- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AI válaszol a Redditen a kérdésekre
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz janeszgol #1114 üzenetére
Látom elég sok szempontot veszel figyelembe az összehasonlításnál :
S9 - 5'8 | 1440p | 3000mAh | 78h endurance
S10 - 6'1 | 1440p | 3400mAh | 79h endurance
S22 - 6'1 | 1080p | 3700mAh | 85h enduranceNem ennyire fekete-fehér az egész, mint ahogy gondolod, S22-nél a hulladék CPU mellett igazából a legvállalhatatlanabb az Xclipse 920 teljesítménye volt kritikán aluli.
-
qltsar
veterán
válasz Roland-87 #1068 üzenetére
Nem hinném, hogy a legnagyobb probléma a processzor teljesítményével lenne...ahogy írtam lentebb is, a modem sokkal problémásabb.
De persze lehet még hozzátenni, hogy a képek / videók sem annyira jók, mint a SD-s változatnál, mivel más az ISP, de mivel a kamera kb. közép szintet üt meg, ez annyira nem is lényeges.
-
qltsar
veterán
válasz Roland-87 #1065 üzenetére
Ez eleg napellenzos felfogas igy. El kell fogadni, hogy az Exy 5300 iszonyat nagy energiaigenyu a SD X75hoz kepest.
1 SIM-mel a tesztelok 15-20% kulonbseget mutatnak ugyanazon felhasznalas mellett, amire az a tippem, hogy 2 SIM-el meg nagyobb lenne a szakadek a ket verzio kozott.
A kilepesek (Geekbench) egyertelmu az Exynosnak koszonheto, szerintem hasonloan tudnal ilyeneket reprodukalni egy RockChip / AmLogic chipsetes eszkozzel, ami ujonnan jott ki.
Nyilvan ezt kesobb lehet, hogy javitjak, fejlesztokon mulik, en biztosan nem optimalizalnek egy reteg-processzorra fejlesztokent, mert nem eri meg.
Teljesitmenyre nyilvan eleg az uj Exynos, de ez nem javit azon a tenyen, hogy kevesebbet kapsz a penzedert, mintha SD varianst vennel, es csereben a modem miatt jobban merulsz, ha nem lenne eleg a teljesitmeny-kulonbseg.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Pont ma küldtem a listát egy társtopicba, pontosabban visszaidéztem a listámat régebbről, de sokkal újabb, mint a linked: [link]
Alza elvileg hivatalos gari.
#972: Ez nem egészen így van, de ettől még megbízható hardverprós eladótól meg lehet venni simán. Viszont pont 3 év garid nem valószínű, hogy lesz, mivel általában már meg van véve a telefon "raktáron" tartva, tömbösített vásárlás keretében.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz tibbike01 #835 üzenetére
"Az S24 Ultra (aminek 2 fő kamerája ugyanaz, mint a sima S24-nek)"
Ez az info amugy honnet jott?
Konkretan egyik kamera sem egyezik...
A gyengebb telefotot, meg ha osszekeverned azt megertem, mert csaloka ha felszinesen csak megapixelt nezel, ahogy a selfie is:
Ultra: Sony IMX 754
10 MP, f/2.4, 67mm (telephoto), 1/3.52", 1.12µm, PDAF, OIS, 3x optical zoomBase/+: Samsung ISOCELL (S5K)3K1
10 MP, f/2.4, 67mm (telephoto), 1/3.94", 1.0µm, PDAF, OIS, 3x optical zoomSzoval, nem, egyetlen egy kameraja sem ugyanaz, mint a sima vagy a + modellnek.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz adamssss #825 üzenetére
Tovabbra sem a sebessegrol, benchmarkokrol, es foleg nem (csak) CPU-rol van szo.
Nem egy rossz telefon ez, de kerulne mondjuk az USA S24 80%-ba, es lenne mondjuk egy S24 Ex elnevezes, hogy egyertelmu legyen a kulonbseg akkor oke lenne.
Igy tovabbra is egy S szerias Exynosos telefont - S23 szeriat kiveve - atvagas / lehuzas ugyanannyiert, vagy dragabban arulni, mint a Snapdragonos valtozatot.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz tibbike01 #804 üzenetére
Az exynos 5300 joval energiaigenyesebb, mint a SD X70, nem az "erosseget" kritizalom, bar egyertelmu, hogy, nem erre fognak optimalizalni appokat, hanem SDre.
Szerintem rosszabb az ISP is az Exys valtozatban, nameg ugye jobban is melegszik terheles alatt.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz hibavissza #802 üzenetére
Elvileg telepitesnel magyar nyelvet nem tudsz kivalasztani, de ezen kivul elvileg nem sok, azon kivul, hogy lenyegesen jobb .
Van egy osztrak Youtuber aki csinalt osszehasonlito teszteket a ket verzio kozott, es ment a Snapison az 5G. Ha az osztrakoknal ment, akkor itthon is fog.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz csakany2001 #772 üzenetére
Ahogy elottem is irtak a parasodas a fo lencsenel, plusz a melegedes nem tul jo jel, de ettol fuggetlenul nem vagy elobbre, mert az UW lencseben ugyanugy nincs OIS sot a modern telefonokban ezt nem fogod megtalalni, viszont az AF-et igen.
I15 Pro-ban sincs OIS az UW lencsen.
Ha nem szamit a szoftver funocionalitas, es a gyengebb hardware, lehet, hogy erdemes ranezned egy Pixel 8 Pro-ra, esetleg OnePlus 12.
Ha a meret a szuk keresztmetszet, akkor nincs mas lehetoseged, I15 Pro.
-
qltsar
veterán
válasz csakany2001 #769 üzenetére
"Igazából nekem az ultra széles látószögű kamera esti teljesítménye lenne úgy fontos"
Ezt engedd el mindket modell eseteben OIS es AF hianyaban. -
qltsar
veterán
Ha 0-24-ben WiFi-t használsz, akkor releváns a teszt, ha nem, akkor még nagyobb a differencia.
Ez már közelít valamelyest, de ez sem adja vissz a real-life tesztet, mivel ahogy poziciót változtatsz, úgy változik a térerő zajszintje, torony típus, stb.; és eszik többet az Exynos 5300 az X70-hez képest.
-
qltsar
veterán
válasz viewdetails #723 üzenetére
Szerintem a sport mode alapból ki lett véve szoftveresen, talán pro mode-ban tudsz trükközni ezzel. Valahol anno írtak róla, hogy van rá esély, hogy visszakerül.
#727Sn00k:
Ha más szenzort kap, érdemes lesz ránézni, hátha...de én tuti biztosra mennék, és megnézném egy Experience store-ban és letesztelném.Eddigi infok alapján 50 MP, f/1.8, (wide), 1/1.56", 1.0µm, PDAF, OIS a főszenzor.
Comparison:
[link]Emlékszem, amikor bementem Budapesten az experience store-okba, és elkezdtem egy A4-es lapot fényképezni a kiállított S23 és S22 telefonokkal, a "Samsung Expertek" (azthiszem így hívják őket?) csak pislogtak, hogy mi az istent csinálok, aztán kiselőadást tartottam, és csak néztek, hogy ilyen hogy lehet. Store-onként 4-4-et próbáltam ki S22/S23 és ezek + variánsait, mindegyiknél ott volt a banana-blur kivétel nélkül, ugyanolyan százalékban, plusz ehhez még hozzáveszem az ismerősök S22 és S23 telefonjainak a tesztelését is, plusz sajátom. Összesen 13db S22/S23 modellt teszteltem, mindegyiknél jelen volt, ez maradt így a kameraszenzor és leírások alapján S24 alap és + változataiban is.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz <Adamsky> #683 üzenetére
Nem feature, nem kell minuszolni egybol !
Lutri az USB-C - Jack atalakito vasarlas.
Eleg megnezni pl. Alza-n a kulonbozo atalakitok alatti velemenyeket, mindenfele telefonokkal irnak ilyen tapasztalatokat, nem Samsung hiba, de az Exynos miatt meg elterobb lehet a szoras, mint SD-knel biztosan mukodo modelleknel, de ugyanez ervenyes MTK-ra, AMLogicra, Rockchipre stb.
Mondjuk nevetseges, hogy a Samsung sajat atalakitoja 1.7/5 ertekelesen all.
Nekem a Behringer UMC 202HD-m tokeletesen mukodik, de az masik liga, es nem portable.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz <Adamsky> #681 üzenetére
Ez mar S23 szerianal is idegesito volt, en a mai napig nem vettem magamnak.
A tapasztalatok azt mutattak, hogy vagy egyaltalan nem megy, vagy, hogy sisteres es melegszik, vagy mukodik, nekiall melegedni, majd sistereg.
Persze, ha volna teljesen bevallt, akkor azt szivesen fogadnam.
Itt S24nel meg ugye extrakent az is rajon, hogy az itthoni verzioval a tavalyiakra nem lehet hagyatkozni, mert Exynos epeg nagy valoszinuseggel mashogy kezeli az Auido Interface reszt (layert), mint SD.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz <Adamsky> #628 üzenetére
Pedig ez van.
OnePlus 9 Pro-n meg amig OxygenOS volt a telefonokon, nem a #_&$-@ ColorOS es voltak dedikalt developerek, probalgattak javitani a dolgokon, de annal jobb nem lett, minthogy akadozo animaciok, es konstans fagyas Home Gesture utan, mint ahogy minden masik telefonon - including Samsung.
Vitatni felesleges, hogy nem letezik, teny, hogy ez van. Hivatalosan el van ismerve, egyszeruen nem latjak az emberek / nem zavarja oket, es/vagy nem hasznalnak gesture navit.
adb-vel, meg 3rd party appokkal lehet mokolni vele, ha azt szeretned, hogy egy 3rd party app mindenhez hozzaferjen, amit a kijelzon csinalsz, hangsulyozom, mindenhez.
Ezen kivul root -> Magisk modul, de ott mar aztan tenyleg elengedted azt, hogy mi mihez es, hogyan ferjen hozza.
Az meg oke, hogy nehany alkalmazast at tudsz verni, hogy nincs root, de widevine mar macerasabb, ha custom ROM-olsz is, illetve Google Workspace-t is elfelejtheted, vagy barmilyen mas MDM-elt munkahoz kapcsolodo funkciot - ami esetemben eselytelen, persze ez az utobbi "csak" szemelyes negativum.
Samsungos Launcher a legjobban testreszabhato a piacon levo hivatalos launcherek kozul, abszolut nem bantam meg, hogy attertem ra, es egyaltalan nem erzem hianyat a Nova-nak, 10+ evnyi hasznalat utan sem.
-
-
qltsar
veterán
válasz gangstagergo #504 üzenetére
Mi a verzoszama?
-
qltsar
veterán
Egy fair point, hogy az S22-hoz hasonlitod. Egyertelmuen jobb! Ettol meg siralmas, hogy, a tavalyi modellhez valo hasonlitas hatalmas kerdeseket vet fel.
Szemelyes velemenyem alapjan designra pofasabb az S24, es a +ban vegre ott a 12GB RAM, extrakent a 7 ev support, LTPO.
Csereben az exynos tereroben, es mobilnetes keszenleti fogyasztasban sokkal rosszabb, mint az elozo generacios SD, vagy a jelenlegi SD, vagy akar MTKs tarsai.
Amennyiben a napod nagy reszet WiFi kozeleben toltod, csak minimalisan lesz rosszabb az uzemidod a SD-vel szemben, de, ha 50-50% mobilnet, akkor rendesen erezheto lesz.
Azt se tegyuk felre, hogy az Exynos 5300 optimalis korulmenyek kozotti keszenleti fogyasztasa (Is) nagyobb, mint SD es MTKs tarsainak, viszont - szemelyes tapasztalatok alapjan is - donto tobbsegben, ugyanazon a helyen, ugyanazon szolgaltatoval, ugyanarra a toronyra, es frekvenciara csatlakozva minden esetben gyengebb a jelszint, mint SD eseten -> Gyengebb / zavarosabb jelszint = nagyobb fogyasztas.
-
qltsar
veterán
válasz nincsnév007 #375 üzenetére
S23 széria nem opció?
-
qltsar
veterán
válasz <Adamsky> #361 üzenetére
A topicból egy embernél jelentkezett, aki fullban SmartSwitch-elt az előző telefonról, ettől még lehet, hogy van valami hibája a készülékének, másoknál 37 fok Navi + Zene + 15W-os "gyors" wireless töltés mellett autóban, szóval érthetetlen.
Nyilván nyáron kérdéses lesz, de szerintem, ha a WALT CPU governort megcsiszoják kicsit Ultránál, szerintem nem lesz gond.
Nade, befejeztem az offtengert: remélem, hogy azért valamennyire javítanak az Exynosos helyzeten, bár a modemmel sajnos nem fognak tudni mit kezdeni valószínűleg.
-
qltsar
veterán
válasz <Adamsky> #354 üzenetére
Most néztem meg a videót. Sejtéseim beigazolódtak, hogy az Exy 5300 nem lett jobb Pixel 8 óta. Meg is látszik, hogy szívja rendesen, a végén 16% különbséggel az SD verziónak kedvezően.
Az, hogy az ISP-t ismét nem sikerült ugyanolyanra hangolni, meg, hogy már több videóban leállt a kamera Exy esetén csak hab a tortán. A sebesség már mellékes lenne, biztos, hogy szépen fut a rendszer az Exyn, de ezzel nem mész sokra, szerintem ez kb. SD 855 óta, ha normális a szoftver már nem számít.
Örülök, hogy az Ultra mellett döntöttem váltásnál, különben maradok S23+-nál.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Sziasztok,
Kicsit off, de ismerosnek a base verzion ilyen problemaja van:
Tiktok másnál se frissíti minden követett fióknál a Követés fülön a posztokat? A piros pötty megjelenik, de a posztok nem töltődnek be. Másik eszközökön (S23, Tab Ss9) frissül rendesen, és utána betölti itt ezen is. Minden beállítás ugyanaz. Csak a OneUI 6 vs 6.1 különbség.
Koszonom !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hálózati / IP kamera
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Bundle topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.