- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz
macikos #31019 üzenetére
Nincs érdekeltségem az üzletben, de mikor én keresgéltem Orange Monster-t, nem találtam 45 ezerért az ebay-n úgy, hogy benne legyen a vám+áfa is, és kapjak itthoni garanciát.
Természetesen nincs semmi baj azzal, ha másnak ez jobban tetszik, de én inkább Fehér úrtól venném, és szereznék rá acél karcsatot. -
emvy
félisten
válasz
macikos #27557 üzenetére
Jopofak, de mondjuk pl. az Aquatimerben nem sok hozzaadott erteket latok, egy nem tul eredeti design es egy ETA-2892 parositasa nagysagrendileg 1 millio forint koruli aron. Tehat korulbelul 800e-t fizetsz kizarolag a feliratert, ami kicsit massziv. 100-200e felar meg 'belefer', azaz egy hasonloan ETA-s Breiling vagy Omega meg csak-csak, de az IWC-t nem latom annyira vonzonak.
Mashogy mondom: ha egymillios orat vennek, akkor nem lenne igazan komoly alternativa egy Aquatimer -- annyiert mar Glasshuttet vagy Rolexet kap az ember, izlestol fuggoen.
-
Takuun
aktív tag
válasz
macikos #27007 üzenetére
Az a baj, hogy apám nem egy igényes ember!
Veszek neki egy Edifice-t, azt tuti szétbarmolja fél vagy egy év alatt. Soha nem érdekelték az órák, neki tényleg csak azért van, hogy lássa mennyi az idő!
Azonkívül apám kezén olyan behatásoknak kell, hogy megfeleljen, mint pl.: favágás, víz gáz szerelés, kapálás, disznóvágás, árokásás, épületszigetelés, hegesztés stb.
És soha nem veszi le! Ergo ameddig le nem esik az óra addig hordja. Nem kíméli. -
csabulaxi
senior tag
válasz
macikos #26409 üzenetére
Egyszer rám szóltak a moziban, hogy ne tekergessem az órámat, mert zavarja őket. Ez egy casio lünetta volt.
Múltkor meg a Monster lünettája nem akart mozdulni sehova sem. Leizzadtam, de aztán bőrszíj ide vagy oda (Bálinték szerint nem kamu a 100 m-es jelölés nyugodtam vihetem vízbe) azzal zuhiztam és láss csodát elindult.Amíg nem voltak gps-ek a tachymeterrel mértük ki a kocsik végsebességét.
Ennyit tudott a Fiat Bravám 1,6 benzin 103 LE. -
Ribi
nagyúr
válasz
macikos #22503 üzenetére
Én el tundék képzelni egy olyan órát ami külsőre normálisan néz ki. Nem úgy mint ez a Suunto, hogy 10 centis pereme van.(de ez csak az én gondom). Telefont is mindig tölteni kell, órát mondjuk hetente kellene az is bőven beleférne, de legyen olyan kijelzője, amin már nem látszanak a pixelek és olyan kinézetet tolok rá amilyen épp tetszik. Mondjuk ilyet kihoznak, viszonylag kevés féle óra kellene. Nem kellene 4-5 félét venni, mert ez vagy az tetszik. Bár lehet pont ezt direkt nem is csinálják, mert agyonvágná az egész óra ipart.
-
Misi1979
őstag
válasz
macikos #22503 üzenetére
Nem flamelsz, én is megértem az indokait, a tiedét is, te kultúráltan tálaltad, ő meg csak provokálni jött vissza, mint egy lemming.
Igen, lassan az órák létjogosultsága is durván kérdőjeles lesz, mindannyiunk hordunk mobilt, sokan rutinból érte nyúlnak inkább megnézni az időt. Modern korok zsebórája
Szóval ha funkcionalitást keresünk, fölösleges is az óra, mobil úgyis majdnem mindig van nálunk (sajnos).Sokan, pl én is, a szépségükért hordjuk őket. Nekem tetszik az, hogy a kezemen egy meglehetősen komplex, áram nélküli szerkezet működik értem, hogy mindig tudjam a "pontos" időt. Plusz amikor felhúzós órát hordok egy ideig, nem nyűg számomra reggelente felhúzni, napi rutinként élem át, sőt, mondhatni élvezem, mint egy nagyranőtt gyermek
-
seiko
senior tag
válasz
macikos #8749 üzenetére
6ezer Ft a kapacitor csere, de ennyi állás után már egy komplett tisztítás és olajozás (7ezer) is időszerű.
ehhez jönne még a tömítések cseréje (4,5ezer)+nyomáspróba (0,8ezer)
cirka 20ezer Ft.
lehet hogy tudnak csatszemet is szerezni, de biztos, hogy az sem olcsó.
konkrétumot csak ők tudnak mondani.
írj egy emailt, csatolj fotókat. -
seiko
senior tag
válasz
macikos #8744 üzenetére
a legjobban akkor járnál, ha elküldenéd Petre!
de biztos, hogy cserélni kell, vagy csak jól fel kell tölteni?
itt az árlistájuk, a "kapcsolat"-nál pedig a lehetőségek, hogy megbeszéld velük a postázást: [link]
a tömítéseket is cseréltetni kellene, hogy a vízállóságot garantálni lehessen.
sajnos a régebbi kinetic szerkezetek gyermekbetegsége volt, hogy a generátor-rész hamar tönkrement.
-
tomcsi23
veterán
válasz
macikos #8570 üzenetére
Valami ilyesmi Invictara tippelek, csak fém szíjjal.
Persze, már a vaterán is megveheted. -
CrAzY88
aktív tag
válasz
macikos #8150 üzenetére
Ez tény, ebben igazad van, de attól még nem becsülök többre egy halom elektromos alkatrészt mint egy olyan szerkezetet, ami csak fogaskerekekből van, és ehhez képest nagyon jól teljesít. Pár másodperc ide-oda, lényegtelen számomra...
Régen csak kvarcot hordtam, ma már csak meló közbe hordom. -
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
-
-
Gudy
tag
válasz
macikos #7304 üzenetére
Gondoltam, hogy "gagyi", csak gondoltam, hátha nem
Na igen, a G-Shock. Nekem most egy Mudman tetszik.
http://casio.timecenter.hu/casio/g-shock/GW-9000A-1E.html
De ezzel még vánok, nemrég vettem egy másik G-Shockot.
Veszélyes dolog ez a net, ezzel a sok szép órával.Pilóta: pöpec darab!
-
Palika71
őstag
válasz
macikos #7232 üzenetére
Hamisítvány akkor lenne, ha Rolex néven futna.
Ugyanakkor sokat tűnődtem rajta, mert mikor a kínaiak gyártják az ilyen-olyan európai autók formáját utánozva a saját autóikat (csak ugye más néven), azt az európai bíróságon simán megtámadnak, ha pl. Németo.-ban akarnák értékesíteni.
Submariner utánérzéssel meg tele van a piac. -
sti10p
senior tag
-
-
seiko
senior tag
válasz
macikos #6648 üzenetére
volt már DeepSea a kezedben?
én nagyon csípom a a Submarinert, de a Rolex szerintem a DS-t nagyon elfuserálta.
egy irtózatosan bumfordi tokot rittyentettek a SM (SD) számlapja köré, tehát pl. a leolvashatóság semmit nem javult.
ráadásul a csat rondán csatlakozik a tokhoz.
az extrém vízállóságot nincs a Földön olyan ember, aki kihasználná. -
Hasaggymeg
veterán
válasz
macikos #6646 üzenetére
A "nagyon" vízállóság olyan többszörös tömítettséget jelenthet melynél sok év múlva sem megy bele a víz,por stb.,még szervizelés nélkül sem és noha fejet hajtok az ilyen precíz,miniatűr munka előtt mégis csak felesleges meghibásodási lehetőséget látok benne.Villogni jó,de a minden cicoma nélküli letisztult egyszerűséget tartom fontosabbnak.Kicsit úgy vagyok vele mint a telefonokkal,vegyék vissza felét a fölösleges tulajdonságoknak,helyette adjanak vastagabb zafírüveget,rázkódásállóságot vagy még tartósabb szerkezetet.Szerintem...
-
Boxer001
veterán
válasz
macikos #6643 üzenetére
Nagyon komoly ez a Casio, iszonyat tetszett ahogy a stopper funkcióra ráállt, meg vissza...de egyébként ki használja ezt a kipróbálásán kívül?
Manitou
Így még szebb.
Francba már, fel kell írnom a listámra egy jó kis óra beszerzését is, elegem van.Vagy 5 évre be van már táblázva, hogy mit kéne venni.
-
seiko
senior tag
válasz
macikos #6026 üzenetére
pedig a nagyszerviz pontosan arról szól, hogy az egész órát a legapróbb alkatrészig szétszedik tisztítás és kenés céljából.
a magyarországi hivatalos Rolex szerviz a La Boutique Suisse zuglói szervize.
pontosan a Rolex az a márka, amelyik előírja még a korona, a tokcső, és a motorrugó kötelező cseréjét is 5-7 évente.
egy Submariner esetében ez manapság ~95ezer Ft.
lehet, hogy a Deep Sea-nél ez még drágább.
komoly szerviz még a Watch De Luxe is.
de Walther, és Hantosék is jónak mondottak. -
runner 125
nagyúr
válasz
macikos #5506 üzenetére
Látom Casio mellől nem tágítasz.
_
Seiko, jah szerintem is frankók.
_
PRC 200 kapcsán még, felnéztem ma index fórumra is, ott is van egy jó pörgős svájci órás topik. Keresőbe beírtam a típust, hát persze, h a téma 90%-a a vaterás / ebay-es -hamis - PRC 200-akról szól.
Idézek egy-kettőt;
"6.Csepi
FIGYELEM Órabarátok !
Beszereztünk egy Ebay/Vaterá-s Tissot PRC200-at. Egyértelmű, hogy hamis, az üveg mélyebben fekszik, nem zafír, a tartozékok - doboz, gar.jegy.használatik - utánzatok.
A WDL teljes vizsgálata után az órát kiküldjük a gyárba, a "Hamisítványok múzeumá"-ba.A WDL ezentúl nem vállal eredetvizsgálatot, a garancia csak hivatalos forgalmazó által értékesített órákra érvényes !!!
Üdv: Csepi"
"y78 - Te vagy young78 nem?
Vatera Tissot ügyekben azért van némi tapasztalatom... A bolti ár 60% így-úgy hozzá lehet jutni tiszta forrásból származó órákhoz, de a Vaterás PRC200-ak az ebayen 120 USD-ért vásárolt darabok, amik 40-45e ft-ért kerülnek eladásra, ez a mostani "hivatalos" kiskerár 35-40%-a, amin már a vaterás "kereskedő" és a Vatera (6%) haszna is rajta van.
Talán nem alaptalan a feltételezés, hogy valami nem stimmel, még akkor is ha a WDL bevizsgálja. (Ránéz)
Csepi talán többet tud erről, a Swatch Group az alkatrészek jelentős részét Kínában gyártja/gyártatja, gyanúm szerint az innen kikerülő vagy műszak után legyártott alkatrészek kerülhetnek összeszerelésre és értékesítésre."..és még akad ezerrel.
-
runner 125
nagyúr
válasz
macikos #5404 üzenetére
Azért ez túlzás szerintem.
..vágom én, h nagy Kázió fan vagy, semmi baj nincs ezzel.
Azt viszont aláírom, h első sorban én is külső alapján döntöttem, s csak utána márka. Viszont a csillogás/feltűnés/csicsa teljesen ki volt zárva. Nekem már-már MALK által választott Casio is kicsit erős azzal a "réz" beütésű tokrésszel - kérdés mennyire strapabíró, mert, ha elkezd kopni biztos mutatós..
Funkció nálam; - ékszer és idő. Semmi több.
Minden mást tud a HD2-m.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest