egyéb automatikus mentésre, és még egyet mentésre, ahova a laptop, gép adatait menteném. A felhasználók csak azt lássák amihez joguk van. Köteteket hozzak létre, vagy csak mappákat? Ha köteteket hozok létre, akkor is működik, hogyha 1 HDD bedöglik, akkor sincs adatvesztés? -
Rick4
félisten
Na közben hogy tiszta legyen, és akár más is tudjon kalkulálni, nomeg épp kellett egy merítés- töltési ciklus az akksinak is, kihúztam a konnektorból, 230W fogyival a csipogásig ment 45 percet, kb 8-10 percig még elcsipogott volna, de azt már nem vártam meg. Most már eszembe jutott, amikor 60W-nyi fogyasztás volt rajta, akkor ment kb 7 órát.
Persze itt is évente 2x10 percre van áramszünet, arra ennek a megoldásnak a töredéke is elég lenne, viszont ez nem hogy drágább volt így, mint a hasonló kaliberű, de belső akksis megoldások, hanem olcsóbb. -
cigam
titán
válasz
sequator
üzenetére
Bár nem használok ilyen programot, de a kérdésedben ott a válasz: a DDNS és a port forward nincs beállítva
A program meg látszólag azon keresztül akar létrehozni linket. Pl. telepítéskor milyen címet adtál meg? Belső, vagy külső hálózati IP-t? Amikor rákérdezett, átkapcsoltál QuickQonect-re, mit válaszoltál? -
cigam
titán
válasz
BenceShearer
üzenetére
Nem szükséges újrahúzni, csak a Tároláskezelőben kell
- A Kötet fülön eltávolítod az összes kötetet-et
- A Tárolókészlet fülön törlöd a tárolókészletet
- A Tárolókészleten létrehozol egy újat.Ha a két lemezt egyetlen nagynak szeretnéd látni -»RAID0 (De ugye írtuk hogy bármelyik lemez tönkremegy az összes adat odavész, vagyis nagyon fontos a mentés!)
Ha a két lemezt külön szeretnék használni, akkor pedig a Basic (vagy a jbod) opciót válaszd. Ekkor még egy tárolókészlet-et kell létrehoznod (szintén Basic, vagy jboy opcióval) amihez a másik lemezt adod hozzá.
Így lesz két tárolókészleted a két külön lemezen, amin lesz 1-1 köteted.
A megosztások létrehozásakor pedig eldöntheted, hogy az A vagy a B tárlókészleten (-»lemezen) hozod létre.Leírva bonyolultabb mint végigcsinálni

-
sequator
senior tag
Erre valakinek van ötlete?
Az lenne a kérdésem, hogy az milyen beállítás hibája/hiánya lehet, ha az új Drive Client ilyen linkeket készít a munkaállomáson: https:// külsőFIXip:port /d/s/694806781227963453/ryKHZKrHBvfUd9kyMqhJgLgywwUmUBNM-RrTgsQtLpgk
de a DSMben a File Station a megszokott gofile.me-s linkeket tudom létrehozni?
Mivel a DDNS és a port forward nincs beállítva, így az első link természetesen nem érhető el, a másik rendben működik.
Köszönöm a válaszokat.
sautia -
atus72
őstag
Sziasztok!
DS920+ (DSM7.1) szeretném valahogy organizálni a torrenjeimet olyan értelemben hogy szeretném seed-ben tartani jópárat de rendezve is legyenek folderekben (magyar, indiai, stb..).
Ezt hogy lehet megoldani? Azt látom hogy amikor hozzáadom a torrentet akkor lehet foldert beállítani de utólag hogy?
Már azon is gondolkodatam csak macera hogy lesz egy nagy torrent mappa ahol van a seedben tartottak és ami kell azt átmásolom a helyére.
Van jobb ötlet? Lehet túllihegem ez ...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
balaaazs
üzenetére
NAT-olva vagy e?
Portok a routerben nyitva / átirányítva , hogy "aktív" legyél ?Amúgy pedig kezdésnek :
DSM6 - Download StationMOD:
A teszt amit írtál , említettél.....
Írd már le nekünk, hogy a NAS-ban milyen CPU van és mennyi memória.
Valamint , hogy a tesztelő PC-ben milyen CPU és mennyi memória van ! -
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Visszatért egy korábbi problémám ami anno kb. magától oldódott meg: donwload station nagyon lassú sebességgel dolgozik... Mindezt úgy, hogy az első problémáig a beállítás után semmi baja nem volt, értelemszerűen nem módosítgattam semmit a beállításokon.
Korábban tudom az volt a baj, hogy nem adtam elég infót, ezért most inkább megkérdezem, mi kellhet, hogy tudjatok ötletet adni? 2 torrent fut, egyébként net sebesség tesztelv és jó, illetve azonos torrentet a transmission közvetlenül a gépről indítva jó sebességgel tölti.
De ha még bármi infó hasznos lehet, szóljatok, találtam egy ilyen leírást: https://kb.synology.com/en-global/DSM/tutorial/What_should_I_do_slow_download_speed_Download_Station
de elsőre meg nem feltétlenül merek belenyúlni ezekbe, főleg h eddig működött
köszi!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
nt0524
üzenetére
Ha szerencséd van és másik torrent oldalon fent van ugyanaz az anyag, akkor onnan letöltöd a torrent fájlt.
Hozzáadod a DS-hez.
Mivel már létezik egy ugyanolyan nevű mappád ezért a DS elkezdi a hash-t...azaz az állományok ellenőrzését.
Végigszalad minden anyagon és a végén a hiányzó részeket elkezdi letölteni. Tehát a maradék 2.4 %-t fogja csak letölteni.De ehhez az kell, hogy tényleg ugyanaz a torrent anyag legyen és a másik torrent oldalon legalább 1 db seeder ( akinek megvan 100%-ban az anyag ) legyen !
Ha gondolod én a NC-n és a BH-n rá tudok nézni, hogy fent van e a cucc.
-
nt0524
tag
sziasztok!
Download station-t használok synon torrent letöltésre, nagyon szeretem. Kérdésem a következő:
a torrent, amit letöltök/töltöttem egy 20 részes sorozatot tartalmaz, viszont megállt 97,6%-nál. Ha a file-ok részleteit kilistázom van olyan epizód, ami 100%-ban lejött. Van-e mód arra, hogy legalább ezeket az epizódokat megmentsem, meg tudjam nézni, ha mégsem sikerül teljes egészében letölteni a teljes csomagot? Egyáltalán megtalálom valahol a file-okat? ha igen, hol?Kösz
NT
-
FrezeR
senior tag
válasz
Peathee
üzenetére
Értem, akkor az csak kisebb szünetekre megoldás. Azért nem rossz, szerencsére itt felénk nem szokott ettől sokkal több kimaradás lenni, sajnos sűrűbb az 1 mp-es kimaradás. A lényeg hogy leállítja ha kell.
Rick4
Az komoly, nem semmi kis szetted van.
Ezzel tényleg nem gond a hosszabb leállás sem. -
Rick4
félisten
válasz
FrezeR
üzenetére
Nálam az 56Ah-s autó akksival gépek, monitorok nas kb 250w fogyival elmegy 6-7 órát is, ha nem lennénk itthon, és csak a nas lenne bekapcsolv, elmenne két- három napig. Egy régi tévéállványba lett bepakolva a technika, a dolgozóasztalok alatt nincs útban, hátul minden polcon befújó ventik szellőztetik a készülékeket, át kellene pakolnom, és akkor az optikai modem és a router is erről kapná, de ez még pár hónapig így marad, 1 év alatt 2x 5 percre volt áramszünet.
Nemsokára belső elektromos hálózat csere lesz, akkor cserélem a szünetmentest egy komolyabbra szerintem 4-5KW-os mindenre elég lesz, (szeretem túlbiztosítani a dolgokat) és minden helyiségbe bekerül egy vagy két konnektor, amin keresztül pár érzékenyebb eszköz csak a szünetmentesen keresztül kapja majd a delejt. -
cigam
titán
válasz
BenceShearer
üzenetére
Belefutottál az SHR kötet csapdájába. Ugyanis ez a biztonságra megy rá, és most a 4TB-os lemezedet letükrözi a 6TB-osra, és 2TB parlagon marad: [link]
Csak úgy tudnád a tárhely méretét 10TB-osra növelni, ha erőről kezded a dolgot, és RAID0-t állítasz be. Ugyanakkor az tudnod kell, hogy ez azt jelenti, hogy bármelyik lemez tönkremegy, minden adat elvész.
most csak annyit tudsz csinálni, hogy
- A jelenlegi adatokat lemented róla a PC-re külső lemezre,...
- Törlöd a "Storage Pool 1" Volume-ot.
- Új Volume-ot hozol létre, ahol nem SHR-t, hanem RAID0-t állítasz be. -
Thusor
őstag
Van egy Synology DS1618+ NAS-om 6 darab 4 TB-os merevlemezzel, SHR2 kötetben. Szeretném cserélni a 4 TB-os merevlemezeket 6 TB-osra. Megoldható, hogy a Synology felületén egyenként hozzáadva, mindig javítom a kötetet? A régi 4 TB-os merevlemezek mennének majd egy DX517 bővítő egységbe, amit szintén SHR2-ben szeretnék használni a DS1618+-hoz kötve. Ezen merevlemezeket tudom majd a bővítő egységben formázni vagy előtte külön PC-n tegyem meg?
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Van egy NAS-om, DSM 7 rendszerrel.
Eddig egy 4 TB vinyó volt benne, tettem mellé egy 6 TB-osat.
Szerettem volna megnövelni a tárhelyet.Erre valamiért (gondolom én voltam béna) berakta egy storge pool-ba.
Maradt a kevés tárhelyem, de ha a 6 TB-et kiveszem, visít, hogy kiesett egy vinyó.
Mit tudok ilyenkor tenni?Hogy tudnám a 6 TB-ot a tárhelyhez adni?
Köszönöm! -
cigam
titán
válasz
bozso067
üzenetére
Teljesen feleslegesen futod a köröket a DNS-el. pl. Miért a LibertyGlobal Amsterdami szerverét állítod be DNS-nek?!
Szerintem állíts vissza mindent, mert ez az ötletszerű kapkodás nem segít.
Pl. ellenőrizd a "Napló központ"van, hogy nem panaszkodik-e valamire. Ellenőrizd, hogy a DS-ben megadott ideiglenes hely köteten van-e elég hely. Hogy a letöltés célként megadott mappa nincs-e tele (kvóta!)
Ellenőrizd, hogy a DS-ben megadott BitTorrent port kijut-e az internetre: [link]
(a külső ip címed/regisztrált domain neved írbe, majd kettőspont portszám. pl. valaki.hu:6881, vagy 1.2.3.4:5678. Az UDP port tesztet is futtasd le.
Ha a pontot nyitottak mutatja, akkor látszólag minden rendben, máshol kell keresni a problémát. -
G.A.
aktív tag
Üdv!
NAS: DS216J
A problémám, 2-300GB kép/videó áthelyezésével (mappa rendezés) kezdődött, ami miatt a NAS elkezdte az indexelést. Ez annyira betett a kis gépnek, hogy lényegében használhatatlan volt a reakció ideje. (Kevés a RAM).
Első megoldáskép, az indexelést késleltettem 6 órával. Ám 6 óra elteltével az indexelés továbbmegy és megint macerás a belépés. Ez ugye reggel okoz gondot.Második megoldásnak, ami szerintem a hiba forrása lesz, kerestem egy scriptet(a linket most nem találom), ill. kettőt, amik a feladatütemezővel elindítva ki-be kapcsolják az indexelést. 01:00-kor elindít, 09:00-kor kikapcsol, ez volt a terv.
A script lényegében 3 parancs/folyamat ki/bekapcsolása.
Most már nem tudok belépni a webes felületen. Helyette ez fogad:
"Elnézést, a keresett oldal nem található."Ergo, kapcsolat van a NAS-al, de a szolgáltatás(web GUI) nem elérhető.
Pingelhető.
Miközben ezt írom még megnéztem a Drive, Cloud, WebDAV-ot is... egyik sem elérhető.Nehezítés:
SSH, kikapcsolva. A NAS jelenleg OffSite van(tőlem messze van).Talán segíthet valamit(?):
A NAS routert elérem(be tudok lépni), van rajta VPN.Javaslat?
-
bozso067
tag
Köszi szépen a routeres linket; beállítottam, illetve nem is volt mit beállítani, mert be volt kapcsolva, hogy töltse le automatikusan a DNS-t.
A link szerint ezt a kapcsolót kikapcsoltam, de már automatikusan beírta a két új DNS címet. ezért nem is értem, miért kell kikapcsolni. De mindegy is, kikapcsoltam; a két új DNS cím szerepel már ott; majd mentés.
De ennek ellenére még mindig nem megy a letöltés a Download Stationban.
Honnan tudom, hogy a NAS DHCP-n kap IP-t? (Beef írta: Ha a NAS-od DHCP-n kap IP-t, akkor ott nem kell semmit állítani csak a routerben).
A NAS-on jelenleg ezt látom:
-
Peathee
senior tag
-
-
beef
őstag
válasz
bozso067
üzenetére
Ha a NAS-od DHCP-n kap IP-t, akkor ottt nem kell semmit állítani csak a routerben, ha fix IP-s, akkor igen.
Egyébként meg semmi értelme ezekkel a szolgáltatói DNS címekkel vacakolni, mindig csak a gond van velük. Be kell írni a routerbe ezek közül, hogy pl: 8.8.8.8, 8.8.4.4, 1.1.1.1, 1.0.0.1 -
bozso067
tag
válasz
bozso067
üzenetére
Nekem is ez az elsődleges DNS szerver címe: 213.46.246.53 (ezt a NAS-ból ovastam ki)
Azt mondta a Voda ügyfélszolgálat, mivel a modem bridge módban van, azzal nincs teendőm, de a saját routeremen kell átírni a DNS címet 80.244.99.36 vagy 80.244.99.37-re (???)
Ezt már nem is értem; hol írom át a routeren? Nem is találtam ilyen az eredeti DNS címet 213.46.246.53 a routeren beállítva....
Szóval nekem kínai, mint az is, amit írtál:
"
Szóval besshztam egy terminálból a DiskStationre és átírtam a szar ipt a Vodás routerem belső ip címére. (192.168.0.1 nálam)" -
bozso067
tag
Nekem is a voda az internetszolgáltató, szóval lehet, hogy nálam is ez a probléma.
Sajnos egy mezei NAS felhasználó vagyok, abból amit írtál, semmit nem értek.
Most a Voda routerében kellene átírnom valamit? Vagy a NAS beállításaiban? Vagy mindkettő? A voda routere nálam bridge módban megy (csak modemként funkcionál); a saját routerem egy mesh TP-Link DECO 4M.
Tudnál egy hülyegyerek (ez én lennék) módon egy leírást küldeni, hogy hol, és mit kell átállítanom?
Előre is kösz. -
BFeco
aktív tag
Szia!
A hibás DNS egy korábbi, még UPC-s volt Nálad ami változott, megszünt.
Nem kaptál ilyen levelet?
"Kedves Ügyfelünk!
A Vodafone Magyarország zrt. folyamatosan arra törekszik, hogy az Ügyfelei igényeinek leginkább megfelelő, naprakész szolgáltatásokat nyújtson, gyors és könnyű ügyintézést biztosítson mind telefonosügyfélszolgálatunkon, mind pedig a személyes ügyfélkiszolgálási pontjainkon.
Ezúton tájékoztatjuk az internet termékkel rendelkező internet szolgáltatásában történő DNS IP cím változásokról.
Abban az esetben, ha korábban nem történt DNS beállítások manuális módosítása, és a modem és a rácsatlakoztatott eszközök automatikusan kapják meg a beállításokat a Vodafone rendszereitől, akkor további teendője nincs.
Ellenkező esetben az eddig használt címek helyett szükséges az új címekre frissítenie az eszközeinek DNS beállításait.
Az új DNS címek:
80.244.99.36 és 80.244.99.37
Amennyiben lehetséges, javasoljuk az automata beállítások használatát (DHCP).
A régi címeken 2022 június 30-án meg fog szűnni a DNS szolgáltatásunk.
Amennyien a beállításhoz szüksége lenne technikai segítségre kérjük vegy fel velünk a kapcsolatot a belföldről díjmentesen hívható 1420-es telefonszámon.
Köszönjük együttműködését!
Vodafone Magyarország zrt." -
laracroft
senior tag
Sziasztok
winscp-vel szeretnék kapcsolódni a syno-hoz.
Milyen user-t kell használnom ahhoz, hogy tudjak Transmission config fájlt szerkeszteni?
Jelelnegi az admin user-t próbálom, de access denied-ot kapok.
köszi -
Borisz76
nagyúr
Változó,hogy éppen mennyi megy felfelé és milyen gyorsan. Van ,hogy nálam is csak 2-3 anyag megy felfelé....az is lassan.
Megfigyelhető ,hogy péntek délutántól lódul meg a feltöltés.....mindenki elkezdi letölteni a hétvégi betevőt.
A miértre nem tudom a magyarázatot ha tényleg minden be van állítva a routerben ,akkor többnek kellene mennie.
-
hind
csendes tag
válasz
bozso067
üzenetére
No, én megoldottam. Nem tudom, miért (volt egy áramszünet délután, talán amiatt?), de a DiskStation DNS resolver konfigja szar volt, egy olyan nameserver ip cím szerepelt ott, ami nem is volt elérhető.
Szóval besshztam egy terminálból a DiskStationre és átírtam a szar ipt a Vodás routerem belső ip címére. (192.168.0.1 nálam)
admin@DiskStation:/$ cat /etc/resolv.confnameserver 213.46.246.53<-------- ez volt
Azóta szaggat a Download Station ismét... -
Peci
csendes tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Igen, eddig kettő w10 (HUN) verzióval kísérleteztem, illetve:
Synology_VMM_Guest_Tool_1.5.3-0015.iso
virtio-win-0.1.217.iso
virtio-win-0.1.118.iso (mint régebbi - külhoni fórumokon emlegették mint megoldást)És még ilyenekkel is próbálkoztam már:
virtio-win-guest-tools.exe
virtio-win10-prewhql-0.1-146.zipAmi jön még az a w11 illetve az angol w10 is megérne egy próbát. (Csak idő-idő...)
-
hind
csendes tag
válasz
bozso067
üzenetére
Szia,
Nem tudom, mi a gond, de lehet, hogy nem nálad van a hiba. Azért írom ezt, mert kb. két órája vettem észre ugyanezt. DS212j -m van egyébként. Se a bithument, se az ncoret nem érem el... és a torrentoldalakon is látszik a user infómban, hogy semmit nem csinálok, seed sincs. Az internetszolgáltatóm a Voda, ha ez bármit is számít.
-
Egy kis tapasztalat az elmúlt egy hétből. Az alábbi kedves szeretet-levelet küldte a 918+:
An I/O error occurred to Drive 2 on XXXXXX, but the drive is working properly now after several retries. The error may have been caused by bad sectors. We recommend backing up your data immediately to ensure data integrity. Afterward, please go to Storage Manager > HDD/SSD > HDD/SSD > Health Info > S.M.A.R.T. to run the Extended Test, and then refer to the test result for the recommended actions.Pár órával később:
Drive 2 on DS918+ is severely damaged and has failed. Please back up your data immediately and then replace the drive.
Drive information:
Brand: Seagate
Model: ST4000NE001-2MA101
Capacity: 3.6 TB1700+ bad sector 1 nap alatt...
Lemez deaktiválva, kivéve, elküldve gariba, visszakapva...
Az új lemezt bepakoltam, és lehetett is indítani a rebuild-et.
6 óra múlva megint ment élesben a 4*4TB-os SHR!Csak azért írom le így, hogy legyen egy jó tapasztalat is, amikor minden ment simán, leállítás nélkül, ahogy kell
-
bozso067
tag
Sziasztok!
Egy DS218 LAN-on csatlakozik a switchez. Tegnap a DSM Download Stationba került pár torrent fájl, azonban nem indult el a letöltés, de nem foglalkoztam vele; gondoltam, csak seed probléma. Ma újra ránéztem és még mindig semmi. Másik 3-4 különböző torrentet is hozzáadtam DS-hez (amik nagyon frissek és sokan seedelik), de semmi; egyiknél sem indult el a letöltés.
Ezután vezérlőpult/hálózat/hálózati interfész menü: azt írja, hogy a LAN csatlakoztatva; statikus az IP cím, stb. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy nem csatlakozik a netre.
Ezután teszt: a NAS LAN portból kábel ki; bedug egy laptopba, de semmi probléma; a laptopon ment ugyanazon a kábelen és switch porton a net.
Nem állítottam el semmit; már 2 éve így megy, csak tegnap jött elő ez a probléma.
A NAS LAN portjánál - ha be van dugva az RJ45 csati - nem villog a zöld (sárga?) led. Nem emlékszem, hogy van-e itt led egyáltalán, ami a működést hivatott mutatni. Elszállt volna a LAN port?
Viszont ennek ellentmond az, hogy az otthoni hálózaton (minden eszköz ugyanazon a hálózaton van), pl. egy TV-n elérem a NAS-t és a rajta lévő tartalmakat.
Mi lehet akkor probléma? -
cigam
titán
válasz
AiRLAC
üzenetére
Tényleg! Egy memória teszt sosem árt.
-
cigam
titán
válasz
poirot
üzenetére
Valami mégis haldoklik.
- nyiss egy hibajegyet, hogy távolról nézzenek rá (pl. rálátnak a részletesebb infókat adó naplófájlokra, amiből talán kiderül), hogy mitől esett szét a kötet. Lehet HW-es hiba, pl. a tápegység haldoklik, ami úgy megszórja a NAS-t hogy hibás adatátvitelt eredményez. Lehet kontakthiba a SATA csatlakozón, de lehet alaplapi, vagy HDD hiba is. Sokismeretlenes az egyenlet.
- kapcsold le, és tedd át a lemezeket PC-be, és ott a gyártó, vagy a HDSentinel programjával teszteld le őket egyesével. pl. HDSentinel esetén Lemez -» Részletes önteszt. -
Multibit
nagyúr
válasz
FrezeR
üzenetére
Te melyiket ajánlanád inkább a két gyártó terméke közül?
Csak Eaton-nel van tapasztalatom, így nyilván nem nyilatkozhatok a másikról. Két Eaton UPS van itthon. Az egyik - a már említett - 5E850i. A másik egy 3S 700VA DIN, ami a hálózati eszközöket látja el (Intel mini PC-alapú router, 2 NAS és egy 8 portos switch). Ezek 20% terhelést jelentenek a NUT szerint.a 3 említett eszköz pontos fogyasztását sajnos nem tudom
Pedig ez fontos lenne a tervezéshez. Kérj kölcsön egy konnektorba dugható fogyasztásmérőt és nézd meg, hogy mennyi az eszközök összfogyasztása! Nem vagyok UPS szakértő, ezért inkább linkelek az ezzel foglalkozó topikból egy minimális terhelésre vonatkozó hozzászólást: [link] -
FrezeR
senior tag
-
Multibit
nagyúr
válasz
FrezeR
üzenetére
Az áthidalási időt nehéz előre tervezni. Nálam az asztali gépem esetén ez a jóslat. A valóság csak 20 perc (teszteltem). Persze, a húsz perc is elég általában az éppen folyamatban lévő ügyek lezárására. Kicsit méretezd túl az UPS-t, de tényleg csak egy kicsit (nehogy ne legyen meg a minimálisan szükséges terhelés a ráakasztott kliensek által)!
-
Peci
csendes tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Helló!
Folyamat tételesen végigjárva. Frissen letöltve a hozzávalók, stb...
Szépen megy minden nagyjából a végéig, (w10-re szavaztam) amikor is a VirtIO driver telepítésnél azt regéli, hogy:
- talált drivert az eszközhöz (öröm!)
- majd egy idő után azt közli, hogy "határidő túllépés miatt a művelet nem lett befejezve "
- megnézve az eszközt, a korábbi 56-os hiba most így 28-as...
Megnézem ugyanezt vallásosság kedvéért w11-el is de ezt csak a jövő hét lesz már.
-
FrezeR
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
A NAS-em rendes leállítása a fő szempont, meg az ilyen pillanatnyi áramingadozások kivédése, mert abból több szokott lenni, mint hosszabbakból. Áthidalási időre fél óra szerintem elég lenne. A lényeg, hogy addig tudja tartani a NAS+modem+router hármast és állítsa le a NAS-t mielőtt lemerülne. A gépemnél egy APC szünetmentes van, ezeket a gyártókat mint Eaton, Cyberpower nem annyira ismerem, hogy melyik a megbízhatóbb vagy jobb.
-
Multibit
nagyúr
válasz
FrezeR
üzenetére
Kérdés, nálad mit jelent a kezelni? Csak annyi, hogy a teljesítménye elegendő-e a NAS-on kívül a router és a modem ellátására? Egy 700-800VA-s UPS bőven elég erre.
Azt kéne konkretizálnod, hogy mekkora áthidalási időt vársz el az UPS-től, mikor megszűnik a fali delej és rajta van az összes fogyasztó, valamint, hogy a NAS korrekt leállításán kívül szeretnéd-e ugyanezt a többi UPS-kliens esetén is? -
poirot
őstag
Nem volt megmozdítva, mióta a helyére került.
Elég sokszor írta ki, hogy az ellenörző összeg nem egyezik egyes file-oknál, néha egy-egy torrent leállt, de újraindítva, mindig le lehetett tölteni illetve fel. A letöltött file-okban nem volt hiba és a winchestereket mindig hibátlannak jelezte, mint a hogy most is.
Csak torrentre használom és azon hallgatok zenét a Logitech internetes rádiómmal. -
pitiless
senior tag
válasz
cucuska79
üzenetére
Én a hálózati eszközöknek vettem egy NJoy Cadu 600VA/360W-os szünetmentest, de a mai napig nem foglalkoztam vele, hogy a NAS-ra kössem. Ma bekötöttem, hogy egyáltalán működik-e és Generic USB to serial eszközként felismerte. Látja az akku töltöttségét, gondolom jó lesz
. -
Rick4
félisten
válasz
cucuska79
üzenetére
Bármilyet, ami ellátja őket energiával. :d
Nekem egy 1 kw-os tiszta szinuszos szünetmentes van elé téve egy 56Ah-s külső autó akksival. Elmegy vele pár napig is, ha úgy hozná a sors, régen volt fsp nano 600-ból több db is, ezek mind offline cuccok, azaz a nas nem érzi majd szükségesnek, hogy leállítsa önmagát, ha elmegy az áram, ha olyat szeretnél, akkor a kompatibilitási listából keress, de 99%-uk menni fog vele. -
cucuska79
tag
Sziasztok!
Úgy általában milyen szünetmentest szeretnek ezek a NAS-ok? Van egy DS220+-om, és szeretnék egyet venni, lehetőleg APC márkában gondolkodok, de mástól sem zárkózok el!
Köszi a segítséget!
-
-
poirot
őstag
Erre valaki esetleg?
[link] -
vicces
addikt
a régi nasr ól költöznék az újra. a file station jól látom, hogy alkalmatlan erre? csak a saját fájlokat látja?
hogy tudok mindent átmásolni a régi nasról az újra pc-s másolás nélkül? -
-
hotkar
senior tag
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Most egy órája ütemes, halk sipolásra ébredtem. Kiderült, hogy a NAS-om jelez, a Status led sárgán ég.
E-mail-ben a következő üzenetet kaptam;A(z) NAS állomáson futó 1 (SHR) kötet összeomlott, így előfordulhat, hogy több fájl is megsérült. További információkért lépjen a Tároláskezelő > Kötet menüpontba.
Ki majd bekapcsoltam a NAS-t. Megnéztem a HDD-ket, 37 illetve 39 fokosak. 718+ -om van.
Gondoltam, hogy a torrent letöltés miatt, lehet ez, mert egy elég nagy állományt töltök le, most viszont az meg leállt. Most észbekapott a NAS-om is és kiírta, hogy a KÖTET1 tönkrement. A lemez információknál, mint ahogy írtam, magukat a winchesterek hibátlannak írja ki.
Közben mentem, amit lehet, a kérdésem a következő;Elég eltávolítani a kötetet, és újra létrehozni? (mivel a winchestereket jónak írja.)
Nem befolyásolja majd az új kötet létrehozását, hogy nekem a régi 6.2-es DSM-em van? (Nem akarok váltani, mert Logitech Media serverem van és azt már a 7-es nem támogatja. Mindenképpen az újat fogja felrakni?) Szeretném mindenképpen a régit felrakni, esetleg részletes leírást kaphatok, ha szükséges.A csomagkezelőben persze már hibásak a csomagok illetve leálltak.
Mentés után kikapcsolom a NAS-t, és várom a szakértői válaszokat. Köszönöm előre is.
-
sequator
senior tag
Üdv!
A Synology hivatalos oldalának javaslata ellenére sikeresen átraktam a HDD-ket (2*3 TB WD Red) egy DS215j-ből DS220+-ba. DSM 6.2-ről simán frissült DSM7-re. Utána a lemezeket egyesével sikeresen cseréltem 2*4 TB-ra.
Viszont a DS115j-ből nem sikerült átrakni a HDD-t a DS215j-be ugyanezzel a módszerrel. Az teljes újratelepítést akart csinálni.
Az lenne a kérdésem, hogy az milyen beállítás hibája/hiánya lehet, ha az új Drive Client ilyen linkeket készít a munkállomáson: https:// külsőFIXip:port /d/s/694806781227963453/ryKHZKrHBvfUd9kyMqhJgLgywwUmUBNM-RrTgsQtLpgk
de a DSMben a File Station a megszokott gofile.me-s linkeket?
Mivel a DDNS és a port forward nincs beállítva, így az első link természetesen nem érhető el, a másik rendben működik.
Köszönöm a válaszokat.
sautia
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Revolut
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB gyári független gyári 94% akku számlával
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HPE ProLiant DL380 Gen7 --2x Intel Xeon X5650 -48GB ram -6 x 1TB HDD
- Eladó Apple iPhone 17 Pro 256GB Kozmosznarancs
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Patice