- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi881
tag
Aki panaszkodik a fakóbb színekre, nos azt kell, hogy mondjam, hogy az S22 Ultrához képest az S23 Ultrának is másabbak a színei, de sokkal élesebbnek és tisztábbnak tűnt a kép első benyomásra. Mikor tavaly váltottam, akkor csak meglepően néztem, hogy miért ilyen ridegek a színek, hiába állítottam élénkre, 1-2 nap alatt megszoktam. Nem tudom, hogy az S23 Ultra és az S24 Ultra között mennyire fakóbbak a színek, de szerintem nem lehet annyira rossz.
-
leslien
nagyúr
nem kell bizonygatni sztem .. nekem abszolút megérte a csere,igy pár nap használat után frankón mondom... képekben jobb, kijelző nekem jobb, btw az új mindig jobb...
btw lesz itt még kapkodás ,h mégis csak kell nekem is...[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Tin
veterán
válasz LosBlancosRM #377 üzenetére
Hát hajrá, majd számolj be róla. Nekem a következő a gyári fólia lesz, csak nem 35€-ért. Ha meg nem bírja jól ez a Spigen, akkor felrakok rá egy S23U fóliát.
S23U gyári fólia az S24U tetején, az S24U-n egy Spigen Liquid Air tok van. Azt nézem, hogy pont középre illesztve két oldalt elfér a toktól a fólia, alul pedig ráhajlik. Ideiglenes megoldásnak biztosan jó, hosszútávúnak meg akkor, ha valaki tényleg pontosan fel tudja tenni.
-
Tin
veterán
Nyilván, de itt volt mondás, hogy alig erősebb. Hát nem alig. Azt elfogadom, hogy hosszú távon jobban visszavesz, de amikor csak rövid ideig kell a kraft, akkor azért ez biztosan észlelhető. De a játéktesztek is ezt igazolták. Plusz fotóban is bele tud nyomni többet.
#402 leslien: számomra nem volt kérdés, de engem pl. a billegés az asztalon jobban zavar, mint az, hogy fakóbbak (természetesek) a színei. Direkt néztem HDR YT videót mindkettőn egymás alatt, tök ugyanazok a színei. Szóval ez inkább csak a menüelemekre igaz.
-
ffrdgc
tag
Pár napja mentem megtaperolni az egyik samu boltban a kiállított darabot.
Ha lenne is rá keretem akkor se váltanék (a két évvel korábbiról). Számomra főleg design téren történt visszaesés. Nem értem miért szidják annyian leívelést, egyáltalán nem zavaró és baromi szép.Összehasonlítottam az új "10x" zoomot. Azzal se vettek meg. Mondjuk tény, hogy a saját 5x szenzor zoomot nem hasonlitottam ossze az uj optikaival.
Ja és a kamerák még jobban kilógnak.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note22
-
jarlax
tag
Én S22 U-ról váltottam, és abszolút nem bántam meg. Sokkal fluidabb, kezesebb, és nekem jobban kézre esik. Megtartottam a 22-t is, tartaléknak jó lesz. Az ívelt kijelző amúgy szép, de mivel én sokat használom a pent, kifejezetten idegesítő volt a szélein írkálni. Ezen most határozottan kényelmesebb. A térerő talán egy kicsit jobb a 22U-nál, és annál többen panaszkodtak, hogy nem vagyok elérhető, miközben volt térerő, és csak az SMS jött a nem fogadott hívásról. Ezen egyelőre nem volt ilyen (igaz, csak pár napja van meg), szóval nem bántam meg a váltást.
-
Tin
veterán
A panel még adott színeket tud megjeleníteni, csak rá van húzva egy színtér, ahogy a monitorokra is. Gondolom a HDR-nél meg nem azt alkalmazza, hanem átvált valami széles színtérre, nem tudom pontosan, hogy működik.
Szóval ha valakiben felmerült volna, hogy a kijelzője nem tud színesebb lenni, azt felejtse el. Tegye nyugodtan egymás mellé a két telefont azonos fényerővel, és ugyanolyan színes lesz mindkettő.
De volt is egy poszt, valaki bemásolta, hogy a Samsung le akarja vetkőzni magáról ezeket a túlszaturált kijelzőket. Volt egy határozott lépés az S21U és az S23U között (lehet hogy más az S22U-nál is, de olyanom nem volt), most pedig egy újabb határozott lépés az S23U és az S24U között. Amit gyanítom félig visszavonnak a következő verzióban, de amúgy mindegy. Szerintem egyszerűbb lett volna gyárilag természetesre állítani, és akit zavar, ott a kapcsoló.
-
Tin
veterán
Nem volt kamu a kameránál a shutter lag javítása.
Relatíve sötét szobában a megvilágítatlan szekrény felé irányítva a telefonokat 10x gyors egymásutánban rányomtam az elsütőgombra: az S23U csinált 4 képet belőle, az S24U meg 7-et.
A monitorra irányítva (hogy legyen elég fény) ugyanúgy 10x rányomva: az S23U csinált 5 képet, az S24U meg 10-et.
Igazából bárki, akinek az elmúlt pár évben Samsung csúcstelója volt, azonnal észre fogja venni. Ezek után szerintem nem létezik olyan, mint shutter lag. A netes tesztek alapján az iPhone még egy picit talán jobb, de nekem már ez is bőven elég.
-
Tin
veterán
válasz janeszgol #417 üzenetére
Nem biztos, mert akár az is lehet, hogy a szenzorkiolvasással vagy a szenzoros autófókusszal függ össze, esetleg a memóriabusz sebességével, ami feldolgozza a képeket, nem tudom. De az biztos, hogy a 4K/120fps az S24U-ban jelent meg, noha adatmennyiségre az éppen 8K/30fps, tehát az encodingot tudnia kellene a korábbi hardvernek is, valamiért mégsem tudja. A Dual Rec (korábbi Director's View) is működik most már 4K/30-al is, és nem csak 1080p-ben, tehát valóban használhatóvá vált.
Valami szerintem változhatott a kamera képfeldolgozó hardverben, vagy éppen az új SOC-ban, nem tudom, ennyire mélyen nem értem, és nincs is kedvem utánanézni, de ha valaki érti és elmagyarázza, azt megköszönöm.
Majd kiderül, hogy a fentiek közül mit ültetnek át a korábbi modellekbe. Ha mindet, akkor ezek szoftveres javítások voltak, ha nem, akkor hardveres.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Alcantara tok [link]
-
ShadowLac
addikt
ÜVEGFOLIA 24 ULTRÁRA JÓ!!!!! ( spigen rugged armor tokkal használom ) Ja és az ára is baráti.
[kép][ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
bteebi
veterán
Kifejezetten tetszetős ez a telefon , jó is és valóban kifejezetten szép is. Alig pár dolgot változtatnék rajta, ami (az én szemszögemből) nagyon nagy dolog. A szelfik minősége nagyon meglepett - kifejezetten jó -, de szinte az összes többi is kiváló. Tényleg kb. mindent tud, amit csak akar(hat) az ember. Lehet, hogy 1-2 év múlva beruházok egyre. Persze kár, hogy: nem kisebb egy kicsit, szelfilyuk, nincs microSD/FM/infra (mondjuk az pont nem annyira fontos), brutál ár (és amellé 0 tartozék). De ezeken kívül minden más maradhatna.
Hja, igazán tudhatna 1080p-ben 480 ÉS 960 fps-es rögzítést is, bírnia kellene. (A 480-at még mindenképp.) Utóbbira is van már példa, bár hirtelen már nem is tudom, melyik telefonnál. (720p-ben meg már mehetne az 1440/1920 fps .)
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Tin
veterán
Az engem is meglepett, hogy kivették a super slow motiont, de bár vicces dolog, én pl. soha nem használtam, de még a sima slow motiont sem. Az S23U-nál a slow motion 1080p/240 fps, az S24U-nál meg 1080p/120 vagy 240fps, vagy 4K/120fps. Ezeknek több értelme van így. Bár az 1080p mellé meghagyhatták volna a 960fps-t, ahogy írod.
MicroSD-t én is bántam először, pont az S21U előtt az N20U-hoz vettem egy 400 GB-ost SD kártyát, ami azóta is a fiókban pihen. De a 256GB-os S21U után egy 512GB-os S23U következett, és ahhoz már nem kellett semmi, pedig még az S21U-hoz vettem egy pendrive-ot. Az S24U-t viszont most már 1TB-os méretben rendeltem, ehhez teljesen felesleges. Az infra szerintem az okostévék korában már elavult, a tévéinket tudjuk vezérelni mobilról is. Az FM rádió meg... de rég nem hallgattam rádiót.
Abban viszont igazad van, hogy igazán dobhattak volna mellé egy töltőt. Bár ezeket én akcióban időközönként megveszem, van 2db 25W-os, és most karácsony előtt vettem egy 45W-ost is.
[ Szerkesztve ]
-
F_Gergely
őstag
A kihangositojatol nem vagyok elajulva. Raadasul maximalis hangeron "zizeg" a hangszoro, de 1-2 meterre mar nem hallanak rendesen, sajnos a note10 is ilyen volt, biztam benne hogy ezt javitjak de ugy latszik nem...
Ma atmasoltam az adatokat a note-rol, hat klasszisokkal jobb annak a fogasa, kenyelmesebb. Megszokhato ez is, csak mig anno azt ereztem a telefont kezbe veve hogy uuuu igen, ez kell nekem, addig az s24nel ezt nem erzem. Csak egy telefon amit hasznalok... -
Ricardo
titán
Elvileg tudja [link]
"Quad200 MP, f/1.7, 24mm (wide), 1/1.3", 0.6µm, multi-directional PDAF, Laser AF, OIS
50 MP, f/3.4, 111mm (periscope telephoto), PDAF, OIS, 5x optical zoom
10 MP, f/2.4, 67mm (telephoto), 1/3.52", 1.12µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 3x optical zoom
12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚ (ultrawide), 1/2.55", 1.4µm, Dual Pixel PDAF, Super Steady videoFeaturesLED flash, auto-HDR, panoramaVideo8K@24/30fps, 4K@30/60/120fps, 1080p@30/60/240fps, 1080p@960fps, HDR10+, stereo sound rec., gyro-EIS"De amikor a Médiában megnéztem én sem találtam a 960-as lehetőséget.
-
bteebi
veterán
"MicroSD-t én is bántam először, pont az S21U előtt az N20U-hoz vettem egy 400 GB-ost SD kártyát, ami azóta is a fiókban pihen. De a 256GB-os S21U után egy 512GB-os S23U következett, és ahhoz már nem kellett semmi"
Én 512-es kártyát vettem még tavaly januárban, zenének/filmeknek. Bőven elég a sebessége. És szeretem, hogyha kell, akkor csak simán kipattintom, átteszem bármi másba, nincs másolás. Ha meg téglásodna a telefon, akkor nem kell mindent 0-ról összekeresni/gyűjteni megint (persze legalább ez megkerülhető a "kártya" duplikálásával/biztonsági mentéssel). Egy 512 GB tárhelyű mobilon már mindenképp ellennék (talán némi megkötéssel, minimális kényelmetlenséggel), egy 1 teráson meg bőven.
Csak éppenséggel az a ~félmillió Ft extra kiadást nem vagyok hajlandó (szerencsére meg tudnám oldani nem olyan nehezen, de nem akarom; nálam sajnos az az összeg már számottevő tétel - inkább költeném másra, most pl. csempékre ) rádobni arra, amennyiért (még) hajlandó vagyok telefont venni. Emiatt vettem nagyjából muszájból egy S20 Ultrát. Kiszállítással együtt 206k volt kb. egy hete. De elcserélném az 1 terás S24 Ultrára. Szerencsére nem vagyok igazi enthusiast, nem nagyon játszom, az se igényel csúcs hardvert, minden másra meg (gyakorlatilag) elég az a szutyok Exynos is.
Egyébként még a 45 W-os töltés is nevetséges (kb. minden nagyobb konkurens tud 60-120 W-ot), a töltő kispórolása pedig konkrétan szánalmas szerintem. Vagy akkor tényleg azt kellene, ami talán ebben a cikkben is le lett írva, hogy lenne-lehetne többféle csomag, az alapban benne lenne "minden", egy "lite" csomagban meg annyi cucc, mint a mostani normálban. És az "alap" kerülne annyiba, mint a mostani, a "lite" meg akár lehetne egy ~húszassal olcsóbb.
#427: Egyszerűen csak kisebbre kellene venniük a(z engedélyezett) maximális hangerőt. Nem is feltétlenül nagyon sokkal.
#428: Köszi. Az nem kérdés, hogy bírná, az viszont egy másik dolog, hogy akarja-e azt a Samsung, hogy neked meglegyen ez a fícsör.
[ Szerkesztve ]
-
Gardaai
senior tag
Holnap megpróbálom megkeresni a cikket róla. Röviden: a kamerák belsejében is történt változás, pont a shutter lag miatt, tehát hardveres is a változás, ezért az S23U nem valószínű, hogy jobb lesz. Már így is tudtál a minőség rovására gyorsabb fotózást állítani, de akkor meg homály volt az összes..
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Kamarásss
junior tag
[kép] Akiknek van szemük. Búcsúzom a csopitól.
-
Gardaai
senior tag
Dobnál róla egy fotót (vagy akinek fekete színben van), hogy nagyjából tükrözze a valóságot? Kicsit elbizonytalanodtam, mert fotón és videón totál máshogy néznek ki az exkluzív, de a sima titán szürke is mint előben... így lehet inkább rámegyek a zöld vagy a kékre ezt meg eladom bontatlanul..
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
-FreaK-
veterán
Köszi az ajánlást, szerintem veszek én is.
A töltőhöz is jár amúgy kábel gyárilag, csak neked hosszabb kellett?Más, GLS
Már náluk van a csomagom, de így csak hétfőn kapom meg. Nem lehet véletlen tőlük elhozni hétvégén a depóból?
Szerk: pontosabban a csomag eloszto központjukban van[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
bteebi
veterán
válasz Kamarásss #431 üzenetére
Ilyenek tipikusan oviban szoktak előfordulni. Na nem azért, mert mások nem képesek rá, de ott még érthető. Mondjuk lehetett volna drámaibb is.
-
Kerio
őstag
-
JockeyEwing
aktív tag
Valaki tudna privátban küldeni egy linket, ahonnan a CSC módosító program legfrisebb verzióját le tudom tölteni?
-
Tin
veterán
Köszi. Keress rám, nekem zöld van exkluzív színben (ez volt akciósabb), raktam fel róla képet korábban. Keret sötétszürke, csak a hátlap zöld. Hátlap cserével olyan, mint a fekete változat. Tök jó szín, szerintem a kék is jó lehet.
Meg is van. Egészen világos zöld: [link]
Amúgy köszi a cikket előre is, kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
mzsf
csendes tag
Kijelző síráshoz szólnék hozzá. S20 U-val összevetve kevésbé harsány valóban. Először azt gondoltam, hogy tényleg gyengébb a kijelző. Azután természetes beállításoknál megnyitottam egy YouTube videót. Szerintem nem rossz. Valószínűleg valós színeket próbálták belőni. Pl a fotóidon a táj, az emberek sem annyira túlszaturáltak a valóságban. Kíváncsi vagyok más hogy látja.
https://youtu.be/ubNfkpbxXUs?si=rP_N-TzCoaDyetVq[ Szerkesztve ]
-
ShadowLac
addikt
válasz Kamarásss #431 üzenetére
Ha neked a régi túlhuzott színek kellenek. Nekünk jó ez a gagyi nagyfényerejü, helyesen színkalibrált, tükröződésmentes vacak.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Teal'C
veterán
A fehéregyensúlyt lehúztam hidegre élénk beállításon így megszűnt az a fura barnás fátyol.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
thamasz
senior tag
[Vettem egy ilyen akciós 45W gyári töltőt] , ma kipróbáltam, a telefon saját gyári kábelével nem megy a 2.0 gyorstöltés csak a 25W-os, megfelelő kábellel viszont viszi. A 20-80% töltés meglepően gyorsan megvolt, nekem elég, nem hiányzik a 100+Watt. Amúgy is lassú töltéssel használom ha csak tudom, és ha lehet vezetékmentesen.
[Akinek elég a 25W, jó akció van a gyári töltőre kábellel együtt] -
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.