- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nt0524
tag
válasz
Multibit #84911 üzenetére
Köszönöm, megtettem még a kérdés előtt.
Olyanokat találtam ami SSH-ra vagy FTP-re vonatkozik, itt pedig DSM-ről van szó. Megnéztem továbbá a port továbbításokat is a routerben, ott csak a webdav-os portok vannak átirányítva (jó messze a gyári számtól) illetve az 5001-es port.TBCM-re rákeresve sem találtam semmi relevánsat.
Szóval megköszönném, ha esetleg tudnátok további tanácsot adni.
-
nt0524
tag
Sziasztok!
Mit javasoltok, ha ilyen üzenetek jönnek sűrűn a Log Centerbe:
User [] from [84.83.252.45] failed to log in via [DSM] due to authorization failure.
Tegnap kezdte, de van, hogy fél percenként jön, kétszer uyanarról az IP-ről, aztán másikról, stb
Köszönöm a választ!
-
nt0524
tag
Download station-t használ-e valaki vpn-en keresztül? Kell-e egyáltalán, ha igen, hogyan működik? Hogyan érdemes/kell beállítani?
Mindenhol azt olvasom, hogy torrentezni vpn-en keresztül szabad csak. Én ilyent még sosem csináltam. Ugyan a gépemen működik a psiphon, de hát az ugye a gépen van, semmi köze a syno-hoz...
kérek szépen tanácsokat, tapasztalatot a témában!köszönöm előre is!
-
nt0524
tag
sziasztok!
Download station-t használok synon torrent letöltésre, nagyon szeretem. Kérdésem a következő:
a torrent, amit letöltök/töltöttem egy 20 részes sorozatot tartalmaz, viszont megállt 97,6%-nál. Ha a file-ok részleteit kilistázom van olyan epizód, ami 100%-ban lejött. Van-e mód arra, hogy legalább ezeket az epizódokat megmentsem, meg tudjam nézni, ha mégsem sikerül teljes egészében letölteni a teljes csomagot? Egyáltalán megtalálom valahol a file-okat? ha igen, hol?Kösz
NT
-
nt0524
tag
Sziasztok!
Ds220j nas DSM 6.2.4-25556 Update 5 sw-vel, néhány hete még működött a rádugott usb printer, most meg látja, connected-et ír, de nem hajlandó nyomtatni, valami hibát ad vissza.
Találkoztatok ilyennel?
-
nt0524
tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki régi NAS-ról (ds209j, dsm 4.2) költözött újabbra, korszerűbbre? dsm 6.x, 7.x-re gondolok (ds220j). a két hdd-t egyszerűen csak átrakom, akkor fölismeri szerintetek, vagy kell valami bűvészkedés? Vagy számítsak adatvesztésre, és akkor az adatokat migráljam egyikről a másikra?
köszönöm válaszotokat.
NT
-
nt0524
tag
Sziasztok!
VPN-ről kérnék Tőletek tapasztalatokat. Elsősorban torrent letöltésre használom a NAS-t és nem igazán sikerült eligazodnom abban a témában, hogy a NAS saját vpn szervere mire jó, ér-e valamit, illetve kell-e, érdemes-e fizetős vpn szolgáltatást vásárolni a torrentezéshez, és ha igen, azt hogyan lehet/kell telepíteni a NAS-ra. (Magyarországon élek)
minden segítséget előre is köszönök -
nt0524
tag
régi ds209j (dsm 4.2) szeretnék certificate-ot tenni, nem self sign-osat. Let's Encrypt lehetőség nincs a dsm-ben. Hogyan lehet ingyenesen kreálni új cert-et, és beimportálni a nas-ba? (az importálás menne, csak honnan vegyek cert-et?)
köszönöm
Bébé -
nt0524
tag
válasz
Patice #76958 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot, kipróbáltam, hogy a cert megújítására kinyitottam a két portot, de sajna a helyzet nem változott.
Esetleg telepítsem újra a nas szoftverét? lehetséges egyáltalán? Most 6.2 dsm van rajta, nem gondolom, hogy érdemes 7.0-ra áttérni (már elég régi a cucc 414j). Vagy Ti mit gondoltok? Esetleg ez segíthetne?
Vagy töltsek le másik cert-et? (nem nagyon tudom, hogyan kell... :-( )és közben feljött egy ilyen hibaüzenet (mellékelem a képet, és mellékelem a cert-ről készült képet is...)
-
nt0524
tag
Sziasztok!
nagyon sárkányos (számomra) hibám van egy jó bonyolult rendszerben:
2 egymástól távol lévő syno nas (209j és 414j) van összekötve interneten keresztül webdavs-sel alkalmi file transfer céljából. A távoli nas (414j) a nagyobb, oda másolok a helyiről filmeket, majd a távoliról játszom le őket alkalmanként vagy laptopon vagy media lejátszón. Újabban a frissen átmásolt filmek nem érhetők el, ha laptopon böngészőben meg akarom nyitni az adott könyvtárat, akkor leidőzít a böngésző és nem találja a könyvtár tartalmát (ezt a raidrive csinálja), ha winscp-t használok, akkor a következő hibát írja ki "Could not read status line: Secure connection truncated". A vicc az, ha simán webdav-ot használok (elméletben nem secure), akkor is ugyanezt írja ki. Ha helyben, a 414j lokális hálózatán nézem, akkor minden ok. Korábban működött ez a fajta másolás és elérés, aztán mókoltam valamit a távoli nas certificate-jével, mert azt írta, hogy lejárt, készítettem újat, látszólag minden ok, de ez a fajta elérés nem működik. Talán összefüggés van?köszönöm, ha bárkinek van építő hozzászólása...
Bébé
-
nt0524
tag
válasz
Magnat #75698 üzenetére
Köszönöm, ez nagyon klassz volna!
Sajna az "itteni" nasom régi, ds209j, dsm 4.2-vel. ha megpróbálok neki remote foldert adni, akkor szarakszik valami cifs protokollal (nincs választási lehetőség), és nem tudom megadni neki azt a formátumot, amit a webdavnál kellene (davs://ddns_név/mappa), csak \\ddns_név\mappa-t fogad el, amivel meg nem működik -
nt0524
tag
válasz
zsamiatt #75691 üzenetére
Szomorú!
azt meg tudom oldani (webdav-val), hogy egyik nasról a másikra másolok file-okat, de ahhoz a laptopomnak bekapcsolva kell lennie. Ezt kiküszöbölendő gondoltam a vpn-re.
van akkor arra valami megoldás, hogy két egymástól távol lévő NAS-t kössek össze file másolás (oda-vissza) céljából úgy, hogy ne kelljen külső szgép hozzá, a két nas user intrface-éről tudjam kezelni a másolást, és fusson a háttérben?
-
nt0524
tag
Sziasztok!
Két egymástól távol lévő (külön LAN-ban lévő) syno nas-t szeretnék összekötni vpn-nel file másolások céljából. A távoli nas-on beállítottam a vpn szervert, OpenVpn-t engedélyeztem, routeren megnyitottam a 1194-es portot, vpn szerver fut, jogosultságok beállítva.
Idáig ok.
De mit kell tennem a "közeli" nas-on, hogy lássam a távoli nas file rendszerét? mit kell beállítanom, hogyan kell kapcsolódnom, stb...?segítenétek?
Köszönöm
NT -
nt0524
tag
Sziasztok!
Sárkányos problémával találkoztam NAS (414j, dsm 6.2) távoli webdav-os elérével kapcsolatban.
A setup a következő:
Távoli a nas, a lányom lakásában van. Elérem Quickconnect-tel, meg az előtte lévő routert is elérem ddns-sel.
A win10-es gépemen sikerült egy webdav-os programmal (Raidrive) elérni a távoli NAS-t, szóval a túloldalon a NAS beállítása jó, a webdav beállítása jó, a portok nyitva (5005 a dav-nak, 5006 a davs-nek). Ez a program a davs-t (vagyis https-t) használja, működik, mintha helyi NASt látnék. És ennek ellenére ugyanabból a LAN-ból, de egy androidos tvről vagy androidos média lejátszóról nem sikerül, pedig ugyanazzal a webcímmel, port megadással, usernév-pw ugyanaz, de nem sikerül a távoli mappát megtalálnia a Kodinak davs-sel, csak sima, titkosítatlan dav-val.van erre valakinek ötlete, miért nem működik a davs (https)?
köszönöm a válaszokat!
Bébé
-
nt0524
tag
válasz
Rolito #75580 üzenetére
nekem az a tapasztalatom, hogy távolról a ds video irtó lassú, megpróbáltam azon keresztül filmet nézni, de feladtam. lehalt, lefagyott, késett, akadozott, szóval a syno quickconnectje nem erre való szerintem, azt valami más módon mókolták meg, nem tudom, hogyan.
nekem a webdav működik Kodival (sajnos csak titkosítás nélkül, ez is a problémám). Win10-en működik a webdavs gond nélkül, laptopon filmet is tudok nézni, csak én sajna médialejátszóval akarok :-)))
-
nt0524
tag
válasz
Rolito #75552 üzenetére
milyen oprendszeren használod?
DS Video-n (syno saját video alkalmazása, távoli hozzáférésen keresztül, a quickconnect account-tal tudsz belépni) keresztül próbáltad? DS Video van androidra, ios-re és windowsra is. Hátha ez megoldja a problémádat.Ha nem, akkor Kodi, webdav, ha kell tudok segíteni benne.
-
nt0524
tag
Sziasztok!
Alapbeállításként (Syno ds414j smb 6.2) Control Panel/file services/smb/advances settings-ben a min és max smb protokol is smb1-re van állítva. Ezt a minap átállítottam smb3-ra
Tapasztaltatok olyant, az átállítás után a log center coonections fülén egy csomó bejegyzés jelenik meg, hogy különbző IP címekről "guest" user cifs(smb3) protokolon keresztül kapcsolódott egyik vagy másik shared folderhez? mit jelent ez, baj-e és lehet-e valahogy védekezni?
most visszaállítottam smb1-re, azonnal megszűntek a kapcsolódások... -
nt0524
tag
válasz
Sanyi.mTs #75460 üzenetére
még egy szavazat a webdav-ra. Én is épp most szórakoztam vele egy csomót, de sikerült, saját belső hálózaton lévő media lejátszó webdavon keresztül látja a távoli hálózatban lévő nas webdav szerverét és az ottani shared folders mintha helyben lenne, lejátszható.
Távoli nason kell elindítani a webdav szervert, engedélyezni a http vagy https portokat (alapból 5005 és 5006), a távoli routeren megnyitni a nas felé az adott portot és hajrá! -
-
nt0524
tag
Sziasztok!
Syno ds214j távoli eléréssel kűzdök. A NAS egy távoli hálózatban van (tehát nem saját LAN-ban), amit szeretnék az interneten keresztül elérni.
- DDNS működik
- A quickconnect működik
- A webdav serveren keresztüli file rendszer műveletek win10 számítógépről működnek. (webdav server a szóbanforgó NAS-on van bekapcsolva, itthoni laptopról win10 alatt látom a filekezelőben)
- Zidoo Z9S medialejátszóról szeretném látni a távoli video könyvtárat, hogy ezt a könyvtárat elérve onnan direktben tudjak filmet nézni. Amit eddig sikerült elérni, hogy a Syno DS Video alkalmazását letöltve/installálva a Zidoo-n elérem a kívánt mappát, le is tudom játszani a kívánt filmet, már ha lejátszásnak nevezhető az, hogy vagy elindul a stream, vagy nem, ha elindul, akkor is néhány perc/másodperc után kimerevedik, lefagy. Szóval ez a DS Video nem egy jó megoldás.Vajon lehetséges ez? fel tudom húzni vajon valahogy a távoli mappát, mintha ott lenne a saját LAN-on?
köszönöm előre is, ha bárkinek építő ötlete van... -
nt0524
tag
válasz
hódmaci #73585 üzenetére
nekem egy régebbi kétlemezes, és egy kicsit újabb 4 lemezes van, 2 ill 4 db 3TB vinyóval. Leginkább filmek és fényképek vannak rajta tárolva. Az egylemezeshez képest csak a biztonság az előnye a kétlemezesnek, ha az egyik vinyó megdöglik, nem vesznek el az adataid. (kérdés, hogy mennyire szenzitív vagy pótolható az anyag, ami elveszhet).
A négylemezest azért vettem, mert sokkal jobb a tárhely kihasználás (ugye az 1+1 tartalék helyett itt 3 lemezre jut 1 tartalék, tehát 9TB nálam a hasznos tárhely)A nagyobb vinyókkal kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy az 1 és 2 TB között kisebb az árkülönbség, mintha meg kellene majd később (ha elfogy az 1TB) venned a 2 TB-t (vagy nagyobbat). Az 1TB-t meg úgysem fogod használni a későbbiekben semmire... És ha tartalékolást használsz, akkor egyből mindkettőt ki kell cserélned-
Szóval reális kereteken belül érdemes előre gondolkodni. (Ahogy ma látom a vinyó piacot sajna nem mennek lefele az árak...) -
nt0524
tag
Sziasztok!
Syno ds214j távoli elérésben nem tudok előre jutni. Ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönném.
Helyzet a következő: a távoli NAS-t elérem számítógépről minden gond nélkül, be tudok lépni a DSM-be, tudok letölteni, tudom a file-kezelőt is nézni, abban dolgozni. le is tudom tölteni az adott file-t a saját (tehát távoli) gépemre (bár k... lassú).
Amit szeretnék, hogy az itthoni médialejátszóm ugyanúgy lássa a távoli NAS-t, mint az itthoni NAS-t, és onnan is tudjak lejátszani filmeket. WebDav-ot bekapcsoltam, de nem látom mégsem a távoli file rendszert. Tudna valaki részletesen segíteni?köszönöm előre is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Honda topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Gumi és felni topik
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest