Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eyesis
őstag
Azta milyen epic IEM volt ez, best Ro8 ever

-
flash-
veterán
huu
tehát akkor ezzel a 2.1 el sem játszhato teljesen ingyen végig a kampány?(értsd normál single mód mint pl starcraft 1)
-
flash-
veterán
üdv emberek
most ez a starcraft arcade 2.1 azt jelenti hogy ingyen letölthető és teljesen játszható a single player?
elindult a telepítő de valami aktiválásról pampog mindenesetre tölti lefelé a 14 gigát...
-
xavix13
őstag
Omg mit meccselt Hero Jaedongal

-
DarthPeeter
aktív tag
válasz
adrian360
üzenetére
Elszaladsz, ha tudsz. Ugye a sentry amit írtál általában ezt pont meg is akadályozza

Na mind1, kár ezen vitatkozni. GM-esek kezében mind2 oldal erős, én csak a mostani streamek alapján gondolom úgy, hogy a terrannak sokkal nehezebb dolga van P ellen, mint mondjuk, ha Z az ellenfél. -
adrian360
őstag
válasz
DarthPeeter
üzenetére
storm vagy emp - pont ez az hogy storm alól elszaladsz, ha az emp betalál akkor instant fél hp minden protoss egységnek, plusz az energia 0 -> nincs force field, nincs storm, az immortalnak nincs dmg csökkentése. az archon meg ugye szinte instant halál.
az meg hogy alapból stormozik az protoss se teljesen igaz, a normális gombócban ott vannak a sentryk is szóval ott is vagy tab vagy külön hotkey...ettől független tény hogy ha a jó storm betalál akkor nagy a rombolása. de ettől még nem op.
És nem véletlen hogy a protoss takitka szinte matchup ban a 2 base allin, általában ha nem nyer korán akkor bukó. hiába tud 16 gatewayből warpolni lategame-ben, a gw egységek lategameben önmagukban nem valami jók. ha egyszer elveszted a gombócodat a kontratámadásban szinte biztos hogy megdöglesz.
-
DarthPeeter
aktív tag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Én meg pont az ellenkezőjét látom

Amikor T gm streamet nézek ( Dragon, Avilo, Strelok stb ), 10/7-szer 1 base blink stalkert kap a T, amit iszonyat nehéz védeni, ha ugyancsak nem 1 basel a T. Általában szépen bukják is a meccseket.
Ha ne adj isten 10 percnél tovább tart a meccs, akkor meg megy a ht ezerrel, amihez ( ostorozzatok meg nyugodtan) kb fele annyi mikro tudás kell, mint ügyesen használni a ghostokat. Storm elől lehet futkározni szépen az mmm-el, közben fókuszáld ki a vikingekkel a colokat, ezalatt pedig szórd az emp-t, vagy snipeold ki a ht-kat egyesével a P seregből....
Protossnál alapból tudsz stormolni, nem kell feltétlen külön venned a seregből őket, terrannal meg tabozhatsz, vagy külön gyorsgombra kell raknod.
Persze a lényeg az, hogy ki játszik ki ellen, úgyis az az op, aki jobban tudja kezelni az egységeit, meg jobban időzít stb stb....
-
rwin5
őstag
Tudom, hogy "Aztex" fórumozó ide szokott kommentelni. Ezt a wikis oldalt komolyan gondolta(d)?! Tele van nyelvhelyességi, helyesírási hibákkal, légyszíves korrigáld mert csak nevetség tárgya vagy..
"In September he start playing." <=

He win him first tournament; .. sorolhatnám még..
[link] -
BeLucZ
addikt
válasz
execute93
üzenetére
és ez szokott működni ?
arra gondoltam még, bár biztos nehéz kivitelezni meg nagyon jó multi tasking kell hozzá, de hogy az ellenfél main seregét 2-3 oldalról egyszerre megtámadni biztos hatékony lehet, hogy ne tudjon elmenekülni meg kimikrózni, csak gondolom ezen a szinten már szétscannelik a pályát a terranok, tapasztalataim szerint a stormból mindig kistimmelnek, zelákat meg hit and run módjára kimikrózzák és ugye még mindig ott az emp -
execute93
őstag
válasz
BeLucZ
üzenetére
1Base: Általában 4 Gateway Warp prismmel.
2Base: 5-6 gw Blinkstalker. Ha nem jön be átmész chargezealotra+stormra, később colo.Ha pedig full makrót játszol, akkor 3-4-5 Colo kb 16 stalker a többi unit zealot meg pár ht.
Stalkerekkel a vikingeket kell kiszedni ( legyen rajta blink ), a colok, zealotok meg a htk elvégzik a többit. Meg persze upgrade.
Amikor mész támadni, akkor warpolj le pár zealotot és küldd be a 3. basere a terránnak, közben pedig nekimész a main sereggel. -
szilva01
őstag
Nekem meg a winfestorok hiányoznak

-
BeLucZ
addikt
válasz
execute93
üzenetére
1base vagy 2 base allin? te milyen allin taktikát szoktál T ellen nyomni? immonak mekkora a jelentősége egy ilyen játékban? nekem sokszor azzal van problémám, hogy nem találom el a helyes egyensúlyt, túl sokat vagy túl keveset hozok egy kulcsfontosságú unitból és nem 1x buktam már el ez miatt
-
BeLucZ
addikt
válasz
netpeti98
üzenetére
nemcsak nagyon erős, de én konkrétan azt látom, hogy nincs rá ellenszer P részről, oké jobb ht mikró, de nem sok esélye van a ghost ellen, ezért mondom hogy kéne egy pici buff neki
colot nem is tudom minek hoznak, tiszavirág életűek mindig.... az EMP OP ennyi
ezt most teljesen függetlenül mondom 
ami még zavaró, hogy annyira sablonosak ezek a meccsek, mindig ugyanaz, protosstól pl air unitot egyáltalán nem is látni t-ellen, gondolom halovány értelme sem lenne, csak néha jó lenne szinesíteni a kínálatot, remélem majd változtatnak picit a felálláson, mert ez így ebben a formában legyőzhetetlen szerintem, mármint az mmm ghost viking trió -
netpeti98
addikt
-
BeLucZ
addikt
csak én érzem nagyon kiegyensúlyozatlannak a pvt-ket? megnéztem most egy valag pro meccset és mindig az mmm+ghost+viking nyer, a p playerek ennyire impotensek vagy tényleg ennyire nehéz lenne counterelni ezt a kombót? mindig belelőnek a p seregbe egy valag empt azt kb lehet is ggzni, colok lövéshez nem jutnak kb, hiába stormok nem tűnnek olyan hatékonynak a sok medivec mellett, szerintem érne egy HT buff, mondjuk +1 range meg egy picit move speed buff, mert így a ghost vs ht párharcot igencsak egyoldalúnak érzem
nektek mi a véleményetek erről? én érzem rosszul és minden oké? tudom hogy lerágott csont csak idegesítő és unalmas, hogy akárhány pvt-t látok mind ugyanaz a forgatókönyv, archont is iszonyat gyengének érzem szárazföldi egységek ellen, egyszerűen a 3-as range miatt semmit nem ér, mire odaérne hogy lőjön már meghalt + empvel szétszedik a pajzsát, légi ellen üt, de groundban iszonyat gyenge szerintem és nem a dps miatt hanem a range bénítja meg
itt egy példa meccs, de számtalanszor lehetne linkelni, stardustnak is megnéztem pár pvt meccsét, borzalom... z ellen nagyon jó de t ellen gyengének érzem, pedig elvileg ő az egyik legjobb protoss ugye...
-
BeLucZ
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
annyira cuki ez a drone, megzabálom

-
execute93
őstag
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
1 óra 2 perces PvZ. Jó volt.
-
Huma
addikt
Második kiegészítő mikorra várható? Egyben akarom megvenni a játékot, de alaposan elhúzzák. Lassan már csak az unokáimnak fogom tudni megvenni.

-
föccer
nagyúr
Valaki team play?
üdv, föccer
-
netpeti98
addikt
válasz
goodboy007
üzenetére
Igen tudtok customban egymás ellen játszani, de akár mehettek team gamet rankeden is, mivel ha neked megvan a HotS, akkor őket is felfejleszti arra a szintre ímg együtt játszotok.
-
goodboy007
senior tag
Hali!
Biztos kérdezték már, de azt olvastam, hogy kampány és ranked kivételével ingyenes lett, ez azt jelenti ha haverok leszedik a Starter Edition-t, akkor tudunk egymás ellen multizni úgy, hogy nekem meg van eredetiben a WoL és a HoTS is, nekik meg semelyik?
-
szilva01
őstag
Kedves ma velem a játék, kb 5 ZvZ után még a randomot is zergnek dobja

-
netpeti98
addikt
Ma összekerültem egy diás terrannal, 40 percig sikerült tartani magam, de folyamatosak voltak a harcok. Nagyon jó kis játék volt, bár a folyamatos harassnak köszönhetően a gyártóépületeim és gazdaságom valahol a bronz szint környékén volt az utolsó 15 percben

-
nonsen5e
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
Pár napja instabil az egész battle.net
-
BeLucZ
addikt
nálatok is haldoklik a bnet? nem tudok felcsatlakozni egyszerűen, nagyon uncsi már, hogy mindig van valami szarakodás az európai szerverrel
-
törölt tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nem tudom mennyire tűnt fel, de egyik fajra se mondtam, hogy (jelen állásban) OP lenne... Max azt, hogy a saját szintemen éppen melyik fajjal mennyi bajom van és mi miatt szenvedek.
Amit megjegyeztem többször is, hogy kevés a terran mostanság a versenyeken. Mivel egyetem miatt alig van időm játszani, így házik készítése mellett csak a jó öreg twitch maradt.
Egyébként, ha nagyon ragaszkodunk az általa belinkelt képhez az utolsó kiugró "sok kék" bizony több mint két éves. Igen azzal is tisztában vagyok, hogy mi volt pl a tavalyi évben. Bár fenntartom, hogy ennek nem sok köze van a mostani megjegyzésemhez.
A többit nincs kedvem megmagyarázni, szerintem elég lenne csak elolvasni az írásaim és azt, hogy ki miért "letrollozva". Köze sincs a kettős mércéhez. Értelmes véleménnyel nincs semmi gond, de azt nem tudom hova tenni, ha valaki egy beszélgetésbe valami (közel) irreleváns dolgot böfög be vagy hoz fel példának.
Az utolsó esetnél lehet félreértettem a delikvenst, de fentebb leírt dolog szerintem ad némi magyarázatot rá, hogy miért is fordulhatott ez elő. -
sh4d0w
félisten
válasz
üzenetére
Másnak is volt észrevétele, amit trollkodásnak minősítettél - valahogy kettős a mércéd. Azt mondod nincs rálátásod, de szerinted a protoss OP... A mutatott statok meg nem pár évesek, hanem az utolsó 3 év nagy versenyeinek eredményei, tavaly év végéig bezárólag és pont nem azt mutatják, hogy a terran, mint faj, gyengébb lenne a másik 2-nél.
-
törölt tag
válasz
zuzu000
üzenetére
Ha az embernek észrevétele van, azt engedtessék már meg, hogy szóvá tegye. Nem mentem bele balansz témába, mert nincs ilyen szintű rálátásom, hogy kinek mi lenne a jó változtatás. Ahogy nem fogok amiatt se nyavalyogni, hogy jajj ez OP vagy az, mert közel se ismerem annyira a játékot.
Azt is tudom, hogy voltak időszakok, amikor egyik vagy másik faj volt az erősebb, de hol olvastál tőlem olyat, hogy az jó volt?
Jössz itt a pár éves statisztikákkal, amiket én is láttam már.
Mint néző mondom, hogy szerintem baromi unalmas a legtöbb bajnokság mostanság, mert lassan csak két népség püföli egymást a harmadik meg elvérzik az esetek nagy részében. Ez szerintem nem valami közönség illetve kezdő játékos csalogató dolog. Ennyi az egész, amire rá akartam világítani... Nem igazán értem miért kell ilyen miatt bárkit is oltogatni? -
oxox
addikt
válasz
üzenetére
En nem erzem op-nak egyik fajt sem (7000+ jatek utan), szerintem, hogy a versenyeken milyen eredmeny pont semmit nem szamit az en, a Te, de meg BBQ jatekaban sem (bar o mar lehet neha-neha erzi)...ahogy olvasom 1 honapja volt 50jatekod, akkor miert is baj, hogy a top-oknal nincs annyi terran?
-
zuzu000
őstag
válasz
üzenetére
Ha nem értesz hozzá, akkor ne szólj hozzá. Majd' 4 éve jelent meg a starcraft 2. Voltak időszakok, amikor ez a faj volt erős a többihez képest (ami nem igaz, csak változik a meta), voltak amikor a másik volt erősebb.
HOTS megjelenése előtt zerg tarolt mindenhol, de a wol kezdeti időszaknál pedig a terran volt a legerősebb.
Na de várj, látom szeretsz GSL statisztikákkal dobálózni.
Szerintem nem kell magyarázat. -
törölt tag
válasz
BeLucZ
üzenetére
ez a balansz téma nekem magas. én csak azt teszem szóvá amit látok versenyek, replayek nézésekor, illetve olvasok különböző fórumokon.
nyilvánvaló, hogy a játékkal minden rendben, azért van pl (már csak) 2 terran Code S-ben. Azért véreznek el a legjobbak is valami noname játékostól és a GM ligákban is azért olyan kevés a T, mert hirtelen az összes pro elfelejtett játszani.ui.: nem a kimaxolásról beszéltem amúgy, hanem az utánpótlási vonalak hosszáról.

-
BeLucZ
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
jaja szarásig kell ontani őket
10+ reaktoros rax -
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
PP ellen inkabb +10 viking (ha van colo...ill. observer ellen sem art) +4ghost...ha jol haszhnalod brutalis toss ellen.
-
oxox
addikt
válasz
föccer
üzenetére
szerintem meg a storm
marha az embernek mukodik a gombja 
apropo storm...
Tegnapi PP elleni meccs DPetivel, en fonix, o drop (egyut nem rossz kombo), amivel sikerult visszavetnunk oket, es mienk lett a map control. massoltak volna a colokat, de a fonix elvette a kedvuket...ramentek mass stalkerre, ill gw units + ht..en mass air DPeti mmm...kint voltam 4expen (kozte 1 arany) mikor 200/200-on megindultunk, hat ugy elolvadt a seregunk, hogy DPeti majdnem kilepett (utolag mondta), szerencsere a 4exp+ a rakas gateway, es a 4stargate ontotta ki a unitoka, es mire tamadtak volna megint 200/200-on voltam
, ment az adok kapok kozeppalyan, es a masodik hullamba belefulladtak 
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerintem meg a rendszergazda.
üdv, föccer
-
Eyesis
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
A protossban? Ha ezt komolyan kérdezted, akkor 1-es, leülhetsz

-
BeLucZ
addikt
válasz
üzenetére
szerintem egyik faj sem erősebb a másiknál, más-más játékstílust igényelnek
zerg is ki tudja maxolni a seregét újra ha elég lárvája van és tele a bank, terran is gyorsan tud sereget csinálni ha van elég gyártó sor stb.(#44330) Klemice: másik két fajhoz nincs ilyen cuki jelmagyarázat?

-
törölt tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ezt már láttam korábban is, zseniális.

Gondolom arra célzott, hogy (az ábra készítője szerint) kb milyen egyszerű irányítani egy bazi erős fajt.
Én ebből az egészből azt tapasztalom, hogy a bajnokságokat nézni egyre unalmasabb, mivel a terranok mindenhol kihalnak... A pvp pvz zvz pedig, hát.. Kinek mi ugyebár.
Illetve egy kicsit erősnek érzem, hogy pillanatok alatt bárhova tud sereget "warpolni" így gyakorlatilag nullára csökkenteni az utánpótlási vonalat. -
Klemice
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
na még egy próba

-
Klemice
senior tag
-
xavix13
őstag
Dupla Terran mass marine rusht mivel tud fogni 2 protoss 2v2-ben?
-
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
jaja gondolom legalább annyira meglepődött mint én. aztán elbeszélgettünk jó arc volt, és nagy következtetésem, banshee must unit zerg ellen early game-ben

amúgy én is bronze-ba fogom leveretni magam, hogy onnan menjen a fejlődés (anno már 1v1-eztem amcsi szerón, random fajválasztással, sajtolással terrannal: reaper, zergel, vagy korai pool, vagy egy base roach...tossal sima játék (az a fajom), és platina top voltam ott is....tehát sajtal könnyü felkerülni arany topig, platináig, csakhát ha megfogják ott a sajtom és nincs mögötte skill (mint nekem terrannal), akkor gg.
-
mikromanus
veterán
Nyugis kis meccset akart, erre megkapott Téged, aki még dropol is néha? Leírásod alapján azért jó párosítás volt. Iylenek után lassan megjön újra a kedvem az SC-hez. Bár lehet campaign-t nézegetem egy picit csak hogy visszaszokjak a gyorsabb reagálásra (mielőtt bronzban elkenik a számat ).

-
oxox
addikt
Mint irtam korábban. elkezdtem amcsi szeron terrannal 1v1-ezni (eu szerveren kihagyok egy szezont, es majd ott folytatom, csak ne platinába kelljen szenvednem).
Eddig is kaptam érdekes ellenfeleket, de tegnap ez még tetézte. zerg ellenfél töltö képernyő alapján silver. Gondoltam végre gyakorlok. Az első furcsaság, hogy véletlen beirt egy ü betüt a glhf után, rákérdeztem, és portugál srác volt...remek, akkor ő is gyakorol gondoltam. Furcsa is volt, mert silver ligában nem nagyon szokott a zerg drone-al scoutolni. jöttek a lingek (nálam 1wm+2helion), majd jöttek a roachok (nálam banshee...az egyik expjét le is szedtem), majd jöttek a hydrák+swarmhost+infestor+bling
. nálam raven, mmm+tank+banshee (ill. a bling-kig volt widow is). látszik, hogy terranként elég amatőr vagyok, mert elszaladt a minerálom 3000+, de a 110-es apm-be örültem, hogy valahogy fogom a folyamatos push-t. (fejlesztésem is alig volt...gyorsgombokat sem szoktam még meg). 20perc körül leszedte a második expem, és a seregem 80%-át, visszaexpeltem, fogtam a pushokat, majd hirtelen ötlettől vezérelve, a tankokat, és némi marine-t hátrahagyva bedroppoltam. Itt kérdezett rá a srác, hogy milyen ligás vagyok valójában (hizott a májam terrannal
). leszedtem a roach warent, a hydra dentet, a hive-t (!), a poolt, és az infestor pit-et is
...otthon betámadott közben, és kb 1hős banshee maradt ami megfogta (ill. szerencsémre a swarokat visszavitte védeni az expeket. ezeket raven birtokában könnyü volt ledroppolni.
31-32perces meccs volt (100 feletti apm-em volt terrannal, ami tőlem igen meglepő volt, főleg ilyen hosszú partyban), srácnak 200apm feletti értéke volt. mint kiderült eu szerveren dia, és master is volt már, és swamrhostokkal akart gyakorolni.... -
törölt tag
újabb balansz téma, ha valakit érdekel:
[link] -
föccer
nagyúr
Valaki egy kis team play? Este hétig ráérek.
üdv, föccer
-
törölt tag
válasz
Lolka Bolka
üzenetére
ha nagyon nem megy, akkor érdemes régiót váltani. az ameriakai szekció is elég népszerű és a laggal sincs gond. tekintve, hogy pár órával vannak csak mögöttünk valószínűleg játékost is fogsz találni az esti órákban.
-
szilva01
őstag
válasz
Lolka Bolka
üzenetére
Velem is sz*rakszik... Pedig ma pörgettem volna a gémeket hogy feldobjon bronzba

-
ÁdiBá
veterán
válasz
Lolka Bolka
üzenetére
Arra szerintem meg ott van az unranked mód.
Ha nagyon számít neked a pontozás illetve a ligában található helyed, unranked módot kell elindítani és kész. -
Lolka Bolka
aktív tag
Na jó persze értem, de mégse....mert mások játékát meg tönkreteszi. Egy sánta futónál lehet én is gyorsabban futok...De akkor ez jelzi azt is hogy nem jól a rendszer, hisz egyeseknek csak így nyújt sikerélményt...Bár szerintem sokan alsóbb ligákban próbálják ki az új dogokat...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Lolka Bolka
üzenetére
Siker élmény növelésére.
Hiszen azért 1v1 mesteres nem fogja magát könnyen adni, illetve ismeri az összes taktikát, rendesen játszik.
Egy bronzos silveres ellen jó élvezkedni, hogy csori nem scoutol, nem vágja úgy a játékot ahogy kell, és a leggyengébb egységgel megöli.
Saját ligájában már nem tud érvényesülni mert kibelezik... Jön hozzánk* silveresbe keménykedni... -
BeLucZ
addikt
-
-
hobizoli
nagyúr
Gold-ban hogy lehet ket zerg Grandmaster ellenfelet kapni...??

meg egy ilyen plakett is porgott 3D-ben a Hatchery-juk mellett

nem is lattam meg ilyet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- MotoGP & WSBK
- Fotók, videók mobillal
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Mesterséges intelligencia topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bestbuy játékok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Sony ZV-E10 + 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS, 256gb
- RTX 5070 + i5-14600K 32Gb ram GAMER PC + 27 144Hz MONITOR AJÁNDÉK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
- LG UltraGear 39GX90SA-W OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

marha az embernek mukodik a gombja