- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Ger_man #70229 üzenetére
Amikor az XH95-öm elromlott azt hiszem 1.5 éves volt, nem kaptam helyettesítő terméket, hoztak egy X90L-t ami bizonyos szempontból jobb, de sok mindenben rosszabb mint az XH95 volt. Bónuszban a két Sony szerelő is kiábrándító dolgokat mondott a minőségről (tartósságról).
Pont ezért féltem az X95L-től, az új ára is nyilván túlzó de amúgy meg hiába van rá 5 év gari, necces ha valami 65-ös alacsonyabb kategóriás tv-t ajánlanak. Az utalvány meg nem sokat ér, ha minden sokkal drágább már. Ezért a használt árért ez már vállalhatóbb kockázat.
Amúgy meg, ha már itt tartunk, nem jött EU-ba az X93L ami az X90L és az X95L között volt, nekem tökéletes lett volna. Idén nincs 65-ös csúcsmodell csak 75-ös. Furcsa döntések.
-
GaTa_3S
csendes tag
válasz
Ger_man #70150 üzenetére
Kipróbáltam új elemmel, másik távkapcsolóval - a helyzet ugyanaz:
Miután bekapcsolom a TV-t (XH95), nem tudok TV adást nézni: hiába léptetem a csatornaválasztót, csak a csatorna infók jönnek be, de az adás képe helyett csak egy fekete háttér előtt "homokórázik". De pl. a Youtube vagy a Kodi elindul, le is játszák a filmeket. Ha viszont a digitális kábelTV adást szeretném nézni, akkor minden esetben újra kell indítanom a TV-t. Ezután már rendben működik a TV - egészen a következő bekapcsolásig...
Esetleg valakinek valami ötlete, megoldási javaslata?
-
GaTa_3S
csendes tag
válasz
Ger_man #70148 üzenetére
Valahol az olvastam, hogy akár a távkapcsolóban lévő gyenge elem is okozhat fagyást, rendellenes működést. Én Eneloop akkumulátorokkal használom, de nagyon hamar lemerül a távkapcsolóban. Pont azért vettem akkut, mert a Sony távja nagyon eszi az elemeket. A régebbi TV-im távjaiban akár évekig kitartott az elem, ebben meg egy hónapig se... Talán a Bluetooth miatt merül annyira... Neked milyen sűrűn kell elemet cserélned?
-
-
Ger_man
senior tag
válasz
Ger_man #69827 üzenetére
Az új firmware után végre elérhető a SONY PICTURES CORE szolgáltatás!
Mivel fél éve vásároltam Xperiát, van hozzá 1 éves előfizetésem, de sehogy nem tudtam a tv-re varázsolni, eddig.
Amit nem teljesen értek, hogy IMAX content esetén mobilon Atmos mellett van DTS:X hangsáv is, de tv-n csak IMAX DTS 5.1 van, ugyanazon film esetén. Igaz sokkal dinamikusabban szól mint a sima DD+-os Atmos hangsáv a TA-AN1000-es erősítőn. Ez a DTS:X hiányt nem értem, lehet a tv-m nem támogatja ezen hangsáv továbbítását?
Valakinek van DTS:X hangsáv Bravia tv-n, ha igen, milyen típuson?
-
Jeep1
tag
válasz
Ger_man #69750 üzenetére
35% fényerő , gyári normál képbeállítások, nem bántottam szinte semmit a beállításoknál. színhőt átraktam melegre. teszteltem fényérzékelő kikapcsolásával, akkor egy fokkal jobbnak tűnik valóban a sötét szobában. Bekapcsolva szemmel is elég rossz. Igen a mobillal készült fotó sajnos nem ugyanazt adja vissza. Az a baj hogy vélemények változnak, van akinek lehet ez fel sem tűnne. Csak szimplán tanácstalan vagyok, hogy mit lehetne kezdeni, mert azért nem volt olcsó készülék. És nem tudom, hogy egy szerviz vagy sony által javított refurbished tv vel jobban járok-e vagy sem. Nem is értem, hogy tényleg miért kell felujított készüléket cserekészülékként adni, egyáltalán ilyet lehet?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Ger_man #69656 üzenetére
Köszönöm! A DV minden Hdmi-n működik
Film lejátszás közben csak a Dolby Vision: Világos, sötét, és élénk van ebben a HDR módban. A fogaskerék megnyomásakor "mozi" üzemmód mellett minden más látható de HDR10 nem, ugyanakkor ha rámegyek, hogy kép beállítás a gyors menüből akkor felül ott van, hogy HDR. Az tökéletesen működik, hogy sima HDR esetén is feltolja a fényerőt Max ra, aztán ha leállítom a videót akkor visszaáll a beállított fényerőre. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Ger_man #68796 üzenetére
Nem lehet tagadni, hogy Vincent szíve a Sony és Panasonic irányába húz, de azért valótlanságot nem szokott mondani.
Az viszont vitán felüli tény, hogy a kontraszt arány a legfontosabb egy tv-nél, minden más csak másodlagos és utána jön. Miniled és zónaszám ide vagy oda, lesznek olyan jelenetek ahol csak a natív kontraszt fog megjelenni és manapság 2300:1 az egy rossz vicc, 1 ft-ot nem fizetnék már egy ilyen tv-ért. Miniledből sem szabad IPS paneles tv-t venni, mert sok jelenetben kritikán aluli lesz a kontraszt arány és dinamkiátlan lesz a kép.
Én még tavaly mondtam, hogy nem minden a zóna szám, egy jó algoritmussal kevesebb zónával sokkal jobb eredményt el lehet érni mint sok zónával, de rosszabb algoritmussal.
Jó példa erre a Samsung QN95B amiben sokkal több zóna van mint a TCL C835-ben, de a C835-nek jobb az algoritmusa, így jobban teljesít blooming és dimming terén is (leglaábbis a teszt fw-el ez volt a helyzet, aztán utána ott is volt pár problémásabb fw, de még úgy is jobb volt).Hisense-ből amit eddig láttam miniled téren, engem nem győzött meg, azon volt a leganagyobb a blooming és a legdinamikátlanabb a kép az összes miniled közül amivel dolgom volt.
Ha minden miniLED TV-ben egyformán jó lenne az algoritmus, akkor már viszont az a TV nyerne, amiben több zóna van. De addig az algoritmus legalább annyira fontos (hanem még fontosabb) mint a zónaszám.
-
salapp
addikt
válasz
Ger_man #68431 üzenetére
Egy jól beállított W8 pedig ma is király LCD tv. Tény, hogy nem játszom és az újabb filmek számomra már közel nézhetetlenek. Tegnap néztem amolyan guilty pleasureként a 2013-mas Evil dead filmet az A80J oleden. Ha igazán szép kép kell, (elfogadva a plazmánál gyengébb mozgást) akkor oled jelenleg az irányvonal.
-
Joshi
titán
válasz
Ger_man #68174 üzenetére
A VRR azért jobb, mert felmehet 120fps-re is a játék ami sokkal smootabbbá teszi a játékélményt. Sima 60Hz-es panelnél ez nincs. De nem is ezért érdemes ilyen tévét venni, hanem filmekhez is kell a 120Hz-es panel. És akkor a VA panelről még nem is beszélve. Persze a legjobb a FALD-os tévé lenne, de az már a nagyon drága kategória, főleg 65"-os méretben.
-
bisiz
tag
válasz
Ger_man #67301 üzenetére
Én most csak simán HDR nélkül próbálkoztam a 4k@120hz-el de nincs kép vele.
HDMI 2.1 kábel és HDMI 3-as port, ami 4k@120hz, oda is van rá írva, szóval jónak kellene lennie.
Ha valakinek van bevált kábel, amivel ezt a tv-t 120hz-en hiba nélkül tudja használni ne habozzon megosztani velem, mert szeretem ezt a TV-t, de így most használhatatlan játékra nekem. -
bisiz
tag
válasz
Ger_man #67303 üzenetére
Nem írtam, hogy 4k@120hz ment vele, csak azt, hogy azzal semmilyen probléma nem volt és a hdmi signal-nál enhanced modban tökéletesen működött ez meg csak úgy, hogy szétesik a kép és külföldi fórumokon ezt olvasom másnál is.
RTX 3000széria más TV-n semmilyen ilyen jellegű problémát nem produkál, szóval biztos, hogy a TV-vel van valami bibi. -
syler123
veterán
-
abrtom87
tag
válasz
Ger_man #65934 üzenetére
Jelenleg HDMI 2.0 kábellel van a PC (high end) és a TV összekötve mint monitor. Úgy próbálom MadVR-el, amit ismerek is egyébként, szépen be is van állítva, de amint átáll a TV HDR picture módra elromlik a kép. Próbáltam a tv-re tenni Plexet, ott abszolut nincs HDR-DV mód, nem is érzékel semmit mintha sima 2160p lenne. Így szebb a kép, de nekem kellene a DV-HDR ha már tudja a TV. Mindig akkor romlik el a kép, ha átvált a TV módja. Minden beállítást végigmyomkodtam a HDR képbeállításokba, de hiába. PC-n is akkor szép a kép ha olyan appal indítom a filmet, ami nem kezel semmilyen HDR formátumot.
[link] Itt írnak ugyanerröl, de nekem sem a szoftfrissités, sem a képbeállítással játszás nem vált be.
-
-
Csabi1984
addikt
válasz
Ger_man #65414 üzenetére
Ennyi erővel vennék inkább egy új Sony erősítőt mint ilyen drága kábelt. Aztán ki tudja ha megunom az egészet a Sony htfs 150-est berakom arc-re és az avr-ből érkező kábelt egy másik hdmi-re. Viszont ebben az esetben át erositőre kell csatlakoztatnom a medialejatszókat.
-
Renwick
őstag
-
kezo0
addikt
válasz
Ger_man #65192 üzenetére
"...engedélyezni kell az ARC-ot, de lehet CEC-nek fogja hívni."
A kettő nem ugyanaz, a CEC (Consumer Eletronics Control) több szolgáltatás összessége, melyek közül az egyik az ARC (Audio Return Channel). Tehát az ARC csak akkor működik, ha be van kapcsolva a CEC. A CEC viszont működhet úgy is, hogy azon belül nem működik az ARC. -
vlevi
nagyúr
válasz
Ger_man #64279 üzenetére
Nekem xh9096-on a gyári lejátszó boldogul a legjobban a DV tartalmakkal. Az sem teljesen tökéletes, de amit a Kodi el sem kezd, a vlc-ben, archos playerben lila, az a gyarival lehet, hogy megy.
De van olyan is, amikor a gyári nem viszi, de az archos az igen.
Nem néztem meg bele, hogy mikor milyen kodekrol van szó, amikor egyik vagy másik lejátszó viszi, de biztosan össze lehetne rakni egy táblázatot. -
kolosszus87
senior tag
válasz
Ger_man #63913 üzenetére
Külcsínben, poszterfalban a Zidoo igényesebb és több választási lehetőséget ad (pl. tudsz szemezgetni poszterfalnál a borítóképek között, stb, Dune-nél egyelőre nincs lehetőség váltásra kapsz egy borítóképet az adott filmhez és annyi, nem tudsz válogatni köztük), viszont stabilitásban és lejátszásban, képminőségben és nem utolsó sorban terméktámogatásban nálam a Dune a nyerő Zidoo után, márpedig nekem ez a lényeg, fluidabb és gyorsabb is rendszer a Z9S után. Z9X már biztos jobb ilyen szempontból ugyanazt Realtek RTD1619DR chipet használják az új Dune Vision modellek, mint az új Zidook (Z9X, Z10 Pro, stb.) Ízlés kérdése, nekem bejön a Dune az biztos, nem bántam meg a váltást egy fikarcnyit sem, ráadásul most a Real Vision 4K jobb áron is van mint a Z9X.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Nintendo Wii
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest