Roidmi EVE CC - könnyűszerrel

Az egyik legolcsóbb dokkolós masina most a piacon a Roidmi jól árazott gépe, de mik a kompromisszumok?

Bevezető

Az ember azt gondolná, hogy olyan nagy eltérés nem adódhat különböző robotporszívók között, ha csak a specifikációkat nézi meg. Persze, lehet eltérés a szívóerő kapcsán, az akkumulátor kapacitásának tekintetében, de alapvetően ezek kerek tányérok alul forgó és spirális kefével, egy rakás szenzorral, plusz egy dokkolóval, tehát lényegében ugyanazt csinálják minimális eltérésekkel. Ez tévedés. A Geekbuyingtól érkezett Roidmi EVE CC rövid időn belül a negyedik porszívó a lakásomban tökéletesen példázva, hogy mennyi különbség adódik még hasonló árkategóriás és alapvetően márkás motyók között is.


[+]

A Rodimi EVE CC a gyártó jelenlegi legolcsóbb dokkolós modellje. Vagyis egy olyan masina, aminek van ugyan saját portartálya, de ennek tartalmát a takarítás befejezésekor belepumpálja a dokkolóban elhelyezett porzsákba, hogy nekünk csak ezt kelljen néha cserélni. Ez egyrészt kevesebb macerát eredményez, másrészt higiénikusabb is, nem kell a relatív apró műanyag tartályt állandóan manuálisan tisztogatni és adott esetben az összegyűjtött por egy részét a kuka mellé szórni. Viszont gondoskodni kell porzsákról, vagyis van némi költségvonzata a kényelemnek.


[+]

Bár a csomag kibontását követően elégedettek lehetünk a tartozékok számával (öt porzsák, egy pót körkefe, egy extra HEPA szűrő és egy tartalék felmosórongy is jár), de maga a gép és a dokkoló is érezhetően nem a csúcsmodellek szintjét hozza. Lehet, hogy ha nem járt volna nálam néhány drágább gép, akkor ez nem tűnne fel, de maga a robot is viszonylag könnyűnek érződik, a dokkoló pedig az átlagnál kisebb (ezért csak 2,5 literes benne a porzsák), nincs rajta semmiféle kezelőszerv, csak egy LED fény. Viszont jó ötlet, hogy a gép tisztításához hasznos kis kefének van a fedél alatt helye. Ugyanakkor például a hátuljáról hiányzik valami elem, ami köré a felesleges tápkábelt fel lehet tekerni, illetve nincs alja sem neki, szóval a robot csak akkor talál vissza a helyére, ha nem valami szőnyegre tesszük, hanem szilárdabb burkolatra. Az is a spórolásra való törekvést erősíti, hogy a dokkoló teteje nem felhajtós, hanem egy sima fedél, ami olyan, mint egy olcsó szemetes teteje. Érezhető tehát itt-ott a spórolás, de természetesen ettől még lehet egy hasznos masina.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés