- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TimeCenter
tag
válasz
afgk2012 #26288 üzenetére
#26242 : elmagyarázom Zozzer888 kérdésére ( #26209 ), hogy milyen a CASIO órák világítása
#26243 : (#26242) TimeCenter: Kösz, a kimerítő felsorolást! Kérdés: A Casio analóg óráinak világításai közül Te melyiket (egy konkrét típust mondj) látod olyan minőségűnek mint a Timex óráin az illuminátor?
[ Szerkesztve ]
#26245 : Megválaszolom #26423 eredeti ( egyébként hibáktól hemzsegő ) kérdésére a harmadik pontban, hogy hol találja az ILLUMINATOROS CASIO órákat.
"3. A részletes keresőben található 766 db ILLUMINATOR világításos CASIO óra mely ugyanolyan szépen világít , ( vagy még szebben ) mint a TIMEX INDIGLO világításos órái."
Hol itt a hazugság? Ott 766 db CASIO Electro Luminescent - EL ILLUMINATOR háttérvilágításos óra jelenik meg. Mely technológia ugyanaz mint a TIMEX által használt Indiglo.
( Nem várok választ )
-
Tenken
őstag
válasz
afgk2012 #26313 üzenetére
Ehhez mit szólsz? Ez is jó ám!
Ez mindíg pontos ám, mert hálózatról szinkronizál! Vannak neki szép büdös nagy betűi, meg atom fényereje éjszaka. Ha korán sötétben kell kelj is képes legyen kisütni a retinádat!
De a legdurvább, hogy olyat is tud amiről a többi nem is álmodhat, ez képes hang továbbításra is!Igaz, hogy nem karra való, de például egy ilyennel ezt is simán megoldhatod:
Na erre mondja valaki, hogy nem vagy kemény!
-
lenox
veterán
válasz
afgk2012 #26300 üzenetére
ezért nála a Casio 766 X szebb mint a Timex. Csak ez nem így van. Hazudott.
De ezt te irtad ugye? Ugyhogy rajtad kell szamonkerni, ugye? Szoval a szepseg meg egyszer szubjektiv, es ne ragalmazz senkit legy szives. A kereseden gondolkodom, de az eddigi szereplesed alapjan tul nagynak gondolom.
-
lenox
veterán
-
válasz
afgk2012 #26243 üzenetére
Értem, mint írtam 15 percig még igen erősen világít, bár akinek a 3 óra is kevés, azzal már nem tudok mit kezdeni. Bár szerintem nem csalódnál egy Seiko Monsterben, bár ehhez hasonlót produkál a Sports 5-ösöm is.
-
-
Zozzer888
addikt
válasz
afgk2012 #26208 üzenetére
Nekem nem olyan fontos hogy világítson, ritkán vagyok olyan sötétben hogy ne lássam...ha meg igen, ott a telefon, az ipod, megoldom.Viszont a foszforeszkálós megoldás nekem bejön
Bár a seikom igencsak halovány teljesítményt nyújt ilyen téren...na mondjuk öreg is.
DE hamár feljött a téma, valaki magyarázza már el nekem, hogy a DB-36os Casiora hogy volt pofájuk ráírni hogy illuminátor, mikor csak egy kis vacak led világít be oldalról?
-
-
afgk2012
tag
válasz
afgk2012 #26151 üzenetére
Bár inkább hasonló árban akkor már inkább ezt hordanám:
-
válasz
afgk2012 #26067 üzenetére
Ennyi erővel a sima kvarcórák is elavultak, csakis a rádiókontrollált kvarcóráknak van helyük, lehetőleg óránként frissítve.
A pontosság relatív. Van, akinek elég, ha napi egy percen belül van (ezt bármi tudja, és valójában nincs is nagyon olyan helyzet, ahol tényleg fontos lenne ennél pontosabb), van, akinek még ez sem fontos, ezért van piaca az egymutatós óráknak is. Egy óra nem csak időmérő, hanem ékszer, kütyü, hobbi stb. is... -
-
Mosanke
senior tag
válasz
afgk2012 #26053 üzenetére
Gondolkodtam, hogy válaszoljak-e vagy sem. Minden porcikám tiltakozott ellene, de azért valamit tisztázzunk még mielőtt különböző szintű "kasztokba" rendszereznéd és minősítenéd az itteni fórumtársakat.
Ez NEM szakmai topik, így senkitől sem elvárt és kötelező, hogy a posztjait szakmaisággal (is) alá támassza! Sokszor a saját felhasználói tapasztalat többet mond. Én is erre gondolva kértem meg seiko topiktársat, hogy válaszoljon a kérdésemre.
Azt hiszem eléggé világosan, érthetően és egyszerű mindatokban fogalmaztam, hogy még 90 -es IQ alatt is érthető legyek. -
-
Wg5113
aktív tag
válasz
afgk2012 #25416 üzenetére
Itt mindenki elfogadja,hogy a legújabb tecnikai vivmányokkal felvértezett órákat szereted, van is ráció benne.Te is megérthetnéd az általunk preferált,imádott dolgokat,nemhogy még kidobálnád.Unom az önfejűséged!!!!!!Ja és utálok vitatkozni,de Te valamit nem értesz és ezért nem is fogok Neked válaszolni.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
afgk2012 #25416 üzenetére
Itt mindenki elfogadja,hogy a legújabb tecnikai vivmányokkal felvértezett órákat szereted, van is ráció benne.Te is megérthetnéd az általunk preferált,imádott dolgokat,nemhogy még kidobálnád.Unom az önfejűséged!!!!!!Ja és utálok vitatkozni,de Te valamit nem értesz és ezért nem is fogok Neked válaszolni.
-
válasz
afgk2012 #25407 üzenetére
Nekem akkor sem számít. Nem felejtem el. Ha meg igen, az gyorsan kiderül, nem kizárólag az órám alapján tájékozódom. A TV, a rádió, az újságok, a számítógép, a szomszédok, az ismerősök, a rokonaim, ismeretlen emberekkel való beszélgetés stb. mind-mind figyelmeztetne erre a feledékenységemre. De amúgy nagycsoportos vagyok már, képes vagyok ezt a rendkívül összetett és bonyolult feladatot elvégezni kéthavonta...
Ja, azt meg nem is tudtam, hogy húszmillió évente van 10-e (ha épp akkor állt meg, de választhatjuk bármelyik másikat is a 31-ből...). Ritkán kaphatsz fizetést
-
Dzsana
senior tag
válasz
afgk2012 #25407 üzenetére
Baszki, ez a gyönyörűség se tudja, sőt naptár sincs benne! Most akkor kukába vele? Szemétbe való lenne?
-
válasz
afgk2012 #25403 üzenetére
Hát nem tudom, nekem eddig nem okozott gondot, hogy tudjam, kell-e állítani vagy sem (átlag két havonta kell egyébként...). Mondjuk annyira nem is létkérdés, hogy legyen rajta dátum, az se zavarna nagyon, ha nem lenne, de azért ekkora gond ne legyen már az, hogy kéthavonta egyszer egyet arrébb kell tekerni rajta. Kb. két havonta szoktam egyébként is korrigálni azt a 4-5 másodperc sietést,a mit annyi idő alatt összeszed, szóval ígyis-úgyis babrálnék vele...
-
Mariner
tag
válasz
afgk2012 #25195 üzenetére
Hogy ki mennyire ért az órákhoz, nem tisztem eldönteni, de mindenesetre rajtad kívül nem szarozott le senki itt még órát, akkor sem ha egy esetleg általa nem nagyon értékelt digitális kvarcról volt szó. Ha valami flusztrál menj el egy pszihomókushoz, vagy keress egy barátnőt(esetleg valld be magad előtt és egy barátot...).
-
Misi1979
őstag
válasz
afgk2012 #25205 üzenetére
Miért, az elemes óráknak van?
Elem nélkül nem működnek! Ha lemerül és nincs lehetőség elemet venni/cserélni, csak egy nehezék marad a kezeden
Ejj, aag, nem változol, a troll-fajtád már másik fórumon is összeszedett némi kitiltást alig 1 hónappal a regisztráció után. Nem gondolod, hogy kicsit a saját házad táján kéne körülnézned?
Persze elvonulhatsz ismét a hattyú halálát eljátszva, húzgálhatod magadnak a sarokban, hogy na, mekkora arc voltál, ismét jól beszóltál a sznob svejci órásoknak, de mindketten tudjuk, ettől még ugyanolyan kis frusztrált maradsz, mint voltál eddig is.
-
Dzsana
senior tag
válasz
afgk2012 #25185 üzenetére
Hú de lövésed sincs az órákról! Egy elemcsere sem csak annyiból áll, hogy kicserélik az elemet, az jónapot. A quartz szerkezeteket sem árt kitakarítani, és a vízálló óráknál az összes tömítést ki kell cserélni, majd nyomáspróbázni! Szóval nem elég egy nyitó szerszám, és igenis kell a szakértelem! Megnézném, hogy cserélsz ki egy korona tömítést a szakértelmed nélkül!
-
Misi1979
őstag
válasz
afgk2012 #25185 üzenetére
Azért, mert vastagított betűmérettel és tőmondatokban írsz, a mondanivalódnak nem lesz több súlya.
Sőt.Véleményed van, elég markáns, ezt még tolerálnánk is, ha nem próbálnád azt leerőszakolni a torkunkon, ha nem írnál olyan gusztustalan dolgokat egy megbecsült és ritka szakma képviselőiről, mint amit idebüfögtél.
Igen, tudjuk, hogy nem egy mainstream szakma az órásmestereké. Tudjuk azt is, hogy mechanikus órát hordani szinte luxusnak számít manapság.
Te órakedvelőnek mondod magad, én inkább azt mondom rólad, hogy kvarcóra-fanatikus vagy. Viszont ha értenél egy kicsit is hozzá, tudhatnád, hogy az általad nagyrabecsült kvarcóráknál is szükséges az órás tehetsége, hacsak nem gyári szervizbe akarod horror áron küldeni a játékórád.
Ugyanis egy kvarcóra is meghibásodhat, mechanikai hibákon túl elektronikai zűrjei is lehetnek, amik ugye vagy javíthatóak, vagy nem.
Persze ha az eldobható
hétzenéskvarcórák dobogtatják meg a szíved, akkor a fentieket hagyd figyelmen kívül. -
Zozzer888
addikt
-
Szizol
tag
válasz
afgk2012 #25148 üzenetére
Ez is egy normális vélemény, de nem értem, hogy miért ide írod. Ha nem szereted a sportautókat, akkor nem érdemes a porsche fórumra beírkálni, hogy az opel astra is tudja azt a mindennapokban amit a porsche és még csak nem is fogyaszt annyit
Nyilván aki egy automata órát vesz, annak van valamekkora érdeklődése az óraszerkezetek iránt és még ha költeni is kell rá és nem is olyan pontos, mint egy quartz óra, akkor is szívesebben hordja azt.
-
busman
veterán
válasz
afgk2012 #25148 üzenetére
Szerintem te már jártál itt,akkor kitették a szűröd...
Nem értetted meg,amit ezidáig sem sikerült megértened,hogy,hogy ragaszkodhat valaki egy "pontatlan mechanikus" eszközhöz..
Akkor is valamilyen általad nagyon faja óragyártónak tartott órákat linkelgetted naphosszat. -
seiko
senior tag
válasz
afgk2012 #25124 üzenetére
A masik nekem meg ennyire sem tetszik, de egyik sem izlesficamos.
Csak en nem rajongok a zsufolt szamlapokert
A fehernek a lunettaja valoban kicsit "sok", a vizallosaggal nincs gond.
Az oroknaptar nekem sosem hianyzott, arra ott a mobilom.
Nekem egy karoran eleg a harom mutato es a datum. -
seiko
senior tag
válasz
afgk2012 #25066 üzenetére
Én a tragacs kocsim szervizelésére többet költök évente 100 ezernél, pedig az már nem ér csak max. 500ezret.
Aki nem vállalja a magas szervizköltségeket, az vegyen kvarcórát , és cseréltesse benne az elemet a sarki órásnál.
Mert egy komoly órában és szakszervizben az is többezer Ft!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest