- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #3451 üzenetére
Én nem feltétlen a prociban látom a hibát. Sőt...Ebben látom legkevésbé. Szerintem szar a szoftver. A Jet-ben tuti, elejétől kezdve UI gondokkal küzd, pedig zárt OP rendszer. A Symbian eleve gyorsabb rendszer mint a WinMo, tehát egy kevésbé gyors proci is lehet gyorsabb Symbian alatt. Iszonyat hardverigényes a WinMo, de ezt tudjuk. Én jelenlegi helyzetben azt mondom, hogy egy WinMo 6.5-nek kell a Snapdragon 1Ghz, és minimum 300-400MB RAM. Szóval nem hinném hogy ezek a procik gyengék lennének, csak részben kevesek az optimalizálatlan szoftverhez (Jet) és részben kevesek a WinMo 6.5 által felállított hardveres elvárásoknak. Bár sztem az O2 teljesítményével nincs gond, és még1x hangsúlyozom hogy volt I8910-em. Nekem ennél jobb összehasonlítás nem kell. Persze lehet piedesztálra emelni az I8910 600Mhz A8 prociját, de meggyőződésem hogy nem tudná gyorsabban futtatni a Win-t mint a mostani ARM11 800Mhz...
-
ladlac
tag
válasz
Dare2Live #3339 üzenetére
Dare2Live és Zack, köszi a segítséget.
Tegnap nekiugrottam Zack hozzászólásainak, és úgy látom először ő is i8910 párti volt, de egyáltalán nem bánta meg a váltást.
Nos, hogy mennyire vagyok infós: lényegében semennyire, de azért valamilyen szinten értek a dolgokhoz. Ha van normális leírás, akkor akár a registrybe is belepiszkálok (aztán lehet, hogy ez egy IT-snek annyit jelent, mint egy óvodásnak egy helyett két tornyot tenni a homokvárra
).
De a lényeg, hogy úgy érzem, leírás segítségével meg tudom csinálni a dolgokat."Nagyon em ugyanazt kapod.. Kamerában jóval jobb az I8910 de videoban is jobb köszönhető a bazi erős procijának."
Ez meg így nem teljesen világos számomra. Merthogy felsoroltam vagy öt dologot, amit lényegesnek tartok, és amiről az eddigi utánaolvasásaim után az jött le, hogy kb. hasonló szinten vannak mind a két készülékben. De a "nagyon nem ugyanaz" után azt hittem, hogy sok a különbség, de csak a kamera van megemlítve, ami 1., máris van olyan, aki cáfol, és nem lát sok különbséget 2., láttam i8000-errel készült képet, és azt kell mondanom, hogy bőven ki fogja elégíteni az igényeimet.
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #3339 üzenetére
1-2 dolgot javítanék...pont azért nem voltam elégedett 100%-ban az I8910-el mert egy drága multimédiás telefon aminek elsődleges feladata lenne a fényképező és a videó felvételi képesség, nem hozza az elvárható szintet. A 8MP kamera minősége elmarad attól a szinttől amit a júzer elvárna. Nehéz jó képet lőni vele, egyszerűen nem érzed hogy egy 8MP géppel fényképezel, szimpla LED-es vaku van benne, és a képek élessége is sokszor probléma. A videó felvétel meg..pfff. 720x480 amit a hivatalos specifikációk szerint is tudnia kellene meg-meg riccen, a minősége jó, de mit sem ér ha nem teljesen folyamatos a mozgókép. Az 1280x720 videó, amit szintén tudnia kellene, ezek után kitalálható hogy milyen...szinte élvezhetetlen. Persze lehet ezeket szoftveresen fogják tudni javítani, de eddig nem sikerült. Az O2 igaz csak 5MP, de dupla LED-es, jobb a színhűség, és a képek élessége, a videó minősége jó, és nem akadozik 720x480 felbontásban sem. Eddig legalább is nem vettem észre.
Innentől kezdve multimédiában én jobbnak tartom az O2-öt mint az I8910-et.mod: Kihgyatam, hogy nincs időm se kedvem, egy 100k feletti modellnél (I8910) vármi a firmware-t mint a messiást, és aláírásokat meg petíciókat küldözgetni, hogy a mi régiónkra is frissítsék a szoftvert. Nem ezért adtam ki 100-110k-t, hogy könyörögjek bárkinek is. Tök alap, hogy magyarul akarom használni a legfrissebb szoftot is, főleg egy drága csúcsmodellnél. Support szinten kritikán aluli az I8910 HD támogatottsága.
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #3201 üzenetére
Persze! Tudja a komplett rendszert is menteni, és custom backup is van benne....Én úgy szoktam csinálni, csinálok egy HR-t neveket és a levelezést beállítom, majd teljes mentés.
Ezek után ha bármi van a telepített progikkal 1p alatt visszaállítható a mentés, persze értelemszerűen a full backup ROM csere után felejtős, ezért szoktam külön a nevekről és levelezésről custom backup-ot csinálni, mert ez nem ROM függő. Ha pedig kész a teljes rendszer, arról is csinálok mentést. Így egy ROM-hoz 3 mentésem lesz.1. Csak nevek és email (custom backup)
2. Alap mentés beállításokkal progik nélkül
3. Full mentés progikkalA kéréseddel kapcsolatban megy pü.
-
petymeg
addikt
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
Dare2Live #3110 üzenetére
Csatlakozok anzo-hoz, bár szerintem nincs érezhetően nagy különbség sebesség ill. program kezelés terén, viszon a kijelző az nagyon sokat javúlt! (nagyobb, szebb)
Ami hiányzott nekem az I-ből az a 3,5-es jack....
Amúgy minden más szinte ugyan olyan, nekem mindkettő egyformán könnyen kezelhető volt/ill. most is az....
Jahh és még egy: i900 maga volt a buherálók álma, hétről hétre lehetett/kellett változtatni valamin, viszont az i8000 teljesen jól használható a "gyári" kivitelben....
így visszatekintve i900 sokkal jobban megéri ár/érték arányban... viszont ha a pénz nem számít akkor inkább az i8000, mert a kijelzője meseszép!
-
anzo
senior tag
válasz
Dare2Live #3110 üzenetére
Hát számokat nem írok ahogyan kérted
A multimédiás képességei lényegesen jobbak az I8000-nek de a samsungos today az még ezen is eléggé döcögős de ez nem a PDA hibája hanem a programé mert pl a ToucFlo tökéletesen fut.
Irták, hogy az I900-hoz kell ceruza. Igaz, hogy valamivel kisebb a kijelzője de én pl csak excelben használok cerkát annál még O2-nél is elő kell venni máshol sehol nincsen rá szükség persze olyan programokkal.
Az O2 kijelzője sztem jelenleg a legjobb.
Véleményem szerint az omnia1 még mindig megállja a helyét simán elfut rajt a 6.5 is és azért ma már igen kedvező áron hozzá lehet jutni egy-egy jó állapotú példányhoz. -
jayjay
tag
válasz
Dare2Live #2277 üzenetére
Köszönöm a segítséget.Ma bemegyek még a városba és utoljára megnézem őket, aztán kiválasztom.Az árkategória mindegy, mert majdnem mindegyik ingyen lenne, kivéve a 2 Samsung és a HTC HD2, de így sem lenne vészes.Alig írok sms-t, DE pl egy LG tudja(fele ennyiért) , hogy ha sms-t írok, akkor eldől a képernyő, amitől nagyobbak lesznek a betűk.A hero 56mm széles és 112mm hosszú.Milyen jól nézne ki pl a billentyűzet fektetve.Az IPHONE-on sem állítva írom az sms-t, pedig ott a képernyő is nagyobb.Csusztatós telefont nem szeretnék és valahogy Nokia-t sem.
-
Schumacher!
tag
válasz
Dare2Live #1763 üzenetére
ronda leszek
de szerintem egy nagy tepsi az is
nincs semmi különleges, egyedi, ezért mondtam hogy egy igazi OMNIÁS vagy Samu rajongó nem bírja ki egy HD-val mert nekem kényszerből kellett használnom egy ideig(nem kell sajnálni
)
Mert egy OMNIA az egy OMNIA ezt jobban nem tudom elmondani, aki használta egyiket is és beleszeretett az tudja miről beszélek, a külső is meg a belső is!!! -
fairi
őstag
válasz
Dare2Live #1487 üzenetére
jaja,régi cikkeket is lehet róluk találni pl.:web widget..
de a mobilokban valszeg először a samu használta az f480-ban..
kicsit gondolkodik az ember nem talál máshol ilyeneket!
Iphone előtti kor( i.e.k.) nem volt nagy divatja az ujjal kezelésnek...
Iphone koraban(i.k) levő próbálkozásoknál az f480-ban tűnik widget fel.előtte a samunak croix volt,lg az a-classal próbálkozik,fejlődik a TouchFlo de widget nuku!Nokia még tervezi a érintős mobilt,android még csak elmélet.... -
Nezz
tag
válasz
Dare2Live #878 üzenetére
A preben van az omap, az ájfonban pedig az avval ekvivalens samsung. És persze ezt a millió példányban legyártott windows mobilet is meghajtani képes processzort ebbe a hiperszuper omniába belezsúfolni uggyeeebáááár lehetetlen feladat lett volna a samsung mérnökei számára. Vagy csak nem volt érdekük?
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #850 üzenetére
Ha nem videózol rajta, és azt nem rakod ki rendszeresen TV-re, illetve nem játszol sokat, és nincsenek nagy elvárásaid a grafikát illetően, akkor tényleg csak a kijelző, és a dupla RAM szól az utód mellett. Persze az utóbbi a WM6.5 használhatóságát jelentősen befolyásolja.
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #847 üzenetére
Én azért megvárom a végleges WM6.5 ROM-mal elért eredményeket. Elsősorban multitaskingban számítok gyengélkedésre a hőn óhajtott OMAP-hoz képest, viszont némi előnye meg lehet az akkumulátoros üzemidő és a melegedés, ill. az árazás oldalon. Szvsz az év végén érkező Snapdragon alapú HTC-k 200e Ft körül indulnak majd, és rohadt lassan fog esni az áruk, addigra az Omnia II viszont 120-130e lesz, és akkora különbség távolról sincs a kettő között mindennapi használatban.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Dare2Live #694 üzenetére
Kifejezetten kiránduláshoz, geocaching-hez kifejlesztett, egy orosz fickó által létrehozott térkép/navigációs szoftver. Földutak az erdőkben, bicikliutak, vízcsapok, tömegközlekedéshez való csatlakozások stb.
A térképek felhasználó által is létrehozhatóak. Az ingyenes verzió szinte mindent tud, kivéve az atlaszkezelést, tehát ha átérsz a Bükkből a Mátrába, manuálisan kell betölteni a régiótérképet, de ez gyalogosan/biciklivel nem probléma. Magyarország teljes területe ingyenesen letölthető.
Számomra nélkülözhetetlen, az utóbbi időben teljesen ráálltam erre. Gyalog, ismeretlen utakon bejárni az országot.
Az autós térképeken ezek az utak jellemzően nincsenek rajta. Google Maps-on sem (iPhone).
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Dare2Live #698 üzenetére
Persze, megértem azt amit te és erdoke mondtok, de azért annyi pénzért, amennyibe ezek a mai telefonok kerülnek, azt hiszem jópáran nem ezt várnánk el... Kompromisszumokba ütközünk mindenhol. Sebaj, majd fejlődik tovább a technika és csak születik valami megoldás.
oalex: Olvastam a fórumot és azért várom még azt a videt a képek mellé!
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #694 üzenetére
Nekem is kb. háromszor okozott ez gondot eddig bő 10 hónap alatt, akkor is megoldottam úgy, hogy leárnyékoltam a másik kezemmel. Sokkal többször volt problémám azzal, hogy sötétben trükközni kell az LCD-vel, hogy elég gyengére állítsd a háttérfényt, olyankor viszont már a kontrasztja nagyon gyér. Ebben az OLED biztosan sokkal jobb lesz.
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #635 üzenetére
Tegrában ARM11 van, ami CPU erőben nagyon harmatos már 2009-ben is, akármilyen órajelen fut. Egyelőre a Tegra hátránya a multitasking még akkor is, ha megfelelő szoftveres optimalizációt tud rá elérni az NVIDIA. Mihelyst két hasonló erőforrás igényű alkalmazást futtatsz (ami kb. egyformán terhelné ugyanazt a komponenst, pl. a fő porcesszor ARM11-et), beáll a nagyhalál.
Az Omnia II-ben TI OMAP 3440 klón van, a GPU órajele ismeretlen egyelőre. CPU fronton a Cortex-A8 800 MHz-en kb. 3-szoros teljesítményt nyújt, mint az ARM11 600 MHz-en (azonos órajelen 2-3-szorost mond alkalmazástól függően a TI). Ugyanez a Cortex-A8 45 nm-es gyártástechnológiával (talán némi válogatás mellett) elketyeghet 1 GHz-en úgy, hogy a fogyasztási keret nem változik.Az erősebbik, 2. gen. Tegra és az OMAP4 egyaránt jövő év második felében jön csak, azokról most nem nagyon érdemes érdemben diskurálni.
-
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #614 üzenetére
Lszi hagyjátok már ezeket a Tegra üzemidő idézeteket, mert a fogyasztók és az akkumulátor paraméterei nélkül teljesen értelmetlen. Üzemideje egy adott készüléknek van, nem egy platformnak. Pl. nyilván mást fog tudni egy 4" WVGA kijelzővel egy 1600 mAh akksi mellett, mint egy 9" WSXGA kijelzővel és 4000 mAh kijelzővel. Nem is beszélve az alkalmazott órajelekről.
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #475 üzenetére
Azért az szomorú, és muszáj megemlíteni, hogy a Trénél és a Vodánál azóta is az augusztus végi/szeptember eleji szofverrel árulják az Omniát, de a Pannonnál és a függetlennél is novemberi a "friss". Ez a magyarítás áa, ami egyébként mindig érezhetően lassít is a rendszeren, sőt néha még instabilitást is okoz.
Nem várhatunk nagy változást az Omnia II-nél sem, és csak töprenghetünk, hogy ez most a szolgáltatók vagy a Samsung sara. Az eltérő szolgáltatói ROM-okat figyelembe véve inkább az előbbi.
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #180 üzenetére
Oroszok tesztjeit már rég nem olvasom betűről betűre végig, annyira bétás eszközöket tesztelnek. Így kvázi értelmetlen, mert a végleges (neadjisten honosított, bár az engem nem érdekel) készülékről már csak hardveresen mond valamit.
Omnia2 esetében könnyen lehet pl, hogy a véglegesben már azokon a helyeken se kell majd stylus. Végül is,a nehezét már megoldották.Quasi_modo,
Nem kéne, hogy homályos legyen: Ha lehet egyáltalán ceruzával vezérelni, akkor nem lehet kapacitív. -
oalex
senior tag
válasz
Dare2Live #141 üzenetére
Az N97 re érted a kérdést?
Ha igen, akkor egyszerűen az, hogy egy 5800 XP +qwerty +hülye widgetek és 3x annyiba kerül.
Most komolyan a legkomolyabb features a N97 -en az a 9 widget. Ezért mutogatták az az összes videón, de kérem abban mi a pláne. Erre telet az óriási programozói gárdájuknak, mikor a Palm kis csapata meg 0-ról felhozott egy WebOS ami cserében tényleg innovatív és ütös.
Nagyon gyenge még a touch felülete, mint a n97 topic-ba írtam, nagyon nehezen mozdul meg a Nokia a piacra. Másfél évet adok és megelőzi a Samsung.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jövedelem
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest