- Mobil flották
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
Új hozzászólás Aktív témák
-
hubai38
aktív tag
A Metro Exodus-t én is kijátszottam igaz a Dlck-nélkül.Nagyon jó kis játék,érdemes megvárni a magyarosítást mert ugyebár úgy lesz kerek a történet.
Ha lesz ideje Laris2fórumtársunknak majd csak segít.Érdemesnek látom a történetet adok neki még egy esélyt,kavarognak a gondolatok hogy mit is hoztak össze a mód készítői.
Próbáld ki te úgy is többre jutsz mint én.
Ja igazad van Dhampir,aki a mi kis országunkban született,és itt is kíván élni annak a jó sok meló jut.Nappal reggel 04-órakor kelés,14-óra-30 percig meló,utána a jól megérdemelt fa vágás.Csak ennyi és még is csóró vagyok. -
Dhampir
félisten
-
hubai38
aktív tag
-
-
batman91
őstag
Én is jobban preferálom az orosz szinkront. A Call of Pripyat-nak volt elképesztően szar még az angol szinkronja. Olyan volt mintha debilek beszéltek volna, nulla átéléssel.
kekeeci: Igen, én emlékszem rá. De hála Istennek hamar megdöglött. Már kezdtem azt hinni megint hallgatnom kell ez a szörnyűséget.
-
' Tzs ,
senior tag
Nos közben más is azt mondta, hogy a mod készítői tudnak a pályaváltás problémáról, de szerintük az autosave visszatöltése megoldja a problémát. Hát nálam eddig sosem oldotta meg. Meg állítólag az ilyen pályaváltás probléma a CS modoknál van erősen jelen.
Azt hiszem mégis kénytelen leszek ennyi év után feladni ezt.Egy utolsó húzást még megpróbálok: [link] <-- itt az utolsó működő mentésem. Aki egyszer kedvet kap töltse be ezt, szerezze meg a különleges lámpát Szaharovnak és jusson ki Pripyat-ból akármelyik irányba! Majd ha sikerült, csináljon mentést és küldje el nekem!
Erről a modról van szó: [S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - Время перемен [v3.0] (2014) RePack by SeregA-Lus]
Köszönöm! -
törölt tag
Keresd meg a pisztoly célzást, pistol iron sight néven kellene lennie.
Lootmoney nem tudom mire kell, ha jól csinálod meg fogsz szakadni a pénztől anélkül is.Tippek, csak akkor olvasd ha nem akarod kideríteni magadtól.
Erősen ajánlott a CS nehéz páncél megvétele mielőtt elhagyod a mocsarat, továbbá érdemes elkerülni a déli átjárót - GSC ezt szerette volna, de kb. senki sem értette.
Egyetlen másik ruhát kell csak venned később, a Skat-9-est, az összes többi értelmetlen. Képződmények nem respawnolnak, szóval feleslegesen ne keresd őket. Eladni sem sokat tudsz, mivel kérni fogják küldetésekben. Ne lődd meg egyik banditát sem, még akkor is ha támadnak, csak úgy tudsz velük semleges maradni. Ha ki akarod maxolni a játékot az utolsó frakció küldetéseket ne csináld meg, csak a játék végén, esetleg csinálj egy mentést hogy kipróbálhasd mindet. -
törölt tag
Nem fog menni.
Az összes Complete csomag elavult. Nagyon régi verziójú modokat használnak és tartalmazhatnak idióta változtatásokat, vagy legalább olyat ami jelentős hatással van a játékmenetre.
CS esetében nem tudom mi az ami túlélte, grafikát nem feltétlenül van értelme turbózni mert alapból nagyon rosszul fut, cserébe a három játék közül a leglátványosabb minden nélkül. -
törölt tag
-
emre
veterán
Igen, csak 4.3-ban megy, mert más felbontáshoz nem készültek textúrák.
A rebuild update1 cucc megvan hozzá, vagy feltöltsem?
Update Patch 01 for S.m.r.t.e.r. Zone Mod (Rebuild)
Requirements
- S.M.R.T.E.R. Zone Mod (Rebuild)
- Patch v1.510
- 4:3 resolution
- start of a new gamefixed errors:
- _g.script errors (mainly missing path errors)
- missing knife mesh was added
- typo causing the game to crash when receiving stash info
- anomaly in cordon replaced (npc died when they move to the garbage through forgotten valley)
- door did not open in agroprom underground (door was removed, level is now fully replayable)
- crash due to overspawning of a smart terrain when entering yantar
- crash that occured when receiving reward for helping the stalkers in agroprom fight off the zombies
- crash caused by a guide that was also a squad leader (marsh old church)other changes:
- helicopter back in swamps
- respawn rate lowered
- size of the physics box of npcs lowered (you can get closer to them now)
- scripted spawns removed (possible crash reason)
- additional ragdoll physics removed (possible crash reason)
- changed monsters in tutorial mission
- added teleporters to red forest (in blown up tunnel to get cross the river and back)
- more Killer spawns in dark valley (killers (=mercs) are now enemies by default) -
-
Dhampir
félisten
Nálam nem jelentkezett fagyás probléma, pedig extrém körülmények között is készítettem gyorsmentést.
Inkább a nem teljesíthető feladat és más bug miatt adtam fel.
Na, meg kicsit könnyű volt összegyűjteni különféle cuccokat, azon a rengeteg fegyveren kívül, amit eladtam, Jantarig kb. 590 kg holmi gyűlt össze, rengeteg mentőcsomag.
-
Dhampir
félisten
De, ebben a verzióban az orosz nyelv is benne van, azt hallgatom, már a telepítés elején az orosz nyelvet választottam ki.
Lenne két kérdésem:
1. Az alábbi cuccokat meg kell tartani avagy eladhatóak?:
-Jóga HPSS-1m-je
-Jóga köpenye
-Jóga vadászpuskája
-Szviridov ezredes kevlár kabátja
-Szviridov ezredes AKM-74/2
-Báró kevlár kabátja
-Báró Martha-ja
-Szifon köpenye2.
-Sötétvölgyben egy eltünt Szabadságos holttestét kell megkeresni, a PDA nem jelzi, amitől izgalmasabb.
Nem kell elárulni, hogy pontosan hol van, csak annyit kérdeznék, hogy Sötétvölgyben található?
Bejártam, de egyenlőre semmi, csak mások holttestére bukkantam.----------------------------------------------------------------------------------
Egyébként korai volt a minapi örömöm, hogy mennyivel jobb a mod az alapjátéknál, mert bár a Szeméttelepi hangár elfoglalásakor valóban hirtelen megjelentek a stalkerek (béna megoldás), viszont amint átmentem Sötétvölgybe, a PDA szerint már ismét visszafoglalták a helyet a Fosztogatók. Ha ezt tudom, nem pazarlok rájuk egy csomó lőszert, bár volt, amikor a mutánsok is ritkították a bagázst.
Ja és üzletelni sem lehetett a banditákkal, amint közeledtem, figyelmeztettek, majd azután szétlőttek.
A CS SGM-ben sem bugmentes. Például ebben is benne van az, hogy foglaljam el a Bolhapiacot (mikor teli van stalkerekkel) és tartsam meg (ugyan kitől-mitől?). Kipróbáltam és semmi sem történt. Ezt bug-gyanúsnak érzem. -
Dhampir
félisten
Hogy tudtál aludni? -
rétisün
veterán
tessék olvasni, írtam is, hogy erre figyelni kell
-
xFreex
aktív tag
Esetleg ha van felesleges képződményed akkor azt Kordonban Szido-nak passzold el. Ő penget értük a legtöbbet.
Árak: Sajnocs a CS hibája, hogy a tárgyakhoz a fájlokban szereplő árat mutatja, és nem azt, hogy adott kereskedő ennek az árnak hányszorosát kéri.
(#5880) Dhampir
"Chaser sörétesemnél valami bug jelentkezett és nem tudtam lőszertípust váltani"
Szerintem nem bugba futottál, hanem a fegyvernél fejlesztetted a cső huzagolását. Igaz, hogy növeli a pontosságot, viszont utána már nem lehet vele sörétet lőni, csak dart-ot. A fejlesztésnél írja is, hogy utána már nem használ sörétet."A Vörös erdei bánya mélyéből érdemes megszerezni az erősebb sugárdózist elnyelő képződményt."
Buborék? Na az nem fix. Van hogy szentjánosbogár van ott. Van hogy más. Volt hogy már Yantarban a bunker melletti mocsárban találtam Buborékot. Ott lehetett először. Ez a "milyen képződményt kapunk a pálya anomáliáiban" meg akkor dől el amikor adott végigjátszás során először belépünk az adott területre.
Ha Strelok menekülésekor a rád támadó osztagból az utolsó életbenmarad emberkét nem lövöd le és elbeszélgetsz vele akkor elárulja Strelok rejtekhelyét. Ott van a híd mellett egy kicsi dobozban. De csak akkor jelenik meg ha csávókámtól megkapod az infot róla. Abban a rejtekhelyben van 1 ilyen buborék képződmény. -
Dhampir
félisten
az Erdész mivel tudott lehúzni?
Drágálltam a javításért kért magas összegeket.
Milyen fegyverrel nyomulsz?
Sokáig az alappal, majd a "fejlesztett" AK-val (nem tudom, hogy hívják, fekete-szürke színű) nyomultam, mellette volt az erősebb lőszert használó ... fegyver. Nem értek a "harcművészethez", fogalmam sincsen ezeknek a fegyvereknek a pontos nevéről.
A Chaser sörétesemnél (na, ennek legalább megjegyeztem a nevét) valami bug jelentkezett és nem tudtam lőszertípust váltani, ezért a Vipert vetettem be helyette.Nincs egy normálisabb páncélom sem, mindig szívat a sugárzás.
Vodkázással éltem túl sokáig, Majd Kordonban Napkelte kezeslábast vettem, Jantarban pedig Sevara váltottam. Érdemes képződményeket gyűjteni a jantari profnak, ő fizeti a legtöbb rubelt értük.
A Vörös erdei bánya mélyéből érdemes megszerezni az erősebb sugárdózist elnyelő képződményt.
Az félelmetes volt, hogy kipusztult minden őr Jantarból és totál kihalttá vált a bázis.
-
xFreex
aktív tag
Erdész gondolom javítással, mert csak azt melózik. Fejlesztésekhez nem ért.
Páncélból vagy a CS bázison tudsz venni egy jót. Azt hiszem CS-1 a neve. CoP-ban azt hozza fürge. Az már ér valamit.
Yantarban meg a tudósoktól lehet venni Bulat-ot. Az anomáliavédelemre fejlesztve 57-et véd mindenre (pszire is), lövedék marad 60 meg a karmolás is 30, viszont akkor meg gyorsan elhasználódik.
Ha pénz kell akkor menj vissza Kordonba. Nappal katonai előörs végtelen írtás és lootolás. Arra figyelj, hogy ne a géppuska felől menj nekik. A cuccokat Sido megveszi. Éjszaka meg a Stalkerek jajongnak, hogy védjük meg x-y pontot a támadó mutánsoktól. 1 sikeres védés 600 Ru. + a bázisukon néha kapni foglald el a közeli tábort/tanyát stb küldit.
Ha sok 5.45-ös, 9x18-as, 12-es söréted van, + RGD 5-ös gránátod meg EÜ csomagod, akkor menj vissza mocsárba. A CS osztagparancsnokok mindig kérnek valamelyikből 3-at. Egy-egy ilyen hozz cuccot küldi meg 500 vagy 1000 RU-t hoz a konyhára.
-
rétisün
veterán
én ezt használtam (nem emlékszem, már honnan töltöttem, azért ide tettem fel) annyi benne a 'fura', hogy figyelni kell, hol akarsz aludni, mert ha a csík felül piros, nem ébredsz fel
ha kell, tudok adni 'hullakizsebelős' modot, saját fejlesztés a clear sky SGM (talán) alapján.
-
Dhampir
félisten
Nagyon jó a játék hangulata. Nem tudom, hogy miért, de a Vörös erdőben éjszaka majdnem betojjintottam. A Boszorkánykörnél lévő anomáliánál is érdemes megállni egy kis meditációra, közben szemből érkeznek a telepatikus hallucinációk, elég félelmetesek.
Gondolkodom, hogy átkísértessem-e magamat a mocsárba és Kordonba a jutalmakért, de ugyan mit kezdenék a pénzzel Limanszkban és a Kórházban?
Most kicsit ügyesebben sikerült játszanom, minden lehetséges rejtekhelyet végigkoslattam, és jó sok kötszerem gyűlt össze. Régen állandóan hiányom volt. A Jantarban vásárolt Sevámban lévő képződmények is feltuningoltak és így már élvezetesebb a harc meg a kószálás, végre nem halálozok el minden bokornál, persze azért vigyázok a leamortizálódás miatt.
Nálam eddig még nem jelentkezett a Limanszki-hídi bug.
-
rétisün
veterán
erre nem emlékszem
legutóbb a secret trails 2-vel voltak ilyen gondjaim (hanyagolom is, amíg a szövetség idejével nem végzek) de ott az alapjáték volt nem megfelelő verziójú.
utána a gamedata mappák cserélgetése tett be neki, az meg egy újrakezdéssel remélem majd megoldódik, persze akkor már nem váltogatva a gamedata mappákat. mer' amúgy az igen csak jó kis modnak tűnik, még angolul is. -
-
rétisün
veterán
a clear sky: változás ideje gamedata mappájában megkerestem, melyik fájlban szerepel a "talált összeg" kifejezés (gamedata\scripts\new_loot_manager.script), átmásoltam az aktuális, magyarításos gamedata mappába. aztán asszem kilépett, amikor megnéztem 1-1 hullát.
a logfájlok alapján még 4 fájl kellett (ha jól emlékszem: gamedata\scripts\treasure_manager.script gamedata\scripts\new_treasure_manager.script, meg kellett csinálnom egy ui_icon_money.dds-t a gamedata\textures mappába) és most ugyanúgy el lehet szedni a hullák pénzét, mint egy csomó másik modban.feltettem ide, talán minden benne van.
-
' Tzs ,
senior tag
Úgy látszik csak nálam van valami ehh. Töröltem...nem tudtam menteni egyel talán a quicsave-n kívűl, meg átmentem a vörös erdőbe az erdészhez onnantól random kilépkedett, illetve fekete képernyő, 0 hiba üzenet.
Kár, pedig ezt szívesen végig vittem volnaAzért köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
rétisün
veterán
először én is így jártam, kifutottam az időből, mondjuk a térkép se jelezte, hova is kéne menni a csomaggal. aztán visszatöltögettem régebbi mentéseket, amíg meg nem lett, hol vettem fel a küldit, de hiába mentem egyből a vörös erdőbe, mégse tudtam teljesíteni, mert a párbeszédekben csak olyan volt, hogy megváltoztak a körülmények, nem tudom leszállítani a csomagot, és a cuccaim között se találtam meg
-
-
rétisün
veterán
ha majd elkezdem, meg tudom mondani
de legalább már össze van rakva a gép, hozzáférek a modokhoz is, egyébként is az van tervbevéve.
erre a sniper-tuning bakira én is emlékszem, de hogy pontosan melyik sgm modban volt, az most így hirtelen nem ugrik be.....egymás után toltam mind a 3-at, eléggé összefolynak az emlékek
arra azért emlékszem, hogy a sniper mod kezdő mesterlövész puskája volt talán az egyik legjobb sniper, amivel játszottam. meg a gladiator mod fejlesztett svd(?)-je, amit vissza kellett adni.
-
hubai1979
őstag
Én az sgm2.2 ben a szivattyú telepen lévő stalkereket sajnáltam nagyon, olyan védtelenek voltak úgyhogy be spawoltam mindenkinek egy zulu féle géppuskát.Egyszerű volt, odaálltam elé, ráfogtam a fegyvert megállt csórikám ő is rámfogta a pisztolyát vagy valami csóró duplacsövűt én eldobtam, ő meg felvette nagy örömmel. Na mikor jöttek a banditák volt nagy tűzerő, mikor mindenki egyszerre elkezdett lőni, hát az leírhatatlan volt.
-
SaGa59
őstag
Amennyire emlékszem az erőműbe vivő feladat nincs, max ha megveszed a tök felesleges infót Informátortól a Klondike-ról, akkor bemész, nagyot koppansz, kijösz. Én előtte azért eltakarítottam a "testvéreket"...
Limanszkba meg talán e se lehet menni. Oda csak az eredeti CS feladatai és beszélgetése vannak, egyetlen plusz sor sincs a modhoz, csak nem vették ki az eredeti fájlokat belőle.
-
SaGa59
őstag
Az erdőben van az az átjáró, ami egy "dombsor" alatt átvisz a spéci nagy anomáliához, ami a térképen is jelölve van. Ha a "Sötét Jar"? felől mész az erdész tornya felé, akkor jobbra van a dombsor (töltés?). Amellett mész közvetlenül, beleakadsz ebbe az átjáróba. A túloldalán rengeteg sznork, ahogy az öreg mondja is (gázálarcos ugrálók). A kijárat mellett balfelé nyílik (az átjáróra merőlegesen) egy tárna, amiben egy csille is látszik. Ha odaérsz a csille mellé, átdob a kápolnához.
A kápolnától a kijárat meg a kápolna mögött, kissé jobbra tartva a vízparton lesz. Elvileg az iránytűnek mutatnia kellene, de nem jelzi semmi. -
borovi
aktív tag
Igen, csak én Nortont használok (fizetőset, nem ingyenest), és megbízom benne, mert kb. 8 éve, mióta ez őrködik, sose volt gondom a géppel. Azt tudom, hogy játékoknál egyes fájlok bizonyos vírusirtóknál vírusként jelennek meg, mert belenyúlnak a játék exéjének működésébe, ilyenek pl. a trainerek, vagy a no-CD, no-DVD fájlok stb. Ezeknél nálam is gyakran jelez a Norton, karanténba rakja, és ilyenkor még felülbírálhatom a döntést saját felelősségre. Most viszont mindjárt törölte a gyanús fájlt, hogy lehetőségem se legyen felülbírálni és elindítani. Tehát valami van.
-
SaGa59
őstag
Ezt tervezem, de előbb belekukkantok...
СМЕРТИ ВОПРЕКИ ЧАСТЬ 1 В ЦЕНТРЕ ЧЕРТОВЩИНЫ
COP mod.Nem tudom, nekem valahogy a CS "világa" nem jön be túlzottan.
Az ikonokat nézve van benne az SGM és az ogsm modból is. Ez utóbbi a kajás és gyógyítós csomagokat adja a Változás ideje modba.
-
SaGa59
őstag
Nem gond, én is előbb szedtem föl a cuccot az Anomáliások szerelőjének, és simán átvette. kicsit eltér a beszélgetés, de annyi. De lehet, hogy akkor nem veszik el, mint a detektor házát. Bár ahhoz előbb valami chipet kéne megtalálni valahol, ha jól emlékszem a szövegekre.
A red_instrum_akármit már javítottam, a modderek egy string id-t kétszer vettek fel, különböző szövegekkel, egyet meg kihagytak.
A detektor háza nekem is megmaradt, de lehet, hogy azért, mert már korábban összeszedtem.
-
borovi
aktív tag
"Ha előbb megtalálom a cuccokat minthogy megkapjam küldetésben, nem okoz problémát ebben a modban?"
Nekem volt rá példa, hogy gondot okozott.Az anomáliások kértek valami artifactot, ami már volt nálam, mert korábban találtam egyet, de nem tudtam odaadni. Valami más is volt valakivel, de nem emlékszem mi. A lényeg: megvolt a cucc már, amikor kérték, de nem lehetett leadni. -
borovi
aktív tag
"mindjárt vettem egy SIG SG 550 sniper-t" Az kib.sz.tt jó csúzli!!! Azon túl, hogy kitűnő távcsöve van és nagyon pontosan tudtam lőni vele, jó a sebzése is, de ami a legjobban tetszett, hogy lehet vele sorozatot is megereszteni. Miután megvettem, én szinte csak azt használtam a Saiga mellett.
Az Anomáliásoknak vivendő alkatrészek körül szerintem kis kavar van a játékban. Én csomó mindent összeszedtem nekik, többek között az anomália detektor házát is, ezt Bizánc kérte, amikor arról beszélgettünk, hogy hogyan tudnék belépni a frakciójukba. Aztán meg hiába próbáltam, nem tudtam leadni neki.
Ugyanígy az alkatrészeknél, amiket a másik csókának kéne odaadni (akinél a spéci gránátok meg páncélok vannak). Egyet elfogadott, de a többinél már valami olyasmit mondtam neki (nem volt másik opció), hogy bocs, ezek nem azok az alkatrészek - vagy ilyesmi. Úgyhogy a többi cucc a nyakamon maradt. -
SaGa59
őstag
Az Olvass-el.txt-ben írtam, hogy:
Le kell törölni a gameadata\textures\detail\detail_grnd_leaves — копия.thm nevű fájlt. Ez egy szükségtelen másolat, és ha benne van, nem indul el a játék.
Legalábbis az angol CS-ra telepített mod nem volt hajlandó.
Lehet, hogy mégis csak kell neki? A SeregA-Lus verzióban benne van, de az elindul így is.
De az sem kizárt, hogy pont az a baj, ha benne maradt (nálad a SeregA-Lus verzió van fent, ha jól emlékszem). Orosz gépen persze nem gond, mert ott tudja kezelni a cirill betűs szövegeket...
Megnéztem a fájlokat, nincs rá hivatkozás sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro, 128Gb, független, fekete, 1 év garancia
- AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G11 - Ryzen 5 8540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Új Fóliás Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest