Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • medvegy

    aktív tag

    Ma volt időm alaposabban szemügyre venni az 50W755C-t, ezért megosztanék néhány tapasztalatot.

    Először is avval kezdtem, hogy meggyőződtem a kijelző pixelhiba mentességéről (12 különböző színnel végig pörgettem a tesztet kétszer is, majd kifolyt a szemem a végére :DDD).

    A vásárlás előtt kicsit féltem ugyan az Android op. rendszertől (ui. pár helyen elég kiforratlannak és komplikáltnak találták), végül viszont elég kellemesen csalódtam: jól átlátható, és logikus felépítésű, abszolút felhasználóbarát. A rakás elérhető alkalmazás hidegen hagy egyelőre, azért egy-két alap app.-ot (pl. video lejátszó) biztos kerítek majd. Állítólag Androidos és iOS telefonokkal elég jól együtt tud működni a TV (pl. távirányítóként vagy billentyűként használható), de sajnos WP támogatás nincs (bár nem is nagyon vártam), így sajnos ezek a funkciók nekem kimaradnak (megrögzött WP user vagyok). Ami tetszett még, hogy vezeték nélküli egér+bill. szépen beköthető, és még ha nem is mondható tökéletesnek a működésük, de nagyon megkönnyíti a böngészést. Azt nem értettem mondjuk, hogy miért az Opera böngésző, a Chrome szvsz. jobb lett volna (pl. könyvjelzők importálása).

    Ami a képminőséget illeti, a tegnapi előzetes véleményemet továbbra is tartom: nagyon odaver! Megnéztem az Expandables 3-et 1080p-ben, aztán pedig játszottam egy kis GTA V-öt. Folyamatosan az államat kerestem a padlón. A színek élénkek és kontrasztosak, a fekete tényleg fekete (a régi 32-es Samsungomat inkább nem is hasonlítom hozzá). A VA panel ellenére a betekintési szögek is egész jók, itt a fórumon hallottak alapján rosszabbra számoltam. A TV beépített hangszórói is teszik a dolgukat, nem recsegnek nagyobb hangerőn sem, bár csodát nem szabad várni tőlük. Azért idén még egy soundbar-ra biztos be fogok ruházni (ha valakinek van eladó promós, az ne tartsa magában).

    Felhősödésről, inhomogenitásról nem beszéltem még. Az olvasottak alapján ez volt a másik, amitől paráztam, de szerencsére úgyfest, hogy ettől se kellett volna annyira tartani.
    Ha leülök a kanapéra a TV-vel szemben (kb. 2.5 m) teljesen homogénnek látom a feketét, sőt ha jóval közelebb megyek (úgy 1 m-re) a TV-vel szemben, akkor sem látok inhomogenitást/felhősödést. Ez egyaránt igaz ha üres HDMI portra, vagy egy film tökfekete részére, vagy pendrive-ról egy tökfekete képre állítom. Nagyon extrém látószögből és nagyon közelről lehet észrevenni átvilágítás okozta inhomogenitást. Pl. hogy ha a képernyő széléhez állok (nagy betekintési szög) közvetlen közelről, akkor látszanak némi foltok a feketén, de lefotózni szerintem nem tudnám. Ez normálisnak tekinthető így?

    Ennyi jutott eszembe, de szerintem csomó kérdésem/észrevételem lesz még az elkövetkező hetekben ;)

    [ Szerkesztve ]

    FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

Új hozzászólás Aktív témák