- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stewe780
őstag
Köszönöm a linket!
Úgy látom ráadásul ez olyan csillogós ezüst, a bal oldala rendesen világít. Leszigszallagozzam?Vagy hagyjam a fenébe? Mégiscsak 130 meg 150kHUF Több éven át azt a csillogást nézném mindig a szemem sarkából, és nem a filmet
Azt hiszem erre még alszom egyet...
-
rooland
senior tag
@agabe
Köszi! A hangfalak nem tudom bemennek-e a nekik szánt helyre. Lehet maradnak ott ahol vannak, mint ahogy Te is mondtad akusztikai okok miatt (hátsó reflexesek, illetve a magasságuk is így jó most). A helyükre meg beteszek üveg polcokat, vagy valami növényzetet vagy valami.
Lejjebb nem tudom tenni a TV-t, csak a saját lábára ha leteszem a lenti lapra. Amúgy nem vészes, csak szokni kell a magasságot. Amúgy ha az ember elfolyik a kanapéban, akkor szinte teljesen fekvő helyzetben kényelmesebb ez a magasság, mint lent.
Egyébként érdekes dolog a hang is, mert most TV jóval feljebb van, mint a hangfalak. Kicsit tartottam tőle, hogy hülyén fog kijönni, de nem, tökéletes. Az ember oda hallja a hangot amilyen magasan a TV van, az agy korrigálja.@krx21
Köszönet! Hát na igen, 65"-t én is el tudnék képzelni, csak hát... -
törölt tag
Szerintem nagyjából itt egyről beszélünk csak többféleképpen..
Valószínűsítem, hogy a panelre szerelt alaplapi processzor kiinduló frekije lehet az 50 vagy 100Hz..
Utána ezeket húzzák fel.. Legalább is a SONY ezt mondja..
Lehet, hogy ott van a kutya elásva, hogy a SONY interpoláció során mesterséges, de valódi képkockákat szúrunk be, és ők ezért számolják bele a frekibe.. nemtom..BBéci 24p okfejtését meg végképp nem értem..
-
törölt tag
Bocs, hogy értetlenkedek, de nem tudom miért kell ennyire temetni a 4K TV-ket...?
Gondolom, hogy nem éjjel-nappal PS4 fog rajta futni, hanem néha-néha más is, így én 2-3m-re max- 55"-t tennék..
Azt sem értem, hogy ha valakinek megvan a pénze rá, miért kell mindig az olcsóbb felé terelni?
Nyilván a PS4 Pro sem azért kerül haza, mert nem szereti az újdonságokat..Én a legtöbbet egy kisebb szobában TV-zek- filmezek otthon, ebben a szobában 49X83 van..
Digitális kábel TV-vel, HD adásokkal hibátlan a kép 4m-ről.. 4K videóval, meg tökéletes..
NAS-ról, FullHD film szintén jobb képminőségű, mint a régebbi FullHD TV-vel volt.. (42W8)
Én örülök a 4K TV-knek, jobb a képminőségem mint volt, és én is szeretem az újdonságokat... -
Mankó
veterán
Ezt kerestem eddig, hogy IPS vagy VA. Sejtettem, hogy IPS, így emiatt helyből felejtős, VA-ról nem fogok ips-re váltani.
Ahogy olvasom a DSE hibákat, kicsit el is ment a kedvem a cserével járó herce-hurcától. (Falra másznék ha épp egy sok nyűggel bíró modellt fognék ki.)
Másrészt láttatlanba venni ilyen tv-t, hát nem is tudom
(még ha új is), a végén még megtartom a mostanit, minthogy fillérekért elkótya-vetyéljem a mostani akciók miatti alacsony árak miatt.
Jackie_Chan: Én is így tudom, s mivel szerintem jó ideig még nem fog terjedni (mérete miatt sem) a 4k, szerintem még ajánlottabb néhány évig a full hd.
-
norrberth
addikt
Jogos!
Igen sajnos nem foglalkoznak vele, leszarják
Hallottam én is pár helyről hogy bánnak a csomagokkal, de futáros mesélt nekem is szaftos történeket, meg a műszaki boltba dolgozó haver, hogy pakoljuk ki az árut ők is.
Nekem az első tv-t ilyennel hozták [link] fektetve volt betéve rajta sok sok tv, mikor megláttam! Egyszer csak hallom hogy szitkozódik óóó hogy basszák meg a tiéd középen vanNézem rajta vagy 5 darab 50" tv lool mondom neki, nem baj hogy nyomja a többi? áááá semmi bajuk!
Front része lefele nézett, hát mondom ilyen nyomás alatt biztos örült neki a tv mikor belepukkantál nagyobb döccenőkbe.Át sem akartam venni, elkezdtem cigánykodni
Mire a futár belement hogy vigyük be a házba bontsuk ki, tuti nincs semmi baja. Egyébként tényleg nem volt baja, csak na.
Azóta tv ket magam szállítom. Elég ha előtte meggyilkolják.(#24495) antistati Nem bizony! Ott a dobozán [link] Törékeny, csak állítva szállítható stb.
-
-
lasse001
senior tag
Én ezt vettem. Szerintem ez jó bolt volt. A tvn beállítottam hogy magyar nyelv és gyönyörűen lehet írni vele. Mindent tudok vele irányítani amit a távirányítóval. [Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus]
-
GeryFlash
veterán
-
Tegla80
addikt
Nem-nem. A 42w828b az csak 50hz-et tud.(a "c" szeria 43"-os android-tol tud mar valos 100hz-et,de a "b" meg 42"-ban nem.)
A panel az VA ,de passziv 3d es nem olyan jo azert mozgasmegjelenitasben ,mint az 50w828b.Nem rossz,de azert erezheto finoman a receges a nagyobbhoz kepest ugy,h az 50"-on sem hasznalok motionflow-t.....
Van itthon mind2-ő. -
blakey
titán
Pedig ez létező dolog és nem márkafüggő. LG-n és egy Toshiba LCD-n is tapasztaltam hasonló jelenséget. Sony tv-men egy kb. 2 perces késleltetés volt a kikapcsolás és a relé kattogás között, de előfordulhat, hogy az automatikus frissítés be van kapcsolva és kikapcsolás után egy bizonyos idő után ki és be kapcsol az ellenőrzés miatt.
-
dota1
aktív tag
Az 55/65/75x850X véleményem szerint a legjobb 4k széria. Képminőségben túlmutat a w7-8-szérián minden tekintetben. Teszthez minimum egy "normális" lejátszó kell ami az említett televíziókhoz méltó pl: sigma chipes dune-k, popcorn a400/410/vten , himedia q5/10 stb. Példaként egy sony S7200 bd sajnos eléggé leszerepelt legutóbb egy dune tw102-vel szemben, egy 65xd9305-el teszteltük. Az fmp-x10 semmire nem jó...
-
Partz
senior tag
A Rec.2020-at lézeres rgb projektorokhoz lőtték be, amitől a mai hagyományos kijelzők messzi járnak. Kísérleti fázisban quantum dotos lcd tévékkel már értek el 90% feletti Rec.2020-as tartományt, de azt mondják ezzel se tudnak a 100%-ot teljesíteni a színszűrők miatt. Professzionális rgb oled kijelzőkkel is kb 80%-ot tudnak lefedni, ami szintén nem 2 fillér.
Gyártók azt nyilatkozzák, első cél a 100% dci színtér lefedése otthoni kijelzőkön. Ha ez teljesül, évről évre a rec.2020 megközelítésére fognak törekedni, de a jelenlegi technológia mellett ennek a teljes lefedése kivitelezhetetlen.
Szerintem, az uhd szabvány következő fázisában lesz csak sztenderd a Rec.2020 színtartomány (a 10 bit amúgy se lenne elég hozzá, látható sávozódás nélkül, magas dinamikatartomány mellett) oda már inkább a színenkénti 12 bites megjelenítés passzol, és megléphetik a 8K felbontást. Ez még pár évvel odébb van.
Egyébként az idei 9 szériás Samsung-Panasonic tévék, hivatalos mérések alapján 96-96% dci-p3 színteret tudnak. A Sony-król sajnos még nincs adatom. Azt viszont nem mondanám hogy várni kell, mert ez az új szabvány, ez is látványos előrelépés. Sőt most sokkal inkább vennék ilyen tévét , mint 2013-14-ben, amikor bejött az uhd felbontás, de az egyéb specifikációk még a levegőben lógtak.
-
Joshi
titán
Az hogy mi az előírás az egy dolog, és egy másik dolog hogy valójában mit lát az ember. Hidd el hogy van különbség a 49"-os méretnél is 3m-ről is Full HD és 4k között. Gyere el és nézd meg magad is, ha nem látsz különbséget akkor ideje szemüveget íratni.
ui.: ne úgy képzeld el mint egy monitor előtt ülnél amikor még a pixeleket is látod, egyszerűen azt érzékeled hogy sokkal tisztább a kép. Egyébként otthoni körülmények között sokkal jobban átjön, mert aránylag sötét van nem úgy mint egy áruházban.
(#21926) krx21 az is nagyon sokat számít, hogy az illető mihez van szokva. Amikor megvettem az első 50"-os TV-met majdnem visszavittem annyira nagynak tűnt, ma meg már inkább 55-60" kellene mert már kicsinek hat. Minden szokás kérdése.
-
krx21
nagyúr
Ideális? Ez mindenkinek más... Az emlegetett nézési távok a részelt megkülönböztetés távolságait írják le egy egészséges szem esetén. Az hogy kinek mi a komfortos, az már megin más kérdés. Egyéni ergonómia.
Sok embernek diszkomfort érzete lehet egy 125cm-ről nézni egy 65"-os 4K-s Tv-t... Mert bizony, ha 32" fullhd-ra 125cm-t írnak, akkor ez 65" 4k esetén is igaz, oda is a 125cm jön ki, ha az észlelési részleteket keressük...
Ott hibázik a sok táblázat, hogy ajánlatot távolságnak hívják... -
Joshi
titán
Tévhit hogy nagyon közel kell ülni hogy lásd a különbséget, akkor kb az előbb említett színterek különbségét se érzékeled csak műszerrel. A családdal teszteltük és mindenkinek feltűnt amikor 4k anyag ment a 49"-os TV-én 2,5-3m-ről is. Na nem szedett-vedett anyag, hanem tényleg jó minőségű. Nyilván minél közelebb ül az ember annál inkább látja a különbséget, de egy TV nem monitor szóval fölösleges nagyon közelről nézni. Azt aláírom hogy az 55" és 65" közötti méret lenne az ideális 2-4m-es távolságokra.
-
Partz
senior tag
Bocs egy kicsit belepofázok a dologba.
Az hdr képes tévék a DCI-P3 színtér 90%-át kell hogy lefedjék, amennyiben megkapta az UHD Prémium minősítést a készülék. Az idei legjobb kereskedelemben kapható tévék bírnak 99% körüli DCI-P3 színtérrel.
A Rec.2020-as színtértől még messzi vagyunk. Az uhd hdr képes tévék Rec.2020-as konténerből dolgoznak, amit aztán megjelenítésnél DCI-P3-ra konvertálnak.
Itt egy ábra a színterekről. A Rec.709-et használják ma a hd tartalmaknál.
-
dota1
aktív tag
"Most vegyetek 50" es afolotti meretekben sony tv-t"
Ezt alá tudom támasztani, mert sajnos megszűnik a középkategória. A w75x és w80x tudású tv nem lesz. Full hd-ban nem lesz android és interpoláció sem. Nagy méretben csak 4k lesz, és egyenlőre elég vastagon fog a toll az árcédulán. Jelenleg az 55w755c annyira bestbuy, hogy aki lemarad, kimarad a jóból egy időre enyiértA 3d-t is kikoptatják a gyártók idén...
-
cajci
tag
Elvileg csak a TV-t és a HDMI-t használom, azoknál kikapcsoltam.
De ha file explorerbol indítok egy routerhez csatlakoztatott külső merevlemezen lévő filmet MX playerrel, az vajon minek minősül?
Médialejátszásra nem emlékszem, hogy lett volna külön beállítás.
Este megnézem. Ugyanott kell keresnem mint a többi kimenetet?
Köszi! -
hello28
aktív tag
Rendben ezeket a dolgokat megnezem majd!!
Amigy nezesi távolság 2,6-2,7 méter
Igen persze közel nézem az üzletbe ott van különbség de ahogy nézem 75 coll kene en meg 55-60 ig nézem a tvket!!
Vagy várni kell vagy egy jo Fhd !!!
Mondjuk nyáron mar azert biztos lesz film vagyis több !! -
hello28
aktív tag
Köszönöm hogy segítesz
Igen ebbe a gondba voltam hogy az x8 kiadni annyit es mire megjönnek a filmek es kilehet használni addigra lesz mar megint más!!
Amugy x8 -ba levő kijelző technológia miatt mondtak jobb lesz a Fhd is de ha nem tudjak a filmek akkor gaz es ha nincs különbség nincs értelme !!!!
Megnezem milyen a w8 is viszek filmet magammal
Es annyival tobbet kiadni egy 4k ért hogy szinte ugyan az lesz nemsok értelme van!!!
Keveset néznek sima Sd adást inkabb filmekre lenne.. -
hello28
aktív tag
Köszönöm a választ akkor nehéz lesz... 55 max amit néztem méretben..x85 szériát néztem azt ajánlották és vigyek filmet látom a különbséget még ugy is hogy full hd a film....
x83 azt se dicsérték netudom igazábol mitévő legyek sima FHD nézzek necces
w7 w8 szeriák a x83 x85 képest megéri e azt nem tudom.... -
bandaMDD
csendes tag
Üdv, igen valóban összekevertem a két dolgot, ami engem nagyon zavar, az a bending, DSE nem is annyira jellemző. Az elmondottak szerint ez nem is típus, hanem készülék függő? Ugyanazon márka ugyanazon típusai között is van különbség? És az viszont igaz, hogy a direkt-ledesek jobban érintettek, mint az edge-sek?
-
belan
addikt
köszi meg nézzem úgy is ,tv külseje egyszerűen gyönyörű ,ez fém ház ,igazi minőség nem hiába meg kell fizetni de meg éri,ps4 el meg nagyon király, B-L-A-C-K nekem ju6510 volt és az már jobb minőség mint h6400 ,de azt kell mondjam kdlw829 kellemes meglepetés volt ,4k meg még egyenlőre értelmetlenek tartom számomra legalább is
-
Charliehun15
csendes tag
Köszönöm Szépen a válaszokat !
Itt még kapható w828b/w829b tv-k :
https://www.sonycenter.hu/kifuto-termekekhttp://www.euronics.hu/son_kdl50w828bbae2-p39256.html
Vagy ezek már a kiselejtezett , újracsomagoltak lehetnek ? Az input lag miatt is választottam volna ezt a tavalyi modell-t , mert az idei Sony-tvnek nincsnek olyan jó eredményei.
Az idei Sony modelleknek nem rosszabbak a képminősége mint a tavalyiaknak ? Csak mert az idei teszteket olvasva nincsenek elszállva mint tavalyiaktól !
Azt gondoltam , hogy itt ebben a topicban nem fog senki ajánlani Samsung-ot ! Csak olyan nehéz választani a sok termékpaletta miatt, és még a marketing is eléggé befolyásolja az embert és akik itt vannak sok mindent tapasztaltak azért is fordultam volna ide segítségért ! -
Tudod a vicc az, hogy az enyémet is én raktam össze, csak az erősítő hiányosságai miatt bűvészkedni kellett a bemenetek elosztásánál és már a tököm se emlékszik rá, hogy mi is van hátul a kábeltengetegben. 😀 Rádásul nem is vagyok otthon, hogy megnézhessem hirtelen, de azt hiszem így rövid gondolkodás után, hogy a média lejátszó optikain megy az erősítőbe, meg HDMI-n a tévébe, a tévé pedig elfoglalja az erősítő egy szem HDMI bemenetét. A lényeg, hogy most minden úgy szól, ahogy kellene, a média lejátszó nyilván oké, a tévéről meg átmennek az 5.1-es csatornák is hibátlanul a HDMI-n át. Ha így van, akkor gondolom meg kell bontani az egészet és attól már előre irtózom.
Elmúlt már a szerelésmániás időszakom, most már a "működjön elsőre, ahogy elképzeltem és hadd felejtsem el örökre" híve vagyok...
-
Köszi!
valamikor déltájban rakom össze aztán kiderül, mert 1 HDMI van az erősítőn, és azzal csatlakozik a tévére. Az optikai aljzat szabad, ha minden kötél szakad akkor összekötöm azzal az erősítőt és a PS4-et, de kábelem nincs és ha mégsem kell, feleslegesen nem vennék. Még mindig bízom benne, hogy a HDMI-n kapott jelet a tv rovábbítani tudja a HDMI-n az erősítőre. Elvileg ez a passtrough, nem? Most nem vagyok otthon, szóval csak ennyit tudok.
Ja mert a tévé úgy van beállítva, hogy a hangfalai ne is szóljanak, hanem csak a hifi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest