Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hsrasus
aktív tag
válasz
hsrasus
üzenetére
Elnézést mindenkitől, tudom kicsit hosszú lett.
Még annyit akartam hozzátenni, h ha azt mondjátok inkább engedjem el a felmosást, mint feature-t, mert biztos nem az lesz, amire számítok, akkor viszont nem is szeretnék ilyen nagy dokkolóállomásos robotot, hanem inkább egy "sima" töltődokkolósat, mert azt pont be tudom rakni az egyik kanapé alá.
bocs még egyszer a litániáért, és köszi, ha valaki végigolvassa és segít!
-
xekta
csendes tag
válasz
hsrasus
üzenetére
Van kb 4 vagy 5 ilyen robotom kompletten, szóval panelon kívül mindent tudok hozzá adni. A felmosás is, ahogy a robotok is, sokat fejlődött a 7 év alatt, nem is nagyon lehet összehasonlítani a mostani forgó-rezgő mopos technikát a régi gravitációs rendszeres áztatóssal. A xiaomi nem gyárt robotporszívót, csak gyártat. A dreame is az egyik márka, aki csinált nekik több modellt is a sajátjai mellett, szóval ha ellenérzésed van a xiaomi vonallal akkor a piac elég nagy szegmense kiesik, ráadásul pont a top gépek (tesztek alapján).
-
hsrasus
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Philips FC8776/01-em 7 éve, de már tavaly előtt sem találtam hozzá rendelhető alkatrészt. Sajnos ezen túlmenően pedig valami tönkremehetett benne, mert gyakorlatilag már nem csinál semmit, csak elindul, de egy helyben búg, majd leáll. Nem is annyira ezért írok, mert emiatt már az utóbbi 1.5 évben nem is igen használtuk és ugyan majd teszek egy kísérletet a megjavíttatására, de el tudom engedni. (Amúgy eredetileg azért vettük ezt, mert ez volt a legalacsonyabb -6 cm- és pont befért minden bútorunk alá, de ez ma már nem érdekes, lehet magasabb viszont anno igencsak jó szolgálatot tett ezzel, de azóta már zajlott az élet, költöztünk, lett gyerek és még tönkre is ment.)
Szóval úgy érzem eljött az ideje egy új gépnek, mert szükség az lenne a takarításra, de Fülöpöt már nem tudjuk erre bevetni és hát azóta igencsak fejlődött a technika, talán praktikusabb/nagyobb segítség lenne egy új robi. Ahogy nézem szívóerőben gyakorlatilag bármi előrelépés lesz és Fülöpé sem volt rossz, így az sztm nem érdekes, viszont akkor már szisztematikus okos robit szeretnénk, h rugalmasabban be tudjuk állítani mikor-hol-mennyit stb menjen. Plusz amivel meg is spékelném, h tudjon felmosni is és mivel merek nagyot is álmodni, legyen "érintésmentes" állomása. Tudom nem várhatom el a tökéletest, viszont vizes összemaszatolást nagyon nem szeretnék, lehetőleg közelítsen a normális felmosáshoz és sajnos nagyon fontos, h nem megoldható, h eltudjunk pakolni mindig előle, emiatt az akadályelkerülési képesség is fontos. Szőnyeg gyakorlatilag nincs, csak csempe/laminált padló így a szőnyeg feature-ök nem igazán érdekelnek. A ház ugyan több szintes, de eleinte biztos, h csak egy szintet bíznánk rá ami kb. 100 m2. Fontos még, h Xiaomi-t nem akarok.
Így akadtam rá az eufy S1 pro gépére, ami igencsak szimpatikus, azt leszámítva, h itthon nem lehet kapni. Láttam van 2 fórumtárs is, akinek van és úgy érzékeltem elégedettek vele. (a baj, h nem akarok külföldről rendelni, mert időnként rápróbálok és nem kapok meg semmit.) Emiatt elkezdtem nézelődni és az internetek azt mutatja, h egyik kihívója a Dreame X40 ultra az bizony kapható itthon, méghozzá most akciós is és az eufynál jobb áron. ennek igencsak megörültem, de azért gondoltam kérdezek mielőtt nagy lóhalálában megrendelném
Kérdéseim a következők lennének:
- Mennyire hangosak a mai robotok, mert a Philips a csendesebbek közé tartozott a maga korában az 58dB-vel, de amúgy az is hangos, csak akkor mehetett, ha nem voltunk otthon? (ahogy nézem ez az X40 63dB, ez matek alapján hangosabb, vagy állítható?)
- Bár igyekszem nem túl nagy elvárásokat támasztani és a helyén kezelni a marketing bullshitet, de ha már kiadok több százezret, akkor egyszerűen lesznek elvárásaim és nagyon szeretném h inkább többé, mint kevésbé feleljen meg azoknak az új robot (a 2 fő: nincs elpakolva -> akadály felismerés, viszont ez ne azt jelentse, h arrafelé sosem takarít; illetve vállalható legyen a felmosás, ne olyan mint amiket láttam 7 éve, mert az inkább volt gáz, mint használható); szóval rosszul fogom fel és engedjem el, mert még ebben a kategóriában sem kapom meg amit akarok, vagy hellyel közzel ezek a maiak már elég jók?
- Nem vagyok én sem a saját pénzem ellensége, ezért ha tudnátok javasolni most 360 alatt jobbat/ugyanolyan jót (a 2 fő szempontom alapján) mint az X40, kérlek ne tartsátok magatokban, nyitott vagyok rá -
Cufter
tag
Sziasztok!
Xiaomi-hoz hol tudnek jo aron original tartalek kefet venni?regi Mi Robot Vacuum keszulekhez kellene. Alirol rendeltem korabban de az a shop mar nem elerheto.
Utangyartottat talalok dogivel de jobban biznek. -
xekta
csendes tag
válasz
jano_77
üzenetére
De nem gyárilag tudnak magyarul, hanem mókolással. Modellenként változik, hogy mi kell hozzá, valamelyikhez másik apk kell valamelyikhez csak plugin. Az alap user nem feltétlen fogja használni, mert nem ért annyira hozzá. Szerencsére aki csinálja segít benne, de Erzsi néninek még úgy is necces, hogy megértse. Katika aki viszont főiskolát végzett valószínűleg könnyebben feltelepítené, de ő meg tud idegen nyelveket, szóval őt meg annyira nem is feltétlen érdekli.
-
Kormi76
aktív tag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Q Revo S egyébként sincs a Mi Home appban, csak a Roborock app jó hozzá.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
ez nem teljesen igaz, mert vannak bizonyos masinák, amiknek elkészítették már a magyarítását mind az app-ban a saját menüjét és pl a Mi Robot Vaccum Mop - amit most cseréltem le - ott már létezik magyar hang is a robotból!
Ahogy nézem létezik már S20+, S10+, S10, X10, X10+, X20, X20+; Dreame L10s Prime/Pro/Ultra; Roborockból pl Q5, Q8Max, S5Max, S7, S7Max Ultra, S7 MaxV, S7 Pro Ultra, S8 -
Graphics
Jómunkásember
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Se a Roborock app, se a Mi Home nem beszél magyarul

A Mi Home-nak csak a kezdőfelülete magyar, de a porszívó részen nem.
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Na ez a küszöb érdekel engem is 🤣 megkeresem már nekem is a felületváltón táncol mindig .
-
Gubu0101
veterán
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Én már át turtam,sajnos ilyen lehetőség itt nincs
Hátha majd egy frissítés elhozza ezt is.Nem tudom a dreame milyen sűrűn frissíti az eszközöket/applikációt. -
jano_77
nagyúr
válasz
LimaBravo69
üzenetére
pontosan melyik app-ot használod?
a zöld ordítós az az ALZA?
-
LimaBravo69
tag
válasz
Gubu0101
üzenetére
Érdemes végigtúrni az appot, nekem is ráment kb 3 nap, mire nagyjából kiismertem.
Mondjuk nekünk ez az első robotunk.
A Qrevo appban itt van, hátha így esetleg te is megtalálod:Settings -> Manage maps -> Edit map -> Edit surface.
A tresholdot nyomva létrehoz egy küszöböt, amit aztán tologatással be lehet illeszteni a megfelelő helyre. -
jano_77
nagyúr
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Ha a régi porszívót elteszem (oda adom barátnőmnek, hogy ismerkedjen vele) akkor mielőtt kikapcsolom, kell bármit csinálnom a géppel? Értem ez alatt, hogy pl az app-ban kell törölnöm nekem vagy tudja majd így is használni, ha én nem törlöm? Köszi
LimaBravo69: köszönöm az infókat és a tapasztalatokat is...tanulmányozom majd.
-
Gubu0101
veterán
válasz
LimaBravo69
üzenetére
De jó lenne ez a küszöb hozzá adása a dreame-nél is.Szerintem ezeknek a robotoknak küszöb fétisük van.Mindig ott táncikálnak rajta-keresztbe hosszába
-
WiZARD
veterán
Ezüstion betétet próbáltátok már a vízbe? Hatásos?
Roborock q Revo s tartályban ott a hely ahová be lehet pattintani. -
LimaBravo69
tag
válasz
jano_77
üzenetére
szia,
én a zöld robotos és a romániai webáruház árait hasonlítottam össze. Zöld robot sok esetben olcsóbb.
Gyári cikkszámok:
Főkefe 8.02.0079
Oldalkefe 8.02.0061 (8.02.0298)
Mosható szűrő 8.02.0240
MOP 8.02.0246
Porzsák 8.02.0238 (8.02.0239)Zárójelben alternatív, de szintén gyári cikkszámok. Ezek mind jók a Qrevo S modellekhez, Roborock oldalon ellenőriztem a kompatibilitást.
Amúgy cikkszámokra rákeresve Google sok találatot ad, sajnos kevés a magyar oldal. -
TheMartin03
aktív tag
Sziasztok!
Valaki vette már észre Roborock-nál (S7
) , hogy megáll, és forgolódik tök random, mintha fogalma sem lenne, hogy hol van?
Ma vettem észre felmosás üzemmódban, eddig nem volt ilyen.
Hallatszik, hogy nem vibrálja a felmosóját, és elkezd pörögni, majd pár mp után visszatér oda, és folytatja.
Remélem egy érzékelő pucolás megoldja...
...egyébként karma, mert miközben nézegettem az L10s Ultra Gen2 amazon oldalát, aközben csinálta...
-
sub71
senior tag
válasz
Peeter
üzenetére
írsz nekik, hogy gond van, jön 2-3 kérdés, tanács, stb... , hogy biztos nem user error van e. Majd küldenek emailben egy kitöltött visszáru címkét, azt felragasztod és ezzel ingyen visszaküldöd, majd javítják vagy cserélik. Mondjuk én Osztrák címre rendelek (munkahelyi) de amit Magyarországra is kiküldenek árút, az innen tuti ugyan így lehet.....
2-3 alkalommal volt eddig problémám amazonos termékkel, mindig nagyon rugalmasan és segítőkészen álltak a problémához. az egyik kedvenc webáruház nekem.... -
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Egy hét utáni tapasztalatok a Roborock Qrevo S porszívóval:
- ami nagyon tetszik: eddig portörlés után szinte néhány órával úgy néztek ki a bútorok, mintha hetek óta nem lett volna takarítva (mindegyik felület sötét, azonnal meglátszik rajta minden). Most hogy naponta körbejárja a lakást az új szerzemény (napotna egyszer porszívó, utána felmosás), sokkal tovább tiszta marad minden felület.
- az akadályelkerülő funkció nekünk megfelel, mindent elrakunk az útjából - ez leginkább a bútorokra igaz. Sajnos a kábeleket nem kerüli ki, erre oda kell figyelni. Eddig kétszer akadt el, mindkét esetben kábelben.
- szőnyegfelismerés pipa, megbírkózik vele. Rövidszálú, nagyméretű szőnyeg van a nappaliban. Néha felmosás után felmászik rá, hiába a külön porszívó/felmosás programozás az esetünkben. Viszont szépen emeli a mopot, szóval igazából nincs vele baj.
- a tükör nálunk is becsapta szegénykét, a hálószobában megjelent pár négyzetméter fantomterület, de ez egyáltalán nem zavar, meg sem próbál oda "bemenni".
- a küszöbökön küzdött eddig, oda-vissza mászkált rajtuk, attól féltem, valamit elbarmol majd benne a sok ide-oda ütődés. Az appban megtaláltam a "küszön hozzáadása" menüt a térképen, azóta ezzel sincs baj. Ahogy írtam az első tesztben, a 2cm magasságot simán viszi.
- olvasgattam a felmosószerről. Találtam pár leírást, ami a gyári felmosót említi. Igazából csak illatosít max, mindezt aranyáron. Egyéb felmosószert nem szabad bekeverni, tönkreteheti a gépet - ráadásul a gari azonnal bukta.
- keresgéltem pótalkatrészeket (igazából a rendeléssel együtt vettem hozzá ezt-azt). Ami érdekes: a gyári vs. utángyártott cuccok között nincs nagy különbség, ebből kifolyólag én gyári holmikat veszek majd hozzá, ha eljön az ideje. Ez alól egyedül a porzsák a kivétel, ott lényeges az árbeli különbség. Ezt még nem tudom, hogy megéri-e a gyári.A zöld ordítós reklámos webáruházban minden kiegészító elérhető, lényegesen jobb áron, mit a a román tulajdonú webáruházban.egyelőre ennyi, talán írok majd még, ha lesz mit

-
Srácok, bocs a flood-ért, de amúgy jobban megnézve az amazont, nem is kellett volna semmit csinálnom. Érdekes, hogy a customer service nem tudta ezt:
"If you purchase a product with the Black Friday badge sold by Amazon from 21 November to 2 December and the price drops further before 23:59 CET on 9 December, we'll automatically refund the difference! We’ll notify you when we process your refund."
-
Kormi76
aktív tag
válasz
jano_77
üzenetére
Ez engem is érdekel. Az utángyártott alkatrészeknél hallottam méretbeli pontatlanságról.
Egyébként vannak beszámolók arról is, hogy a Roborock Q5 főkeféje (van rajta kefe is nem csak gumi) kompatibilis a Q Revo S-sel, és jobban tisztít, de csak a gyári. Most erre vadászok.
-
jano_77
nagyúr
Hogy tudok QRevo S-hez kiegészítőket (főkefe, oldalkefe, szűrő, mop, stb) keresni, mert több oldalon is csak a sima QRevo-t ajánlja fel és egy oldalon ráadásul azt láttam, hogy nem kompatibilis a QRevo S modellel!?
-
xekta
csendes tag
válasz
jano_77
üzenetére
Szvsz ha az adott márkájú robotodhoz árulnak adott márkás folyadékot, akkor szerintem nyugodtan használhatod garancia idő alatt. Utána akár más gyártótól is. Random alis folyadékok ember nem tudja mit tartalmaznak, én azokat nem eroltetnem, legalábbis gari alatt. De ha biztosra akarsz menni, akkor desztviz + a mopra rakd rá a tetszőleges tisztítószert (feltéve ha nem öntisztítós)
Gratu a géphez
-
jano_77
nagyúr
Szeretnék egy témát felvetni, amiről érintőlegesen tudom, hogy volt már szó.
Felmosófolyadék a robothoz:
- Érdemes-e, ajánlott-e használni?
- Ki az aki használ és milyet?
- Hol érdemes ezeket megvenni, hogy lehet jó áron hozzá jutni a megfelelő minőséghez?xekta Neked mi a véleményed róla? Vagy inkább maradjunk a desztillált víznél?

találtam egy ilyet erről a témáról, de érdekelne a személyes tapasztalat, vélemény
-
rolcsy94
tag
Sziasztok. Akciósak a Dreame proszivók, gondoltam vennék egyet.
L20 Ultra vagy X40 Ultra van a gondolatomban. 100e forint a különbség.Mivel tud többet az X40? Valaki össze tudja nekem foglalni, mik azok az előnyök, amellyel jobb az X40?
Láttam az X40 meleg vízzel tud felmosni az L20 nem. Ez mennyire hatékony? Van értelme?- mekkora területre kell? 120nm, főként hidegburkolat, de van szőnyeg is.
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció? igen, mivel van kutya és gyerek is.
- legyen e önürítős dokkolója? igen!Köszönöm!
-
Steady74
addikt
Sziasztok,
- első kérdés mennyit szánsz rá? 200-250k
- mekkora területre kell? 80nm, 80% gresslap
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció? igen
- legyen e önürítős dokkolója? igen
Jó lenne, ha kettő darab hengerkefe lenne benne. Elsősorban a száraz takarítási hatékonysága lenne fontos, a feltörlés kevésbé. Ilyen EUR árak mellett magyarországi beszerzésben gondolkozom. Fontos még, hogy Home Assistantba integrálható legyen. Köszönöm. -
jano_77
nagyúr
válasz
vrsptr
üzenetére
Az csak rendelésre van, nincs raktáron.

Na ezt az összevetést nem igazán értem.
Roborock dupla annyi energiát fogyaszt bekapcsolva mint a Dreame!
A Dreame tudja a kimozduló mopot, vagyis alaposabb takarítást tud végezni!
Dreame-nek nagyobb igaz a dokkoló állomása, de ott van tiszta és koszos víz tartály, nem kicsi és portartály is. Nem kell 70-75 napig hozzányúlni.
Egy dolog, ami viszont egyértelműen Roborock mellett szól, hogy alacsonyabb (10cm alatt marad). -
jano_77
nagyúr
válasz
Ruinous188
üzenetére
INNEN kb 243K-ért van szállítással együtt L10S Ultra Gen 2.
Esetleg ismeri vki az oldalt, megbízható? -
sub71
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Tedd abba a szobába, amit kihagy, és úgy indítsd el a térképezést.
-
-
vrsptr
aktív tag
válasz
Ruinous188
üzenetére
Hello! Ha segítség Szlovákiába NAY áruházban a Dreame L10S Ultra 451€ (~185ezer Ft). Elvileg rendelhető. [link]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Ruinous188
üzenetére
Q Revo S, de annál lehet jobb az L20 Ultra
-
Ruinous188
csendes tag
@Graphics, tudsz segíteni nekem légyszi?
mennyit szánsz rá?
200-250k, de még egy picit rá lehet rakni.
- mekkora területre kell?
alsó szint: 80 m2 hidegburkolat a lenti szint +15 m2 vinilpadló, nincs padlóváltó
felső szint: 60m2 vinilpadló +15 hidegburkolat
szerintem csak az alsóra használnánk, mert az koszolódik nagyon
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?
jó lenne a korrekt felmosás, mert van 3 ki-bejárós állatunk + gyerek
- legyen e önürítős dokkolója?
igenL10s ultrat néztünk ki amit te ajánlottál csak későn kapcsoltunk és a 200e alatti áras elfogyott. Kóóó írta, hogy L20 Ultra akciós az Iponnal, 265.990 és 3 év gari. ez még pénzben beleférne, ha ez megér majdnem 70k pluszt a másikhoz képest (vagy várjunk hogy megint akciós legyen az l10s ultra?)
Vagy van szted jobb 200-250 körül?köszi
-
-
sub71
senior tag
válasz
Peeter
üzenetére
Szerintem a Dreame L10s Ultra Gen 2 egy jó választás lehet . Minden paraméterben nagyon jó
- 10.000Pa szívóerő
- Automatikus felmosómosószer adagolás (külön, tölthető! tartály)
- Mop Extend (Egyik mop fej 4cm tud mozogni, hogy a sarkokban és közvetlenül a fal mellett is fel tudjon mosni100%- ban.)
- 10 mm tud emelkedi a mop fej a szőnyeg felett
- TriCut Brush (összevágja a fel porszívózott haj/szőr szálakat, külön rendelhető)
- 555 € Ennyi mindent ennyi pénzért más nem nagyon kínál.... szerintem... -
Graphics
Jómunkásember
válasz
this is life
üzenetére
Hagyod hogy bemenjen oda vagy manuálisan oda jelölsz ki egy takarítást.
-
Hátha akad tipp, 100m2 lakás feltérképezésekor rendre kihagy egy szobát a dreame L10s ultra (térkép törlés, és újbóli térképezésen már többször is túl vagyok) a kérdésem az lenne, hogy miként lehetne rávenni, vagy korrigálni, kiegészíteni az elrontott térképet?
-
vrsptr
aktív tag
Üdv! Vásároltam egy Roidmi Eva-t ~90ezer Ft-ért (elvileg a 2023 frissített modell), "felújított" darab Geekbuying-ról. Ennyiért kíváncsi vagyok egy felmosni is elvileg rendesen tudó masinára. Kinek van ezzel tapasztalata és meg van-e vele elégedve... Köszi.
Van egy Midea M7 robotunk, azt szeretem bár még nem sokat használtuk mert meg kellett javítanom, elszállt az egyik kerék elég hamar.
-
kóóó
aktív tag
válasz
Ruinous188
üzenetére
Jó gépnek mondják és árához képest elég olcsó most., de Graphics lesz a te embered.
Ő tutira megmondja neked, hogy a számodra megfelelő gep vagy sem. -
Ruinous188
csendes tag
Sziasztok!
L10s ultrat néztünk ki csak a 200e alatti áras elfogyott. Ez jó vétel lenne helyette? Megéri a plusz 60e? Több ki-be menő állat van nálunk + gyerek, 2 szintes ház de inkább az alsó szintet takarítanank. Egy szobát kivéve full hideg burkolatos, jó felmosas fontos lenne. 200-250k amit rászánnank.
Koszi -
Kormi76
aktív tag
Földig érő tükrös szekrénnyel ti is megjártátok? Létrejött egy fantom szoba a "tükörben". Azt nem látom, hogy ilyen szinten bele lehetne nyúlni a Roborock térképbe, hogy azt töröljem.
-
Peeter
csendes tag
Sziasztok!
Porszívó választásban kérném a segítségetek.
- mennyit szánsz rá?
Jó lenne ha 300eFt-ból kijönne
Körülbelül 140 négyzetméter egy szint burkolatváltókkal, többnyire szilárd burkolattal (járólap és laminált) összesen kb 10 nm hosszabb szálú szőnyeggel.
Hatékony felmosásnak örülnék, mert sok a gyerek.
Mindenképpen, a lehető legkevesebbet szeretnék a karbantartással foglalkozni
Árban tudok rugalmas lenni. Egy jó gépet szeretnék, amit hosszú távon tudunk használni.
Előre is köszi! -
kóóó
aktív tag
L20 Ultra akciós az Iponnal, 265.990 és 3 év gari
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
jano_77
üzenetére
Q Revo kifutó modell, azok a végén már drágabban mennek
De ez is volt már szerintem téma, a Q Revo S nagyobb szívó erővel rendelkezik, hogy mennyi azt pár hozzaszolassal fentebb meg fogod találni

Engedd el a Q Revo-t , azért van a Q Revo S.
És túl sokáig ne agyalj a vásárláson, mert jövő karácsonyra se lesz meg az a gép ...sok a kérdés. Vásárolj.
Felül pedig a temaosszefoglaloban ott van két táblázat, nezegesd azokat is.

De tessék. [link] minden infó adott
-
Thom7
csendes tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
lezuvius
üzenetére
Első kettő nem gyárt robotot, a Samsung lemaradt ebben a versenyben.
Első kettő általában túlárazott kínai oemet kínál csak ..Ha olcsóbb cucc kell és nem kell önürítés, akkor Lydsto R1d 40 körül megvan.
De itt egy lista, sok géppel 100-ig és van felette is.
Roborock Q5
Dreame D10 Plus Gen2 [
Olcsóbbak:
Lydsto R1d
Midea M6/M7
Xiaomi S10
EZVIZ CS-RE4P-PWT2 PLUS
Dreame D10sPicit drágábbak
Dreame D10s Pro ( Van kamera az elején)
Xiaomi X10 ( Dreame D10 Plus testvére)
Roborock Q5 Pro
Roborock Q7 Max
Roborock Q8 Max
Dreame L10s ProEz kiegészül az S20, S20+ típusokkal már
Külföldi rendeléseknel a Narwalt szokták javasolni, de nincs vele tapasztalatom
-
lezuvius
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a robotporzsívó választásban.
Árkat.: 80-150e Ft
65 nm kelle feltakarítania szőnyeg nélkül
Fontos lenne, hogy a hajszállaktól könnyen meg tudjam szabadítani.A Philips, Rowenta és Samsung márkák miért nem ajánlottak annyira a fórumban?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Victoryus94
üzenetére
Akkor a szobák ütemezésében már okosabb a Q Revo S, mert ott minden szobát külön lehet paraméterezni.
Az X20+ ebből a szempontból egyszerűbb.
A meleg levegőt amúgy max 40 fokosnak kell érteni ,vannak típusok ahol még ennél is melegebb persze. -
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Közben meglett, hogy lehet szobát állítani a Homey-ban, így elvileg az ütemzést meg tudom oldani külső eszközzel.

De gyárilag a saját appja szerintem túlbutított.
Igazából költözés előtt állok, úgyhogy a kütyüket még csak külön-külön teszteltem. -
Victoryus94
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Az X20 Plus nem meleglevegős, csak a Pro, vagy a Max tudja. Illetve azok tudják a szőnyegfelismerést, és a Max biztosan erősebb is. Bár nem járatom maxon, mert nem látszik eltérés, de cserében jóval hangosabb.
Ez a teszt engem is félrevitt, ne higyjetek neki.A Xiaomi appjában felmosásonként lehet állítani, hogy milyen szívóerőt, és mennyi vizet használjon.
A takarítást lehet területre, vagy szobára is indítani. De olyat nem tudok, hogy előre megadom hogy egy szobába sose mosson fel, a nappaliban csempe van, bő vizet használjon, a hálóban pedig parketta, és kevés vízzel mosson.
Külön el lehet indítani a felmosást csak a konyhában bő vízzel, és meg a nappaliban kevéssel.
Elvben lehetne ütemezni, pl porszívózzon fel mindenhol. Majd egy másik ütemzéssel, hogy mosson fel az adott szobában.
De sajnos ütemzésnél csak annyit enged beállítani hogy felmosás legyen, törlés, vagy mindkettő... intenzitás ott hiányzik valamiért
(én az ütemzést Homey-n keresztül tervezem indítani, ott ezek vannak, de ott meg a szobát nem tudom neki megadni ha jól látom).Ja épp belefutottam egy olyanba, hogy porszívózást indítottam 3 szobát kijelölve, és a 3. szobába indulva törölte a folyamatot, és visszaállt porszívó+felmosásra.
Tehát a 3. szobában már fel is mosott, majd indult volna vissza a többi helységbe újra takarítani+felmosni.
Nem tudom, ez mitől lehet, de remélem egyszeri hiba. -
syler123
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
Köszi!
Xiaomi 1. genestől kb bármi jobb, de akkor alszom rá még 1-et
Gubu0101: Nekem kb hetente egyszer kell ürítenem a jelenlegi Xiaomit, de már kezd elegem lenni belőle, mert állandóan megbolondul és nem tudja hol van. A Dreame d10 plus gen 2-őt sem zártam ki, az is tuti jó vétel. Az a baj, hogy túl sok jó vétel van most az alzán. -
Gubu0101
veterán
válasz
syler123
üzenetére
Szerintem nem rossz ezaz onuritos funkcio.Nem kell minden alkalommal kiszedegetni a tartalyt uriteni.Ennyit azert csak meg sporolunk vele.Rendeltem probabol temurol zsakot hozza,kivancsi vagyok mennyire valik majd be.Nekem a gen 2 van,napi szinten takarit most mar,eddig teljes mertekben meg vagyok elegedve vele.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
- első kérdés mennyit szánsz rá?
Max 160eFt
Körülbelül 60 négyzetméter
Nem
Nem szükségesJelenleg a Roborock Q5 PRO 83eFt, ettől van megérősebb ajánlat? Összeghatár magasabb is lehet, egy első generációs Xiaomi Robotporszívót fog váltani (ez is lidaros volt már).
Van még ugye a Dreane D10 plus gen2, ami 100eFt, illetve a Roborock Q8 Max, ami 122.
Szerintetek melyik éri meg legjobban az árát?
Ha jól látom azért a Q8 Max okosabb a Q5-nél, ha akadályokról van szó. -
laci06
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
Jelenleg egy S7 Pro Ultra az ami a szinten van, vagyis onnan szeretnénk lépni egy olyat ami azért mindenképpen egy lépés felfele. Amúgy arról mi a véleményed? Nem sokat élt meg, de amikor kijött akkor én hamar ráugrottam, mert ez már szárít stb., vagyis tud kb mindent ami önállóvá teszi.
Emiatt gondolkodnék valamelyik csúcsmodelben, hogy ne visszafele lépjünk. Van egy magasszárú szőnyeg, ez az amit jelenleg az S7 Pro Ultra nem szeret, vagyis az akadályfelismerését ki kell kapcsolni, mert mindent akadálynak lát rajta (ha ki van kapcsolva akkor meg szépen végigmegy rajta zavartalanul), míg az S8 az simán felmegy és tesz-vesz rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Robotporszívók
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hátha majd egy frissítés elhozza ezt is.Nem tudom a dreame milyen sűrűn frissíti az eszközöket/applikációt.
)

farkas26