- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4748 üzenetére
RMClocknál mi volt a problémád?
Nemrég üzemeltem én is be. Volt 1-2 buktató, de ha tiszta fejjel már az elején átgondoltam volna a dolgokat, akkor 1-2 tapasztalati kék képernyőtől megkíméltem volna magam. Azóta (kopp...kopp...kopp) rendben teszi a dolgát
''4GB-ot meg nem lát''
Azt azért leírhattad volna, hogy mi nem lát 4GB-ot, mert itt szerintem nem a lapra gondoltál.
''Igen, minden felsőkat. x2 korlátos, mert a technológia végét jelentik''
Azért ez a ''korlátos'' kifejezés eléggé tág. Nem gondolod? Ennyi erővel minden proci korlátos, függetlenül a gyártótól és típustól, mert valahol mindegyiknél létezik egy technológiai korlát. Az már más kérdés, hogy ezt a korlátot igen sokminden befolyásolhatja (többnyire negatív irányban).
''DX10-est meg nem érdemes venni, mert a DX10.1-esek megjelenésével ki is lehet dobni mindet''
Na ezt meg végképp nem értem miért is?De biztosan van 1% aki valóban kidobja majd és beruház az újabb, fissebb, jobb-ba
-
samfishR
senior tag
-
Gyuri27
félisten
válasz
katt777 #4635 üzenetére
Te valamilyen tesztel játszol? Esetleg ott akarsz első lenni?
Én személy szerint le sz@rom. Mondok jobbat. A dekodolást, a renderelést és egyébb ilyen dolgokat is.
Nekem a gép kell: net, kicsi world, egy-egy valami írásásra és játékra. Mivel sok lé nincs ezért marad (vagy lesz) k10-7xx. Mert a 4300 nem olcsó, egy normális lap szintén és ehhez a konfighoz (hogy menjen is) nem elég a 2600pro-xt (oda kell egy 8600gts-8800gts, 2900xt. Mivel lévén ezek is drágák így nekem nem pálya).
Tehát én azt mondom ha az embernek kevés a pénze vegyen amd-t. Akinek meg sok annak meg úgyis mindegy. Mert mint látjuk a proci 16k, a lap 18k, a vga 25k. Ugyanez intelnél proci 25k, lap 25k (és nincs int vga), vga 40k. Tehát amd: 59k, intel: 90k. Konklúzió 1,5x annyi. Mégis teljesítményben 30-35%-l tud többet.
Hát ez most a helyzet. Szerintem. -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4636 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy neked az miért is lesz jobb?
Ha megfelelő teljesítményt nyújt neked a rendszer, akkor nem teljesen mindegy, hogy a másik oldal mit teljesít? Amikor vetted ez érte meg. Később meg ki tudja mi lesz.
Szerk.: Azonos órajelen 20-30%-os teljesítménytöbblet van Intel oldalon alkalmazástól függően. Az egyetlen előnye az Intel prociknak, hogy magasabb órajelre lehet őket túlhajtani, ezáltal az ár/érték arányuk kedvezően alakulhat. De ne felejtsük el, hogy nem mindenki tuningol! Tuning nélkül viszont rosszab ez az arány.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
katt777 #4635 üzenetére
Javítás: Közben szóltak, hogy az energiagazdálkodás-beállítások miatt volt a képen 2,262, amúgy 3,4-en megy. Viszont a 3,3-hoz képest akkor is nagy az az eltérés. Kár, hogy pont akkor sikerült AMD-re váltanom, amikor elkezdett süllyedni a hajója, utána meg lementek az Intel árak. Persze az legyen okos, aki előre ki tudja találni a dolgokat. Már csak abban reménykedhetem, hogy lesz majd K10 AM2-be, és az lenyomja végre az Inteleket. De ennek persze nem sok reális alapja van.
-
Gyuri27
félisten
válasz
katt777 #4413 üzenetére
Szerintem ez nem nyeremény játék, hogy egyiken van másikon nincs.
Nyilván valóan az amd törekszi arra, hogy mind a három terméket tőle vedd. Természetesen érthető is.
Tehát még a nem matricás terméket kapjuk nyugatról, v valamilyen kézen közön itthon már eltűnik.
Mit irtál nekik? Remélem szigorú voltál?
Mercutio_ : felejtsük el egymásta botorság az, hogy problémáid vannak a szöveg értéssel és kioktatsz. Én a getall3 akciót linkeltem és arról irtam, olvass vissza. Egyszer már ezt benézted a matx lapnál.
Tehát nem én vagyok aki a másikat megtalálja. Hol sütöt rád isten szent napja mikor már nekem saját erőböl 486 dx4-em volt?
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz
katt777 #4397 üzenetére
Egy egyszerű kérdés: Tényszerűen ismersz olyan személyt, aki visszakapott x$-t?
Az, hogy nálunk is árulnak olyan cuccot, amin rajta van a cimke, és, hogy netes regisztrálás lehetséges még önmagában nem sokat jelent.
Pl. Pentax rebate-es fényképezőt is vehetek, de mégse fogok visszakapni x$-t, mert az akcióban részvevő országok között nincs Mo.
Ettől persze, lehet, hogy működik nálunk is, de akkor miért nem reklámozza egyetlen forgalmazó senem kell a plussz vásárló
-
DojecSTAR
csendes tag
válasz
katt777 #4252 üzenetére
Neki áltam kisérletezni és érdekes dologra lettem figyelmes . A BIOSban nagyobra álitom a HT-t nem is indul ell. 1X szorzóval pedig (tuningban) 289Mhz-en üzemel. A netröl letöltötem az nTune progit amivel a windowsban lehet álitani a HT szorzót. Átálitotam 3X-os szórzora és lás csodát atomstabilan üzemel tovább a lap (867Mhz)
. Úgyhogy szerintem is BIOS hiba a ludas.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4242 üzenetére
Igen láttam, hogy beszúrtad mindenhova
Sajnos a linkelt oldal csak a típusokat írja, ami processzornál még rendben is van, de a VGA-nál és Alaplap-nál már max annyit lehet kivenni, hogy milyen típusoknál érdemes keresni (felsorolták az összes újabbat).
Nekem pl. AMD 690G chipsetes az alaplapom és nem találkoztam ilyen akcióval sem a dobozán sem a dobozban. Tehát még mindig kellene egy lista, hogy mely gyártók mely termékeire érvényes, hogy a leendő AMD termék felhasználók következetesebben tudjanak tervezni. -
Gyuri27
félisten
válasz
katt777 #4220 üzenetére
most az a kérdés, hogy egybe kell venni a 3 terméket és kapsz 1 matricát v külön külön is jó és akkor kapsz 3-t?
A beszámitásnál bármilyen vgat le lehet adni?
A képviseletről annyit, hogy az egyik legnagyobb ati kártya beszállitójának (sapi) sincs kimondott képviselete? Elvileg 4 cég importálja (elvileg).
Dobj képet a matricáról.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
katt777 #4213 üzenetére
Az érdekeimért én is ki szoktam állni. Volt már sajna garis ügyintézésem (és más fajta is)nem egy helyen, de mindig én győztem.
Aki 1-2 ezer forintér az 1 év garit válassza a 3 helyett (legyen az proci, lap, vga) az meg is érdemli.
Nos itt egy írás a kinti ügyintézésről [link].
Az off-ért ne kérj bocsánatot mert itt barátok közt vagy.
Boldog élet rád csak....
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
katt777 #4112 üzenetére
AMD HD 2900 Pro with 256 bits memory width to arrive in Q4 2007 Link
Posted on 08/02/2007 @ 10:08 PM
According to reports on various websites originating from chilehardware, AMD is preparing a new card Radeon HD 2900 Pro based on the R600 core.
According to Chilehardware, it will be priced at around 200 USD, somewhere in between a GeForce 8600GTS and GeForce 8800 GTS.
From what we understand, the Radeon HD 2900 Pro will feature a 256 bits memory bandwidth and slightly more than 120 stream processors. It will have a lower core clk and memory clk as compared to 8800GTS. -
Probiker
aktív tag
válasz
katt777 #4078 üzenetére
Istenem, ''mindenki'' azért rinyál, mert AMDnél ''új'' procihoz új foglalatu lap kell.
Namármost, intel durvábban csinálja ugyanezt, mindössze a foglalat marad ugyanaz. Ott chipkészletekel szivatják a jónépet.
Pl: minden egyes AM2-es lapban megy minden AM2es proci. Viszont LGA 775nél ez nem így van, sőőőőrt!! (új proci új chipkészlet.....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged