Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jano_77
nagyúr
Van különbség elnevezésen kívül a Dreame L10s Pro és a Dreame Bot L10s Pro között?!?
-
jano_77
nagyúr
Jaaa....és ismered a mondást: nincs baj, amíg nincs baj!
Az enyém is birta 2.5 évig, 1-2 alkalmat leszámítva - mikor nem talált vissza - tette a dolgát. Aztán elkezdte, hogy már sokkal korábban ment vissza, nem bírta addig az akksi, mint előtte. Majd már eljutott oda, hogy nem is veszi fel a töltést.
Szal a kérdés, hogy egy Roborock bírja-e 5-6 évig vagy azok is max 2-3? Mert ez utóbbi esetben nem éri meg a felárat.....szerintem.WOT: pont most mondod ezt a Karácsonyi event előtt!?
-
-
jano_77
nagyúr
válasz
Victoryus94
üzenetére
h1mpi-nek nem számít a zsé
Köszi a kefés infót.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
S20+-hoz lehet szerintetek cserélni a sörtés főkefét ilyen gumilemezes főkefére mint ebben a Dreame L10s Pro-ban van?

Haj miatt kérdezem, mert a sárga és fekete sörtés főkefe - ez van a Vaccum Mop-ban is - baromira feltekerte a hosszú hajszálakat és alig lehet róla leműteni.
-
Gloob
addikt
válasz
this is life
üzenetére
Nem fogsz benne csalódni. Nekünk egy Dreame L10s pro van. Ez nem önürítős, nem mop szárítós, de forgómop, mop emelős, szőnyegfelismerős stb. Mi nagyon meg vagyunk vele elégedve!
-
-
válasz
this is life
üzenetére
Nehéz a döntés.
Nekem Q Revo van, a Q Revo S még jobb annál, pedig a miénk is szed össze annyi koszt már, hogy simán megtelik a tartály is ( legutóbb át átvezető el is dugult a hosszú hajak miatt, nem volt Auto Emptyn az onuritos)Mindkettő jó gép amúgy.
-
válasz
Victoryus94
üzenetére
Hát a szőnyegfelismeres hiánya ilyen sajnos.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Szőnyegfelismerés így az első napi tapasztalatok alapján hiányzik. Az X20 Pro felárát azért nem éri meg, de az S20+ elgondolkodtató. Nem vagyok benne biztos hogy ez a
torony(dokkoló állomás) tényleg akkora előny.
A szárítás nem hangos (ez tart ugye sokáig), de a mop tisztítás, meg a por felszívás zavaróan hangos.Iszonyat ügyetlen a szőnyeg sarkánál porszívózásnál, felmosásnál meg jobb nem nézni amit művel.
+Vizes moppal is átmegy rajta, ha a túloldalt talál pár négyzetcentiméternyi területet, amit nem jelöltem szőnyegnek.A porszívózás nálam szuper lett, összességében a szőnyegből is kiszedte a koszt.
A felmosás is "rendben" ment, ahol nem volt szőnyeg. -
Victoryus94
őstag
-
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Én meleg szappanos vízzel szoktam. Az egészet vízbe teszem.
-
Franky2Ster
senior tag
A forgó kefét mivel célszerű takarítani?
-
matthew95(2)
senior tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Na szuper! Köszi, illetve Graphics-nak is.
-
-
-
válasz
this is life
üzenetére
Roborock Q Revo S
Ez most kicsit több sajnos, de volt olcsóbb is.
Emellett még a Dreame L10S Ultra van most nagyon leakciózva a Eur..icsnél.
Xiaomi X10+ már kifutó valamelyest
Xiaomi X20 Max még nem jelent meg itthon. -
- mennyit szánsz rá? kb 250,000 ft
- mekkora területre kell? 100m2, ebből 10m2 szőnyeg
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció? igen, kör kefe
- legyen e önürítős dokkolója? igen, illetve a felmosó vizet is tudja pótolni -
válasz
jano_77
üzenetére
A gépbe építve nincs tartály. Magában a robotporszívóban nincs tartály az X20+-ban.

Ha elmegy takarítani ,akkor a mopokra nem jut friss víz, csak a meglévő nedvességet használja fel.
Remélem így érthetőbb volt.
De akkor leírom újra.
S10+ nem tud mopot emelni
S20+ tud mopot emelni, takarításkor a belső víztartályából juttat vizet a mopra.
X10+ tud mopot emelni, takarításkor a belső víztartályából juttat vizet a mopra, mosáskor feltölti a belső tartályt is.
X20+ tud mopot emelni, takarításkor nincs vízadagolás.Érthetőbben sajnos nem tudom leírni.

Szólj, ha van még kérdés persze.
Ja igen, a felsorolt gépek Dreame masinák a tudomásom szerint.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
ezt tudja az X20+ is és eme leírás alapján van tartálya. SŐT még a vizet sem kell külön töltögetni, elintézi magának - míg a 4 liter el nem fogy. Szal nem értem mire céloztál az előbb?
-
-
jano_77
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
igen lehet igazad van a szervizzel kapcsolatban.
én totál keverem, hogy xiaomi, mstore, mi-one....nézd el nekem kérlek.
Abban tudsz még nekem támpontot, segítséget adni, hogy S10+, S20+ esetében mi a helyzet, ott is hasonló mint X tesóknál?
X20+ esetében mire gondolsz mikor azt írtad, hogy nincs saját tartálya? -
válasz
jano_77
üzenetére
Nem ennyire egyértelmű a helyzet.
Az X10+ egy jól sikerült cucc volt, de az X20+ pár dologban visszalépés, pl. nincs saját tartálya. Mindkettőt a Dreame gyártja amúgy.
---
A Hegedűs Gyula utcai szerviz xiaomiszerviz, nem mstore szerviz szerintem. De jövőhéten járok arra, azért megkérdezem

-
xekta
csendes tag
válasz
jano_77
üzenetére
Én nyilván ki vagyok békülve minden márkával mivel mindet tartom valamire, mindegyiket is javítom. Mostanában elég sok probléma van a rowentákkal, de alapvetően nem is ez lenne a probléma, hanem hogy amennyiért megveszed, annyiért kapsz sokkal nagyobb tudásút olcsóbban. Nyilván nem akarok én lebeszélni senkit semmiről, nálunk a családban akinek okos porszívó kellett, azoknak mind xiaomi van vagy annak az egyik alternatívája. Persze nekik is voltak jobb és rosszabb gépeik, de összességében velük vagyok a legjobban megelégedve.
Ez sima háztartási gép szerviz volt, vagy robotporszívó szerviz?
-
válasz
jano_77
üzenetére
Roborock Q5
Dreame D10 Plus Gen2 [link]És még itt egy régebbi listám.
Olcsóbbak:
Lydsto R1d
Midea M6/M7
Xiaomi S10
EZVIZ CS-RE4P-PWT2 PLUS
Dreame D10s
Picit drágábbak
Xiaomi S10+
Dreame D10s Pro ( Van kamera az elején)
Xiaomi X10 ( Dreame D10 Plus testvére)
Roborock Q5 Pro
Roborock Q7 Max
Roborock Q8 Max
Dreame L10s ProEz kiegészül az S20, S20+ típusokkal már.
X20+ -
jano_77
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
- első kérdés mennyit szánsz rá? - 100-150K (nagyon maximum)
- mekkora területre kell? - 58 nm2 (egy 4 nm2 szőnyeg a nappaliban)
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció? - nem baj ha csinálja, de megvagyok nélküle
- legyen e önürítős dokkolója? - e nélkül is el vagyok, de ha van, nem baj
xekta:
Először is köszönöm a felajánlást.
Küldöm az adattáblát a Robikáról.
Amúgy a szervizes fickó javasolta pont a Rowentát még mikor bent jártam és nem akart rábeszélni másik Xiaomi termékre, SŐT. Azt mondta, hogy ennyiért csak ilyet fogok kapni, ami ennyit bír.
Ez igaz, a 100-150Ks termékek tényleg csak ennyit bírnak?
Köszönöm az infót az ecetről is. -
xekta
csendes tag
válasz
jano_77
üzenetére
Szia, én amióta foglalkozok robotporszívókkal még nem találkoztam olyan xiaomi vagy testvérei géppel amihez ne lehetett volna alkatrészt kapni, aksit meg főleg lehet, persze a legtöbb után gyártott. Az hogy a "hivatalos" vagy a "márka szervizben" mit mondanak kifutott terméknél egyáltalán nem mérvadó, mert egyrészt ők "gyári" alkatrészt használnak másrészt gondolom megvan nekik mondva hogy cseréltessék le a régit. (A pultban nem is feltétlen értenek hozzá). Ha rám írsz meg a dobsz egy adat táblát, akkor szívesen segítek neked megmenteni a régit.
Ecetet azért nem ajánlom mert lúgálló gépek, az ecet pedig sav. A gumitömítéseket a szimeringet a gumicsöveket megkeményíti megmarja, ezáltal előbb lesz csapágyas a gép vagy előbb repednek ki a csövek. Ez valamennyire a mai gépek hibája is hiszen az anyag spórolási jegyében nem úgy gyártják már őket mint 10-20 éve, akkor azért jobban bírták az ecetet de akkor se volt ajánlott. Havonta két havonta egy 90 fokos mosás mosógép tisztító folyadékkal vagy trisóval szebben ki viszi a vízkövet\ lerakódásokat, és nem lesz minden büdös ecet szagú.
-
válasz
jano_77
üzenetére
Felőlem veheted a Rowentát, de csak a márkanév... Feleannyiba kerülő kínai porszívó Rowenta logóval.
Akkor ne vegyél Xiaomi-t, ajánlottam mást helyette. Dreame - Roborock.
Ha ezek sem jók, akkor nem ajánlásáért jöttél, hanem hogy megerősítsük benned az elképzelésed. Én nem ajánlom sem a Rowentát, sem a Philips-et, mert nincs közük a márkanévhez.
-
Az önürítés kényelmi faktor, de ha fel akarsz vele töröltetni, úgyis a géphez kell nyúlni, mivel a mop nem maradhat rajta, különben berohad.
Szőnyegek vannak-e, mekkora kb a terület, kisállat, hosszúhaj, ilyesmik?
De felőlem ha megnyugtat vedd meg a Rowentát, és senkire nem fogok ráerőltetni semmit.
Mindenkinek más a tapasztalata, az tény, az olcsó Xiaomik aksija nem bírta jól.
Én ezért csak a beszállító termékét tudom javasolni, Dreame és Roborock.Máskor már kikerestem, hogy a Rowenta kitől veszi a porszívót

Ha venni szeretnél és segítséget kérsz tőlünk:
- első kérdés mennyit szánsz rá?
- mekkora területre kell?
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?
- legyen e önürítős dokkolója? -
jano_77
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
Rowentánál a 15év alkatrész ellátottság garancia után és szerviz biztosítása azért elég pozitív, ellentétben a Xiaomi hozzá állásával, hogy legyárt vmit, működik 2, max 3 évig, aztán vegyél újat, mert már nincs hozzá semmi.

Néztem Roborock-okat is, de nekem pont azok tűntek drágának.
100K, nagyon max 150K a keret, de akkor már ürítsen is és legyen megbízható - értem ez alatt, hogy ne halljon meg 2-3 év után, ne kelljen lecserélni emiatt. Porszívózás a lényeg, ha felmos is az hab a tortán, az nem lényeges szempont.
-
válasz
jano_77
üzenetére
Rowenta és a Philips is túlárazott és egyáltalán nincs köze a márkához egyiknek sem.
Ja és kínai OEM az alapjuk, szóval nem vagy előbb ezekkel sem.
Ezeket felejtsd el, túlározott cuccok , nagyrészük olcsóbban más márkanév alatt is elérhető..Rowentából sok a hibás is én úgy olvastam. Én nem vennék egyiket sem. Márkanévért fizetsz sokat, és kapsz egy középszerű gépet.
Xiaomi, Dreame, Roborock, esetleg Narwal vagy Eufy, de nekem utóbbi kettővel nincs tapasztalatom.
Inkább írd meg mi a keret, és kapsz ajánlást.
Xiaomi nem gyárt porszívót, neki is beszállítanak( jelenleg a Viomi és a Dreame)
Ha jót akarsz, akkor Roborock, hozzáteszem xekta tud neked aksit ajánlani a régihez is.
-
jano_77
nagyúr
Üdv. Új vagyok itt, robotporszívó vásárlás előtt állok - meghalt a régi Xiaomi Vacuum Mop és helyette keresek újat. Jól látom, hogy itt első sorban kínai (Xiaomi) márkákkal foglalkoztok? Én kinéztem egy Philips XU2100 és egy Rowenta RR8587WH készüléket - esetleg ha lebeszélem magam az automata ürítés lehetőségéről, akkor RR8477WH vagy 8577WH. Van-e ezekről bárkinek tapasztalata?
Jaaa....és amiért Xiaomi-t újra semmiképp: ami volt az sajnos pont garancia lejárta után kezdett haldokolni - akksi kezdett gyengülni - és mostanra teljesen meg is adta magát! Szervizben azt mondták, hogy már nem gyártják és alkatrészek sem beszerezhetőek hozzá, így akksi sem, max után-gyártott. Rendeltem egyet, de ahogy a szervizes is felhívta a figyelmem rá, nem működött, azt jelzi, hogy 100%, de a dokkolóról sem gurul le.
xekta: miért nem ajánlott ecetet önteni a mosógépbe? Még nem próbáltam, de a húgom gyakran alkalmazza ezt, azt mondja, hogy kevésbé lesznek "büdösek" a ruhák és a színeit is jobban megőrzik a ruhák.
-
válasz
Victoryus94
üzenetére
Akkor úgy néz ki tényleg volt még kiszállítás.

-
Victoryus94
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Pedig 9.00-kor jött az értesítő, hogy átvehető

Jó nagy (és nehéz) dobozba volt.
A szetszedés teljesen egyértelmű, pár perces művelet.2cm küszöb nem fájt neki, lépcsőt is felismerte, nem gurult le.
Szőnyeg beállítás nem a legegyszerűbb az appban, méretarányosan nehéz behelyezni, ill. nálam a feltérképezés során nem vett észre egy ~4m2 sarkot a kanapé mögött, ahol elfelejtettem elhúzni a függönyt (szerintem enélkül is bőven átfért volna, de nagy ívben elkerülte, és későn kapcsoltam. Kíváncsi leszek takarítás közben frissíti -e a térképet).
2cm-es küszöbön átjutott, 2.2cm-en elakadt, visszafordult, és megpróbálta a küszöb másik oldalán, ahol átjutott.

Szóval kb 2cm a határ, ha ettől magasabb a küszöb, akkor kis előszobaszőnyeg segíthet neki az átjutásban.
A puha szőnyeget (fürdő) viszont összegyűrte. Oda csak azért küldtem be, mert itt volt a legmagasabb a küszöb.Most töltődik. Felmosás, mop szárítás még nem volt, így ezeket, meg a hatékonyságot később tesztelem.
Macska nem szereti, pont sikerült "üldözőbe venni" a robotnak
(szegény rossz irányba menekült) -
bozarjoska
őstag
Helló!
Milyen porszívót javasoltok? 100 m²- re kéne. Mosson is fel rendesen és önürítős legyen. Van 3 szőnyeg azokat érzékelje. Max 300.000 forintot szánnék rá.
Köszi a segítséget! -
válasz
Victoryus94
üzenetére
Hétfőre számits inkább.
-
Victoryus94
őstag
Van, aki ünnepnap is dolgozik (pl én).

De gondolom ma még van egy éjszakai műszak holnap reggelig.
Aztán vagy kihozzák reggel a boxhoz, vagy majd csak szombaton.
(De benne van a pakliban hogy csak jövőhéten érkezik, nekem igazából ráér, de most pont tudnék időt szánni az ismerkedésre)
-
Gloob
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
Holnap? Pénteken ünnep van! Munkaszüneti nap.
-
Victoryus94
őstag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Ha van egy kis szerencsém, holnap megjön. Itt a szüleimnél van 1.5-2.2cm körüli küszöb (van olyan ajtó, ahol bal-jobb oldalt között van 3-4mm-es eltérés).
Ha sikerül tesztelni a hétvégén, megnézem, és megírom hol sikerült vele átmenni.
-
válasz
matthew95(2)
üzenetére
2cm kb.
-
matthew95(2)
senior tag
Sziasztok!
Xiaomi s20+-al kapcsolatban érdeklődnék, hogy tapasztalatok alapján mi az a küszöbváltás, amivel még meg tud birkózni? -
Soulfly842
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
2499-t kizártam, mivel nem lézeres a feltérképezése.
-
válasz
Soulfly842
üzenetére
Ezeket a Congakat nem erotletnem.
Xiaomi S20
-
Soulfly842
addikt
Sziasztok,
Egy gyors segítséget szeretnék kérni
Ha választhatnátok az alábbiak közül melyiket választanátok?
Xiaomi S20 Black (BHR8628EU)
Conga 2499
Conga 7490Köszi előre is!
-
Ruszki
senior tag
Innen rendeltem pótalkatrészt!
Azt a csomagot rendeltem meg amiben:
6 db felmosófej
6 db porszűrő
6 db seprű
2 db fők seprű fej van.
Úgy néz ki minden stimmel.
Viszont "porzsák" tartályt nem találtam.
De reméljük, nem kell majd. -
hito
nagyúr
Azért ez nagyon nem ugyanaz, kicsit túlzó a példa. Az egyik evidens, a másikról ha megkérdezel 100 embert (robotporszívó + felmosó), 95 az fogja mondani, hogy persze, víz + felmosófolyadék mehet bele nyugodtan. Hiszen a felmosás a köztudatban így működik, a mosógép használata ecetes (!!!) mosáshoz pedig majdnem a macska szárítása a mikróban kategória
-
xekta
csendes tag
Hát a mosógép használatiban sincs benne, hogy nem érdemes ecetet önteni bele, ettől függetlenül nem érdemes. Amúgy ezt használati és fordítás válogatja, mert valahol meg van adva, hogy csak desztillált víz és gyári felmosó folyadék, valahol meg nem foglalkoztak ennek a ppntositasaval.
-
hito
nagyúr
Az első 3 takarítás inkább feltérképezés és annak pontosítása, mintsem takarítása, persze nyilván takarít közben.
Ez jó hír

Egyébként víztartályt ír a használati a felmosótartályra (Xiaomi S20+) és csak arra figyelmeztet, hogy ne öntsünk bele forró vizet, illetve semmilyen tisztító folyadékot. Ebből arra következtetek, hogy csak sima hideg (csap)vizet szabad beletölteni.
Graphics: köszi, viszont szívesebben olvasom nyomtatott formában, dehát most ez van. Kb. ugyanezt tapasztaltam, amit leírtál. Összességében tényleg elégedett vagyok vele, azt a néhány negatívumot meg helyén kezelem és elfogadom, sokkal de sokkal több szól mellette, mint ellene.
De amúgy engem sokkkal jobban érdekelne, hogy mennyi koszt szedett össze ?
Tele lett a gyűjtő, mert bement mindenhova ahol ritkán járok és szándékosan ciklus végén (heti nagytakarítások) engedtem el, tehát volt mit betakarítania 
-
válasz
trafipax
üzenetére
Új modell és kicsit drágán mérik, hasonló tudást ad amúgy a Xiaomi S20+ is, ami elvileg szintén Dreame gyártmányú, de persze van amiben jobb a saját Dreame modell.
A dokkolóval nem nagyon van szerintem hibaforras, viszont ha esetleg a mopmosas is kéne, illetve nem akarsz a szárítassal foglalkozni minden vizes takarítás után, akkor kelleni fog a dokkoló.
Xiaomi X20+ vagy Roborock Q Revo/S.
De hogy a kérdésre is válaszolják, igen, friss modell, a Dreame új cuccai közül.
-
trafipax
tag
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatom a topicot, és kialalkult bennem, hogy milyen robotporszivóra lenne szükségem.
Csakhogy az összefoglaló kérdéseire is válaszoljak:
- első kérdés mennyit szánsz rá?
max: 250k HUF
- mekkora területre kell?
100nm
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?
igen, kell a felmosás funkció is
Az ürítőállomást nem érzem fontosnak, csak plusz hibaforrásnak érzem hosszú távon.
a ház küszöbmentes, minden helyiségben hidegburkolat vagy SPC padló. Ami extra, hogy miden szobában van 1-1 középmagas szőnyeg.Első körben Dreame L10s Pro Gen2 -t gondoltam ki. Van ezzel a példánnyal valakinek tapasztalata? Ez valamilyen szinten új modell (attól hogy gen2)?
köszi!
-
[link] Xiaomi S20+ használati útmutató magyar.

Most bocsi, csak kicsit nyers leszek ,de szerintem a gépnek szoftveres oldalról sem igazán kéne, hogy baja legyen.
Ő nem fogja tudni ,hogy a ti szobátok miként van, ő egy sorrendet csinál, utána te tudsz szobát összevonni, szétosztani, stbstb.

Elég sok mindent meg lehet oldani benne.
Elég, ha a porszívónak logikus minden.
A robotporszívó alapvetően nem helyettesítő eszköz, de mi például abszolút nem használunk sima porszívót már lassan 3-4 éve, pedig párom nagyon igényes a tisztaságra, de még csak felmosót se veszünk elő, mert sokkal több szöszt hordunk azzal szét...
Nekünk megy heti többször a masina, kialakult egy általános tisztaság, így teljesen ideális csak erre támaszkodni.
Nem mondom, hogy ez jó, mert van jobb és szebb megoldás.
Nézegesd pár napig az appot, barátkozz a masinával, mert nagy segítség tud lenni. Tedd félre az ellenérzéseid szerintem.
Akárhány körre elmehet a gép, sőt a 2 az ideális, mert akkor 2 irányból is támad. Lehet időzíteni stbstb.
De amúgy engem sokkkal jobban érdekelne, hogy mennyi koszt szedett össze ?

-
xekta
csendes tag
Nem tudom melyik üzlettől vásároltad, esetleg tőlük számonkérni a használatit? A régebbi típusokhoz volt, kétlem, hogy az újakhoz ne lenne, de sose néztem tbh. Szoktak még olyat, hogy az eladó oldalára töltik fel pdf-ként.
Az első 3 takarítás inkább feltérképezés és annak pontosítása, mintsem takarítása, persze nyilván takarít közben. Az, hogy a konyhádat 2 helységnek vette az vagy az alapterülettől függ vagy a falak\bútorok stb helyzete miatt. Persze van lehetőséged szobákat szétválasztani, összeolvasztani, szóval alapvetően ez sem probléma.
A robotporszívó nem a rendes porszívó kiváltására való, nem is egy a szívóteljesítményük, hanem amellé szintentartásra találták ki. Ugyanúgy kell porszívózni 2 hetente-havonta mellette. 100kW-os porszívót összehasonlítani egy pár wattos inverteres szívómotorral nem túl életszerű.
Nem tudom milyen géped van, de térképet nem szobánként csinál vagy szobákhoz kapcsolsz, hanem egyszer elindítod, végigmegy az egész házon, az a térkép, azon belül lesznek a szobák. Ott már tudod módosítani map editing, map editor stb nevű almenüvel\részopcióval melyik roboton hogy van.
Nem hogy semmilyen vegyszert nem szabad, hanem csapvizet sem, hiszen egyrészt garanciavesztéssel jár bármilyen ilyen mutatvány, másrészt a gép keskeny vízrendszerét eldugíthatja, megmarhatja stb. Vannak robotporszívókba való felmosó folyadékok, ha valaki ilyeneket szeretne használni. Vagy a mopot megkereszteled vele.
Javaslom azért még robotporszívós videók nézegetését, a használati olvasgatását, ha találsz magyarul, persze itt is segítünk szívesen, de a gépek modellenként eltérnek és mindenkinek más az ui\app illettve az adott modellel való tapasztalata. -
hito
nagyúr
Megvolt az első kör (feltérképezés, porszívózás, feltörlés). Egyrészről nagyon tetszik, másrészről viszont azért vannak fenntartásaim. Nem vagyok az a kifejezett használati útmutatóban matató típus, de gondoltam most azért átpörgetném, mert ilyen jellegű géppel még nem volt dolgom. Vaskos könyv jár hozzá, 10 nyelv, természetesen magyar nélkül. Ez fogyasztóvédelmi oldalról elfogadható? Forgalmazhatnak így itthon egy ilyen gépet?
A lakással szemmel láthatóan nehezen boldogul, feltérképezés után se igazán tudja magabiztosan, hogy éppen hol jár. A konyhát konkrétan 2 szobaként értelmezte, pedig nincs túlbonyolítva szerintem. 20nm, egy 3nm-es beugrótól eltekintve tökéletes négyszög. Ezt mégis egy külön szobaként értelmezte, ott kezdte a folyamatot, majd pár perc múlva közölte, hogy akkor ő végzett is.
A gyerekszobától eltekintve minden helyiségre kétszer kellett ráengednem mire számomra elfogadható tisztaságú lett. Szöszöket, morzsákat hagyott maga mögött és mivel másodszorra már tökéletesen feltakarított, szoftveres hanyagságnak értelmezem, mivel hardveres oldalról képes a tökéletes takarításra. Tehát ha egy körben alaposabb lenne, minden rendben lenne.
Az app szerintem csapnivaló, nem tudom hogy kell a térképeket az egyes szobákhoz rendelni, a nappalit scanneltem be először, ott mutatja a készüléket, de a többi helyiségnél azt írja, hogy "Nincsenek készülékek". Tökéletesen értelmezhetetlen és logikátlan az egész számomra, ezzel kapcsolatban megköszönöm a segítséget.Sokkot kaptam attól, hogy a víztartályba nem szabad semmilyen vegyszert, felmosófolyadékot tenni, ezt nem gondoltam volna.
Helye lesz, marad, de azt látom, hogy a heti 1 nagytakarítást ugyanúgy nekem kell megoldanom (100 000W-os porszívó + analóg felmosófa, az a tuti), ezt nem tudja nekem megspórolni. Viszont a heti nagytakarítások között nagyobb lesz a tisztaság, arra tök jó lesz és ennek nagyon örülök a két gyerek mellett.
-
Sziasztok.
Robot porszipka, felmosó vásárlás elött állok,ezek lennének a kiszemeltek: Xiaomi Robot Vacuum X10+ (Dreame L10S Prime), Roidmi EVA 2023, Roborock Q Revo S.
Melyiket javasoljátok, melyik lenne ajánlott gép?
előre is köszönöm a segitséget. -
-
pityu8
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, csatlakozik a Mi Home-hoz. Valóban tovább kell nyomni a gombokat.
Mikor nyomod a két gombot, átváltanak villogó narancssárgára, de még ne engedd el, pár sec múlva dumál megint valamit (gyenge az angolom), akkor el lehet engedni. És ott is a zhimi AP, innen meg sima ügy. Letöröltem a Lydsto appot. -
-
-
xyzikeee
aktív tag
Kicsit máshogy, de megtaláltam amiről beszélsz szerintem.
Nálam ahol látszódik az egész térkép, ott alatta 2 lehetőség van, "Normal Cleanup" vagy "Custom Cleanup"Custom Cleanupra ha megyek:
Viszont nekem az egyes helységekre csak 3 dolgot lehet állítani:1. Porszívózás, porszívózás és felmosás, felmosás
2. szívóerő
3. Vízmennyiség: 1-2-3Az, hogy egy helységen hányszor menjen keresztül, nem találom.
-
-
Gloob
addikt
válasz
xyzikeee
üzenetére
Van rá lehetőség! Ha a xiaomi home appot használod, (én azt egy dreame géphez) akkor a főképernyőn, ahol a teljes térkép látszik, van a jobb felső részen egy 3 vízszintes vonalas menű. Arra rányomsz. Bejön egy customized cleaning menü. Ha nincs bekapcsolva, akkor bekapcsolod. Ott van egy set lehetőség. A set-re rányomsz. Ott lesznek a lehetőségek. Vìzmennyiség, szívóerő 1 2 3 x takarítás, felette pedig ott a térkép. A térképen kiválasztod a kívánt helyiséget. Akkor annak a paramétereit állítod be. Remélem érthető volt a leírás. Jobb lenne képekkel, de azt nem tudom hogyan kell. Telefonról vagyok. Meg fogod találni.
-
xekta
csendes tag
válasz
pityu8
üzenetére
Lehet most kicsit bekavarok, de nekem az r1d-nél mi home appal sokáig kellett nyomva tartsam a két gombot, ellenben a kb 100 másik robottal akikhez szerencsém volt. Szóval nyomva tartottam a két gombot, először mond valamit, hogy alaphelyzetbe állította magát, de a wifi resethes tartsam még nyomva őket, szóval tartottam tovább amíg el nem kezdte mondani, hogy wifi reset. Előtte nem is látta a mi home app se, utána egyből jó volt. Szóval nekem volt ez a furcsaság benne-
-
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Nincs vegyszerezés, csak desztvíz mehet bele.

Bizonyos gépeknek van gyári folyadék, ami jó bele, Dreame patronos megoldása és a Roborock felmosószere.
Minden más egyszerivegyszer eldugulást okozhat és a garanciát is megvonhatják miatta.
Lydsto R1d-nél a legegyszerűbb megoldás, mivel alapból a feltörlés előtt is meg kell vizezni a mopot, mert sokára nedvesedik át, ezért felmosószeres vízbe megáztatod a mopot és úgy küldöd el.

-
Franky2Ster
senior tag
Felmosásnál ki milyen mosót használ? Esetleg van ami be vált többeteknek itt a fórumon?
-
válasz
pityu8
üzenetére
Leírom szövegesen a menetét akkor.
- Wifi és BT legyen bekapcsolva
-Mi Home appban kikeresed a porszívót
-Rányomsz a csatlakozásra, előtted reseteled a gépet a tetején található két gomb egyidejű megnyomásával hosszan. Dumálni fog, hogy Wifi reset.
- Ha nem csatlakozik össze, akkor a manuális csatlakozás
- Ott kiválasztod a zhimi-vacuum-xa2miapxxxx
összekapcsolódik a telefon és a porszívó egy Wifi hotspotonEzután fel fogja dobni a saját hálózatod Wifijét majd kérni fogja a jelszót, így az eszköz tudni fogja a wifidet.
Fontos 2,4GHz-es WiFi kell, ha a szolgáltatódnál egybe van, kérni kell hogy szedjék ketté.
És összekapcsolódik.
-
-
-
-
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Eddig jónak tűnik az S20+.
A felmosás nyilván nem olyan hatékony mintha én mennék végig a felmosóronggyal de a port szépen feltörli és a kisebb leragadt szennyeződéseket is.
Azt meg lehet esetleg valahogy oldani, hogy pl a konyhába egymás után 2x mosson fel?Köszi
-
xekta
csendes tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Lidar látja, illetve jobbra tart. Valamelyiken van fal követő szenzor is.
-
válasz
Victoryus94
üzenetére
Körbekerüli

Na meg erre van a Lidar/LDS
Lézer pásztázza a területet, és ezáltal látni fogja, hogy mi a fal és mi a székláb mondjuk.

És persze az oldalszenzor.
-
Victoryus94
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
de amikor először indul, honnan tudja hogy falnak ütközik, és nem egy akadálynak? (szekrény, asztal, stb)

-
tranceplanet
addikt
Nekem a régi Mop Pro settings menüben van egy ilyen:
" Vacuum along the edges"
Amikor aktiválva van ez a funkció, ekkor csak a falak mentén megy végig a szobákban, ez újra térképezés esetén nagyon hasznos funkció. Lehet az újabb modellek sokkal intelligensebbek és magától tudja, hogy első térképezésnél így kell csinálni az útvonalat.
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
-Térképez és takarít is közben, a Gen1 is ezt csinálta.
- Igen, elmenti a térképet.A Gen1-hez már ne viszonyíts nagyon, azóta markáns fejlődés történt minden téren.
A Mi Robot Vacuum is egy kicsit direkt butított eszköz volt, hogy ne másszon rá a gyári Roborock S50-re ( Roborock MiJia 'S50 (Mi Robot 2) ) ( nem is tud nagyon semmit szoftveresen, pedig tudhatna.
Már szinten nincs is olyan robot, ami ne tudna több térképet menteni, csak valami nagyon gagyi kínai esetleg nem.
A legutóbbi tesztkészülékem, a Lydsto R1d is full tud mindent, ami térképpel kapcsolatos, többféle üzemmód, virtuális falak, kizárás, no mop zone, no go zone.
-
Yellow73_a
aktív tag
válasz
Graphics
üzenetére
Sokmindent tanultam tőletek, de ennyire részleteiben nem mentem bele. Azt, hogy különböző takarítási módok vannak, azzal tisztában vagyok.
Itt igazából arra irányult a kérdésem, hogy először csak térképez takarítás nélkül, vagy térképez ÉS takarít?
Illetve az elkészített térkép örökös meg egy nap? Mert a Gen1 tulajdonképpen minden takarításnál térképez is, ezért szépen lassan egyes térképelemek elmozdulnak, a falak pár fokkal elfordulnak, stb, így bizonyos időközönként érdemes újra új térképet csináltatni vele. Mi főleg zónatakarítást szoktunk csinálni, sokszor csukott ajtók mögött, ezért is változnak meg a térképek, hiszen kvázi olyan, mintha egy új kicsi lakást térképezne fel. -
kokopo
aktív tag
Sziasztok
A mostani 100-150.000ft (kozep kategoriaju) robotok, tudnak atallni masik beallitott wifi-re?
Arra gondolok, hogy, eggyik helyiseg mar tul messze van, de van ott egy repeater, ra tud kapcsolodni? Vagy csak egy beallitott halozatot kezel? -
válasz
Yellow73_a
üzenetére
De azért egy ideje itt vagy Te is, ezeket szerintem tudod már, nem?
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Azóta fejlődtek a robotok
Többféle takarítási mód létezik , de az alapvető az, bhogy először a falak mentén.
A Gen1 tudása felett már eljárt az idő.
Nézz meg egy Youtube videót, bármely újabb porszívó kapcsán, ami itt felmerül .
Példa a Roborock Q Revo
Mop és Vacuum takarítási módban is van takarítási séma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- iPhone topik
- Gurulunk, WAZE?!
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Házimozi belépő szinten
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez igaz, a 100-150Ks termékek tényleg csak ennyit bírnak? 

farkas26