Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve

Csendben jöttek meg a piacra a Redmi Note 13-as modellek, de sok ponton fejlődött a széria csúcskiadása is.

Bevezető

Lusta tesztelők két mondattal el tudnák intézni a Redmi Note 13 Pro+ 5G (szép rövid neve van neki) cikkét: kicsit jobb chipset, kicsit kisebb ház, IP68, valamivel jobb felbontású kijelző… hát, nagy vonalakban ennyi, ha csak felületesen nézzük. Nem is óriási meglepetés, hogy a Xiaomi nem csinált nagy csinnadrattát az újdonságoknak, a tavaly bemutatott Note 12-es sorozatnak az idei széria inkább ráncfelvarrása, maradtak a megjelölések is, de egyszerűbb nem lett a paletta. Az itthon egyelőre négytagú kínálat csúcsán ül a Pro+ 5G, ami — akárcsak tavaly — 200 ezer forintos nyitóáron lépett piacra.


[+]

A Xiaominál a Redmi Note széria a legnagyobb darabszámban eladott mobil, hiszen a középkategóriát az aljától a tetejéig lefedi vele a gyártó, nagyjából lépcsőzetesen haladva a még mindig 4G-s alapmodelltől az 5G-s testvéren és a kamerában többet nyújtó Prón keresztül jelen teszt alanyáig. Ez akár áttekinthetőnek is tűnhet, de tavaly is benézett egy-két extra kivitel, plusz az egészet jól megbonyolítja a cégcsoport másik almárkája, a hasonló tudású cuccokat olcsóbban kínáló Poco, illetve most éppen az a helyzet, hogy a tavalyi modellek is még masszívan piacon vannak, szóval szuperül egymásra csúszott úgy 8-10 készülék a középkategóriában, aztán vásárló legyen a talpán, aki ki tudja BOGozni, hogy neki melyik lenne az ideális.


[+]

A Pro+ 5G esetén annyiban nincs nagy kalamajka, hogy ez itten most a legdrágább Redmi, szóval ennek kéne tudnia egyrészt mindent, amivel lenyűgözi a publikumot (és bizonyos pontokon illik áthajlani a felsőkategóriába is), másrészt pedig a Redmi Note 12 Pro+ 5G-hez fogjuk leginkább mérni, ami pont 20%-kal olcsóbb mostanra. Ér-e 40 ezer extra forintot a friss masina? Annyi mindenképpen biztos, hogy az előd még Android 12-vel jött és a 14-es változatig jut majd el, míg az a mostani Android 13-ról indul és elvileg a 16-os verziónál áll meg, szóval terméktámogatás szempontjából az egy éves előny pár év múlva már két éves előnyt jelent, de tegyük azt is hozzá, hogy illett volna már a 14-essel kiadni. És lesz még pár ilyen “illett volna” megjegyzés ebben a tesztben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés