Az akkumulátorkímélés lehet a One UI 6.1 ütőkártyája

Mert nem csak a mindennapos üzemidő, hanem a sokéves telepélettartam is fontos.

Zokon vesszük, ha egy gyártó a környezettudatosságra hivatkozva spórolja ki az adaptert a csomagolásból, aztán még egy csomagolásban, még egy kiszállítással kínálja méregdrágán. Ám üdvözlünk milyen olyan törekvést, amely az akkumulátorok ciklusélettartamát óvja, ezzel is csökkentve a szerencsére egyre többször újrahasznosított e-szemetet. A Samsung mobilok kevésbé ismert tulajdonsága az akkumulátorbeállítások között bekapcsolható, 85%-os töltéskorlátozás, amit elérve megáll az energiaátvitel – az extrém magas és alacsony hőmérsékletek mellett ugyanis a teljes töltés és a teljes lemerítés az, ami az élettartamot a legjobban megkurtítja.

Az akkumulátorbeállítások főoldala One UI 6.0-n
Az akkumulátorbeállítások főoldala One UI 6.0-n [+]

Általánosan jó tipp a töltöttséget 30-85% között tartani, ami persze nehezen jöhet össze, ha a nap végéig nem jutunk energiaforráshoz. Vannak erre is a Samsung mobiloknak hasznos trükkjei, például az energiatakarékosság, de ügyes az átfolyó töltés is, vagyis a telefon hardverének közvetlen energiaellátása a telep terhelése nélkül, amikor játszunk. A One UI 6.1 további akkumulátorkímélő lehetőségekkel készül, tudta meg Tarun Wats.

Az alapvető töltésmód ugyan 100%-ig feltölti a telepet, ám utána nem tartja folyamatos feszültség alatt, amikor apránként merülni kezd, csak a 95%-ot elérve tölt újra 100%-ra. Az adaptív mód töltési szokásainkat kiismerve választ kíméletesebb töltést 80%-ig, és felébredés előtt fejezi be 100%-ig. Maximális telepvédelmet választva pedig 80%-on megáll majd a töltés. Az új akkumulátorfunkciók várhatóan jövő hónapban, a Galaxy S24 családdal debütálnak, és idővel, várhatóan a régebbi modelleken is elérhetők lesznek.

Azóta történt

Hirdetés