Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yellow73_a
tag
válasz
maestro87
üzenetére
Köszi a gyors választ.
Nekem ennyi elég, hogy az alap funkciókat más is tudja használni.
Ehhez gondolom nekik is le kell tölteni a MiHome appot, illetve regisztrálni egy accountot.Szerintem holnap veszek egyet. Remélem, marad belőle nekem is. A minap chateltem a bolttal és azt válaszolták, hogy vastagon betáraztak belőle, szóval remélem, jut nekem is.
-
maestro87
őstag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Csak egy telefonnal lehet párosítani, de ha az app-ban hosszan rányomsz a porszívó ikonjára akkor alul a SHARE gombbal megtudod osztani a többi családtaggal is. Viszont ők nem kapnak teljes kontrollt felette, pár beállítást azt hiszem nem érnek el.
-
Optika01
tag
válasz
Oceanus
üzenetére
A garit nem tudom, de amit még néztem, hogy fast23 raktár az cseh raktárat jelent? Akkor nincs AFA sem?
Én egy Ilife A4S-t használok, de nekem tökéletes. Szülőknek pedig nagyon tetszik, ha ez is tud hasonlót, akkor ezért az árért nagyon jó ajánlatnak tűnik.
amazon link nem jó 😊
Lehet én is megpróbálom. -
Oceanus
tag
válasz
Optika01
üzenetére
Van róla pár teszt, sztem véleményea, bár ezért a pénzért... Jut eszembe, a GB-n amióta sellerek vannak, hogy megy a gariztatás? Illetve az expedited shipping mit jelent? Tréfa mentes vagy sem?
Ezen kívül RK-n is van fent teszt.
Ennyiért lehet bepróbálom, szkeptikus vagyok a holnapi boltnyitós occsó saomi vasarlas lehetosegevel

-
Yellow73_a
tag
Kérdés a Xiamiaú Mi Robot Vacuummal kapcsolatban.
Ugyebár a szoftver a Mi Home accounthoz van kötve.
Egy robotporszívót használhatunk két accountról? Hozzá lehet rendelni ugyanazt a gépet két különböző accounthoz? Gondolok itt arra, hogy mondjuk alapból a feleségem mobiljára telepítjük a programot, de van, hogy én szeretnék vele bohóckodni, vagy fordítva. Erre van valaMi megoldás?Másik kérdés. Riasztókhoz hogy viszonyul a robot? Beriaszt? Mert akkor azokra a napokra ki kell kapcsolni a riasztót, amikor azt akarjuk, hogy a robot akkor dolgozzon, mikor nincs itthon senki.
-
Piedon
tag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
.
-
Optika01
tag
Erről van valakinek személyes tapasztalat ? A korábbi árhoz képest nagyon jónak tűnik, és a tesztek is elég jókat írtak.
[link]Mobilapp-ban 99$
-
Oceanus
tag
Heyho!
Holnapi boltnyitón ott lesz valaki a topicból?

-
ACE-
addikt
válasz
retesz147
üzenetére
Ezek nagyon hiánypótló funkciók benne, ami Roborock-ban nincs. A no-go zóna, nem felejti el a térképet, a zóna takarításnál hogy két oldalról megy végig, keresztbe is! Ez mind csak szoftveres, simán update-elhetnék a robotot, meg a szoftverét is... de feltehetően ez sosem lesz meg. Még lehet egy a 360 is Xiaomi, csak más néven, mert nagyon koppintásnak tűnik... A MOP rátétele pl. nagyon gagyi... az sokkal jobb a Roborock-nál. A szoftverét egy az egyben megkaphatná, és faxa lenne.
-
válasz
instantwater
üzenetére
Olyat ne akarj javitani ami jol mukodik. En nem teszem fel.
-
válasz
Revolit
üzenetére
Nekem lapos dugós (USA, kína, etc.) gen1 van, Aliról rendeltem, Német raktárból, és China Mainland szerverre kattant rá a MI Home app (valószínűleg a korábbi Mi Routerem miatt, illetve látom az infra távirányítós konfigokat is), és nekem van zónázás 3.3.9_003194 firmware-rel, és jelzi, hogy frissítsek 3.3.9.003357 verzióra, de mivel a jelenlegi verzió tökéletesen működik, így nem tudom, érdemes-e?
(#4083) Yellow73_a
A GDPR csak egy sejtés az okra.
Szerencsére nekem Mainland Chinaval megy kezdetek óta, és szépen beszél angolul is.
Csak szeretném tudni, hogy a "bugfix" eken kívül elvesz-e a funkcionalitásból a frissítés.
Nem aggódom, tökéletes a jelenlegi verzió is ami rajta van.
De a virtuális fal érdekelne. -
Yellow73_a
tag
válasz
instantwater
üzenetére
És ez a GDPR miatt lenne?
Valahol azt olvastam, hogy a régiót Mainland China-ra állítva lehet firmwaret frissíteni, lehet, hogy akkor tudja csak a zónát? -
Revolit
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Nem tudom mit jelent az EU verzios, de en Gearbest-rol rendeltem, es EU-s tapkabellel jott, illetve alapbol angolul karattyolt (Viszont Hong Kongi raktarbol jott). Ehhez kepest csak Singapore-i szerverrel megy, EU-val nem. De nekem sincs zona takaritas.
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Egy kollégának itt a topikban EU verziós Xiaomi 1genje van, és nincs zóna takarítás a gyári appban, és 3rd party appot (FloleVac) kell használnia.
-
Yellow73_a
tag
válasz
instantwater
üzenetére
Miért, mit módosít a GDPR egy robotporszívó esetén? Mert erről sehol nem olvastam még.
-
recusar
tag
Sziaszok. Ez miez a DC02?

-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Köszönöm szépen.
Nem szeretnék frissíteni amíg meg nem bizonyosodok róla, hogy a frissítás nem vesz el a funkcionalitásból a "GDPR jegyében" vagy nem vezet be valami bugos működést. -
Yellow73_a
tag
válasz
instantwater
üzenetére
Huhh, nem biztos. Már akkora zavar van a fejemben az elmúlt két hét netbúvárkodása miatt, hogy fogalmam sincs, pontosan mit és hol olvastam. Úgy rémlik, valami amerikai fórum volt. Ha megtalálom, megírom, de nem sok esélyt látok rá.
-
-
ribarszki
őstag
-
ribarszki
őstag
Azért írod, mert még nem haszáltad a 220.000ft-os Neato D5 gyári szoftverét. Az tényleg egy f.s.. Random elveszítette a porszívót az applikáció, úgy hogy csak a porszívó applikációból való teljes törlésével lehetett újra párosítani! Regisztrációt, sorszámot, mindent újra meg kellett adni.
Illetve a D5 ha elveszítette a Wi-fi jelet a szobában, akkor egyszerűen megállt azon a szent helyen és küldött egy üzenetet, hogy végzett! A hazai Neato szervíz válasza: "Hááát nem ismeretlen a probléma.. többen jelezték, de ez szoftveres, ők meg csak hardvert javítanak. Várjak a Neato szoftverfrissítésére." Illetve az is hozzátette a hivatalos szervizes: "Egyébként is furcsa nekik az egész D5, mert pl a takarítás utáni térkép küldés funkciót csak 1 évvel a megjelenés után kapta meg. Nem is értik miért vártak eddig. Illetve, hogy a D5 a D95 lebutított változata és rengeteg panasz rá, nem is szeretik."
Az kemény, mikor a hazai szervizes, aki egyben forgalmazó szidja a negyed millás robotporszívóját..
-
glugi
aktív tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Jogos, pontosítok: a Mi Home is egy sz@r (lefagy, akad, unpairing, stb, mindegy, nem ez a lényeg itt most) és a robi szoftvere sem százas, illetve lehetne sokkal jobb, de ezt már kifejtettem. Na tessék, mindkettőt fikázom

De megint leírom, nálunk is tök jól szolgál, funkcióját betölti. Csak van hiányérzetem. S talán nem csak nekem. Ennyi.
Egyébként én is így gondolom, idővel majd talán fejlesztik.
Azért nézem a felhasználói oldalról, mert ebben a relációban az volnék, asszem
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Tudnád ezt kérlek linkelni, hogy pontosan hol olvastad, és pontsan melyik verzió pontosan milyen featurekat tesz elérhetővé?
(#4058) retesz147
Nekem a gen1 en van egy sűrű háló a szűrő előtt. Ez még a gyári hepa benne. -
válasz
Max1mus
üzenetére
Hááát: inkább a HEPA élettartamát próbálom növelni, hogy az ne koszolódjon el olyan hamar és tovább lehessen használni.
Legalábbis ez a tapasztalatom, hogy a kosz nagyját már ez a portörlő rongy megfogja.Persze lehet, hogy ez rontja a szívóerőt, de én ezzel együtt tudok élni.
(Mindenki olyan megoldást használ/nem használ, amilyet akar!
) -
Egyel több indok, hogy ne add el a porszívódat.

Amúgy az igényeid nem ördögtől valóak, csak te kizárólag a felhasználói oldalt nézed és abban gondolkodsz. Azt hogy az igényeid technikailag hogyan valósíthatók meg, az a gyártót viszont jobban érdekli. Ha éppen az adott fícsörhöz más hardver, vagy x embernap fejlesztés kell, akkor simán lehet hogy nem éri meg a vevők 0.1%-ának igényeit figyelembe véve erre erőforrást allokálni. Majd lehet egy későbbi cucc esetén ha a konkurencia presszúrálja a technikai fejlődést, akkor terítékre kerül. Ez az érv egyelőre Makó vitézünk szentföldtől való távolságában is mérhető, mivel a potens konkurencia borzalmasan le van maradva a szoftveres képességek tekintetében.
A MiHome egy keretrendszer, ami futtat egy porszívó szoftvert. Most a keretrendszerrel van bajod, amiben a xiaomi cuccok kezelése folyik, vagy a porszívó appal, amiben a gépet vezérled? Csak hogy tudjuk már éppen mit fikázol.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy tök jól látszik ha van több terméked a gyártótól, hogy a keretrendszer alatt az appokat nem ugyanaz a csapat készíti, csak a kommunikáció egységes felette. Az pedig hogy szoftveresen mit csinálnak meg és mit nem, abszolút szerintem szándékos üzleti érdekek alapján megy.
Simán fogadni mernék, hogy a Xiaomi S50-51 privilégiumának akarták megtartani pl. a zónázást, csak menet közben vagy a gép fogyása nem hozta a várt számokat, vagy alkatrész problémák miatt a régi típust érdemesebb volt tovább futtatni és úgy döntöttek nem fejlesztenek 2 core alkalmazást. -
válasz
retesz147
üzenetére
Én speciel tökre örülnék ha vennél egyet, kipróbálnád és jól megírnád a valós tapasztalataid vele.

A 360 küszöb mászási képessége már nem is küszöböt hanem burkolat váltót feltételez. Engem annyira nem izgatott fel, valószínűleg azért mert nálam a főbb feladat: "naponta 2x porszívózz fel mindenhol ahova be tudsz menni"
A többi úri huncutság nem nagyon érint. -
glugi
aktív tag
Látom sikerült megérteni a mondandóm/problémám lényegét. Többek között az ilyen hozzáállás és azonnali személyeskedés miatt vagyok itt egyre kevesebbet. Na nem mintha bárkinek is hiányoznék
Azt hiszem az igényeim nem túl nagyok. Igen, több szobát, szintet szeretnék vele takarítani, úgy, hogy nyilván én viszem el oda kézben, ahol szükség van rá (nem, nincs lift a házban....). Vagy épp azt mondani neki, hogy hova ne menjen.
Azt megértem, hogy biztosabb, ha frissen feltérképez, egy esetben: ha közben odakerült egy kanapé stb. a zóna közepére, bár erre meg azt mondom, hogy végül úgyis az én kockázatom....
Szerintem a hardver egész jól sikerült (első generációról van csak tapasztalatom) a kb. hasonló árú versenytársakhoz képest és az üzemeltetés sem valami egetverő összeg. Ugyanakkor a Mi Home úgy általában max. egy közepes szoftvercsomag, pedig kis odafigyeléssel lehetne sokkal-sokkal ütősebb.
Igen, van más olyan robot, ami tudja ezeket, de kétszer annyi pénzt nem fogok érte adni, az már nekem nem feltétlenül érné meg.
Úgy gondolom, hogy azért ezeket a - remélem csak átmeneti - hiányosságokat igenis érdemes megemlíteni, ha valaki vásárolni akar egy ilyen robit. Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen ebben a k... országban, akinek ez jól jönne. Ennyi.Veszek majd még a pincébe is, nyilván...
@ribarszki, -ACE- : rootolni és mókolni kell, de megoldható pl. a térkép kinyerése. A srácok mikor szétkapták, azt mondták, hogy factory reset után is benne marad a robotban a térkép(ek) (többesszámban hivatkoznak rá) és a logok is.
-
válasz
retesz147
üzenetére
Neato D95 esetén az utángyártott szűrők elé portörlő kendőt használok, mint "hepa előtti" fizikai védelem.
Beszorítok egy darabot a tartály és a filter közé, majd méretre körbevágom. Így teszem vissza a gépbe.
Tartály ürítéskor ez is megy a kosszal együtt a kukába. A filter elé újat vágok méretre.Portörlő kendőből sokfélét árulnak: vékonyabbat/vastagabbat. Nekem kb. a
közepes~0,5-1 mm vastagságú AquaPur microfibre jött be a legjobban.
Persze mást is ki lehet próbálni, mással is lehet kísérletezni. -
retesz147
addikt
Két YT videó alapján engem meggyőzött a 360.
Most Roborock-om van, de a portartály/szűrő rendszere nekem a Robonak nem tetszik. A hepa előtt nincs fizikai védelem, a lamellák közül kell kikapargatni a koszt. Meg ugye a szoftver, a GDPR mizzéria.360-nál felfele fújja ki a levegőt, a szemét leesik, lent marad, a hepa előtt van fizikai védelem 2 is, egy sűrű háló és egy fekete szivacs, így csak tényleg a "finom" por jut el a hepáig, a nagy koszt megállítja előtte.
2 oldalkefe. Meg a szoftver, ami ugye elvileg tudja a Xiaomi hiányosságait. (de persze erről csak akkor lehet véleményt mondani, ha valaki tényleg ki is próbálja, használja). A főkefe, szívólyuk a kerekek előtt van, sztem jobb, mint hátul. És még az ár is kedvezőbb picit.
Hátrány is van azért, 1,5cm megmászhatóság, kisebb akksi (nálam ez nem gond, hiszen 75% alá nem merül takarítás végén a Robo), és ha jól tudom gyengébb szívóerő, amik azért fontos dolgok. Nameg az alkatrészutánpótlás. Xiaominál évekig lesz még, mert rengeteget eladtak, 360-nál kérdéses. -
Yellow73_a
tag
És mi a helyzet a Xiaomi Mi Robot Vacuum (1st gen) firmware és software frissítésekkel? Külföldi fórumokon olvastam, hogy az új firmwarek új featureket tesznek lehetővé, pl, zónázás, virtuális fal, illetve javított takarítási hatékonyság. Firmware updattel kapcsolatban vannak tapasztalataitok?
-
ribarszki
őstag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
A többszobás módot a Xiaominál úgy értsd, hogy mindent szépen ki fog takarítani, de nem tudja, hogy ez egy szoba, amibe csak akkor menjen ha a másikkal végzett. Vagy ha a nappaliból nyílik egy háló, már akkor be fog menni a hálóba is egy darabot megcsinálni, amikor még a nappalit is takarítja. Ugyanis a lakást nagyobb részekre osztja, s eszerint mozog. De a végén lefedi a teljes területet.
Csak azért, mert a Neato tudott kifejezetten szobáról szobára takarítást. Észlelte ha ajtó van, és mögötte másik szoba. Oda csak akkor ment át ha az előzővel végzett.
De ez csak formaság. Végig fog járni mindent.
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Működik.
ha fizikailag át tud menni a másik szobába, akkor át is megy.
Mindig jobbra indul el a fal mellett, felparcellázza a területet, majd ha végzett, tovább parcellázza a maradékot. Így közel képtelenség hogy kihagyjon valamit ahová egyébként be tud menni. -
Yellow73_a
tag
Sziasztok,
Első generációs Xiaomi Mi Robot Vacuum robotporszívót tervezünk venni.
Kb 140 m2-es többszobás lakáshoz használnánk. Mindenhol olvasni, hogy gond nélkül teszi a dolgát akár több szobában is, viszont teszteken meg tesztvideókon nem igazán láttam olyat, ahol ezt a többszobás módot is demonstrálták volna. Akinek van ilyenje, megoszthatná az ezirányú tapasztalatát.
Küszöb nincs, csak pár milliméteres burkolatváltó profil a különböző burkolatok (laminált, hidegburkolat, szőnyegpadló) között. -
ACE-
addikt
Ez hogy újracsinálja folyton a térképet, kicsit engem is zavar, de úgy vagyok vele hogy nem olyan nagy a lakás, gyorsan végigmegy rajta, és a zónázásra meg úgyis max utána van szükség. És mivel csak akkor reset-eli a térképet, ha teljes takarítást indítok, így annak a végén megint ott lesz a térkép. Persze többszintes házban ez nem alkalmazható. De akinek többszintes házra telik az vegyen még egy Robit

-
ribarszki
őstag
A mentett térképen én is gondolkoztam. Igazából csak akkor működhetne ha a kívánt szobában/szinten aminek a térképe mentve van, rá zudnál bökni az alaprajzon viszonylag pontosan, hogy hova tetted le a robotot. Akkor tudná, hogy honnan kell indulnia és merre a zónázáshoz. Anélkül elég sokat körözne mire felfogná, hogy a mentett térkép mely részén tartózkodik.
A virtuális fal/no-go zónával teljesen igazad van. Ez néhány sornyi programozás lenne. Valójában a zóva takarítás inverze.
-
glugi
aktív tag
Remek, jó látni, hogy a futballszakértők mellett 10 millió jogász országa is vagyunk.
Na de, hogy ontopic legyek:
Az ajánlások mellett azért említsük meg, hogy a xiaomi szoftvere olyan elb...cseszett, hogy kész. Nem lehet elmenteni térképet (pl. szobákhoz, emeletekhez), ezért ha máshol takarít és visszateszed az eredeti helyére, akkor a zónázás nem működik addig, amíg körbe nem megy megint. Ennek fordítottja, a virtuális fal sincs. Pedig milyen egyszerű lenne és ha jól emlékszem, a dán vagy német (?) srácok, akik RE-vel szétkapták a cuccot (dustcloud repo), elmondták, hogy bizony a robi sok mindent megjegyez - így ha használtan vesz valaki, akkor sok infót megtudhat az előző tulajról.
Még mielőtt megköveznétek: folyamatosan szolgálatban van nálunk is Robi, a férfihangú....
Rendeltem én is banggod-ról ilyen aftermarket kit-et, ha majd ide méltóztatik érni vele a királyi posta, akkor megnézem a méreteket.
Szarkazmus on: nem tudom a kínai tervezők hogy állnak a több szobás lakásokkal, hova tovább az emeletes házak fogalmával. -
dugesz77
őstag
Egy frissített ( 3.3.9_003170 firmware) Gen 1 robotot rálehet venni még arra, hogy magyarul karattyoljon? FloleVac alatt is cserélhetőek csak ott nincs magyar.
-
ribarszki
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
A robotguru szervize biztosan javít Roborock gépet, hiszen forgalmazzák. Kérdés, hogy a nem náluk vásárolt gép javítását - díj ellenében - vállalják-e?
Illetve a hivatalos Mi Store-ban lesz 1-es Xiaomi porszívó. Így náluk is kell legyen szervízháttér. Remélhetőleg a Kínából rendelt gépeket is befogadják, még akkor is ha fizetni kell a javításért. (Bár a garancia ideje alatt mintha a Gearbest javítási számla ellenében megtérítené a javítás összegét. De javíts ki ha nem így van, ezt Te jobban tudod
) -
maestro87
őstag
válasz
ribarszki
üzenetére
Nem erről volt szó. Arról volt szó, hogy a kilöttyintett folyadékra ráküldik az emberek. De most ha forog a kefe mop üzemmódban is, akkor ezt nem lehet, mert belapátolhatja a tartályba a vizet, kakaót stb. Nem tudom, hogy a használati utasításba le van-e írva, hogy erre nem alkalmas, de az emberek ugye azért vásárolnak kézi mop-ot is, hogy ne csak a poros padlót frissítsék fel vele hanem a kiöntött folyadékot is felitassák. Vagyis érthetetlen, hogy miért forog a főkefe mop üzemmódban is.
-
Odett78
újonc
Sziasztok,
van egy óriási problémám, a xiaomi robotporszívónak (nem a felmosósnak) megbetegedett a lézere.
Érzékelők kitakarítva szűrők cseréle, és inditás után nem indul el, leáll a hangja is.
Hogy tudomnám a leggyorsabban, gazdaságosan orvosolni a problémát?
Ha volt vkinek hasonló, kérlek segítsetek a megoldásban. Még nincs egy éves a készülék.
Köszönöm szépen! -
retesz147
addikt
-
ribarszki
őstag
válasz
maestro87
üzenetére
De igen forog. De a mop funciót ne úgy képzeld el, hogy 6 liter vizet szétlocsol és azzal felmos. Kb 1-1,5dl vízet húz ki 45perc alatt. Mintha egy picit nedves rongyot elhúznál a kövön. Az egy lehelet finom filmréteg vízből, amiből egészen egyszerűen nincs mit felszívnia/felsöpörnie. A mop általi feltörlésből ezred ml víz sem kerül a tartályba. De még a kefe is száraz marad a végére..
-
ribarszki
őstag
Azt a demo videót én is láttam, de az nem a Roborock hivatalos demo videója, hanem egy netto baromáság! Be kellene tiltani. Nem lehet a Roborockkal vizet/kakót/szörpöt/sört/pálinkát felszivatni, mert a gép épségét kockáztatod. A gumilamellák pedig az 1-es gép keféjén is voltak, semmi köze hozzá. A Neato gépem kombi keféjén is volt gumilamella. Nem a víz miatt, hanem mert nem tekeredik rá annyira a haj, illetve jobban elhajlítja a szőnyeg szálait, valamint a padlóról is elviekben jobban összeszedi a finom homokot.
A finom tömítés pedig amiatt van, hogy a mikornnyi por ne szálljon ki a tartályból a hepa mellett. Véletlenül sem a víz miatt!
Csak véletlenül se írjuk ilyet, hogy felszívhat bármilyen folyadékot a gép, mert valaki még könnyen hazavágja a kis Roborockot.Update: Arra a bizonyos kakaós videóra ezt írtam 2017.11.23-án. Jól emlékszem, hogy már akkor is ledobtam tőle a láncot.
-
ACE-
addikt
válasz
ribarszki
üzenetére
Nem a felmosás miatt tettek bele ilyet, mert oda semmi víz nem kerülhet. Amit a porszívó húz maga után, az egy minimális filmréteg. A szűrőbe ebből semmi sem jut.
Láttam valahol egy videót (DEMO videót), ahol kakaót meg valami más folyadékot öntöttek a padlóra, és azt is simán felszívta, és összeszedte a tartályába, nyilván ezért is van a porgyűjtő csatlakozásoknál az a finom puha tömítő réteg körbe. És emiatt is lehet a gumi a főkefén, ami hatékonyabban feltörli a vizet a padlóról...
-
ribarszki
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
A mosható hepa filter nem új találmány, kérdés, hogy van-e értelme. A vezetékes porszívóknál az Electrolux erőteljesen nyomja a mosható hepát, de a használatiban apróbetűvel megjegyzik, hogy mindemellett évente cserélje ki. Vagyis pont mint amelyik nem mosható, azt is évente illik cserélni. Hogy miért értelmetlen kimosni? Mert a hepa felületén mikronnyi rések vannak, a csapvíz peig ha elpárolog tetemes mennyiségű vízkő marad utána. A vízkő pedig szeret a résekbe beleülni, így a mikronnyi réseket tökéletesen eltömíti. Vagyis a szűrőt vágja haza. Irónikus, de éppen azzal, hogy óvni akarod-mosni, azzal teszed tönkre.
Illetve pontosítok, csapívzben nem lehet kimosni. RO -visszasózatlan- vízben, illetve desztvízben már ki merném mosni.Nem a felmosás miatt tettek bele ilyet, mert oda semmi víz nem kerülhet. Amit a porszívó húz maga után, az egy minimális filmréteg. A szűrőbe ebből semmi sem jut.
-
dugesz77
őstag
válasz
Max1mus
üzenetére
Nem tudom szerkezetileg mi lehet a különbség a szűrőanyagok között. Ezt a mosható hepa filtert nem véletlen a roborock-hoz előnyösebb? Mivel az vízzel is dolgozik ne legyen gond ha véletlen oda kerülne, mondhatni nem a moshatóság a szempont hanem,hogy bírja a vizet? Nem terveztem mosni, ilyen árban egyszerűbb eldobni mint pepecselni vele.
-
válasz
Max1mus
üzenetére
Van erről valami teszt, hogy a gyári megfelel-e bizonyos szabványoknak, előírásoknak?
Vagy teszt arról, hogy az utángyártott mennyivel rosszabb?
Értem amit mondasz, de jó lenne tudni, hogy a gyári jó-e egyáltalán.
Lehet, hogy a gyári is valami vacak kínai, és akkor mindegy milyet tesz bele az ember.Külföldi fórumokon tesztelte már valaki a különbséget, vagy a gyárit, hogy bizonyos szintet megüt-e?
Jó lenne tudni, nem csak hinni, hogy a gyári jobb.Van esetleg valakinek kapcsolata valami laborral ahova be tudnánk küldeni szűrőket és ők tesztelnék bizonyos porszemcse méretekre, és összevetnék egy közepes, hagyományos, normál kereskedelmi forgalomban kapható porszívó szűrőjével?
-
-Solt-
veterán
válasz
Max1mus
üzenetére
Egyrészt nem te fogod megmondani, hogy mit csinálok, másrészt ott van feketén fehéren minden szükséges információ a leírtak értelmezéséhez, mindenki azt kezd velemi amit csak akar.
Aki akarja az értelmezi és majd adott esetben küld egy köszönő üzenetet, aki továbbra is engem néz hülyének annak pedig adok egy címet, 1 év után ha valamilyen műszaki terméke meghibásodik akkor azt majd oda küldje el ahelyett, hogy a kukába dobja! A postaköltséget állom!
Egyébként pedig ne érts félre, én nem akarlak meggyőzni semmiről, szimplán segíteni akarok annak aki vevő rá, mert ugye veszíteni valója senkinek nincs rajta, ellenben nyerhet azon ha tisztában van a lehetőségeivel. Persze ha te az ellenérdekelt táborhoz, vagyis az eladók csoportjához tartozol, akkor megértem, hogy miért feszülsz erre rá.
Részemről is lezárva a történet.
-
válasz
dugesz77
üzenetére
Szerintem a kefék esetében valószínűleg teljesen mindegy hogy gyárit vagy utángyártottat használ az ember, csak cserélje amikor kell.
A szűrő már más tészta, nálunk a céges védőfelszerelés között pl van olyan papírmaszk, ami tök ugyanúgy néz ki mint a másik, tapintásra, színre, mintázatra stb, csak az egyik tizede akkora porszemcse méretet is megfog, míg a másik nem.Tehát lehet érdemes a gyári szűrőn nem spórolni. Amúgy a mosás egyáltalán nem ajánlott sem gyári sem ugy esetén, erről többen írtak már ebben a fórumban, olvass vissza.

-
Egy csomó gyártó magától adja a szerviz hálózatán keresztül a 2 éves jótállást az EU-n belül, pont az egyszerű jogi ügyintézés miatt. Ettől függetlenül 1 év ami kötelező. Azt hogy neked mikor ki milyen kedvezményt stb. adott nem jelenti azt hogy az a jogszerű.
Nem zavar a tézised, a szabály olvasatod sem, csak ne terjeszd a fórumon, másokat nem kell semmi olyanba ringatni ami nem fenntartható.
Részemről innentől nem érdekel a dolog.
-
hermanyi
addikt
Nem akarok beleszólni csak saját tapasztalat . nem rég óta van random gép idehaza ,de teljes mértékben elégedett vagyok vele . 70nm ert takarít napi szinten . Mivel nem vagyunk idehaza nap közben csak délután este így be van állítva ,hogy délelőtt 9 kór induljon el és tegye a dolgát . Volt többször is tesztelve ,hogy a lakás különböző pontjaira le lett téve neki direkt valami ,hogy jár e mindenhol ,de kellemes csalódást okozva mindig mindent összeszed .
Az is igaz ,hogy nem végez 1 óra alatt de nagyon nem is érdekel mivel úgy sem vagyunk itthon sem én sem asszony sem a 2 gyerek . Ha délután pedig behordjuk a homokot stb (családi ház) akkor a gyerekek szoktak vele szórakozni ,hogy a távirányítóval irányítgatják ,hogy hova menjen . Vagy ha nincs kedvük akkor fut még egy kőrt . Egy probléma van amúgy vele aminek én részben őrülök ,hogy a gyerekszobában van egy szőnyeg amit nem szeret ,nem akar felmenni rá ezért szőnyeg csere lesz . Hogy miért örülök neki ? Mert nekem nem tetszik
Ja Ilife V7s Pro a Rozi
-
dugesz77
őstag
Megérkezett ma az után gyártott kellék csomag készlet a Banggood-tól(ugyan ennyiért vettem mint amennyiért most adják csak akkor kupon kóddal volt ennyi)
Teljesen rendben van mind anyagminőség mind méretezés szerint. Egymás mellé rakva nem nagyon lehet különbséget tenni a gyári meg ez között. Mindent kipróbáltam a helyén minden méretpontos , nem lötyög pattanós mint a gyári. Pár kép:
A csomagolás azért nem túl bizalomgerjesztő:
kicsomagolva:
kefék egymás mellett (a koszosabb a gyári természetesen)
oldalkefék(felső a gyári)
szürő( a koszosabb a gyári az új elvileg a mosható fajta)
-
ribarszki
őstag
Nekem fél év után szakadt szét a varrásnál egy Marc bőr cipő. A kereskedő elhajtott, mondván túl sokat hordtam. /Alkalmi bőr cipő volt, kb 15x volt rajtam/ Elmentem cipészhez, kértem független szakvéleményt, leírta, hogy gyári hiba, nem én okoztam. Elvittem a szakvéleményt a kereskedéshez, aki elküldte a cipőt a saját cipészéhez, szerinte meg az én hibám. Ok, mentem a fogyasztóvédelemhez ahová sem a Marc sem a bolt képviselője nem jött el. A fogyasztóvédelem nekem adott igazat, jegyzőkönyvbe véve. Azzal mehettem volna a bíróságra beperelni a forgalmazót. Ott hagytam abba az egészet.. Hozzáállás kérdése, hogy mennyire tudod érvényesíteni fél év után a jótállást.
-
-
-
-Solt-
veterán
válasz
Max1mus
üzenetére
Szerintem ezt inkább magaddal beszéld meg... az biztos, hogy én nem fogok energiát pazarolni arra, hogy meggyőzzelek a téged megillető jogokról, főleg nem ebben a stílusban. Amennyiben úgy gondolod, hogy neked van igazad, akkor 1 év után ha valami elromlik dobd ki nyugodtan a kukába...

Részemről ezt lezártam, de ennyit még segítek,
A kötelezett (az eladó) a hibás teljesítésért felelősséggel tartozik, ezt hívjuk kellékszavatosságnak vagy szavatosságnak. Tehát amennyiben a megvásárolt termék hibás vagy a hiba a használat során később jelentkezik, akkor az EU valamennyi tagállamára vonatkozó egységes szabályozás, az 1999/44/EK irányelv alapján fogyasztó a fogyasztási cikk átadásától számított két éven belül élhet szavatossági jogaival. Magyarországon a szavatossággal kapcsolatos szabályozás a Polgári Törvénykönyvben található.
A kapott infóval mindenki azt kezd amit akar, erre én több időt nem szeretnék áldozni...

-
Jó a link, tényleg érdemes tisztában lenni vele, csak az értelmezéssel is.

"Tehát a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy amikor egy terméket 1 év garanciával vásárolsz, akkor ha 1 éven belül gond van, akkor a kereskedőt kell zaklatnod ahol vetted. Amennyiben 1 év után, de 2 éven belül van gond, akkor a gyártót, vagy annak a magyarországi képviselőjét."
Nem. Ezt hol olvastad?
-
Érdekesség:
Miért van az, hogy mindig van valaki, aki nincs képben az aktuális termékszavatosság, kellékszavatosság, kötelező és szerződéses jótállás fogalmakkal, de meggyőződésből keveri, vagy írja a fals információt, terjeszti azt a fórumon...
Termékszavatosság:
Hibás termékre vonatkozik, amely hiba a következő: nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Hatályos: 2 évKellékszavatosság:
A vásárláskor a termékben már meglévő hiba - ok miatt bekövetkező hibáért a gyártó kellékszavatossági felelősséggel tartozik. Hatályos: 2 évJótállás:
Közismert hétköznapi nevén "garancia". Az eladó (nem a gyártó!) hibátlan teljesítésért olyképpen felel, hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás esetén a felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után, jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett. Hatályos: 1 évSzóval attól még hogy az EU-ban 2 év termékszavatosság van előírva, még simán elhajtalak az általam eladott 1 éves jótállással rendelkező termék 1 év 1 hónappal az eladás utáni meghibásodása esetén. És hiába hivatkozol a termék- és kellékszavatosságra, hat hónap után ennek bizonyítása már a te feladatod, és az azért nem lesz egyszerű ha a meghibásodás a jótállás körébe vonatkoztatható.
Mivel a kérdés a "garanciára" vonatkozott, a válaszom a hozzászólásodra röviden:
NEM!
-
-Solt-
veterán
Nem néztem el, ez elég alap tétel csak sokan keverik a jótállással. (garanciával) A lényeg, hogy az általatok említett kötelező 1 év az az eladóra (kereskedőre) vonatkozik. Ettől függetlenül a termékszavatosság, ami nem az eladóra vonatkozik hanem a gyártóra (vagy annak képviselőjére) az 2 év.
Tehát a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy amikor egy terméket 1 év garanciával vásárolsz, akkor ha 1 éven belül gond van, akkor a kereskedőt kell zaklatnod ahol vetted. Amennyiben 1 év után, de 2 éven belül van gond, akkor a gyártót, vagy annak a magyarországi képviselőjét.
Optimális esetben a kereskedő szerződésben (garancia levélen) átvállalja ezt a plusz 1 évet és ezzel magára veszi azt a plusz "terhet", hogy a 2. évben is ő intézi a garanciát.
Egyébként a fogyasztóvédelem honlapján ott van minden, érdemes tisztában lenni a dolgokkal. [link]
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Mindenki Redmi 5-öt fog venni huszonpárezerért, remélhetően a porszívó nem lesz annyira népszerű már csak az ára miatt sem. Plusz úgyis a tömeg a roller teszt, ingyen cupcake, fülhallgató és egyéb apróbb cuccokra cuppan rá.
-
Yellow73_a
tag
válasz
Oceanus
üzenetére
Az első egy-két órában biztos nagy sor lesz, de utána remélem, nem. Azért a Xiaomi nem egy túl széles réteg márkája, és akik ismerik a márkát, ők is főleg a mobiltelefonjaikról.
Mi ezen és az ehhez hasonló technikai fórumon nagyjából tisztában a Xiaomival, így a tömeget is mi alkotnánk a boltnál.
Írtam nekik a minap porszívó ügyben, azt válaszolták, hogy rendesen betáraztak belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

A többi úri huncutság nem nagyon érint.

Ez már csak ilyen...

farkas26