Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laca19 (a) #12338 üzenetére
Tudom,de azokat még nem láttam hogyan készülnek,így az kevésbé zavar.
”Amiről nem tudok az nem fáj”,avagy a boldog tudatlanság.
Tudom hülyeség,de én így működök.
Olyan pékségből sem veszek semmit,ahol beláttam már a “kulisszák mögé”,pedig tudom hogy a legtöbb másik pékségben sem jobb a helyzet. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #12288 üzenetére
Egyetértek a véleményeddel. Azért is írtam, hogy az ilyenekkel tették tönkre ezek hírnevét, amik nem csak gagyikból áltak.
Hasonló példa erre a micro hifik, amikből szintén rengeteg gagyit dobtak piacra. Én egyet vettem, egy samsungot, mert abban cyrus crystal amplifier van(ha jól emlékszem, Samsung D330D). Szépen is szól a mai napig. -
j.bravo
addikt
válasz
Laca19 (a) #12209 üzenetére
A gyenge pontjuk a hangdoboz? Vagy maga az elektronika (erősítő) is?
Valamiért arra gondolok, hogy túl jót akartok nekemde nagy csoda nem kell, a jelenlegi, amúgy nekünk 95%-ban tök oké 2.1 creative-nál kicsivel részletesebb, tisztább hang már főnyeremény.
A TV-é sem olyan rossz mint a régebbi samsungé volt, de a gagyi 16 éves Creative így is lealázza.Komolyan gondoltam kínomban arra is hogy felújítom a 38 éves HS280-akat (sok hibája van de kamaszkoromban imádtam), csak azt elvetettem, mert 1) túl sok helyet foglalnak, 2) a nosztalgiafaktoron és barkácsélményen túl annyi pénzből jobb hangot is lehet akár venni, 3) még mindig meg kéne oldani az SE1025B távirányítását.Lehet hogy elengedem a projektet, vagy úgy teszek ahogy alapvetően nem szeretnék, azaz berendelek valamit, kipróbálom és ha nem tetszik, visszaküldöm/viszem. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Laca19 (a) #12036 üzenetére
igen, nem jól linkeltem.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Laca19 (a) #12017 üzenetére
A tvOS legújabb verziójával működő Apple TV 4K készülékeken Dolby Atmos minőségben is hallgathatja zenéit, valamint a filmek és TV-műsorok hangját. Válasszon az alábbi rendszerkialakítások közül, és ismerje meg, hogyan játszhat le Dolby Atmos minőségű vagy térhatású hangot.
-
BaLee
addikt
válasz
Laca19 (a) #11991 üzenetére
Jah simán lehet!
Régen volt egy KEF sub ládám abban lefelé mutatott a hangszóró, nem is volt annyira érzékeny az irányra. Mondjuk sokkal nagyobb alapterületű is volt.
-
BaLee
addikt
válasz
Laca19 (a) #11989 üzenetére
Annak az LG-nek hátrafelé van a sub nyílása. Ráadásul nem annyira kis mélynyomóról van szó.
-
lezu20
tag
válasz
Laca19 (a) #11984 üzenetére
Szia! Beszéltem velük telefonon. Vissza küldöm. Amit ti is írtatok ennek sokkal hangosabbnak kéne lennie. Hiába állítom app-ban az értékeket semmi… nem várok csodát de szerintem ez nem működik normálisan mindenhol írtak milyen jó a bass sehol semmi. Na majd kiderül … remelem a következő már jó lesz .
-
Mauzes
addikt
válasz
Laca19 (a) #10685 üzenetére
Ok, csak tök fura, hogy pont egy Z5500 veri kenterbe, ami azért nagyon nem a házimozi csúcsa. Azt mondjuk bevallom, hogy ezt nem hallottam, de más Logitech cuccokat igen.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #10663 üzenetére
Tényleg fura, mi lehet ennek a technikai oka?
Hangfal topikban mondták, hogy vegyek HDMI ARC DAC-ot. Eszembe jutott, hogy én már vettem régebben HDMI, digitális koax, optikai adaptert. TV HDMI eARC-ot összekötöttem az Edifier 1280DB koax-szal. Nagyon szépen szól, de a TV távirányítás nem működik.
Jó lenne erre megoldást találni, mert akkor az összes hangfal mehetne TV távval.
-
válasz
Laca19 (a) #10663 üzenetére
Mondjuk akik azt állítják,hogy optikain csak sztereó megy át és sok.egy nem,azok nem éltek mondjuk 10 évvel ezelőtt vagy korábban?
Akkor is volt házimozi dd/dts sokpontegy hanggal.
2005-ben az akkori Samsung házimozimra volt optikai kábellel rákötve az első genes Xbox,gyönyörűen jött az 5.1 azoknál a játékoknál amelyikeknél volt ilyen hangsáv.Az optikai+vezérlés mint nem működő dolog azért terjedt el,mert az esetek többségében nem is működik.Lutri melyik eszközök működnek együtt,erről a leírások is sokszor hallgatnak.Általában 1 gyártó termékei kompatibilisek ilyen szempontból,a többi vagy-vagysem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #10661 üzenetére
Köszi! Úgy tudtam, hogy optikán keresztül nem megy a hang vezérlés, nem is értettem, hogy Androidos boxomon miért működik. Ezek szerint vannak kivételek.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #10657 üzenetére
Köszi!
cigam TV távirányítójával lenne vezérelhető a hangfal, optikán keresztül ez sajnos nem lehetséges. Illetve ugye azonos áron a hangfal jobb minőségű hangot ad, mint a soudbar, így lehet sokan is vennék, csak pont a TV távvezérlés hiánya tartja vissza az embereket. Most látom, hogy a TV-m szinte minden hangformátumot továbbít, (illetve lehet ez csak általános tájékoztatás, enyém csak ezt tudja) optikán meg csak PCM megy. Egyébként mi a legolcsóbb ajánlott soundbar, ami tudja a DTS, Dolby Atmost?
-
cigam
titán
válasz
Laca19 (a) #10657 üzenetére
A Tv-n/erősítőn ez nem állítható? Nekem a Tv-n rémlik egy direct/PCM menüpont. Vagy az másra való?
Érdekes amit írsz, mert ezt nyelv váltásakor a hangminőség is változik jelenséget gyakran megtapasztalom. Mintha egy sávhatárolt szűk tompa hangzás szűnne meg, és tényleg olyan mintha egy varázsütésre kitisztulna a hang.. Mintha nem digitális keverővel/számítógéppel készülne, hanem egy leharcolt régi analóg pulttal. De az is lehet, hogy a kész anyag tömörítésekor történik valami hiba. Nem tudom mi lehet ez, pláne miért nem tesznek ellene. Még azt sem zárnám ki, hogy a filmstúdiók szándékosan gyenge kópiát adnak. -
Mauzes
addikt
válasz
Laca19 (a) #10399 üzenetére
Köszi, hogy megnézted. Azt nem tettem hozzá, hogy én mindig este nézek filmet, amikor csend van és a gyerekek alszanak, tehát jobban próbálom kerülni a hangos részeket. Majd tesztelni fogom én is ugyanezt a forrást (A Star is Born) különböző rendszereken.
-
Mauzes
addikt
válasz
Laca19 (a) #10382 üzenetére
Én most legutóbb két film alatt tapasztaltam:
- A Star is Born (BluRay.DD5.1.x264.HuN-No1), ezen erősen
- Rocketman (Netflix), ezen közepesen jött előMajd kérlek írd meg azt is típus szerint, hogy pontosan milyen rendszereken tesztelted. Köszi!
-
Mauzes
addikt
válasz
Laca19 (a) #10376 üzenetére
Tényleg nem értem a dolgot. Amit leírsz, azokban is van valami, csakhogy én ezt nem olyan esetben tapasztaltam, hogy "gyenge soundbar + magyar szinkron" kombó. Hanem egy 300 ezres tesztgyőztes soundbarral is előjön eredeti hangsávok esetén is. Viszont ennek a mértéke forrásonként eltér. Ha minden klappol, akkor tényleg jól szól a soundbar, de néha meg itt-ott kell állítgatni a hangerőt, hogy egyensúlyban legyen a halk/hangos részeknél.
-
zsole84
senior tag
válasz
Laca19 (a) #10369 üzenetére
Értem, köszönöm a választ. Nem értek hozzá, első hangprojektor lenne, azért Lg, mert TV téren bevált. Árban pedig ezek jöhetnek szóba.
-
Habell
tag
válasz
Laca19 (a) #10109 üzenetére
Kialakítása miatt mivel van kis kijelzője úgy gondoltam csak előre nézhet.
A tv hdmi állítást megtaláltam, de eddig csak rosszabb irányba tudtam elállítani. Nálam mintha 0-tól indulna a skála és úgy megy +ba. Így állítom akkor csak rosszabb lesz, ahogy tapasztaltam.
Az is érdekes számomra, hogy a tv műsor alapból jó a kép és hang. De amint alkalmazást használok a tv-n már van csúszás. Eddig a HDMI ARC kapcsolat volt a legjobb... -
Mauzes
addikt
válasz
Laca19 (a) #9273 üzenetére
Hát nézd, alapvetően igazad van abban, hogy igazi térhangzást fizikailag külön elhelyezett hangforrás ad. De azért minden egyéni preferencia kérdése. Nagyon sok tesztelő és netes véleményező (a jobb fajta soundbarokból) kihallja a térhangzást is és általánosságban is nagyon jó/élvezetes hangminőségről számol be. Pl. egy Q90R esetén. Persze ettől még simán lehet, hogy ha te nem átlag user vagy, akkor szerinted szarul szól.
Az Atmos-nak amúgy elvileg az a lényege, hogy oldalirányba és felfelé is küldi a hangot, ami a falakról visszaverődve ad térhatást. A valóságban biztosan nem olyan, mint a marketing anyagokban, de beszámolók szerint valamennyire azért tényleg működik.
-
Marko_
tag
válasz
Laca19 (a) #9273 üzenetére
Én már nem egyszer lepődtem meg azon, hogy a soundbar mellett kb. 1,5 méterről véltem hallani a hangot, baromira nem csak elölről jön minden egy normális soundbarból...
-
aerosmith
őstag
válasz
Laca19 (a) #9268 üzenetére
Nem tudom eldönteni hogy komolyan gondolod vagy trollkodsz.
A Q90Rben (amúgy Harman Kardon) 10 db hangszóró van. 2 fel, 2 oldalra, 6 előre meg 3 buzzer. Nekem kicsivel többnek tűnik mint 3 összeöntve... és akkor még ott van a hátsó 2 előre meg 2 felfelé sugárzó.De amúgy meg mindegy is, mert ez itt nem a többszázezres dedikált hangszórók versus soundbar hitvita fórum.
Arra a mérnöki munkára meg ki se térnék amivel megtervezték hogyan jöjjön ki belőle az ATMOS 7.1.4 tér, mert ugyebár ezeket a régi egydobozos rendszerek is tudták. Ja várj, nem.
-
Marko_
tag
válasz
Laca19 (a) #9268 üzenetére
Na jó, de itt a soundbarok a fő téma. :) Azoknál meg főleg alsóbb kategóriákban nem igazán van olyan elektronika, ami center nélkül leküzdené ezt a problémát. Azt szerintem senki nem vitatja, hogy egy összerakott normális rendszer kenterbe ver kb. minden soundbart hangzásban, de pl. nálam nem volt érdemes kiépíteni egy házimozi rendszert a szoba adottságai miatt, pedig szerettem volna. A Q90r-el pedig szerintem kimaxoltam a lehetőségeimet még tűrhető áron. Igazából csak a középtartomány egy részét szoktam hiányolni, de a fizikát nem lehet megkerülni. Btw hallottad már a q90r-t élőben?
-
Marko_
tag
válasz
Laca19 (a) #9265 üzenetére
Nekem a Samsung q90r-en nincs beszéd érthetőségi problémám. Ahol minimálisan érzékelek néha ilyesmit, azok max. a rosszul kevert magyar szinkronoknál adódnak, de leginkább eredeti nyelven nézem a filmeket. Anno a 2.1-es LG SH5-ön már volt dögivel gondom emiatt, kb. élvezhetetlenek voltak az akció filmek vele, a távirányítót sosem tettem messzire este felé. Szerintem nagyon is számít a center megléte, főleg, ha a hangereje is állítható.
-
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #9226 üzenetére
Ezt akartam írni..ha 5.1 van elmehet a hang ill függ hogy hol van az egyén is aki beszél, ill milyen formátumban van a hangzás, viszont a sztereóból konvertált PL stabilan hangosan megtartja a jelet és a hangot hangosan is.
-
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #9221 üzenetére
Szia!
Szépen szól és a dinamikája is jó meg vagyok elégedve vele. Van hozzá két hátsó vezetéknélküli térhatású hangszóróm is.
Ezt a hibát ha hibának lehet nevezni nagyon ritkán és nem állandóan csinálja bizonyos filmeknél. Én a dekóderre gondolok, Ha lenne prologic II azzal biztos j lenne.
Sőt volt olyan probléma a sounbarral vagy a TV-vel hogy nagyon halk volt vagy lehalkult magától és itt nem a filmekre vonatkozott. Ezt akkor prudoklta ha 4 gombos factory resetet csinált valaki a TV-én. Szóval lehet egy samu TV frissítés vagy visszaállítás is okozhatja.
-
válasz
Szerintem ez a dekóder tipusától és minőségétől függ,az nem mindegy hogy hogyan keveri rá a sokpontegy centersávját a jobb és bal csatornára.
A yamaha yas-207 nem 3.1,nincs benne centersugárzó,mégis tökéletesen szól,nincs ez a hangerő különbség.
Van a családban egy LG SL5Y,azzal sincs baj. -
pauliboy23
senior tag
válasz
Azért tegyük hozzá, hogy a magyar szinkron is közrejátszik ebben. Ha angolul nézek filmet akkor teljesen élvezhető a film. Vagy szűkiteni kell a dinamika tartományt, már amelyikben van rendes DRC állítás, és nem csak a távirányíton egy gomb.
-
Luissimo
veterán
válasz
Laca19 (a) #9200 üzenetére
Igazadvan, én ezt sokkal summásabban fogalmaztam meg, de a végeredmény ugyanaz
-
válasz
Laca19 (a) #8637 üzenetére
2005-ben vettem egy Samsung 5.1 "bögreszettet".
Az nagyon komolyat szólt,akkor volt 140e,ami akkoriban nem kicsit volt sok pénz,más volt a forint értéke.
Az sokáig megvolt,kb 3 éve lett kukázva mert elhalálozott,így az évek alatt volt összehasonlítási alapom az aktuális friss bögreszettekhez.
Hát egyre ergyábban szóltak a 120-140 alattiak.Teljesítményük egyre nagyobb lett,jött a BD,hdmi csati,de a minőségük a legtöbb esetben meg sem közelítette a régi Samsungomat.
Nem lenne hatalmas gond a bögreszettekkel sem,csak a gyártók nem nagyon akarták igazán fejleszteni a hangzást,aztán a soundbarok elégge el is nyomták őket,így a gyártók leredukálták a szetteket,azokba se öltek fejlesztést,ezért lett sokak szemében a gyagyi kategória élő szobra az egydobozos HM.
Ha valaki egy jobb hangú (és itt most nem a high-end-ről beszélek) házimozit akar,az zsebbenyúlós történet,egy belépő szettel se nagyon ússza meg 400-450e alatt és akkor ez még csak egy mezitlábas 5.1,semmi Atmos.
Egy normálisabb polcsugárzó pár (pl Jamo S803) 80k,center (pl Jamo S81) 50k,egy surround szett (pl Jamo S801) 60k,egy láda (az általad is említett Jamo S810) 90k,plusz egy tetszőleges erősítő (pl egy Onkyo) 100-200 e,aztán innentől felfelé a határ árban a csillagos ég.
Egy jobb belépő sztereó szett se áll meg 170-180alatt és akkor nagy eséllyes egy mélyláda még nincs is hozzá.
A jó hangért zsebbe kell nyúlni,mindegy,hogy SB,HM,vagy sztereó a cél,az alsó kategóriás cuccok mindig kompromisszumosak,sajnos sokszor túlzottan és hatványozottan. -
Marko_
tag
válasz
Laca19 (a) #8634 üzenetére
Miért, mit használsz?
-
válasz
Laca19 (a) #8632 üzenetére
Wow ezt nem is tudtam,mindig csak a 623 jött szembe.
A hangerő szabályzás kérdése tovabbra is fennáll.
Elég kényelmetlen lehet oda-vissza sétálgatni a tv-hez. -
válasz
Laca19 (a) #8549 üzenetére
Amelyik LG soundbaron ott a soundsync a leírásban,elvileg működnie kéne.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #8545 üzenetére
Mielőtt megjelenik pár ember, hogy optikai csatlakozónál ez kizárt dolog, nem lehetséges (ugyanis ezt párszor már írtam és ez szokott történni)
[kép] -
Szabi2121
tag
válasz
Laca19 (a) #7608 üzenetére
Holnap meg is veszem! Oszt majd nyilatkozom róla.
Igen a súlya az igazából sokat mondó lehet, de nem minden. Ami tény, hogy a kettő egymás mellett olyan mint Dávid és Góliát harca. A JBL nek a mélynyomója sokkal erőteljesebb, valamint nekem sokkal tetszetősebb. Nagyságra a JBL a nyertes egy nagy kocka, a Samsung inkább téglalaposabb. És még mindig az oldal irányú mély nyomós szisztéma a nyerő náluk. Bár ezt szerény személyem nem nagyon érti de ez nem is baj. Mind a kettőnek nagyon kellemes a beszéd kiemelése, mind zenéken mind filmeken. A youtube tartalmakkal is jól bánik. Bár a gyengébb minőségű anyagokat viszont valós minőségben tálalja fel, ergó borzalmas hallgatni. A Samsung mélye alapból több, maga a soundbar központi egységéből, és a mély láda egy kellemes nekem nem hivalkodó kiegészités érzését kelti! Arra leszek kiváncsi, hogy a normál lakás légtérben a felfelé irányuló hangszórók mire képesek. Sajnos viszonylag nagy belmagasságú helyen hallgattam. (angol billem van) -
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #7040 üzenetére
Épp ez a baj...amit észrevettem a srácnál doboz hangja van a műanyag miatt , nincs magas vagy nagyon kevés, csak optikaival működik, nincs anyet cec, halkan alig szól és nincs dinamika, de hangosabban 5 szomszéd kopogtat, csak mp3 támogatás van divx xvid nincs . és csak optikai kábellel üzemel, és nincs aux sem.
Nekem ez van [link] 4.1 ben de 1000x veri ezt az LG készüléket.
-
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #7027 üzenetére
Köszönöm!
Szóval akkor csak kinézetre néz ki jól,de használatra egy kalap K@ki.
-
kriszti@n
tag
válasz
Laca19 (a) #50 üzenetére
Sziasztok. Valami "normálisabb soundbart szeretnék venni, max. 300-350 -ig. Mit tudnátok ajánlani?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Laca19 (a) #6716 üzenetére
Köszi, már azokat olvasgatom.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Laca19 (a) #6713 üzenetére
Az gáz, mert BD lejátszót használom mindenhez (Filmek és koncertkiadványok, CD hallgatás). Találtam egy Onkyo-t (CS-375D) is, de ott is csa 48 kHz LPCM-ig tudja.
Soundbar-okon is ez a helyzet?
-
Vitee
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #6549 üzenetére
Így van, mivel 2.1 a SB így nem fog 5.1-ben szólni.
Ezért vettem én is 3.1-es SB-t, így megvan az 5.1 hangzás.
Nyílván nem egy igazi házimozi, de jobb sokkal mint előtte volt, a hátsó hangoknak köszönhetően -
Bossp
addikt
válasz
Laca19 (a) #6549 üzenetére
Mit ajanlatok helyette, megfizetheto aron? (:
-
Grande Ale
őstag
válasz
Laca19 (a) #6507 üzenetére
Nem olyan mintha megszakadna, inkább mintha lehalkulna... Soundbar nélkül tisztán érthető az "elveszett"hang. A belinkelt hozzászólást olvasva ez a soundbar hibája lehet. HBO-GO nal is csinálta már, ott milyen kódolású lehet a hang?
-
RexpecT
addikt
válasz
Laca19 (a) #6475 üzenetére
Nálam Samsung TV és LG SJ4 HDMI ARC-on keresztül összekötve működik a ki-bekapcsolás és a hangerő vezérlés is.
-
peti85
senior tag
válasz
Laca19 (a) #6478 üzenetére
Ez csak a ki-be kapcsolást írja optikai kábelen, ezt a Polk soundbar is tudja a Pana TV-vel. Vagy az LG Sound Sync-ről van szó? Vezérli letakart IR vevővel a TV távirányítója a soundbar hangerejét?
Elhiszem hogy így van és egy tök jó ötletnek/funkciónak tartom! Csak nem tudom miért nem szabványosítják ezeket a dolgokat!?Illetve tudom, csak undorító ez az üzletpolitika...
-
peti85
senior tag
válasz
Laca19 (a) #6475 üzenetére
Nem a TV távjának a jeleit ismeri (mármint alapból, hiszen egy márka) és azért működik együtt? Egyáltalán nem kötekedés, tényleg érdekel a miértje.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Laca19 (a) #6436 üzenetére
köszönöm,
különleges a design -
AXisBOLD
addikt
válasz
Laca19 (a) #6434 üzenetére
értem, köszi.
Edifier-hez tudnál pontos típus mondani, ahol a satellite wireless?
JBL Bar 5.1 nagyon meggyőző volt egyébként, de az is 250k...
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Laca19 (a) #6432 üzenetére
Hello,
ha nem tudom kihasználni a dübörgős, erőteljes mélyeket, akkor miért vennék ebben erős készüléket?
Az Atmos-os okfejtésedet nem értem, "milyen kategóriás készüléknél"?
Yamaha: egy szóval se írtam, hogy milyen elvárásom volt, itt ajánlottak valamit (ami korábban nekem is tetszett, de csak a leírt tulajdonságai alapján), kipróbáltam, elmondtam a tapasztalatom és kb. ugyan azt amit Te is, hogy nem az igazi.
Sajnos az 5.1-es szettek nem jöhetnek szóba a kábelezés miatt, ezért is vagyok ebben a topicban.
-
bikfic1
tag
válasz
Laca19 (a) #6400 üzenetére
jó a blitzwolf, csak annál nem külön van a mélynyomó hanem a soundbarba van építve.
érezhető a különbség nagyon.
kösz a tippet. -
zsoika
addikt
válasz
Laca19 (a) #6316 üzenetére
Jól tudod és teszed....a többiek meg húzogassák/dugdossák nyugodtan bekapcsolva.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Laca19 (a) #6315 üzenetére
A HiFi-s fórumok szeretnek túlozni, plusz lehet valami istentelen régi szabvány.
Azért írtam a notebookot, vagy írhatnék kamerát is, mert azokat nem mindegyiket lehet áramtalanítani, fura lenne, ha egy MacBookot meg kellene várni míg teljesen lemerül, hogy kihúzd a HDMI-t belőle -
peti85
senior tag
válasz
Laca19 (a) #6316 üzenetére
Az biztos hogy rosszat nem csinálsz ha áramtalanítasz előtte. Ha ez nem okoz problémát, akkor az egy biztos megoldás. De én azért hiszek a szabvány alkotóinak.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #6315 üzenetére
A házimozi fórumban is többször szóba került már ez, rákerestem: kihúzott konnektor vagy lekapcsolt elosztó, különben elfog szállni a HDMI panel. Én be is szoktam ezeket tartani, nem tudom mennyire igaz, nem én találtam ki.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Laca19 (a) #6311 üzenetére
"a HDMI kábelt? Bátor vagy...HDMI kábelt nem hogy kikapcsolt, de áramtalanított készülékbe szabad ki-be húzkodni."
Hm, és a notebooknak szóltak már erről?
-
peti85
senior tag
válasz
Az érdekes, akkor miért van HPD (Hot Plug Detect) pin a csatlakozóban? [link]
-
Angel2014
addikt
válasz
nem tudtam..
-
zsoika
addikt
válasz
Laca19 (a) #6290 üzenetére
Annak a Panának egy baja volt, hogy nem volt rajta digitális bemenet.....de legalább egy 5.1 analóg lehetett volna.
"kaptam érte rendesen, kb hü__ét akartak csinálni belőlem"
Nekik biztos nem volt olyan azért ! Megnyugtatlak, unokatesóm is visszasírja....most egy Sony BDV-E6100 használ, ami meg sem közelíti hangban. -
zsoika
addikt
válasz
Laca19 (a) #6272 üzenetére
Pontosan olyan Panám és Sony Pascal 835ED-m is volt.... igazat kell adnom neked, azok nagyon jól szóltak.
"csak éppen valamilyen okokból mégsem gyártanak igazán jót." Most a dizájnnal akarják a cuccot eladni , nem a minőséggel. [link] -
Alex91
félisten
válasz
Nem vonom ketsegbe, hogy a regebbi jobban szol,mcsak ugye valtoznak az igenyek. Nem is a hangzas irant, hanem a tobb szolgaltatas igenye. Legyen rajta bt, esetleg halozat, app iranyitas, hdmi stb. Nezem a hasznalt piacot, egy csomo hazimozi erosito elado szinte bagoert. Regen jo kis erositok voltak, valoszinuleg meg ma is, csak ugye nincs rajtuk hdmi, vagy csak 1080p-ig hasznalhatok, se bt, se halozat stb....
-
BOANerges
tag
válasz
Köszönöm!
:
-
BOANerges
tag
válasz
Laca19 (a) #6269 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
BOANerges
tag
válasz
Laca19 (a) #6248 üzenetére
Sony -ból a BDV-E6100 még talán beleférne a pénztárcámba, többet most tényleg nem tudok/akarok erre szánni, pláne a meglévő kis szobába.
Van benne jópár dekóder, persze nem a Ti kategóriátok, de hátha tudtok valami biztatót mondani erről is...Köszönöm!
-
BOANerges
tag
válasz
Nagyon szépen köszönöm a széles választék részletes bemutatását, leírását!
A felső 3 drága lenne, most nem tudnám/akarnám meglépni. A TV -re (picit) kevesebbet költöttem az elmúlt héten (30e -rel akciós volt).
Logitech Z906: erősen elgondolkodtat. Árban és (talán) teljesítményben elég lenne. Tartósságát kérdőjelezném meg (5-10-15 év), a fa ház jobb lenne a hangfalaknak...A Pana és a Sony árban -plafont verve- talán beleférnek, erősen gondolkodom rajtuk.
Ha nem lenne bennük BlueRay lejátszó és olcsóbb lenne 20-30e -rel, abszolút nyerő lenne nálam. Vagy ha már nem lenne olcsóbban kapható, akkor az optikai lejátszó helyett lenne benne egy minimalista tuner...Ha valaki tudna fenti kritériumú rencert, akkor szóljon kérem...
-
wierra
senior tag
válasz
Mintha azt írnád, hogy az alaplapra integrált VGA ugyanaz lenne, mint egy diszkrét VGA.
Szerintem meg nagyon nem. -
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #6229 üzenetére
Nem csak a DTS a Dolbyt is kézzel kellett átraknom. De mi az a PCM hogy a tévén mindig az az alap?
-
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #6227 üzenetére
Na kipróbáltam mást ...letöltöttem amit mondtál DD5.1 tesztet rátettem egy pendrivra és simán le játssza a tv és a sounbáron is szépen kijön a hang.
Utána megpróbáltam ugyan így azt a dts filét is amit a laptop nem adott ki hangot hdmi vel .és az is szépen elindult.
Igaz a tv -én kézzel kellett beállítanom azt a hangfilét amit a PCM helyett szeretnék használni ...mondjuk ezt nem értem miért nem ismeri fel és váltja magát automatikusan.
-
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #6225 üzenetére
MP3 megy ..csak azt nem értem minek a DTS, Dolby Digital,DTS Digital Surround ha nem lehet használni sehogy.
-
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #6223 üzenetére
Szóval formázzak le egy pndrivot fat 32 re tegyem rá azt a dts 5.1 MKV videó filét és egyből dugjam be a sounbárba igaz?
-
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #6221 üzenetére
Na szóval letöltöttem a dts 5.1 et soundot hagytam az arcban hdmi 1 be bedugtam a laptopot mivel a 2 az arc...gépen elindítottam nincs hang...próbáltam optikaival is azon sincs hang ..tv beállításainál csak a PCM-et engedi.
Felmentem egy 5.1 tesztoldalra ugyan ezekkel a hdmi beállításokkal elindítottam .laptopon volt hang tv hangszórón volt hang ,de a soundbáron nincs hang sehogy sem szintén csak a pcm lehetőség volt.
-
Angel2014
addikt
válasz
Laca19 (a) #6218 üzenetére
Töltök egy tesztet..mkv fájba lejött egy dts 5..1 teszt...most csatlakoztassam hdmi kábelen keresztül a gépet? Mert nincs bluréyem
-
wierra
senior tag
válasz
Laca19 (a) #6218 üzenetére
Az nem túl elegáns megoldás a vásárló megvezetésére a koreai gyártó részéről.
-
wierra
senior tag
válasz
Laca19 (a) #6216 üzenetére
DTS 2.0 formátum inkább a zeneiparra volt jellemző. Bár ott sem terjedt el széles körben.
Ez a Samu SB így, DTS 2.0-val a "kihagyott ziccer" kategória. -
wierra
senior tag
válasz
Laca19 (a) #6210 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy a kolléga által birtokolt SB leírása szerint DTS 2.0-t tud.
-
w.97star
újonc
válasz
Laca19 (a) #6188 üzenetére
Mit ajánlanál nekem, ami már elfogadható élményt adna itthonra és 5.1 6 hangszórós térhangzás.
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #6160 üzenetére
Sikerült addig beszélgetni amíg a Média Markt visszavitte 200-ra 180-ról a Sony HT-ZF9 3.1 árát..
-
dugesz77
őstag
válasz
Laca19 (a) #6152 üzenetére
Igen ,jól írod. Kicsit olyan ez mint az olcsó natív 480p tudó projektorra nagybetűkkel ráírják a FullHD . Kezeli/fogadja a jelet de , hogy mi lesz belőle mire a vászonra kerül az más kérdés.
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #6133 üzenetére
Az a "gondom", hogy nem téglalap alakú a szoba és a tévé mellett egy nagy üvegportál van. Ezek együttese egy kissé megnehezíti a megfelelő hangfal elhelyezést!
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-02/06/617253_gkk9pwzp6zrjwpfh_halo_alaprajz.png
Mindegy. Picit még morfondírozok mi legyen, mindenesetre köszönöm mindenki hozzászólását és segítségét!
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #6130 üzenetére
Mint írtam nekem egy 13nm -es hálóba kell a rendszer. Nem hangerő kell hanem hangminőség, nem kell lebontani a falakat, főleg nem hupogással. Itt nincsenek nagy távolságok mert 2,3méterre fekszek a tévétől. Nem akarok egy erősítőt nézegetni mert 1. nincs hova tennem 2. semmi nem indokolja a szükségességét. Van egy ágy meg két éjjeliszekrény a szobában + a tévé a falon a médialejátszóval. Nem akarok vezetékeket nézegtni ha nem muszáj... csak és kizárólag UHD filmekre kell a szett! TV adás ugyan van az összes HD tartalommal de minimálisat nézem azokat.
Erre a felhasználásra ha csak a Dolby 5.1 és DTS 5.1 lenne akkor vennék használtan/újan bármilyen közepes rendszert mert tízen X éve tudják ezeket (na jó a DTS-t nem mindegyik) de az biztos hogy nem két kilóba fájna... ha már adok érte 200-250ezret akkor meg hadd várjam el tőle legalább a HD / HD MA hangokat ha már az Atmos és DTS:X-et nem.... Mert qrvára ideges leszek ha ezek a sávok nem szólalnak meg, vagy csak a sztendert agyontömörített minőségben.
Ha irreális az elvárásom ennyi pénzért akkor én kérek elnézést és marad a TV beépített hangfala INGYEN ami amúgy nem rossz, sőt!
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #6128 üzenetére
"DTS-HD Master Audio – tömörítés nélküli, akár 8-csatornás (7.1), csatornánként 24 bit/96 kHz-es hangottartalmazó formátum, maximálisan 24,5 Mbit/másoderces sebességgel. Ha csak két csatornát (sztereó)
használ, lehetséges 24 bit/192 kHz-es hangátvitel is ebben a formátumban. Csak HDMI 1.3 (vagy újabb)
csatlakozón továbbítható. A HD DVD és Blu-ray lemezeken is használható. Valamennyi DTS-HD logós
eszköz képes feldolgozni ezt a formátumot, de a korábbi DTS-t ismerő eszközökön is megszólal, ilyenkor
azonban csak 1,5 Mbites, veszteségesen tömörített „magja" hallható. Ezt úgy oldották meg, hogy a DTS-HD
MA két adatfolyamot tartalmaz, amelyből az egyik a mag, a másik a pedig azt az információt tartalmazza,
amely a magból az eredeti hangzás veszteségmentes visszaállításához szükséges. DTS++ rövidítésként is
szerepel néhol.Szóval az hogy megszólal a DTS-HD Master Audio sáv az nem feltétlenül jelenti, hogy azt hallod EREDTIBEN! Azért meg nem adok ki 200-250ezer pénzt, hogy sima Dolby 5. vagy DTS 5.1-ben hallgassam... már bocsi!
-
Alex91
félisten
válasz
Laca19 (a) #6126 üzenetére
5.1-ben a stereon...?
-
Gaben92
őstag
válasz
Laca19 (a) #6088 üzenetére
Ezzel en is igy vagyok. Annyi, hogy nekem a nappali kialakitasa miatt eselytelenek a hatso hangszorok, emiatt is gondolkdom rajta, hogy ha az Apple TV 4k kap vegre rendes Atmos-t lokal mediak esetere is akkor eladom a ZF9-et es beruhazok egy ST5000-re.
Amugy beszaras mennyire draga otthon minden. o.O Most raneztem kivancsisagbol a közeli nagyaruhazban akciok, meg minden nelkul 1000€ az ST5000 (mai arfolyamon 318k HUF), otthon 400k mindenhol. (Tudom, eMag-on csak 350, de azt meg mindig nem tekintem boltnak.)
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #6078 üzenetére
Őszintén szólva pénz lenne a 200 kilósra is, de aránytalanul drágának találom egy 400e-es OLEd tévé és egy 50 ezres 4K media lejátszó mellé! Pár hangszóró azért nem ugyanaz mint az OLED amit egy gyártó tud jelenleg legyártani! Illetve a kép is fontosabb mint a hang... egyébként meglepően jó hangja van a tévének!!
Ha lennének 7.1 magyar szinkronok, meg TrueHD és DTS-HD és társai akkor talán, de nincs! AC3 DTS 5.1 ez a max, ezért erre lövök!
-
Alex91
félisten
válasz
Laca19 (a) #6076 üzenetére
Kiindultu k 60-80 ezerbol, most meg ajanlaz neki 200 eztes cuccokat...
-
mzdude
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #6033 üzenetére
December óta hosszabbítgatják, mindig 1 héttel, 10 nappal az érkezését.
-
marquuard
veterán
válasz
Laca19 (a) #6023 üzenetére
Na sikerült egy olyan filmet beszereznem, amin valóban el van csúszva a magyar szinkron.
Másik verzióval hibátlan.
Azért egy FW frissítést csinálok, nem a legfrissebb van.
-
dugesz77
őstag
válasz
Laca19 (a) #6012 üzenetére
Nálam is működik Panasonic tv-vel optikán keresztül a hangerő állítás SJ4-nél . Csak a tv táv kell hozzá. A soundbar távját el is raktam csak esetleg bt zene lejátszásnál számot léptetni szoktam vele. De ezt írják is a kezelésibe:
-
bandi20
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #5811 üzenetére
Koszi mindenkinek a segitseget ! Megrendeltem a yas 207 et gyozott a kenyelem az optica felett , meg ugye meg kell huzni egy ertekhatart , par percig szemeztem a samsung n650 nel , de vettem inkabb a maradekon egy kocsi aksitoltot is !
-
Zoza24
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5811 üzenetére
s milyen készüléket ajánlottál neki?
-
RomiJosy
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #5801 üzenetére
Fikázta az LG tv-t is.. Nekem meg minden tv-m lg volt.. mindegy, trollkodott, unja a melóját biztos.
-
bandi20
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #5796 üzenetére
Köszi a segítséget, annyit fűznek hozzá, ha kevés a 306 -ban a mély akkor mondjuk következő hónapban vehettek hozza mélynyomót, olyat amilyet szeretnek , ahogy néztem kábellel csatlakozik afejegyseghez, amit jobban is preferálok mint a vezetek nélküli subot , elég sok vezeték nélküli cucc van már így is a lakásban, a 10 cm fal másik felen ott a wi fi router illetve a 306 -os jobban illeszkedik a falra kevésbé lehet nekimenni .
A 207 és ellenben több formátumot támogat, tehát időtállóbb nak tűnik! -
marquuard
veterán
válasz
Laca19 (a) #5724 üzenetére
"Bögreszett", tudom.
-
ftt
tag
válasz
Laca19 (a) #5685 üzenetére
Samsungból még a kifutott K450-t is bátran megveheted, ha van még valahol, jóárasítva.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #5628 üzenetére
Ez alatt még? Nem kell "profi" cucc.
-
RP1980
tag
válasz
Laca19 (a) #5597 üzenetére
Ezt sajnálattal hallom. Még egy távirányító amit keresgélhetek. Az enyémen mikor beüzemeltem és át kapcsoltam az lg opticara akkor mintha vitte volna, de sajnos tovább léptettem és azóta sem produkálta. Kicsit (nagyon) kiábrándultam mert a jvc házimozim amit 10 éve vettem 17ezer Ft-ért szebben szólt. Csak azon még hdmi sem volt, nemhogy optikai.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #5585 üzenetére
Én is igy emlékeztem.. Egyébként 100%ban nem hinnék egy ügyfélszolgálatosnak sem
-
MCPD
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #5575 üzenetére
Ehh, már írni sem tudok. Az a K-450 valójában M-450.
Igazából nincs ezzel semmi baj, mármint a rendszerrel. Azt felejtettem el, hogy alacsony hangerőn nem lesz mély, a sub nem indul meg. Én pedig nem hangosan akarom hallgatni, hanem alacsony hangerőn szerettem volna minőségi változást a tévé hangszórójához képest. Ez nem jött be. Azt hiszem nekem a loudness funkcióra lenne szükségem, ami nincs.Amúgy a K-450-hez képest mi a különbség, nem találtam összehasonlító oldalt?!
Egyáltalán van megoldás a "problémámra", vagy ha nem akarok házimozi élményt, akkor így jártam? -
Mr. Csonti
tag
válasz
Laca19 (a) #5585 üzenetére
Samsung ügyfélszolgálatos mondta, hogy az M450-ös se tudja a true 5.1-et. De emellett még azt is mondta, hogy a következő modell ami tudja a true 5.1-et az a N850.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #5449 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
-
goe1
tag
válasz
Laca19 (a) #5331 üzenetére
Szerintem az oldal nem hozott ki győztest, csak felsorolt 11db szerintük jó soundbart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest