Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Tenken
üzenetére
Kezdésnek nézd át a kezdőknek szóló linkeket az első hozzászólásban. Ha az elméleti alapokkal már tisztába kerültél, a youtube-on rengeteg jó oktatóvideót találsz. Az sc2-nek van egy jól használható tutorial része is, fokozatosan visz bele a dolgok sűrűjébe. Nem könnyű játék, sokat kell gyakorolni, de ha sikerül belerázódnod, nehéz lesz abbahagyni.

-
Tenken
őstag
Pár napon belül én is csatlakozok. Csak a multi miatt veszem meg kb. Sima sc-s tapasztalatom nincs, de war3-ban elég sokat lehúztam, így micro/macro szinten van némi rutinom. Igaz az sem mai. Viszont hiányzik a móka. Nyilván nem pro szintre törekszem, de szeretnék tisztában lenni az alapokkal mielőtt élesben elkezdem.
Valaki tudna segíteni, hogy miket érdemes átnézni, elolvasni elöljáróban, meg mivel tudom tréningezni magam, hogy ne teljesen fegyver nélkül vonljak ki elsőre? Linkek, replayek, cikkek bármit szívesen látok, amit úgy gondoltok, hogy kezdéshez jó alap lehet.
Köszi mindenkinek, aki tud ajánlani valamit.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Nem. Azokat viszonylag jól lehet fogni ha időben derítve van. De mindegy, majd rájövök. Azt hiszem marad a droppolgatásra való rászokás, azzal lehet legjobban nyerni ellenük is.
-
icons
addikt
Ohhh, USA, you sweet, sweet country! (full with geniuses)
Lehet kellene valami IQ határ, ami alatt nem lehet SC-t játszani (és Day9 videókat nézni, ofc) -
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
ohh nincs is annal jobb mint mikor valami sajtot vagy taktikat megfogsz, es erzed, hogy ezzel jutottak el idaig, es megmutattaok nekik, hogy ez meg nem az O ligajuk
/persze ezt a masik oldalon erezni annyira nem tuti/...ezt az erzest imadom....sracok ez nem az a liga (1v1-ben is ilyen volt a proxy gate fogasom
a gyereknek az elottem levo 5meccsen bejott)DPetinek volt is tegnap sikerelmenye dupla terran ellen...idezem "ohh mit nem adnek ha latnam most az arcukat"....hat jahh forcefield-tank powa

amugy minden ligaban vannak olyanok akik 1-2 ligaval feljebbi tudassal rendelkeznek (aki platinaban ellenem hozta a ghost-viking-mmm-et is volt mar gyemant, es most is siman ott a helye), de DPeti is siman platina lehetne.
-
mikromanus
veterán
2v2 custom monsterként 18-as win sorom lett. Aztán jött egy-két diamondos és masteres és elkente a szánkat. Azért 20-ból 19 win így is lett. Mondjuk utána már vegyesebb volt a menet. Nagyon leadták az önbecsülésüket a kiscsillagok és briliánsok tegnap. Starteres mapokon alázzák meg magukat ilyen magamfajjta casualokkal??? (2485 játszott meccs "csak")

-
Tenken
őstag
válasz
Formaster
üzenetére
Közben megtaláltam a hivatalos állásfoglalást, miszerint csak azonos régiósat fogad el mellé. Viszont, ha pl van 2 példány WoL-ja valakinek (pl us+eu), akkor mindkét típusút elfogadja és mindkét régiósat fejleszti is hots-ra, nem kell két külön példány abból is.
Most már csak azt kell tudnom, hogy EU-s accountra elfogad-e US verziót, mert ha igen, akkor szerintem megveszem mindkettőt onnan.Szerk.: Megjött a hivatalos válasz a supporttól: Igen lehet más régiós is, csak ugye ahhoz olyan kieg. is kell.
-
mikromanus
veterán
Lehet sajtmester is az ilyen, aki "megtért" és próbál macrózni, vagy más fajjal kisérletezget mint amivel bekerült az adott csoportba. Tegnap 2v2-ben például volt egy masteres (vagy diamondos volt ez?) aki kizárólag ghostokat húzott. Volt 7 atomja a végén csak nem tudta ellőni. Expelni expelt veszettül, de sokat nem ért, mert nem tudott elég gázt lopni hogy bevédje. Ultrák ellen addig bírja a ghost is csak amíg nem látják.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem ő protival lehetett korábban (vagy zerggel). Másik lehetőség, hogy nagyon lebecsülte az agresszivitásunkat.
-
icons
addikt
válasz
Formaster
üzenetére
"azért ne feledjük ez csak gold liga, szerintem ez itt természetes. Elég nagy a szórás a goldosok között."
Hogy ez mennyire igaz... anno én is goldos voltam (amikor volt olyan netem, amivel az 1v1et tudtam vinni lagg nélkül), és azért nem játszom szarul, scoutolok, counteregységeket csinálok, gyakran expelek, stb. Olyan vérbeli gold-platina között vagyok szerintem.
De néha olyan ellenfeleket kaptam, akik szerintem még éltükben nem játszottak ezzel a játékkal. Zergek 1-2bázison, miközben nekem 3-4 van, és ki magyok maxolva. Visszanézve a profiljukat, látszik pár helyen a jó öreg bronz jel
Lehet, hogy valami haver felhúzt a profilt, de mi értelme ennek így?
Persze van, amikor olyat kapok, akivel élmény a játék!BTW elkezdtem 2v2zni, besorolás: Gold. Játszottam még egy meccset: Platina, még egyet: Diamond. Most inkább nem játszom, hogy megmaradjon a pillanat szépsége

-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Rámentek a SH buildekre...?
-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Ha jól csinálja, akkor nem sok ling fér közel hozzájuk és nagy területen gyorsan elhullik a ling állomány. ultrák ellen meg a siege tank-thor kombó elég hatékony. A crackling fejlesztés sem volt azt hiszem még kész, ráadásul az "csak" +20% rágási sebességet ad. A funghal jól sebez és megszűnteti mozgékonyságot, viszont nagyobb seregnél llingek ellen nem nagyon kell a helionokkal vagy hellbatokkal helyezkedni. A lingek érkeznek első sorban, azok meg pont meg is felelnek elsőre

-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Egyébkén a blueflame sem gond infestorral, 3/3-n +30%attack speeddel. Ha marad neki pár akkor elvan az ultrákkal amíg respawnolok
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Itt van a mass air T elleni tegnapi meccsem Továbbra is eléggé brutális a sok banshee, szerencsére nem túl jellemző.
Amúgy nem tudom hogy mi van velem, Z ellen nem igazán megy a játék, előző szezonban pedig ellenük volt a legjobb győzelmi arányom. Mintha ebbe a szezonban egy új faj lenne...
-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Nem akartam rámozdulni amíg be van zárkózva. Arra vártam mikor dugja ki... olyankor a legbizonytalanabbak a bezárkózottak

(#40086) Tenken: Rázós. Elvileg a szerók nincsenek teljes összeköttetésben, mert ha átmész játszani egyéb ladderre, akkor nem látod az eu-s "friend"-ed onlinenak. Más kérdés, hogy át tudsz menni gamelni. Erre nem is tudok választ, csak tippelgetek. Sok a lehet ... Én kifizetném teljes áron, vagy várnék míg újra jön a 3490-es akció. Ha komolyan érdekel akkor ne sajnáld a több ezer meccsre, rengeteg játékórával számolva, és valahogy új, hogy sosincs kétszer ugyanaz a szituáció. De ezt csak te tudhatod. Én már közel 500 óra körül lehetek és ezzel kismiska vagyok a nagyokhoz képest ^^BBQ^^

-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
1-1 volt. Nem vártad meg míg meglesz a 2-2, mert adódott a ziccer amit nem akartál kihagyni (kidugta az orrát és csetlett-botlott)

Neki +1 dam upgrade volt földi vasakra. Blue flame helionokkal, vagy hellbatokkal csúnya mészárlás lehet mass lingnél. Csak +1 factory kellett volna a helionokra, meg pár melós vagy mule az expre az ellátásukhoz. Így járt. Ha nagyon izmozni akartál volna, akkor azért upgradekben jobb is lehettél volna. Elég későn kezdtél fejlesztgetni. Ő meg a lehető legrosszabb módon mozdult. Ha később dönt az indulás mellett, akkor még indulás előtt lerohanod és a szűk bejáróban tovább kitarthat. Így körülvetted és bőséges lett a vacsora/uzsonna.
-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
lol ...
csak így jött össze. Máskülönben tényleg nem volt szép meccs, inkább csak az én játékomra voltam büszke. A terrán passzív volt, ráadásul hozta a lingre a thorokat, szerintem kicsit elnézte a counter listet
azért ne feledjük ez csak gold liga, szerintem ez itt természetes. Elég nagy a szórás a goldosok között.De sztem a blueflame hellion se ért volna sokat további fejlesztések nélkül. Talán már 3/3-on voltam, de 2/2 biztos, persze az ultrákon már volt +2 is. Aztán a bane-ek szegény hellionokat is bedarálják, ha nem tud splitelni. De a creep az tényleg morcosra sikerült, ki akart mozdulni, de már a küszöbön is a creep folyt be
-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Ez a terran goldos? hm... Nem csinált semmit. nem támadott (csak beküldött meghalni fedezet nélkül egy WM-et), nem húzott elég SCV-t (expen 5 volt. 15 percnél 10 a mineralon), látta mire mész, volt is mineral dögivel, de egy darab heliont se hozott mass ling ellen, 3-3 turretet húz és csak utána nézi mire is mentél... Hát ja. feladta a labdát szépen. Azért az a creep a végén szép seggbrúgó csizma formában terjeszkedett. Ez szándékos?

-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Rozsaszínben látok
beleszerettem -
Formaster
addikt
na erre a TvZ-mre büszke vagyok. szegény csak pisloghatott hogy ilyet goldban lehet kapni

-
mikromanus
veterán
Jajj, ez nagyon rózsaszín

-
Formaster
addikt
kaptam egy diás zerget goldként. tanultam ezt azt

-
oxox
addikt
csak gyakorlas, es beidegzodnek az ilyenek (nekem regebben makroban volt hasonlo gondom).
amugy nagyon late jatekban a megujjulo egysegek/kepessegek nagyon nagy segitsegek (infestor, sh), amiknel nincs szukseg nyersanyagra, es megis zuzznak. 4bc-t mondjuk maskeppen is kilehet szedni 5 infestorral![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nofi
addikt
Najó akkor a Bronz League Heroes mellé egy kis önkritika:
Az egyik besoroló meccsen volt egy igen BLH-os húzásom. Starcraft 2 megjelenésekor egyből belevetettük magunkat haverral a 2v2-be. Nem igazán foglalkoztunk az AI elleni játékkal, egyből besoroltattuk magunkat. Akkoriban még terrannal voltam és haverral annyit tudtunk, hogy MMM elég ütős, pláne ha ketten is arra mennek. Early és midgame is elég szoros volt, végül elérkezett a lategame aminél annyi nyersanyagom volt már, hogy Battlecruiserre mentem. Starcraft 1-ben erős volt, ennyire emlékeztem... Baromira nem foglalkoztam vele, hogy most jó, vagy rossz ötlet, de rengeteget legyártottam belőle. Haverom és a másik ellenfél is kiesett, már csak egy Zerg ellen vonultam. Kiírtottuk egymás gazdaságát, majd összecsaptunk a pálya közepén. Nekem maradt 4 BC-em, neki meg kb. 5 infestora. Beásta magát és amint összegyűlt az energiája, kidobott pár infested terrant, majd ezt ismételgette. Én és a csapattársam is abban a tudatban voltunk, hogy oké akkor ez most egy lassú halál lesz, mivel nincs detectorom...Sajnos csak a replaynél tűnt fel, hogy fejlesztve volt a CC -.-Ezt übereljétek
-
mikromanus
veterán
HOgy lehet elszúrni egy olyan meccset amit lehetetlen elszúrni már? Hát így. Ezt szerintem egy olyan is lehozta volna aki most játszik először zerggel. De vörös harcos már tapasztalt volt. Az is sima win lehetett volna, ha move paranccsal elnyújtott sorban beküldi a lingeket. De ezek beálltak a robbanásba szép tömötten hogy minnél többet érjen. 2-3 exp és mass drone attack is instant win lehetett volna miután nem maradt scv. Komolyan ilyenektől leépül az agyam. Kell a lazítás néha

-
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
siman nyerhetett volna a zerg is....de engem ez a fajta hozzanem ertes nem szorakoztat.....persze nem kell mindig gm-eket nezni, de ez kb mintha 5. osztaly magyar focit neznek (bar a magyarban nincs is akkora kulonbseg)
-
mikromanus
veterán
Azért az, hogy 20. alkalommal is csak belefut ugyanabba a WM-be és kinyiratja magát az elég extrém. Meg az a kemény muta kör is a végén. Nem szoktam terran győzelemnek örülni, de ez olyan fájdalmas, hogy az már jó

20. perc és 15 drone? Fogjatokleeee!!!

5:29-5:32-ről kellene csinálni gifet
-
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
az ilyen jelleggu videok belinkelesenek kb annyi ertelme van, "hogy ne jatsz".
zergnek fogalma nincs arrol, hogy kell expelni, terrannak arrol, hogy kell falazni...ez a ket hianyossag sokat elmond roluk a jatek tovabbi szakaszaban.
. -
mikromanus
veterán
Ez azért kemény meccs vó't

.Bronze League Heroes - Episode 11 - GREETINGS COMMANDER - Gik vs Charmless - StarCraft 2 . -
BeLucZ
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Azok a fránya vikingek húzzák mindig keresztül a protossok számításait
gondolj bele ha csak bensit vagy BC-t tudna hozni a terran a ballba, olyan colo terror lenne hogy csak na -
oxox
addikt
circa 5500-6000 jatekon vagyok tul....ellenem egyszer hasznaltak hatekonyan halut (phoenix deritestol eltekintve, bar az is csak mostansag lett divat, hogy nem kell fejleszteni). En is 10-nel nem tobbszor hasznaltam elterelesre.
az az egy jatek is reges-regen wolban esett...korai tamadas melle haluzott jopar egyseget (be is jott neki anno, csak replaybol jottem ra, hogy a francba volt akkora serege). Amugy itt, hogy mar nem kell fejleszteni, lehetne ra taktikakat epiteni (korai tamadast). de hamar halu, akkor az oracle-nek is kb ketszer hasznaltam a detectjet (mindketszer teamgame-ben). szerintem late game-ben eletkeptelen, mert mindenki visz magaval detectet, vagy napfenyesre scane-eli a csatateret.
oxox
-
mikromanus
veterán
Elől archone (kamu), mögötte stalker és colossus. Vagy colossus magában. Azokat nem éri el. Így értettem. Ha viszont támadni akarja és hülye az útvonaltervezése (szerintem az még mindig) az AI-nak, akkor csak kavarog a kamu egységek előtt

Kevert saját-halu egységekre azért láttam pár meccset példaként, de igaz, hogy ez elég ritka. Ha a valós egységeket hátrébbvonod, akkor szerintem változik a "prioritás" a célválasztásnál, így azért tud a kamu unit is tankolni. Ha nem változik, akkor meg beleszaladnak a többi egységed tüzébe. Ha meg nincs hatással a célválasztásnál scan után, hogy mit választ az ellen célként, akkor jó eséllyel felfog némi sebzést a halu. A legjobb gondolom a körbeforcefieldezés, vagy sereg félbevágás forcefileddel és sz@rráégetés coloval lenne, csak ugye azok a fránya vikingek még mindig ott lehetnek.
Most néézem a Bronze heroes meccseket. Fizikai fájdalom gyötör néha már a látványtól is...

-
icons
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Lehet utánanézek majd, pontosan hogy működik, amit eddig hallottam:
Ha van range-ben halus és nem halus egység, akkor a nem halusat fogja lőni.Tehát pl falat csinálni halusArchonokból jó dolog, ha nincsenek saját archonjaid vagy zeáid. De hogyha vannak, és esetleg a halus Archonok kerülnek előre, akkor DMG-d nem lesz (mivel a hátsó archonok nem tudnak lőni), viszont ha a marine-ek rangeén (ami 5 ellentétben az archon 3-ával) belül vannak a valós archonok, akkor azokat leszedik, anélkül hogy bármit sebződnének tőlük. A zeákat pedig simán elolvasztják anélkül, hogy odaérnének.
(#40065) oxox
Igen, igen a scan tényleg probléma, de attól még az egységei támadni fogják a haluzott egységeket (hogy a játékos tudja, hogy nem valódiak). Szerintem az AI-re a scan semmilyen hatással sincsen.Na, egy kis kutatás (ha valaki igényli, szívesen lefordítom. A lényeges mondatokat kiemeltem):
"Hallucinated units deal no damage, have no active abilities, take double the damage their counterpart would take for all attacks, and do not have any health armor or shield armor."
"If exposed by detection, hallucinated units will have a lower AI attack priority only getting attacked once all real units are dead. Neither EMP nor Fungal Growth will reveal the hallucinations, however." Lényeg: ha nem scannel a T, akkor ugyanaz az attack priority-ja, mint a normál egységeknek. Tehát csak scannel tudja lejjebb vinni (de oxox-nak igaza van, a nagy csatákban azért csak ellő a terran egy scannt). Mindenesetre megfelelően használva még így is jó lehet.
"A hallucinated Immortal does possess the Hardened Shield ability. However, due to the nature of hallucinations taking twice the damage, this results in 20 shield damage."
"Hallucinated High Templars might potentially draw away an EMP from your real army."
"Hallucinated Phoenix can be used to drain energy from Terran Raven's Point Defense Drone ability."Azért az hozzátenném, hogy lehet nem véletlenül nem láttunk egyik professzionális meccsen sem halut. Lehet, hogy hasznos tud lenni, de nem hiszem, hogy most itt feltalálnánk a spanyol viaszt (miközben Korea 90%a egész nap játszik, és 80%a több pénzt keres vele egy hónap alatt, mint amennyit Európa ezen részén az átlagember egy év alatt)
-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Mind mutáns, de én a Rank jellemzőre gondoltam. Szerintem ez is csak "névtuning". Killszámtól függ az unitok rankja. 20 killel metamorph a zerg, a terran legjobb rank Commander, a protoss meg az Executor. Épület rombolásra is jár a kill.

-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
ha a mutáns lingekre gondolsz, az csak optikai tuning

-
oxox
addikt
hat halu ketelu...1 raven van a mmm felett, es bukta, vagy scanel (amugy is szeretik elloni tamadas/vedekezes alatt).
mikromanus obs-ot azert kuldom elore, hogy az esetleges ghostokat lassam akik cloak-al jonnek, ezert scannel elotte, es szedegeti a vikingekkel. obs must unit late gameben. /nincs tempesen kivul az a toss unit ami viking rage-el partyban van...persze colo, de az max megfejeli oket/ szintnek nincs kulon szerepe, akarcsak az achiknak sem.
sentry/halu serintem azert nem meno, mert szinten egy scan, egy raven, es ha haluzol nincs energia ff-re...valamint a sentry early/mid unit mert gyenge a kesoi jatekban. (ill. mmm ellen kotelezo, ha az ember nem ht-ra megy, mert vagy meg nincs viking).
-
mikromanus
veterán
AI tényleg a nem halucinációkat akarja zuzni? Halucináció zárt fallal mit kezd? Ha nem tudja megkerülni, akkor lövi a kamu unitokat, vagy csak kavarognak? Murisan hangzik. ELől 4-5 halucinált archon,mögötte pár colossus. A colok aprítanak, a marinék-marauderek meg csak bolyonganak a "fal" előtt. Attól hogy tudja az ellen, hogy nem igazi még nem tud átgázolni a "semmin".

Más téma: az egységek rankjának van bármi jelentősége, vagy csak jól néz ki a sok metamorph rankos ling a seregben?

-
mikromanus
veterán
Ehhehe. Tényleg. Halucináció. Az is aljas tud lenni. Bekeversz párat a seregbe, aztán mehet a szerencsejáték. Akkor se biztos hogy jó célra tud lőni ha látja melyik a halucináció. A nagy kavarodásban minden kis genyó nehezítés jól jöhet. 2-3 lövésnyi extra sebzés a colokból simán az oldaladra billentheti a mérleget.

-
icons
addikt
Az egyetlen ellenszer a megfelelő összeállítás. Ha sok vikingje van, akkor nincs elég másból (pl ghost): HT és Archon. Ha sok ghost-ja van, akkor colo. Tényleg ez az egyetlen lehetőség, a gond persze azzal van, hogy van scan a játékban...
Ráadásul mivel bio-ja van, ezért a harrasst is tudja valamennyire fogni (a WP a vikingek miatt biztos nem fog meglógni).Ami még spellként bejöhet:
force field, ahogy írták már. Szinte soha nem láttam late gameben, de szerintem használható elméletben (gyakorlatban nincs rá APM, talán ez lehet a probléma
)
Illetve ami még játszik: halu sentryvel, hogy azt higgye, más összeállításod volt. A szuperOP (
) scan miatt persze ezt csak csatában tudod elhitetni vele, esetleg fake WP harrassal (és akkor le tudod szedni az expét, amíg rámozdul a WPkre), mert amint lemegy a scan, úgyis pontosan tudja mi az összeállításod, és megfelelően tudja counterelni. Ráadásul az AI csatában a nem halus egységeket támadja, ha tudja, tehát nem nagyon tudsz velük dmg-t se fogni. Mondjuk pár fake archon dmg fogónak jó lehet előre (csak ne blokkolják a többi archont meg a zeákat, mert akkor csak magadnak okoztál kárt
) -
mikromanus
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
A nagy tömegre jó a funghal, mert egyrészt sebez szépen, másrészt nem tudnak eliszkolni.

A cloud miatt meg nem tudnak messzire lőni a bent lévők, így kiküszöbölhető a megközelítéskori lingveszteség + talán még melee támadéás közben is kisebb lesz a veszteség (mindenkinek 1 range-je van belül, így a sok-sok sornyi mara-marine közül csak 1-2 sornyi tud sebezni
A köd önmagában (fuunghal nélkül) is jó ostromtörésre a többi egység mellé, vagy akkor ha nem tud az ellen kihátrálni belőle. Vagy ha olyan hülye, hogy nem is akar kimozdulni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó planetary ellen is. Nem tudja lőni a roachokat ha azok 3-4 egységnyi távról savazgatnak.Minden mellé erősen ajánlottak nagy seregeknél a faj support unitjai. Néha már én is használom őket. Néha már jól is.
-
BeLucZ
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Az elmélet és a gyakorlat két külön dolog, sajnos ebben a játékban óriási szakadék van köztük a megvalósításban
roach hydra ling 1 a 1 be egy brutál mmm ellen szerintem elvérezne, de ha van hozzájuk sok sok bling akkor okés lehet, sok sok hydra broodlord corruptor kombó sem rossz szerintem -
mikromanus
veterán
válasz
mikromanus
üzenetére
Egyébként ötletelésben tudok vadakat mondani/írni, de a felét se tudnám megcsinálni. Nem kell komolyan venni engem ha nagyon elszalad a ló

-
mikromanus
veterán
válasz
föccer
üzenetére
infestor+viper (funghal+cloud) kombó, aztán jöhet a roach-hydra vagy a hostok, vagy a bana-ling-ultra.(?) Mondjuk nekem max vagy a funghal, vagy a ködöcske jönne össze, az meg annyira nem pöpec. Ha mégis megfogod és bevakítod az ellent, akkor a ling-ultra-bana csúnyán szét is tépi a biomasszát. Talán a köd nlkül is meglehet, de ott keményen sérülhetnek masszív MMM kombónál a könnyű kis lingek. Csak ződtakony akciónál meg kimozdulhatnak (már ha van hova). A vipereknek meg egy esélyük lesz ha nem masszív hydra (vagy queen) hátvéd van, így elsőre meg kellene lennie a főseregnek.
(#40057) oxox
Akkro így jártál. A proti deathballt mindig is utáltam zergként. Jó tudni, hogy az is megszívhatja.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Observert kiemeli? Mégis hogyan. Nem kell annyira előreküldeni. A phoenixek nehezen kezelhetőek tán nagy csetepatéban, de minden vegyes sereg az. Hátrébb colok (9 range), előtte phoenix, alattuk mass stalker, elöl meg a zelák? A ghostokat se nehezebb szerintem kezelni a ttemplarok ellen, mint fordítva. Teljesen egyenlőek az esélyek. Persze ha kérdéses, akkro meg is kerülhető a csata és mehetsz közvetlen a hátországára. vagy míg kitéregetsz, addig bewarpolsz némi zelát/dt-t a hátországba. Amíg erős, addig kitérsz, ha elkapod a gazdaságát, akkor már lehet keménykedni, ha meg támad, akkro mehet épp base trade módban is. -
oxox
addikt
hat ja...es ha elore kuldom az obikat, akkor scan-vikingel 1km-rol lekapkodja oket....aztan johet 2-3 cloak ghost, es oda a ht+a csapat energiaja....nem szimpi kombo, ht meg mint irtatok is k.@#$0Ω6ä◘π lassu.
phoenixek sokat nem er vikingek ellen, a range miatt, meghat berepul az mmm fele, es szedd ki oket...vagy meg lehoz 2-3 wm-t es el sem jutnak odaig, hogy lojjenek....apropo wm kilehett kapni a foldbol anelkul, hogy elsulne??? -
BeLucZ
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
mindenhogy elcseszett konstrukció
nem szabad hagyni hogy idáig fajuljon a meccs; zerg counternek mit írnátok erre a t kompozícióra? -
mikromanus
veterán
válasz
adrian360
üzenetére
Esetleg feedback vs EMP párbaj. Aztán jöhet a storm.
Mondjuk ez necces, mert a templar tetülassú és a skilljei 9 range-esek a ghost 10-zel szemben azt hiszem. Esetleg upgraded phoenixek a légiekre (esetleg ghost emelgetésre) + stalker zela hátul meg mass colo? A sok colo pikk-pakk kinyírja a földieket. Ha el akarja hátrébb érni őket akkor bekerülnek a vikingek a phoenixek lőtávolságába, ha meg rájuk lőne, akkor visszahúzod és kap a stalkerektől. Szép elmélet, de aki kivitelezi, az megérdemel egy nagy kövér pirospontot (meg a wint)
-
adrian360
őstag
válasz
BeLucZ
üzenetére
tempest bio ellen biztos nem jó, mivel lassan lő, és nagy sebzése csak massive egységen van. mmm-et csak splash damage segítségével lehet legyőzni, csak charge zealottal az kevés. ugye három splash van a colo az ellen ott a viking, a storm, az ellen ott a ghost, és az archon az ellen ott a ghost. ennyi nincs miről beszélni. egy ilyen sereg ellen csak akkor van esélyed ha az ellenfél nagyon elb@sz valamit, te csak reménykedni tudsz. elvileg a ht lenne a megoldás, ha ki tudod snipe-olni a ghostokat, de közben stormot is dobálni kell, szóval irdatlan mennyiségű ht kellene, úgy hogy legyen azért archonod is.és ha nagyon ráérsz, akkor közben rakjál le pár force fieldet, mert különben a stimes gyalogság vígan kiszalad a storm alól, és elkiteolja a zealotokat. de egyébként a protoss csak sima a-move faj

-
BeLucZ
addikt
sztem az nem túl jó, mert akkor elstimmeli az mmm sereget és vikingekkel meg ledarálja külön a colokat, biztos van rá ellenszer egy brutális ht mikróval, rakás chargelottal, archonnal és pár colossal, de ha nagyon sok vikinget hoz akkor pénzkidobás, esetleg mass carrier void
de addig úgysem jutsz el, meg végülis ha ügyes ki tudja mikrózni vikingekkel simán, mert mind2 tetü lassú, esetleg egy valag tempest támogatásként a földi sereghez, egy biztos: jóval bonyolultabb a helyzet p részről -
oxox
addikt
hát akkor a ghost-viking-mmm-re nincs nagyon ellenszer....vagy kell egy halom colo, és bízni abban, hogy ledarálom az mmm-et addig amig a colok állva bírják....aztán warp ezerrel...
reggel gondoltam játszok egyet...toss ellenfél...75%-os winrate-em van toss ellen (terran ellen 85%, zerg ellen 32%) gonoltam itt sem lesz gond. az utóbbi időben még jobb a winratem toss ellen.
platina ellenfél szintén.scout nem mutat semmit....ohh mondom fa.za.
egyből cancelleztem a gatet, forge lerakva...probe-ok szétküldve, s meg is találtam a proxyt az expemnél....nem volt egyszerű, de teljesen leállt a probe-gyártással 17-nél, és mikor 2zea eljutott a mineral line-omig, akkor is csak 19-ig vert le, s amint lezúztam az egységeit ki is lépett
-
Tenken
őstag
Srácok!
Amazonról vennék WoL-t. Szerintem US verziós. A kérdés az, hogy tudom-e regisztrálni EU-s acc-hoz is? Valamint HotS-ot csak hasonló régiósat lehet-e rakni mellé, vagy más régiósat is elfogad? -
Winner_hun
félisten
Fuu hogy HotS-ban is van mass air T részéről.. ez a mass banshee... replayt majd feltöltöm.
-
netpeti98
addikt
1 hét kihagyás után elővettem a játékot, persze csak Very Hard AI-val, mindig csak pár egységen múlik a győzelem és a multitask se az igazi.

Lehet inkább ladderezni kellene, aztán egyszer csak belerázódok.Üdv netpeti98
-
Formaster
addikt
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Nekem lenne 1-2 tippem. Esetleg próbáld ki a gamet bejelentkezés nélkül, guest pass, offline módban. Ezzel kiszűrheted a routert és a modemet. Ha űígy is akkor nézz rá a meghajtódra, attól függően hogy hdd vagy ssd. Nincs e tele az ssd, hdd-n vannak-e bad sectorok, esetleg tele van-e. Elég durván használja a lemezt a játék. Vga nem gond, én 4870-el játszok high beállításokkal fullhd 100fps körül.
Ram testet is lehet csinálni, de ha minden rendben akkor a húzd újra a gamet. Másik ötlet a vertycal sync bekapcsolása. Nekem streamelés alatt akadt game, pedig 100 fps-t írt (ctrl+alt+f). A v sync megoldotta.
-
icons
addikt
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Logold valamilyen progival a CPU, GPU terhelést, esetleg a netet, és remélhetőleg kiderül, mi a szűk tényező. Ha nincs meg, akkor próbáld meg újabb, régebbi driverekkel (a lényeg, hogy valami változzon). Szerintem mást nem nagyon lehet tenni, ha valakinek van deus ex machina megoldása, akkor nagyon szerencsés vagy, de ezeknek szerintem csak szépen lassan lehet a végére járni

-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Van egy gondom a játékkal, korábban már írtam róla, sajnos nem szűnt meg a dolog, továbbra is tapasztalom az időnkénti brutális belaggolást nézetmozgatáskor, ha low-ra állítok mindenféle grafikai beállítást, ami szerintem indokolatlan a konfigomat tekintve. Másnál nincs ilyen? Borzasztóan ki tud zökkenteni a játékból, single alatt nem volt, vagy ha volt akkor sem ennyire durván.
Konfig: i5-3570, 8gb 1600mhz, HD4890 1GB (VGA majd cserélve lesz, csak még nem futotta rá, de az nem okozhatja, mivel low beállításokkal is ugyanolyan laggos, mint high-on)
Sávszélesség sem okozhatja, mert egyrészt gyors diginetünk van, másrészt 1v1 AI-val szemben is tapasztalom. Pl támad nagy sereggel a bunkereimnél, húzom oda az egeret, és beakad még épp azelőtt, hogy odaérnék a seregéhez.
-
DarthPeeter
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ezentúl csak azt fogok hozni P ellen

Egyébként szokták is azt csinálni ahogy nézem a GM meccseket, hogy szétszór a P pár HT-t a pályán és amikor nem figyel a szegény mmm army akkor már kapják is az égi áldást...
A másik meg szerintem kellő mennyiségű charge zealot kell a seregbe. -
Winner_hun
félisten
válasz
DarthPeeter
üzenetére
Ghost ellen? Mass ghost egy rémálom P-ként. Az instant win az amúgy igen erős túlzás. Akkor lehet a HT-kal rendesen apírtani ha olyan helyről jönnek amire egyáltalán nem számít az ellen.
-
oxox
addikt
-
oxox
addikt
a ghost op

mmm viking ghost ellen mit hozzak? kb 1 stormot tudtam ellőni, mert nagyon úgy tünik, hogy az emp-nek nagyobb a range-e.
colot countereli, ht-t countereli...mmm meg darál...megfogtam egy 10pool-t jut is eszembe, pedig ffe-vel kezdtem, és bazi széles volt a rampa...mondjuk azt hittem nagyobb gazdasági előnyt jelent, de Ő is korán kiexpelt....aztán még nyomott két expet, szerintem itt rontotta el....ling-corruptorra ment miután kicsit cseszegettem oracle-el, meg phoenix-el...sajna ez miatt a colom életképtelen lett....lett sentry-stalker-zea-imo sereg....a ling-corruptor nem szerette...majd átállt mutára, de már későn.
-
oxox
addikt
platina top1 helyen vagyok 27W21L arány...érdekes mert szinte csak platinából kapok ellenfelet....de az imént dobott egy master protoss-t... kicsit megvoltam illetődve, sajna buktam, de elég jól partyban voltam ellene, a korai támadást visszavertem, csak sajnos sokat kellett kergetőzni a probe-okal (nem figyeltem eléggé a warpra, ha az megvan simán fogom), aztán ráállt phoenix-re de az sokat nem ért, csak megint rohangálnom kellett a cannonokig....szóval kikaptam de partyban voltam
egy masteres ellen.jahh egy vicces dolog ami most tünt fel...az archon killjébeb beszámolja a ht killeket
38killes archon befigyelt 
-
execute93
őstag
-
Formaster
addikt
Most én is streamelek kicsit. Coacherek kíméljenek
just4fun -
Winner_hun
félisten
-
Ghoosty
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerintem se volt túl jó, sőt, elég brutálisra sikerült a 42 másodperc körüli jelenet, ahogy belenyúl a probe-ba az scv.
-
Formaster
addikt
Na ez nagy meccs volt
ZvZ, rámozdul 5 drone-al a scoutomra, majd meglátom a 10 poolt és kilép
Kérdezem miért, azt mondja hogy mert lescoutoltam a 10 poolt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Elég gyenge... :-/
üdv, föccer
-
Winner_hun
félisten
-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
2v2 délután?
-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Eh, kicsúsztam. A limittel mindig hadilábon állok. A partizán és terrorista harcmodorral jól elvagyok, aztán meg tele vagyok anyaggal. Itt nem volt gond mert volt rajtuk fogás és nem expeltek elég agresszívan, de ezzel tényleg sokszor szívok ha bátor az ellen vagy nagy sereget dob össze.

-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
A kis rush után volt 10 droneja, nekem 11. Picit elböktem, de még expre is maradt anyag. A későbbi semmi gazdaság meg a muták miatt volt. Leszedtem nullára a dronejait. Mit csinál? Persze hogy linget. aztán egyesével húzza csak a droneokat mert nincs anyag

Meg beáll a banákkal egyedül marine fedezet nélkül olyan helyekre ahol simán leszedhető mutával. Sokkot kapott szegény az elején már.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
omg Miért 6 poolozik valaki? Aztán miért nem indul meg vele legalább?! Szörnyű volt nézni, amit ott ketten csináltak. Nálatok is volt szépen farkashiba, de mit akar a zerg 1 base-ről? 22. percben 31-es supplyval? Szerintem vissza kéne mennie a campainghoz meg a challangekhez.
Azért mondjuk 18-as unit lostal illene már neked is 200-on lenni 22. perc körül. Minden esetre győzelem volt persze, de hát olyan ez mintha Fekete Lacibácsi ütné az óvodásokat a játszótéren

-
mikromanus
veterán
Ez a meccs aranyos volt. Van amikor semmi nem jön be. Hál' istenenk most az ellen szívott. Picit passzívak voltak. Én se vagyok egy villámléptű, de itt nagyon offenzív és expanzív voltam. Már az ellenhez képest. Bár az is igaz, hogy minek mozduljanak ki ha csak szívás van vele?

Nem igazán GM team meccsAzért az a bana akna jól összejött. Épp visszavomnulna, erre sss... 42-ből 1 marine marad. Mondjuk a muták is behozták az árukat. Teljes zerg eco romban, a terran is kb befeleződött és 9 muta miatt húztak vagy 10 turretet + 3 sporet.
-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
igen, végső csatákban direkt ráhúzom a lordot, így nem tud pontosan fokuszálni. én is láttam még rengeteg lehetőséget, de közbe sokfelé figyeltem. kicsit több rutin kell mert az most elveszett....
Új hozzászólás Aktív témák

- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Asztrofotózás
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- Hegesztés topic
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung kuponkunyeráló
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- ASUS routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung A17 mobiltelefon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/persze ezt a masik oldalon erezni annyira nem tuti/...ezt az erzest imadom....sracok ez nem az a liga (1v1-ben is ilyen volt a proxy gate fogasom 
Lehet, hogy valami haver felhúzt a profilt, de mi értelme ennek így?

csak így jött össze. Máskülönben tényleg nem volt szép meccs, inkább csak az én játékomra voltam büszke. A terrán passzív volt, ráadásul hozta a lingre a thorokat, szerintem kicsit elnézte a counter listet 

)