Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
keIdor
titán
válasz
medvegy #22551 üzenetére
Nem hiszem, hogy számítani fog a klíma. Már nincs fűtési szezon, én földszinten lakom, egy tégla épületben. Most nagyon hideg van a lakásban, 17-18 fok, kb. mint kint, én majd meg fagyok, de a TV-nek ugyanúgy 30 perc kell és jön elő alul-középen a 3 folt.
Én próbálkoztam hátul az összes csavar meglazításával is, de semmi eredmény. Lehet ha az ember elkezdené kicsit bontani és több csavart lazítani lenne eredmény (lehet negatív mondjuk, ki tudja) de egyelőre hagytam. -
keIdor
titán
válasz
medvegy #22243 üzenetére
Az én 50W809C-men is ugyanott van a 3 kis folt, eleinte engem is piszkált a tudat, de szerencsére pixelhiba nincs se Dirty Screen Effect. Elozo LG-n volt mindketto. Nappal nem látszik, csak tök sötétben fekete háttérnél. Filmeknel is csak világűr jeleneteknél vagy sötét horror esetén lehet kivenni, ha direkt azt figyelem.
Azt figyeltem meg egyébként, hogy "hideg" állapotban teljesen homogén a fekete, tényleg tökéletes, de 30 perc és ilyen lesz.Egy haverom ugyanebből kifogott egy hibátlant, órák után is ugyanolyan szép homogén a fekete, mint nekem az első fél órában. Sötétben. Tekintve, hogy mennyire gyenge a választék mindenkitől, szóltam is neki, hogy senkinek el ne merje adni, mert megveszem, akár felárral is, de hihetetlen, hogy szó szerint ebben a 700-1000€-s kategóriában vadászni kell azt a kevés hibátlant.
Még egy érdekesség, az enyém a talpain áll, az övé falon lóg. Szóval itt egyébként összeszereléssel, hőtágulással, feszültséggel (panel) vannak bajok. Kíváncsi lennék ha falra tenném az enyém mi történne...
-
Azurooandrew
tag
válasz
medvegy #22243 üzenetére
Visszaolvasva néhány hónapot a clouding jelenség kapcsán teljesen tévesen gondolom azt, hogy az 50-es méret és ezen belül talán a W75xC modellek a legveszélyeztetettebbek a felhősödéssel? Azért is foglalkoztat a dolog mert nekem is az egyik jelöltem egy 50"-es W75xC vagy W80xC lenne. Eleinte azt gondoltam, hogy 55" és az ennél nagyobbakról fogok inkább olvasni felhős tapasztalatokat de pl. a 55X850x kapcsán eddig csak a kattogást olvastam mint negatívumot.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
medvegy #22249 üzenetére
Na majd nyáron akkor kiderül
marad-e jó képű
Én rühellem a 3D-t, egyrészt mert szemüveges vagyok és kényelmetlen a 2 szemüveg egyszerre, meg én szeretem az éles képet, a 3D meg pont azt rontja el, de majd kipróbálom azért, bár először még szemüveget kell hozzá szerválni kölcsönbe. -
Haja
tag
válasz
medvegy #22243 üzenetére
Hát ez nagyon biztató. Igen, a pixelhiba miatt mindenképpen menni fog, a másik meg ezek szerint elég nagy lutri. De a foltot nem teszteléskor vettem észre, szóval az is zavaró önmagában is.
Azért valahol ez hihetetlen, hogy egy nem éppen belépő kategória ezt hozza.Na, ilyet se csináltam még. Kíváncsi leszek mi történik. Egyébként mi az elvárható ilyenkor? Hívom a MM-t és hoznak egy másik TV-t? Mert ezt én nem fogom tudni sehova se elvinni, nincs ekkora járművem
(#22244) Coyot: ez nem max fényerőn van. Ha jól rémlik 30-on volt a TV.
-
-
agabe
addikt
válasz
medvegy #22046 üzenetére
Eljön az az idő amikor lesz értelme UHD TV-nek (na nem a PS4K miatt, de az is egy csepp a tengerben), mert lesz tartalom is (jópár év még) viszont a méret nagyon nem mindegy.
Nézz meg egy "normál" lakást ahol max 50" -os, de leginkább 40-42" -os tv-k vannak mert 3 méterről tv-zni, néha valami filmet nézni bőven elég az a méret (jó...mondjuk hozzánk hasonlóan átlagnál mániákusabb tulajnak 55", de mindegy) Minek oda UHD ? Nagyobb színterű kijelzőnek van értelme, de 4K felbontásnak semmi, közben meg (gondolom) 2 év múlva már 40"-on is csak UHD-ben lesz jó készülék ahogy most 49" fölött eltűnnek a FHD-k.
Persze ez egy látszat fejlődés ahogy a plazmákat is lenyomták, meg a CCFL lcd-k is eltűntek, aztán van nagy csodálkozás ha mai tvkhez képest valaki meglát egy felsőbb kategóriás 60"-os plazmát (akár lehet samsung is), hogy "hű de jó a képe..mi az oled ?".
Szomorú, de ez a helyzet. -
charg
tag
válasz
medvegy #21000 üzenetére
Eddigi tapasztalataim a TV-vel (55w755) kapcsolatban:
Pixelhiba szerintem nincs. 2x is átnéztem. Clouding minimális. Némi bevilágítás van az alsó sarkokban, de valószínűleg azért mert most alacsonyan van a TV és kicsit felülről nézem. Ha nagyon oldalról nézem sötét szobában világos háttérnél akkor tapasztalható némi banding(?) (3 sötétebb, árnyékszerű függőleges sáv ami felülről indul és a TV magasságának 1/4-éig fut le) Szemből, kicsit oldalról ez nem tapasztalható.Banding javítható valamennyire a megjelenítési beállítások változtatásával?
Most alap beállításon használom. -
charg
tag
válasz
medvegy #20990 üzenetére
Megjött a TV-m (55w755). A Posta először másik városba, a számlázási cím-re vitte. Azt mondták visszaviszik a feladóhoz. Felhívtam a Központi Szalont. Saját kocsival küldtek egy másikat, amit két óra múlva meg is kaptam.
5 éves biztonsági garanciával kértem, amin az áll, hogy a vásárlást igazoló blokkal érvényes. Blokkot nem kaptam. Kértem egy hitelesített másolatot a számláról. Ez elég a garancia jegyhez csatolva a garancia érvényesítéshez, ha később gond lenne a TV-vel?
-
kriszti@n
tag
válasz
medvegy #20836 üzenetére
Ezt furcsának tartom,mert eddig Samsung volt, a 48h6400-at háromszor cseréltettem.az egyiknek a négy sarkában volt.kicserélték a másiknak a közepén volt egy 20cm-es, és a harmadikon semmi. Azt hittem a Sonynál ez nem ennyire jellemző.Ez nekem olyan,mintha az új autóm fényezése csak egy kicsit ,vagy éppen egy nagyobb helyen lenne mondjuk megmattulva gyárilag.Egyiket sem fogadnám el..
-
medvegy
aktív tag
válasz
medvegy #18504 üzenetére
Ma nálam járt a Sony szerviz és hozták az új készüléket, a hétfőn elvitt foltos példány helyett (50W755C). Csak a TV készülék lett cserélve (új doboz, a képernyőn matricák elöl rajta, csavarok hátul érintetlenek, stb.) a tartozékok (talp, táp, távirányító) maradtak a régiek. A gari újra indult.
Hétvégén jön az alapos tesztelés... -
Jim-X
őstag
válasz
medvegy #18504 üzenetére
Na, remelem osszejon a csere es sikerul egy jo peldanyt kifogni!
Mas: Nekem eddig az androiddal semmi bajom
(#18469) krx21 : Pendrive tema: Sikerult, de pont bent ult a nappaliban a dadank es az a k...va lejatszo az osszes fellelheto kepmappat megjeleniti egy keppel kicsiben...folytassam?
-
krx21
nagyúr
válasz
medvegy #18470 üzenetére
Rögtön ki is lehet oktatni őket, hogy ezen nincs mit tovább vizsgálni, köztudott általános, gyakori hibáról beszélünk... Javítani? Hogyan? Ha kicserélik benne a panelt akkor mi van? A panel és a háttérvilágítás illeszkedése maga a probléma... Csere után valószínűleg ugyan ez lenne, vagy véletlenül más...
Adjanak egy megtekintett, általad elfogadott másik készüléket...Én más megoldást nem nagyon tudok elképzelni. Ez alapvetően mechanikus hiba, nem elektronikus, ezt tudniuk kellene...
Lehet megpróbálják kicsit megmaszírozni, nyomorgatni a készüléket, hátha jobb lesz???Mert mást nem tudok elképzelni... Konkrétan kérdezz rá, milyen vizsgálat miatt kell várni és hogyan gondolják a javítást? Kiváncsi lennék a válaszra...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
medvegy #18426 üzenetére
Én ebben az esetben ugyan úgy oldanám meg mint nekem volt elsőnk. Azaz csináltatnék egy ugyan olyan színű bútor lapot a tv talpának, amin ugyan úgy 3 kis láb lenne hogy alatta elmenjenek a kábelek. Sokkal magasabb meg nem lenne így a tv, mert 4-5 centi körül lenne csak megemelve.
Vagy a másik opció hogy eladod azt a bútort, és csináltatsz egy másikat. Ott már szépen meglehetne csinálni hogy magasságba is jó legyen, a projektor se takarja ki a TV-t, illetve alá elférjen a média lejátszó, konzol, stb...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
medvegy #18398 üzenetére
Nekem még HT-CT370-es volt, azt is már milliószor ajánlottam mert tényleg jó cucc, 380-as meg elvileg még jobb, mivel az utódja.
"Ha a TV elé teszem a TV szekrényen (ahogy az emberek 80%-a tenné), akkor pont kitakarja a TV infra vevőjét, és alig-alig tudom a TV-t a távirányítójával vezérelni."
Nálam is ugyan ez volt a gond, de én csináltattam a TV alá egy kis megemelő bútor lapot, két oldalt, és középen lábakkal, ami alatt elmegy a hangprojektor kábelei is...Így probléma megoldva volt, de azóta már viszont feldobtam a falra, meg lecseréltem házimozira a hangprojektort (néha már bánom is mert az is bőven elég volt). Ha esetleg falra akarod rakni, és kábel takaráshoz kell ötlet én így oldottam meg.
-
Balerik
aktív tag
válasz
medvegy #18321 üzenetére
Ugyanolyant 42w828b, a csere engedélyez után felhívtak, hogy új tv 42w828b vagy csere utalványt kérek. Megnéztem a mostani tv árakat és inkább új tv-t 42w828b kértem. egy ehhez hasonló idei tv még eléggé drága, meg úgyis kedveltem (kedvelem) ezt a típust @dh66e megírta a helyes választ, de volt előtte egy kis kivárás.
-
blakey
titán
válasz
medvegy #18309 üzenetére
Igen, akkor is volt ilyen, nyilván most nem tudom bizonyítani, de 2 másik lejátszóval minden a régi. Próbáld ki úgy, hogy nincsenek rákötve a tv-re. Egy próbát mindenképp megér. Nálam a kábelek ua. minden ua., beállításoktól kezdve a kábeleken át, csak a lejátszó cserélődött amin belül a beállítások is ua., mivel már megszoktam azokat a beállításokat.
-
blakey
titán
válasz
medvegy #18303 üzenetére
Amikor tv-t cseréltem (tavasszal) megállapítottam, hogy nagyon jó a homogénítás, semmi bevilágítás, stb. Ez 2-3 hónapig így is volt, lecseréltem a BD-lejátszót (minden egyéb a régi maradt), észre vettem egy idő után, hogy sokkal világosabb, foltosabb a fekete, elkezdtem aggódni a tv miatt, közben a BD lejátszónál enyhe cicergést hallottam még kikapcsolt állapotban is. Úgy voltam vele, hogy akkor a tv valószínűleg eddig volt homogén, igen ám, de úgy döntőttem, hogy BD-lejátszót cserélek, mert szeretném kipróbálni az előző útódját, kicseréltem a két lejátszót és megdöbbenésemre azt tapasztaltam, hogy megint minden a régi, azaz sötét a fekete háttér, nincs felhősödés, nem értettem. Rájöttem, hogy a lecserélt lejátszó okozhatta a problémát, kipróbáltam és valóban. Tehát valamiből több jutott a HDMI kábelen, mint kellett volna, nem tudok másr a tippelni mint az áramra. Szóval kipróbálhatod úgy is, hogy nincs csatklakooztatva semmilyen eszköz, hátha úgy nem ilyen a háttér.
-
amadeus11
senior tag
válasz
medvegy #18280 üzenetére
Szerintem ne a hibákat keresd,fogadd el: EZ LCD, ennyit tud, mindegyik felhős valamennyire, amit max csatornaváltás közben látsz arra a két másodpercre. Minél nagyobb a tv, annál nagyobb a valószínűsége a felhősödésnek.
A mozgásmegjelenítési vitához: soha nem lesz tökéletes,lehet, hogy folyamatos lesz, de soha se lesz valósághű. Vehetsz akármilyen drágát. Nekem ezért van plazmám is. Felváltva használom őket. Nyáron pár hétig LCD-t használtam, mikor visszamentem plazmára kb. azt éreztem: a rajzfilmfigurák életre keltek. Sokkal élvezetesebb a mozizás, az érzelmek jobban átjönnek. -
blakey
titán
válasz
medvegy #18280 üzenetére
Került valami új eszköz a tv elé, bármi amit HDMI-vel csatlakoztatsz?
Egyrészt zavaró tud lenni, másrészt ez egy olyan jelenség ami létezik (létezhet) minden LCD tv-nél, mértéke változó, van ahol nincs és van ahol van. Ha az első kép azt adja vissza amit te is látsz akkor az a "belefér kategória", A bal felső saroknál bevilágítás is társul a felhősödéshez, szóval egy próbát megér a szervízzel való beszélgetés, de nem garantált, hogy jobb lesz az esetleges javítás vagy csere. -
cotagg
tag
válasz
medvegy #18145 üzenetére
Hát próbálom én, de szar a kép, erre kéne megoldás
Nem wifi gond, mert akkor az Archos nem lenne tökéletes. Szervert nem akarok telepíteni, akkor marad az Archos vagy az Oplay, kábellel nincs lehetôségem összekötni sajnos. Amúgy nekem az Archos tökéletes, csak egy vésztervnek kéne a Kodi, ha esetleg valamelyik frissítés hazavágná az Archost. Eddig egy film volt, aminek szagatott a mozgás, de leszedtem másik kódoltást belôle és az már ok. Pár hét használat után nem rossz szerintem.
-
Tegla80
addikt
-
krx21
nagyúr
válasz
medvegy #17876 üzenetére
Nem egészen. Az inhomogenitás és a bevilágítási probléma két különböző dolog és függetlenül egyszerre vagy külön lehetnek... Ha egy panel inhomogén, akkor mozgó bizonyos tartalomnál látszik. Például pont jobbra-balra mozgó fűves pálya. A neten sok YouTube-os, pont foci meccsel demonstrálja a tv-jének az ilyen problémáját.
A kérdés, mindig ennek a mértéke, kinek mennyire zavaró. A jelenség minden típusnál és gyártónál kisebb nagyobb mértékben jelen van... Azt javaslom, hogy a tv-t jó oldalról nézze meg, mondjuk egy teli szürke színnel. Az akkor látható inhomogenitás karaktere lesz látható bizonyos esetekben mozgás közben. Csak megjegyzem, hogy aki ennek a hiba jelenségnek nem tapasztalója, az esetek 90%-ban még keresve is csak otthon veszi észre miről is van szó... Nem egyszerű kiszúrni, de nem lebecsülendő hiba, mert van hogy ténylegesen nagyon zavaró tud lenni... -
Ragnar95
félisten
válasz
medvegy #17530 üzenetére
Ok, majd akkor szólok, ha így alakulna a dolog
Az a baj,h az egész bútor egyben van, így elég nagy munka lenne átfúrni/áthelyezni és esztétikailag sokat is rontana a helyzeten
B-L-A-C-K: nappaliban lesz a csere, hozzám fölösleges lenne TV, főleg ilyen értékű, amennyi időt én ebben a házban töltök -
Blaise
veterán
válasz
medvegy #17472 üzenetére
Sideload Launcher, hogyha kezdőképernyőről akarod indítani az appokat.
Én az HBO GO-t próbáltam felrakni, de sajnos nem müködik a távirányítós irányítás.
-
-
Hp Canon
tag
válasz
medvegy #17459 üzenetére
Én a hálóba vettem egy 43-ast a napokban, igaz az ezüst verziót (w756c), nekem sincs sok gondom vele de a reakciója. Minden gombnyomás után az a késés, hát azt nehéz megszokni. Nekem mindig plazmáim voltak, ez az első LED tv-m, lehet hogy csak szokni kell hogy ilyen lassú, de remélem szoftver frissítéssel javul majd a helyzet..
-
Jim-X
őstag
válasz
medvegy #17447 üzenetére
Nyugi! Amit én műveltem a 46G30-al több, mint 3 éve az simán elment volna Mr. Bean, vagy Benny Hill Show-nak
Egyedül hoztam el a MM-ból sima sedan-al (éppen befért a doboz a kocsiba a MM-os scrác segítségével) Viszont otthon már nem segített senki és az elsőre is én vittem fel
A kibontás már egy vicc volt -
krx21
nagyúr
válasz
medvegy #17429 üzenetére
Na, akkor jó mozizást neked is!
"Már úgy voltam, hogy levágom róla a dobozt"
Remélem rá jöttél, hogy az egész borítást, mint egy sapkát le lehet huzni és a doboznak csak az alja marad...
Az androidot frissítsd fel, sok még a hiba benne, Szerintem ebben az évben jön a legtöbb frissítés a Sony tv-knek az új android tökéletlensége miatt... De én ettől függetlenül örülök az új rendszernek, legfőképp azért mert ez utólag is sokkal könnyebben fejleszthető... Mondjuk kár hogy a tv-kben lévő hardvert nem csinálták kicsit erősebbre... Mondjuk bele tehettek volna egy tablet z2 technikát... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest