Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aki tényleg robotporszívó vásárlását tervezi, halassza el januárig szerintem.
Bizonyos típusok 20-30-40 ezrekkel drágábban van, mint 1 hónapja.
-
-
-
válasz
modflow
üzenetére
Dreame D10s
Vagy ha épp akciós lesz egy jó S20+ Xiaomi.De itt egy lista, pár géppel 100-ig.
Az árakat nem garantálom, meg van ami fölé is megy.
De itt egy lista, sok géppel 100-ig és van felette is.
Roborock Q5
Dreame D10 Plus Gen2 [
Olcsóbbak:
Lydsto R1d
Midea M6/M7
Xiaomi S10
EZVIZ CS-RE4P-PWT2 PLUS
Dreame D10s
Picit drágábbak
Dreame D10s Pro ( Van kamera az elején)
Xiaomi X10 ( Dreame D10 Plus testvére)
Roborock Q5 Pro
Roborock Q7 Max
Roborock Q8 Max
Dreame L10s Pro
Ez kiegészül az S20, S20+ típusokkal márLehet karácsony után érdemesebb.
-
modflow
veterán
Venni szeretnék és segítséget kérek tőletek:
- első kérdés mennyit szánsz rá?
Kb. 100.000 Ft
- mekkora területre kell?
Kb. 80-100 m2 az alsó szint alapterülete, nyilván ennek csak egy része porszívózható, hisz bútorozott.
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?
Igen
- legyen e önürítős dokkolója?
Nem fontos, de lehet.Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Kormi76
aktív tag
Roborocknál nem okoz gondot, egyszerűen nem frissül a nyomvonal és a helyzet, de megcsinálja, amit kell. Nyilván extra parancsot nem fogsz tudni neki adni az appon keresztül. Egyébként szerintem viszonylag gyakori, hogy földközelben, szekrények alatt nincs vagy rossz a wifi jel, ez ilyen.
-
Dot
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy mivan ha a robot porszívó kimegy a wifi hatóköréből?
Mondjuk az első szobában van a router és a hátsó szobákba már nem ér el a jel (2.4G sem).
Hogy viselkedik ilyenkor? Vagy ez minden márkánál változó?
Még csak nézegetem őket, esetleg lehet ez is nálam egy szempont a választásnál.
-
Yellow73_a
aktív tag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Tudnátok ajánlani Ali vagy egyéb jóárasított boltot, ahol Xiaomi S20+-hoz tudok gyári tartozékokat venni? Illetve akinek jó tapasztalata van valamelyik bolt utángyártott termékeiről, azok linkjét is szívesen fogadnám. Köszi.
-
válasz
Luc001
üzenetére
Ha teheted állj el azonnal és nagyon határozottan...
Szerintem valami tartozást gorgetnek maguk előtt és egyik lyukat a másikkal foltozzák...
Utánaolvasva több 100 panaszos van.
Pedig cegtarban nincs hiba... [link] 3 EU pályázat, valószínűleg nem akar már pénzt keresni .. -
-
válasz
Luc001
üzenetére
Kontaktorról már semmit. 2 év alatt jelentősen leromlott..
Ismerőst szivattak hetekig, nicns készlet, és aki átvette ( család szeme fénye) ránézésre szarik az egészre... Inkább nyaralgat, a bolt meg áll .. Marketing szakos, de úgy néz ki nem sikerült.i
Ilyen az, amikor egy működő céget nem hozzáerto veszi át...
Előre utalással rendelők szívnak , mert 2-3 hét ígérgetés után rendelés lemondás után 14 napon túl jó ha megkapják a pénzüket... Szerintem hamarosan sok károsult lehet.Karácsony utánra hagyd a robotporszívó vásárlását, ünnepi szezon és a dollár árfolyam is felnyomta az árakat.

-
Luc001
tag
válasz
Graphics
üzenetére
Ez már az az összeg ahol a gariztatásra is kell gondolni. ézért ragaszkodnák a magyar oldalakhoz.De most 2 hét alatt jó felment az ára. Kettő hete 165eft-ért vettem egyet, multhéten megrendeltem még egyet a Lányoméknak 168eFt. Most meg 180 alatt nincs sehol. Akkor lehet marad várok januárig, majd akkor lesz nekik karácsony
-
-
-
válasz
Luc001
üzenetére
Miért rendelnél innen, amikor idehaza 182 ezer körül már van.
Direkt szeretnéd magad szívatni?
Kontaktortól ne rendelj, olvasd el az arukeresős véleményeket legalább rendelés előtt,.....
Vagy legalább használd itt a keresőt.
Megrendeled külföldről és garanciális bajod van mit csinálsz vele? Nem fogják itthon szervizelni a külföldi terméket garancia belül, remélem ezt tudod, ha lengyelbol veszed oda is kell majd küldeni..
Ezt jól átgondoltad?
-
Luc001
tag
válasz
vrsptr
üzenetére
Igazából csak a bizalmatlanság. Sok olyan oldal van ahol kamu webshoppon hírdetnek.
És ezt az allegrot 2-3 napja látom csak a hírdetésekben.
A linkelt Lengyel oldalon rgrisztráltam de Magyar postacimet nem lehet beállítani.
Esetleg tipp hogy honnan érdemes most rendelni?
Magyar webshopbol multhéten rendeltem egyet 168eFt-ért erre ma közlik hogy hoppá nem tudják csak januárban küldeni. (kontaktor.hu) -
Luc001
tag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Próbáltam utánna nézni volt jó és rossz tapasztalat is. Ha lenne itt is utánvét akkor gondolkodás nélkül rendelném. De így inkább nem.
Az általad linkelt Lengyel üzletnél meg nem lehet Magyar postacímell regrisztrálni. -
Yellow73_a
aktív tag
Tudnátok ajánlani Ali vagy egyéb jóárasított boltot, ahol Xiaomi S20+-hoz tudok gyári tartozékokat venni? Illetve akinek jó tapasztalata van valamelyik bolt utángyártott termékeiről, azok linkjét is szívesen fogadnám. Köszi.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Luc001
üzenetére
Ez olyasmi mint az emag piactér, az Ebay, vagy az Aliexpress. Különböző boltok töltik fel a portékáik.
Vegyesen kapható itt minden, elvétve vannak kínai hamisítványok is.Viszonylag jók a vélemények a kiszemelt boltról, de szerintem közvetítők keresztül került fel.Rendelés előtt érdemes utánanézni.

Ha jól látom, erről a boltról van szó. Én lehet inkább tőlük venném direktbe. :
https://itmarket.pl/2803-robot-sprzatajacy-xiaomi-robot-vacuum-x20plus-z-mopem-6941812768556.html -
Luc001
tag
Kéne még egy ajándékba.
Rendelt már valaki innen? Utánvét nem engedi, előre meg nem szeretném kifizetni, ahoz túl drága hogy kockáztassak.
https://allegro.hu/termek/takarito-robot-xiaomi-x20-feher-f8142169-9f2b-4757-b7ca-9598f9aa0c60?offerId=17037231100 -
Luc001
tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Na megoldódott.Csináltam új térképezést semmi. (jelenség ugyan az) Amit elfelejtettem irni hogy porszivó+ felmosást akartam.
Csak porszivóra egyből elindult. Felmozásnál nem.
A hiba oka az volt hogy felmosásnál korlátozva volt a terület 8 négyzetméterre. Kivettem a korlátozást igy elindult a felmosás is.
Szóval működik huráá.
Köszi mégegyszer a segítséget. -
Victoryus94
őstag
válasz
Luc001
üzenetére
Én külön színten próbáltam ki, arra készítettem új "map"-ot. A küszöbönön átmászik.

A lenti előtér+konyha (kb 40m2) feltérképezése bő 40 perc volt (néha elbizonytalanodott az akadályok között, meg kb méterenként scannelgetett).
Többször azt hittem, eltévedt, vagy az állomást keresi, de egyszer csak jelzett hogy végzett.Azt lehet érdemes még kipróbálnod, hátha segít neki a térképezés során ha becsukod az ajtót/ajtókat.
Ugye úgy próbáltad, hogy a felső 3 ponttal belépsz a beállításokba, Map list, majd Create map? - Később pedig itt tudod kiválasztani a megfelelőt "set current map".
Azt még nem próbáltam, mi történik ha map állítgatás nélkül csak leviszem és elindítom...
-
Luc001
tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Köszi megpróbálom. Amúgy ez is 20+os
-
Victoryus94
őstag
válasz
Luc001
üzenetére
Töröld a térképet, próbáld újra.
Ahol első alkalommal nem lát dokkolót, ott később se keresi (legalábbis az x20+)
Én mindig a lépcső mellett indítom, és oda is megy vissza.
Appban előtte nyilván cserélem a térképet.
Amikor végez, elalszik és küldöm értesítést.Kb 3x próbáltam + térképezés. Ha nem válik be, akkorblehet hogy a sima x20 máshogy működik
-
Luc001
tag
Sziasztok!
Hogy tudom rávenni a robotot (Xiaomi Vacuum X20) hogy olyan helységben takaritson amiibe kézzel visze át és nincs dokkoló?
Csináltam egy feltérképezést, azt befejezve készenléti modban állt. Utánna el akartam inditani de csak azt motyogja hogy tegyem vissza a dokkolóba. -
Kormi76
aktív tag
válasz
Graphics
üzenetére
Ali link az alternatív főkeféhez
Nem kizárt, hogy jó az utángyártott is, de mivel máshol azt olvastam, hogy az méretben nem pontos, ezért inkább origit kerestem, és nem kockáztattam (nagyon). Azért kb. 3x annyiba kerül, ezt látni kell, de passzolt. Egyébként minden mást én utángyártottat rendeltem és eddig jó.
Nálunk van hosszú szálú és síkszövött szőnyeg is. A síkszövöttre én a mopot is ráengedem, ezért ott nem tudom csak a kefét tesztelni, de nem kizárt, hogy arról is jobban felkaparja a koszt, csak ez nem annyira látványos, ebben nem tudok nyilatkozni.
-
LimaBravo69
tag
válasz
Kormi76
üzenetére
Ez jónak tűnik, kösz a leírást.
Nem is gondoltam arra (eddig
), hogy kefés hengert rakjak fel, de ennyiért lehet hogy teszek egy próbát. Nálunk is Qrevo S takarít.
Csatlakozom Graphics kollégához, jöhet egy link
Abban nem vagyok biztos még, hogy rövidszálú szőnyeghez jó ötlet-e a kefés henger, ha jól értelek, nálatok hosszúszálú van.
-
-
jlaci74
senior tag
Sziasztok,
eddig egy Aldis Liberodolgozott
nálunk, most szintet lépnénk...
A Dreame D10 PLus Gen2 -t addig nézegettem míg lecsúsztam az akciós árról, ami már így is túllépte az elképzeléseinket, 50-60e-t szántam rá, de ha jó a termék és az ár-érték arány akkor mehet feljebb a keret. Lakás két szintes kb. 2x50nm , lent nincs szőnyeg ( járólap ) , fent vegyesen járó + laminált padló + szőnyeg.
Jó tájékozódás fontos, IOS app előny, feltörlés szintén...
Most ezeket látom, ha van gyakorlati tapasztalat vagy más ajánlás szívesen fogadom, köszönöm!
- Dreame Mova M1- Fizz.hu-ról kuponozva kb. 50e
- Xiaomi S20 - ák. szerint 70e körül
- Ezviz RE5 Plus - Euronics akciós ár 90e -
Kormi76
aktív tag
Rövid tapasztalat Roborock QRevo S-hez:
Kicseréltem a gyári főkefét a Q5, S7-hez való sörtés kefére (original Aliról, kb. 4300HUF volt), tényleg jó hozzá.Előnyök: a szőnyeget szebben tisztítja, a szálakat jobban fésüli, kemény felületen halkabb a működés.
Hátrányok: a hajakat ugyanúgy összeszedi, mint a gyári, de kevésbé könnyű takarítani.
A gyári kefe a tengelyre csavarja fel a hajszálakat, onnan kell lehúzni kétoldalt; a sörtés kefe azonban a teljes felületén feltekeri, és teljes hosszában csupa haj az egész, emellett a szöszöket is magukba szedik a sörték (ami szerintem inkább előny). Szerintem ez a működést nem befolyásolja, csak a tisztítás kicsit kellemetlenebb.
A verdikt, hogy én ezt fennhagyom: engem nem zavar, hogy macerásabb megpucolni a kefét, viszont szerintem jobban tisztít, mint a gyári, hosszú szálú szőnyegek esetén főleg.
-
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék otthonra venni hét közbeni porszívózó, esetleg felmosó gépet. Az önürítő jó lenne, mert hétvégén mikor megyek, akkor tudnám én üríteni a gépet. Állat nincs a házban. Nagyrészt padlóburkolat lenne, két szoba parkettás, két kisebb szőnyeggel. A küszöböknél csak burkolatváltók vannak.
- első kérdés mennyit szánsz rá? 100.000 Ft alatt jó lenne
- mekkora területre kell? 65 m2
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció? Jó lenne ha tudná.
- legyen e önürítős dokkolója? Jó lenne ha lenne hozzá.
Előre is köszönöm az ajánlást!
-
-
RR Q8 maxnál hogy lehetne azt belőni, hogy ha fent van a mop akkor ne menjen szőnyegre? nogo zónának kell ilyenkor beállítani?
Amúgy tetszik a gép, nagyon komoly ahogy átmászik a küszöbön. cca 45perc alatt végzett, 20%-ot merült és olyan helyekre is be tudott menni ahova eddig csak bútorok széthúzásával sikerült. Alzán másnapra vissza is drágult, ezért a 122k-s árat igen jónak érzem ezért a gépért. Az app elsőre kicsit pilótavizsgás, de néhány óra használat után majd könnyebb lesz. -
Zs0l00
csendes tag
Nemrég vásároltam egy Xiaomi X20+ robotot és szeretnék vásárolni pót cuccokat.
Legyen tartalék ha cserélni kell: porzsák, oldalkefe, HEPA szűrő, mop.Hol érdemes keresnem? Érdemes a gyárit megvenni vagy van értelmes alternatíva? Aliról, esetleg Temu vagy más kínai helyről érdemes-e rendelni cuccokat, ha igen, mit és honnan, ha van konkrét megbízható linketek esetleg azt nagyon köszönöm.
Másik kérdésem, hogy egy Xiaomi S20 is érkezik hamarosan, kompatibilis lehet a két gép "alkatrészei" (kefe például)?
Köszönöm a segítséget!
-
sultansmith
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
most standardon van, de minden szívóerő beállításon kicsi "nyekegő" hangot ad.
Mindegy, hogy padló, vagy szőnyeg, de annyi érdekességet észrevettem, hogy ha balra kell fordulnia, akkor hangosabb a "nyekegő" artifact, mintha a másik irányba...
Carpet boost be van kapcsolva amúgy. -
válasz
sultansmith
üzenetére
Szívóerő beállítások?
Hol hangosabb, padlón vagy szőnyegen? Carpet boost opció hogy van? -
sultansmith
senior tag
Sziasztok!
Van egy dreame d10 gen2-m, úgy egy hónapja, de most lettem rá figyelmes, hogy hangosabban üzemel, mint amikor új volt.
Megtakarítgattam mindenhol, ahol a leírás írja, de nem lett jobb a helyzet. Csak ezért nem indulnék neki gariztatásnak, ha egy kis takarítás megoldja.
Van valakinek valami tapasztalata vele, hogy hova kell nyúlni, ahova nem nyúltam?
Előre is köszi! -
-
-
-cobra-
aktív tag
válasz
simico
üzenetére
Köszi Graphics, mindenképpen maradnék a Roborocknál.
(Elfogult vagyok a márkával kapcsolatban, mert nekünk nagyon bevált. Szüleimhez és rokonokhoz is S5 Maxot ajánlottam anno, mindegyik hiba nélkül üzemel évek óta.
Korábban volt egy Mop P-nk (talán Dreame gyártmány volt) ami 2 nap után feladta és minőségérzetben is jócskán elmaradt a fenti gépektől.)Köszi BlackJack21 és simico a tapasztalatokat. Még átfontolom a cserét...
-
-
Nadihun
csendes tag
Sziasztok,
Első robotporszívó vásárlása előtt állunk, ebben szeretném a segítségeteket kérni.- első kérdés mennyit szánsz rá?
250 a lélektani felső határ, de örülök ha olcsóbban megúszom
- mekkora területre kell?
nagyjából 100 nm - ebből 36 nm parketta, többi burkolva
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?
igen
- legyen e önürítős dokkolója?
igenTovábbi információk:
- Küszöb magas, nagyjából 30-32 mm, ehhez az olvasottak alapján rámpára lesz szükségem.
- Szőnyeg kevés van.
- Egy, hamarosan két kisgyerek van a házban, bármikor található random játék a földön.
- Nagyobb, egybefüggő területen (kb 50 nm) szeretném mindennap használni, lehetőleg úgy hogy nem vagyunk otthon/éjszaka, a többi helyiségben ha 2-3 naponta kézzel kell bevinni és elindítani, nem fájó pont. (rámpa kérdést is megoldaná ez a felhasználási mód, de ha sikerül megoldani a küszöb kérdést, valószínűleg hamar eljutunk oda hogy az egész házon menjen végig, ne kézzel rakjuk a szobába)
- Plusz pont ha jó az alkatrész ellátottság itthon, szökőévente rendelek kínai oldalakról.Xiaomi X20+ a jelenlegi jelölt, MM-ban 173e Ft-os áron.
Köszönöm szépen a segítségetek!
-
simico
aktív tag
válasz
-cobra-
üzenetére
Csatlakozom BlackJack21-hez, mi is használat után levesszük, elmossuk, majd a törölközőszárítón megszárad. Annak semmi értelmét nem látom, hogy legközelebb koszos mop-pal menjen takarítani. Mondjuk nálunk nem mos fel minden nap, csak hétvégente és csak a járólapos helyiségekben (laminált padlót ne vizezze nekem semmi se).
#28432 szerintem tartsd meg a mostanit amíg rendben teszi a dolgát.
-
Kormi76
aktív tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Én a zárt szoba problémájat úgy oldottam meg, hogy manuális vezérléssel odaküldtem, bement (ott lehet mászkálni vele, minél többet lásson), ott csináltam egy kicsi zóna takarítást (spot clean), azt hagytam, hogy elvégezze, majd dokkoló. Ez után már szerepelt a szoba a térképen, oda lehetett küldeni, és másodjára már feltérképezte rendesen. Térkép szerkesztéssel is lehet trükközni, ha már belátott egy másik szobából az új szobába. De ez Roborock.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
Ahogy ezt leírtam felkiáltással az újrafeltérképezést

-
Soulfly842
addikt
Vadonatúj S20, elégedett vagyok vele nagyon.
Csak egy kérdés:
Első használatakor két szoba zárva volt, a térképet viszont utólag sehogy se akarja frissíteni. Ha be is megy, akkor se végez teljes munkát, ill külön arra sem tudok így indítani takarítást. Hogy lehet ezt megoldani? -
RR Q8 Max és a + csak az elszívó állomásban tér el? Alzáról elég jó áron húzható be a Q8. Egyelőre ez a nyerő. Illetve a Q5 pro 83k-ért, ami elég jelentősen olcsóbb a Q8-nál, de vannak eltérések.
-
hege1989
tag
Sziasztok!
Roborock Q5 Pro és Dreame D10 Plus Gen 2 közül választanék. Most kb igyanolyan áron vannak. Az önürítés nem volt kritérium, nincs állat de van 4 szőnyeg is a házban ami 90nm alapterületű.
Melyik lehet a jobb vétel?
Mit csinálnak ezek a robotok ha nincs wifi és elindítom takarítani?
Anno a Xiaomi Vacuum Mop Pro megőrült ettől. -
válasz
-cobra-
üzenetére
Roborock Q Revo van már 1 éve lassan.
Megbízható, Q Revo S-t vennék.
Vagy ha még akciós a Dreame L10s Ultra 195 ezer körül.
( Legutóbb hétvégén felnyomtak az árát, majd egy két helyen hétfőre megint levitték.)Esetleg ha csak a felső szintre lenne most is csak gép, akkor Xiaomi X20+ ( szintén Dreame gyártmány)
Ha pedig nem fontos a onurites sem, akkor Xiaomi S20+ vagy Dreame L10s Pro Gen2
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok, helyzet a következő. Két emeletes ház felső szintjén használunk immáron 4 éve egy Roborock S6 Pure-t, ami ez idő alatt nulla hibával teszi a dolgát (25ezer m2 van benne). Mivel a felső szint (~50nm, főleg keménypadló 1-2 szönyeggel kiegészítve) alapvetően kosz mentes, inkább a leülepedett port és a hajszálakat takarítjuk fel vele kétnaponta. Ilyen használat mellett elég hetente/kéthetente tartály üríteni. Emellett pár naponta egy lapos felmosóval végigmegyek a fürdőszobán, mert a kifröcskölt víz miatt foltos marad a fényes járólap.
Ami miatt elgondolkoztam a cserén, az a feltörlés, de nem akarok ezzel magamra venni plusz feladatot. Párszor próbáltam a mostanival is feltörölni, de a mop feltöltése, levétele, kiürítése több időt vitt el, mintha én feltöröltem volna, és a végeredmény se volt azért tökéletes.
QRevo S-t kicsit overkillnek érzek a fenti feladatra illetve tartok is tőle hogy ez már nem lesz olyan megbízható igásló mint az S6.
Másik két opció az S7/S8, de arra gondoltam, hogy nem venném le a mopját, csak amikor mondjuk portartály ürítek.
Nektek mi a véleményetek? Vagy inkább engedjem el és maradjon minden a régi?
(megkímélt állapotú használt gépben gondolkozok első sorban) -
BlackJack21
tag
válasz
-cobra-
üzenetére
Mi többnyire a használat után levesszük, elmossuk, majd a törölközőszárítón megszárad. Addig, ha használni szeretnénk felteszünk egy másikat. Ha fennmarad, mert például nem vagyunk otthon, akkor sincs probléma, indítás előtt cseréljük. Olyat nem szoktunk, hogy ugyanazzal a szennyezett moppal elküldjük takarítani. Néha a dokkoló előtt fertőtlenítőszeres vízzel felmossuk ott ahol a mop hozzáérhet.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Roborock S7 / S8 tulajoktól kérdezném első sorban, hogy a mop-ot felmosás után le kell venni a gépről, vagy rajta szoktátok hagyni? -
Leshrac
csendes tag
Sziasztok!
Van olyan ajánlott porszívó, ami tudásban olyasmi mint egy Xiaomi s20 vagy Dreame d10s, de nem kínai gyártó? -
-
Steady74
addikt
L20 ultra van itthon. A kezdeti zökkenők után már egészen összebarátkoztunk.
Szőnyeget, ha takarít és rá van adva a boost funkció, akkor TV-t már nem tudsz mellette nézni. Gresslapon már nem vészes a hangja. Én szeretem azt a funkcióját, hogy a szőnyeget porszívózza először (megfelelő beállítás esetén), utána visszamegy a korongokért és megy a keménypadlóra porszívózni és felmosni. A kommunikációja beszédhangját nem lehet teljesen némítani, engem ez kicsit zavar. Amikor üríti a portartályát és tisztítja a korongokat akkor azért eléggé hangos, TV-zni már mondjuk lehet mellette, ha nem közvetlen a TV mellett vagy közelében van. Amikor tölt, akkor is zümmög, kicsit búg, de azt már csak akkor hallom ha a közelében vagyok. HA alá még nem lehet integrálni, egyelőre nem támogatott modell.
Egyébként megszerettük, viszont csak akkor indítjuk el, ha nem vagyunk otthon. -
-
Ár/érték/tudás ez a gép hol helyezkedik el?

Persze nem ennyiért, kedvezménnyel elhozható lenne 115-ért. 50nm, csak keménypadló, állat nincs. Emellett van még egy dyson v15 meg egy miele gép is, szóval nem ez lenne a fő nagytakarító gép. -
hege1989
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a kiválasztásban.
- első kérdés mennyit szánsz rá? 100k
- mekkora területre kell? 80nm
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció? Nem
- legyen e önürítős dokkolója? Csak ha befér a keretbeDreame D10 Plus Gen 2 amit néztem eddig.
Annyit szeretnék tudni, hogy mi van akkor ha nincs elérhető wifi és a takarítási program épp indulna. Régebben volt egy Xiaomim ami nem tudott magával mit kezdeni ebben az esetben. 0ról kezdte a felderítést. Ugye a mai darabokkal már más a helyzet? -
válasz
Victoryus94
üzenetére
Az a helyzet, hogy a Xiaomi és Dreame esetében nincs egy-egy megfeleltethető gép, mert kizárólagosság van.
Azaz, a Dreame nem adhat ki ugyanolyan gépet, mint ami a Xiaomi palettáján szerepel. Eltérések vannak.
-
Victoryus94
őstag
A Dreame L10S ultra pro testvére a Xiaomi X20 Max
A Dreame L10S Pro testvére pedig a X20 Plus amennyire tudom.
Ezek a Xiaomi gépek idén jelentek meg az EU-ban (a MAX néhány hete kapható),
az L20-as széria alapján szerintem még nem készült Xiaomi gép.
Az L20 Ultra nálam már az az ársáv , ahol 50-100e forint felárat fizetsz 1-2 plusz funkcióért, ami engem ár-értékben nem tud meggyőzni a felár indokoltságáról.
(A hasznosságuk elismerem, bizonyos környezetben indokolt is, de a felárba belefér még 1 robot és ritkán van tényleg kihasználva minden "plusz" funkció)Roborock-al nekem nincs tapasztalatom, úgyhogy arról nem nyilatkoznék. Csak az okos otthon vonal miatt bátorkodtam hozzászólni (meg úgy gondolom, a korábban felvázolt igényeid alapján akár az általam is használt Xiaomi X20 Plus, esetleg Pro testvére, vagy valamelyik Dreame jó irány lehet).
-
xray_
tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Nézegetem a Dreame L20 Ultra-t illetve a Roborock Q Revo Pro-t. Ha jól sejtem nagyjából egy kategóriában vannak. Van jelentős különbség a kettő között?
Egyelőre talán a Dreame felé hajlok. Melyik csendesebb?
Xiaomi-ban mi felel meg kb ennek a kettőnek? -
syler123
veterán
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Én tuti berendelem és ha megjött, akkor megírom a tapasztalataimat és fotózom is, hogy látszódjon milyen a gyárihoz képest.
-
Victoryus94
őstag
Szerintem akkor jó lehet a Xiaomi X20+ (én BF alatt bruttó 150 körül vettem).
Ha kell az automatikus szőnyegfelismerés, akkor az X20 Pro kell, vagy a Dreame L10S Pro.A Xiaomit is a Dreame gyártja... funkciókban a Dreame gazdagabb (szerintem, bár ez típusfüggő), de szívóerőben pl a Xiaomi jobb.
Azért nézz utána a fentieknek vásárlás előtt, meg ellenőrizd az okosotthon kompatibilitást.
A Xiaomi X20 Pro nagyon új még.
Roborock-al nekem nincs tapasztalatom, de fent ajánlottak néhány típúst. -
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Van is, én egy másik hasonlóból vettem ezt azt, nagyobb mennyiségben, másik felét ismerősnek átadva, így megérte, kipróbáltuk, nem tűnik vészesnek.
Főhenger viszont gagyibb mint a gyári, de levehető a vége ugyanúgy azt hiszem.De majd ha lesz időm ünnepek alatt megnézem már.
-
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Én amit kintről vettem a Q Revo-hoz és jó a tiédhez is.
Mopok, porzsák, vettem főhengert is, de még nem próbáltam ki.
@syler123: Amit linkeltél neki nem jó, mert Q Revo S van neki, de lehet persze ugyanezen eladó árul Q Revohoz is cuccokat.
-
LimaBravo69
tag
válasz
syler123
üzenetére
köszi!
Megnéztem a linket, rákerestem az áruházra.
Több mint 2700 értékelés alapján az áruház maga 96,5-os, ami nagyon jó.Megnéztem, hogy Qrevo-hoz miket tartanak, gyakorlatilag mindent

34 darabos csomag (2 főkefe, 6 oldalkefe, 12 db mop, 4 db hepaszűrő, és 10 db porzsák) 36,3 USD ~ 14200 Ft. Ennyiért gyáriból a 2 főkefét sem kapom meg..Egyszerűen nem tudom elképzelni, itt hogy jönnek ki a költségek+némi haszon.
Megnéztem az 1 és 2 csillagos értékeléseket, hát nemtom.. (mindig, minden esetben a negatív értékelések érdekelnek, ez lehet az én hibám
)
Nagyon sokan említik a gyenge minőséget, és a méretek helytelenségét.
Ha megkaptad a csomagot, érdekelnének a tapasztalataid, mert az ár az tényleg viccesen alacsony. -
syler123
veterán
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Létezik jó minőségű, a Xiaomi Gen1-hez csak azt vettem, meg nem mondtam volna melyik a gyári főkefe vagy melyik a gyári szűrő. Az értékelésekből simán látható volt, amelyik termék 5 / 4,9 * , ott nem volt semmi gond és töredék áron volt.
Én ezt fogom venni, csak amikor packeta pontra rendeltem a porszívót, akkor megszívattam magam
Alza azt írta, hogy csak kártyával lehet fizetni a Packetán, hát kiderült, hogy ott azon a helyen csak kp-val. Gondoltam a fene egye meg, haza ezért nem megyek, de akkor veszek fel pénzt az OTP-n. Nagyon rég nem vettem fel pénzt, mert mindent kártyával fizetek, na el is rontottam a pint 3x és elnyelte a gép a kártyámat
-
LimaBravo69
tag
válasz
-cobra-
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy inkább egyszer kifizetem a drágább gyárit, minthogy 1 dolláros vackokat próbálgassak.

Persze nem tartom kizártnak, hogy utángyártott is létezik tisztességes minőségben, de ha jó minőségű anyagokból, megfelelő tartósságú alkatrészt keresek, az valószínűleg nem lesz töredékáron. Persze egy félárú termék is lehet jó.
A főkefe csereperiódusa meg egy év, és az egyik legfontosabb eleme a gépnek.Amúgy tényleg érdekel, hogy ez csak az én hülyeségem, vagy létezik jó minőségű utángyártott cucc? Főleg gyakorlati tapasztalatok érdekelnének, akár beszerzési forrással is.

-
xray_
tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
küszöb nincs, csak burkolatváltók. Ez alapján melyik lenne ajánlott?
-
hege1989
tag
Sziasztok!
Dreame D10 Plus Gen 2 vásárlásán töröm a fejem.
Most 100k alatt BB-nek tűnik, jól látom?Annyit szeretnék tudni, hogy mi van akkor ha nincs elérhető wifi és a takarítási programja épp indulna. Régebben volt egy Xiaomim ami nem tudott magával mit kezdeni ebben az esetben. 0ról kezdte a felderítést. Ugye a mai darabokkal már más a helyzet?
-
smallmer
őstag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Alapvetően éjszaka nem fog menni. Szerintem reggel 9 körül fog minden nap elindulni és körbetakarítani.
Ami biztosan nem tekeri fel a kábelt, az elvileg az eufy X10 Pro Omni, de ez meg nem tud meleg vizes MOP takarítást.
Lehet, hogy a dreame L10s Pro Ultra Heat lesz legjobb számomra?
-
-cobra-
aktív tag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Köszi szépen. Nem semmi ára van, megpróbálok Alin eredetit keresni inkább.
Nekem az utángyártott nem vált be, inkább visszatettem a használt gyárit. -
Victoryus94
őstag
Xiaomi/Dreame/Roborock legtöbb készülékét lehet Homey-hoz, és HA-ba integrálni, úgy látom Loxone-hoz is: https://loxwiki.atlassian.net/wiki/spaces/LOX/pages/1522696414/Staubsauger-Roboter
Küszöb, szőnyeg mennyire jellemző?
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szétszedtem, kíváncsi leszek.
-
xray_
tag
Sziasztok!
Első robot porszívónkat keressük. Topicba beleolvasva Dreame / Roborock márkák ha jól látom ajánlottak.
- első kérdés mennyit szánsz rá? 0-300e
- mekkora területre kell? 125 m2 (80 m2 járólap, 45 m2 laminált)
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció? opcionálisan lehet.
- legyen e önürítős dokkolója? igen- Ami fontos, hogy szisztematikusan takarítson ne random mintával.
- Lehessen megmondani neki, ha csak egy specifikus helyiséget szeretnénk takarítani ne az egész házat.
- Állat nincs de hosszú haj van.
- Amennyire lehet legyen autonóm.Alaprajzot lehet megadni ezeknek?
REST/web API létezik ezekhez? Integrálnám okos rendszerbe (Loxone).Nagyon nem vagyok otthon ebben a témában, de időtálló nem a legolcsóbb vacak darabot keresem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de kár érte, kiváló ügynök volt jó árban. De az r1 önürítőjé el még mindig szemezek, hogy kompatibilis e vele.

farkas26