-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dhampir #19837 üzenetére
makroknal egyebkent neha varialnak a felhasznalt komlo / malataval, es abban a meretben nem lehet kontrollalni, hogy az alapanyagok minosege fix marad.
plusz szallitas is kritikus, anno valamelyik sziget kapcsan az (akkor meg ihato) dreher rep mondta, hogy a hordok szetrazas nelkuli szallitasa egyike a kritikus pontoknak. tarolas hasonloan kritikus.
mikro vonalon is neha cserelnek komlot / malatat, de altalaban olyankor uj nevet kap a sor. pl az Omnipollo Nebuchadnezzarnal valtoztattak minimum ketszer a komlozason, mondjuk nekem ez is egy interjubol derult csak ki.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #19791 üzenetére
Na várjunk csak, ennek a neve megváltozott (?); Královské Černé.
Most nem tudom, hogy ez azonos-e a sima Černé-vel, amit régebben kóstoltam. A Královské Černé-t kevésbé érzem kesernyésnek, és még felbukkan a lágy ártézi víz íze is, ám elképzelhető, hogy csak illúzió a különbség.
Mellette a Královské Světlé még megízlelendő, nem emlékszem zamatának világára.
-
törölt tag
válasz
Dhampir #19498 üzenetére
Ez igaz.
Gondolkozom egyébként sörfőzésen, kis mennyiségben. Régen volt szőlőnk, bort tudok csinálni, tanultam is valamennyit belőle, felszerelés is megvan még belőle ami a sörkészítéshez is majdnem megfelelő.
Csak nem igazán tudom hogy kell főzni, mármint tudom alapjaiban, csak azt nem mennyi ideig, mennyi vízzel/malátával, mekkora hőfokon, mennyi élesztőt, az arányokról fingom sincs, azt sem tudom milyen komlóval, legyen-e hidegkomló. Bort azért ennél sokkal könnyebb, még ha belemegyek egy kicsit a precízebb reduktív vonalba is.Az biztos, hogy világos búzasört akarok ami nem keserű, inkább édeskés legyen, jó zavarosat, élesztőset. Egy NEbúza szerű, csak nem ipa. És bár nem tudom a New England élesztő (ami spéci) milyen pontosan, de nem hibridesen akarom ahogy a búzát általában, hanem végig melegen erjeszteni. A végén pedig zabpehely szűrőn átengedni amiben citrom és narancskarikák vannak (Monyo féle ötlet).
Lehet túl őrült. -
proci985
MODERÁTOR
-
-
looser
addikt
válasz
Dhampir #19403 üzenetére
Hát én speciel ha választhatnék, hogy csak egy nép söreit ihatnám ezentúl, akkor azok a csehek lennének. Az pedig nem ínyenc, de egyszerűen tökéletes :-)
Magam nagyon ritkán iszok ilyen "drágább"* söröket. De vannak topictársak, akik igazán ínyencek és sokat tapasztaltak, magam is faggattam őket, mit érdemes kipróbálni. Izgalmas világ ez :-D*=2000 Ft körül volt az eddigi legdrágább söröm, Csakajóban viszont megy a mai napig a felezés-harmadolás, abba be szoktam szállni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- További aktív témák...
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest