Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
esmi89
üzenetére
Tipikusan a semmisejó értékelések... Ezt máskor kifejtettem egy topicban, hogy amikor kiadnak az emberek sokat egy eszközért, akkor vannak olyan emberek, akik önigazolás gyanánt, hogy ez szar vétel volt, elkezdenek folyamatosan hibákat keresni.
Na ők írnak ilyen értékeléseket sokszor....
-
Graphics
Jómunkásember
Van persze rogyásig, felőlem kivárhatsz, ahogy neked jobb. Én nem látok akkora fluktuációt, a Marketplace-n is a több éves masinák mennek..

Vagy ultragagyik... Azért a marketplace nem egy értelmes piactér, rengeteg gagyi is színesíti a kínálatot.
Jellemzően amúgy több éves gépeket találtam. ami nem azt jelenti, hogy engem igazol, de van ennek is egy kifutási ideje, amikor cserélik. [link]
Belepörgettem, találtam 10-15 jó gépet első körben, a többi te jó ég
Na ezért nézegetem ritkán a Marketplace-t...
De keress rá mondjuk Roborock, Dreame, Xiaomi nevekre, úgy azért alaposan leszűkül a kör.Amit Te írsz, ahhoz jellemzően mázli is kell, mint legutóbb a leakciózott D20 Ultra.
-
Graphics
Jómunkásember
A robotporszívók ritkábban kerülnek fel a használt piacra.
Ezeket ritkábban cserélik, viszont ha nem volt gondos gazdája az szívás.Lehet megveheted 70-ért, de mikor, 1-2 év múlva? Mert jellemzően ezeknek hosszabb a kifutása. ( Ez kb olyan, hogy mikor vegyek új gépet, majd várok kicsit, hátha csökken az ára... Ennek az az eredménye, hogy a halogatásból nem lesz sose vásárlás, mert mindig van újabb generáció... )
S40C azért volt sok, mert adták a telefonok mellé.
Megnéztem, van fent mondjuk 15-20 robotporszívó, hasonlót se látok , mint mondjuk az S40 Pro. Lehet várni, jó sokáig, mire majd valaki feltesz egyet.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
zoleeno1
üzenetére
De hát van gomb a tetején. Funkciója ugyanaz.

Megnyomod, elköszön, kikapcsol.
Kisporolva nincs semmi, minek kellene rá két bekapcsológomb?

( Ha megnézed ilyen billenő kapcsolós cucc csak a nagyon lowcost gépeken van. )
Több százezres gépeken sincs. Azért mert ott a bekapcsológomb jól látható helyen, rajta.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mármint mit értünk ezen funkció hasznossága alatt, hogy gombnyomásra elmegy valahova és takarít?
D20 Pro-n nem látok amúgy ilyen gombot. ( habár hosszan nyomva ez a funkció elvileg elérhető)
( Ervin néha napi 3* megy körbe és megállás nélkül tele van.)
Pont ezért kérdeztem, hogy nem jobb egy dokkolós gép, ami porzsákba űrít és ritkábban kell vele foglalkozni? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Q Revo 798-at, mert az egy automata gép
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Zsiráfnyál
üzenetére
Mova E40 Ultra
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
werszomjas
üzenetére
Mova app ugyanaz mint a Dreame.
És a Mova a Dreame almárkája.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
werszomjas
üzenetére
A Mova az Mova cuccokhoz van, a Dreame meg a Dreamehez.
Nincs keresztbe átjárhatósag.
De most gondolom Dreame appal használod, nem Mi Home alatt.( Szerintem ott már nincs is benne ez a modell)
Én csinálnék egy resetet és hátha feldobja ezt a frissítést.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
BB9360
üzenetére
A nagy szívóerő sosem lesz halk szerintem
De túl van tárgyalva, ha 10dB eltérés is ennyire számít... ( Nálunk akkor megy a gép, amikor nem vagyunk itthon, így aztán engem teljesen hidegen hagy a decibelháború
)Főleg, hogy nem mindig full szívóerőn üzemeltetem a masinát. Mivel ha naponta megy, akkor max szőnyegen van értelme túráztatni. Ne vessz el a részletekben túlzottan.
Ezek amúgy száraz adatok, így csak valós körülmények között kapsz képet arról, hogy mennyire hangos.
és hogy az milyen frekvencián irritálja a hallásodat.Ha az Electroluxod robotporszívó, akkor majd összehasonlítod azzal, ha sima porszívó, akkor almát körtéhez.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
esmi89
üzenetére
Majd kiderül, igazából, hogy mi a neve másodlagos, a funkció lesz lényeges.
Az mondjuk nem lenne rossz deal, ha esetleg lehetne kapni robotmászós dokkolót, igaz plusz eszköz, de mondjuk 1-2 régebbi generációt is fel lehetne dobni ezzel.
Persze anyagi érdek nem ezt diktálja. De szerintem hamarosan ez is kiderül.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
esmi89
üzenetére
"Hát most a 60-as széria emelet/lépcső mászást fog kapni "
EZt honnan gondolod?
Szerintem még ez a lépcsőmászás még odébb van és nem az X60-as széria kiváltsága lesz.
Oké, hogy volt demóként kint a Roborock és a Dreame is, de szerintem az X60 megmarad a klasszik vonal, emellé jött az Aqua széria és a Matrix.A CES után okosabbak leszünk.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
rviktor
üzenetére
Azt azért lásd be, hogy ezek nagy része a saját igényeid, és mindig az igényeink mentén választunk, így ami neked megfelel és szükséges, az másnak lehet teljesen felesleges és nem releváns funkció.

Nem kell győzködni a funkciókról a többieket, mivel azok a gép alap tulajdonságai, a választás során mérlegeli mi az, ami szükséges.
Olyan gépet nem érdemes vennie valakinek, amit sose fog kihasználni...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Vismajor01
üzenetére
Mármint L40s Pro Ultra.
Jó gép amúgy, ismerősnek van.
-
Graphics
Jómunkásember
Na csak egy kis tapasztalat a jó öreg Roborock Q Revo /QRevo kapcsán, és ez igaz lehet több porszívóra is.
Pár napja nagytakarítás alá vontam a koszos víz tartályát, fogkefével szépen, átmostam mindent is, kivettem a fedél gumitömítését is.
Összeraktam mindent, aztán ma jelez, hogy megtelt az alsó tálca, takarítsam ki ( az előtte héten volt), hát mondom jó, elengedem megint, takarít, megint áll benne alul a víz...
Mondom mi a franc és miért nem szívja ki a vizet... Hát elfelejtettem a koszos tartály gumicsíkját visszatenni, így nem tudott rendesen szívni és a víz alul maradt a tálcában.
Apróság, de fontos üzemeltetési dolog

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Vismajor01
üzenetére
Copy of Vacuum Wars Robot Vacuum Data táblázat eléggé semmintmondó adatokat szolgáltat.
Inkább a másikat nézegesd és az igényeid mentén próbálj meg választani . Ne pusztán számadatok alapján.
-
Graphics
Jómunkásember
Na én is ezért szeretem a kameras megoldást.
Már jártunk úgy a Roborocknál , hogy bejelzett, hogy elakadas... Elképzelni se tudtam, mi baja..
Kiderült, a szőnyeg széle fel volt tekeredve, átmenni meg áttudott, de visszafelé már akadály volt neki..Következő gép ezért is lesz kamerás, meg mert legutóbb beszökött a szomszéd macskája és megette a kalácsot is
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Out of box világot elunk.
Szerintem ez sajnos szerintem nem járható.
De talán rviktor fórumtárssal beszélj, hátha tud segíteni -
Graphics
Jómunkásember
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Nem local-only irányba megyünk

Se mobilos, se okoseszközök frontján nem a local a mainstream irány szerintem.A kényelmi funkciók és a távolról vezérelhetőseg miatt az irány a cloud alapú megoldások felé viszi az irányt.
Így a jövőben nem fog olyan eszköz készülni, ami megfelelő lenne.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Hát nem a Dreame-t fogják szerintem lelőni. Piacvezető cégről beszélünk.
Nem értem a "beengedek egy frissithetetlen kamerat". ?
Mármint mit szeretnél frissíteni rajta?
Nem nézheti élőben, ugyanis pin kóddal védett a kamera, így ez a hiba Faktor nem megengedett, egy Dreame esetében meg főleg nem, mert az óriási hiba lenne a gyártó részéről.
Tudom , nem bizalommal mennek a dolgok, de akkor neked ilyen aggodalmak mellett nem kamerás robot kell, annak ellenére sem, hogy illetéktelen nem fér hozzá pl. A Dreame kamerájához. Csak te.
Ezt sem értem, hogy hogyan talalhatná meg bárki a hálózatodon, hiszen sejtésem szerint megfelelően authentikált wifit használsz.

Mindegy, ennyit tudtunk segíteni, ezek a lehetőségek.
300-400 ezres gépet én nem kezdenék el ezen okból FW hekkelni, de volt itt olyan, aki olcsóbb gépnél megtette. Szűk a lehetőség, és én jobban aggódnék egy esetleg hiba miatt a mókolás közben..
Megértem a félelmed, mondjuk keress Dreame incidensre vagy Roborockra, hogy volt-e, és linkeld, ha megalapozott mondjuk ennél a két piacvezető gyártó eseteben.

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Vagy ha ennyire gond, akkor keríts el neki egy guest wifit.

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
Valetudoban nem vagyok jártas.
Én ott csak az X40 Ultrat láttam, ami érdemleges.
Szerintem nem annyira erős ez a valetudos vonal. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
vilmos.nagy
üzenetére
A Valetudoval lábon lőtted sajnos a projektet.
A másik, nem fog Domestossal takarítani egyik sem.
Én sajnos nem tudok ajánlani, ha ez a két szempont benne kell, hogy legyen.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Dwatti
üzenetére
Mivel nincs előttem a Dreame szoftvere, de nekem úgy rémlik, hogy valamelyik gépekben már be lehet jelölni a küszöböt is.
Esetleg erre vonatkozóan néztetek már beállításokat?

Igen tudom, hogy rengeteg beállítást kínálnak ezek a robotok, és nem szabad egyből azt mondani, hogy ez a gép szar.
Nincs két egyforma lakás-ház, ezért sokrétűen be kell állítani először dolgokat. Ezeket nézzétek át szerintem.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Dwatti
üzenetére
Quick mappinggal történt a térképkészítés? ( Gyors térképezés, felmosás és takarítás nélkül!)
Szerintem csináljatok egy resetet, csatlakoztassátok újra a masinát és az első frissítést is telepítsétek.

Ez a nem ment át a másik helységbe, erről lehet valamit tudni, hogy mi választja el azt a két helységet?
( 4 ismerősnél van ilyen masina, és nem panaszkodtak eddig rá, az egyikkel hetente beszélek, azt mondja, teszi a dolgát problémamentesen.)
Vigyétek akkor vissza. Nem zárom ki, hogy biztosan lehet gyári hibás is egy cucc és lehet user-error is, egyiket sem tudnám távolról megoldani.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
w.miki
üzenetére
Meleg vízzel nem fog felmosni, max a mopot.
Amint a padlóhoz ér a mop lehűl.
Illetve olyan minimális vizet képesek magukkal vinni, hogy azt is max csepegtetik rá.------
Dreame szériák.
Sorrendben.
F, D, L, XVannak persze átfedések.
D20 a legolcsóbb.
A Teendow sem gyárt, hanem gyártatnak, alin kuponozhato esetleg. [link]
De tapasztalat nincs vele!És csak a mopot mossa meleg vízzel.
-----
Másik kérdéshez, mert akkor ez nem egyértelmű.A leesés szenzor a gép alján van, tehát nincs összefüggés, hogy éjszaka miért ne menne.
A gép a lakásban a térkép, és javarészt a lidar alapján tájékozódik , illetve oldal szenzor és ha van front kamera vagy más érzékelő .
Használt gépek meg ritkán vannak, hardverapron se nagyon, max ha valaki épp váltani akar, de nem túl aktív piac.
-
Graphics
Jómunkásember
Úgy látom két új masina is megjelent még az ünnepek előtt a hazai piacon..

A bal oldalit nagyjából ismerjük, már valaki vett is ilyet.
A T5 Pro Gen2-es még nekem is ismeretlen, de úgy néztem, mintha a P20 Pro átgondolása lenne.
Tudásilag nem rosszak, szoftver a Mi Home alá van integrálva.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
emitter
üzenetére
Karcher nem iparibb és nem gyárt robotporszívót.

1m2 1 perc, tehát 100 négyzetméter kb 100-110 perc, tereptől függően.
Felmosni automata állomásos gépek fognak tudni, szóval inkább olyan irányba kéne elmozdulni.
Én első körben egy Roborockot javasolnek.
Ennek látom értelmét, a Karcher vackainak meg hogy cserélgetitek, annak nem. Nem fogja egy idő után cserélni senki.
Erre a célra automata gép kell.
-
Graphics
Jómunkásember
Be is dőltek az iRobot részvények...
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
leslieke
üzenetére
De mint írták ugyanazzal a felhasználó név+ jelszó párossal megy más is.
TP-Link csak gyártat jelenleg... Hogy ez fog-e változni a jövőben jó kérdés.
Ugyanazon az áron én inkább gyártói terméket részesítem előnyben, főleg a nagyfokú alkatrészellatottsag okán, illetve hogy mindenből tudok utángyártott cuccot is venni hozzá.
Na most egy TP-Linknél fejtsd meg a beszállítót, és hogy melyik OEM cucc jó bele.
De szerencsére Alin már találsz hozzá. Szóval csak félig áll meg az elgondolásom.Ezert nem vennék TPlinket.
A Rowenta, Philips, TP-Link és társai mind gyártatnak valahol. És utána sokat elkérnek.
De ha elégedett vagy vele és jól dolgozik , használd. Ez lehet csak az én hülyeségem.

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
leslieke
üzenetére
Hát ezt egyszer az elején beállítottam, hogy shared device és kész. Az ő e-mailjére kiment egy kérelem és onnantól tudja használni. Ha elpatkolok holnap akkor is

Én üzemeltem be a gépet, párom a haszonélvezője. Én ezért nem vettem volna TP-linket.
Oké, hogy elég a porszívózás, csak a Roborock egy gyártó terméke, de nem győzködlek, én nem vettem volna meg a TP-linket.
De bejelentkezni be tudsz szerintem bármelyik fiókkal két telefonra. Társítani nem tudod, de úgy is fiókhoz kapcsolódik

-
Graphics
Jómunkásember
Akkor már a 3iRobotics-es partnerség sem menti meg ( mert ugye ott pont az lett volna a lényeg, hogy olcsóbb kínai alapokat kapnak.
-
Graphics
Jómunkásember
Hali.
Mi nekünk sikerült kiváltani, mert 2 gyerkőccel már nem jutunk oda a teljes takarításig.
Mi egy Roborock Q Revo-t használunk, csökkkent az általános pormennyiség a lakásban is.
Én a Dreame D20 Ultra-t tudom javasolni ,ez az első olyan gép, ami teljesen automata.
Ha erre nincs szükségetek, akkor Dreame L10s Pro Gen2 ( vagy egy helyen van a sima is 70-ért)
Emellett még nem dokkolós gépek között a Xiaomi S20+ még ha jól nézem Dreame alapú masina.
Ezeken forgómopos cucc van.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Victoryus
üzenetére
Hát a Rowentákat nem ismerem és nem is tartom olyan jó vételnek.
Két telefonhoz nem tudod párosítani, Eszköz megosztása funkciót tudod használni, ez minden okoseszköznél így lehet egy eszközhöz többen csatlakozni.

Nem fogsz tudni több telefonnal csatlakozni, csak így működik ,ahogy leírtam.

-
Graphics
Jómunkásember
Kell hozzá WiFi hálózat, okostelefonnal párosítani, de ha véletlen nincs hálózat, akkor egy megosztott hotspottal szerintem fel lehet programozni ,és utána beállítani ezeket az automatizációkat.
Ebben a porzsák jelzésben nem vagyok biztos, mert mi sose jutunk el odáig, de ha valami elakadás van azt biztosan jelzi.
-
Graphics
Jómunkásember
Ez feltörölni tud, azon az árszinten amúgy jó, a Roborock stabil minőség.
Van még olcsóbban a Q7 BF+ esetleg.
Ha pedig felmosás is szempont és egy teljesen automata gép kell, akkor Dreame D20 Ultra.
De ha nem akartok sokat kiadni akkor lehet probakepp a Q7 BF+ venném, ha mégse jönne be neki.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
rviktor
üzenetére
A szoftver nem egységes, hanem attól függ leginkább hogy melyik gyártó terméke.

Így nem kijelenthető , hogy a szoftver szar, mert ez csak integráció a Mi Home alá.
Xiaomi név alatt tudtommal pedig két Roborock által gyártott porszívó készült, évekkel ezelőtt.
Mi Robot Vacuum és ennek votl azt hiszem Mopos kiadása, ezeken szerepelt a gyártó neve ezután óriási kavaras volt a nevekkel. De még ezután is ott volt, hogy Dreame
Itt is sok infó van. [link]
Nekem ezidáig szent meggyőződésem volt, hogy ami megy MiHome-ban az Xiaomi.
Hát ezt engedd el hamar, mert ez se régen, se most nem állja meg a helyét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Na ezért nézegetem ritkán a Marketplace-t...
Így nem tudom, hogy kábeleket jól felismeri-e.

farkas26