Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Honor 90 - modellalkat
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mobil flották
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
Nagyon érdekes dologra lettem figyelmes kalibrálás során, van-e, aki tud erre esetleg magyarázatot, illetve van-e itt olyan, aki foglalkozik tv-k bekalibrálásával?
Tömören a lényeg annyi, hogy ha a beállításokban bekapcsolom egy adott hdmi bementre az HDMI UHD Color opciót, amikor 2.0-n HDR jelet képes fogadni, majd lefuttatok egy kalibrálást, akkor a mérés szerint a megjelenített színtér nagyon durván redukálódik a korábban mért és egyébként gyárilag is megadott értéknél (ami 100% srgb, 99,5% DCI P3, 94% Adobe rgb, több, mint kiváló eredmény), erre az értékre: kb 95%srgb, 65-67% Adobe rgb és DCI P3. Egyébként a kép élessége is láthatóan gyengébb, ha nem az uhd color mód van bekapcsolva, mintha nem is natív 4k felbontás menne!
Ez azért jelentős különbség, de miért van így?Másik érdekes dolog, hogy ha laptopot csatlakoztatok rá egy hdmi kábellel (high speed kábel), és beállítom a PC módot, akkor automatikusan csak két Kép opció van, a Kiemelt és a Normál. De ha bekapcsolom a fent említett HDMI UHD Color opciót, akkor egyből beadja az összes Kép opciót PC módban is. (Kiemelt, Normál, Természetes, Film). Nem nagyon értem a logikáját.
PC módban felejtsem el a HDR lehetőséget és ne kapcsoljam be az HDMI UHD Color-t? Vagy a kettő üti egymást valahogy? Viszont akkor ha HDR tartalmat szeretnék nézni, akkor a tv erősen redukált színmegjelentési módba kapcsol? Pont akkor? Ez fura…Ezt a részt nem értem, tud erre valaki válaszolni esetleg?
Köszönöm!
(a közös TV-s topikba is beírom, hátha ott tud valaki választ)
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali játékos kérdések órája
- BMW topik
- Monitor hiba topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest