- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
-
-
abrtom87
tag
-
MARVEL
tag
válasz
fagyalllo #243431 üzenetére
Van egy olyan verstani fogalom, hogy hiberbola (túlzás). Ez egy olyan eszköz ami a szövegben a tartalmi erősítést segíti.
Amikor azt írtam, hogy a fekete bevonat körülbelül attól elkezd majd kopni, hogy ránéz a jövőbeli tulaj, én is ezt az irodalmi eszközt használtam a tartalom (egyáltalán nem tartós a bevonat) fokozására. Szerintem a kérdező, (meg alapvetően az átlagember is) van annyira intelligens, hogy értse mi az általam leírt szöveg valódi jelentése. Ez neked nem jött össze, előfordul az ilyesmi, őszintén szólva nem igazán érdekel.
,,Aki nem ismer fel egy Miyota szerkezetet, az nem igazán van otthon a karórák világában..."
Még jó, hogy írtam, hogy ránézésre Miyota... Úgy tűnik ezt se nagyon tudtad értelmezni. Ezen szövegrészletem után így folytattam:
,,Ezt hozzáértőbbek majd kielemzik."
Tekintettel arra, hogy nem vagyok sem órás, sem japán szerkezet fan, (sem pedig egy nagyképű idióta), nyilván odatettem egy zárójeles megjegyzést, amit majd más csoporttagok megerősítenek ha akarnak.
,,A kérdező utánanézett, ez tetszik neki illetve az okosórák, tehát konkrét elképzelése van."
Persze... Akkor támogasd abban, hogy a kérdező vegyen egy sz@rt.
(Ez a jelző nem magára a márkára vonatkozik, hanem erre a bizonyos modellre.) Tényleg ebben merül ki a tervezői kreatívitás? Fogok egy jó eséllyel acél tokot, bevonom valami olcsó, gagyi bevonattal, belekú@ok egy japán szerkezetet "oszt" jónapot... Borzalom az egész. Ezen az áron tud JOBB órákat venni. Nem openhearth-ot (bár néha szokott lenni Timestore-on ennyiért openhearth Orient leárazva) de használható, jó órákat, amik sok évig elkísérhetik.
-
MARVEL
tag
válasz
fagyalllo #243428 üzenetére
Írtam egy szóval is, hogy annyi pénzért amibe a Fossil kerül, van Citizen, Casio, Orient vagy Seiko skeleton karóra? Írtam olyat, hogy a Citizen vagy a Casio gyárt skeleton stílusú órákat?
Ezt írtam szóról szóra a kérdezőnek:
,,Én ennyi pénzt sajnálnék kiadni egy Fossilért. Orient, Seiko, Casio, Citizen környékén nézelődj."Tehát nem azt írtam, hogy ennyiért talál ezen márkák között skeleton vagy openhearth karórát, hanem ajánlottam neki olcsóbb japán márkákat a kétpálcás divatóra helyett, mert a kérdéséből az jött le, hogy nem igazán van otthon a karórák világában.
Volt bevonatos Fossilom évekkel ezelőtt, körülbelül egy hét után elkezdett kopni rajta a bevonat... Szóval tapasztalatból írom, nem fog sokáig tartani az a fantasztikus bevonat...
,,Fossil, bátran vedd meg, egyszerű-nagyszerű japán szerkezet, nem noname kínai márka, rendes üzlet."
Szerintem meg pont ne vegye meg... Bevonatos, még a gyártó termékein belül is gagyi divatóra, semmi érdekes részlet nincs rajta, a bevonatos MESH szíj meg...
...az fog szétkopni először... Egyedüli pozitívum a japán szerkezet.
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #243230 üzenetére
Köszönjük Orbán nagy haverjának, igazán sikeres volt az a békemisszió. Nem baj könnyebb átváltani, számolni, ezzel a szép kerek számmal, de akkor legyen már 500, az még jobb.
A pandémia után úgy hiányzott ez, mint egy falat kenyér. És a közmédiában még mindig a putin propagandát tolják. Kriminális ez az ország. Nem baj, Mo előre megy... Meg lesz az az újabb 2/3-ad, én tudom, érzem.
Egyetlen pozitívum, hogy talán ebbe már belebukik putin, szép világ lesz arra is... -
jookomak
őstag
válasz
fagyalllo #242997 üzenetére
10-15 éve olvasom a topikot, már akkor is az volt a mantra, hogy sz@r a g10. Én őszintén szólva nem emlékszem, hogy bárkinek is elromlott volna, és azért kért tanácsot.
Szerintem kár lebeszélni bárkit is. Aki első komoly óra vesz, az természetesen svájcit akar, mert az él a köztudatban, hogy az AZ óra. Ezen kérdezők jelentős hányada pláne kronót szeretne.
Vegye meg, élvezze. 2 év múlva jön majd ismét, hogy ok, most már szeretnék mechanikust. -
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
fagyalllo #242919 üzenetére
Ismersz japán aukciós oldalakat? Ha igen mondasz? A t150-re rákerestem, szép, szép, de nem veszi fel a fentivel a versenyt (számomra). A fekete T150-en ha jól látom szinte semmi lume nincs, egyedül talán csak 9 és 6 óránál. A kéken XII kivételével végig van, jól látom?
-
Pszihonaranc
senior tag
-
hallador
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #242644 üzenetére
Korábban, ha jól rémlik volt, aki írta, hogy az ő életvitele mellett nem tudta kellően felhúzni magát a szerkezet. Pl. irodai munka, közlekedés autóval, bár télen még ha tömegközlekedik is az ember, akkor se húz sokat, hisz zsebben van a kéz. Arról nem is beszélve, hogyha valaki home office-ban dolgozik.
#242643 tomsolo
Értem, köszi! -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #242619 üzenetére
Ma már igen, de a számlap típus akkor született. Aminek, az A17 volt az elődje. Az pedig, hogy fehér/sárga a számlap pedig ma már alaphelyzetben egy halom gyártó kínál. pl a Seiko, Citizen, Bertucci, de lehetne sorolni tovább is.
Ma meg igazából semmi köze nincs azoknak az órákban a régen kiadott órákhoz. Mert hát valójában ezek már csak 2010-es években szerkesztett formák lesznek.
Ezért is írtam ezt:Ha pedig nem ragaszkodunk, ezekhez a pontos kinézetekhez, akkor gyakorlatilag sokkal jobban jár az ember, ha vesz egy Quartz/Solar/Ecodrive szerkezetes bármilyen:
Seiko, Citizen, Bertucci, esetleg Marathon órával,
pl: ez a Bertucci tényleg teljesen máshogy néz ki:Nem hiszem.
-
Spet
addikt
válasz
fagyalllo #242444 üzenetére
Alakulgat
(lepattinthatom a hátlapod, de nem tudom, hogy simán kézzel vissza tudom-e rá nyomni)
Szerkezet jár (dátum váltás, stopper működik) de természetesen szerviz igényes.
Stopper nyomógomb kicsit lassan jön vissza így gondolom van benne szösz rendesen. Illetve remélem újrakrómozható, mert találni hozzá lehetetlen.
Plexi beszürkült, de az gond nélkül beszerezhető, számlap hibátlan(!).
Hátlap nincs lepolírozva ('65-ös "civil" [nem '64-es olimpiai kiadás, vagy Ázsiai játékok] kiadás), viszont anno pont gravíroztak bele (szerencsére nem tönkretéve):
Gondolom lézerhegesztéssel helyre állítható lenne, de nem fogom túlzásba vinni, hogy full restaurálás legyen.
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #242453 üzenetére
Gyári kerámiásra gondoltam. Az csak tartósabb, nem? De így tűnik a gyári se annyira vészes. Nekem az jött le, hogy nagy pozitívum a kerámia lünetta, és hogy az alu verziók hamar kophatnak. Bár, gondolom, csak nem lehet olyan drága a gyári betét, nem veri földhöz az embert, ha esetleg 1-2 évente cseréltetné. Amúgy kinézetre kifejezetten bejön a gyári betét.
#242454 Veron
Nem kizárt.Szeretek más hímvesszejével a csalánt verni. Ezt tanulja, látja az ember a hatalomban lévőktől, őket hibáztasd, én ártatlan vagyok.
-
MARVEL
tag
válasz
fagyalllo #242313 üzenetére
Sziasztok!
A Meranomnál lemondtam egy rendelést. Körülbelül 5 órája beszéltem az ügyfélszolgálattal, az összeget állítólag már elutalták a számlámra. Azonban eddig még nem érkezett meg. Van valakinek tapasztalata a Meranomos pénzvisszafizetés terén? Szerintetek mikor kapom meg a pénzem? -
Veron
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
fagyalllo #242022 üzenetére
Nekem ebbol a kek szamlapos tetszik nagyon
aqua terraban szerintem sokkal jobb szamlapok vannak most a noi modelleknel, mint a ferfi meretekben.
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #241985 üzenetére
Nekem ez a színes tetszik. Persze, ebbe is bele lehet kötni, mert értelmetlen, hogy színben ketté van osztva a tachy skála.
Árban ez is érdekes, mert 57 és 116 ezer forint között mozog itthon, de pl. jomashopon most 65 dollár.
A másik érdekes dolog ezeknél a kronóknál, hogy amikor kihúzzák a koronát, körbemennek a stoppermutatók (ez látszik a fenti videón is). -
SOAD19
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #241899 üzenetére
Leginkább azt lehet leolvasni, hogy valamiből mennyit lehet megtenni/megcsinálni egy óra alatt. Persze, csak olyan dolgot érdemes mérni (vagy olyan egységekre lebontani), ami belefér egy percbe, mondjuk összeszedtek 600 kavicsot a Holdon, és mindegyiket be kell csomagolni, egyet becsomagolnak 15 másodperc alatt, akkor le tudják olvasni, hogy egy óra alatt 240-et tudnának becsomagolni. Persze, egy egyszerű osztás lenne tahiméter nélkül is, de az a lényege, hogy ne kelljen számolni.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
fagyalllo #241899 üzenetére
Hogy-hogy mire? Szerintem alapvetően semmire, csak legyen kéznél, ha nem működne a rendes.
Gondolom rádiókapcsolat megszűnése esetén volt egy könyvecske, hogy kell visszaszállni a földre, és ott szokott olyasmi lenni, hogy 23 secig fékezz. Vagy ha pörög a gép a tengelye körül akkor meg tudja mondani mekkora a fordulatszám, és táblázat alapján tudhatja, hogy 60 sec üzemanyagból 40-es fordulat mellett 8 secig kell égetni a jobb oldali hajtűművet / fúvókát, hogy egyenesbe álljon. Ilyesmik
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest