Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Íme az új Android Auto!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985
üzenetére
A Brexodus kifejezetten jo pelda az allitasomra. Negy top angol IPA fozde kollaboral a Stigbergets-szel, viszont az Untappd 3.97 a Stigbergets atlagos szintje, tehat csak hozta a szokasosat. A kiveteles tarsasag ellenere sem fogja tudni egyik naprol a masikra tullepni onmagat. A marketinges pedig kitweeteli, hogy jott friss Verdant IPA...
A legjobb az volt, amikor a Cloudwater csinalt 1-1 sort az Other Half-al, Monkish-sal es The Veil-el a F&F alatt, es a havi elofizeteses sorklubok toltak is a reklamot. 'E havi csomagunk igazan kulonleges, mar csak 2 napod van befizetni! Igazi USA bajnokokkal van megtomve: Other Half, Monkish, The Veil!' Persze mindegyik egy Cloudwater sor volt, Cloudwater izvilaggal. Amik eleg jok voltak, de azert alljon mar meg a menet.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Sajnos a Csakajósör ilyen. Van amikor hónapokig szarnak bele, hogy frissítsék a webshopot, aztán gondolnak egyet és elkezdenek mindent egyszerre felpakolni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
ja, foleg amikor ilyen 6fozdes megakollab van, mint a stigberget / stone + fel londoni hipstermikroscene, pl a brexodus. ott meg foleg az a vicces, hogy a fozdek sorei jellemzoen kulon-kulon mind jobbak voltak (jo, untappd 3.97 persze meg mindig jo)
10% meg kb az amikor ket hasonlo fozde kb le tudja fozni ugyanolyan minosegben a sort, de ez ritka.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Az North Brewing lesz. Other Half nem exportal sehova, csak kollaboraltak. Amugy jo ez az IPA, sot, de nem OH szint azert.
Soros korokben amugy best practice, hogy a kollab soroknel az elsodleges fozdere hivatkozunk. Ugyanis kifejezetten irritalo, amikor egy kozepes fozde kollaboral valami nagyagyuval, es webshopok / taproomok marketingesei szandekosan a kollab fozdet hirdetik. Mondjak, hogy lehet venni / csapon van Hill Farmstead, Three Floyds, J Wakefield, Trillium es felcsillan az ember szeme, mikozben csak egy kozepes sor egy tok masik fozdetol. 90%-ban az eredeti fozde a meghatarozo abban, hogy milyen a sor (kiveve kollab cuvee-k, de azok ritkak).
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Az egy kollab sör a NB-tól és az Other Half-tól. Múlt héten még volt a Beerselection-nél, ott 2500 Ft volt. Nem néztem meg az árát, de a Csakában tuti 3000 Ft környéke.
Tegnap a North X Boxcar Sour IPA + Blueberries + White Peach-t vettem, az 2200 Ft volt.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
A webáruházuk valóban nem real-time, de igazából nem az a főprofil (persze jogos a kérdés, hogy akkor miért van nekik
). Azonban nem dugdossa a söröket. Tegnap is ott voltam, amikor éppen áru érkezett a North Brewingtól. Nagyjából 10 percre rá már jelezték is az FB oldalukon, és kb. 20 percre rá már meg is vásárolhattad. -
Aranypatkány
tag
Szerintetek a Csakajósör időnként szándékosan nem rak ki a webshopba bizonyos söröket, mert hogy az csak a "haveroknak", "belső körnek" van, vagy feledésből?
-
Dr.Zoo
őstag
Én most egy darabig szomorúan csak olvasgatok, mert 2 napja kikapták a manduláim.
Szóval úgy 2-3 hétig, nem ihatok semmit.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Szarrácukrozva meg lehet enni azért..

-
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
En imadom, nagymamam tonnaszamra csinalta. Az iskolai tenyleg gaz volt mondjuk, de hat mi nem volt sz*r a lezullesztett menzan?
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Rühellem a szilvás gombócot, leginkább az állaga miatt. A sörre viszont kíváncsi vagyok, bár félek tőle.

-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Azt en is ki szeretnem probalni. Jovo hetvegen van egy talim a Dezsoben, remelem lesz meg. Ezeket a massziv gyumis imperial gose-kat nagyon csipem mostanaban.
-
Aranypatkány
tag
Nos, a Szilvás Gombóc tényleg brutál jó!
Aki még nem itta, tegye meg
Alkoholt egyáltalán nem érezni, és masszívan jön a fahéj+szilva kombó. -
looser
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Megvan, Kamra Campus a neve a helynek.
Nagy nyomot nem hagyott bennem, de szimpatkusak voltak a pultos lányok. Az egyikük épp munkába jött, amikor ott voltunk és hozott nekem szódabikarbónát gyomorégésre. Állati hálás voltam érte.Zöld Pardonnal egy kellemetlen emlékem van (a szar és drága sörön felül); amikor egyszer már ittasan mentünk oda, be kellett dobni 2x200 forintot, bedobtam, kissé megtántorodtam, addigra meg lezárt a kapu. Így újfent be kellett dobnom a belépő árát :-)
-
-
lorcsi
veterán
a pennyben lehet kapni ezt a cortes sört:
+ van iylen tequila-val is
próbálta már valaki ?
-
divot
veterán
Bátor voltam, nyomtam egy Kozel, Pilsner, Budweiser kört, az új Kozel nyert nálam. Nem gondoltam volna, amilyen ratyi szar volt régen a magyar verzió.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
ja, epitos koli bufferkent funkcionalt, laktak ott vegyeszek es infosok is epiteszek mellett. nekem a vegyesz barati kor is ott kezdett. mondjuk visszagondolva eleg hardcore hely volt, emlekszem egy reghetre amikor szerda reggel9kor jottunk el ugy, hogy meg boven ment a buli.
aranykorsoban talan egyszer-ketszer voltunk.
egyik exem nekem corvinusos volt, igaz vele nagyon nem jartunk bulizni Budapesten.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985
üzenetére
De, a Dronk lesz az. Nekem epiteszkolikent maradt meg, miutan a baratnom epitoskent kezdte, de atjelentkezett epiteszre meg mielott talalkoztunk, viszont a koliban ragadt. A Moriczon volt meg a Tunde es az Aranykorso, ahol gimis pajtasokkal pusztitottuk az agysejteket.
@nextman
Volt kannasbor is boseggel. De az a S Budget sor meg annal is rosszabb, a kannasbort legalabb fel lehet onteni kolaval (ami szinten S Budget volt persze). Amugy a tobbiekhez kepest valoban jobban szitualt voltam, szoval nem szorultam ra ezekre, viszont nem volt celszeru kilogni a sorbol. A Corvinus-os bandaval jobb helyekre jartunk. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Kockaban mi is parszor voltunk, viszont ugye feluton volt a I es az SCH kozott. mondjuk galerias es oporto is nagyon lepukkant volt. visszagondolva mondjuk Martost azert kedveltuk, mert kb mindig nyitva volt es jellemzoen kulturaron volt stellajuk.
az nem a Drönk volt az epito koli aljaban? az epiteszeknel vagy nem volt kocsma, vagy sose jartam ott.
looser: meg a gepeszkoli aljaban nyilt egy kocsma kesobb. igaz ez utana volt, hogy a ZP mar bezart.
---
mondjuk meg az osztrak volt jo a kornyeken (csapolt Stiegl) csak bezart, meg a bolcso meg allitolag most jo hely. mondjjuk ennek eleg sok ideje, jellemzoen mindenki elkoltozott, tetejeben sajnos a fel barati kor sor geek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
kesdobalo, marmint a Kocka, az Oporto meg a Galerias?

mi is hasonloan lyukadtunk ki a Martosban, barati kor nagyresze vegyesz volt, meg a Martosban voltak jo csocsoasztalok. szerintem en vagyok az egyetlen akinek ugy van nevreszolo vegyeszkorsolya otthon, hogy nem vegyesz.
jujj pedig a Sárkány szornyu volt, a sor markaju sorig mi mar nem jutottunk el.
-
Dilikutya
félisten
OJ mond valakinek valamit? Facebook tolta elém a hirdetést, van 20 % ABV sörük is.

-
[CsuCsu]
őstag
Kozben haver felvilagositott, megvan a picinyem.

Spar Budget Pivo, Untappd 1.80. Ez meg a Sarkanynal is rosszabb (2.20), ami megfelel a tapasztalataimnak. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Jajj ne, a zoldpardon... mar el is felejtettem, hogy letezett az a hely. Mondjuk mi mar eleve tajreszegen mentunk oda altalaban, valamelyik kozeli kesdobalobol vagy a Schonherz kolibol. Nem BME-re jartam, de osszes gimis haverom oda ment, igy veluk logtam.
Tiszteletbeli tagkent a QPA-n is reszt vettem, annyit (es annyi sok szart) se elotte, se utana nem ittam. Volt valami 2 literes pet palackos sor amit alapkellekkent adtak, emlekszik valaki mi volt az? Valami nagyon olcso amit a helyi lezullott boltokban is meg lehetett talalni, de tenyleg semmi nem ugrik be.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Önmagában a barna sör csak jobban megpörkölt maláta, attól nem kéne. Nem lehet, hogy egy jó komlós IPA-t előbb legurítasz egységnyi idő alatt bőven többet, mint egy húzós imperial stout-ból? Az azért nem egy vedelős sör, én simán elkortyolgatok 1-2 órán át is egy 0,33-as példányt.

Jajj az arany péntekek... az egyik után délelőtt exemmel operába mentünk. Gondolhatod...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Szerintem az alapanyag van valami hatassal a fejreallasra az alkoholfok mellett. Peldaul en 8% megkomlozott IPA-ktol jellemzoen gyorsabban felfordulok, mint 15%-os imperial stout-oktol.
Ha mar fejbeveres, a 4.3% kukoricas Arany Aszoktol mar egy korso utan baltaval szabdaltak a fejemet Arany Penteken bekebeli egyetemista koromban...
-
looser
addikt
Az szuper ár, én is odavagyok érte :-)
-
Coopban belefutottam egy monyo franky four fingersbe, 1690-ért be is zsákoltam egyet. Még valamikor '17-ben kóstoltam először és rémlett, hogy baromi jó sör.
-
divot
veterán
4-es pakk Corsendonk Agnus Tripelt vettem Sparban akciósan 1399 forintért.
-
jookomak
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A legtöbb sörös webshop árulja. [link]
De szerintem tesco, auchan, spar is. -
Motion_Blur
félisten
üdv!
Floris Kriek meggysörre tudtok valami forrást nagyobb kiszerelésre?
A helyi pubban 1200 HUF egy korsóval, ami azért nem kevés. Egy rekesszel betáraznék otthonra szívesen belőle.
-
-
-
looser
addikt
Dorian, kökény, DK: benéztem, a cikkben egy lágersör van tesztelve a Lobkowicz-tól. Ezzel eddig nem találkoztam, ebből adódott a félreértés.

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dilikutya
üzenetére
ha jol csinaljak fel se fog tunni. jobb mikrofozdeknel a minosegbiztositas letezo fogalom, a Stone meg megbizhato fozde. pl Omnipollo is a Noat harom helyen fozi es igazabol a De Molen / Dugges kozott annyi a kulonbseg, hogy utobbi jellemzoen egy-ket hetesen itt mar a boltban van, ami miatt frisebb (tehat jobban jelen van a komlo). Nebuchadnezzarnal is volt fozdecsere, ott konkretan ket evvel utana tunt fel a cimke alapjan, hogy je, mashol fozik. de ugyanez volt anno az Amunnal, ittam az Omnipollo es a Veil fele fozetbol is, tokugyanaz a sor volt.
a punk nelkul a brewdognak van 3-4 masik oke sore oke aron, meg evente parszor egy eleg draga de hasonloan finom BA imperial stoutja. nem engedhetik meg maguknak, hogy elszurjak. oke, neztem a webshopot, van vagy 40 fajta soruk, de az eleg sokat elmond, hogy a most popular a "dobozos punk - uveges punkt - dead pony club" harmas. a barley winejaik kozepesek, a BA imperial stout/porterjeik ritkak, a pilsner / lager / weisse / berliner weisse vonaluk altalaban feluton a gyenge es ihatatlan kozott, a sourjaikat meg meg nem probaltam.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Vizben nyilvan lesz minimalis kulonbseg, de alapanyag es recept ugyanaz, es a sajat szakembereik dolgoznak rajta (ami kozel sem elmondhato a licensz fozdekrol). USA-ban es Ausztraliaban is foznek, voltak osszehasonlitasok, kvazi ugyanaz a sor. Szoval szerintem rendben lesz.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nem licensz lesz, a Brexit-et fedezik egy sajat EU-s fozdevel (a Stone Berlin egysegeit vettek meg tokkal vonoval).
-
divot
veterán
Ilyet vettem az Auchanban, és bizony mondom néktek, jó. Mennyire átalakítja az ember értékítéletét a lager műfajáról.

-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Jó az, ha Németországban is főzik? Nem vagyok túl nagy híve a licencelt söröknek. Adott sörnél ugyebár a víz is közrejátszik, nem hinném, hogy kémiailag be fogják lőni olyanra, mint az eredeti. De lehet csak itthon rossz a tapasztalat a licencelt felmosólevek miatt, máshol nem gyalázzák meg azt a sört.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
tomazin
üzenetére
Kerdes mennyire volt friss, otthon ez sokszor problema. Valoban nem egy nagy szam, de megbizhato iparosmunka, jo aron van, konnyen elerheto. Persze Magyarorszagon sok importor tularazza, de talan ha jobban beindul a terjesztes (fozni fogjak Nemetorszagban is hamarosan), otthon is 500-600Ft lesz, ami mar versenykepes. A Punk celzottan egy nep IPA, es ebben a kategoriaban bizony az egyik legjobb.
-
-
spe88
senior tag
válasz
mekker
üzenetére
Ez a Hudi Hudi is egy komoly cég, az akciós termékeknél ugyanaz a termék olcsóbb, mintha a nem akciósok közt nézed a weblapon.

Mondom berakom a kosárba aztán majd olcsóbbá "változik", de nem.
Sőt beraktam az akciós oldaláról a weblapnak és az eredeti áron jelenik meg.Vigyázzatok!
-
mekker
őstag
Hudy Hudiban akciós Brewdog sörök: [link]
Segítenétek nekem egy jó portfólió összeállításában?
-
jsk
senior tag
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
Mindenki tisztaban van a joggal. De a gyakorlat kicsit 'mashogy' nez ki. Ha ellenszolgaltatas fejeben tortenik a tranzakcio, nemcsak ado es vam van, hanem a cimzettnek konkretan linceszelt alkoholimportornek kell lennie. A sor konkretan "collectible glassware"-nek van megjelolve a csomag feladasakor sor helyett, ha Amerikabol jon...
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
UK a legjobb eddig, foleg konzisztencia teren. Spanyolok is jonnek fel (Garage Beer, Soma), stabilan hozzak a UK masodvonalat, de nem nagyon lehet hozzaferni. A tobbieknek van neha 1-1 jol sikerult darab, amit neha ujrafoznek valtozo minoseggel, de nem tudnak konzisztensen jot fozni ezen a szinten.
A konzisztencia kulonbozteti meg szerintem a jo fozdet az atlagostol. Ha veszek egy akarmilyen ismeretlen Verdant DIPA-t, az 9/10 alkalommal kivalo, es a maradek esetben is 'csak' atlagos. Ha a Cloudwater akar egy akarmilyen NE TIPA-t fozni, konzisztensen felmossa vele a teljes EU mezonyt (csak nem csinaljak eleg gyakran a rohadekok...). A legtobb europai fozde tobbnyire kiszamithatatlan meg.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Neccesnek nem neveznem, eleg sokan csinaljak mindenfele problema nelkul. Inkabb csak maceras es draga. Akkor erdemes csak, ha mar EU-ban elerheto soroket unod es kimaxoltad. En sem csinalom magam, csak beszallok par dobozra ha ismeros rendel.
Ha uj cuccokat szeretnel, szerintem eloszor angol webshopokban nezelodj, mar az is nagy elorelepes a Magyarorszagon elerhetokhoz kepest, foleg IPA vonalon.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
A szallitasi koltseg $30-40, errefele sokan csinaljak (UK), 3-4 nap alatt itt van. Weboldalrol nem lehet, facebook-os kereskedocsoporthoz kell csatlakozni. OH / Trillium / atlag TH $10/can alapon megy, Ha rendelsz 16 doboz sort, veheted ugy, hogy az ar 20%-a a szallitas. Azt nezve, hogy manapsag egy nagyobb angliai IPA is £8, igazabol nem sokkal kerul tobbe az amerikai.
Most hogy megeri-e, az embertol fugg. Nekem van eleg sorom enelkul is eppen...
-
Aranypatkány
tag
Amerikából érdemes/lehet rendelni nagyon jó söröket, amikhez itt Európában nem lehet hozzájutni vagy az esetleges brutális szállítási költség miatt nem is érdemes ezt erőltetni?
-
EmptyParadox
senior tag
Sűrű sötét test, barnás habkoronával. Amint az orromhoz emeltem megcsapott a lehengerlő kókusz illat, ami az egész sört dominálja. Ízre kókuszos, édes, csokoládés. Alkoholt csak kevésbé lehet érezni a 11.4% ellenére. Egészen könnyen csúszik, és nem annyira sűrű, mint amire számítottam. A végén pedig a hordó is kiérződik, bár nem annyira szignifikánsan.
Nekem nagyon bejött, ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +keményfedeles hátizsák +extrák
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- ELADÓ Radtel RT-920 (10W, CB sáv, RH) többsávos kézi amatőr adóvevő
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - vadonatúj, garanciális
- DJI FPV Fly More Combo drón
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Azonban nem dugdossa a söröket. Tegnap is ott voltam, amikor éppen áru érkezett a North Brewingtól. Nagyjából 10 percre rá már jelezték is az FB oldalukon, és kb. 20 percre rá már meg is vásárolhattad.

...de legalább jó hír.

Aki még nem itta, tegye meg
Alkoholt egyáltalán nem érezni, és masszívan jön a fahéj+szilva kombó.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)