Hirdetés
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Mad Scientist Liquid Cocaine
Mad Scientist Jam72
Legenda Jokerface (bár ezt ezer éve nem láttam már)
Rothbeer Távoli Galaxis -
Aranypatkány
tag
Az utóbbi néhány évben ha valami top IPA, NEIPA akkor az csak valami nagyon hazy, nagyon juice kinézetű, állagú főzet lehet, amit nyilván ananászlének, baracklének csúfolnak a geekek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Milyen nagyon jó söröket tudtok ebből a kategóriából amik nem ilyen sárga ködös valamik, hanem a régebbi stílusú (west coast???)- inkább átlátszó, borostyános színű IPÁk?
Miket ajánlatok amiket érdemes kipróbálni?#bestnothazyipas
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Na várjunk csak, ennek a neve megváltozott (?); Královské Černé.
Most nem tudom, hogy ez azonos-e a sima Černé-vel, amit régebben kóstoltam. A Královské Černé-t kevésbé érzem kesernyésnek, és még felbukkan a lágy ártézi víz íze is, ám elképzelhető, hogy csak illúzió a különbség.
Mellette a Královské Světlé még megízlelendő, nem emlékszem zamatának világára.

-
[CsuCsu]
őstag
Ingyen jutottam hozza a Wakefest alatt. A taproomban osztogatta a tulaj.
Bolti ara nincsen, nem kerul kereskedelmi forgalomba. Baratok es munkatarsak kapnak belole uvegesen, az elado is gyanitom kozuluk kerulhetett ki. Egyszer vertek a Classic Blue verziot csapra, $20/deci aron. Mocsok draga, de az alapanyagok is azok (kopi luwak kave, vanilia).
-
-
xxxjjjkkk
senior tag
Ha esetleg neked csak dezsö utba esik, the garden brewery imperial stout nagyon jo, 0.33 1200 fele. 10%, édesebb, de jó. Aszalt gyümölcs, meg a stout jegyei, töményen.
Valami elég jónak értékelt horvát micro fözde volt.Btw kiprobaltam a rakoczi turost is, a nagy hype miatt, még a winkler is képes volt dicsérni, aki pedig a normális söröket kedveli..., természetesen nem láttam, hogy savanyu sör. Nálam ihatatlan kategoria.
Biztos jó, alkalmanként érzékenyítem magam egy egy savanyu sörrel is, de azt már túlzásnak érzem, hogy a savanyu alapra valami édeset raknak. Mondjuk a stoutja sem a várt eredményt hozta. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Porter mellett most a Krušovice Černé is bejött. Érezni az ártézi víz lágyságát, és nem is túl keserű sör, hanem kellemes.
-
-
-
-
perempe
veterán
a Tescoban 239Ft akciósan egy doboz Borsodi sör itthon, ami 70 cent felett van 340-es euróval számolva...
-
looser
addikt
Néha kalandozok, nézegetem, a világban hol-merre milyen söröket kapni. Őszintén meglepett, hogy a világ egyik legdrágább városában egy 4.2-es Untappd értékelésű csapolt sörből elvitelre 1500 Ft közel egy liter. Egész barátságos :-)
-
válasz
proci985
üzenetére
Leadtam egy kisebb rendelést, remélem nem hányok be tőlük
Nyilván nem egyedül és nem egyszerre fogom őket inni, hanem alkalmanként.Põhjala Honey Laku 10,5% Imperial Stout
Dugges Banana Toffee Chocolate 11,5% Imperial Pastry Stout
Mikkeller Black 15%
Dugges /Stillwater Cocoa Cacao 11,5% Imperial Chocolate Stout
Põhjala Winter Banger 12,5% Imperial stout
Poppels /Evil Twin Swedish Fika Cinnamon Bun 12% Imperial Stout
Dugges /Omnipollo Anagram Barrel Aged 15% Bourbon BA Blueberry Cheescake Stout -
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Eleg gejl, sok aromat hasznalnak manapsag. Ha bejon az aroma, ok, ha nem akkor keruld.
Mas topik. Megvolt eletem legjobb stout-ja. 3x is az elmult napokban a Wakefest fesztivalon. Valahogy ilyennek kepzeltem egy igazi top end pastry stout-ot, leuralt mindent amit valaha is probaltam, nem csak egy hajszalnyival volt jobb. Nem lehet belekotni, az osszes alapanyag jol erzodik de egyik sem dominal, maga a folyekony tokeletesseg: https://untappd.com/b/j-wakefield-brewing-bake-kujira-24k-gold-2020/3670551
-
-
BalaNce87
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
ertem, csak akkor ennek tudataban kerdezem hogy ki veszi meg a beer to go-ba szemelyesen, ha egy online rendelessel ugyanazt megkapom ugyanoda csak jobb aron, de igen sokan csak bemennek es nem foglalkoznak azzal mi mennyivel dragabb meg hogy kozos tulajdon, sok kulfoldi is vasarol.
jsk: igen tudom hogy egy tulajdon alatt allnak, tavalyelott irta itt valaki talan pont neked, hogy miert nem a beer to go-ba rendeled, de akkor biztosan nem volt meg ez a lehetoseg. A lorelei erdekel elso sorban, csakaba egy ideje van, de 4 rugot nem szivesen adnek erte, meg ugy voltam vele jon majd beerside-ba olcsobban, igy is lett most, csak a webshop arhoz kepest 500-al dragabb a beer to go-ba, ami mar kicsit sok azert, ezert is erdeklodtem.
-
-
-
BalaNce87
addikt
Koszi a megerositest, es ez igy hogy eri meg nekik? marmint olcsobban jutsz a sorokhoz, mintha csak bemennel valamelyik nap a boltba, gondolom van minimum mennyiseg amennyit rendelni kell, egy sort nem hiszem hogy feladnak, de ez fugghet attol hogy a rendelt sor van e boltba vagy nincsen.
-
BalaNce87
addikt
A beerside-nal hogy mukodik a beer to go-s szemelyes atvetel, jar plusz koltseggel? altalaba en bemegyek boltba es megveszem ami erdekel, de a 2-3 ezer ft-os soroknel mar nem csak 50-100 ft a kulonbseg a webshophoz kepest.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Néhány imp. stoutot ittam tőlük. Azok mind jók voltak.
-
Aranypatkány
tag
Wander Beyond mennyire jó főzde UK vonalon?
Beerselectionnél előrendelhető jó néhány tétel belőlük.
-
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Én csak egyet remélek, hogy nem főzdeparkos kirendeltség lesz.
A Hopában a zene változó, csapostól függ szerintem. Mondjuk engem eddig sosem zavart, nem nyomta el a beszélgetést.
-
Aranypatkány
tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06
üzenetére
nagyon jo arcok voltak egyebkent. en parszor jartam ott, ami miatt jo volt:
villamgyorsan alkalmazkodo es segitokesz eladok. jo, ott epp veletlenul nyitaskor mar a bejaratnal taboroztam egy kulonosen elszurt muzeumi tura kozepen, ahol egy amerikai arccal sikerult lespanolni hamar o is delutan kettokor ugrott be lerabolni a keszletet. a terror haza kicsit eros volt, es a csakajo feluton volt a szepmuveszetibe es imperial bizcotti break volt csapon, meg veil fozott amun. konkretan otthagytam 100 eurot es az utolso uveg, felretett de sose osszeszedett Noat (allt rajta a por es ugy kerult szoba hogy megemlitettem) en hozhattam el azzal a felkialtassal, hogy nehogy barkinek is megemlitsem, hogy megis mi van abban a gyujtoben, mert megolnek
*. ja es mivel a szepmuveszetiben lehet furan neztek volna ram kb 15 kilo sorrel, igy elraktak nekem a dobozom. ja es teljesen nyiltak voltak arrol, hogy az x soruk csapon inkabb erdekes, de inkabb izhibas. megkostoltam, tenyleg az volt.aztan voltunk lent baratokkal meg ketszer, a valasztek remek volt. emlekszem amikor egyik baratomnak a kezebe nyomtam az omnipollo x buxton rocky road imperial stoutot. neki tul edes volt, de igy ugy voltam, hogy meghivtam muvelodni.
hopaholicban iden voltunk lent nyaron. azt szamolgattuk, hogy ha elvileg ejfelkor bezart a hely, akkor hogy a fenebe mentunk haza az ejjel fel3mas busszal, mikozben muanyagpoharunkban Prairie imperial stout volt meg mindig. egyebkent ugy mentunk at oda, hogy beultunk a Dezsobe es a masodik kor utan rajottunk, hogy itt mar nincs tobb erdekes soruk.
*igen visszaimportaltam egy uveg sved sort Svedorszagba.
---
a cikkhez meg annyit hozzatennek, hogy a belga kb a proto kezmuves kocsma volt, es az mar 2010ben elvileg nyitva volt.
-
Ezt már annyit rebesgették, hogy kezdtem nem komolyan venni. De ezek szerint mégis..
-
proci985
MODERÁTOR
andromeda van megint az omnipollo webshopban
-
-
L4D1K
őstag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Oda aha.
-
-
proci985
MODERÁTOR
(beszerezhetoek kozul)
top5 variansokat es helyettesitoket is feltuntetve, epp nem tudom mi elerhetoMikkeller Beer Geek Vanilla / Brunch / BA / amit talalsz
Omnipollo Aon (Noa) / Lorelei / x Buxton Anniversary Coward (utobbi kifutott)
Oscar Blues Ten Fidy / AleSmith Speedway stout / Cigar City Zukhov / Dieu du Ciel Peche Mortel
Founders Breakfast Stout / Imperial Stout / KBS (Kentucky) / CBS (Canada)
Brewdog Paradox Compass / Tokyo / Dog Dfutottak meg, ha talalsz emberi aron:
Hoppin Frog (kizarolag csapon mert uvegesen szornyu az ar/erteke), Prairietol kb barmi, Northern Monk Death, Evil Twin Even More Jesus, Ballast Point BAk, Pohjalatol barmi 4.2 folottJhonny06: joval latom egyre jar az agyunk

-
Egy stout b*zinak (nekem) mi lenne a top5 ajanlott? Lehetoleg itthon beszerezheto 'modellek'. Eleg sokat kostoltam mar, de meg nem eleget, hatha talalok valami nagyon jot.
-
L4D1K
őstag
Tegnap reggel 7kor adtam le a rendelést a beerside-on, délután már ott volt. El is hoztam

-
proci985
MODERÁTOR
imperial stoutok jellemzoen desszert vagy edesseg melle jok. chocolate fondant / kladdkaka (mudcake, ikeaban pl biztos van), belga tejcsoki vagy etcsoki jellemzoen tokeletes kisero. persze csak ha mindenkeppen edessegtuladagolasban akarsz eltavozni. foetel melle nem vagyok biztos, hogy nagyon mukodne.
persze ha van jobb otletetek en nyitott vagyok. imperial stout jellemzoen nehez eset (foleg ha karakteres BA), hajlamos ellopni a showt.
-
Tegnap este beugrottunk Neked csak Dezsőbe, The Garden Brewerytől ittunk pár jó stoutot, de ami igazán ütött az a Wild Beer BABS II-je [link] 990/dl áron márték, de igazából ennyi pont elég is belőle. Nem is tudom hirtelen milyen étel mellé passzolna a legjobban.
-
L4D1K
őstag
Pont hajnalban láttam. Be is rendeltem párat :
Tempest Red Eye Bourbon BA Imp Coffee Stout 12%
Omnipollo /Dugges Anagram Blueberry Cheesecake Stout 12%
Omnipollo Mads No Bake Carrot Cake 12% Imperial Stout
Mikkeller Black 15%
Omnipollo Pleroma Mango Orange Passionfruit Creme Brûlée Sour
Omnipollo Magnapoli Night Cap Snack Apple Pie Strawberry Cup
Omnipollo /Other Half Trickier Than Your Average 10% Quadruple Créme Brülée Imperial IPA
Omnipollo Lorelei Coconut Maple Toast 10,5% Imperial PorterMár csak a télies hideg hiányzik hozzá.. 🙄
-
jsk
senior tag
Jött pár beteg Omnipollo finomság a Beerside-ra!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
looser
üzenetére
kb ez a lenyeg, en pl cseh lagert nagyon nem iszom a menekulosornek hasznalt alkoholmentes Staropramen kivetelevel. az alapsorokon kivul minden mast macera beszerezni, tetejeben en 30 fok folott szeretek lagerezni, az meg itt eszakon annyira nem jellemzo.
sved mikrok meg jellemzoen 3.75 kornyeki lagert le tudnak fozni. annal lager szvsz mar nagyon nem lesz jobb (ivosorokrol beszelunk), szoval nem fogok egy hetes spec online rendelesekkel szorakozni.
-
looser
addikt
Köszönöm a lényegretörő és kimerítő válaszokat! Őszintén szólva én hajlamos vagyok hallgatni bárkire, de emellett pl. a hagyományos cseh lágerek rajongója vagyok. Nem tudom, mit-hogyan csinálnak, de azt az ízvilágot más országok lágersöreinél nem érzem. Szívesen kóstolok meg új tételeket, de nem tartom magamat sörgeeknek és eléggé árhatáros vagyok. Nem a berúgás vezérel, de szeretem a mámort. Ha választanom kell, hogy kollégákkal, barátokkal sörözzek, akkor inkább az egyedüllétet választom zenehallgatással, olvasással. Ettől függetlenül bekukkantok a szokásos helyekre és néha egész jó beszélgetésekbe csöppenek. Szívesen próbálnék ki drágább söröket, megosztva a költségeket, erre tettem is pár hete utalást :-)
Izgalmas dolog ez, bár már nem fűt annyira a vágy mint sok éve Főzdefesztek előtt, ahol muszáj volt kimenni minden nap, hogy a kinyomtatott sörsor végére érjen az ember, de pl. májusban megyek Londonba egy hétre és már nézegetem a helyeket :-)) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
looser
üzenetére
onnantol hogy metodikarol van szo, onnantol merheto, valid es reprodukalhato eredmenyek kellenek, nem erzesek

van egy kotegnyi beer geek, akik miutan szisztematikusan kostoltak egy ideig, nekiallnak fozni es certifikalni magukat, tehat kepzik magukat. masik varians pl a kegben es csakajoban az egyik csapos, aki dolgozik a cuccal es teljesen egyertelmuen nagyon sok mindent kostolt mar elotte is, es konkret szisztematikusan felepitett mentalis modelljuk is volt az alapjan amit beszeltem veluk, plusz ugye irdatlan mennyiseget kostolnak munka kozben is. onnantol, hogy tisztaban vannak azzal, hogy az izles relativ, onnantol kifejezetten jo ajanlasaik voltak (azt is felreteve, hogy ok ott eladok). ugyanezt lattam pl a stockholmi omnipolloban is, de valoszinuleg ez a helyzet a jobb geek kocsmakban. ehhez mondjuk az is kell, hogy a csaposnak a munkajahoz kepest brutalisan jo memoriaja legyen, ld emlekezzen arra, hogy a harom evvel ezelotti egyszeri fozet (ami kb ket hetig volt csapon) milyen volt az eppen csapon levoikhez kepest. barati korben kb ez a helyzet, de par embernek kifejezetten jo memoriaja van.
---
en untappd checkineket szoktam nezni, esetleg ratebeeren regebben volt par ember aki tenyleg nagyon jo revieweket irt, viszont ok jellemzoen atmentek untappdra ahol a formatum kevesbe megfelelo bovebb velemenyekre.
itt a topikbol meg kb tudom, hogy ki mit iszik, ki mit szeret, es mennyire van kozel az izlese az enyemhez. pl bourbon BA nekem jellemzoen nem jon be, barmennyire is jo a sor. viszont lehet tudni, hogy ha adott forumtars egy adott sort imadott, akkor lehet erdemes megprobalni beszerezni.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
looser
üzenetére
A certek szerintem azert nem relevansak, mert en az izlik/nem izlik vonalon mozgok. Nem kell nekem ahhoz papir, hogy ket sor kozul eldontsem, melyik a finomabb. A certek inkabb a tomegsorok keszitesi hibainak felismereset segitik, pl brett fertozes. De egy kraft sornel a brett sokszor a csomag resze, igy egy certes velemeny semmit nem er.
Plusz, a sor teruleten az ilyen certifikaciokat szerzok nagy resze soha nem kostolt top soroket.
-
looser
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Ezek közül melyiket érzed a leghatékonyabbnak? Én úgy gondolom, ha valaki sokat kóstolt, az mindenképpen relevánsabb, mint egy papír, amit valamikor megszerzett és mondjuk soha többet nem foglalkozik az adott szakmával. Esetünkben pl. issza tovább a helyi negyedosztályúban elérhető söröket. De ha akár autodidakta módon, akár iskolai keretek között, de szerzett egy BJCP bizonyítványt és ezután ugyanúgy kóstol, mint az itteni lelkes sörrajongók, akkor az szerintem minden szempontból relevánsabb, mint a "csak" sörgeek, nem?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
ja, egyebkent pl BME vegyeszkaron van etelre spec kepzes ami elvileg fedi az italokat is, szoval certek felett is van meg szint.
borkostolasra szinten van (munkatarsak kozott van aki csinalt), talan sorre is.
viszont erdekes volt hallani, hogy a 60 koruli munkatars mondta, hogy o mar nagyon nem gourmandkodik (borral), mert annyit romlottak az izlelobimboi.
looser: dupla vakteszt (aki kitolti se tudja), bemutatas nelkul (pozitivan hat az ertekelesre) es "hogy izlik" nelkul (pozitivan hat az ertekelesre). eventes bemutatokkal en emiatt vagyok ovatos, a prezentacio es az exkluzivitas pozitivan hat az ertekelesekre. ezt igy kutatasi eredmenyek alapjan mondom es valamennyire nekem ez a resze szakmaba vag.
-
looser
addikt
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Értem és elfogadom, magam is hasonlóképp vélekedem, hogy csak a saját tapasztalat a legfontosabb. De mivel itt is sokan használják - jómagam is - és hagyatkoznak az Untappd pontszámaira - holott ez egy több(tíz)ezres értékelésnél nyilván már nem értékelhető, hiszen boldog-boldogtalan pontozza az adott tételt - de talán az ottani pontszámok és rangsorok középértéke mégis mérvadó lehet. Ezen analógia alapján a fenti magazinban található ajánló talán kevésbé releváns, ha Oprah vagy DiCaprio ajánlja, de ha BJCM vizsgát tett sörszakik kóstolnak és pontoznak, az már jóval relevánsabb. Mondjuk ha Winkler Robi vagy Csupor Marci ajánl egy sört, többen inkább utóbbi véleménye felé hajlunk.
Na jó, nem védeni szeretném azt a lapot, lévén magam is csak átnéztem (és a fentiekben is sok feltételezés van) ez legyen csak egy ébredés utáni eszmefuttatás :-)
Egyébként itt is a vakteszt lenne megfelelő; ne lásd az eredeti pontszámot, ne ismerd a tétel árát, eredetét, csak a típust mondják el neked, az alapján kell döntened. Ezt érezném igazságosnak és megfelelőnek. -
proci985
MODERÁTOR
Clown Shoes Snow On The Maple Tree (11.2%) Imperial Stout / Double
Ejfekete test dus bezs habbal. Juharszirup, kave, bourbon, etcsokolade, barna cukor, melasz, porkolt malata es nemi komlo. Ahogy melegedik az alkoholt is egyre kevesbe fedi el.
Az elso kortyoknal ket elso benyomasom volt:
1. Ez nagyon jo.
2. Gyakorlatilag lefoztek azt a sort, ami egy konzervativ amerikai fozde Omnipollo Lorelei BAja lett volna. Kevesbe dekadens, kevesbe sok, ugyanakkor amerikai imperial stoutkent hasonloan egyben van es lenyegesen kevesbe mu.Nagyon ajanlott. A hordozasa nem annyira extra, mint amit egy Founders / Brewdog / Port tud, viszont csere eszmeletlenul kiegyensulyozott igy eleg frissen is. Belegondolva, hogy a Loreleti vagy egy Brewdog Paradox (/AB) ilyen frissen mennyivel gyengebb ennel erdekes lenne berendelni 1-2 uveget erlelni.
-
-
-
looser
addikt
-
zoli03
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Kipróbáltam. Nem volt olyan nagyon rossz, mint vártam. Egy próbát megért, arra számítottam, hogy kb 2 kortyot bírok inni. Kb olyan, mint a fekete Argus, de annál picit talán kevésbé tűnik alkoholosnak, (nekem a fekete Argus a kb ingyen sem iszom meg kategória). Íz: kb minden ízt elnyom az alkohol, mást nem tudok mondani. Fejben is érezni az alkoholt, szóval ha valaki el tudja viselni az ízét, még berúgni is jó lehet (másnap nem tudom, milyen érzés lenne
) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
hat ja, Edelweiss X bräumeister
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
L4D1K: mondanam hogy ha svedeknel jartok az Arboga 10.2ot probaljatok ki ( [link] ), de inkabb nem
. bonusz neztem untappd checkineket es megjelent az, hogy 5en vannak betagelve egy dobozra, szoval a helyi beer geek community ugy nez ki bottle sharing kereteben is kostolja

-
Dr.Zoo
őstag
🤣
Nem akartam senkit rábeszélni, azért írtam, hogy nincs tesztelve...
Csak eddig ezt a fajtát még nem láttam, a Pennynél.
Jómagam maradok a Valentin's vagy az Apostel búza söröknél. -
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
Ár/"érték" arányban, ha a célok azonosak, ez jelenleg jobban megéri :-)
Mondjuk ez a "the real depth of flavor" elég kemény :-)))
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha úgy nézzük akkor nem is vészes a 10 euró. Szerencsére mocskos jó volt a Decontrol.
Kardomba dőlök, ha még szar is lett volna ennyiért
mi a tököm kerül ezen fél millába

Akik átveszik az üzletet remélhetőleg értenek a "műfajhoz" és nem züllesztik le a helyet.
*. ja es mivel a szepmuveszetiben lehet furan neztek volna ram kb 15 kilo sorrel, igy elraktak nekem a dobozom. ja es teljesen nyiltak voltak arrol, hogy az x soruk csapon inkabb erdekes, de inkabb izhibas. megkostoltam, tenyleg az volt.