- Android szakmai topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Fényképen a Poco F7
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
forumpista
aktív tag
Szerintem sokkal több múlik a szoftveren (legalábbis fotózás kapcsán).
Picit off lesz ide, de azért mégis van kapcsolat:
Én pár hete váltottam s22-ről s23-ra és csináltam egy rakás összehasonlító fotót magamnak. A helyzet pedig a következő:
az s22 gyári kamerája jobb képeket lő mint az s23 gyári kamerája (az s23 nagyon túlélesít és a szinek is kevésbé vannak kapcsolatban a valósággal). Pedig ugye az első exynos a másik pedig snapi.Ellenben az s23-ra tudok rakni gcam-et (tettem is) ami sokkal jobb képeket lő nem csak a gyárinál de az s22 gyárinál is (amire viszont nem tudok gcam-et tenni).
A képek kb. megegyeznek a korábbi pixel 4 telefonom képeivel.
Tehát nem hardverből fakad a probléma, hanem szoftverből.De hogy csavarjak még egyet a dolgon, amikor a feleségemnek megmutattam az s23 gyári és gcam-es képeit a telefonon, akkor neki a gyári tetszett jobb. Hogy miért? Mert kis képernyőn a részletek nem látszanak, csak a nagyon szép színes képvilág.
(én meg nagy monitoron szoktam visszanézni a képeket).
És habár nekem nincs s24-em, de ha rosszabb képeket lő az exynosos mint a snapis az szerintem hasonlóan szoftveres problematika és nem az eltérő hardverből fakad.
-
Roland-87
aktív tag
De persze lehet még hozzátenni, hogy a képek / videók sem annyira jók, mint a SD-s változatnál, mivel más az ISP, de mivel a kamera kb. közép szintet üt meg, ez annyira nem is lényeges. -
Ezt kifejtenéd bővebben? Milyen módon befolyásolja a chipset a kijelző képminőségét amikor hardveresen ugyanaz van mindkét változatban, ha van eltérés az szoftveres lehet maximum, esetleg driver miatt, de ilyenről sehol nem olvastam, még az Exynost nagyon ekéző tesztekben sem, ha meg nem a kijelző képminőségére értetted hanem a kamerára, ott sem értem az eltérés okát, tudomásom szerint a szenzorok és a lencsék is megegyeznek szintúgy, és itt ha van eltérés azt megint csak az említett okok miatt fordulhat elő. -
autotaxmo
őstag
+1 total egyetértek. Ez az európai piac hülyének nézése, hogy úgy állítja be a Samsung hogy nincs különbség a snapi és exynos S24 között, kvázi ugyanazt kapod ugyanazért a pénzért mint pl. Amcsiban vagz Ázsiában. A nagy l*faszt. Lehet hogy sok user itt a mobilarenan meg akinek fogalma nincs a procikrol azt nem érdekli, de kva nagy a differenxia. A tesztek 20%-os eltérést mutatnak a snapi és exynos S24 között. Azért az meredek.
-
KD6-3.7
őstag
Én láttam ezt a videót, de ennek ellenére megvettem. Napi használat soran nem tudom mihez hasonlítani... nekem gyors, nem akadt még semmi, kamerát még nem tudtam igazán tesztelni, de szerintem nincs vele gond, térerő, hívás minősége sokkal jobn, mint a 13 minimnek volt. Tudom nem egy liga, nem is egy évjárat, de én ehhez tudom hasonlítani. Ebben a pár nappan én több, mint elégedett vagyok.
-
csakany2001
senior tag
Köszönöm a válaszokat, nekem pont az esti kamerázás az ahol kellene egy kis fejlődés.
Nappal a 11 is kiváló képeket lő, igazából ott nagyon jó kamerás telefonjaim voltak a Nexus 5X óta.(azzal készült képeket is öröm visszanézni, meg az XZ1C is csodás képeket lőtt jó fényviszonyok mellett)Igazából ennyi pénzért nagyon kompromisszumot, gyártási hibát sem engednék meg.
Szóval inkább hozzáteszek egy I15 Pro-ra, a Xiaomi 14-hoz képest.
Mondjuk ott a rövid support is kicsit aggasztó, az Apple meg a Samsung ilyen téren kiváló.
Xiaomi-nak van miben fejlődnie.
Köszönöm még egyszer a segítséget, sajna a méret fontos tényező. Amúgy egy S23U/S24U környékén is lenne keresnivalóm, de az már hatalmas lenne és így már túl sok kompromisszum.[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
<Adamsky>
nagyúr
"Lutri az USB-C - Jack atalakito vasarlas."
O.K. de ez normális? Félve kérdem.
Anno, mikor a P10-hez vettem (pedig azon még jack is van) ilyen DAC-ot, akkor csak annak kellett utána néznem (ha jól emlékszem), hogy az adott átalakít tartalmaz-e DAC-ot, ill. hogy a P10 kiküldi-e a digitális jelet, vagy csak az analógot.
Ennek megfelelően akkortájt csak olyanról olvastam, hogy vagy működik, vagy nem.
Szóval ez a sistergés / zúgás csak valamilyen fícsör kell, hogy legyen.#685 Rigormortiis
"Ha valami indokolatlanul sokat fogyaszt ... " – na, addig állj féllábon, míg ezt megoldják. Kb. mióta a droid van, visszatérő probléma, hogy amit nem szeretne a felhasználó bezárni, azt a rendszer "kioptimalizálja", ami meg kikapcsolt képernyő mellett az éjszaka közepén meggátolja a rendszert, hogy "deep sleep"-be kerüljön, azt nem.
" ... a fórum nagy része nyugodtabb lenne ... " – ezt értem, de ha egyszer szemlátomást képtelenek a gyártók úrrá lenni a helyzet, akkor arra az a megoldás, hogy a felhasználó szemét egy hasznavehetetlen megoldással szúrják ki? Ne már!" ... 2024-ben el is lehetne engedni a tyúkbeles fej- és fülhallgatókat ... "
A jack-re nem csak "tyúkbeles" fej- és fülhallgatókat lehet dugni, hanem jó minőségű mikrofont is. De, itt most nem is a jack hiányáról beszélünk, hanem arról, hogy a telefonnak komoly gondjai vannak a type-C-s DAC-okkal." ... jó eséllyel nem mobilos dac-on keresztül fog hódolni a hobbijának ... "
Így van! Épp ezért gáz, hogy a külső DAC-ok kezelésével valami gond van. És csak remélni lehet, hogy szoftveres. Bár az túl sok jót nem sejtet, hogy már az S23 is erről volt "híres".#686 barnam_
Félreértettél! A gyártók adhatnának ki a telefonjukra a stock ROM-ot is. Nem hiszem, hogy annyi plusz meló lenne. Xiaomi-nak (talán A2) volt ilyen telefonja. Mondjuk nem lett nagy siker, mert egy idő után senki nem töltötte a Miui-s ROM-ot. Lehet a Samsung-nál is rezegne a léc, ha megjelenne a stock droid ... -
Rigormortiis
veterán
Mondjuk így 2024-ben el is lehetne engedni a tyúkbeles fej- és fülhallgatókat, de komolyan. Mert aki annyira audiofil, hogy ez számítson, az jó eséllyel nem mobilos dac-on keresztül fog hódolni a hobbijának, az ilyen 20-30 ezres kategóriában pedig ugyan mindegy főleg ha nem losless forrást hallgat az ember.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
<Adamsky>
nagyúr
"Pedig ez van."
Tudom, elhiszem ... mi ezt már beszéltük." ... egyszeruen nem latjak az emberek / nem zavarja oket, es/vagy nem hasznalnak gesture navit."
Én behoznék egy negyediket (és a tippem is ez): bekapcsolják, használják, és eszükbe se cserélni.#630 Rigormortiis
" ... egsokoldalúbb androidos felület, akkor miért ne?"
Még mindig nem érted. Én nem a Nova-t akarom versenyeztetni a Samu launcher-ével – pláne mert utóbbit egy percest sem használtam – hanem arra a tényre akartam felhívni a figyelmet, hogy annak akinek mégsem tetszene (azért itt jegyezzük meg, hogy a sokat emlegetett Good Lock modulok nélkül a Samu rendszere – és nem csak a launcher – elég béna kacsa lenne) annak a váltást egy 3rd party megoldásra mondhatni ellehetetlenítik. -
<Adamsky>
nagyúr
"Ha dobni akarod a normalisan mukodo gesture navit ... "
My fault! Erről megfeledkeztem (pedig beszéltük), hogy – még mindig / már megint – itt tartunk.#617 TODI1111
" ... a GoodLock alkalmazás moduljaival teljesen testreszabható a készülék."
Ezzel két gond van: Az egyik, hogy legjobb tudomásom szerint a Good Lock Labs nem Samsung még ha szoros kooperációban is van vele. Számomra érthetetlen (és fájó), hogy ezek a "tweek"-ek miért nem részei alapból egy több Gbyte-os rendszernek?
A másik, hogy – ahogy qltsar rávilágított – ha akarnál se tudnál nagyon különutaskodni, mert a rendszer "büntet", ha 3rd party app-ot (launcher-t) használsz. Így könnyű leszokni a korábban megvásárolt -és egyébként tökéletesen bevált - alkalmazásról. -
gangstagergo
senior tag
Jól tudom, hogy a mobilnetes használt során a legtöbb energiafogyasztás akkor történik amikor a tornyok között ugrál a telefon? 5G esetén ugyebár a lefedettség "sokkal" rosszabb és emiatt sűrűbben kell dolgoznia a készüléknek míg a 4G-nél jobb a helyzet mert sokkal nagyobb területet fed le egy-egy torony?
[ Szerkesztve ]
-
autotaxmo
őstag
+1 ezt jól megirtad. Itt az elkeserítő az hogy egy rosszabb teljesítményű telefont adtak ki mint a tavalyi, ami szerintem egy új fejlesztésnél megbocsáthatatlan. Nem az a lényeg hogy az S22-nel jobb lett mert azt bármelyik másik konkurencia tudja, hanem az előző szériához képest mit tud mindig egy telefon, na az a lényeg szerintem függetlenül attól hogy nem az S23 tulajok a fontosak a Samunak hogy ők cseréljék le a telefont
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Ezt a választ most nem értem.
Arra utaltam, hogy ha jól emlékszem, korábban azt írtad, igazából nincs szükséged Ultra-ra (azért is vetted ugye az S23 Plus-t). Most pedig - ha jól értem - végül csak vettél egy Ultra-t (S24 Ultra-t). Így értettem a "rámelegítést".#365 gangstagergo
Nincs "hiszti és fikázás", max. vannak olyan emberek (köztük te is), akik kissé karcosan fejezik ki magukat. A tény viszont tény. Idén se volt képes még megközelíteni se az Exynos SoC a Qualcomm-ét.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest