- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- OnePlus One - Kína már itt One
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Ütős ajánlatokkal nyit újra a Xiaomi Store az Arena Mallban
Új hozzászólás Aktív témák
-
fisi
senior tag
Köszi a választ!
Igen, autó correct volt 8 giga ram mennyire gáz, ezt akartam kérdezni.
Többire köszönöm szépen a választ. Ez a reklámos dolog Kínába küldéssel együtt nagyon nem tetszik. Egyre inkább gondolkodom a Motorolan.
Kár hogy abból a 12 gigás verzió 170 ezer és az is csak 256 giga tárhelyes... -
tisztavíz
kezdő
Mire? A cikk itt elérhető, de nem számít a pontos darabszám. Felfoghatatlan mennyiségű aktív SIM van. A többi logikus. Feltalálták az eSIM-et, de valószínűleg azért nem fog széles körben vagy gyorsan elterjedni, mert senkinek sem érdeke. A SIM gyártás nyilván nagy üzlet, az olcsó telefonokba a gyártók nem építik be a chip-et, amíg nem kötelezi őket erre senki.
-
tisztavíz
kezdő
Több milliárd SIM kártya van a világon (egy régebbi cikk szerint 7,2 milliárd). Folyamatosan gyártják, ezzel egyidejűleg hulladék keletkezik. Megkérdőjelezem hány eldobott SIM kártyából mennyi jut el szakszerű újrahasznosításra vagy "általános" hulladékként szabadulnak meg tőle. Az utóbbira tippelek jelentős arányban, amikor egy chipben lévő ritka és drága anyagokkal mérgezzük a bolygót, nem beszélve a műanyag hordozóról.
Az eSIM egy QR kód (vagy letölthető a szolgáltatótól), a valódi áramkör a telefonban van. Sok előnye van, ezek között szerepel az is, ha ellopják a telefont, nem tudják kivenni (nyomon követhető marad a telefon), amíg a fizikai SIM-et igen. Számomra eddig csak előnye volt. Sok lehet belőle egy telefonban, amiket néhány gombnyomással lehet váltogatni, melyik legyen aktív. (Témánál maradva, elutaztam a RN 13 Pro+ 5G-vel és 3 eSIM-ből egyszerre egy lehetett aktív. Ezért adtam el és vettem helyette olyat, ami teljesen támogatja.) Egyik készülékből a násikba rakni is néhány kattintással megy, szolgáltató függő is. Remélem soha többet nem kell fizikai SIM-et használnom. Hátrányai is van, pl. ha nincs (internet)kapcsolat a szolgáltató felé, nem lehet belerakni a készülékbe vagy kivenni. Remélem, hogy előbb-utóbb minden készülék alapból támogatni fogja és kimegy a divatból a fizikai SIM. -
bmt50
senior tag
Állitsd át a régiót németre, és hozni fogja a 2.0.4-et. Elvileg semmi extra, csak januári security patch. Viszont nekem volt olyan gondom, hogy a névjegyeket és a hívásnaplót nem engedte eddig szinkronizálni a Xiaomi szerveren, de frissítés utáni újraindítás után rögtön megjavult ez a hiba.
-
JohnDoe_Hun
tag
Szia. Én sem vagyok mai gyerek már. Nem foglalkoztam ilyesmivel már évek óta. Csak a kíváncsiság hajt, vajon mit lehet még kihozni belőle? Nem létfontosságú mert csak "bohóckodok" vele. De azért na! Ha már megvan a lehetősége akkor miért nehezítik ennyire? Ha meg már megvettem had' döntsem el kedves xiaomi h mit is kezdek a telómmal.
-
- egy módosított gyári romban, nem lesznek reklámok
dns.adguard-dns.com. fasznyi reklámot se láttam.- például tudsz majd képernyőképeket készíteni olyan alkalmazásról, ami nem engedné ezt meg, esetleg a google fotók alkalmazásban korlátlanul készíthetsz biztonsági mentést, mert másnak álcázza magát a telefonod, mint ami
OK, ez esetleg elfogadható érv egy picivel talán több ember számára, mint az uncsi hívásrögzítés
- egy aosp alapú romban pedig megkapod a tiszta android felületet, valószínűleg gördülékenyebb formában, pár extra funkcióval a testreszabás érdekében, esetleg eldöntheted hogy kellenek-e neked a google alkalmazások
nova launcher, azt nerm tüntetsz el a picsába amit nem akarsz- egyébként nem igazán 'fluid' a HyperOs ezen a készüléken, egy Poco F4 a Snapdragon 870-el, CN alapú HyperOS-el 'reccenés' mentes kb.
developer options - window animation animation scale / transition animation scale / animator duration scale : animation OFF -
SgtSomeOne
csendes tag
rengeteg előnye, és hátrányai is van, ha valaki módosított gyári, vagy aosp alapú custom romot, nem hivatalos szoftvert rak a telefonjára.
például:
egy módosított gyári romban, nem lesznek reklámok, mert valljuk be, hiába kapcsolod ki ahol lehet, nem mindenhol van rá lehetőség, és lesz egy-két reklám itt-ott... belekerünek extra funkciók, például tudsz majd képernyőképeket készíteni olyan alkalmazásról, ami nem engedné ezt meg, esetleg a google fotók alkalmazásban korlátlanul készíthetsz biztonsági mentést, mert másnak álcázza magát a telefonod, mint ami, lesz hívásrögzítés funkció bárhol, esetleg tudod majd a netflixet hd-ben nézni, olyan telefonon amin eredetileg nem elérhető , nem lesznek benne bloatware alkalmazások
egy aosp alapú romban pedig megkapod a tiszta android felületet, valószínűleg gördülékenyebb formában, pár extra funkcióval a testreszabás érdekében, esetleg eldöntheted hogy kellenek-e neked a google alkalmazások
egyébként nem igazán 'fluid' a HyperOs ezen a készüléken, egy Poco F4 a Snapdragon 870-el, CN alapú HyperOS-el 'reccenés' mentes kb. De nem is ez a baj, hogy itt-ott esetleg megakad a felület, hanem az hogy előfordulnak elég durva lassulások, vagy esetleg nem azonnal reagál a dolgokra.
és mondjuk hátrányok, amik jelenleg különböző rom-ba épített opciókkal megkerülhetőek, vagy magisk modulokkal.
* nyitott bootloader esetén, a gyári szoftverrel nem tudod használni a google pay-t
* rootolt készülék esetén nem elérhető az RCS üzenetek, bizonyos banki alkalmazásokat nem fogod megtalálni a play áruházban, külső forrásból sem mindegyik fog működni, nem találod a netflix alkalmazást a play áruházban
Annak aki rendszeresen használja a telefonját fizetésre, jobb ha gyári módosítatlan szoftveren marad.
Vagy esetlegesen előfordul majd, hogy nem fog tudni fizetni (én használtam így, elég rossz dolog mikor egyik nap még működik, másik nap már azt írja a terminálnál, hogy a készüléked nem alkalmas érintkezés nélküli fizetésre..., és várni kell amíg kiadnak egy javított modult, vagy megfelelő, nem letiltott fingerprint-et talál az erre való alkalmazás)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Csendben jöttek meg a piacra a Redmi Note 13-as modellek, de sok ponton fejlődött a széria csúcskiadása is.
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest