- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Quqesz #12287 üzenetére
Gondoltam, hogy ezt a videót fogom látni a linkben. Attól, hogy voltak ilyenek, nem jelenti, hogy az összes az. Ezek főleg a kihalásuk előtt 4-5 évvel, kb 2012/2013 után már úgy készültek, hogy csak a példa kedvéért 5-ős sorozat 1 közepet kap, 6-os sorozat már magas sugárzót is, 7-es már 2 középsugárzót, 8-as sorozat meg nagyobb mélyet komolyabb erősítővel. Nem csináltak más kinézetet az olcsóbbnak, csak nem szerelték bele a hangszórókat, amiket a drágábba igen. Ha már Panasonic, pont ők az egyik legkorrektebbek ilyen szempontból, ugyanis 1-2 kattintással elolvasható a termékük adatlapjánál minden információ, használati útmutató letöltése nélkül is: melyik hangfal mennyi és milyen átmérővel szerelt hangszóróval rendelkezik és milyen típusúval. Most aki csak úgy ezek nélkül megveszi, illetve meg sem hallgatja, az most mit is vár? Nem szemfényvesztés, csak nem nézett utána, nem tartom megtévesztésnek.
Szóval amúgy ezek az egybeszettek amikor már a végét járták valóban tucatműanyagok lettek a drágábbak is, ezért terjedt az el, hogy az összes rossz hangzású.
Fénykorukban születtek ilyen darabok is:
Sony Pascal
LG J10HD
Panasonic HT870
Panasonic PTX7Úgy, hogy jelenleg már ezeknél "komolyabb" rendszerekkel rendelkezem házimozira és zenére, KEF hangfal, csöves erősítő stb....ezek után sem válok meg az LG J10HD-mtől vagy a PTX7-es Panasonicomtól, mivel ezeket akkoriban rendesen megépítették, és még a sokkal "nagyobb nevű" audio márkák után sem jelentős visszalépés ezeket hallgatni, mert ezek még tényleg megvoltak csinálva. Nem hinném, hogy bármelyik soundbar hozná ezeknek a minőségét.
Tudom, hogy elmentem nagyon OFF-ba, de egyszerűen sokszor az a helyzet, hogy elterjed egy baromság és utána mindenki megy utána. Mivel pénzszűke miatt főleg MO-on a legtöbben az olcsót vették, ez alakult ki, hogy az összes ilyen...ez messze nincs így. -
Kroni1
veterán
válasz
Quqesz #12284 üzenetére
Ezzel csak az a baj, h akár az extremaudio is csak nagyon kis szeletét tudja bemutatni a piacnak. Klipsch, JBL esetleg pár Sonos? és talán némi Yamaha meghallgatható, de érdemes egy MM-be is LG Samsung-okat meghallgatni legalább..
De a hangzáson túl nem árt megnézni h mik a funkció különbségek, vannak akiknek fontos lehet a wifi, chromecast funkciók megléte, Dolby Atmos, DTS tudása, stb. Vagy akár az érintőgombok, kijelző led egyebek is.
Én ha most nincs kihasználva akkor is Atmos tudásút vennék hosszútávra, és nekem pl a JBL-ek hangzásvilága nem jött be, szivem szerint LG vagy Samsung tipust vennék, ha a tévéje ezen két márka egyike akkor a vele azonos márkájút. LG-ből nem tudom mi kapható, de kiegyensúlyozott a hangzása, Samsung tévé esetén ahhoz a Q800A-t ajánlanám.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Quqesz #12284 üzenetére
Csak megjegyzem, hogy ugyanúgy ahogy soundbarból is van gagyi és drága kategória, "pálcika 5.1"-ből is ugyanez megvolt. Az egy dolog, hogy a többség az olcsó 5.1-es rendszereket vette, de ezekből is megvolt a prémium kategória, a legtöbb ember ma ledöbbenne, hogy egy LG, Sony, Panasonic miket tudott alkotni 15 évvel ezelőtt.
-
donbig
tag
válasz
Quqesz #12277 üzenetére
Sztem ez még nagyon nem konkrét. Ahhoz, hogy tudjuk miben lenne rosszabb az LG, minimum tudni kellene, melyik LG-t melyik JBL-el hasonlítjuk össze. Elég egy kicsit visszaolvasni, hogy lásd, mennyire szubjektív tud lenni a hangzás, vagy, hogy akár a drágább cuccokkal is vannak gondok.Ahogy ricsip írta, egy előzetes tájékozódás nem ártana, legalább annyi, hogy mi a fő cél, TV stb, csatlakozási lehetőségek, akár méret, egy kicsit leszűkíteni a kört. Ezt [link] az oldalt sokszor linkeljük, elindulásnak talán jó.
-
ricsip
addikt
válasz
Quqesz #12274 üzenetére
2 hónap (minimum) fórumolvasás, "könyvtárban" irodalomkutatás után jöjjön vissza, mert akkor már lesznek releváns kérdései. Ha nem akar rá ennyi időt elbaszni, akkor vegye azt amelyiket a pénztárcája elbírja, tetszik a kinézete és/vagy jól szólt a boltban meghallgatva.
Szívére teheti a kezét minden itt őshonos szakbarbár: teljesen megérthető, ha az átlag épelméjű ember csak használni szeretné ezeket a szarokat, nem a dolby fejlesztőmérnökének lenni.
Aztán ha eltelt 2-3 hét otthon a beüzemelés után, és jönnek a nemtetsző dolgok, lehet mondani hogy ezért kellett volna azt a 2 hónapot rászánni. Utána elindulhat az újabb pénzköltés mókuskerék, másik fajtára elcserélni, a meglevőt olcsóbban elpasszolni próbálkozás, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest