Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
condy
senior tag
válasz
Mariner #70948 üzenetére
Köszi! Igen, ez tiszta volt!
Az egyik kolléga emelte ki az eladandó órája tulajdonságai között, majd Dzsana mester rákérdezett, én meg nem tudtam mit csinálni éppen akkor az időmmel, és megszámoltam a saját klikkjeimet!
gprspeter: Ez nagyon jól sikerült összeállítás!
Laci0808: Grat! Sok örömöt hozzá!
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Mariner #64528 üzenetére
Ezt a rugóház dolgot pont én is meg akartam kérdezni, de az egész hozzászólásoddal egyetértek.
Nagyon remélem, hogy nem sértődsz meg, Dzsana, mert nagyra értékelem a tudásod és az elhivatottságod, de amit ma Ronin kapott tőled, azt nagyon nem érdemelte meg. Régóta nyilvánvaló mindenki előtt, aki nem tegnap kezdte el olvasni a fórumot, hogy nem igazán szívleled Ronint, és ez persze szíved joga, azonban nem kéne ilyen hevesen, indulatból ugrani arra, ami ellenkezik a te véleményeddel. Pláne, hogy Ronin már nemegyszer tisztelettel és elismerően nyilatkozott rólad, illetve a munkáidról. Én speciel bírom a Ronint, szeretem olvasni, amit ír, persze semmi buzulás, buzulás az nuku. Nem mondom, volt már olyan hozzászólása, amitől nyeltem egy nagyot, de soha nem éreztem, hogy valamit rosszindulatból, vagy ártó szándékkal írt volna. Szóval ha a szeressük egymást gyerekek utópia is, azért még szóljunk kicsit szebben egymáshoz. Kivéve persze a Bélát.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Mariner #64528 üzenetére
Azért volt, amikor helyesbített.
Lehet sűrűbben kéne?
-
ronin s8
senior tag
válasz
Mariner #64442 üzenetére
Köszönöm az értő, figyelmes olvasást!
Valóban így gondoltam, ahogy kifejtetted.
Nos, valóban nem vagyok órás, így amit nem ismerek, vagy nem tudok precízen, azt most vagy korábban sokszor megkérdezem azoktól, akiknek ez a munkája.
Ebben az esetben a délután folyamán immár mint annyiszor, most is megkérdeztem egyik márkaszervizes barátomat, hogy szerinte ebben az esetben mi a két fogalom közötti különbség? Itt a mi esetünkben a kuplung váltotta ki az indulatokat. Szerinte a kuplung a rugóház speciális belső kialakítása... -
Dzsana
senior tag
válasz
Mariner #64442 üzenetére
Nem, ő kuplungot írt, s bármilyen órásnak mondod, még az elemcserés órás is tudja, hogy mi az a kuplung, s eszébe nem jut a motorrugó. Kettő, azt írta, hogy régi óráknál nem volt kuplung, ami a kettőtök fordításában ezek szerint azt jelentené, hogy nem volt szabadonfutó, ami megint hülyeség, mert a mai kézi húzósokban sincs, nem csak a régiekben, az csak az automatákban van, az meg nem volt régen. Akárhogy is, ez már büdös, csak utólagos magyarázkodásnak tűnik, kár ezen ennyit rugózni, tisztáztuk a fogalmakat, most már
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Mariner #64442 üzenetére
Kösz.
Látszik az idejárókon az amatőrség, hisz szerintem mindenki az autózással kapcsolatosan gondolt a kuplungra, pech, hogy az órások meg egy másik alkatrészt, megoldást hívnak annak.
Olyan, mintha szex fórumban azt írná valaki, hogy nyaralás előtt szakembernek mutasd meg a féket és akkor nem biztos, hogy az autószerelőhöz kéne menni, hanem az urológushoz.Kellene kicsit több kollegiális tolerancia, érik már az a nyaralás.
-
-
ronin s8
senior tag
válasz
Mariner #52848 üzenetére
Ebben az az érdekes, hogy a 12-es számrendszerben van olyan jelenség, aminek 11-es a ciklusa. Ennél a példánál, ha az első átfedést a 12-esen egynek veszem, akkor ugyanott 12-edszerre fedik ismét egymást a mutatók, tehát nem 13-adszorra.
Mindegy, túl sokat foglalkoztam ezzel.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Mariner #52824 üzenetére
A lengésszámot most át kéne gondolnom, mert ezek féllengések óránként. A gondolatmenet jó, de csak független változók esetén, vagyis csak akkor, ha mindegyik pozíció egyenlő eséllyel valósulhatna meg. Ez nyílván nincs így, ezért írtam az 50%-ot, vagyis vagy úgy áll meg, vagy nem.
Ad absurdum, ha rosszul vannak feltéve a mutatók, vagy rosszul van beállítva a mutatók szinkronja, akkor sohasem fordulhat elő...
-
von toth
tag
válasz
Mariner #52467 üzenetére
A japánok is hozzák ugyanazt a gondosságot az óráikban...Hmm
A japánok és a svájciak más piaci résben vannak. MOst órákig tudnék erről mesélni, de ne erről szóljon a topic. Bocs ha bántó voltam, de nekem a luxus önmagában nem mond semmit.
Nálam a tudás ár-érték külső, egyediség dominál.
-
von toth
tag
válasz
Mariner #52454 üzenetére
Amiket leírsz annak nagy része hipokrita okoskodás. Ha a tág hólyag olyan jó óra lett volna, akkor egy éves korában a billegő nem esett volna be a szerkezetbe, mindezt másfél millió forintért.
Mert Jürgen BMW-vel megy több évtizedes tapasztalattal dolgozni. Aztán elfelejtett meghúzni egy csavart mert ő a Jürgen,
A svájci órák jelentős része bezony túlárazott és semmi mást nem tud sok esetben felmutatni, mint azt, hogy a vásárlóval elhitették, hogy presztízs.
Az igazi svájci óra a Rolex, a Zenith, Roger Dubuis és más elit gyártók, akik kivívták szaktudásukkal a lehető legmagasabb szintet. A manufaktúra, az egyediség az, ami őket jellemzi.
Ők nem kínai befektetők, akik eta szerkezeteket tokoznak és a hetvenes években tönkrement márkákat támasztanak fel nagy körítéssel.
A Tissot-t szoktuk még emlegetni, akik jó ár-érték arányú és szép órákat gyártanak.
Szóval, amikor azt mondjuk, hogy ez ennyi az meg annyi az sok esetben bizony azért van mert Güntner Mercedessel jár dolgozni, ha egyáltalán bemegy.
A Q&Q (Citizen), Casio satöbbi japán gyártó pocskondiázását meg fejezzük be, mert ők meg elérték azt, hogy hiba nélkül gyártanak millió szám órákat.
Szóltam, uff
-
ronin s8
senior tag
válasz
Mariner #48202 üzenetére
Erről a "tudorized quality"-ről eszembe jut az a pletyka, amikor a Breitling megkapta az első kontingens szépen finiselt szerkezeteket Hayektől, kaptak mellé egy ETA feliratú kalapácsot is ajándékba, ezzel a szöveggel: "Ha megtudom, hogy utólag hozzányúltok, ezzel fogom összetörni az ujjaitokat! Faszok...". :-))
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
Mariner #48202 üzenetére
Azért én boldog lennék egy ilyen vérgáz Tudor Big Crown 57' karórával
De értem mire gondolt ronin.
-
JackFeryll
őstag
válasz
Mariner #45957 üzenetére
Még mindig jobb mint amikor a swiftből száll ki valaki hasonló órával
Más:
Ez az orient megfontolandó, nem ?
Egész pofás, nincs olyan nagyon olcsóság érzete és funkciókban sincs hiány. -
Tempus Fugit
csendes tag
válasz
Mariner #45337 üzenetére
De, azért van. Csak így próbálom jelenlegi órám állapotát is tartósan megőrizni
Mint a képen látszik, lecseréltem az eredeti szíjat (ami egyébként kiváló minőségű extra vastag bőr) egy olcsóbb, nem Breitling által gyártott krokodilbőrre. Egy eredeti B. kroko szíj úgy 100 kFt lett volna...
Szerintem Rolex lesz belőle, de az sem mostanában. Habár lehet, csak a brandnév és a hype fertőzött meg.
De az JLC meg JLC és szerintem nem egy liga a Rolex-szel. -
ronin s8
senior tag
válasz
Mariner #43313 üzenetére
Egyetértek, nem jó a szó. De a "csat" kifejezés mást jelent. Ez olyan, mintha megfelelő szó hiányában egyszerűen "ellopnánk" egy másik dolgot jelentő kifejezést. Amíg nincs jobb a fémszíjra (ami funkcionálisan mégiscsak egy szíj szerepét tölti be) én ezt használom...
Ez olyan, mint amikor a cigányok magukat kizárólagosan "embernek", azaz romának nevezik, míg ránk a "paraszt" kifejezést használják. Egy nagy hibát tetéznek egy még nagyobbal...
-
ronin s8
senior tag
-
Ra3
őstag
válasz
Mariner #43297 üzenetére
Azért ez nem biztos hogy hosszú távon jó húzás a Tissot részéről, eléggé leronthatja a megítélését. Ha a gyártóeszközökhöz is hozzáférnek a kínai jómunkásemberek akkor gyakorlatilag a hamis is félig eredeti...
Mondjuk a P.R.C. jelentése amúgy is People's Republic of China. -
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mariner #42210 üzenetére
Hát nem teljesen TSZ-es volt. 1967 Március 1.-én egyesült a Glashütte, a Ruhla és a Weimar, és létrejött a VEB Uhrenkombinat Ruhla (UKR). A vezérigazgató Heinz Wedler volt. A gyárak gazdaságilag függetlenek maradtak, a fejlesztést, a termelést és a külkereskedelmet azonban a Ruhla koordinálta. 1968 Szeptemberétől a Glashüttének kapacitás problémái voltak, ezért számos GUB szerkezetet a Ruhla gyárotta Seebachban. Nem véletlen bizonyos köves Ruhla és GUB szerkezetek között a hasonlóság.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mariner #42206 üzenetére
Á, dehogy sík! A felső része sík, az alsó részén rengeteg kiképzés van. A kiképzésekbe kellene bele akadnia a rugóknak, a tárcsáknak, kerekeknek el kell forognia alatta, stb. Szóval egy barkács műhely kevés hozzá, billegő tengelyt hamarabb le lehet esztergálni!
Minden órás tett már rossz mozdulatot, ez óhatatlan! Olyan pici alkatrészekkel dolgozunk, kis helyeken, hogy ez benne van a szakmában. Na meg ahogy Vályi Huba mondta, az órás a fél életét a földön tölti keresgéléssel! -
Miamiquake
aktív tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mariner #41348 üzenetére
Ja, az. Egy másikban volt 600-as, annak meg semmi felirat nem volt a számlapján, csak Omega. Tényleg, ha már itt tartunk, pont a múltkor beszélgettünk priviben, én meg olyat találtam hirdetni, hogy Omega Seamaster Genéve. Ilyen vagy? Nem vagy az egyik, vagy a másik? Megpróbálom megkeresni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mariner #41292 üzenetére
Ez rendben van, de ha már külön rákérdez ott alul az érdeklődő, akkor egy százezres óránál csak vallja már be, hogy patinás a számlap körben, a 2-es és a 5-ös index környékén is, illetve a 6-os indextől sugárirányban a közepe felé! Nem mindenki pesti ám, és ha valaki ezért elutazik több száz km-et, azzal szemben azért ezt még sem nevezném korrektnek.
-
Ra3
őstag
válasz
Mariner #41149 üzenetére
Hát lehet hogy amikor az akció volt akkor "okosban" hozzájutottak páran nagyon olcsón, azért adják jó áron.
Ahogy írtam olyat amire a nevet is rányomták nem láttam, egykét gyanúsan olcsó Böker-rel meg Spyderco-val összefutottam, de ott egyértelmű volt hogy replika (látszott a képeken a kidolgozáson), újabban szerintem az a trend hogy a nagy márkák népszerű, jól kinéző termékén valami apróságot átszabnak, és saját néven nyomják gyengébb minőségben (lásd a fent említett Ganzo, ez a cég pl. a Leatherman szerszámokat is másolja). -
Ra3
őstag
válasz
Mariner #41143 üzenetére
Nem gondolom hogy hamis lenne amit vettél, azt se tudom hogy egyeltalán hozzánk eljutnak-e ezek. Amiket én láttam azokra más feliratot tettek, Ganzo néven fut jópár másolat, vagy nagyon hasonló darab, csak azért írtam ide mert megakadt a szemem azon a gyűrűs Gerberen.
-
istnag
addikt
válasz
Mariner #40794 üzenetére
Bocsánat, teljesen igazad van,a samsungos hasonlatnál kimaradt,hogy a Samsung telefonos üzletágára gondoltam. Ott a Galaxy S3,hát én nem tudtam kibékülne vele,nagyon nagy csalódás volt minden téren és mégis milyen rekordokat döntött.
De az is az, hogy a minősége is legalább annyit hozzátesz a dologhoz. Drágán adják, de méltán mondhatják, egy roller nem romlik el (emlékezzünk az Omega koaxiális gátszerkezetes óráira, amik 1-2hónap után megálltak és majdnem a vevő volt a hibás, ahelyett hogy sűrű elnézések közepette kapott volna egy újat azonnal és némi apróságot a kellemetlenségek elfeledtetésére), amiben persze az is közrejátszik, hogy nem nagyon tudják kinyitni a tokjaikat így kisebb az esély, hogy laikus órások belepiszkáljanak. Ugyanez elmondható persze egy Patekről,Langéról,JLC-ről is.
Ezzel sem tudok vitatkozni.
Sosem jut(na) eszembe megkérdőjelezni egy Rolex minőségét.
-
flexxx2
őstag
válasz
Mariner #40700 üzenetére
Volt itt 1-2 arrogánsnak mondható megjegyzés hogy a Rolex az óra a többi meg utána kullog. Ez sokakban kiverte a biztosítékot, bennem is. Ez olyan mintha azt mondanám hogy a Mercedes az autó, a Bmw, Porsche, Audi meg sehol sincs. És a Rolexnek van egy stílusa ami nekem se annyira tetszik mint más óráké, ez van. Attól még egy milgauss tetszik, de pl a daytona egyáltalán nem, egy IWC portuguese chrono sokkal szebb szerintem. De ezzel nem azt mondtam hogy szar a Rolex, csak valaki annak veszi és támad mint a veszett kutya.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Mariner #40712 üzenetére
Valahol a svájciak tehetnek a hamisításról is. Pontosabban a technikai hátteréről. A Tissot nagy valószínűséggel javarészt már Kínában készül, így a kínaiaknak rendelkezésre áll a technológia. Valahogy úgy készülhet, mint a hamis iPhone, ami a műszak alatt még eredeti, a műszak után már hamis.
Minden katalógusszerkezetes óra könnyen hamisítható. Részben ezért is állhatott le az ETA a szerkezetszállítással a külső cégek felé, mert az ő szerkezeteit használták a drágább replikák előállítására.
Amíg a Rolex szerkezeteit nem kezdik el hamisítani - és erre eddig még nem nagyon van példa, leszámítva a rózsaszín kilincskerekekkel készített ETA klónokat - addig viszonylag könnyű beazonosítani egy eredeti Rolexet. A dátumosokat bárki műszer, és felnyitás nélkül is be tudja azonosítani, elég megnézni a gyors dátumváltást.
Én egyébként a Tudor-t nem komálom. Az egy erősen túlárazott márka, ami semmivel sem jobb, mint pl. egy Certina. Azt meg különösen szánalmasnak találom, amikor valaki elegendő pénz hiányában valamiféle Rolex utánérzésnek veszi.
A Rolex legalább nyújt valamit az áráért. Övé a legfejlettebb technika. Az meg, hogy nem fejleszt, és ül a fejlesztéseken, egy marhaság. A gyártástechnológiát fejleszti. A többiek összetákolnak egy-egy új szerkezetet, ami NEM LEHET JÓ. Mint ahogy nem is jó egy Panerai pl., vagy elég megnézni egy Franck Müller-t és máris hányingert kap az ember: egy egyszerű kínai gagyi jobban, szebben meg van csinálva.
Miről beszélünk,?! Akik szidják a Rolex-et, legalább nézzenek meg egyet, és hasonlítsák össze egy másikkal!
Nem kell szeretni, de ez a "savanyú a szőlő" enyhén vicces... -
törölt tag
válasz
Mariner #40712 üzenetére
Nem a Rolex hibája, de hozzá tartozik a csomaghoz, egy Tissotnál azért nem zavar annyira, mert az eredeti ára is előteremthető még átlag magyar bérből is, ezért nem szokott annyira tájidegen helyeken felbukkanni
Lehet ez csak az én hülyeségem, de hát ez az egész órásosdi egy hülyeség
De ha ezt kihagyom a képletből, még mindig marad elég, ami számomra lehúzza a márkát.
A szabadalmakon csücsülést, az egyik HourTime epizódban egész szépen kivesézték, ha érdekel (talán a 2013-as Baselwolrd utáni epizódban). Lényeg, hogy sok pénzt költenek K+F-re, de ehhez képest alig változtatnak az óráikon (mondjuk pont idén mutattak be egy-két újdonságot).
Lényeg a lényeg, kinézettől és minőségtől függetlenül is lehet egy márka nem szimpatikus.
-
törölt tag
válasz
Mariner #40705 üzenetére
Egy márkát nem csak az óráik kinézete alapján lehet megítélni. Engem például a már említett szekta hangulat, a túlzott marketing, a fejlesztések jegelése* is taszít és ha valakin meglátok egy Rolexet előbb fut át az az agyamon, hogy "tuti kamu", mint az, hogy "de szép óra", arról nem is beszélve, hogy az új típusokon az egy négyzetcentire jutó ezer Rolex felirat elég kétpálcás hatást kelt. Persze egy Milgausst, vagy egy Milsubot én is elfogadnék, de ha a komplett csomagot nézem, mindig találok jobb alternatívát. Ettől még - mondom - nem vitatom, hogy jó órákat készítenek, de nem gondolom azt, hogy a nagy R az órák netovábbja, például egy Tudor is jobban megdobogtatja a szívem - csak, hogy házon belül maradjunk-.
*: Rengeteg olyan szabadalmon ülnek, amit csak azért birtokolnak, hogy mások ne valósítsák meg és ezzel a fejlődést fogják vissza, az óráikba pedig alig csurgatnak abból a hihetetlen tudásbázisból, amivel rendelkeznek.
A szektásodást remélem nem vetted magadra, mert Te normálisan próbálod védeni a márkát - bár számomra már ez is furcsa
-, de elég csak végignézni ezen a fórumon, hogy találj szektatagokat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Eredeti játékok OFF topik
- Yettel topik
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mikrotik routerek
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Fujifilm X
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest