- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
lexter00 #17764 üzenetére
Szerintem még jó árban is van, pláne ha megnézed az egyéb gyártok ekkora méretű készülékeit...
Egy 75"-os képernyő nagyobb mint sok ablak, ez nem egy sima tv, hanem élményeszköz... Ilyen méretet eleve csak az vesz, akinek a házimozi hobbi... Használata nem egyenlő az átlagos szokásos "megnézem a híreket..." tv-zéssel... Ha nagyon-nagyon sok pénzem lenne én egy 84"-ost vennék a nem létező mozi szobámba... -
zozy84
senior tag
válasz
lexter00 #15695 üzenetére
Ezért vettem kb 6 éve Yamahát. (Angliában vettem olyan 150eft körül volt. Kevés helyem volt. Ezért tettem vele egy próbát.) De ne várjunk már jó hangzást egy könnyű, vékony műanyag "rúdtól" meg egy mélyládától.
Meg, hogy a falakról úgy verődik vissza a hang, hogy térhatás lesz meg 5.1.
Házibulit meg mi is tartottunk JBL Spot 2.1-ről. Még sok is volt. Hangosnak az is hangos. El is adom.
Na de ez már OFF.(azért nem véletlen, hogy egy normális 5.1 erősítő annyiba kerül mint egy drágább hangprojektor és akkor még nincs 6db hangfalad + kábelek, stb.)
-
Vangelis
félisten
válasz
lexter00 #13172 üzenetére
De tényleg bontatlan volt minden tartozék...
De nem utasíthattam vissza! Gyári csomagban volt minden!
Tényleg le a kalappal!
U.i: Egyébként az LG is kicserélte öcsém szintén DEMO tv-jében a táp részt.
Lehet nem is volt hibás, kijöttek házhoz kb 70km-.ért és azt mondták, legalább új lesz.
Az a tv is 30 ezer volt.Tényleg jó fejek ezek a cégek. Vagy csak mákom volt?
-
BBéci
legenda
válasz
lexter00 #13093 üzenetére
Gondolom a Samsungok gyári beállításaiból a dinamikusra gondoltál, amikor az első mondatot írtad. Épeszű ember olyat nem használ, és első dolga mindenkinek, aki igényes a képminőségre, a túlszaturáltság megszüntetése, a fényerő csökkentése. Samsungból is simán ki lehet hozni olyan színeket, olyan képet, mint Sonyból. A Triluminost most hagyjuk!
Tehát az efféle általánosítás: "Sony-nak szebb színhelyesebb képe van mint a Samsungnak." így, ebben a formában nem igaz.(#13098) n000rbi
Erről van szó, ezért kell a tévéket (monitorokat) műszerrel kalibrálni. 12 éve tesztelek tévéket, de nem mernék belepiszkálni a fehéregyensúly és színköz beállításokba. -
NGA
addikt
válasz
lexter00 #13001 üzenetére
Mivel lehet vezérelni az android alkalmazásokat? A távkapcsolóval? A jelentős részük érintőképernyőre van optimalizálva.
Látom lehet venni hozzá valamilyen vezérlőt 3rd gyártótól. Akkor nem egyszerűbb, ha veszek egy jobb tabletet, amin van hdmi, azt rákötöm a tv-re, és úgy android tv-zek? Mennyiben más ez a tv-s dolog?
-
Vangelis
félisten
válasz
lexter00 #12761 üzenetére
Igen volt benne rizikó sajnos.... de hát így is van 14 napom visszaküldeni, ha addig nem oldódik meg a dolog.
... de hátha kerül addig egy talp
Vagy hátha megtalálja a telekom... ami kizárt.
Mert nem rossz kis tv. Ennyit megér. Max megy fel falra.
A tv 2013 végén lett gyártva és 2014. valameddig volt az üzletben. Akkor küldték vissza a raktárba.
Olyan sokat ezek szerint nem mehettek.
Nem leharcolt darabok.
-
Bile Demon
őstag
válasz
lexter00 #12336 üzenetére
Nem is igaz. Nem fikázom a Sony-t. Meg mást se. Nem akartam én senki szerettt TV-jét leszólni vagy ilyesmi.
Tehát, nem akarok semmit lehúzni. A Sony TV-t nem nekem kell bámulni és nem én köhögtem ki a vételárat érte. És amúgy is mutatós darab, több jó tulajdonsága van, mint rossz!
Leírtam a tapasztalatokat. És a két techonológiáról alkotott véleményemet a két TV belépő szint, amit összehasonlítok (Pana LG(?) IPS panelell vs. Sony Samsung VA panellal).
A kritikát vettem, nem fogom az "R" széria alapján megítélni a VA technológia csúcsát, azért kíváncsiságból megnéznék egyet.
Lehet húsvétra veszek egy W8xx-et magamnak vagy amit mondotok, hogy jó, a Pana már úgyis öreg és kellene valami Full HD-s. De az "R" problémáitól mentes készülék.
32-40"-ban mi lenne nekem való?! 80cm - 1m-ről nézem, mert nekem úgy jó, néha messzebbről az ágyból, de akkor ált bealszom és 2m már messze van a full részletességhez, tehát nem nagyon kell nagyobb.A Sony TV-hez kb. annyi közöm van, hogy megkértek a szülők, hogy segítsek választani. Hát kinéztem a nekem legjobban tetszőt, elsődlegesen képminőség alapján, aztán a design is, nem mondtam el, hanem megkérdeztem fatert is, hogy szerinte melyik 3 TV ami jó, ha nem nézi a talp formáját stb. csak a képet. Muter az LG-t nézte ki, kérdem miért. -tetszik a talpa, ja az fontos. ok eltettem az infót. Megnéztem az LG-t is, de a képe nem ütötte meg a szintet. Most sem az LG-t fikázom, mert több pénzért abból is láttam egész jó képűt, (nekem nem bejövős designnal, de mondom nem nekem kellett), itt a keret 110-120 ezer volt MAX és 40"nál nem akartak kisebbett. tehát buta 1m-es TV kellett.
Az OFF-ba tett kérdéskört pedig külön kéretik kezelni. Nem kapcsolódik az előtte lévőkhöz.
Azért OFF, mert az nem a Sony TV-re vonatkozik (bocsi), hanem azt kérdeztem, hogy a Pana 5 éves LCD TV-jén vajon mitől látszik zöld szellemképe vagy utánvilágítása, egy fehér feliratnak fekete háttéren, akkor ha mozgatom a fejem vagy a szemem. Ha nem mozgatom akkor tök fehér. Ehhez hasonlót láttam plazma TV-nél is. és csak ennyiben kevertem bele a plazmát, semmi másban nem hasonlítottam egyik TV-hez sem a tulajdonságait. Azért itt kérdeztem, mert NAGYON kíváncsi vagyok, és reménykedek, hogy itt hátha valaki tudja a választ, ez egy szakmai fórum és ahogy elnézem vannak itt olyanok, akik eléggé benne vannak a témában. -
Tegla80
addikt
válasz
lexter00 #12336 üzenetére
Nem nezek En le semmit....
(neztem epp eleg ideig annak megfelelo kategoriat.)
Igyexem elfogulatlanul nezni a dolgokat es helyen kezelni azt amirol beszelunk....
Plusz csak mondom,h pl a 42"w8 is ilyen a betekintesi szoget nezve....ez van,de sogi amugy is szembol nezi es amugy is hanyat van esve a kepetol....amivel nincs is baj,ha onnan nezzuk ahonnan kell,mert jo is az .
A tobbivel 1et ertek.... -
B-L-A-C-K
titán
válasz
lexter00 #11640 üzenetére
Gondolom nem volt még rákötve a TV-dre akkor semmi, mert akkor biztos nem mondanál ilyet. Itt eleve nem a mélyről van csak szó, hanem egy doboz nulla hangja van az egésznek...
Viszont ezt a témát nagyon nem érzem annak hogy még magyaráznom kellene, viszont ha pár embernek ez élvezhető szintet hoz akkor hallgassa...Nálam ez nem megy ha már normális a kép, valamilyen szinten legyen a hang is.
-
wattafaka
senior tag
-
baphomet
senior tag
válasz
lexter00 #10237 üzenetére
Én a Sony Center felé baktatva, hogy megnézzem az akkor éppen akciós W829-et, még beugrottam az MM-be is egy kicsit körbenézni. Nem is egy W8-as, hanem csak egy 48W605-ös képét látva, otthagytam az egészet átmentem a Sonyhoz és kértem, hogy csomagoljanak gyorsan egy W829-et. Már meg se néztem a kiállított darabot.
-
-
csalafinta65
senior tag
válasz
lexter00 #10190 üzenetére
A Panakon túl vagyok...nagyon nem meggyőzőek...nagyon felhősödnek...LG panelt használnak...Philips 42PFS7109 ! ( TPV panellel szerelt) Fantasztikus élethű, és éles képe van. A tesztekben kiválóan szerepel! Képminősége több, mint elképesztő! És most 5 év teljeskörű garanciával megvehető. Annak fényébem, hogy mennyi Sony-t visznek vissza...nem félek a tartósságától. 5év, az 5év.
:Imi1981 : igen.
-
mckay
aktív tag
-
krx21
nagyúr
válasz
lexter00 #10107 üzenetére
Persze.
Pont az idei év a példa rá... A Sony gyakorlatilag olcsóbb lett a Samsungnál... Látszik a törekvésük az árazáson, hisz a Samsung eladásai mellett nagyon nehéz volt labdába rúgni, de idén szerintem mintha nőtt volna a Sony eladása a 2013-hoz képest, majd meglátjuk a hivatalos eredményeket...
-
oszy
veterán
válasz
lexter00 #9797 üzenetére
Nekem van ilyen gomb, de az visszavisz arra a tv csatornára amit legutóbb néztem.
A betűket hogyan lehet működésre venni a számok fölött?
Nem találok "shift" gombot
(#9807) matyee: Ha megtaláltad írd le
Amit nagyon sajnálok, hogy a DVD formátumot nem ismeri föl!
Nem tudom mibe kellene átkonvertálni, hogy megmaradjon minden extra és menü.
-
matyee
őstag
válasz
lexter00 #9804 üzenetére
Megadtam a honlapon, amikor regisztráltam. Délelőtt 3-szor hívtak, egyszer sem tudtam munka miatt felvenni, visszahívtam őket 2 körül és utána minden ment a maga útján. Szállítást is majd percre pontosan hozták, nagyon jó benyomást tett rám SONY. Igaz kifutó tv, meg karácsony, de akkor is korrekt volt ahogy intézték az egészet, jó érzés maradt bennem. Nagyon elszoktam már ezeketől ebben az országban sajnos
-
zsírsámán
senior tag
válasz
lexter00 #9613 üzenetére
Ezt csak azok csinálják, akik fórumokat nézegetnek, azaz mi
Az átlag emberben felmerül a hiány, hogy TV-t kell vennie, elmegy egy nagyobb boltba és megveszi azt, amit az eladó kínál, hazamegy és használja elégedetten, mert nem keresi rajta a pixelhibákat, a felhősödést, a feketébbnél feketébb feketét, sőt az is megesik, hogy még csak dvd minőséget sem néz, hanem csak rtl/tv2/m1 és boldogan él. Mi meg itt parázunk, hogy a serviio nem viszi át hiba nélkül a bluray filmeket wifin
-
agabe
addikt
válasz
lexter00 #9482 üzenetére
Eleg fura hozzaallas, de olyankor siman mondani kell, hogy rendben megyek a samsunghoz mert ott lehet, es anelkul nem veszek semmit amig meg nem neztem.
En tobb MM-ben voltam, es kettoben is barmit lehetett csinalni a kiallitott keszulekkel...netet is osztottam telorol megneztuk az egyik bongeszojet (philips) aminek az iranyitoja aljan billenytuzet van, szoval eleg szivelyesek az eladok tapasztalatom szerint foleg a nagyobb aruhazakban. Abbol van jutalekuk ha eladnak, szoval erdekuk.
Lehet az is,hogy nem akkor erdemes menni amikor 10-en allnak sorba minden eladohoz. Az a jo ha odajonnek mit segithetnek -
matyee
őstag
válasz
lexter00 #9479 üzenetére
Szia!
Köszönöm az elmés tanácsod, de ha értő olvasás menne, akkor nem arról beszélünk, hogy kibontogatom a tv-ket, hogy megnézzem melyik adott készüléknél hogy futnak a tesztek. Hanem típusokat szeretnék összehasonlítani. És bármennyire is meglepő, elég sok kiállított készülék van boltokban, ahol 300k elköltése előbb megengedik egy usb-s videó lejátszását. Ezúton is kösz az építő hozzászólásod.
üdv -
agabe
addikt
válasz
lexter00 #9479 üzenetére
A szeriara is jellemzo bizonyos szintig amit a kiallitott darabon is lehet latni, nem kell kibontatni sok darabot...persze egyet (amit megvasarolna) azert le lehet ellenorizni talan. Regebben ezzel nem volt problema, igaz olyankor erdemes menni amikor nincs tomeg, es csak azt lehet kiprobalni ami megall talpszereles nelkul is, es be is lehet dugni a halozatba...a W828-as nem ilyen mondjuk, de a kiallitott darab eredmenye is mutat valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest