Hirdetés
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Miskolcon nem találtam. :( Így egy Borsodi IPA-val vigasztalódom.

-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
nekem Irma néni jutott eszembe a Frakkból elsőre
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
a címkéje azonnal megvett
-
Aranypatkány
tag
Meg van a legjobb olcsó ivósör amit eddig ittam. Tényleg nagyon harapnivaló. Intersparban juthattok hozzá.
Tádáámm:
https://untappd.com/b/primator-tchyne-mother-in-law/2679841 -
sörsámán
újonc
Üdvözlök mindenkit!
Örülök, hogy végre találtam egy egy megfelelő közösséget, ahol lehet a magas sörkultúráról beszélgetni.
Nektek melyik az abszolút kedvenc sörötök?
-
[CsuCsu]
őstag
A szopas tobbnyire penzugyi, a szallitas amugy 2 nap USA-bol FedEx-szel, remisztoen gyorsak. Nyilvan nem IPA-t vesz igy az ember, hanem BA imperial stout-ot amit whisky helyett fogyaszt. Whisky es rum van nekem eleg, csak nem fogy mert nem nyitom ki - egy egesz uveggel nem akarok meginni par honapon belul
. De hat izlesek es pofonok. -
looser
addikt
Hú, gyerekek, most futottam bele Kővári-Maschall Gergely (armando_otchoa) új kísérleti főzetébe, na nem kóstoló alapján, csak az "így készült" videó kapcsán...hátborzongató

Tadaaam!
Parody Brewing - Chiquita Turbulence
Az első hidegkomlózott felsőerjesztésű banánturmix! -
looser
addikt
válasz
kökény
üzenetére
A szavaiddal válaszolva: "Erről szó sem volt szerintem, ha neked ez ment át, akkor sajnálom." Senki sem sznobozott le téged, csak a #21062-ben megfogalmazottakra "ugrottam". Valószínűleg túlreagáltam. Volt egy félreérthető mondatom ("Van rá esély, hogy ott fog kikötni, ahol Te :-)"), ezzel pont azt akartam mondani, hogy te már (és még jópáran) igazán különleges, ritka és kiváló söröket isztok; épp ezért sem éremes elijeszteni az idelátogatókat vagy letörni a szárnyát azzal, hogy a most kóstolt nagyüzemi ipa neki mekkora flash (tényleg, használják még ezt a kifejezést? A 2000-es években még népszerű volt...) és szívesen elmélyedne. Na akkor jöttök ti és ajánlotok neki csúcsezmegazt. Ha meg nincs eleresztve anyagilag, akkor jöhetnek a <1000Ft-os tételek (hazai kraft mezőny) és abból még talán én is tudok 1-2-t ajánlani.
-
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
A high end vilag sztem a sorfogyasztok 0.0001%-at erdekli, ez mar nagyon sorbuzeria. Nem szeretem amikor adott dologert szopni kell hetekig szallitassal es egyebekkel. De nyilvan ezt a reteget is ki kell szolgalni. Nekem ennyit mar nem er, sokszor amiket itt irtok arakat inkabb egy jobb uveg whiskyt v rumot veszek belole
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
En sessionozni a pale alet szeretem. Egy jo kis Deya Steady Rolling Man vagy Track Sonoma. A lager izvilaghoz nekem kulon hangulat kell. Plusz imadom a komlot. De ritkan van ivosoros alkalmam (pl grillezes).
@mindenki
A kommersz sornek is megvan a helye, ez egy altalanos soros topik. Mindenki mast szeret, es mas prioritast elvez koltes szempontjabol a sor, illetve mas okokbol fogyasztja.En az izgalmat es valtozatossagot keresem, ezert nem nagyon keresek ivosort. Ha iszok valamit, lehetoleg legyen uj es izgalmas. Egy Soproni azert nem erdekel, mert semmi ujat nem tud nyujtani. De ennek ellenere elismerem a letjogosultsagat. Ha nagyon messzire akarok menni, a magyar kraft mezony 99%-a sem zsibbaszt egyebkent. Par BYM vagy erdekesebb Mad Scientist becsuszott, de egyik se hagyott mely nyomot. De ez az en saram, en vittem ilyen messzire, es az en penztarcam banja.
Egy kis illusztracio a high end sor vilagabol, hogy honnan kerul beszerzesre. Fejfajas az egesz. Peldaul be van love egy bot par weboldalra (pl Side Project), ami 5 masodpercenkent szkennel, hogy van-e uj sor. Amikor jelez, van 20 masodperced max vasarolni, kulonben elfogy. Ha sikerult vasarolni, intezheted a szallitast USA-bol, amihez facebook csoportokban keresel embert, mert a fozde nem szallit es szemelyesen kell atvenni. Aztan vannak a titkos adok/veszek Whatsapp csoportok. Ha top belga lambic kell, jobb ha ismered a sorfozot, kulonben eselyed sincs (Bokkereyder) - de ott is szemelyesen kell jelen lenni a vasarlashoz Belgiumban. En mar ilyen szarokbele alapon nyomon, ami osszejon az osszejon, a tobbit meg hagyom a fenebe.
-
kökény
aktív tag
-
proci985
MODERÁTOR
Brewdog Tokyo* 18.2% - imperial stout
Fekete test, szinte nulla mokka hab. Illatra jazmin, porkolt malata, szen. Szen, jazmin, porkolt malata, alkohol (brandy). Utoiznek szen, egett jazmin/malata es nemi afonya(dzsem). A csokoladet es a kavet elmossa a szen.
Ezt a Batch 050 mar ittam harom eve. Ket evesen a csucsan (es objektive a csucson) volt, igy hat evesen a gyumolcs karaktere eltunt, a szenes alkoholban marinalt jazmin+malata sajnos eleg jol leirja a helyzetet. Best before 2020 februar 14, tehat 2014 februari.
Kiserletnek erdekes volt, hogy egy erlelesre (is) kitalalt, top imperial stouttal mi tortenik ennyi ido utan, egyebkent viszont legalabb harom eve meg kellett volna bontanom.
Reflektalva a mai threadre, egy talca arany aszok hasonlo arban jobb dontes lett volna. Nem az idei legrosszabb sor amit ittam (az arboga 10.2, kb a helyi Kinizsi 10.2%ra fozve), de volt egy pillanat amikor komolyan elgondolkodtam, hogy kiontom. Ahogy melegedett mar atment borderline ihatoba, de igy is ilyen 1.75rol beszelunk kb. Ez a sor frissen 4.5, csucson 4,75-5 korul tud szerintem.
-
JoinR
őstag
Lobkowicz van már a Pennyben? Karantén eleje óta nem találtam.
-
looser
addikt
válasz
kökény
üzenetére
Mert ezek elérhetőek mindenki számára, ha nem számítjuk a postázást, mert akkor gyakorlatilag minden :-) Nekem például jó infó volt, amikor valaki leírta, hogy a Soproni ipa megint kezd jó lenni. Lehet, hogy csak egy új batch, új komlóágyú, más kezeli a gépet, frissebb alapanyagok, de aztán visszaromlik majd, de ez érdekes volt. Ha <200 akciós Auchan csehekre felhívja valaki a figyelmet és zizzent egy kis plusz infót, az is jó. Nem tartom sznobnak a topicot, ezért is járok ide. Szerintem belefér, sőt, hadd menjenek. Ezt a 90%-os arányt sem észlelem igazán, de ha új arc jelenik meg, ők elsősorban a bárhol elérhető, alapvonal feletti tételeket érzik kimagaslónak, joggal. A #21065-re válaszolva: igen is meg nem is. Attól függ, milyen tapasztalattal érkezik. Ha eddig az alap nagyüzemit itta a helyi negyedosztályúban, akkor persze, szerintem legyenek ezek a következő lépcsőfokok. Sőt, magam a cseh lágereket ajánlanám ismerkedésre; ha budapesti, akkor jópár címmel meg is szórnám, de legalábbis javasolnám, hogy az összefoglalóba kukkantson bele (na, most belenéztem és igencsak rácsodálkoztam, ez egyre jobb és informatívabb, köszönöm a szerkesztő(k)nek!). Az általad említett belga vonal is jó, de az a fejemben egy harmadik út, gyökeresen eltérő ízvilág, a belgák mindenkinél másabbak :-D De ha most jönne valaki, javasolnám, hogy szerezzen be egy belga hatos pakkot a LIDL-ben (még tuti van mindenhol) és kóstolja végig őket alkalomadtán. Jó és izgalmas világ ez és a könnyen hozzáférhető és olcsó söröknek is helye van itt.
Cheers
-
kökény
aktív tag
Sztem félrement vmi srácok, 90%-ban én is ivósörözök és nyilván nagyüzemit tolok/tolunk.Nekem az a bajom, hogy a fórumon is 90%-ban azon vitázunk, hogy a Borsodi vagy a Dreher a jobb/rosszabb.
-
galervin93
addikt
Én meg dolgozok, szóval max ilyen sörösdobozba csomagolt gyümölcsös üdítőkkel hűsítem magam. De legalább a doboz formája miatt az agyam félig-meddig azt hiszi sörözök.
Holnap estére megyünk a Legfelsőbb Beeróságba két kolleginával, szigorúan csak a sörök miatt
, majd ott kortyolok valami rendesebb anyagot.
-
Dorian
félisten
1664 blanc-t iszom èpp. Tegnap fűnyìráshoz ipa-ztam, hülyesèg volt, jòl fejbe is krt.
-
jsk
senior tag
A Balatonon naponta mentem oda a büféhez, hogy mikor lesz csapon a Borsodi IPA, mert a csapon már rajta volt a jelzés. Sajnos nem jött meg, de legalább kipróbáltam a Deher ipáját. Nagy melegben tökéletes volt, ahogy a csapolt Staropramen világos és a barna is. Este a Bier-ka standjánál kicsit felhoztam magam a magyar kraftból, és megittam a saját levitt söreimet is, köztük 3-4000 Ft-osokat. Nagyon jól leképeztem ezt a fórumot, úgy hogy itt is elfér mindenféle sör. Szerintem örüljünk neki, hogy a nagyüzemiek is igyekeznek. Ha majd 300-ért kihoz egy ipát bármelyik magyar kraftfőzde, akkor károghatunk.
-
-
Dorian
félisten
Ez sörös topik, mindenfèle kirekesztès nèlkül.
Lehet ami kategòria neked minősègi, valakik számára az is csak lòhùgy. -
kökény
aktív tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
looser
üzenetére
kökény ahogy neztem elegge felhuzta magat

viszont amit irsz az igaz, elonyos, ha a topik megmarad inkluzivnak. anno a dreher es a soproni ipajat is vegigkostolta a topik. kellenek jo ivosorok is meleg nyari napokra egy grill melle. en imadom a topik sokszinuseget es hogy ugy tudjuk tiszteletben tartani egymas izleset, hogy kozben elternek a preferenciaink.
plusz ezeket meg is lehet venni, szoval nincs az, mint egy Bottle Logic vagy Firestone Walker limited releasenel.
kökény: egy tipp, ipa jo dobozbol is, viszont a baloldali poharad inkabb pilseni / buza vonalra remek, a baloldali meg egy tradicionalis nemet lager korso. en stout pohar parti vagyok ipaknal, ami gyakorlatban kb egy tradicionalis borkostolo pohar (maskepp nezve egy tulmeretes Glencairn whiskeyspohar borospohar talppal), jobb lesz toluk a sor

felreertes ne essek, nekem is van itthon mind a pilseni, mind a lager korsobol, imadom oket, de egy ipa elvezetesebb lesz megfeleloen talalva. kulon imadom, hogy majdnem pont ugyanolyan "Likra allateledel"es korsod van, mint nekem egy Löwenbraus.
-
looser
addikt
válasz
kökény
üzenetére
Ezt ne, kérlek. Nem minőségi sörös, csak sörös. Én örömmel olvasom ezeket is, de mint a kávés fórumnál, ott is lett egy kezdőbb (bár az a téma komplexebb, szerintem) topic azoknak, akik nem szájber gépeken főznek 10+e Ft/kg-os kávékat. Pont valaki utalt rá nemrég, hogy azért itt is milyen söröket dícsértünk pár éve. Ha valaki újként betéved ide, ez elég elrettentő tud lenni. Ami neked szar, az sokaknak újszerű élmény. A Grabancot istenítettük, jópár változatot megért, korrekt darabok volt, viszont sokkal jobbakat is ittam már. De ha valaki most inná először, de akár a Soproni ipával érezne rá valami pluszra, az is inkább támogatást érdemel. Van rá esély, hogy ott fog kikötni, ahol Te :-)
De ez a "akinekezek ízlenek az ne ide írjon" nem jó út. Szerintem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Csak hat a £30-ba kerulo shelfie tobbnyire savanyu sorok nem fogytak.
ja hat annyiert vilagmegvaltani kellett volna
. egyet azert bevallaltam es egyszeri benchmarknak jo volt.de koszi a tippet, a velem levo baratom konkretan egy oran at hurcoltam magammal (turistacsoportokon es kalozhajokon at) hogy elerjuk a celt. delutan negykor volt az a pont, amikor mi mar csak chilleztunk a 12%os stout felett es kinalgattuk a sort a helyieknek, mikozben mindenki kiakadt a ket göteborgi -egyszerusitettunk- arcon, akik siman min-maxolni jottek es akkor eppen 50. oraja es 10 ora alvas ota itt eppen lazitottak, mert este irany a reggae.
masnap egyebkent megfeleztettem a buxton dark (?) rainjet, aztan kimentunk reggel ilyen par orat setalni a regents parkba, meg nezni a kacsakat, intermezzokent.
ti tenyleg vegigmentetek az egesz British Museumon?
ja. de a Fabricban nyitasra ott voltunk utana, ha az szamit. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
+Himmeriget, 1420, Mikkeller Baghaven. Illetve a Barr etterem, ha van $$$. Etel profi, az ital pedig Bokke lambic.
@proci985
Annak a Jester King TTO-nak te csak a maradekat lattad, elotte volt Atrial Rubicite es minden josag
. De reszben emiatt mentek csodbe... bevallaltak hatalmas szallitmanyokat shelfie sorokbol, ezert kaptak ilyen jo cuccokat csapra. Csak hat a £30-ba kerulo shelfie tobbnyire savanyu sorok nem fogytak. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Miota errefele jartal sok valtozas kovetkezett be. Brewdog mar 2010 ota van mindenhol egyebkent. A szupermarketek az utobbi egy evben leptek szintet. Most mar siman lehet imperial stout-ot venni a sarki Tesco-ban. Bottleshop sajnos bezart, de a Mikkeller szepen atvette a helyet. Nemreg vasaroltam Hill Farmstead cuccokat crowler-ben, vicc az egesz. A helyi Brewdog Burley Oak soroket hozott. Londont egyedul Koppenhaga mulja felul.
Mondjuk mostanaban en tobbnyire USA-bol rendelek, szoval a helyi valasztek egyre kevesbe szamit. Jovo heten jon egy Side Project es Bottle Logic szallitmany, amiken negyen osztozunk.
-
proci985
MODERÁTOR
akkor egeszsegetekre! szabin vagyok, negy honap home office utan ez mar kellett. 30 fok van, viszont reflexbol sikerult levenni egy pastry stoutot a polcrol.
---
Amundsen Dessert In a Can Blueberry Pancake Stack
stout - iperial / double pastryimperial milk / pastry stout
Kozepesen dus mokka hab, fekete testtel. Illatra kave, afonya(dzsem), cukor(szirup) / melasz(?), porkolt malata. Izre afonya(dzsem), melasz, porkolt malata, kave, csokolade, hatterben alkohol es tejszin. Illatban es izben nemi palacsintat is felfedeztem, de ebben nem vagyok biztos, hogy valahogy tenyleg sikerult belerakni, vagy csak kepzelem.Az alkoholt nem fedi el teljesen, cserebe a szeriabol talan ez a legkevesbe mu ugy, hogy kozben reszletgazdag, meg valamennyire az afonya savanyu mellekize is megvan.
Nagyon ajanlott. Nem annyira dekadens, mint egy Omnipollo, cserebe par pillanatban palacsintas-kaves-reggelis asszociacioim voltak tole. Egy jol sikerult reggeli palacsinta, sor formajaban. A dessert in a can recepten meg meg csiszolnak 2-3 iteraciot, es ha egyutt allnak a csillagok, ev vegere ebbol meg valami tenyleg zsenialis is kisulhet.
L4D1K: topikban ahogy en latom kb kostolunk mindent. dreher es soproni ipa szerintem kb mindenkinek megvolt. jo ivosort nem kell lebecsulni.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
mi csak valami camdeni pici ejjelnappaliban voltunk, ott is volt brewdog. kb meretre a Móriczon a dohanybolt es a vegyesbolt kozott feluton.
a Buxton Rain Shadowt majdnem biztos vagyok, hogy a Bottleshop Bermondseyben vettem es nem az ejjelnappaliban, mert ugy szamoltam, hogy nincs hutonk, cserebe reggel kelleni fog valami javitani a moralunkon.
viszont kocsmaban ahol voltunk mindenhol volt jo cucc, jo, reszben rad tamaszkodtunk, de a Temzeparton az Oysterbe ugy mentunk be, hogy elotte lecheckoltuk, hogy nem csak kagylo van, ellenben ott mar egy oraja nem talaltunk egyetlen nyitva levo ettermet se a gazdasagi negyedben, szoval nekem a kagylo is oke lett volna.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Londonban a sarki kozertben (ertsd Tesco/Waitrose/Morrisons) most mar Buxton imperial stout, BrewdogxCloudwater NEDIPA, BA saison, milkshake IPA, stb kaphato. Nagyon raleptek a gazra. A Tesco kezdte, most meg versenyt vivnak egymassal, ki tud meg kraftabb lenni. Megtalaltak azt az uzleti modellt, amivel eleg kisebb mennyisegre idoszakosan szerzodni, igy most folyik minden.
-
F-ECT$
titán
Mad Scientist: Tokyo Lemonade - nem vagyok a belga witbier-ek (édeskés búzasör) ismerője, de az tuti, hogy ezért még egyszer ennyi pénzt nem fogok adni

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mekker
üzenetére
2010 utan mondjuk ezt meg tetozte a kukorica apokalipszis, amikor egy ido utan tenyleg ugy mentunk le egy sorre baratokkal, hogy hol van legalabb soproni 1895 vagy borsodi bivaly. azt hiszem ez a ketto volt meg oke. aztan ha nem volt, hol van koktel.
ehhez kepest:
- Chicagoban csaprol ittam founderst a helyi sportbarban, Gouse Islandot a helyi blueskocsmaban es valami obskurus farmhouse alet a negycsillagos hotel barjaban
- Londonban a szomszed kozertben is volt Punk IPA
- Daniaban konkretan ilyen 150 checkines nanocuccokbol sikerult bevasarolnom a szomszed kisboltban
- svedeknel ha messzebb utazok a helyi boltok tesztelese visszatero program (mert valtozik, hogy melyik mikro/nanofozde erheto el), kb mint a magyar borvidekeknel. legsulyosabb elmenyem az volt, amikor a tok atlagos hipster stockholmi vizparti kiulos helyen pride alkalmabol sajat sort fozettek... a Mikkellernel.
- Hollandiaban kb ugyanaz volt a helyzet, mint svedeknel
- nemeteknel mar 20 eve is mindenhol kezmuves/nano fozes ment, csak az naluk az alap voltvisszagondolva egy helyen volt az, hogy egyetlen marka cucca volt elerheto. a muszlim allamvallasu Marokkoban, ahol kvazi nem lehet alkoholt kapni par hely kivetelevel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jofi81
üzenetére
Igazából ez pont két olyan főzde, ami nélkül lehet létezni. A pécsi sörök nem rosszak, de nem is jobbak mint pl. a Dreher sörei, ha pilsenire szomjazom, akkor meg úgyis Pilsner Urquell-t veszek, nem Pécsi Pils-t. A Hübris jó, nekem nem volt vele bajom, de semmi olyat nem tudott, amit ne tudna bármelyik kraftnál a maga kategóriájában az alapsör. Persze Bp-n lehet nagyobb tőlük a választék, de itt vidéken úgy vagyok velük, mint a FIRST-tel is, semmi olyat nem láttam egyiktől se, ami hiányozna, ha nem lenne.
-
NoLF
veterán
válasz
Aranypatkány
üzenetére
esetleg cseh sörfeszt a westend tetején? nem feltétlenül craft, de lesz pár tétel az tuti. és kaja is.
-
jsk
senior tag
válasz
mekker
üzenetére
Ez kb. annyit fog jelenteni hogy a kocsmában a Pécsi mellett lesz Dreher és Arany Ászok is. Ha lesz kedve a tulajnak különböző beszerzési csatornákat használni. Így majd fizetheti maga a napernyőt🙂
Eddig is volt lehetőség 20%-ban a szerződés mellett más sört árulniuk. Nem sokan tették meg, mert a legtöbb helyen a kutya nem venné 1200-ért a Monyo ipát.De ne legyen igazam.
-
törölt tag
válasz
mekker
üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a boltok ahol csak egyfajta sörgyár termékeit lehetett kapni, mert kizárólagosságot kötöttek a boltossal (erőszakkal inkább), innentől kezdve már bármilyen sört árulhatnak? Ez jól hangzik.
Emlegetik az üdítőket is, de egy olyan brigád szájából akik kiirtották az üdítőital kultúrát a népegészségügyi adójukkal, ez roppant komikus. Mondjuk itt mi nem az.
A Csíki az mindenhol meg fog jelenni ezek szerint.
-
-
mekker
őstag
Elfogadta Kósa Lajos sörtörvényét a törvényalkotási bizottság
Az a célunk, hogy szűnjön meg a termékkizárólagosságot biztosító szerződések rendszere, mert ez a rendszer fenntartja a nagy, multi sör- és üdítő gyártók és forgalmazók piaci túlsúlyát, korlátozza a versenyt, hátrányos a hazai kézműves-, kisméretű gyártók és forgalmazók számára. Olyan rendszert szeretnénk bevezetni, amely olyan lehetőségeket nyit a magyar sörösök és üdítősök számára, mint amilyeneket élvezhetnek az osztrákok, a csehek, a szlovákok, a németek a saját hazájukban.
-
törölt tag
Kaptam egy 4-es fóliapakk Lobkowicz Ale-t egy egész finom malátás, nem keserű borostyánsárga, picit pirított, már kicsit oda is pörkölődött kenyérhéjas ízű sör, mintha egy kis saválló íze is lenne.
Hááát, melegben nem ezt a legjobb inni.Ami érdekes, hogy az elejére Ale van írva, a hátuljára is az van írva, hogy felsőerjesztésű sör, ízre is olyan, de azt írja a magyar és az angol is, hogy láger.
Esetleg a láger alatt nem az alsóerjesztést érti, hanem azt, hogy nagy tartályokban készült, ez a leglogikusabb.Edelweiss Hefetrüs-t ittam tegnap fűnyírás után, hát az baromi jól csúszott és regenerált, feltöltötte az elektrolitjaimat.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány
üzenetére
helyiek miatt lesz tele, kulfoldi turistat en tavaly nem lattam egyik helyen se (magamat leszamitva
).kaja Bolcsoben jobb a Kegnel, de kb annyival dragabb is. szvsz mindket helyen budapesti viszonylatban kb atlagosak az arak, sor picit dragabb de meg mindig kb annyi amennyibol normal esetben webshopbol kijon egy rendeles. tavaly mindket helyet megjartam harom-negyszer ket het alatt (festettem es nem volt konyham, tetejeben budapesti viszonylatban a szomszedban voltak), jol lehet lakni akkor is, ha egyebkent kb proteinszeleten huzod ki a napot fizikai munkaval az esteeig. Bolcsoben van egyebkent uveges sor is ami nincs updatelve az oldalukon.
negativum, hogy nem lehet kiulni, de naplementet nezni Budapesten a Jonasbol az igazi.
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Esetleg Wunder sörművek? Szemben meg ott az Öszvér olcsó csapolt cseh sörökkel plusz hús és zsír alapú finger food

-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Neked csak Dezső? Mellette 200m-re a black cab hambizo.
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
-
Aranypatkány
tag
De lehet azt csináljuk, hogy eszünk valahol aztán megyünk a Csakába meg a Hopába, néztem a Keget meg a Bölcsőt, olyan extrém söreik nincsenek, az előbbinél meg csak 2dl vagy 4dl. kérhető.
A Hops Beer Bar meg megint extrém drága, ráadásul a Beersideos sörök már a fülemen folynak ki
Esetleg más helyek? -
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Nagyon sokan vannak mindenhol a turisták nélkül is, foglalás nélkül nem indulnék el ilyen népszerűbb helyekre.
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Kell foglalni, a kaja es a sör jo, de draga hely. A bolcso sem sokkal olcsobb. Februarban a kegben szulinapoztunk kb 15en, minden rendben volt.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Bolcsobe foglaljatok, ott finom az etel. Utana at lehet ruccanni KEG-be, 3 percre van gyalog. Mivel nem vagyok helyi, KEG-be foglalasrol nem tudok ertekezni.
-
JoinR
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Elmegy, bár nekem már nevetségesen drága. Foglalni kell, tele lesz.
Szerk: +1 a Bölcsőre.
-
Aranypatkány
tag
Pár barátommal elmennénk sörözni szombaton valahol Bp.-n. Természetesen kraft sörbuziskodás lesz némi lenyomatóval (ennivaló)
A KEG-et tudjátok ajánlani? Jó hely?
Asztalfoglalás szükséges szombatra, vagy fölösleges a külföldi turisták hiánya miatt? -
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Igen, én is ezt ittam, amikor először találkoztam a magyar craft sörrel, mint fogalom, nekem akkor nagyon bejött,de azóta sem ittam.Már csak a nosztalgia miatt is érdemes lenne rákóstolni megint.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Ízlés kérdése is azért. Más kategória, én azt mondom. Én se mindig akarok IPA-t inni. A Keserű Méz körül volt amúgy valami balhé, mintha ketten is főzték volna egy időben, pár éve. Én néhány év után karácsony előtt ittam egyet, de nem ízlett, és emlékeim szerint már azt megelőzően se. Nyomába sem ért annak, amilyen eleinte volt.
-
Aranypatkány
tag
válasz
kökény
üzenetére
Emlékszem amikor valami különleges, nem hétköznapi sört akart vedelni az ember idehaza úgy kb. 9-10 éve, ami se nem belga sör, se nem búzasör, akkor a keserű méz milyen jó sörnek számított
ezek az ilyen olyan pastry stoutok, meg tripla ipák, gose-k még sehol nem voltak.Érdemes amúgy ENNÉL a fórumnál is visszaolvasni sok évvel ezelőtti kommenteket mik mentek mint különleges sör
-
looser
addikt
válasz
mekker
üzenetére
Szerintem jók a Fóti sörei, bár őszintén szólva sok éve nem kóstoltam őket. Azt nem mondanám, hogy az érzékszerveim fejlődtek azóta, sőt, de jópár sört sikerült azóta kóstolni. A Romanovot egyszer ittam, amikor a Különleges Sörök Boltjában csapra vertek egy hordó Arany Ászokot, sok-sok éve... Én mindegyiket megkóstolnám, ha többen lesztek, szerintem rendelhettek mindből :-)
De leszűkítve mondjuk háromra: Zwickl, Eleven, Romanov. -
mekker
őstag
Fóti rendelés
Van most ez az "akció". Ti mit vennétek? -
válasz
Dilikutya
üzenetére
NE ipat mar kostoltam, azok tenyleg jok. Bar ott sem mindegy melyik fozdetol. Ami viszont meglepett, hogy a soproni malna tokre jo, marmint nem lehet sorkent tekinteni ra, de melegben a Balaton partjan siman elkortyolgatom. Alkoholt nem is erezni benne pedig ha jol remlik 4%-os
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASRock lapok általában
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- Nvidia Quadro FX570
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/1TB SSD megkímélt 88% akku 153 ciklus
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 11400 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 TI 8GB ZALMAN Z1 PLUS Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akinek van üres üvege, aug. 15-ig váltják vissza.

Peace!
Ha vki idetéved, meglátja hogy Borsodi vs Dreher a téma és soha nem is tér vissza.Aki idejön sztem pont nem nagyüzemit óhajtnainni, hanem vmi mást

).