- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Dareiosss #48573 üzenetére
Sokféle hiba zavar a képen, pl. tinting (ezért ment az OLED), egyenetlen mozgás (KS7000), rainbow effect és banding (G30), banding (X8509C). De pont az mozgás miatti elmosódásra tökéletesen immunis vagyok. Filmnél pedig épp moziélményt ad a 24p szaggatás (nem egyenetlen!). Szóval nekem baromira nem kell az interpoláció.
Láttad amúgy már, hogy mit csinál a képből?
-
Celtis
veterán
válasz
Dareiosss #48571 üzenetére
Akkor leírom itt is, hogy el is hinném, hogy csak a KS7000 volt fos (annak ellenére, hogy ez egyik legjobban sikerül típusnak tartják), ha utána nem láttam volna saját szememmel, hogy a következő évi Q6 sem kezeli jól az interlaced tartalmat, illetve ne írta volna le ugyanezt a hibát egy mértékadó mondható teszt oldal is a Q8-ról.
Lehet, hogy azóta csoda történt és kijavították, de inkább gondolom, hogy nem írja egy gyártó évről évre a deinterlacer algoritmusát, ahogy azt a fenti tapasztalás is mutatja.Járt nálam pár TV az utóbbi időben, Pana G30, X8509C, KS7000 (4db), LG B8 OLED, XF9005.
A samsung kirívóan nem tudott folyamatos képet TV adásnál (interpoláció nálam mindig ki volt kapcsolva)Szóval szerintem egyrészt jobb az óvatosság és ha kifejezetten meccset akar nézni az ember, akkor inkább kerülje a samsungot, másrészt ennyivel tartozom nekik. Az ígéret ugyanis szép szó...
-
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Dareiosss #48511 üzenetére
Igazad van, visszavitetem a Sony-val a készüléket, mert ennek így alapból nem megfelelő a színvilága !
Nézhetetlen vacak !És ha legközelebb TV-t veszek kérem őket küldjenek egyből vele együtt egy kalibrálóművészt is,hogy egyáltalán nézni tudjam.
ui: inkább veszek egy Panasonic GZ2000 -t josi ajánlására az már alapból be van lőve (képileg)
-
Snoop27
őstag
-
salapp
addikt
válasz
Dareiosss #48191 üzenetére
Én magamtól az elején a nagyját megcsináltam, viszont az animáció gyorsítás és a háttérfolyamatok ugye kimaradtak. Majd megnézem, gyorsabb-e. Nekem nem sok gondom volt eddig vele.
Néha látszik, hogy valamit dolgozik a háttérben és lassabban reagál, de a képe bőségesen kárpótol. Bevallom, a mai napig elég gyakran, ha elmegyek előtte, végigsimítok a gyönyörű szálhúzott alumínium káva tetején, ránézek a füstszínű fém talpra és megdícsérem magamban a Sony-t, hogy lám, tudtak ők ilyen igényeset is pár éve, négyszázezres árszint alatt is.Piftuka: Hú, most néztem meg, én már nagyon régen nem nyúltam hozzá, mert stabil és én csak ezeket használom: műholdas adás és időzített rögzítése, telefon/laptop tükrözése, német tévék appjai, ezenkívül csak a hdmi bemeneteken keresztül beltéri és Dune Max van rákötve.
Nálam a kernel verzió: 3.10.79
Mi újdonság van azóta? -
Piftuka
veterán
válasz
Dareiosss #48191 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nem volt. A 4.18-as volt az előző.
Az Android-ot ismerve nem is lepődtem meg azon, hogy elsőre nem frissítette be... Emlékszem, már két frissítéssel ezelőtt is szenvedni kellett (itt a topic-ban sok SONY tévé tulajdonosa panaszkodott), mire - egy gyári visszaállítást követően - megvolt a tényleges update.
Na de ez, hogy bármit csinálok, mármelyik módszerrel telepítem, mégsem segít... -
Celtis
veterán
válasz
Dareiosss #48164 üzenetére
Leültem a TV elé és próbáltam követni amit a videó mond és mutat.
A videó a régebbi Androiddal futó TV-n készült, a 8-ason egy csomó minden nincs vagy máshogy van.- 3:23 A névjegy menüben nincs hirdetés opció
- 3:33 A chromcast menüben nincs share usage opció
- 4:00 Nálam a helymeghatározás teljesen ki van kapcsolva.
- 4:10 beszédfelismerés menüben nincs csúnya szavak blokkolása opció, sőt semmit sem lehet állítani
- 4:37 felesleges alkalmazások fele nincs is. YuppTV nincs, Amazon video nincs, Netflix kell, Playstation video nincs,
- 6:28 Szó sincs áttetszőségről. A menü animációk háromféle paramétere módosítható vagy kikapcsolható. Ha ezeke kikapcsolom, a menü tényleg pattog, de használhatatlan. Érdemes figyelni, hogy a csávó sem kapcsolja ki a videóban.
- 6:47-nél azt mondja, hogy a háttérfolyamatok számát 1-re korlátozza, de a videón teljesen le van tiltva.A legszigorúbb beállításokkal sem vettem észre bármi változást a pattogós, de használhatatlan menün kívül. Nekem csak a CEC-es hangerő szabályozás lagol borzalmasan, de az egy fikarcnyit sem javult, nem úgy mint a videóban.
Szóval nálam semmit nem javított. Talán ez csak azt jelenti, hogy a 8-as Android eleve jobban van optimalizálva.
-
Piftuka
veterán
válasz
Dareiosss #48188 üzenetére
De hát a SONY honlapja alapján kifejezetten ehhez a sorozathoz készítették...
-
Piftuka
veterán
válasz
Dareiosss #48121 üzenetére
Én teszteltem a Q8-at és Q9-et is, és számomra egyértelműen jobb volt az utóbbi. Tény, hogy sokkal drágább is.
Ahogyan az is, hogy a maga kategóriájában a Q8 tényleg korrekt készülék.(Nagy kár, hogy a Samsung a "hagyományos" LCD tévéinek minőségét annyira leadta az elmúlt évek során...)
"iszont sztem a 65Q80 se ér többet 400 nál ahogy manapság már egy LCD sem, az Oled miatt."
Ahogyan egyik televízió készülék sem. -
Piftuka
veterán
válasz
Dareiosss #48113 üzenetére
"Nem kell túlértékelni a W8 szériát. "
Bizony nem kell. Saját magát értékeli.
Szenzációsan sikerült felső-közép kategóriás készülék lett. Ha valaki kifogott egy homogén, bevilágítástól mentes panellel szerelt példányt, az szerencsésnek mondhatja magát.
Ahogyan Te is, hogy van egy "55X85C" televíziód.
Ám azt ne feledd, hogy az egy valódi 10 bites, 3D, HDR, UHD televízió, ami az akkori 9-es csúcsmodell szintjén volt szinte minden szempontból!
És a W8xx széria egyes modelljeinél mindig kb. kétszer drágább is volt. Még ilyen körülmények között sem kell, a maga 8 bit-es, Full HD paneljével szerelt W8-nak szégyenkeznie.
Azzal egyébként egyet értek, hogy a Samsung Q8 és Q9 remek készülékek. Én ettől a gyártótól más típust nem is vennék. (Mondjuk, ha választani lehet, akkor inkább a Q9-et használnám; igaz, az szignifikánsan drágább is.)
Az viszont tényleg szomorú, hogy 2014-2015-ös VA paneles 3D tévék (sőt, még ide mernék tenni egy-két hasonló kiválóságot a TOSHIBA, és SHARP 2013-2014-es kínálatából is) a lefgontosabb tulajdonságaikban megszorongatják a mai kínálat legtöbb felső-középkategóriás darabját is! -
salapp
addikt
válasz
Dareiosss #48113 üzenetére
Hát, sztárolás, vagy sem, a vadiúj belépő Samsung QLED szarabb, mint a négy éves technológiás Sony, ami nekem már elég.
És amúgy meg viszonylag objektív módon mért paraméter a natív kontraszt, amiben az utóbbi két év csúcs Sony LCD-ket is lelépi.
Használtan, pláne amilyen árakon elérhető néha, bőven sztár lehet megint, bizonyos igényekre.
De a lényeg, hogy mindenki örüljön annak, amit választott, ne bánja meg. -
Piftuka
veterán
válasz
Dareiosss #36965 üzenetére
"Van
, hogy az első egy nagyon korrekt készülék, a másik 2 re meg szót sem érdemes fecsérelni.
"
Ne haragudj, de az ilyen hozzászólásokkal nem segítesz!
Ha figyelmesen elolvasod, amit belinkeltél, akkor a konklúzióban leírva láthatod, hogy általános használatra mindkét tévét jónak találják, és dicsérik a képminőségét.
Igen... a két IPS paneles tévé fekete szintje elmarad attól, amit egy VA paneles tévé produkálni képes, de nem mindenki használja sötét szobában. (És nem is mindenkit zavar, ha gyengébb a kontraszt és kevésbé mély a fekete.)
Szépen kérek mindenkit, hogy hagyja ezt a "IPS-t soha/csak VA-t/csak OLED-et" szemléletmódot, mert egyáltalán nem konstruktív! Helyette inkább segítsen a kérdező preferenciáinak megfelelő készüléket találni.
-
assalkah
tag
válasz
Szia!
Jól gondolom, hogy te erre a TV-re gondoltál, amikor írtad, hogy időt se fecsérelnél rá?
Ezen gondolkodom most, hogy leüssem-e ennyiért. Mi a gond vele? Xbox konzolhoz venném meg filmnézésre. Köszi
http://www.bestbyte.hu/49-x-os/Sony-49-KD-49XE8005BAEP-4K-UHD-Android-Smart-LED-TV-p148347.html -
Oszilaci
senior tag
válasz
biztos hogy azokat linkelted amiket kereset??? nézd meg a linkjeiden szereplő tv-k számát
KD-55XE8505és KD-55XE8096
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Dareiosss #36945 üzenetére
és ekkora készüléknél még a sérülés esélye is benne van... szállítás,ki- és vissza csomagolás
mondhatnánk úgy is hogy a bolt,űzlet NEM KÖLCSÖNZŐha rendesen körbe jártad és annak ellenére sem vállik be mert a termék gyengébb vagy nem teljesíti amire kitalálták akkor igen ,küld vissza de nem tesztelésre van a vissza küldés...
a legnagyobb gond hogy azok a legnagyobb fillér...... akik megtehetnék hogy bemenjenek egy az előbb is említett picivel drágább helyre és egyből a tutit vihessék haza.
-
kezo0
addikt
válasz
Dareiosss #36802 üzenetére
Más is írta már neked, én is írom: nem gigabites.
XE9005 only has 100mbit ethernet port -
-
dh66e
veterán
válasz
Dareiosss #35318 üzenetére
hol?mert én a weboldalon nem találom.
Megtaláltam. -
Piftuka
veterán
válasz
Dareiosss #35171 üzenetére
"IPS panelost vegyen akinek 2 anyja van"
VA paneles, abból is a jobb fajta, erős kontraszttal. Mondom, leteszteltem alaposan, és megállapítottam, hogy kiváló készülék.
Annyira csábító áron van, hogy egyre határozottabban gondolkodom a megvásárlásán...
Így aztán a 4K HDR tartalmakat is tudnám nézni; volna értelme 4K BD lejátszót is vennem.
És akkor aztán ezzel a két SONY tévével "kihúznám" addig a ~2-3-4 évig, amíg megjelennek a 2500 nit-es, passzív 3D-s, BFI-s OLED-ek...
-
norrberth
addikt
válasz
Dareiosss #35171 üzenetére
Itt VA panelt ír [link]
Baj van, az éjjel tv-z tem kevés volt a fekete..
Nyíregyen a Media Marktba Sony bemutatósarkot lebontották
LG lett helyette, telerakták OLED-el, na az a fekete már igen.
Mintha be se lett volna kapcsolva a tv.
Be volt setétítve. Tetszett amit láttam! -
Tegla80
addikt
-
válasz
Dareiosss #33361 üzenetére
Az a helyzet, hogy a BMW leg alapabb 1-ese is fényévekkel veri a susuki bármely modelljét, szóval ezt alsó kategóriának minősíteni elég elvetemült kijelentés...
Azért rossz a Sony-s hasonlatod, mert a sony igen is kiad a kezei közül szarabb termékeket, amire legkevésbé sem lehet büszke, csak hát az alsó szegmensből is akar egy falattal, a BMW-nél viszont a mai napig az egyik legmegbízhatóbb autó a 130i, arról nem is beszélve, hogy minden extra kérhető bele...de hagyjuk, nem ér ennyit az egész.
-
válasz
Dareiosss #33302 üzenetére
"Attól, ha veszel pl egy 1 es BMWt még nem mondhatod arra sem, hogy felső kategóriás autóval jársz, attól hogy abban a méretben a legjobbat vetted..."
Ne haragudj, de szerintem hülyeségeket beszélsz...
Az 1-es BMW egy széria fajta, nem pedig egy kategória.
Vagyis ennek is van alsó és felső kategóriás modellje.
Ezt pl minek neveznéd, ha nem felső kategóriának? -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Dareiosss #33307 üzenetére
Azért egy IPS-nyivel csak nagyobb a natív kontrasztja, továbbá jobb szürke árnyalatok, és vékonyabb káva az ismérve az új XE szériának, ergo szerintem azért kicsivel csak jobb lett, ha a talpát nem is veszem alapul! Természetesen tuti nem fogok hanyatt-homlok rohanni érte, h leváltsak egy alig több mint fél éves X85C-t, mert bőven jó amit produkál, de ezt szerintem te is így gondolod!
BTW: a kvantumpötyi a legjobb dolog ami TV-kkel történhetett thanks to SONY, szóval abban nagyon is egyet értünk, hisz csak a vak nem látja, hogy mennyivel jobb!
-
salapp
addikt
válasz
Dareiosss #33296 üzenetére
Lehet hülyeségeket írnod, csak nincs értelme, ez a tv 2015 ben is alsó közép kategóriás volt. Mivel a w755c csavarra ugyanez, így mindössze 2 modell volt alatta, a belépő R5C & R4C és a belépő fölötti w700c.
Ha már így és íly mívesen megszólíttattam Általad.
Bocsi, de teljesen rosszul gondolod. Nem igaz, amit állítasz. Ezek igenis a full hd csúcs szériát jelentették. Extra - talán kicsit felesleges - igényekre válaszoltak akkor is a triluminos és 4K technológiákat felvonultató modellszériák, ennek megfelelően agyament módon túlárazva. (Azokból is volt külön közép- és felsőkategória is)Idézet következik a 2015-ös sajtótájékoztató anyagából: "W85C is Sony’s largest and most advanced Full HD TV in 2015." NC
És csak azért hoztam fel a bevezetéskori listaárat, mert úgy jobban értelmezhető, amit írtam. Köszi, hogy ebbe is bele kellett kötni.
Igaz, ezek értelmezésbeli különbségek, de én nem foglak emiatt lehülyézni.
-
válasz
Dareiosss #32789 üzenetére
Vagyis sikeült leírnod, hogy a külső lejátszó nem számít, mert a TV fogja feljavítani a képet?
Nagyjából jelenleg itt mindenkinek FHD TV-je van... a Med600 megjelenésekor az egyik, ha nem a legjobb ár/értékű FHD lejátszója volt, ami azóta sem felejtett el dekódolni, így nem értem mit akarsz ezzel mondani..
Kapja folyamatosan az FW frissítéseket, mi az amiben elmúlt felette az idő? -
válasz
Dareiosss #32780 üzenetére
Nem akarom gerjeszteni a vitát, de nekem volt Popcorn a210-em, van Med600-am, ES7000-es samu tv-m, és egy W859C-s tv-m, de amit lejátszik a TV-k belső lejátszója, azok pont ugyan úgy néznek ki a med600-on is, leszámítva a kadenciát, szóval ezt a "sokkal jobb képminőséget tudsz elérni" dolgot én cáfolnám...
Vagy a hiba az én szememben van.Amúgy most jöttem haza a Cinema City-ből, Az Élet című filmet néztem, és le vagyok döbbenve, hogy itthon a TV-men sokkal jobb a kép, mint a moziban...
Nekem az ott életlennek tűnt és fakónak... le kell szokjak a moziról úgy érzem. -
blakey
titán
válasz
Dareiosss #32523 üzenetére
Nem igazán, mert volt egy-két direkt ledes tv-m ahol a sarkoknál sötétedés volt érzékelhető illetve a felhősödés is ugyanúgy jelen van, miután több direkt ledes és él ledes tv-m volt így azt mondom, hogy mindegy, minden az összeszerelésen múlik, a direkt ledes tv-k általában "lassabbak" de tényleg mindig az adott példányt kell szemügyre venni és akik megkérdezik tőlem, hogy melyiket akkor azt mondom nekik, hogy mindegy, a lényeg, hogy megfeleljen.
A felsőkategória sem ez alapján dönti el, hogy él ledes vagy direkt ledes, a legfontosabb az, hogy az adott méretben melyik konstrukció által lesz masszív a "doboz", pl. a W85C is direkt ledes és csak azért, mert 65"-ban az a vékony keret gyakorlatilag 0 hátlappal nem sokat tartana, oda kell a vastagabb hátlap és ami még nem hanyagolandó az a bandig, direkt ledesnél gyakoribb és a DSE is sűrűbben fordul elő.
-
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Dareiosss #28425 üzenetére
Toslink-nél én is csodálkoznék ha átmennének a HD kodekkek, ellenben jelenleg még az alapnak tekinthető, veszteséges DD + dts hangsávok se mennek át rendesen, pedig a asztali PC-hez képest sokkal tisztább eredményt produkál a TV, úgy hangra mint képre, szóval megkell vhogy oldjam a problémát!
-
Joshi
titán
válasz
Dareiosss #28404 üzenetére
Egyébként blakey jól mondta hogy inkább az átmeneteknél venni észre a különbséget mint pl a kék égbolt stb. A jó képminőséghez minden kis pozitív változás jól jön, de szerintem az X85C ehhez még kevés. Talán ha jobban elterjed a Backlight Master Drive™ technológia, akkor majd nagyobb értelmet nyer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest