- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #10669 üzenetére
Azért volt halk, mert a TV-n a digitális kimenet hangereje le volt véve, ami ugyan elég volt digitális koaxra, optikára, de az analógon kevés volt, ami a Sonynál ebben az esetben 22-nél nagyobbra nem tudom tenni. Maximális kimeneti hangerőnél már jó. Akkor ezek szerint bármilyen aktív hangfalat a TV-re lehet kötni ilyen adapterrel, nem kell digitális bemenet. Ráadásul amúgy sem lehet digitálison a TV távjával vezérelni.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
pinnacle #10662 üzenetére
Igen, működhet bizonyos eszközök között. Nagyon az terjedt el, hogy nem működik valami miatt...
De amúgy azon is összevitatkoztam már pár emberrel, hogy azt állították, hogy az optikai kábel csak sztereo jelet visz át. És ott állnak velem szemben 5-en, hogy baromságokat beszélek, hogyan vinne át az optikai kábel DTS5.1 jelet, arra való a HDMI.
Az egy dolog, hogy nem elterjedt a TV-k optikai kimenetén a DTS jel: a Samsung már évekkel ezelőtt szakított a DTS-el, már az LG is, szóval talán már csak a Sony és a Philips TV-iben van jelen....bár a Philips esetében nem tudom az optikán is megjelenik-e a DTS jel, vagy csak a HDMI kimeneten....a lényeg hogy igaz, nem elterjedt, de attól még átviszi az optika. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
pinnacle #10654 üzenetére
A Cantonnak vannak HDMI bemenetű hangfalai, ráadásul DD és DTS díjakat is kifizetik, tehát nem csak PCM jelet dolgoznak fel, hanem a DD és DTS jelet is.
Talán az egyik legolcsóbb. Persze van jóval drágább is.
Az Audio Pronak is vannak HDMI-s hangfalai, de csak PCM jelet dolgoznak fel, ezért egy optikai kábelhez képest semmi előnye sincs. Kisebb verzió Audio Pro A26, nagyobb AudioProA36.#10656 cigam
"Milyen pluszt ad az, hogy HDMI bemenet van a hangfalon? Miben másabb/jobb(?!) mint amikor toslink/spdif csatlakozáson keresztül kapja a jelet?"
Ha csak PCM jelet fogad, akkor semmiben sem jobb. Viszont ha fogadja a DTS és DD jelet közvetlenül, akkor árnyalatnyival jobb hangminőséget kapsz, ha a hangfal/erősítő dekódolja a DTS és DD hangot, mintha a TV vagy médialejátszó kimenetét konvertátatod PCM-re, és azt küldöd ki. Nem mondom, hogy óriási a különbség, de hallható. Igazából
talán ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a filmek többségénél átkapcsolsz magyar hangsávról eredetire. Valaki nem hallja a különbséget....másvalaki meg elvan ámulva, hogy hogyan lehet ekkora különbség. Sajnos tényleg leszoktak az aktív hangfal gyártók a DTS és DD díjak fizetéséről, így tényleg 1-2 darabtól eltekintve szinte csak a PCM jelet kezelik az aktív hangfalak optikai bemenete is. -
cigam
titán
válasz
pinnacle #10654 üzenetére
Mert minek? Ez egy felesleges extra. Ezek az eszközök nem a HDMI csatlakozás miatt drágák. Persze ez is az exkluzivitásukat szimbolizálja, emeli ki a többi közül. Általában az Audiofül termékekre jellemző különcség miatt ilyen drágák. Olyan ez mint a boroknál. Vannak akik kiérezik benne a reggeli rigófüttyöt is és képes több 100ezret kiadni egy palak borra. A HFM megszűnése óta nem követem nyomon a nagy hangzáshűségű témákat, de nincs is pénzem rá, és nem is nagyon hallottam azokat a difiket amikről írtak.A KEF-re jól emlékszem, Az ő termékeik nem csak jól szólnak, de műtárgyként is megállják a helyüket.
Mint a luxus termékek általában. Egy bizonyos szint felett nem a valós, mindennapi használati értékét fizeted, meg.Milyen pluszt ad az, hogy HDMI bemenet van a hangfalon? Miben másabb/jobb(?!) mint amikor toslink/spdif csatlakozáson keresztül kapja a jelet?
-
válasz
pinnacle #10650 üzenetére
LG tv-mre volt már dugva Harman Kardon,LG,Yamaha és most Samsung.Egyikkel se volt gondom.
Annyira nincsenek már gondok,főleg hdmi arc esetén,egy ideje minden márka kompatibilis mindennel alapszinten (kikapcsol,bekapcsol,hangerőt szabályoz,némít).
De ahogy írtam is,ha olyan hangcuccot vennél esetleg amin nincs hdmi,akkor lehet kapni hdmi arc hangleválasztót.
Amit itt már többször is ajánlottam és ha jól emlékszem vett is valaki,az megkapja a tv-től az arc-s jelet,onnan meg megy tovább mondjuk 3,5mm jack-en és mivel a jack kimenete szabályzott,így pont ugyanúgy működik a tv távval a hangerő szabályzás mintha valamibe közvetlen a hdmi kábel menne.A sub kell/nem kell témára meg csak annyit,hogy nem muszáj azokkal házatbontani,lehet lejjebb venni a hangerejét és szomszédbarát módon használni,viszont az még alacsonyabb hangerőn is sokkal többet hozzáad a hallgatási élményhez,mint egy sub nélküli soundbar.
Nekem volt a 4. emeleten komplett H/K+Jamo 5.1 házimozi szettem,lehetett az úgy is hallgatni,hogy sose volt rám panasz,mégis megvolt az élmény. -
válasz
pinnacle #10648 üzenetére
Filmnél jobb lenne,de zenénél nem.
Zenére még mindig jobb egy 50k-s sztereó,mint egy 200k-s soundbar.
Esetleg kettő közti megoldásnak tudnám ajánlani a Klipsch Promedia 2.1 BT-t. [link]
Már ha lenne hely a 2 hangfalnak,bár ha az Edifiernek volt…
Ezt BT-n tudod összelőni a tv-vel,vagy lehet kapni hdmi arc hangleválasztót 10-12k körül,ennél 3,5mm csatival tudod rádugni a hangfalat,ennél a tv távos hangerőszabályzás is megmaradna.
Bt-n meg alapból megy.
Piszok jól szól filmnél is és zenénél is.
Ez is 100k alatt van (extremeaudio).
100k alatt nekem a Samsung T650 jött be filmezésre,zenére nem az igazi.Ez ugye 3.1,ehhez lehet venni (ha kap az ember valahol…) hátsó szettet,akkor 5.1 lesz. -
válasz
pinnacle #10646 üzenetére
Nagyon szubjektív tud lenni kinek mi a jó,vagy rossz.
Vannak típusok ahol megoszlanak a vélemények a beszédérthetőségről.
Van akinek egy 50k-s soundbarnál sincs ezzel baja,valakinek meg a 150k-snál is van ezzel gondja.
A Samsung T650-nél nekem többnyire semmi bajom sincs,de vannak olyan filmek amiknél nem az igazi a dialógus.
Szóval a lejátszott tartalomtól is függ.
S60T egy korrekt soundbar,ha akarsz később ehhez lehet subot is venni.
JBL Studio bart ismerősnél hallottam,ott teljesen jól szólt,de hosszútávú tapasztalatom nincs vele.
A studio bar “ősével” a Boost TV-vel van tapasztalatom,az 1,5évig volt meg.
Az tök jól szólt,jó volt a dialógusérthetőség,meglepően mélyre lement,szépen tisztán szólt.Méretéhez képest igen jó hangja volt. -
válasz
pinnacle #10644 üzenetére
A méret és a megcélzott ár eléggé leszűkíti a lehetőségeket.
Jbl Studio bar 2.0 AiO 50-60k között,vagy drágábban 80-90k körül a Samsung S60T.
Akad még 2.1-ben LG SJ2 is kicsivel 50k felett,de én személy szerint a drágább LG-kel se vagyok kibékülve.
Hallgasd meg az a biztos.
Magasságra és szélességre mindegyik 7cm alatt van.
Ha akad még ajánlat,azt majd esetleg a többiek beírják ide,nekem ezek ugrottak be. -
Dwatti
addikt
válasz
pinnacle #5496 üzenetére
Sony HTCT290/91 már van normális mélysugárzó is.vagy :
- LG Sj 4
- LG SK 5
- JBL Cinema SB250 soundbar -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #5492 üzenetére
Nincs valami ajánlott modell? Sony HT-SF 150-et próbáltam, szinte semmi mély nem volt. Lehet jobban járnék Jackre csatlakoztatott 2.0 aktív hangfallal? Csak ott meg nem tudom a hangerőt a TV távirányítójával szabályozni, mert az csak HDMI-n keresztül lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest