- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Eltérő OS és programok miatt nem igazán lehet így korrektül öszehasonlítani. Ha ugyanaz futna mindkettőn, akkor meg lehetne oldani. ANdroidon van mindkét hardver, és ott ez a tapasztalat, de az ARM saját teljesítmény mutatói is kb. ezt támasztják alá. FPU-t meg hiába raksz WM alá, úgyse tud vele mit kezdeni, tehát a "friss" ARM11 generáció se ér sokkal töbet, csak amit az L2 cache számít.
A kétmagos procival való összehasonlításod eléggé sántít, mert nem egészen ugyanaz a CPU-n belüli pipeline szélesség (amit egyébként szinte mindig sokkal fejlettebb elágazásbecslővel támogatnak meg, ahogy történt ez a Cortex-A8 esetében is), mint a több processzormagra való optimalizálás. Ennek ellenére eltérő mértékben mutatkozik meg a sebesség különbség különböző alkalmazások alatt, de ezt írtam én is. -
erdoke
titán
válasz
kosturica #3442 üzenetére
A Cortex-A8 és az ARM11 között egy kb. 2-es szorzó van azonos órajelen, de ez a különböző variánsok miatt nem ennyire egyszerű (és a futtatott alkalmazásoktól is függ). Még ha van is L2 cache a Samsung processzorában, kb. 1 GHz-en lenne pariban a 600-as A8-assal, de lehet, hogy csak 1,2 GHz-en.
-
erdoke
titán
válasz
Napfénysüti #3354 üzenetére
Az a baj, hogy a ROM sokkal gyorsabb, mint a My Storage, csak tele van samsungos hulladékkal.
Ezért jók a főzött ROM-ok, mert kipucolják a szükségtelen progikat, illetve ami kell, azt utólag felrakhatod akárhová. Ami meg mindig fut, az menjen csak a ROM-ból. -
erdoke
titán
válasz
Jocika01x #2932 üzenetére
Ha ez neked bonyolult, akkor iPhone-t kellett volna venned:
1. A kijelződ felbontásának megfelelő verziót keresel (iPhone-nál csak egyféle van).
2. Egyszerűen telepíted a készülékre a próbaverziót, hogy megnézd, rendben működik-e (iPhone-nál iTunes-on keresztül csinálhatsz akármit is).
-> 2.a. Ha igen, játszadozol, és ha nem unod meg a próbaidőn belül, megveszed.
-> 2.b. Nem működik, eltávolítod, keresel másikat. -
erdoke
titán
válasz
Jocika01x #2929 üzenetére
Ha hosszabb távon is szeretnél fórumozni, az ilyesmit privátban intézd...
Ha másnak működik, neked nem, akkor béna vagy. Előbb kérdezz, tanulj, esetleg utána átkozódj. Agyatlanul nem fog menni, ha nem szándékozol változtatni a hozzáállásodon, akkor inkább add el, és vegyél egy butafont. -
erdoke
titán
válasz
rapptor7 #2915 üzenetére
Párosítsd a két eszközt, aztán ha nem megy, csekkold a PC-s BT vezérlő támogatott profiljait.
Egyébként itt összegyűjtve szinte mindent megtalálsz. -
erdoke
titán
Szerintem csak az ikonját cserélték ki...
(#2894) Mendax
A legújabb bétában (2u) hozzáadtak egy csomó készüléket, ahol elforog automatikusan. Ha mégse, akkor ebben a GYIK-ban van megoldás az automatikus és a manuális forgatásra is. -
erdoke
titán
válasz
viewdetails #2863 üzenetére
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz
rumos14 #2850 üzenetére
Csak a net volt tiltva (ami elvileg már nem működik NoData-val), vagy a telefon rész ki volt kapcsolva? Utóbbi esetben a legtöbb újabb GPS-es PDA-telefon nem tud navigálni.
(#2856) Sn00k
A térerő fölötti mutatja az aktív kapcsolatot (ami még mindig nem jelenti azt, hogy megy is rajta adat), egy attól balra elhelyezkedő, teljes méretű ikon pedig az elérhető adatkapcsolat típusát jelzi.
Nem ártana az alapokkal tisztába kerülni, mert nem biztos, hogy folyamatosan lesz türelmes ember, aki 20-30 perc olvasgatás helyett órákon keresztül magyarázza... -
erdoke
titán
Futtasd ezt le, és értekezzünk a kép- és hangminőségról.
-
erdoke
titán
Nézd meg, hol tárolja a gyári SMS és ébresztő hangokat, aztán oda másold. Általában ugyanazokat a könyvtárakat képes használni a My Storage-ról is, tehát ha létrehozod a \My Documents\My Ringtones mappát azon, oda is teheted a csengőhangokat, stb.
Nekem még sose volt 100 MB-nál kevesebb RAM, amikor néztem, de általában 150-170 MB.
-
erdoke
titán
válasz
szabochris #2797 üzenetére
-
erdoke
titán
válasz
szabochris #2794 üzenetére
Nem tudom, mekkora a különbség adatforgalomban, ha WAP-on keresed meg az adott információt, vagy letiltott képekkel és bekapcsolt szerveroldali tömörítéssel neten, de ha neked jobban bejön a törpe kijelzőre és GPRS netkapcsolatra tervezett WAP, ám használd azt...
Net nélkül egy modern PDA félkarú óriás. Még GPS-hez is jól jön, mert sokkal gyorsabban fog vele pozíciót, nem is beszélve az emailről, webes tartalmakról, időjárásról, stb. -
erdoke
titán
válasz
szabochris #2790 üzenetére
Szerintem felejtsd el a WAP-ot, nem ilyen készülékekre találták ki. FIzess elő mobil netre, vagy olyan csomagra, ami tartalmaz netet is. T-nél pl. a MédiaMánia S elég barátságos, 4990 Ft-ért van benne 170-190 perc beszélgetés (hálózaton kívül vs. belül), 50 SMS, 500 MB net és 10 óra mobil TV. A többi szolgáltató hasonló ajánlatát nem ismerem, de feltételezhetően náluk is van ilyesmi.
-
erdoke
titán
Némi pénzmag fejében a T-Mobile tud segíteni a problémádon, ha nincs rá hűség vállalva. Vagy ott a TurboSIM, de annak taglalása valószínűleg már meghaladja a fórum kereteit...
(#2784) anzo
Van ingyenes megoldás is, pl. a PPC_InterfaceMonitor. A lényeg, hogy fusson a háttérben (ahogy az Spb Wireless Monitor is fut)(#2787) szabochris
Ha van aktív WiFi kapcsolat, mindig azt használja, egyébként a mobil netet. -
erdoke
titán
válasz
Terapeuta #2696 üzenetére
Outlook szinkronizálásban messze a WinMo a legjobb,a legtöbb szolgáltatás működik ugyanúgy, mint PC-n, stb.
Email szervertől függ, milyen lekérdezést/szinkronizálást támogat, megfelelő esetben a fejléctől a teljes levélig sokféle opció választható.Teljes képernyős hívóazonosítót a dobozból kivéve nem tud a kütyü (WM6.5 új csúszkás lock-ja miatt kicsit körülményesebb, mint korábban), de megoldható, mint szinte minden.
-
erdoke
titán
válasz
szabochris #2680 üzenetére
A frissítő program bemásolja a megfelelő helyre, nem kell vele trükközni.
-
erdoke
titán
válasz
szabochris #2672 üzenetére
Total Commandert meglepő módon a program honlapjáról tudsz letölteni.
Gombra rá tudod konfigurálni a forgatást, de nem véletlenül nem működik bizonyos helyeken, nem minden program/menü támogatja.
A nokiaprogramok.hu egy warez oldal, amihez hasonlót itt nem ajánlhat neked senki. Egyébként se hiszem, hogy magyarul létezik hasonló WinMo-ra. Tehát a handango.com-ot böngészd, vagy más hasonló online boltot. Egyre több cucc kerül fel a MS Marketplace-re, amit megtalálsz az eszközön. Mindkettőnél van leírás/vélemény is a programokról. -
erdoke
titán
válasz
Napfénysüti #2668 üzenetére
-
erdoke
titán
Azt hiszem, ezt a GYIK-ot nem ártana átrágnod...
-
erdoke
titán
Passzolnám. Esetleg hívd fel őket, bár mindkét bolt messzebb van.
-
erdoke
titán
Gyakorlatilag a csúcskészülékek következő generációja tudni fogja, a 0 magaddal hordozandó lejátszó és lemez pedig távolról sem egyezik meg egy esetleges hordozható BD lejátszó és pár lemez térfogatával ill. súlyával.
(#2402) rumos14
Érdemes játszani a videó beállításokkal Omnia II-n is. XScale-re van külön optimalizálás, de eltérő. melyik beállítással fut simábban a DivX különböző hardveren (DirectDraw, GDI, XScale, stb). -
erdoke
titán
válasz
runner 125 #2398 üzenetére
Átlagos DivX-ekhez (~1200-1500 kbps videó) jó a TCPMP, legalábbis Snapdragonon.
Régóta készül a CorePlayer következő generációja, de valahogy sose akar kijönni.Az Ac3 kimaradásának egyébként licencelési oka lehet, tehát az se biztos, hogy a következőben benne lesz.
-
erdoke
titán
Szerintem egyszerűen lejátszó/felvevő progit és drivert nem írtak még a Snapdragonra, vagy egyszerűen letiltották szoftveresen a 720p-t. Ahogy a 6 Mbites, 960x540-es videót viszi, abból elég valószínűnek tűnik, hogy hasonló bitrátájú 720p-s videóval se lenne gondja.
1 éven belül elérhető árú készülékekben általános lehet a 32+16(32) GB flash tárhely, tehát a 720p-s videók felvétele és hordozása semmilyen problémát nem fog okozni. Ahogy a hardvernek sem a rögzítés/lejátszás, elég csak a Snapdragon közvetlen utódjára (ami 1,3 GHz-es lesz alacsonyabb fogyasztás mellett), vagy az 1 GHz-es OMAP3430-ra (ill. a Samsung megfelelőre) gondolni.
-
erdoke
titán
Jól hangzik, amit mondasz, csak a tapasztalat hiányzik mögüle. Nincs olyan player a piacon, ami Ac3-as hanggal (és esetleg felirattal) elvisz neked egy 2 Mbps-os DivX-et akadás nélkül... Sajnos a CorePlayer nem támogat Ac3-as hangot, a TCPMP pedig sokkal előbb kezd el szaggatni. Ha meg már konvertálni kell a hang miatt, akkor megette a fene az egészet.
-
erdoke
titán
válasz
runner 125 #2367 üzenetére
Kiszedték az OmniaLite-ból, de nem tudom, hogy ez tudja-e mindazt, amit az Omnia II-é, illetve hogy támogatja-e a WVGA felbontást.
-
erdoke
titán
válasz
babosmiki #2290 üzenetére
Itt első és a harmadik témában le van írva lépésről lépésre XP és Vista/Win7 alatt is a frissítés menete.
Elég az első néhány hozzászólást elolvasni. -
erdoke
titán
Az, hogy mekkora a látható kép, az alkalmazástól is függ. Eltérő lehet még két Office Mobile között is (2007 vs. 2010), nemhogy két, teljesen különböző program között (eltérő OS-ek ill. zárt telefonok). Ugyanígy a sebesség és a használhatóság is, almát hasonlítasz körtével.
-
erdoke
titán
Kisebb dokumentumokat, javításokat meg lehet csinálni PDA-n is, de egy komolyabb Excel tábla átszerkesztése nyilván nem praktikus még a legnagyobb kijelzőjű gépeken sem. Egy prezentációt végigfuttatni, és pár (elsősorban szöveges) apróságot kijavítani kfejezetten jól megoldható rajtuk.
-
erdoke
titán
Ha jól látom, ez egy ShapeWriter koppintás, ami már jó ideje elérhető WM mellett iPhone-ra és TabletPC-re is, az utóbbi időben pedig megjelent az Android verziója.
-
erdoke
titán
Nahát, teljesen egyetértek veled. Láttam pár összehasonlító tesztet, ahol az eredeti képet is csatolták, és az LCD fakó volt (úgy általában), az OLED viszont eléggé össze-vissza színeket mutatott, de részben túltelítetteket.
Röviden összefoglalva: az AMOLED képét kellemesebbnek találja a szem. -
erdoke
titán
válasz
Schumacher! #2086 üzenetére
G-Profile-ból a 0.9 bétát ajánlom.
-
erdoke
titán
válasz
Gaabbaa #2070 üzenetére
"Mint tudjuk az i8910 és O2 kijelzője megegyezik"
Akkor rosszul tudjátok, de legalábbis én nem így tudom.
Omnia HD: 640x360 (16:9), 24 bit (16 millió szín)
Omnia II: 800x480 (5:3), 16 bit (65 ezer szín)Tehát még az oldalarány, így a pontos méret (=felület) se stimmel (az i8910-é kisebb), a többiről nem is beszélve.
Szerk: Mikor változtatták meg a szmájlik kódjait?
-
erdoke
titán
Azok szemszögéből érdemes megközelíteni a dolgot, akiknek régebbi készülékük van, pl. Omnia, Diamond, stb. Ha Omnia 2-m lenne, én se váltottam volna.
Sokáig Omnia 2-t akartam venni, vártam a hazai megjelenésre/garanciára, aztán a Leóról adagolt infók elbizonytalanítottak, és később meggondoltam magam. Láthattad, mennyi infót nyomattam előbb az Omnia II, majd a HD2 előzetes témáiban.
Ami miatt én a HD2 mellett döntöttem:
1. Hardverb.zi vagyok, a Cortex-A8 alapú, 1 GHz-es Snapdragon birtoklási vágya legyőzte az AMOLED-ét, főleg ha a kijelzőket a mérettel is súlyozzuk.
2. Minél nagyobb kijelző, annál jobb. Amire telefonáláson kívül a legtöbbet használom (email, RSS/Atom hírek olvasása, netezés, navi), azok mind sokat profitálnak a nagyobb kijelzőből.
3. A gyári ROM-ban rendelkezésre álló szabad memória. Bár a WM max. 32 MB-ot enged egy processznek, a Samsung teleszórja marhaságokkal a rendszert, és a 40 MB szabad RAM egyszerűen nevetséges, az Omniám is 55-tel indul, pedig annak fele memóriája van.
4. Gyári kezelőfelület. Lassan, de biztosan egyre kevesebb időt szeretnék a felület babusgatásával tölteni, inkább használnám a készüléket, és nem vadászgatnám az egymással jól megférő 3rd party cuccokat. -
erdoke
titán
"említeném az Acer F1-et vagy a Toshibát mert mindegyik snapdragon procival van felvértezve és pl az Acer csúnyán ráver a HTC-re"
Én még nem láttam normálisan kivitelezett tesztet, de hasznos linkeknek örülök. Legyen egy Task Manager screenshot, ahol látszik, hogy mindkettőn ugyanaz fut a tesztek közben.
-
erdoke
titán
válasz
Schumacher! #1967 üzenetére
Erre majd valamelyik sokat látott tulaj fog tudni válaszolni. A kérdés: Mennyi RAM-ot foglal, és milyen a sebessége a widgetes Today-hez képest.
-
erdoke
titán
válasz
Schumacher! #1965 üzenetére
Miért lenne gyorsabb a TF3D-től? Inkább az a kérdés, mennyit lassít rajta. Biztosan nem többet, mint a widgetes Today...
-
erdoke
titán
válasz
rumos14 #1962 üzenetére
A Turbo mód ugyanzt csinálja, amit a Mini alap beállításon. Egy Opera által üzemeltetett szerver húzza le az általad kiválasztott weblapot, aztán tömörítéssel küldi le a böngészőbe. Képeknél a tömörítés fokát még állítani is tudod.
Az Opera Miniben ez a gyári beállítás (talán Opera Mobile 9.7-ben is), Opera Mobile 9.5 nem túl régi buildjeiben pedig bekapcsolható. Csak a fair összehasonlítás kedvéért írtam, ha már ratyi képeket nézel, nyilván gyorsabban betölti. Ettől függetlenül persze nem kizárt, hogy a Mini renderelő motorja is gyorsabb. -
erdoke
titán
válasz
Schumacher! #1911 üzenetére
Nem az jön be, szerintem is nagy. Én azt mondtam, hogy ami pluszt nyújt (lényegesen nagyobb, remélhetőleg üveg kijelző, sokkal gyorsabb proci), azért elfogadható kompromisszum a méretbeli hátrány. Soha nem külső alapján választok kütyüt, ha az megüt egy bizonyos szintet.
-
erdoke
titán
válasz
Schumacher! #1909 üzenetére
OK, akkor te használod azt, más meg használ tepsit, ami pár mp alatt elindítja az iGO8-at, nem színkarikázik fél percig. Bármit olvasni, netezni, videózni a nagyobb kijelző mindig jobb. Egy kézzel pedig elsősorban telefonként használom a PDA-t, azt pedig majdcsak megoldom rajta valahogy.
A TG01-et nem érdemes elővenni, az sokkal nagyobb a HD2-nél is. A K01 lenne még számomra érdekes, mert az picivel kisebb, és a 15 mm-es vastagság a full QWERTY-vel nem rossz. Csak K01 december közepe előtt biztosan nem lesz, az is lehet, hogy csak januárban. -
erdoke
titán
válasz
Schumacher! #1906 üzenetére
Mindössze 3 mm-rel magasabb, miközben 1 mm-rel vékonyabb (többnek tűnik a különbség a lekerekített szélek miatt). Tény, hogy a 7 mm-es szélesség különbség jelentős, de ha megnézed, talán még keskenyebb is a bazi nagy kijelző kerete. A 4,3" megkéri a magáét, de ez legyen a legnagyobb kompromisszum.
Még az a kérdés, mivel van lefedve a kapacitív kijelző. Az edzett üveg komoly különbség lenne, nem kell vacakolni a fóliákkal vagy a karcokkal. -
erdoke
titán
válasz
Schumacher! #1877 üzenetére
Egyszerűen lehet váltani egykezes és kétkezes mód között. Természetesen megszokás kérdése, min gépelsz, és így a teljes képernyős is megszokható.
-
erdoke
titán
válasz
Schumacher! #1874 üzenetére
Furcsa ujjaid lehetnek, mert a teljes kijelzős változaton egyszerre két ujjal gépelve nekem sokkal gyorsabb, mint ha egy ujjal kell ugyanazt a gombot többször is nyomni, hogy egy betűt begépeljek.
Értelemszerűen: amíg ötig számolok, addig beírok 5 karaktert két ujjal, míg a phonepad verzióval kb. kettőt. Az több, mint kétszeres sebesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Akciókamerák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Építő/felújító topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest