- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
PpenoO #66034 üzenetére
Nekem is olyan tv-m volt, nálam sem működtek.
Régi tv az már az ilyesmire.. 2014 óta számtalan fissítést kapott a Netflix, azok már nem kompatibilisek a tv szoftverével.Maga az internetes funkciók is baromi lassúak voltak rajta, le is húztam a netről... külső lejátszóval hajtottam.
-
törölt tag
válasz
PpenoO #41942 üzenetére
Köszönöm, de ahogy próbálgattam, ezt a jelenséget 3 dolog befolyásolja..
1: Háttérfény
2: Kontraszt
3: Film üzemmód..Ezek csökkentésével/kikapcsolásával minimalizálható a probléma. Meg persze valamelyik Motionflow-al, csak ugye filmekre nem igazán jó az interpoláció, (24p, az legyen 24p)
így marad a True cinema.
A háttérfényt levettem 2.-re, a kontraszt 85, a film üzemmódot kikapcsoltam.
-
norrberth
addikt
válasz
PpenoO #27635 üzenetére
Kíváncsi voltam valamire, nem törölgettem 1 hónapig a tv-t jó poros volt a panel, aztán pontosan a tv felét áttöröltem a másikat úgy hagytam, akárhogy néztem akármilyen távolságból, képeket filmeket.
Semmit nem vettem észre. Szóval állhat azon a por úgysem látunk belőle semmit. -
-
kuthia
csendes tag
-
WonderCSabo
félisten
válasz
PpenoO #27353 üzenetére
En par hete vettem egy ilyet, csak 50 colos verziobol (49XD8077). Sajnos nagyon tuzetesen nem volt idom meg kiprobalni, de ratoltam jo par videot USB-rol, es meg vagyok vele elegedve teljes mertekben.
Apropo, egy kerdesem lenne is az itteni szakikhoz mar hozza. Az Androidos lejatszokkal el lehet erni a 24p lejatszast? Lathatolag nem valt 24p-re, mert stuttering van, sajnos. Azt olvastam, hogy HDMI bemenetrol alapbol tudja, de az Androidos lejatszo (pl. pendrive-rol jatszok le filmet), mar nem egyertelmu.
-
air
nagyúr
válasz
PpenoO #27297 üzenetére
Hát ez az. Ezért vagyok meglőve. Kell a francnak a Smart, ha ennyire ostoba. (Még mindig.)
De olcsóbb, jó panellal szerelt buta meg nincs. Egy időben a 3D-t ajnározták. Az sem vezetett sehová.
Helyette lehetett volna a Smartot fejleszteni, de ahogy látom 5 éve egy-helyben topogás van.
Android tv-box témában ezt szokták javasolni. -
-
Bzzz
senior tag
válasz
PpenoO #26523 üzenetére
Szia!Ha írsz nekik, azt is megírhatnád, hogy javítsák ki, hogy amikor a Guide-ba(digitális műsorújság) lép az ember ne villogjon egyet a képernyő.Köszi.
Más: még mindig csatornalista beállítása. Most már a csatornalistát sem engedi kiexportálni
A Programlista átvitele szürke? Pedig ugyanaz a pendrive van benne mint eddig.Valaki tudja, hogy mitől válik ez a menüpont inaktívvá?
-
PpenoO
őstag
válasz
PpenoO #26500 üzenetére
Senki nem tudja, hogyan lehet a leghatékonyabban felvenni a Sonyval a kapcsolatot egy FW hibával kapcsolatban? B és C széria is érintett. Cam modul használata esetén, hiába van letiltva a szatellit csatornák frissítése, ahogy lépegetünk a különböző transpondereken elérhető már szerkesztett csatornákon úgy tölti fel a csatornalista végét új csatornákkal a rendszer.
-
Bzzz
senior tag
válasz
PpenoO #26485 üzenetére
Szia!
Importálás után újraindul, akkor jó minden, majd ha kikapcsolom és újra be, akkor állítódik minden vissza a korábban beállítottra.
És nem csak ez a bajom. A kiexportált fájlban "lukak" vannak, mert ugyebár a szükségtelen csatornákat töröltem. Szóval most pl. nem 1-10 ig van a kiosztás, hanem 2,3,5,8,9 - ami mondhatom nagyon f@sza. Próbáltam a Sony editorral a csatorna előtti számot megváltoztatni de azt meg nem engedi, valakinek van erre megoldása? -
bezz
tag
válasz
PpenoO #25665 üzenetére
Nem tudom. Nekem úgy tűnt az öreg egyáltalán nem ért a cucchoz. A kollégája ámuldozott, hogy milyen vékonyak már ezek az új tv-k, ő még ilyet nem is látott, amikor bevittem. A "mester" azt mondta, teljesen szűz alaplapot rakott bele, amire kb 1 óra alatt ment fel a szoftver.
Ez hanta az egész?
Meg akkor van ezzel gond, hogy így van beállítva, vagy nincs? -
gyeniko
őstag
válasz
PpenoO #22800 üzenetére
Pontosan ez keltette fel az én érdeklődésemet is. Több helyen is van raktáron, illetve az MM is ugyanennnyiért adja, ezért nem hiszem, hiogy visszaküldött, vagy bemutató darabokról van szó.
Egyszer - 2 éve - már majdnem vettem egy 65-ös Sony-t, de kiábrándítóan felhős volt a képe... -
oliba
őstag
válasz
PpenoO #21864 üzenetére
Köszönöm szépen, erre lettem volna kíváncsi. A mélységállítást már próbáltam, de az alap beállítás a legjobb. Azt hittem, hogy jobb szemüveggel, vagy más lejátszó szoftverrel tudom orvosolni, de ezek szerint hozzá kell szoknom, vagy le kell szoknom a 3D-ről. Ezer köszönet érte
-
SipiBcs
őstag
válasz
PpenoO #21016 üzenetére
Kihátráltak a gyártók a két tuneres tévékből, ugyanúgy mint idén a 3D-ből.
Rosszul fogalmaztam: az idei évben a Samu és az LG is csak a top kategóriájában tartja meg a 3D-t, ugyanez vonatkozik a PIP-re is. Csak a csúcskategóriában található a tévékben két tuner, a SONY legjobb tudomásom szerint szoftveresen oldja meg.
-
-
törölt tag
-
cspeti12
csendes újonc
válasz
PpenoO #18574 üzenetére
Heti 7 nap meló mellett a nyelvtani, helyesírási hibákra nem feltétlenül figyelek oda. Mindenesetre nagyon örülök hogy van aki kifejezetten odafigyel erre és kijavítja a műveletleneket. Biztos nagyon elfoglalt ember vagy, úgyhogy mégegyszer nagyon szépen köszönöm hogy szántál rám időt. Amennyiben ebben a hozzászólásban is találsz hibát, kérlek írd fel a kis naplódba.
-
ladlac
tag
válasz
PpenoO #18365 üzenetére
Digitális résznél ezek vannak kikapcsolva:
- Digitális Auto. szolgáltatásfrissítés ki
- LNA (CS---) ki
- Auto. szolgáltatásfrissítés (itt preferált műhold be, általános műhold ki)
- Szolgáltatás helyettesítése kiMindig csak egy adag felesleget ad, ha törlöm őket, akkor ad újabbakat, de nem nyomja be egyszerre mind az ezret, amit amúgy találna a műholdon.
-
ladlac
tag
válasz
PpenoO #18361 üzenetére
Köszi, bár sokkal előrébb nem vagyok. Rájöttem, hogyan lehet transpondert beállítani, de ígyis több százzal több csatorna jön le, mint kellene. Én egyébként arra tippelek, hogy a tévé a problémás, szerintem a Digi kártyája csak engedélyt ad, ha az ő csatornájukat akarom nézni, de nem "kényszeríti" a tévét arra, hogy pl. a UPC csatornáit is leszedje.
Van itt egyébként olyan W7/W8xxB + Digi műhold + Smart Cam tulaj, akinek csak annyi csatornája van, amennyit akar?
-
limpi
aktív tag
válasz
PpenoO #18212 üzenetére
Persze, igazad van, szerintem is gáz a clouding!
És egyébként még 1 hétig el is állhatok ettől a TV-től.
Csak akkor mit veszek helyette? J-(A teljes sztorim ugyanis ez:
Sajnos 7 év után tönkrement a Sony KDL-40W4500 TV-m, amivel egyébként teljesen elégedett voltam (2008-ban 340 eFt-volt, szóval nem olcsó, de akkor elég jónak számított). A feketéje annak sem volt tökeletes, de azért sokkal jobb volt annál, mint amiről most elsőként képet beszúrtam.
Nagyon sok utánajárás után vettem helyette egy Samsung UE40H6400-at, a legtöbb review agyondícsérte, hogy milyen jó a képminősége és mennyire highly recommended meg minden. Na, ennek a feketéje tényleg nagyon jó volt és a kontrasztja, fényereje, színei is. Szóval nagyjábol minden, csakhogy a mozgóképek megjelenítése az nem ment jók neki. A legfrisebb szoftverrel a Motion Plus durván hibás volt! SD tartalomnál durván akadozott. De a 1080p/50Hz sem ment neki. Csak a 24Hz. Ha viszont kikapcsoltam, akkor nem volt folyamatos a kép (kivéve SD). És még volt csomó egyéb apró baja. Szóval visszavittem.
Aztán vettem egy Sony KDL-40W705C-t, ennek is jó sok baja volt: túl kicsi max. fényerő, valódi mozgáskiegyenlítés hiánya, az első pixelsor csak szemből vagy magasabb szögből latszott jól, ...
Ja és clouding-ja ennek is volt. Ezt is visszavittem.Aztán egy Philips 40PFH6550-et vettem, hátha a Philips már tud jó TV-t gyártani. Hát, nem tud,
nagyon nem... Az ambilight tetszett benne legjobban, de nem filmnézéshez, hanem hangulatvilágításnak.
Ennek a TV-nek volt a legtöbb baja. De egyébként a feketéje ennek is nagyon jó volt, akárcsak a Samsungnak. De a panelja egyébként totál gáz. A Perfect Natural Motion 800 Hz borzalmas, minden beállításánál, bár legalább nem akadozik. Ezt is visszavittem.Szóval most a negyedik TV amit próbálok ez a Sony 43W809C. És ezzel elégedett vagyok, kivéve ezeket:
- Backlight clouding/bleeding és banding/DSE - a szokásos edge LED bajok
- A game mode-ja használhatatlan, durván remegnek a kép nagy kontrasztú részei (gondolom a panel lassú válaszideje miatt), szerintem tényleg használhatatlan (de a MotionFlow bekapcsolása sokat segít rajta, viszont akkor ugye némlieg nő az input lag és bejön a soap opera effect, meg néha látszansk artifact-ok is)
- Panel lassúsága néha filmnézés közben is feltűnik (hiába marketing 1 000 Hz MotionFlow, LOL)Összességében a 2008-as W4500-am jobb volt tulajdonképpen mindenben.
Annak a game mode-ja is rendben.Szóval ezt akkor vinném vissza, ha létezne helyette egy most kapható biztosan jobb, ami meg tudja közelíteni a régi tévém minőségét... És legyen jó mozgáskiegyenlítése minden tartalomra (ilyet leginkább csak a Sony tud).
-
krx21
nagyúr
válasz
PpenoO #17443 üzenetére
Hozzá kell tenni, hogy pláne 65"-ban nem nagyon van lcd tv amibe ne tudnék ilyet mutatni neked... Kérdés mindig ennek a mértéke. Például a szalonban volt egy 65"-os jóval drágább darab, (9-es) ami a sarkoknál úgy bevilágított, hogy azt például el sem hoztam volna... Véletlenül sem akkarom ezeket a hibákat túl dramatizálni, mert sokaknak a megléte sem ismert és soha nem is lenne zavaró nekik, mert nem veszik észre. De érdemes és kell is beszélni róla. De tudni kell, hogy sajnos tökéletes lcd panel, tv típus, ritka mint a fehér holló...
Nismoka:
Na, pont erről van szó...Sajnos... Ráadásúl a 850C nem felső kategória,...
-
nismoka
addikt
válasz
PpenoO #17443 üzenetére
Sajnos lehet akármilyen felső kategória egy LED LCD TV ezek a a technológia sajátosságai (inhomogenitás, DSE) melyek nem száműzhetőek teljesen csak mérsékelhetőek többé kevésbé. Ekkora felületnél meg ugye hatványozottan jelentkezhetnek ezek a dolgok. De gondolom ezt te is tudod.
-
krx21
nagyúr
válasz
PpenoO #17071 üzenetére
Igen... De a távolságok nem mindenkinél olvashatók ki egy táblázatból. Az ilyen táblázatok inkább azt mutatják, hogy milyen közel kell ülni a megjelenített részletesség érvényesülése miatt. Én azt a nevet adnám neki, hogy részletesség észlelési távolságok...A szemünk sem egyformák, de amire itt én igaziból gondolok, hogy mindenkinek más a komfort érzete egy nagy képernyő távolságát illetően...
Például: a táblázat hiába írja, hogy egy 75"4K tévé elé 2.17m kell ülni, valakinek ez túl nagy, zavarja... Persze én valószínűleg beülnék.Tehát röviden: van más szempont is mind a részletek észlelése...
Érdekesség képpen megemlítem, hogy az arányokat tartva, a nagyobb tv messzebről kevésbé tud fárasztó lenni, mert az sem mindegy milyen távolságra fokuszál a szem... -
Balázzs
senior tag
-
tylerddd
veterán
válasz
PpenoO #16590 üzenetére
A 829B vs 805C-re csak a "mi lenne ha" szintjén gondoltam. Spórolni én is szeretek, ha venni akarok valamit. De nem azért veszek valamit, h spóroljak.
De ne vitatkozzunk, máshogy látjuk a dolgokat. Lehet, h én lusta vagyok és nincs kedvem foglalkozni a cserélgetéssel, ha úgy érzem kifogtam egy számomra tökéletes darabot
Mennyit buksz egyébként akkor, ha most eladod a 829B-t?!
-
tylerddd
veterán
válasz
PpenoO #16545 üzenetére
Lehet, h neked ez tűnik racionálisnak, de kíváncsi lennék, h az átlag user is így gondolja-e?! Az racionális döntés, h csak azért cserélsz le egy tévét, h minél kevesebbet bukj rajta, miközben mondjuk tesztek szerint gyengébben teljesít az új széria és mondjuk a régebbinek szebb a képe, hangja stb.?! Minden elektronikai eszközzel így csinálod?! Eladsz egy remekül muzsikáló, régebbi erősítőt, csak hogy ne bukj rajta és veszel egy újabbat, miközben köztudott, h a hang már nem elsődleges szempont?!
Én 240k-ért vettem az 50-es 829B-t, 5 év garanciával. Ha 4-5 év múlva úgy látom, h itt az idő váltani, megörökli valaki a családban vagy eladom X pénzért. Ha pedig addigra, ennyi idő alatt nem sikerül erre félretenni mondjuk ugyanúgy, 250k körüli összeget, akkor sz**jam össze magam. Ha arra hajtanék, amire te, akkor a telefonomat vagy a laptopomat félévente cserélhetném ...
-
tylerddd
veterán
válasz
PpenoO #16541 üzenetére
Én sem látom sok értelmét a tévék állandó cserélgetésének, úgy gondolom itt nem fejlődik olyan rohamléptekkel a dolog, mint például egy telefonnál vagy számítógépnél. Ezek első körben megjelenítők, ezt a funkciójukat pedig sok év múlva is ellátják. Nem tudom, h mennyit vernek az idei modellek a tavalyiakra megjelenítés szempontjából?! Az, h milyen körítést találnak ki hozzá (jelenlegi C sorozat androidos hülyesége), az már mellékes. Androidot telefonon sem viselem el, nehogy már még a tévén is az legyen. Felokosításra meg nagyon sokféle módszer létezik, amire legjobb egy PC (mini vagy stick).
Az meg természetes, h értékét veszti bizonyos idő elteltével. Ha valami beválik és elégedett vagyok vele, akkor nem fogom eladni azért, h minél kevesebbet bukjak rajta.
-
tylerddd
veterán
válasz
PpenoO #16476 üzenetére
Köszi!!! Nekem is ilyen tévém van. Igaz, én saját beltérivel használom, de gondolkodtam már, h veszek modult és azzal használom. A beltéri meg átkerülne a másik, nem modulos tévéhez, így elég lenne csak kártyákat kérnem a szolgáltatótól. Ami viszont eltérít ettől és ezt gondolom te is észrevetted, h elég lassan áll fel a tévén a rendszer, beltérivel viszont azonnal mehet a csatornaváltás.
Használtad egyébként beltérivel valaha?! Milyen pl. a csatornaváltás sebessége egy beltérihez viszonyítva?
Pár hete bekötöttem a kábelt a tévébe, de semmilyen műholdat nem talált. Gondolom kártya nélkül is látnia kellett volna valamit, nem?! Tudnál tanácsot adni, h hol érdemes elindulni beállítás szempontjából?!
-
válasz
PpenoO #15023 üzenetére
másfél évig használtam UPC boxot, szóval tapasztalatból mondom, hogy a SONY informatívabb, a UPC pedig ahogy írtam, hosszabban lapozható. jelenleg a SONY-nál modullal nem lehet megoldani, hogy ha elutazom pénteken és vasárnap este érek haza, akkor egy vasárnap délutáni F1 futamot felvegyen. a UPC műsorújság segítségével legalábbis. olyat persze gondolom tud a tévé, műsorújság nélkül is, hogy beírom neki a dátumot és címet és elindítja a felvételt akkor.
-
törölt tag
válasz
PpenoO #14969 üzenetére
Nat Geo HD nem tetszik jobban sport scene-el, mint cinema-ban, ami különösen igaz a kerékpárra most a Eurosport HD-ra. Annyi módosítással, hogy előbbinél a fényerőt 4-re, utóbbinál 3-ra húztam le sötét szobában.
Egyébként ezek csak profilok vagy annál többre kell gondolni? Gondolok itt arra, hogy egyes jelenetválasztók menüjében bekapcsolnak olyan funkciót, amit nem tudok átállítani? Például a music-t simán megcsinálhatom a sport mintájára?
(#14971) Sárpac ezt linkeltem a #14952-es postban.
B-L-A-C-K, szerintem nem hülyeség a kalibrálás. Eddigi monitorjaimmal csodát tettek, nem lenne máshogy ez TV-vel sem. Szemre nem lehet beállítani valósághoz legközelebbi értékeket. Persze az megeshet, hogy az ízlés eltér a valóságtól. Én utóbbira szavazok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest