- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #17752 üzenetére
Hát igen, köszi!
A 4K lemondását egyáltalán nem bánom, mert még gyakorlati problémám is volt vele: Bizonyos 30fps-es konzol játékokat sehogy nem tudtam folyamatosan megjeleníteni, még interpolációval sem... És még rosszabbul is festett mint fullhd-n. Mondjuk a filmek nem voltak rosszabbak.
A triluminos-t kicsit sajnálom, mert játékok és számítógép animációs filmeknél tetszett nagyon. Viszont amire kevésbé számítottam, hogy mozi filmeknél, most pont a hiányát élvezem a filmesebb, pontosabb színek miatt... A TV interpolált input lag-ja iszonyat jó. Igen én interpolációval játszok, a sok darabos 30fps-es konzol játék miatt. Azt mondom hogy talán van olyan TV aminek a geme módja nagyobb lagot eredményez, mint ennek a normal lagja... Még notebook+egért is rákötöttem és egész használható... A jelenlegi 4K input lag bajnok (Samsung JS9500) interpolált lagját is néztem: használhatatlan (tesztek szerint 160ms). Kb, ennek a harmada a Sony...
Van egy észrevételem a 4K-val kapcsolatban, amit érthetetlen módon még senki 4K tulaj nem írt le...
A probléma a következő: megnövekedett a felbontás a 4X-esére, úgy hogy a mozgó sorfelbontás maradt a régi lcd-s 6-700sor! Ami azt jelenti, hogy a 4K hozott extra részletessége rögtön eltűnik, mihelyt a kép mozgásba kerül! Merem állítani mozgás közben semmivel nem részletesebb, mint a fullhd...
Ezt a gyártók oly annyira tudják, hogy bármelyik márka 4K demóját nézzük, nem véletlen hogy szinte csak állóképeket látunk, épp hogy lengedezik egy faág vagy lassan megy benne egy távoli autó... Jelen 4K lcd esetében a technológia mozgás megjelenítse annyira szűk keresztmetszet lett megint, mint anno ez első generációs lcd TV-k estében... Így számomra a szememben a 4K lcd technológia leredukálódik fénykép nézegetésre... -
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #17738 üzenetére
Esetleg még azt el tudom képzelni, ha fektetve volt szállítva, ami 65"-nál különösen nem javalott, hogy belengett a tv "hasa" és a panel rétegeknek ez nem tetszett... Nem tudom... Nem is bevilágítás folt volt az, hanem mintha valamilyen nem létező sötét tartalmat mutatott volna.
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #17481 üzenetére
Hát igen, az is baj, hogy sajnos már elég tapasztalt lcd hiba kereső vagyok... Mondtam is a palinak, hogy azért vettem ilyen TV-t, mert erős hobbi és nem azért mert gazdag lennék... A legnagyobb probléma, hogy a boltok sehol nem alkalmasak hiba keresésre, legfeljebb azt veszed észre ha eltört a képernyő...
Ha meg kicsit világosabb a kép, teljesen rendben van a homogenitás, tűréshatáron belül... -
PpenoO
őstag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #16645 üzenetére
Ha nagyon keresném lehet persze lenne torzulás de ha van is nem észrevehető, azaz ilyen brutális dolgokról én nem tudok beszámolni 1 méteres oldal mozgásba 3 méter távolságról sem, nemhogy 10 centiről. Ha közel állok hozzá és úgy nézem ott már viszont beszélhetünk ilyenről.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #16618 üzenetére
Én az enyémet 65-ért úgy adtam el hogy akkor már 84 volt a boltba, és az enyém több mint fél éves használt volt már akkor. 3-an is jöttek volna megnézni, csak betartottam az elsőnek, fel is jött vitte is egyből (de nem részletre, mert nálam olyan opció is játszott). Szóval tényleg nem fellegekbe beszélek mint láthatod, a tiéd újabb széria, zsír új, erősebb, jobb. 70-ért beb@szna ha nem menne el.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #16616 üzenetére
Én is néztem az árát, és 120 volt még pár napja, de hogy 120, vagy 105 kutyát nem érdekli. Amennyiért meg te hirdeted kétlem ne menne el. Nem tudom hol hirdeted még, de több helyen hirdesd meg, linkeld be és írd ki egy sony boltban mennyi az új ára, illetve sose kerek összeget adj meg hanem hirdetett áron 10 Ft-tal kevesebbért mert jobban rákattintanak (lehet vicces, de marketing szempontjából így van).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #16611 üzenetére
Hallod, te mi a túrót veszekedsz velem ezen? Ennyire unatkozol? Senkit se fenyegettem meg hogy vegye meg azt! Sőt még a Sony-hoz sincs semmi közöm hogy az eladást promótáljam. Annyit írtam nekik gondolják át, mint írtam ha nincs rá pénzük eleve nem fogják megvenni, vagy szerintem miattam uzsora kölcsönt vesznek fel mert én említettem valamit? Arról meg nem tehetek hogy te nem tudsz eladni valamidet, érdekes én bármit meghirdetek eltudom adni. Nem volt még olyan amit lekellet volna vennem mert nem kelt el, ha reális áron hirdetsz meg valamit, jó helyen, normális képpel, szöveggel el fog menni.
Erről a témáról meg még véletlenül se szeretnék veled többet veszekedni mert semmi értelmi, amit meg mondtam mindenki nagyfiú/nagylány és eltudja dönteni lát e benne lehetőséget vagy nem. Mindenesetre nekem ha lenne rá lehetőségem befektetni inkább ~240 ezerért egy 55-ös Sony TV-t vennék így, mint egy 43-ast!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #16609 üzenetére
Ezt mit lehetőség hoztam fel, gondolom akinek nincs rá pénze eleve nem fogja megvenni, a cuccokat meg ennyibe el lehet adni direkt olyan árat írtam ami reális eladásra. Szóval nem tudom ebbe mit "hülyítem a népet", inkább aki ezt nem használja ki úgy hogy van hozzá tőkéje az a hülye, ha nem írom ezt le meg lehet sose tudják meg. Így szerintem nem hülyeséget közlök. Az meg hogy te teljesen máshogy gondolkodsz nem tehetek róla.
Az meg érdekes hogy én használtan eltudtam adni normális áron egyből, és több jelentkező is volt rá...Ha még azt írnám a 120 ezres projektorra hogy 125-be próbálja eladni akkor azt mondom oké, de 90 ezeréért miért ne lehetne eladni, meghirdeti 3-4 helyen és kész.
-
tootzooz
csendes tag
válasz
Callisto #16599 üzenetére
Köszi!
Igen a betekintési szöget már hallottam és abban is megerősítettél, hogy nem voltak jók a feltételek az üzletben.
Alszom rá még egyet, de a "hibák" ellenére szerintem a Sony-t választom.(érdekes a sárga probléma, nem lehet, hogy a színtónus valahol állítható???)
-
dh66e
veterán
válasz
Callisto #16574 üzenetére
Nos ha jól rémlik minden gyártó a kifutásig cirka 30-40-50%-ot "enged" a megjelenéskori árából.Évek óta ez a tendencia.Szóval ezt az orrba szájba akciózást nem nagyon látom.A sony veszteséges egy csomó platformon próbálnak kikecmeregni a gödörből.Tavaly hangprojit adtak hozzá ajándékba most meg telefont meg hangprojit a középkategóriától felfelé.Aztán majd ez is elmarad és kijön a karácsonyi ár ami már elfogadhatónak mondható amiért megkapod csak magát a tévét.
No de majd ősszel visszatérünk a témára. -
playa8
csendes tag
válasz
Callisto #16492 üzenetére
mire erdemes cserelnem a 60w605b helyett? a merettel es a kepminoseggel nagyon meg voltam elegedve. 4 meterrol nezzuk a tv -t es tenyleg adott egy kis mozihatas a 60 as meret. sony -ban erdemes egyaltalan gondolkoznom? lg 55uf8007 ben gondokozom meg, de keveset tudni role egyelore es az is csak 55" -os. mit tanacsoltok ebben az arkategoriaban (lg -t most 369K ert adjak a MM ben)?
-
Blaise
veterán
válasz
Callisto #16487 üzenetére
Mi alapján állapítod meg a gyártást?
Nekem az 55W805C-nek első körben semmi baja, le is kopogom.
Újracsavaroztam a tartó lábat, már sokkal jobb, de még mindig nem tökéletes, kicsit előre billen, szeretném lekötni majd a TV állványhoz, ahogy az útmutatóban írják. Ehhez valami spéci kötél kell? Hogy lehet a legegyszerűbben megoldani?
-
n000rbi
senior tag
válasz
Callisto #16487 üzenetére
A harmadikkal én is kivártam. Az első kettő augusztusi gyártású volt, a harmadik decemberi. Nekem nagy csalódás volt, hogy egy háromszázezres tv is lehet szar, de később be kellett látnom, hogy túl magasak az elvárásaim és tényleg a milliós kategóriában is fellelhető hibák ezek, amik épp kevésbé vagy nagyon zavaróan vannak jelen.
-
n000rbi
senior tag
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto #16448 üzenetére
Maradjon így! De sok esetben ez nem ilyen egyszerű .. Ugyanis a hőmérséklet változás is beleszól. Sok esetben egy tv hidegen máshogy felhősödik, mint már bemelegedve a hőtágulás miatt. Vizsgáld meg majd bekapcsoláskor és utána 1-2 órával is. És majd még a 21c-os szobában, télen megint más lehet. De nem feltétlenül.. .
-
B-L-A-C-K
titán
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #16351 üzenetére
Ezt így nem nagyon értem hogy lennének ugyan ott. A lényeg, megveszed így 400-ért a 3 dolgot megkapod mellé. Ezt a 3 dolgot bontatlanul neten el lehet adni ~140 körül (Telefon új ára 40 ezer, így bontatlanul felrakhatod 30ba, 3D-s lejátszó újonnan 30 ezer, meghirdetheted 25-be, hangprojektor 120 ezer újonnan meghirdetheted 90 ezerbe.) Azaz így ~260 körül kijön a TV.
-
hegylako01
tag
válasz
Callisto #16321 üzenetére
Nem tudok ilyenről. Lesz egy olyan javítás szeptember környékén, hogy engedik, hogy külső háttértárra is telepíthessen az ember programokat.
Hardverileg nem rosszak ezek a tv-k. Arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz pár év múlva amikor ez a hardver már elavult lesz az akkori Androidnak. -
Damage
senior tag
válasz
Callisto #16096 üzenetére
Ez így igaz! Emiatt is mondtam, hogy nem értek a TV-hez és nem is értem, hogy miért jobb a VA az IPS-sel szemben! Mivel számomra a legfontosabb a minél jobb, szebb képminőség. Egy normálisabb 24" 100k-s monitorn sem látsz felhősödést (vagy rossz vásárt csinálsz). Azt hittem, hogy számomra a minél jobb színhűség visszaadása fontos a TV-nél is. Valószínűsítem, hogy a jel, amit kap a TV, már az szűk keresztmetszet jelen esetben (javítsatok ki, ha nem így van). A lényeg, hogy PS4-gyel minél szebb képe legyen (és külső eszközzel filmlejátszással). 55" 829B vagy 60" 605B?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #15517 üzenetére
Nem jöttem rá magamtól semmire, csak gondoltam felesleges belemennem mert értelme sincs, de csak le kell írnom akkor...
Kezdjük ott miből indult ki az egész?
Abból hogy a készülék nem kap jelet akkor tapasztalható bevilágítás.
Te utána írtad:
Csakhogy a homogenitást az elektronika minél teljesebb kikapcsolásával kell nézni (dinamikus kontraszt, feketébe belenyúlás mindenképpen off) és úgy is nézi mindenki.
Erre írtuk mind2-en nismoka kollégával, hogy ha kivan kapcsolva minden, és nincs jell akkor is jobb a fekete! Az meg hogy rásegít az elektronika és jobb ez miért baj, és miért parasztvakítás? Ezek a LED TV-k maguktól soha a büdös életbe nem fognak tökéletes feketét elérni, ezért kell a rásegítés. De ez miért gond? Nekem az a lényeg a szememmel lássam jól, nem az érdekel hogy a háttérbe ez milyen módon kivitelezi a készülék.
A szavamat meg nem kell kifogatni:
"Az meg, hogy a Sonyt azért kell megfizetni, mert ilyen elektronika van benne... You made my day.
"
Tudod mit írtam? Jellel meg ha az elektronika belesegít nem tudom miért baj neked, hiszen ezért is fizeted meg a TV-t. Az az ott az IS szó, ami nem csak azt jelenti kizárólag ezért fizeted meg, de látom értelmező olvasásból se vagy egy zseni.
Szóval most leszögezem hogy részemről vége a nagy eszmecserének, ha neked az agyad parasztvakításnak fogja fel az elektronika által elősegített képi megjelenítését nem tehetek róla.
További szép napot!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #15513 üzenetére
Ja hogy én vagyok a totálisan laikus, azaz full hülye ehhez a TV-hez...
Remélem tisztában vagy azzal hogy Sony-t azért is kell megfizetni mert ilyen az elektronika benne. Az meg hogy valaki használja is, és jobb a fekete ettől ez nálad úgy látom ciki...
Bár ha kivan kapcsolva minden akkor is jobb jellel mint jel nélkül a fekete kép, amit nismoka kolléga meg is erősített, idézek tőle: "De ezek függetlenek attól hogy ha kap jelet a tv akkor jobb a fekete mint üres, jel nélküli képernyőn."
Erre mi van, ugyan arról beszélek mint Ő, de én vagyok a hülye, ő meg megmondta a frankót...Úgy látom kicsit érdekesen látod a dolgokat, és azért ha kérhetlek ne reklámozd a butaságaidat, mert ha valaki megvesz egy ilyen Sony TV-t, hidd el nem jel nélkül fogja bámulni otthon a fekete képernyőt...
Jellel meg ha az elektronika belesegít nem tudom miért baj neked, hiszen ezért is fizeted meg a TV-t.
-
nismoka
addikt
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Callisto #15510 üzenetére
Úgy kell nézni ahogy látom, és ha én a feketét úgy látom ahogy a képen van miért ne úgy kellene nézzem? :/ Most szerinted azt veszem alapul ahol nincs semmi tartalom? Mi értelme lenne? Vagy te ha leülsz TV-t nézni pl egy olyan HDMI portra kapcsolsz ahol nincs semmi, és azt nézed?
Ne idegesíts már....
Tomekk: Több ilyen TV átfutott már a kezem alatt, és az enyém is illetve más ilyen TV-n is ha nincs tartalom, tapasztalható némi bevilágítás.
-
dualcore
őstag
válasz
Callisto #15060 üzenetére
Így oké a dolog.
Az a kevéske video (főleg Demo) tényleg nagyon ütősek 4K-ban, de én bízom abban, hogy nem kell több évet várni a több tartalomra.
Általában az ember ha készüléket vásárol több évre tervez, ha meg addig sokat változik a technika, ott az 5 év garancia, ha nem bírja a "vas" vagy pixelesedik akkor csere.
Addigra kiderül. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Callisto #15046 üzenetére
Hát nem tudom... A FHD felbontása elvileg pont a fele az UHD-nak, tehát az elektronikának csupán meg kell dupláznia a képpontokat X Y irányban ahhoz, hogy kitöltse a nagyobb felbontású képernyőt. Ez túl sok számítást nem igényel az elektronikától. Ellenben a DVD-ből 1080p-t csinálni már sokkal nagyobb feladat, mivel a DVD felbontása nem egész hányadosa a FHD-nak. A DVD-ből UHD-t csinálni pedig még inkább igényli a jó elektronikát.
Ha a példa kedvéért ugyanakkorának vesszük a FHD-s és az UHD-s képernyők képátlóját (pl 60-65"") akkor a nagyobb felbontású megjelenítőn SOKKAL sűrűbben helyezkednek el a képpontok, ezáltal sokkal kisebbek is lesznek. Ennek hatására kevésbé látszik rajta ha egy videó tartalmat fel kell skálázni (kevésbé látszanak rajta a hibák).
Egymás mellett még nem láttam 1080p-s anyagot a FHD-s és az UHD-s tévén, de a fenti tényeket figyelembe véve szerintem nagy különbség nem lehet a kettő között (de ez csak találgatás a részemről).Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy vennék UHD-s tévét, csupán csak azt, hogy a sima SD adás se néz ki rajta rosszabbul, mint egy FHD-s tv-n.
-
BBéci
legenda
válasz
Callisto #15003 üzenetére
Kérdezd meg janos666 fórumtársunkat, Ő ebben profi szakember, ha lesz kedve és ideje, elmagyarázza, melyik műszer miért nem alkalmas, vagy miért csak korlátozottan alkalmas TV kalibrálásra. Engem nem izgat, ha kalibrálni kell a tesztelés alatt álló tévéket, vetítőket, eljön és megcsinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest