Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuszal
tag
Használd sokáig megelégedéssel :-)
Miért pont Buds 2 Pro?
Csak kíváncsi vagyok, mert én is sokat agyaltam a milyen füles legyen kérdésen és végül az FE lett a kis szárnyak miatt, meg nagyon jókat írtak róla, mondtak róla Youtube-on a teszteken. Végignéztem vagy 10-15-ötKb. 1 hete van meg a füles és nagyon stabilan ül a fülemben, igaz "csak" bringázok vele de egyszer sem éreztem, hogy ki akarna esni.
-
Kunci-1
csendes tag
válasz
milkabrams #2395 üzenetére
Nálam szereti S24 ultrán
-
Kis infó morzsa, nem tudom van-e aki biztosítást akar kötni a telefonra, de a Simple appban már lehet rá kötni. Yettelhez is bemegyek még ma aztán hátha már náluk is szerepel..
-
qltsar
veterán
Az lehet, hogy beallithato, de ha gesztusvezerlest hasznalsz, felejtsd el a fluiditast.
En ezert 11 ev Nova Launcher hasznalat utan feladtam a hasznalatat. Ez is kozrejatszott abban, hogy milyen telefont valasztok, mert a tobbi gyarto alaplauncherjei kozeleben sincsenek konfiguralhatosagi szempontbol, mint a OneUl Home.
Ha nem hasznalsz gesztusvezerlest, akkor persze az idonkent akado animacioktol eltekintve, hasznalhato, foleg, ha nem vagy erzekeny a mikrolaggokra.
-
Dettó. Majd 10 éve Nova pro. Mindig ugyanúgy néz ki a telefonom és nekem ez úgy jó. Az aod sajnos goodlock alatt sem olyan, mint s22u-n volt. Mindegy, most akkor ez kicsit másmilyen.
Más: már elérhető a Dbrand oldalán a Zack féle teardown skin. Be is rendeltem egy grip case tokot az ultramatte teardown skin -nel és hogy elérjem az ingyenes szállítást, egy x-ray skint is, ahhoz is külön tokot, így a világos és a sötét skin is jár hozzá.
Viszont csak backorder van, márciusban érkezik.
-
speedyboy
csendes tag
válasz
Flexman #2351 üzenetére
Nalam is hasonlo, watch, pod... en regen samus voltam, aztan kiprobaltam 5 eve az ios-t es ugy maradtam
Masvilag. Valahogy mindig, egyfajta ilyen professzionalis erzest kelt bennem, amikor a kezemben tartom az ultrat. Elgondolkodtam, hogy majd ehhez is meg kellene venni az orat, a fulest....majd egyszer. En a kamera rendszere miatt dontottem, hogy megveszem, tetszett amit irtak rola, a tesztek sem voltak tul rosszak. Az tudom, hogy az almam milyen kepet csinal, ezt meg majd holnap tesztelem. En ugy vagyok vele, hogy kell hasznaljam meg egy picivel tobbet, hogy valodi velemenyt tudjak alkotni.
-
tixem
addikt
válasz
Memmaao #2384 üzenetére
Fel nem tudom fogni ezek mire jók, amikor elvesznek funkciókat. Mai napig nova launchert használok, mert például a háttérképet nem lehet beállítani görgethetőre a gyári Samsung ui-on, vagy mondjuk mert az app drawert kizárólag oldalra engedi lapozgatni oldalanként, régi klasszikus horizontális végtelenített, fekete hátteres lehetőség nyista. Nem értem.
Nade, akkor mégiscsak jól láttam, hogy nem láttam. Well played Samsung. Öröm az ürömben, hogy legalább a nova beállítható úgy, hogy bele tudjon nyúlkálni a rendszerbe és a one ui-os dolgok is működjenek rajta.
-
F_Gergely
őstag
ez is mekkora jófejség.... nem lég hogy regisztrálnod kell, még külön regisztrálj ha törzsvásárló akarsz lenni... mondjuk már mindegy, mert megvettem a telefont, de csak azért vettem a ses-ből mert samsungnál nem volt rendelhető az 1 terás.
Igy meg nem kaptam semmit a ses-től, és mivel nem vagyok törzsvásárló pontokat sem... -
tixem
addikt
válasz
F_Gergely #2382 üzenetére
Nem, ses. Szegedi bolt az árkádban. Ses.hu-n ha mondunk rámész a 24 ultrára, felsorol egy rakás akciót amiket igénybe tudsz venni. Első opció a törzsvásárlói program. Van benne alul egy link ahol regisztrálni lehet, letölt egy papot és onnan megy tovább. Erre nyomták rá nekem a pontokat.
#2381 malor
Ha ezt csinálom, dupla kopp után felébreszti a kijelzőt és a zárolt képernyőre ugrik. Ott hosszan nyomva a zárolt képernyő óra beállítási jönnek elő és amilyen stílust ott beállítok, az lesz az aod-n is. De akkor még keresgélek.
-
malor
aktív tag
Veréb vagy
Rossz helyen keresed a zárolt képernyő (AOD) részletesebb beállításait. Zárd le, majd koppints rajta 2x, utána hosszan tartsd lenyomva az ujjad a kijelzőn (ez jelzi a telónak, hogy az AOD-t akarod állítani), fel kell oldanod a telefont és már be is lép az AOD konfiguráló módba. Az órára böksz és változtathatsz rajta
-
csubííí
senior tag
Szerintem az utolsó bekezdésedben írt a jobb választás.
Igaz én előző UI-vagyok, ott 85% lekapcsol, 20% alá soha nem engedem.
Itt a mobilarénával volt egy cikk, hogy már az új UI-ban jobban működik a töltés vezérlés, és ha eléri a szintet, akkor nem egyből tölti vissza, csak jó pár % merülés után. Most nem találom a cikket.
Van a családban Samsung 2015 J5 , még mindig eredeti akkuval.
Az mindig 100% töltés volt, de 20% alá soha nem volt engedve.
Soha nem volt rátőltve, se gyirstőltés, addig maradt töltőn míg fel nem töltött.
Vagy teljes kikapcsolt állapotban volt töltve éjjel végig töltön hagyva, vagy ha be volt kapcsolva akkor figyelve volt és ha feltöltött akkor le volt véve. Még mindig pár napot elmegy, 9 éves készülékről beszélek. -
tixem
addikt
Üdv
Csak beadtam a derekam. Egész jó kis promó volt a ses-ben, terás darab az 512-es árában és ha veszek kiegészítőt is, akkor végösszegből még adnak 10%-ot. Gyakorlatilag a buds 2 pro, egy 35-ös töltőfej és a kijelzőre a film ingyen volt így. 650 lett volna amúgy is, így meg 651 egy adag bizbasszal. Plusz a regalaxy a 21 ultrára. És a Samsung törzsvásárlói kártyán is lett 70+ ezer pont, ami ugyennyi Forint értékű kuponra váltható. Asszem kimaxoltam a bulit
Gyorsan be is laktam, de egyet nem találok. Csak én vagyok veréb, vagy nem lehet állítani az always on display óra stílusát? Egyedül a háttér mutatása opció van. Eddig ebben a menüben volt az óra kinézetének állítása is, 21 ultrán a zene adatainak mutatása felett van. Elköltözött máshova és nem jó helyen keresem?
Danke
-
kuszal
tag
válasz
csubííí #2375 üzenetére
Elfogadom, hogy nem csepptöltés, illetve azt is elfogadom, hogy a többszöri ismétlődő töltés nem tesz jót az akkunak. Így a kérdés továbbra is adott :-)
Érdekelne, hogy a Te infóid/tudásod alapján melyik a jobb?
Az alap akkuvédelem, amikor feltölt 100%-ra, majd onnan engedi merülni 95%-ig és megint felmegy 100%-ra. Itt mondhatjuk azt, hogy minimális az újratöltési ciklus? Hiszen 5% "játék" van benne.
Vagy a maximális akkuvédelem, amikor80%-ra tölt és ott is tartja. De a 80%-os szinten tartáshoz nem folyamatosan újratölti? Ez hogyan működik? Mert én is volt már ,hogy 79%-al vettem le de pl 78%-al még sohasem.
Köszi!
-
-Valinas-
senior tag
A maximális védelem szerintem nem tartja 80%-on. Nálam ha be van kapcsolva, reggel általában 79%-on veszem le a telefont a töltőről.
#2372milkabrams: Spigen Glas.tR SLIM EZ Fit, igaz nekem S24+ van, de tökéletesen működik vele az ujjlenyomatolvasó, fedi az egész kijelzőt, és pofonegyszerű a tökéletes felhelyezése. -
malor
aktív tag
2 napja írtam emailt (csatolva a két telefon január 29-i kiállítású számlájat) a ReGalaxy kupon miatt a szervezőnek. Ma a szervező válaszemailben megerősítette, hogy a Members app hibaüzenete miatt manuálisan elindították a regisztrációt. Közben a Samsung is visszaigazolta emailben a ReGalaxy regisztrációt mindkét telefonra.
-
malor
aktív tag
válasz
Daffni2 #2360 üzenetére
Csak arra céloztam, hogy nem kellene aggódni a Samsung féle gyorstöltés miatt. Kb. nulla hatással lehet az akksira. Annyira le van szabályozva szoftveresen a töltés, hogy mindegy hány wattos töltővel töltöd.
Az akksit nem a töltőtől kell félteni, hanem a lemerüléstől és a mindig 100%-ra töltéstől.
-
milkabrams
őstag
Ajanlanátok valami üvegfóliát, ami a lehető legkevesbé zavar be az ujjlenyomat olvasóba? Nem hátrány ha van hozzá keret és lefedi az előlapi kamerát is.
-
kuszal
tag
válasz
-FreaK- #2359 üzenetére
Félreértettél, mert én pont nem az vagyok, aki rá akarja erőltetni másokra a véleményét.
Megnéztem pl. azt a videót is amit korábban linkeltél és elfogadom amit mondanak benne.Viszont nagyon jó, hogy felhoztad ezt a cseptöltést témát, mert ezzel abszolúte nem vagyok képben. Meg a telefon akkumanagementjével sem.
Van három opció, amiból az adaptív a maximális és az alap kombinációja, tehát ezt hagyjuk.
Az alap esetén feltölt 100%-ra, amjd onnan engedi merülni 95%-ig és megint felmegy 100%-ra. Itt mondhatjuk azt, hogy minimális a cseptöltés?
A maximális védelem esetén 80%-ra tölt és ott is tartja. De a 80%-os szinten tartáshoz nem a csepptöltést használja? Ez hogyan működik?
Amiért ennek az egésznek lényege van számomra az az, hogy mivel a telefon a rutinokkal tud Smart Thinges dolgokat is vezérelni, ezért meg tudom azt is oldalni itthon, hogy kompletten kikapcsolom az a konnektort, amiről tölt a telefon, ha elérte az optimális akkutöltöttségi százalékot :-)
Valószínűleg még túl élénken él bennem a Note 10 csapnivaló akkuja és az, hogy a vége felé naponta 3x kellett töltenem. Pedig egyszer volt benne akki is cserélve. Ezért szeretném ennyire védeni ennek az akkuját, hogy minél tovább hozza a most tapasztalt zseniális akkuidőket :-) -
kuszal
tag
-
csubííí
senior tag
válasz
-FreaK- #2359 üzenetére
"alapvetően a csepptöltés nem tesz jót aksinak, vagyis amikor a teljesen feltöltött állapotban a töltőn van hagyva a telefon, majd merül magától egy minimálisat, aztán újra rátölt, megint merül kicsit, megint rátölt"
Ez amit írsz, az nem csepptöltés! Lítium akkumulátornál ilyen nem létezik, tönkretenné.
Cseptöltés az, amikor feltölt az akkumulátor, de a töltés nem áll le, hanem átvált nagyon gyenge, de folyamatos töltésre és úgymond "csepptölt". Így az akku mindig teljesen tele van, amíg töltőn van nem merül, hisz állandó (csepp)töltés van. -
dnelb
veterán
válasz
-FreaK- #2359 üzenetére
Bár nagyon ritkán töltöm éjjel, de rutint használok erre.
Éjjel 23:30-05-30 között gyorstöltések off, akku védelem max ha a töltés >83. Így 80ig engedni esni, nem töltöget rá. 05 30kor másik rutinnal akku védelem off, igy feltölti maxra. Így az éjjel nagy részében 80 körül van, reggelre pedig 100. Az adaptív elvileg ugyanazt csinálja, de ez jobban paraméterezhető, hétvégére stb.
Napközbeni rutnom ugyanez, csak gyorstöltés be, és 90nél akkuvédelem be. -
-FreaK-
veterán
"Pár kínai gyártó ért mást alatta, a többi gyártó vagy pont ugyanazt érti alatta, mint a Samsung, vagy konkrétan még sokkal lassabbat."
Lehet csűrni/csavarni, de ha a Samsung szuper gyorstöltésnek hív valamit, amit mások már 2-3x gyorsabban is meg tudnak oldani, akkor az minimum nem megfelelő megnevezés, és akkor finomam fogalmaztam.
#hülyeautóspéldaincomming
Hívhatná a Porsche a Cayman 718 GT4 RS-t a leggyorsabb szupersport autónak, ha közben egy Köenigsegg (vagy akármelyik random hypercar) mindenben gyorsabb nála, elég hülyén adná ki magát. Függetlenül attól, hogy lehet, hogy nagyobb élmény azt vezetni mint bármi mást."kevesebb, mint 1 óra alatt feltölteni 0-tól 100-ra egy 5000-es akksit nem lassú, akárhogy is nézzük."
Egyrészt de, lassú, mert a piac már tud jóval gyorsabbat kínálni, másrészt meg ahogy ezt írtam már korábban többször, nem a 0-100% töltés ideje az amivel sok embernek problémája van, hanem az, hogy 5-10per töltéssel mennyi üzemidőt tudsz bele tölteni az aksiba.
És még egyszer hangsúlyozom, azért mert mondjuk valami neked bőven megfelelő, nem jelenti azt hogy másnak és a piacnak nincs igénye jobbra/gyorsabbra. -
Daffni2
addikt
Nem unjátok már ezt az akkumulátor nyavajgást?
Szinte már másról sem szól a topik.
Kellene egy új topik "Akkumulátor hiszti " címmel, ott lehetne folytatni. -
-FreaK-
veterán
Az egy más téma volt amire reagáltál, de persze ezt is kibeszélhetjük. Az "inkább" szóval nem értek egyet, ezt döntse el mindenki magának hogy milyen témát szeretne kibeszélni, de te akard megmondani másoknak
A kérdésedre az a válasz, hogy alapvetően a csepptöltés nem tesz jót aksinak, vagyis amikor a teljesen feltöltött állapotban a töltőn van hagyva a telefon, majd merül magától egy minimálisat, aztán újra rátölt, megint merül kicsit, megint rátölt. Ebben az esetben nem értelmezhető a gyors/vagy lassú töltés, mivel a töltésvezérlő úgy sem tud ilyenkor gyorsan tölteni, mindig csak lassú lesz. Eleve a teljes telítettséghez közeledve nagyon belassul a töltés (ha megnézel bármilyen töltés grafikont, remekül látni), teljesen függetlenül attól, hogy milyen aksiról beszélünk, autóknál is.
Szerencsére a Samsung gondolt erre és kínál szoftveres megoldást, az akkumulátor védelem menüpontban még állítani is tudod a viselkedését.
-
S e t h
nagyúr
Én sosem foglalkoztam a good lockkal, de mivel annyian dicsérték átnéztem milyen moduljai vannak és ennek megfelelően választottam ki néhányat.
Most éppen a rutinokba ástam bele magam és szépen hegesztgettem magamnak amiket hasznosnak véltem, amikor beleütköztem a falba, nem találtam rá lehetőséget, hogy ki és bekapcsolgassam az egyik sim-et.
Vhol a reddit bugyraiban írta viszont vki hogy a goodlockon belül a routines+ban van lehetőség makró létrehozására, ami ebben is segíthet.
A lényege ennek annyi, hogy a makró úgy fejti ki a hatását, hogy felveszi, rögzití az útvonalat amerre kattintgatsz, majd ezt elmented, létrehozol belőle egy gomb widgetet és onnantól fogva a korábban rögzített útvonal alapján ha ráböksz a widgetre akkor pontosan végigmegy az előzőleg rögzített útvonalon és ugyanazt hajtja végre, amit te korábban.
Ennek alapján én rögzítettem annak a folyamatát, amikor a menüben aktiválom a sim-et, ezt elmentettem, lett belőle egy widget és mostantól elég csak erre a widgetre kattintanom és elnavigál a megfelelő helyre, kattint és kész.
Kb úgy ahogyan ebben a videóban van.
Ez meg egy videó a good lockról
-
doooo
veterán
Pár kínai gyártó ért mást alatta, a többi gyártó vagy pont ugyanazt érti alatta, mint a Samsung, vagy konkrétan még sokkal lassabbat.
kevesebb, mint 1 óra alatt feltölteni 0-tól 100-ra egy 5000-es akksit nem lassú, akárhogy is nézzük.
A másik meg az, hogy amúgy nem feltétlenül úgy működnek ezek a számok, ahogy azt az ember képzelné. A Samsung 45W-jával van olyan, hogy ugyanannyi idő feltölteni ugyanakkora akksit, mint más gyártók 65-67W-jával. Ahogy a 25W is tud olyan gyors lenni, mint máshol a 30-37W. -
kuszal
tag
válasz
-FreaK- #2352 üzenetére
itt inkább azt a kérdést kellene kibeszélnünk, hogy melyik tesz jobbat az akksinak, mert szerintem ez a tipikus felhasználás.
Kiindulási alap, hogy estére felteszed a telefont, hogy reggelre harcra kész legyen.
1.
gyorstöltéssel feltöltöd 1 órán belül, de mivel alszol az éjszaka folyamán végig egy gyorstöltőre dugva csücsül a telefon.2.
valami lassú töltési móddal töltöd, amivel lényegesen lassabban töltődik fel az akku, majd szintén a töltőn marad reggelig de "csak" egy lassú töltőn.Melyik tesz jobbat az akkunak? Van ennek hatása az akku élettartamára? Mert ha a lassú töltés jobb, akkor pl. érdemes erre egy rutint létrehozni és azzal ki -eb kapcsolgatni a töltési sebességet .
Köszi előre is!
-
kuszal
tag
válasz
S e t h #2342 üzenetére
Érdemes megnézni mit tudsz kihozni a rutinokkal, mert elég részletesen be lehet azokat állítani és megkönnyítheti a mindennapokat.
VISZONT, tudtommal ennyire mélyem, ilyen részletesen nem lehet belenyúlni a telefonba. rutinnal biztos nem oldható meg, hogy az egyik sim lekapcsolódjon.
-
-FreaK-
veterán
válasz
gyuri81 #2348 üzenetére
Igen, de szerencsére nem nekünk kell ezt eldönteni, mások már alaposan körbe járták a témát (pl. MKBHD). Lsd. a kollégára adott válaszom.: [link]
Egyrészt a gyártók saját tesztjei sem támasztják alá ezt a félelmet, másrészt az évek alatt kifejlesztettek azért olyan trükköket, amivel mitigálni tudják a fizikai korlátokat. Ilyen pl. a megosztott aksi, és azok párhuzamos töltése (pl. ha a Samsung egy db. aksiját 45W-al lehet tölteni, akkor ha osztva csinálná, akkor közel 90W-al is lehetne), vagy pl. a fejlett, több szenzorral támogatott töltés vezérlő elektronikák.
Harmadrészt azért más ágazatokban is van példa arra, hogy "biztonságos" a gyorstöltés, lsd. pl. elektromos autók. [link]
Illetve attól, hogy valakinek ez nem fontos, vagy így is jó, nem jelenti azt, hogy másnak nem lenne szüksége rá. Ez egy olyan feature, amit más gyártók kínálnak, és egyszerűen elment már a világ ezen a téren a Samsung meg az Apple mellett.
-
Flexman
csendes tag
válasz
speedyboy #2339 üzenetére
Szia! Kicsit kiszerettem az ios rendszerből azért is gondolkodtam el rajta.
Csak hát ott az ökoszisztéma, az asztali gépem iMac, laptopom Macbook, órám iWatch.
Két telefont meg nem sok kedvem van cipelni, pláne nem két ekkorát!
Ez a telefon sokkal sokoldalúbbnak tűnik, csak belém van nevelve hogy az ios biztonságosabb! Még filóznom kell a dolgon kicsit, de köszönöm a véleményed!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az AI árnyékában a kamerák fejlődtek a legtöbbet, ám vannak hardveres kérdőjelek.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gitáros topic
- Elden Ring
- Házimozi belépő szinten
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest