- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop27
őstag
Igen, emiatt sem tudok vitába szállni vagy ellenérveket felhozni a telefonnal szemben (bár nem is lenne szándékomban) mert pár perc semmire sem elég, tetszett a zsanér, hogy szépen nyit és zár, valamint a tablet élmény is wow érzetet ad. Őszintén kűlsőre az Open jobban bejön, de tartok az OS-től, samsungom már volt nemis egy, s az UI nagyon bejött, szép, stabil, szépen kidolgozott.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
-
Snoop27
őstag
Céges telefonnak is használnám, sokszor irott formában kommunikálunk s attól lartok, hogy nem tudnék megfelelően pötyögtetni rajta. Nyomkodtam már a kiállitott darabokat, de az a pár perc nem sokra elég.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Decske
senior tag
Szerintem pont a keskeny külső kijelző az egyik legjobb tulajdonsága a Samsungos hajlítható telefonoknak. Sokkal kényelmesebb és stabilabb a fogása emiatt a készüléknek. Egy kézzel kényelmesen lehet gépelni. És mivel főleg vertikálisan szoktak az emberek tartalmat fogyasztani, emiatt nem ér hátrány sem. Ha meg több felület kell, egyszerűen kinyitod. Plusz ha kinyitottad, akkor nem kell elforgatni az eszközt, csak ha videót nézel.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
Snoop27
őstag
Én lassan egy éve gondolkodom, hogy beszerezzek egy foldot de a keskeny kűlső kijelző miatt még nem vettem rá magam, most szembejött a honor v2 és oneplus open, de mégis a fold felé kacsingatnég, legjobb döntés az lenne ha megvárnám a fold 6-ot, csak ez a vásárlási vágy ha egyszer beeszi magát az ember fejébe nehezen szabadúl tőle.
-
jacis
nagyúr
válasz Levente07 #893 üzenetére
Én 4-5 naponta váltom a Fold-ot meg az iphone-t és pont ma mondtam a feleségemnek hogy a Fold-ra visszaváltani egy másik világ. Alapvetően az iphone egy nagyon jó telefon de a Fold már nem csak egy telefon és egy teljesen más felhasználási élményt ad.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Levente07
tag
Érdekes, én eddig az utóbbi években mindig előrendeltem az ultrákat. Most hogy foldom van, valahogy nem mozgat. Szép és jó, de mióta foldom van, rájöttem hogy nekem ez a fajta megoldás többet ad. Jobb az ultra kamerában, elismerem. De ezt könnyebben hurcolom a zsebemben (tok nélkül), és mivel elég sok a tartalom fogyasztás rajta (pc-t már nem is használok), így nagyon kihasználom a belső kijelzőt. Én próbáltam mindenféle tabletet is, de azokon nem kényelmes netezgetni (nekem). Túl nagyok. Notebookot melóhoz használok de amúgy soha nem jöttek be. Nekem úgy érzem betalált a fold 5, én a fold 6-ra leszek kíváncsi, és ha tetszik abból veszek egy új darabot. Sajna fold5-ből nem új van, azt gondoltam hogy nem adok ki ennyi pénzt hogy kipróbáljam. De nagyon bejött. Valahogy más dimenzió mint az eddigi telefonjaim. Eddig se használtam nagyon mást telefonon kívül, de mióta megvan tényleg csak ezen vagyok. A kamerás tudás nekem bőven elég. Bocsi kicsit hosszú lett de ezt ki kellett írnom magamból .
-
HardRic
addikt
Pedig ez egy felső kategóriás telefon és tablet egyben iPad Pro külön volt 500 ezer, most már még drágább. Egyben ez annyira nem rossz vétel már. Amúgy meg 22 hónapra véve nekem aztán mindegy mennyi a listaára. Ígyis úgyis fogok valami telefonért fizetni minden hónapban.
(S24 Ultra amúgy rohadtul tetszik, ha nem lenne Fold5 a kezemben, tuti váltottam volna. Iszonyat jó lett az a cucc.) -
jacis
nagyúr
Tudom mire gondolsz de nem ez az ami engem zavar., de nem offolom tovább ezzel a topikot.
A lényeg hogy a Z Fold egy nagyon eltalált telefon. A külső kijelző ha szépesebb lesz a 6 esetében akkor szinte tökéletes választás lesz.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
HardRic
addikt
15 Pro is 120Hz.
Egyébként én is használok mellette iPhone-t és iPad Pro-t is, de a Fold a legtöbb szituációban jobban kézreáll mindegyiknél. Remélem igaz lesz a pletyka és idén jön egy olcsóbb Fold 6 variáns is, mert több emberhez el kell juttatni az élményt. Jelenleg olyanok vagyunk mint egy kis szekta -
-
jacis
nagyúr
Sziasztok, a Fold mellé vettem egy iphone 15 pro telefont. Nagyon régen használtam már iOS-t és kiváncsi voltam milyen.
Egy hét iphone egy hét Fold kb ilyen felosztásban használom őket. Viszont észrevettem hogy mikor visszaállok a Foldra egy megkönnyebbülés van rajtam. Maga az android egy sokkal rugalmasabb szabadabb rendszer és a Fold ehhez ad még egy olyan pluszot ami egy kiemelkedő felhasználási élményt ad.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Beantech
aktív tag
válasz Levente07 #882 üzenetére
Ugyan Fold 3, de kb. 1,5 éve használom most már tok nélkül is azóta nem lett rajta semmi karc, mondjuk én is az irodai környezet + QI töltő kategória vagyok mint Jacis, de azért nem óvom a széltől is. Nekem pont egy gagyi tok karcolta össze a szélét amikor bement alá a kosz és elkezdte karcolgatni. Nekem Whitestone fólia van elől-hátul-középen de még azok is karcmentesek inkább csak a fogás javítása miatt van rajta a fólia hátul mert egyébként csúszik mint a fene.
-
Levente07
tag
Csak azért írok mert már nagyon a végén volt a topik.
Amúgy ha tok nélkül használjátok, full nincs rajta semmi? Én rendeltem ilyen skint rá, mert már utálom én is a tokot rajta. Kíváncsi leszek. -
malisonX
aktív tag
válasz malisonX #773 üzenetére
1 hónap normál használat után pedig válik le róla (Spigen Air Skin Pro) a finom tapintású bevonat a sarkán, az alsó hangszóró feletti élen és az alsó hangszóró körül is elindult... 30 ezerért ennél többet vártam volna... Megy vissza az alzába és bízom benne, hogy visszakapom a pénzem. Nehogy valaki a vásárlás utáni első véleményem alapján megvegye...
[ Szerkesztve ]
-
Levente07
tag
Sziasztok,
van a foldomhoz az a fajta gyári tok, amiben van s-pen. De meg tudná valaki mondani hogy mire való rajta a gomb? Mármint a tollon. Szerintem semmire... vagyis még nem jöttem rá! Előre is köszönöm.
-
jacis
nagyúr
Megjött a dbrand fólia. [kép] [kép] [kép]
Annyira nem vagyok elájulva tőle. Nem igazán szép fehér az alap szine hanem olyan barnás. Kicsit olyan mint amikor kezd megbarnulni a papírlap.
A minta sem annyira kontrasztos. Kicsit lehetne élesebb profibb az egész.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Lajmund
őstag
Én telon nem jàtszok annyit egyhuzamban de persze kiràly hogy tudja sose lehet tudni mikor fog jól jönni. Amikor csak simán az akkumulátor védelmet kapcsolom be akkor nàlam is úgy viselkedik ahogy nàlad de ha ugy àllitom be ahogy fentebb a képen làtszik akkor folymatosan tartja a beállított szàzalékot. Neked is ugyanígy van beállitva?
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
HardRic
addikt
Nálatok Messenger megy rendesen? Nekem ma reggel óta azt csinálja, hogy egy fél pillanatra megnyílik majd egyből bezár. Se adattörlés, se komplett újratelepítés nem segít.
Szerk.: egy régebbi verzió APK-jával simán elindult. Valami nem okés azzal, ami Playből jön, de fura, ha csak nekem.
[ Szerkesztve ]
-
HardRic
addikt
https://www.androidauthority.com/galaxy-s23-bypass-charging-feature-more-phones-3282489/
Van bypass charging a telefonban, azaz tud direktben a falról működni. Mondjuk a cikk azt írja, hogy csak játékok esetén működik, de szerintem ha van benne ilyen áramkör akkor kell, hogy menjen máskor is. Én azt veszem észre, hogyha lekorlátozom mondjuk 95%-ra, akkor idővel lemegy 94 majd 93%-ra. Nem tartja örökké 95-ön.
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
A tokot ma le is vettem. Nagyon bumszli lett tőle a telefon. Tok nélkül elegáns és kecses. Nagyon megszoktam már tok nélkül. Pénteken megjön a hátlapjár a dbrand fólia. Max annyi lesz rajta mint védelem.
-
jacis
nagyúr
Ha rányomsz a nevemre ott láthatod eddig mennyi Samsung telóm volt.
Más: megjött a 3mk Satin Armor tokom. Maga tok profi viszont a plusz vastagság amit ad elveszi a telefon eleganciáját. Nm tudom meg fogom-e szokni. Viszont jó lenne megbarátkozni mert amúgy meg nagyon csúszós a fém keret körbe.
[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
Samsungnál?
Nem kérdeztem volna ilyen hülyeséget
Vagy nem vagy régi samsungos. Amilyen sirások voltak, vannak, kinek mikor jön a frissítés szánalmas...
Apple fronton még ez is unalmas mert tuti hogy akkor és ott jött mint mindenki másnak...Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Lajmund
őstag
Azt ne mond hogy te még sose tapsoltàl mosolyogva a boldogságtól amikor meglàttál egy új frissitést.
Hardric! Mèg mindig vàrom a tanàcsot. Nem tudtam eddig úgy összehozni ahogy te. Folymatosan tartja a beállított százalékot.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Bilux
veterán
Jött új szoftver januári
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
4-5 hónap után? Szerintem semmit nem jelent. A fold3 telefonok se fél év alatt pattantak el. Csak az ugye már több, mint 2 éves telefon. Több róla a visszajelzés.
(Alattam a céges, vadiúj nullkilométeres Mercedes Vito lett motorhibás 4500km után. Arról se írtak semmit a neten.)Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Lajmund
őstag
Kipróbáltam amit írtál de valami nàlam nem az igazi mert folyamatosan 91%-on tartja. Te mit àlliottál másképp? Nàlam eddig az volt a helyzet hogy vezeték nélküli qi töltő és 85% korlàt de nyilvàn reggelig töltődött és 84%-ra esett le max. Nem tudom ez a csepp töltés mennyire nyirja mert csak néha tölt rà gondolom de szerintem is jobb hogy lekapcsol amikor vége a töltésnek. Legalábbis is jobbnak hangzik.
-
jacis
nagyúr
Annyira kezdem megszokni ezt a telefont, hogy szerintem nekem ezután csak foldable telóm lesz.
Így esténként ez a kis tablet brutál nagy élmény napközben meg egy sima teló. Imádom.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
HardRic
addikt
A koszt elég jól kivédte a Samsung a kis seprűkkel. Ha nézel videót ahol összekoszolják a telefont akkor látszik, hogy nem jut be a por. Előző generációknál sem a kosz volt az oka legtöbbször annak, hogy beszart a mechanika. Hanem maga a szigetelés vagy a kis seprűk ragasztója engedett el és az szorult be.
-
jacis
nagyúr
Én inkább attól tartok, hogy a zsanér belseje megrakodik kosszal és nem fog teljesen kinyílni majd. Naponta több alkalommal is takarítom a telefont, de látom, hogy ott a zsanér peremén néha megjelenik nagyon finom por ami a nadrág zsebében rakódik oda be.
-
HardRic
addikt
Én szeretnék majd fólia cserét, mert csak a takarítástól is szed össze karcokat.
A Fold 3/4-nél gyakori hibáktól nem félek. Egyrészt arányaiban sokkal kevesebb Fold 5 hibásodik meg, másrészt kihasználtam a Telekomnál az 1 éves ingyenes biztosítást, így ha még gari miatt vissza is dobnák a telefont, akkor is van egy plusz védőháló.Amúgy a belső fólia szerintem baromi király. Nem volt még olyan fóliám ami ennyi idő után is ennyire sima maradt volna. Élmény rajta görgetni, és könnyű tisztítani.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Ti mennyire aggódtok a közepén eltöréstől ami a régebbi foldokat sulytotta? Ahogy nèzem összecsukásnál ez a csepp alakú forma szerintem sokkal baràtibb. Ti tervezitek egy èven belül az ingyenes folia cserét? Vagy ha nincs semmi nyoma annak hogy igényelné akkor nem kell foglalkozni vele? Tudom még csak 4 hónaposak a telefonok de kíváncsi vagyok ti hogy vagytok vele.
-
jacis
nagyúr
Srácok hol tudom beállítani, hogy a ha csörög a telefon akkor a vaku villogjon? Segítséget köszönöm.
-
Lajmund
őstag
Nincs. Én most raktam rà nem rég spigen üveget. Kicsit huzos mert 8 ezer ft 2db és a másik valószínűleg nem fog kelleni lehet el kéne passzolni. Gondoltam hogy meghirdetem hàtha kell valakinek. Csomag automatába olcsó a szállítàs. Spigen armor pro tokkal tökéletesen passzol. Persze nem is vàrtam màst. Olyan szinte mintha gyàri lenne az egész. Kristály tiszta és nagyon sima érintés és nagyon egyszerű felrakni.
-
beteg
őstag
Hello
A Fold5-ön van gyárilag fólia a külső kijelzőn?Csak futni kell!
-
jacis
nagyúr
Srácok valahogy sikerült elállítanom az aod-t
A megjelenő whatsapp, viber, insta ikonok szine szürke de előtte olyan színűek voltak mint maga az alkalmazás alap szine. Hol találom ehhez a beállítást?
Válaszokat köszi előre is.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
jacis
nagyúr
Most jöttem rá hogy lehet az alsó tálcát kibővíteni. Nagyon tetszik ez az L rendszer
-
opr
nagyúr
Nekem is az a tapasztalatom eddig teló - akku ügyben, hogy amikor a telót összevissza töltöm, éppen kap kakaót, mikor kell neki és kész, akkor örök élet+1 nap, ha viszont minden este töltőre rakom és úgy hagyom, akkor 2, max 3 év és érezhető a degradáció. 4 év max és kuka az akku.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
HardRic
addikt
Lehet ez a csepptöltés akkor is szar az akksinak, ha 85% a határ és nem 100. Mondjuk érdekes lenne ha a mérnökök ezt nem tesztelték volna ki. Mindenesetre számomra több értelme van annak, hogy Routines-ban beállítottam, hogy 90%-nál kapcsolja be az akkuvédelmet, így amíg 85%-ra le nem merül addig nem tölt egyáltalán. Ha valaki szereti 100% körül tartani a telót ez akkor is jó megoldás lehet.
Lefekszel aludni, teló feltölt 100%-ra, védelem bekapcsol, és max 84%-nál kezdene megint tölteni, de annyit úgysem merül éjszaka, max 1-2%-ot.[ Szerkesztve ]
-
De az, hogy 10%-ról 3 perc alatt lemerül, az igazából nem jelent semmit. Mire használtad közben? Mert ha neked és nekem van egy teljesen egyforma laptopunk, a tiéd 5 óra alatt merül le, az enyém meg 2 óra alatt, abból milyen következtetést lehet levonni? Lehet, hogy te word-ben irkáltál valamit én meg a Baldurs Gate 3-at toltam max grafikával. Nagyon felhasználó és felhasználás függő, hogy melyik telefon mennyit bír töltés nélkül.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
veterán
Én a Fold3-at minden éjjel töltön töltöttem, és be volt nyomva a 85% korlát. Most két éves a telefon és 8-10%ról kb 2-3 perc alatt kikapcsolásig merül a készülék. A Fold5öt nem rakom fel éjszakára, csak akkor töltöm amikor kell, de mondjuk fényévekkel jobb is az üzemidő.
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
-
gilfoyle
őstag
Hullámosnak látod, igen. Szerintem mindenkinek ilyen, nekem ez a második Fold 5 és mindkettő ilyen, sőt a Fold 4 és a 3 is ilyen volt.
Se tollal nem érzed, se használat közben nem látod, ez lehet, hogy a fólia fénytörése, nem a kijelző hullámzik.
Ne nézegesd a kikapcsolt kijelzőt -
HardRic
addikt
Rendben, de nem csak te létezel. Azért van több opció, hogy majd mindenki beállítja a saját igényei és szokásai szerint. Ne legyen már baj, hogy van választási lehetőség Bocs ha gorombán hangzik, nem annak szántam, csak ne ragadjunk már le ott, hogy már szinte baj, ha van valami új opció.
-
HardRic
addikt
[One UI 6.1 battery protection features can be activated on devices running One UI 6.0]
Elérhető a majd OneUI 6.1-el megjelenő feature, ami lényegében az iPhone akksikímélője. Megtanulja a telefon mikor alszol és csak reggel felé tölti fel 100%-ra. -
opr
nagyúr
Mindjart csinalok egyet gyorsan, csak el kell hozza kunyeralni az asszony telojat.
Szerk: Most, hogy direkt ilyen szogbol neztem bele, en is latom, hogy van benne kis gorbulet. Direkt ugy csinaltam a fotokat, hogy valami iszonyatosan ki legyen hangsulyozva a dolog, de nalam ha nem direkt ennyire eros kontrasztu tukorozodest nezek ennyire eles szogbol, akkor alig latszik valami belole.
Jah, a monitor is hajlitott, szoval meg az is belejatszik a dologba.
Kepek:
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
jacis
nagyúr
Srácok a belső kijelző ha ki van kapcsolva nagyon illiuzió romboló. Full hullám az egész. Ha már ott van az árok a közepén legalább a többi terület lenne sík.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest