Hirdetés
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
teljesen valtozo...van mikor mar silveres is scouto, van, hogy platina sem...en az esetek 90%-ban scoutolok (1v1, 2v2) egy 2v2 map van ahol nem szoktam (a kacskaringos), mert ott csak a reaper rush elhet meg.
nekem a szintem tossal platina top....ha rafekszem (mint egyszer sikerult), vagy asztalon -szeken ulve jatszanek, vagy nem lenne otthon a cenzura, vagy nem tetszene most a diablo, vagy egyszeruen erdekelne az 1v1 game akkor szerintem most is meglenne a dia..de sok a vagy

-
mikromanus
veterán
Amikor még játszottam, akkor sajtosan platináig jutottam. A group kezelés és multitasking nem volt erősségem. Kb 50-60 supply-ig voltam hitelesítve. Nem is csoda, hogy csak úgy repkedtek a lassúcska macro game-ek az eredmények közé (bana bust, 7-9 pool, vagy épp 11-pool 6 "scout" linggel, mindenféle roach rush). Első időszakban néha azért volt egyéb idiótaság is. Planetary rush kisérletre hatchery "rush" válasz, vagy alapból ilyen hülyeség. 7-10 perc, vagy 70 supply körül ha még élt az ellen, akkor jó eséllyel ment a loss nekem. Azért vicces volt. A többség nagyon csúnyán alábecsülte a vezsélyeket vagy ha fel is ismerte, akkor is hibásan reagálta le. Sajna ezt a mókát kinyírták a HotS új egységei és módosításai.
Aztán mikor meguntam akkor próbáltam átállni macro game stílusra. Volt hogy ment, volt hogy nem. Mikor komolyan elszántam volna magam, akkor folyamatosan kaptam a rushokat. gonosz kis csízerek.
(avagy karma)
HotS-ban egyszer még bejutottam platinába, aztán gyorsan abbahagytam, mert nem igazán érdemeltem ki azt a helyet. Nem éreztem magamban az erőt. Viszont jól mutatott arra az egy hétre ami még visszavolt a szezonból..
Más: a "ninjaexp" kb milyen szintig életképes még? Hol derítenek normálisabban már a népek? Mondjuk ez mindig is oroszrulett volt...
Cannon rush kisérleteknél, meg nagy mapon régebben azért gyakran bevált. -
Ghoosty
őstag
válasz
joysefke
üzenetére
Én személy szerint sose gyakoroltam be taktikát, mindig érzésből játszottam és fogok is a jövőben. Amikor még viszonylag aktív voltam, gyémánt ligáig jutottam, aztán jöttek a gyerekek és az SC-s karrieremnek be is fellegzett. Egyre kevesebb időm maradt játszani. Most 37 hetes kihagyásom volt és arany ligába sorolt be, ahol tartottam is magam. Sajnos a visszatérésem is ideiglenes volt, de majd talán idővel javul a 3. gyerekig.

Én mindig azt vallottam, hogy élvezd a játékot és ne foglalkozz a liga besorolással. Szemét taktikáknál (cannon rush, bunker rush, 6 pool+crawler stb) azért nehezebb elérni, hogy tényleg élvezd a játékot, de azt mindig tudd, hogy nincs foghatatlan taktika, csak rossz scout. Szegény Sittes barátom parázik be mindig a cannon rush-tól, pedig sok esetben simán vissza tudná verni, csak az ijedelem erősebb és a végén egy káosz lesz belőle.
A kérdésedre válaszolva:
Terrant a legnehezebb berusholni, mert hamar be tudja falazni magát.
Ami működhet, az a korábban már említett cannon rush. Gondolom gyakorlott SC1-es játékosnak ezt nem kell magyarázni.
Ami még szintén működhet, az a 4 gate kicsit több sentry-vel és stalkerral. A sentry-vel ff-et raksz a bunker/depo köré, hogy ne tudja javítani, aztán gyorsan ki is lövöd és akkor már nyílt a terep, jöhetnek a zelák is dögivel. Azért rámpán felmenni így se lesz gyerekjáték. Egy P játékos azért biztos jobban tudja pontosan hogyan, de engem vertek már be így. -
hash99
senior tag
A cheese játék baromi unalmas egy idő után de szerintem platinától már a legtöbben meg is fogják inkább a 2 base all in-ek és +1 +1 vagy +2 +2 timeingok mennek cheese helyett. Sokkal jobban élvezem személy szerint a 30 + perces játékokat még ha vesztek is és egy csomó időm elment egy gamere mert jóval izgalmasabb változatosabb és többet is tanul az ember.
-
oxox
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
a gunynevem itt a forumban cannon rusher volt. arany top1-ig jutottam vele...aztan meguntam, es gyakorlatilag tanulhattam ujra a jatekot.
miutan meg csak egy hete jatszol, azt javaslom, hogy jatsz minden fajjal, csakhogy az egysegeket megismerd. megha toss is lesz a fofajod (ami nagyon helyes!
) akkor is nagy segitseg, hogy ismered pl a zerg unitokat, es tudod mire szamithatsz (amugy mindharom faj nagyon szorakoztato)igen szezon alatt is visszasorolhat.
1v1-ben sajnos ez megy, ezert sem szeretem...megy a sablon jatek mindenkitol (legalabbis platina/gyemant szinten), ahogy Belucz is mondta, ha eltersz a taktikatol, akkor nehez helyzetben vagy. Hozzateszem, ha ugyesen tuleled, akkor szinte biztos, hogy nyersz is, mert a sablonjatekosok sem tudnak ra mit lepni.
mas
tegnap volt egy nagyon elvezeteses random 2v2-m, zerget dobott (PP Vs ZZ), csapattarsam igazi lama volt...de az ultra ling corruptor kombo atment mint kes a vajon a toss seregen
(upgrade-eltem szepen) -
BeLucZ
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
epic lol

-
BeLucZ
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
hát azt meg kell tanulnod, hogy a szép élvezetes játék nem feltétlenül eredményes
én is szoktam olyan taktikákat alkalmazni amivel nagy százalékban nyerek, viszont rohadt unalmas és nem tetszik már, viszont a látványos élvezetes játék kockázatosabb és nem feltétlen jön be -
joysefke
veterán
Lezárult az első SC2-hetem, silverbe soroltak, ott döcögősen indult a karrierem, de az utóbbi pár napban fajt váltottam (t->p) lestem egy könnyen megvalósítható rusht és most fel 4+1 WG rusholtam magam goldba...

1,
Nah az első kérdés az lenne, hogy ha esetleg nem menne a gold akkor season közben is visszarakhat silverbe? Nem szeretném, ha goldban nem menne és csak 4-gate rush lenne az egyetlen amivel néha nyerek..
Ki szeretnék próbálni még mindenféle taktikákat stb.. arra meg szvsz jobb nekem a silver mint a gold2,
Prottal 4 gte rush után kéne most valami könnyen megvalósítható all in timing attack, valami olyasmi ami két fa ellen is jó minimális módosítással.. Naniwa's 2 base +1 Zea/Immo all in-ja nekem nagyon mikroigényesnek tűnik (warp prism, immo mikro)van egyéb javaslat...
3,
terran ellen egyelőre valami alap rusht szeretnék tanúlni. Van ötlet?J.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
mikromanus
üzenetére
a battle.net oldalon
ott irom be a usert meg jelszot, akkor egybol locked vagyok es kell egy password reset
ha a jatekban irom be, akkor siman megyek ugyanazzal a jelszoval tovabbes ketlem hogy egy nap pont 2x is akkor lenne IP cim valtas amikor a battle.net oldalon irom be ezeket
a router meg kozben nem indult ujra, mert az kapcsolat uptime-ja 1+ honapos -
mikromanus
veterán
-
hobizoli
nagyúr
válasz
mikromanus
üzenetére
OK, akkor arra mondj vmi okosat, hogy miert csak ott kell keccsolni a jelszoval, ha ott irom be? a jatekba bejelentkezeskor miert nem leszek "locked" sosem?
-
Winner_hun
félisten
-
hobizoli
nagyúr
válasz
mikromanus
üzenetére
itt Digi van
a a router uptime-ja meg 1+ honapos
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
mikromanus
üzenetére
es akkor game beljelentkezeskor miert nem nyivakol sosem erre...?

-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
adrian360
üzenetére
aha...hat haljak meg ha ertem, de ahogy belepek a battle.net/account oldalra es beirom az emailt meg a jelszot egybol irja hogy
Due to suspicious activity, this account has been locked. A message has been sent to this account’s email address containing details on how to resolve this issue. Visit https://eu.battle.net/account/locked.html for more information.
demialofaszert...???
most megint reset-ljem le a jelszot?

-
adrian360
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
nem kell feltenni semmit, a játék teljesen napra készre patchel-i magát, hiába van mondjuk csak wol accountod, fent van az egész hots tartalom is gépen. Attól függően hogy milyen accounttal lépsz be, lesz elérhető az exp. Ha meg vesszed, elég a webes battle.net-en keresztül aktiválnod az accountodon, és kész
-
BeLucZ
addikt
válasz
netpeti98
üzenetére
elég ha egy ember löki a nyersit
volt olyan meccs ahol 5 basen etettem a társakat full szaturálva
1000 gasok röpködtek meg a mineralok
közben élvezem ahogy küszködnek egymással
na jó tudom hogy ez perverz, de roppant szórakoztató

jah és a legalkalmasabb erre a célra a protoss, mert be lehet védeni egy rakat canonnal a bázisokat
-
netpeti98
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Így megvan a stabil 60 FPS minimumon 1400x900-ban, medium shaders-el 30-40 körül volt, de kell a 60 FPS így feláldoztam a grafikát.

Mondjuk ideális beállításnak a full medimot gondolnám, mert akkor már elég szép a játék és a szükséges effektek is megvannak (unit warp, force field).Amúgy most ezt nézegettem, a forcefieldek miatt: Hybrid Settings Próbálta már valaki?
BeLucZ: mondjuk, ha mind a négyen így gondolkoztok és etetitek egymást akkor furcsa meccsek jöhetnek ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BeLucZ
addikt
wááá őrületes loss streak 4 v 4 -ben, fogtam magam és elkezdtem etetni a társakat nyersivel, semmit nem csináltam azon kivül és elkezdtem nyerni a meccseket
szal gyerekek, op stratégia 4 v 4 ben a team feeding 
-
kovsol
titán
válasz
netpeti98
üzenetére
AMD prociknak nem igazán fekszik a játék. Legjobb kombót egy intel+NV felállással tud elérni az ember. Minél nagyobb 1 magos teljesítmény kell a játéknak, mert 2 mag fölött nem profitál már a teljesítményből, még akkor se ha az OS amúgy elosztja a terhelést több magra.
-
hobizoli
nagyúr
bazzeg, fel akartam tenni a Expansion-t, erre kiirja hogy invalid es nem lehet, mert 15Gb required
de eleve a D:-re tennem fel, mert a WoL is ott van, ahol van 300++GB hely, de ez most vajon a C:-ert nyivakol? (ott tenyleg nincs)utana meg hogy le van tiltva a battle.net-s accountom

-
netpeti98
addikt
A shader és modells bellítások nagyrészt a VGA-tól függenek igaz?
Az adatlapomon található gép mennyire lenne procilimites egy erősebb VGA-val?
Na nem mintha fejlesztenék, csak érdekel, ha oda jutnék mit kellene először cserélni (én a kis GT 220-t érzem a gyenge pontnak, bár a proci se egy erőgép) -
oxox
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
tegnap este grubby-nak neztem a jatekat, zerg ellen fast exp (ugye top masterben itt a zergek 90%-a dupla expel valaszol...) ling-roachot ugy leszivatott blink stalkerrel, hogy orom volt nezni....brutal volt a blink mikroja
...en mar reg visszavonultam volna annyi roachot lehozott a zerg, de csak nyoma a pusht...mondjuk tuti 300+ apm-je volt abban az 5-6 percben. -
berbatov2
senior tag
Hu de varom mar hogy legyen idom jatszani. Talan a hetvegen mar nyomhatom. Szinten 30 felett vagyok csaladdal, de ez a jatek nagyon lekot.

-
joysefke
veterán
Tegnap elkezdtem prottal játszani. Alsóbb szinteken mennyire ütős (zerg és prot ellen) az 1 base 4 warp gate rush?
http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/4_Warpgate_RushIlletve a naniwa féle 2 base zealot all in (_immortál nélkül_)
http://www.youtube.com/watch?v=OAr_55b-cR4
12.-percnél kezdődik (!!!)J.
-
oxox
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
mostanaban zerg ellen tobbszor lattam proknal a 3reaper majd helion nyitast (3reaperrel veszteseg nelkul le lehet szedni egy queent), tehat nem feltetlenul mennek biora.
ill. a masik amit mostanaban sokat latok, az a mmm + widow....500linget azzal is siman le lehet szedni, csak nem kell hagyni, hogy bekeritsenek, es jol kell elhelyezni az aknakat.
-
BeLucZ
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
mivel a hellbatnek iszonyatos területi sebzése van light bio unitok ellen, egyáltalán nem meglepő, és mivel a ling melee attack azaz csak közelharcban tud érvényesülni, egyértelművé teszi a csata kimenetelét
más kérdés hogy egyáltalán nem életszerű a fent említett szitu -
Ghoosty
őstag
válasz
joysefke
üzenetére
A hellbat eredeti neve volt battle hellion, aztán valamikor megváltoztatták (lehet még HOTS béta alatt), de nálam maradt a régi neve.
Amióta 1 fejlesztés a légi, meg a földi, szerintem egy hosszú játékban nem durva feltételezés, hogy mech-re és bio-ra is van 3/3-as fejlesztés. (főleg, hogy a kolléga írta, hogy mech-re ment az ellen főként)
Több felállást nem volt kedvem tesztelni, de bárki előtt áll a lehetőség, vannak arcade-ban direkt unit test mapok, szabadon állíthatod a feltételeket/terepet. (beírod a keresőbe, hogy unit test és kiad egy csomót, van WOL-os, meg HOTS-os is.)
-
joysefke
veterán
válasz
Ghoosty
üzenetére
Egy kérdés:
Mi az a batlle helion? Blue flame helion?másrészt meg az, hogy a zerg egy hosszú meccsen eljut 3/3-as ground unitokig az természetes, de az, hogy a terrán eljut 3/3-as mechekig már nem feltétlenül az (hiszen először úgyis a bio-t fejleszti), tehát szerintem reálisabb lenne mondjuk 3/3-as lingek vs 2/0 Hellbatok vagy blue flame ellen tesztelni.
Egyébként én nem számítottam ekkora alázásra..
J.
-
Ghoosty
őstag
válasz
hash99
üzenetére
Megnéztem, 400db linget (200 food) összeeresztettem 14db battle hellionnal (28 food)
Mindkét oldal max fejlesztéssel volt spec upgradedel együtt.Nyílt terepen: az eredmény mardt 6 db hellion. Ha csak 13 volt, akkor 10-15 ling maradt.
Rámpán: az eredmény mind a 14 db megmaradt.
Falnak támaszkodva: 12 maradt. Ha csak 10 hellion volt, akkor is maradt 2.Ez az ami hard counter.
-
hash99
senior tag
4 fős map volt mint írtam mechre ment és beszorítottam swarmhostokkal nem igen tudott kitörni / dropolni mert 15 mutaliskkel védtem a levegőt amíg az sh-k megették a 3-4 bázisát. Fele annyi ground unitja se volt mint nekem mikor mentek a lingek tele volt vikinggel. A két bázisa nem rámpás részen volt hanem a szabadban így megint csak nekem kedvezett a dolog. Nem egy master terran volt az is biztos. A 20k mineral meg összejön ha 11 bázisod van amiből 7 elfogyott. Költhettem volna crawlerekre így utólag de nem éreztem szükségét mert nem tudta támadni a bázisaim. Az összes upgrade megvolt az is ami nem kellett a sereg meg mindig maxon tényleg csak static defensre tudtam volna költeni legközelebb bár remélem nem lesz megint egy órás gamem csinálok egy erdő crawlert amíg szenvedünk.
-
oxox
addikt
válasz
hash99
üzenetére
nem linkeltel replayt nem tudom hol rontotta el a terran, de a ling nem 1h utani unit
...siman kellett volna fognia, meg bioval is.... 
persze a meglepetes ereje nagy plussz....meg nem kellett volna hagynia, hogy eljuss 20k mineralig (ill. ez a Te hibad is, mert nem koltottel...ha nekem megszalad a mineral, akkor a drone-okat egybol a creepre kuldom, hogy crawler spore legyen beloluk. -
hash99
senior tag
widowmine-t könnyű kijátszani pár linggel befutok robbanak majd bemegy a sereg és szétszedik őket mielőtt újra robannak. Tény ha faszán elbarikádozza a siege tankjait valószínüleg nem töröm át a bázisát de erre nem volt elég ideje mivel épp csak az elmenekített két cc-jét tudta új helyre tenni és elkezdett barakkokat építeni. A másik hogy javarészt air unitjai voltak mert broodlordokkal jöttem így nem nagyon számíthatott ey gyors ground attackra.
-
hash99
senior tag
válasz
Ghoosty
üzenetére
Valószínüleg 200/200 helion megeszi a 200/200 linget, de az ellenfelem nem számított mass lingre nem is nagyon számíthatott mert először mechre ment amit swarmhostokkal vertem majd raven+banshee+viking mire én broodlord+corruptor amivel ki is írtottam a main és natural bázisait de maradt egy rakás vikingje meg pár banshee nekem meg behalt a seregem és elfogyott a gáz. Elkezdett bio unitokat gyártani gondolom nála is alig volt már gáz meg volt kb. 5-6 siege tankja a bázisán ezeket simán szétkapták a lingek. Queenből csinálhattam volna többet asszem így a végére már elfáradt az agyam és csak le akartam rohanni hogy vége legyen. Utólag visszagondolva mikor átment air-re simán ultra+hydra+queen-re kellett volna mennem brood+corruptor helyett és már ott vége lett volna mert túl sok vikingje volt. De akkor nem gondolkodtam tisztán...
-
Ghoosty
őstag
válasz
hash99
üzenetére
Ahogy joysefke írta is írta, jöhet még queen is, ahhoz sem kell gáz. Creep mondjuk nem árt, de kisebb pályán azért még időben odaér.
Próbáld ki unit testerrel összeereszteni max upgrade-es battle hellionnal. (Ha hazaérek és eszembe jut, én is kipróbálom.) Gyakorlatban ilyen szélsőséges esettel nem találkoztam, de tapasztaltam már sokszor, hogy nem véletlenül hard counter.
szerk:
Még mielőtt félreértenél, én is a linges verziót választottam volna, mert nem vagyok olyan szinten. De aki kicsit is jobban játszik, annak jobb választás queent is hozni.
-
execute93
őstag
-
hash99
senior tag
válasz
joysefke
üzenetére
Crawlerekre nem is gondoltam pedig fasza ötlet vihettem volna egy erdővel csak akkor creep is kell oda ahova leteszem így támadásnak nem biztos hogy olyan jó.
Ghoosty: mint írtam nem volt már gázom így csak lingeket tudtam csinálni, amúgy ekkora számban max upgraddel pillanatok alatt szétkapták a siege tankokat és minden mást ami az útjukba állt.
-
hash99
senior tag
Tegnap sikerült egy egy és negyed órás meccset tolnom terrán ellen... A végére kifogytam a gázból de volt kb. 20.000 mineralom. Próbáltátok már 200/200 zergling sereget max upgradekkel?
Megnéztem volna a srác fejét mikor beszaladtam 500+ kutyussal! -
joysefke
veterán
Naniwa's 2 base +1 Immortal/Zealot all-in-t mennyire nehéz megtanúlni? Ha protra váltok, azzal fogok kezdeni...
-
joysefke
veterán
Nah 2v2 teamben most mentem fel silverbe,
1v1-ben mostanában kb a felét megnyerem /silver/, főleg a nagy makromeccseket...
oracle rusht meg ilyesmiket szívok főleg be...J.
-
Ghoosty
őstag
37 hét kihagyás után játszottam pár 1v1-et. Meglepően jól sikerült. kezdőknek érdekes is lehet. ZvR (zerg) volt. Én voltam a random.
Kemény 60 apm-mel.
-
oxox
addikt
válasz
hash99
üzenetére
nahh errol beszeltem...most meg puffog, hogy minek kap ilyen eros jatekosokat
joysefke a 7000+ jatek gyakorlatilag megjelenes ota jott ossze...es mostanaban elegge lealtunk. DPeti becsajozott, es azota nincs ideje halando dolgokra, en meg sosem voltam rakattanva igazan az 1v1-re, raadasul megint beszippantott a dio3
-
hash99
senior tag
Tegnap volt 20 percem szabad gondoltam tolok 1 meccset. Végül kettő lett mert az elsőt túl gyorsan nyertem. Reagálva az előttem szóló kommentjére. Második meccs egy gold terran. Nem tudom mit akart 1 basen maradt 10 percig unitja alig volt pár marine és ennyi. 35-ös APM. Könnyen nyertem megnéztem a profilját utána. Volt egy laza 50 loss 10 win-es statja és első szezonja. A rendszer meg berakta goldba...
-
Formaster
addikt
Nem a keret számít akkor bele se kezdtem volna. Anyázok én is anyázik más is ez itt a baj. Sosem a rankomnak megfelelő ellent kapom. Ennyi variálással igazán benne lehetne az mmr-ben hogy külömséget tudjon tenni egy cannon rush és egy makro game közt. 1-2 algoritmus lenne csupán...
-
joysefke
veterán
Azért szeretnék megtanúlni 1-2 ütős sablont, amiből kis tapasztalat után lehet leágazni illetve módosítani, ráépíteni...
Nekem nincs időm 7000+ meccsre (bárcsak lenne
), de azt elhiszem, hogy ennyi idő után az ember már jól scoutol, ha denial-ták a scoutot, akkor is érzésre tudja, hogy mikor mi jöhet, be tudja sorolni az ellenfelét 1-2 apró jelenet alapján, érzi, hogy mikor kell menni, mikor érdemes valami meglepőt lépni stb stb...
Nálam ez SC2-ben még semennyire sem fejlődött ki.J.
-
oxox
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
nem biztos, hogy a fix buildek a nyerok (en pl. egy buildet sem ismerek, es inkabb probalok az ellenfelre reagalni...7000+ jatek utan). A jatek egyik legfontosabb eleme a scout...en pl. ha latom, hogy az ellenfel robot tesz core utan, akkor rakom a stargate-et, ha meg ki is expel koran, akkor gg-zhet is.
vegyel fel nyugodtan, ha van kedved teamgame-hez (bar mostanaban visszatertem a diabloba, de ha fent vagyok sc-be nyugodtan irj ram)
-
joysefke
veterán
Köszi mindenkinek az értékes hozzászólásokat!
Én is hasonló cipőben járok mint itt a többség, 30-as éveim elején, szoros párkapcsolatban, munkával esténként 1-2 óra szabadidővel amit a játékra fordíthatok, hiszen nem áldozhatom rá az összes kikapcsolódásra szánt időmet...
Engem sem érdekel egyelőre, hogy milyen keret van a nevem mellett, egyszerűen csak annyit szeretnék, hogy leülök játszani és mindig kb a tudásszintemnek megfelelő játékosokkal rak össze. az sem jó ha 10-ből 9-et megnyerek (akkor hol az izgalom) és az sem, ha 10-ből 9-szer elpicsáznak (szórakozni akarok nem fusztrálódni).
Jelenleg az a terv, hogy terrannal még begyakorlom az 1rax FE-t illetve ezzel párhuzamosan elkezdem kitanulni a protosst. BW-ban az időm 90%-ban P-vel játszottam...
P-vel terveim szerint valami 2 base +1 Immortal/zealot all int fogok megtanuni (diamond haverom javaslatára) ez mennyire nehéz build? Mennyire kezelhető ez alacsony APM-mel?
J.
-
oxox
addikt
válasz
BeLucZ
üzenetére
maskulonben a jateknak minel tobb jatekra van/lenne szuksege a pontos besorolosra.
a rendszer ugyanis nem tud kulonbseget tenni akozul, hogy 10-bol 7-szer bejott a cannon rush, vagy igazi skill all a gyozelem mogott...feldob platinaba, es 200-bol 190-szer elbukod a meccseidet.en is 30+ vagyok, jelenleg silverben 1v1-ben (ugye mass platina jatekos vagyok tossal, ill. voltam mar dia is), de miutan most terrannal jatszottam csak (kb 30game-et), pont nem erdekel a dolog, hogy milyen keret van a profilom korul, es meg az elonye is megvan (pl. teamben senki nem szamit arra, hogy elp.csazza egy silver 100+ apm-el
) -
BeLucZ
addikt
válasz
Formaster
üzenetére
hát igen, ez elég gáz, mintha a mennyiségre menne a rendszer totálisan, minőség nem számít

ergo hiába vagy gyenge player ha sokat tolod felkerülsz egy irreális helyre, amire még nem értél meg, ha meg jó vagy csak ritkán van időd játszani akkor alacsony ligába kerülsz jogtalanul -
Formaster
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
Vzarmo nagyjából leírta. Amivel kiegészítem az az én megfigyelésem. Miszerint egyesek könnyebben kerülnek fel és ennek oka van.
Az okozat pedig a folyamatos játék. Én nem tudtam sok időt fordítani a játékra, ez heti max 10 1v1-et jelentett. Hiába nyertem goldban 10-ből 7-et. Szezon végére mindig gold top 5-ben voltam, akkor sem rakott fel soha platinába, hiába vertem platina, néha gyémánt játékosokat is. Amivel nagyon felkúrt az MMR, az hogy köv szezonnal állandóan ledobált bonz legaljára. Namármost kérdem hol ott a logika hogyha a szezon alatt lejátszott 50 game-ből 30-35-öt nyerek? Több szezonon keresztül hoztam 60% feletti winrate-et, de mivel nem volt elegendő game-em, ezáltal kezdhettem lentről minden szezont.
Mivel családos vagyok az SC csak egy kis kikapcsolódás lehetne számomra a hétvégéken, de ehelyett küzdhettem a hasonló cipőben járó EXgyémántokkal és közben kaptam az oltást a szerencsétlen goldosoktól, (hogy tuti nem gold vagyok) akik meg valójában még csak LOW silverek lennének, de nekik több idejük van gamelni, ezért a rendszer szerint ők megérdemlik a goldot.
Kicsit olyan rákattintós szaga van a dolognak a Blizz részéről, de könyörgöm ne vegyék már el a kedvét azon játékosoknak, akiknek nincs több idejük és a JUST4FUN style ellenére jó játékosok lennének. Az ismerős köremből, akik mind 30 körüliek, kb 10-en hagytuk emiatt abba a game-t. Grat Blizz...
-
freelanced
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
Üdv!
A többi fajt se annyira könnyű makrózni (pl. Zerg) legalábbis megfelelően. Véleményem szerint egyáltalán nem hátrány a Terran, sőt.
Az a helyzet, hogy ezekben a ligákban szinte mindig valami early technikával nyit az ellenfél ami a következő szokott lenni:
Protoss:
- Cannon Rush
- Zealot Rush (ritka)
- Oracle harass (ez elég sűrűn szokott előfordulni hamar kikapja a bányászó egységeid ha nincs védelmed)
- Void Ray (erre 10 perc után számíthatsz általában 3 vagy több jön)
- korai StalkerekZerg:
- Zergling rush (esetleg pár Banelingel megtámogatva főleg Terran ellen)
- RoachTerran:
- Reaper harass (akár 4 percnél)
- Korai Banshee harass (láthatatlan)
- Medivac drop ( Pár Marinet esetleg Maraudert rak le közvetlenül a bányászó egységekhez)Ez nem teljes és csak a saját tapasztalataim írom le az elmúlt meccsekből. Veszélyes második bázist létrehozni ha nem tudod megvédeni tehát meggondolandó, de ha biztonságosan kivitelezhető akkor mindenképp megéri. A terranról nem tudok sokat mondani mert főleg Protossal játszok, de régebben komoly gondot okozott a korai támadások miatt és még most sem kedvelem őket. Persze a fentieken kívül sok más taktikát is bevethetnek de én ezekkel találkozom a legsűrűbben, és nagyon ritka az amikor az ellenfél nem arra megy, hogy minnél hamarabb elintézzen.
-
hash99
senior tag
válasz
joysefke
üzenetére
Terrannal nehezebb lesz az elején amíg nem ismered ki rendesen, viszont ha már jól megy a terran akkor egyre könnyebb lesz. Protos ellen nyugodtan nyithatsz CC-vel egyedül a cannon rushtól kell tartanod az elején azt meg scv-kkel simán lehet fogni. Zerg ellen egy baneling bust tud szopós lenni vagy esetleg egy roach timeing szerintem a legjobb ha zerg ellen agresszívan kezdesz reaper majd hellion 6-8 darab amivel harassolsz és deríted hogy milyen buildre megy.
-
oxox
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
welcome on board!
terran legnagyobb elonye, hogy kepes falat epiteni a rampaja tetejere, amit a supplyval tud nyitni zarni..
ezzel a reapert kiveve az osszes rush taktika foghato (reaper sem tuti nyero ellene), mi DPetivel 2v2-ben mindig falazunk, teljesen mindegy, hogy mi az ellenfel faj beosztasa.tank-marine nagyon eros kombo early game-ben...amugy terranhoz sokat nem ertek. amugy tuti taktika nincs, tehat olyan nincs, hogy megfogsz barmit, es meg gazdasagi elonyod is lesz, minden ellen valami.
Terranok egyebkent korai exp+bunker kombot szoktak elonyben resszesiteni. -
joysefke
veterán
Nah megvettem a játékot (WoL+HotS), lejátszottam az 5db placement meccset, az 5-ből kaptam:
-egy rank nélkülit
-egy silvert
-két platinát
-és talán még egy goldotAz öt játék közül egyedül a rank nélküli ellen kerekedtem felül, de mikor láttam, hogy nyerek itt is kiléptem, hogy vereségnek könyvelje el. Nem tudom, hogy itt mennyire játszott komolyan a tag vagy mennyire nem, mindenesetre a makrója gyanúsan jó volt, 200 supplin volt amikor én még csak 160 környékén, mindenesetre nagyon szar unitkompozíciót választott.
A többiektől simán kikaptam, a silvertől is. A végén megdöbbentem, hogy silverbe osztott be, győztes meccs nélkül.
Silverben játszottam párat és szinte az összeset elvesztettem, kb a felét early agresszió ellen. Az egyetlen nyertes meccsem az volt, amikor véletlenül randommal indult a matchmaking és így véletlenül protossal lettem

-A kérdés az lenne, hogy ezen a szinten mekkora hendikepet jelent a terran mint faj az egyszerűbben makrozható zerghez/protoshoz képest?
-Terránhoz kéne valami Silver-friendly build order, ami jól véd az early agresszió ellen, és a későbbi játékra képes garantálni egy gazdasági előnyt. Az "1 Rax FE"-t (supply-rax-CC-stb..) ről mi a vélemény, mennyire alkalmas silverezésre?
J.
-
hash99
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Nem olyan vészes feljutni én is azt hittem lassú mikor 70 meccs után is silverben voltam de kb 120 meccs után már platinába kerültem és a win-loss arányom sem kimagasló kb. 55%-45%.
-
törölt tag
válasz
joysefke
üzenetére
az előbb-utóbb az inkább csak utóbb.

az mmr szerint egy régen nagyon jó játékos is képes rengeteg felejteni akár egy szezon kihagyása után is (ami lássuk be, hatalmas nagy marhaság). ezért is fordulhat elő az, hogy ex platina/gyémánt/master játékossal rak össze. blizzard azon elképzelése, hogy tényleg a kezdők legyenek a legalsó ligába, akárhogy is nézzük nem kicsit sántít.
itt egy link arról, amit szeretnének
itt pedig egy a legfrissebb adatokkal
azt mondjuk tegyük hozzá, hogy elég sokat javult az elosztás az elmúlt időszakban.
2v2 esetén annyira nem számít, hogy kinek milyen rangja van egyéniben, ha képtelenek összedolgozni. ez persze egy bizonyos szintig igaz csak, mert egy ügyesebb játékos simán elbír kettő gyengébbel is.egyébként akit érdekel, most hétvégén rendezik a DreamHack: Summert.
-
joysefke
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
-(1)tudnád részletezni ezt az elkúrták a match making rankot? Előbb utóbb mindenki oda kerül ahová való, nem?
-(2) 1v1-et a Starter Edition limitációi (hiányzó mmr) keveset játszottam, de tóltam már haverommal több mint egy tucat ranked 2v2-t. Na az vicc volt, az elején megvertünk két goldot és pár játék után betett goldba és ott csupa platina meg gyémánt játékosokat kaptunk, azóta gyakorlatilag folyamatosan kikapunk (mondjuk 2-t nyertünk és legyen mondjuk 2-10-es a statunk) de véletlenül sem rakna le, még úgy sem, hogy ha most platinát/diamondot látunk akkor azonnal kilépünk.
-(3) 2v2-ben sesonok között is átrakhat másik ligába a mmr? Ha egyből kilépek akkor az ugye egy normál vereség?
J.
-
Formaster
addikt
-
netpeti98
addikt
A variables.txt-ben átállítani egykét grafikai beállítást szabályos?
-
joysefke
veterán
Nah lejátszottam életem első négy SC2 1v1-ét a Starterrel. Ha valakinek van kedve kielemezheti a replayeket

J.
-
xavix13
őstag
Pcgurunal most 6k az alapjatek es a kieg. is.
Új hozzászólás Aktív témák

- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AliExpress tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Indul a ChatGPT Health
- EA Sports WRC '23
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung kuponkunyeráló
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(avagy karma)
Cannon rush kisérleteknél, meg nagy mapon régebben azért gyakran bevált.

én is szoktam olyan taktikákat alkalmazni amivel nagy százalékban nyerek, viszont rohadt unalmas és nem tetszik már, viszont a látványos élvezetes játék kockázatosabb és nem feltétlen jön be

tényleg nagy, most is nyertem, ráadásul 2 olyan meccset hoztunk le így társakkal, hogy 3 zerg volt az enemy teamben.... végén már pylonokkal zártam be csak hogy ne tudjanak bejutni, onnantól kezdve pedig verve voltak 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)