- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
Nagyon jók ezek, köszönöm, le is szedem. Az utolsó óra lehet, hogy egy ‘autóvezetős óra’, szintén 30-as években volt egy ennél még jobban ‘meggörbített’ típus, a Marvin Motorist. A reklámban látható, mi volt az elképzelés, kicsit fura mai szemmel. (https://orologi.forumfree.it/m/?t=76934162)
-
-
bigmasterg
addikt
Ez sem egzakt, hogy mi számít irreálisan drágának, vagy mi számít luxusnak.
Nálunk szerencsésebb anyagi helyzetű országokban / tehetősebb körökben a tudor simán lehet egy belépőszint. De legalábbis egy okés középkategória.
Míg van akinek a 100 ezer Ft-os óra is az irreálisan drága kategória.
Sőt ahogy tudjuk casio f91w felett már minden luxus.Google első találata luxus definíciójára.:
"Drága javak bőséges birtoklása; a legjobb és legdrágább anyagi, illetve szellemi javak észszerű szükségletet jóval meghaladó felhalmozása, használata és élvezete, ami a legnagyobb kényelmet és élvezetet adja az embernek; fényűzés."Igazából ha már van 3 órád, akkor ide tartozol, legalábbis az "észszerű szükségletet jóval meghaladó felhalmozása" stimmel.
#260648zola96:
8900as Planet Oceant és a 300M-et nézegettem egymás mellett a butikban.
A két órát egybegyúrva lenne ideális. Planet Ocean a 300M számlapjával és lünettájával.
Vagy a 300M a Planet Ocean szíjával és lug to lug-jával. -
zola96
senior tag
Akkor premium kategória. De most azért mert valaki nem teheti meg, hogy egy pateket vegyen, ne vegyen tudort se? Nincs pénzem S-classra akkor a CLA-t sem választhatom?
bigmasterg: erre gondoltam “szottes” szij révén. Nem sz, hogy vékonyabbá válik, hanem a függőleges “összekötő” szemek adjak nekem azt az érzést. De tudom valakinek a jubilee nem jön be. Ja Bocsi nem voltam eleg figyelmes a kiinkeddel kapcsolatban. Meg hogy planet oceant neztel butikban.
-
driv4r
aktív tag
Köszi, most már értem, de én is csak az OP-t idéztem verbatim.
"Sziasztok! Tudnátok mondani megbízható olasz óra márkát? Köszönöm
Ez volt az eredeti kiindulópont, több hozzászóló is értetlenkedett, pontosan mit ért megbízhatón, mire ő azt mondta, pl. ne essen le a mutatója 10 év alatt, ami amúgy jogos igény, lássuk be:)
Talán lehet valami egyszerre "olasz" és "megbízható", de ez aztán végtelenül messzire vezetne.
-
jackal79
aktív tag
Szia! Olasz órákról nem nagyon esik szó, Olaszországban a divat nagyon hangsúlyos és ezért voltam rá kíváncsi. Meg évek óta van egy becsípődésem, rendszeresen visszatérő, hogy Vespat szeretnék vásárolni
Valójában semmi szükségem nincs rá, de a forma, a részletek nagyon megfogott. Innen jött az olasz óra is. Alapjába véve japán párti vagyok (autó, műszaki cuccok, óra), de az olasz dizájnt nem tudom elengedni.
Itt a fórumon is inkább a japán, svajci órákról esik szó, nagy ritkán 1-1 német óra is feltűnik, de olasz, francia pl nem és nem értettem az okát... -
Nekem azt mondta az órás, hogy az egész szerkezetnek sokkal jobb, ha fel van húzva a rugó, dolgozik, mintha állna. Régen ez evidens volt, amíg a kenőanyagok ki tudták szaradni, ha nem ment a szerkezet, a mai kenòanyag szintetikus, van, amelyik kvázi rá van égetve az apró fogasketekekre. De jobb, ha működik a szerkezet, mintha állna.
-
Ceree
senior tag
Nem kell másmilyet venni.
Van ra megoldas
Ettol en meg ugyanugy oda vagyok a finom szerkezeteert, es rendszeresen veszem le, hogy csodaljam az uveg hatlapon keresztul ahogy jar a szerkezet.
Es emiatt lesz meg egy operheart is elobb-utobb. De az majd a jovo zeneje, mert a sors nagyon azt akarja, hogy alljak le az oravasarlassal. Eloszor egy parkoloban huztak meg a kocsit, azert nem vettem orat, pedig lett volna kiszemelt... Aztan be volt rendelve ketto is, amikor belem jottek es vicces, de az egyik csomag elkeveredett (visszautaltak a penzt), a masik utanvetes volt, de megszunt a webshop, igy az emag torolte a rendrlest... 😅
-
Ceree
senior tag
Egy ideig nem volt eleg forgatom, mert a Klarstein megadta magat. Probaltam cserelgetni, hogy egyik se alljon meg, de mindig elfelejtettem. Halara idegesitett, hogy a ket automatabol nem tudtam h eppen melyik mikor allt meg: reggel hiaba inditottam el, allitottam datumot, sosem tudhattam hogy delben valt-e datumot vagy nem.
Most tenyleg annyi a dolgom hogy kivalasztom az outfithez melyik orat veszem fel, es max a perceket igazitom az automatakon. A sok ora hatranya, hogy van olyan het, amikor egyik automata ae kerul fel, foleg, hogy a 40(valahany) ora jarastartalek pedig eleg karcsu.
Valahol ez "urizalas", de az automatazas mar alapbol az, hiszen f-91w-nel ugysincs feljebb.
-
Van forgató, amiben nem ilyen szögben van az óra? Vagy úgy érted, hogy ne így álljon, hanem mondjuk elforgatva a 6-12 pozícióhoz képest?
#SOAD19: Még a majd 20 éves Swatch is kap csuklóidőt! Imádom, hogy van mit választani. És így soha nem unalmas. Az elmúlt kb 10 év okosóra hordást kukàztam és most kezdtem újra órát hordani és gyűjteni. Sokkal jobb így.
-
Felhívtam az Omega boutique -ot, a hesalite plexis fém karpereces 2.99M, a zafír szendvics változat 3.45M fém perecen.
Az Omega honlap nekem nem dob fel € árat, a Budapesti boutique elérhetőségét adja meg és hogy érdeklődjek. Az USA price 8e$ a zafírra. Én Amsterdamból vettem Omega retailer boltból. 6.99e € volt fent c24-en, 6.7e € ajánlottam, 6.8e € engedték le, ami több, mint korrekt. Délután 1 körül fizettem ki, holnapra itt is lesz DHL express on demand futárral. Ennyi idő alatt a pesti boutique se küldte volna le.Tök jó lenne, ha lenne hesalite zafír hátlappal. És is a hesalite mellett voksoltam sokáig, de végül mégis zafír lett. Sokat nyomott a lattban, hogy ez a werk nagyon szép és jó látni, ahogy ketyeg.
-
-
-
ricsik
őstag
-
fagyalllo
őstag
-
Foose
addikt
Persze, ez világos. Eleve a sportórát akarom leváltani. Igazából kronográf nekem nem igazán szükséges, nem használnám ki. Valami kis "sima egyszerű" lesz ebből úgy érzem. Csak azért legyen "szép" és nem túl pici. Igazából még nézelődök, azt sem tudom hogy Seiko kell, vagy Citizen, vagy valami más.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem nem a luxi különleges kiadások fájnak, hanem az amit a hype modellekkel csinál az alsó szinten.
Egy alap klasszikus vintage digitális 20 ezer forint alatt megy rendes magyar boltból, kiadták az A1000-et fém tokkal, de ugyanolyan fos a karperec és nincs zafír üveg meg értelmezhető vízállóság 45 ezer forintért és a negatív számlapos még leolvashatatlan is. Más, kevésbé felkapott kvarc modelleken ennyiért elfért a rendesebb fém szíj, rendes vízállóság és a zafír üveg is (pl: több Edifice modell), tök normálisan kidolgozott minőségben (pl: sunburst számlap + rakott indexek).
Ha zafíros A1000 kell, akkor van rá collab kiadás 100 ezerért. Elmennek a picsába.
-
fagyalllo
őstag
Szerintem inkább pont az ellenkezőjét bizonyítja, nem dobja sutba, hanem annak ellenére ragaszkodik a márka a kezdeti sikereit biztosító modellekhez, hogy mára akkora ismertségre és elismertségre tett szert, hogy az ilyen különleges luxusmodelleknek is van piaca, a 35 darab 70.000 dolláros 18k kocka is vevőre talált pár éve, a 6-7.000 dolláros G1000, G2000 limitált kiadásokra is van kereslet és évről-évre jelennek meg az új Oceanusok.
-
shina
tag
Oké hogy zafír kristályos üveg, titán tok, meg "Made in Japan", de €3.5k? Egy ilyen árából 23-35 évig minden évben vehet az ember egy új G-shockot, típustól függően. Kicsit átestek a ló túloldalára, nem tartja az eredeti szellemiségét. Tudom, persze, aki gyűjti az nem feltétlenül így nézi, de akkor is túlzás egy pöppet.
Amúgy teljesen egyet értek veled: szerintem is a Casio a megfizethető, de egyben megbízható, sok cséplést kibíró, de végérvényesen "annyira nem nagy kár érte, mert kapok egy ugyan olyat ha kell" óra kategória (persze én azért vigyázni fogok az enyémre).
Ennyi pénzért azért már elég tág a világ, mintsem, hogy egy túltuningolt G-shock-ot vegyen az ember, ami be sem fér az mandzsetta alá. Dehát kinek a pap, kinek a papné. -
"_Maverick_"
kezdő
Régen bement az ember egy Andrássy úti óraszalonba, körbenézett és rájött, hogy mennyire csóró. Ezt az érzést már egy Casio márkakereskedésben is átérezheted.
BAti77: Köszönöm.
A számlap nagyon szépnek tűnik. A lug to luggal mi a helyzet? Több helyen azt olvastam, hogy a szíj végszemei miatt sokkal nagyobb az óra valós mérete. Az én csuklóm kerülete körülbelül 16-16,5cm. Jó rá a nagy vagy inkább 35mm-est vegyek?
-
shina
tag
Igen az GWM5610-el szemezek én is, abba már csak nem lehet belekötni.
Miután komolyabb erőfeszítés most már a Tissotot karbantartani így legalább lesz egy alternatív órám amikor kell. Végül is szerelni vagy túrázni sem öltönyben szokott az ember, hát akkor legyen órám is az alkalomnak megfelelő.
-
Faresz1976
aktív tag
-
dzsi23
addikt
Mivel fixen 12 és 2 óra között helyezkedik el, csak dísz, de a régi modellen is így volt, most sem hagyták le. Nagy kár, mert amúgy jól néz ki, de nem szeretem az ilyen "funkciótlan funkciókat". Kíváncsi leszek egy lume tesztre; nem hiszem, hogy a narancs, piros és lila világítás sokáig bírja.
-
Minden szerkezet mas, van amit nagyon jol lehet szabalyozni, van amit meg sehogyse. Ezen felul a hordasi szokasok es a rugo felhuzottsaganak merteke is nagyon sokat szamit. Nem veletlen a COSC es stb. minositesi rendszer. Ha ennyire szamit a pontossag, akkor ezek kozul kell valasztani, vagy egyaltalan nem foglalkozni vele. Nekem minden oram napi max 1-2sec elteressel jar, de pont nem erdekel az egesz. Amig 5 percen belul van a pontossaga, addig "jovanaz".
Ha erdekelne a pontossag, akkor nem automatat hordanek, hanem quartz-ot.
-
fagyalllo
őstag
Ha ilyen egyszerű lenne, akkor pl. a COSC minősítéshez miért 15 napon át, 5 pozícióban és három hőmérsékleten mérik az órákat?
Ha a kialakított rutinoddal sikerülne közel nullára belőni a járáseltérést, semmit se egyszerűsödne részedről az óra "használata", ugyanúgy csak egy kísérleti alany lenne, amit folyamatosan megfigyelsz.
Ha találsz egy türelmes órást, szerencséd lesz, vagy te is elkezdhetsz babrálni vele. -
Nekem az ETA valjoux 7750 napi viselés mellett -/+ 1mp belül van. Reggelre összeszed 1mp-et, este amikor leteszem, pontosan jár vagy -1mp a pontos időhöz képest. Ha a forgatón van, akkor egy hét alatt elég sokat felvesz, siet, de minden automata a forgatón a legpontatlanabb.
Érdekes, hogy a nem hackelhető Seiko 5 egy hónapja, mióta be lett állítva, a pontos idő -17mp van és onnan el nem mozdul. Ezt hordom most napi szinten, nem gondoltam volna, hogy ennyire letehetetlen lesz, de egyszerűen imádom.
-
fagyalllo
őstag
Épeszű órás inkább azért nem vállalja, mert utálja a specifikáción felüli pontosságot mániákusan hajszolókat és nem akar magának idegességet, hogy folyamatosan a nyakára járnak. Mondjuk kinyitja az órát, értelemszerűen számlappal lefelé műszerre rakja és állít rajta +3 másodpercet. Aztán otthon kiderül, hogy nem jobb, hanem rosszabb lett a helyzet. És az ügyfél megy reklamálni. Az órás megint állít rajta, most még türelmesen, de... Na ezt akarja egy tapasztalt szaki elkerülni.
-
5-ös kezelő
senior tag
Megoldható sztem, h inkább siessen pár mp-et, de h tök pontos legyen, ahhoz kell egy kis szerencse. Én sem értem, h az újonnan befogott 2415b werk, ami pár éve már, h elkészült a csisztopoli gyárban, hogyan járhat pontosan már egy hete minden pozíciós trükk nélkül. Bármikor ránézek, 1-2 mp-en belül van az anno beállítotthoz képest, nem csak átlagban jó. Tudom, majd elmúlik.
Ceree :
Röltexből gumiszalag esetleg? Vagy bőrlyukasztó talán jó a szilikonhoz is. -
eldoble
aktív tag
Csak a Waterburry leadta amikor Timex néven egy olcsó, pontatlan, megbízhatatlan szerkezetet dobott piacra (talán 1960 körül), persze így lett elterjedt, mert olcsó volt, míg a Hamilton svájci lett New York-i központtal (ha jól tudom) ..., de ez csak bennem hagyott mély nyomot ...
-
Stauffenberg
nagyúr
De HRV-t nem csak alvás közben lehet mérni, hanem közvetlenül ébredés után is, még mielőtt bármi mást csinálnál. De nem beleszólni akarok, ártani nem árt. Csak én ezekről leszoktam, pedig hetente háromszor edzek én is, de figyelem a testem jelzéseit, van amikor egy-egy edzést lecsúsztatok másnapra.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én is használtam egy időben alvás monitorozásra, de mindig oda lyukadtam ki, hogy nem alszom sem jobban, sem rosszabbul tőle, ha rögzítve van, nem tudja helyettem megoldani ha stresszes szakaszban vagyok, ha nem fekszem le időben vagy baromságokat ettem este. Nem tudtam mit kezdeni az adattal, hogy a grafikon szerint jól vagy rosszul aludtam, mert ezt reggel magamtól is éreztem.
-
Ti egyébként mennyire vagytok kényszeresek ezen a téren? Tudom, tudom az óra használati eszköz, sérülhet, karcos lesz, megkopik. De valahogy az OCDm nehezen viseli ezeket a dolgokat. Sajnos nem lehet tökéletesen megvigyàzni őket. Az ilyen elkerülhető esetek különösen bosszantanak. Aztán ha felhuzatom eredeti állapotra, kezdődik minden elölről.
-
Jeleztem nekik, hogy összekarcokta a timegrapherjük. Felajánlották, hogy kipolírozzák. De Kriston Karcsi azt mondta egy hónapja a szervíz során, hogy elvitte políroshoz, aki csak úgy vállalja, ha szétszedi az egész tokot, lunetta le, üveg ki és úgy tudja gyárira húzni. Félek, ha visszaviszem, hogy javítsák ki ezt rajta, csak maszatolàs lenne a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest